opet ta Amerika
-
Vozdra_123
dobro 55kila nije nista u NYCunineac wrote:Znam kako zive nasi u Evropi, ali govorim da u americi se pruza vise prilika nego vani.
Inace sto se tice argumenata, konkretno u Americi je nazaposlenost 4.6% dok je u Njemackoj pala sada ispod 11%, ali8 je jedno vrijeme prelazila preko 11%. Konkretno EU se susrece sa nezaposlenoscu od 8.6% prosjecno.
Inace, ta prica kako eto ako nepripadas establismentu koji je mogao da dobije posao u instituciji kao sto je WTC ili sl eto, onda se jebi i nisi dovoljno dobar za ameriku! To je najveca GLUPOST koju sam cuo!
Amerika trazi obrazovanje i niko ti nebrani da to obrazovanje dobijes, i kao obrazovan ces uspjeti u americi. Te price kako nas doktori taksiraju su za malu djecu, jer ja ga jos nisam sreo da taksira, svi rade super poslove, ali nerade u Morgan Chase-u ili Marill Lynchu, jer za to treba americka skola ili postdiplomski za koji se raja prodaje.
Vidis kod mene je prijatelj dobio posao u Merill Lynchu sa undergraduate diplomom za 55.000 godisnje kao start, a tek je zavrsio fax, i to ne Ivy league fax, nego u Alabami, dok je posao u New Yorku. Jel to ono o cemu taj citat govori. Rodjen si u Uzbekistanu (kao taj moj prijatelj) i dobijes start u Merill lynchu od 55.000 $ sa skolom iz Alabame u New Yorku. Jel to out ili in?
I da, de me prosvjetli pa mi reci sto to amerika svrstava na in and out i kako, te mi pokazi primjer drzave koja to neradi.
Inace svi oni citati su misljenja ljudi, a ne ARGUMENTI!
koliko je renta itd itd?
-
Vozdra_123
brzi si od meneSherlockHolmes wrote:55K u NY je recimo 35K u alabami, mada kao sto znas i tu ima raznoraznih manje ili vise "realnih" formula za poredjenje. ali nema veze, sta ti ovo pretstavlja?.nineac wrote: Vidis kod mene je prijatelj dobio posao u Merill Lynchu sa undergraduate diplomom za 55.000 godisnje kao start, a tek je zavrsio fax, i to ne Ivy league fax, nego u Alabami, dok je posao u New Yorku. Jel to ono o cemu taj citat govori. Rodjen si u Uzbekistanu (kao taj moj prijatelj) i dobijes start u Merill lynchu od 55.000 $ sa skolom iz Alabame u New Yorku. Jel to out ili in?
-
freak_with_a_laptop
kakvi Ameripatrius wrote:Gdje smo mi ovo???Sve sami Ameri...
Svemir je newbie Amer a President je wannabie Amer - oni nisu Amera ni u putu sreli
-
Vozdra_123
ja sam kanadjaninSvemirski_Jebach wrote:ti suti, ti si svakako kanadjaninVozdra_123 wrote:ma genije cojekmamica 31 wrote:u naslovu sam stavila OPET ta Amerika, jer su se ovakve stvari ( i slicne nebuloze) vec nekoliko puta ponavljale u ovoj godini(primjerice, ona zena sto je nedavno zbog dojenja morala napustit avion)....
Eto ZATOOOOOOOO![]()
Uglavnom, Jebach za tri mjeseca postao patriota i to americki![]()
e ja sad odoh spavat i nemojte mi uhelachit temuKod nas je 22.30, a lako se vama Amerikancima zajebavat
![]()
za 3 mjeseca skonto sve o americi bolje nego neki koji su ovdje godinama
jebi ga jarane, neko za 15 godina nego za 6 mjeseci, nekome da nauci 300 strana treba dva mjeseca a nekome 15 dana...tako je u zivotu, nije pravedan. ljudi se razlikuju i po inteligenciji a ne samo po boji koze, samo sto je to dozvoljena diskriminacija.
koji ima priliku traziti green card u po doba noci
-
Svemirski_Jebach
e jes me ujelo u 3 pm
vidim ko boluje od toga pa spominje...
ja se ne hvalim nego me vucete za jezik pa onda nesto ostro kazem vi to protumacite (pogresno kao i sve ostalo) kao da se hvalim, a nije istina.
vidim ko boluje od toga pa spominje...
ja se ne hvalim nego me vucete za jezik pa onda nesto ostro kazem vi to protumacite (pogresno kao i sve ostalo) kao da se hvalim, a nije istina.
-
freak_with_a_laptop
Vozdra, foul, to je zuti a mirise pomalo na crveni kartonVozdra_123 wrote:ja sam kanadjaninSvemirski_Jebach wrote:ti suti, ti si svakako kanadjaninVozdra_123 wrote: ma genije cojek![]()
za 3 mjeseca skonto sve o americi bolje nego neki koji su ovdje godinama
jebi ga jarane, neko za 15 godina nego za 6 mjeseci, nekome da nauci 300 strana treba dva mjeseca a nekome 15 dana...tako je u zivotu, nije pravedan. ljudi se razlikuju i po inteligenciji a ne samo po boji koze, samo sto je to dozvoljena diskriminacija.
koji ima priliku traziti green card u po doba noci
Sad si ga ranio u dubinu duse
-
EI Presidente
Greska, ja sam rodjeni Sarajlija, ali s Americkim drzavljanstvom - pobjednicka kombinacijafreak_with_a_laptop wrote:kakvi Ameripatrius wrote:Gdje smo mi ovo???Sve sami Ameri...![]()
![]()
![]()
Svemir je newbie Amer a President je wannabie Amer - oni nisu Amera ni u putu sreli

-
Svemirski_Jebach
Presidente...hajd joj ti reci, nemoj da ja govorim.freak_with_a_laptop wrote:kakvi Ameripatrius wrote:Gdje smo mi ovo???Sve sami Ameri...![]()
![]()
![]()
Nisam ja amer ja imam drzavljanstvo El Salvadora, BiH i Juznoafricke republike.
Vozdra - a ko drugi ne mogu traziti green card? Samo 100,000 ljudi godisnje makar... i plus tvoj ovisi o kvoti
freak, trebala si kakvog zagondziju nac...mozda si mogla i ostati.
- Jimmy_The_Saint
Ameriko neću tvoju vizu, zbog tebe sam zapao u krizu.
Narodna ničim izazvana.
Narodna ničim izazvana.
-
freak_with_a_laptop
what a combo - to se pikaEI Presidente wrote:Greska, ja sam rodjeni Sarajlija, ali s Americkim drzavljanstvom - pobjednicka kombinacijafreak_with_a_laptop wrote:kakvi Ameripatrius wrote:Gdje smo mi ovo???Sve sami Ameri...![]()
![]()
![]()
Svemir je newbie Amer a President je wannabie Amer - oni nisu Amera ni u putu sreli![]()
-
freak_with_a_laptop
eee moj Svemir, da znas kolko mi je stalo do pasosa i kvote - nasmijao bi se, i to slatkoSvemirski_Jebach wrote:Presidente...hajd joj ti reci, nemoj da ja govorim.freak_with_a_laptop wrote:kakvi Ameripatrius wrote:Gdje smo mi ovo???Sve sami Ameri...![]()
![]()
![]()
Vozdra - a ko drugi ne mogu traziti green card? Samo 100,000 ljudi godisnje makar... i plus tvoj ovisi o kvotia moj ne...
freak, trebala si kakvog zagondziju nac...mozda si mogla i ostati.a ne ovako da ti bude krivo sto nisi mogla u kvotu upasti
- Jimmy_The_Saint
"Da bi čovjek bio pametan, ne mora biti ni načitan ni obrazovan. Dovoljno je da ga je dojila majka koja je pila mlijeko krave napasane na livadama Istočne Bosne."
General Sulejman Sule Vranj

- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
A koliko kosta sto 10 sati dnevno provedes s ljudima koji prave po 10 miliona godisnje, s nalivperom u ruci? Eto njemu je to besplatno.Vozdra_123 wrote:dobro 55kila nije nista u NYCunineac wrote:Znam kako zive nasi u Evropi, ali govorim da u americi se pruza vise prilika nego vani.
Inace sto se tice argumenata, konkretno u Americi je nazaposlenost 4.6% dok je u Njemackoj pala sada ispod 11%, ali8 je jedno vrijeme prelazila preko 11%. Konkretno EU se susrece sa nezaposlenoscu od 8.6% prosjecno.
Inace, ta prica kako eto ako nepripadas establismentu koji je mogao da dobije posao u instituciji kao sto je WTC ili sl eto, onda se jebi i nisi dovoljno dobar za ameriku! To je najveca GLUPOST koju sam cuo!
Amerika trazi obrazovanje i niko ti nebrani da to obrazovanje dobijes, i kao obrazovan ces uspjeti u americi. Te price kako nas doktori taksiraju su za malu djecu, jer ja ga jos nisam sreo da taksira, svi rade super poslove, ali nerade u Morgan Chase-u ili Marill Lynchu, jer za to treba americka skola ili postdiplomski za koji se raja prodaje.
Vidis kod mene je prijatelj dobio posao u Merill Lynchu sa undergraduate diplomom za 55.000 godisnje kao start, a tek je zavrsio fax, i to ne Ivy league fax, nego u Alabami, dok je posao u New Yorku. Jel to ono o cemu taj citat govori. Rodjen si u Uzbekistanu (kao taj moj prijatelj) i dobijes start u Merill lynchu od 55.000 $ sa skolom iz Alabame u New Yorku. Jel to out ili in?
I da, de me prosvjetli pa mi reci sto to amerika svrstava na in and out i kako, te mi pokazi primjer drzave koja to neradi.
Inace svi oni citati su misljenja ljudi, a ne ARGUMENTI!![]()
koliko je renta itd itd?
Niti mu je to zadnji posao, niti je uopste bitno - koliko zaradi kao pripravnik. Da zivi u kartonskoj kutiji. Bitno je iskustvo koje se stekne na poslu jer to pravi pare, skola je samo "stepping stone" tj. papir koji kaze da si "pismen u materiji". A rezime s 10 godina iskustva za NYC kuce koje se bave finansijskim konsultovanjem - nesto mislim ipak mora vrijediti.
Snijeka repa mesa djudo.
-
freak_with_a_laptop
potpisujemJimmy_The_Saint wrote:"Da bi čovjek bio pametan, ne mora biti ni načitan ni obrazovan. Dovoljno je da ga je dojila majka koja je pila mlijeko krave napasane na livadama Istočne Bosne."
-
Vozdra_123
a kako ti znas jel' moj ovisi o kvoti ili ne?Svemirski_Jebach wrote:Presidente...hajd joj ti reci, nemoj da ja govorim.freak_with_a_laptop wrote:kakvi Ameripatrius wrote:Gdje smo mi ovo???Sve sami Ameri...![]()
![]()
![]()
Vozdra - a ko drugi ne mogu traziti green card? Samo 100,000 ljudi godisnje makar... i plus tvoj ovisi o kvotia moj ne...
freak, trebala si kakvog zagondziju nac...mozda si mogla i ostati.a ne ovako da ti bude krivo sto nisi mogla u kvotu upasti
ti kupio zeli nekom amerkom.... jaranee plaho si ga platio
- Jimmy_The_Saint
Imam kultevator Tomos Vinković prijeratni, mufna klapara, čadi i napo njive se đahkad izgasi.Nosferatu wrote:A koliko kosta sto 10 sati dnevno provedes s ljudima koji prave po 10 miliona godisnje, s nalivperom u ruci? Eto njemu je to besplatno.Vozdra_123 wrote:dobro 55kila nije nista u NYCunineac wrote:Znam kako zive nasi u Evropi, ali govorim da u americi se pruza vise prilika nego vani.
koliko je renta itd itd?
Niti mu je to zadnji posao, niti je uopste bitno - koliko zaradi kao pripravnik. Da zivi u kartonskoj kutiji. Bitno je iskustvo koje se stekne na poslu jer to pravi pare, skola je samo "stepping stone" tj. papir koji kaze da si "pismen u materiji". A rezime s 10 godina iskustva za NYC kuce koje se bave finansijskim konsultovanjem - nesto mislim ipak mora vrijediti.
Snijeka repa mesa djudo.
Jel' mi možda more neki od vaske dat' kakav savijet?
-
Vozdra_123
ti mora da radis za MCardNosferatu wrote:A koliko kosta sto 10 sati dnevno provedes s ljudima koji prave po 10 miliona godisnje, s nalivperom u ruci? Eto njemu je to besplatno.Vozdra_123 wrote:dobro 55kila nije nista u NYCunineac wrote:Znam kako zive nasi u Evropi, ali govorim da u americi se pruza vise prilika nego vani.
koliko je renta itd itd?
Snijeka repa mesa djudo.
-
Svemirski_Jebach
zajeb'o si se dobro sto si Tomu Vinkovica uz'o treb'o si uzet Ursusa, da vidis kako tenkove vuce
-
Svemirski_Jebach
boli tebe kurac cine sam ja plac'o, jal kurcem jal jebavanjem radoznalih ko tiVozdra_123 wrote:a kako ti znas jel' moj ovisi o kvoti ili ne?Svemirski_Jebach wrote:Presidente...hajd joj ti reci, nemoj da ja govorim.freak_with_a_laptop wrote: kakvi Ameri![]()
![]()
![]()
![]()
-
Svemirski_Jebach
eto, freak...onda lagano na livadu pa friskim mlijekom doji Sherlocka i ostale, mozda vas i prosvijetli, jebi ga mozda je Sule (cuj generalfreak_with_a_laptop wrote:potpisujemJimmy_The_Saint wrote:"Da bi čovjek bio pametan, ne mora biti ni načitan ni obrazovan. Dovoljno je da ga je dojila majka koja je pila mlijeko krave napasane na livadama Istočne Bosne."
samo pazite
Last edited by Svemirski_Jebach on 14/12/2006 00:33, edited 1 time in total.
- Jimmy_The_Saint
Ako imaš koga sutim Ursuzom da se mjenjamo doturiću Tamić grabovine,bidon klekovače už'čke orginal i jenu kacu kupusa haman nadoš'o!Svemirski_Jebach wrote:zajeb'o si se dobro sto si Tomu Vinkovica uz'o treb'o si uzet Ursusa, da vidis kako tenkove vuce
-
SherlockHolmes
vozdra, maj mani iz on "guzicom"Svemirski_Jebach wrote:boli tebe kurac cine sam ja plac'o, jal kurcem jal jebavanjem radoznalih ko tiVozdra_123 wrote:
-
Svemirski_Jebach
more. ima, komsija mi edhem ursusa ima, osamnesta mu evo godina, al ide k'o zmaj. Samo mi grabovina pozilava za podvara, imal' bukovine?Jimmy_The_Saint wrote:Ako imaš koga sutim Ursuzom da se mjenjamo doturiću Tamić grabovine,bidon klekovače už'čke orginal i jenu kacu kupusa haman nadoš'o!Svemirski_Jebach wrote:zajeb'o si se dobro sto si Tomu Vinkovica uz'o treb'o si uzet Ursusa, da vidis kako tenkove vuce
I treba mi, ako ziv bio znas da ko ima, i kreca je'no dvi' tone, samo nemoj onog madjarskog, muavija uz'o otaj pa mu se malta nije uredila.
evo coj'k sa mnom voza dvije godine nek' mi ne da lagat'
Last edited by Svemirski_Jebach on 14/12/2006 00:39, edited 1 time in total.