Slike vaših kućnih ljubimaca
Moderator: anex
-
Nancy Drew
-
tataratira
iznesi ga na balkon u kuci ces tesko usliakti macku ako nije dobar aparat ili ako macka nije svjetlih boja, recimo sarena...fokus radi na kontrastInfraRedRidinghood wrote:
Moram negdje zbaviti cam da uslikam ono moje cudovistance, imam samo s moba fotku na kojoj se ne vidi nista do hrpa neke dlake koja pomalo podsjeca na macu![]()
![]()
Mackulinci su zakon
-
Nancy Drew
-
tataratira
e znam i ja tog mačka, on i onaj crni koji je otac mog Crnog Nindze
što ga hrani ona zena u teherankama pored trol. stanice pa se moze vidjeti tamo kako ceka ispod balkona
ovaj sivi je svaki dan ispred A.B Šimića pa sve do Otoke, to mu je teritorija izgleda...oba su specijalizovana za hranu bacenu sa balkona
a kako nam komsiluk i nije previse kulturan obojica su dobro uhranjena
što ga hrani ona zena u teherankama pored trol. stanice pa se moze vidjeti tamo kako ceka ispod balkona
ovaj sivi je svaki dan ispred A.B Šimića pa sve do Otoke, to mu je teritorija izgleda...oba su specijalizovana za hranu bacenu sa balkona
- Phia
Sve je moguće..ako ga je neko pokupio dok je bio napolju..tataratira wrote:e znam i ja tog mačka, on i onaj crni koji je otac mog Crnog Nindze
Taj dio grada mi baš i nije usput ali probaću nekoliko puta malo proći tuda pa možda vidim tog mačka i pogledam da li je on.Hvala u svakom slučaju..
-
tataratira
Uslikaću ga ja ako ga vidim mada je on sada uličar, nema povratka 
-
Hierarchia
Bilo bi super da ga uslikas. Ja i sestra cemo ga potraziti. Jos jednom hvala.tataratira wrote:Uslikaću ga ja ako ga vidim mada je on sada uličar, nema povratka
- Phia
Stvarno je grozno kad izgubiš ono do čega ti je stalo..dinchy84 wrote:nemam pojma hocu li ga ikada preboliti...
A prije 7 dana nestala je i njegova mama, idem svaku noc da je trazim okolo, ali nista...moram naci jednu sliku, nemam na ovom comp, mozda je neko od forumasa vidio...
Otkako je moj mačak nestao postala sam baš previše pažljiva sa ostalim svojim mačkama..izlaze napolje samo pod kontrolom a i to rijetko..
U većem gradu je za mačke nemoguće opstati napolju..jednostavno je previše opasnosti..
Ali opet uvijek postoji šansa da se pojavi izgubljena životinja nekim sretnim slučajem..tako da ne treba gubiti nadu..
- Tesssa
njemu ti je pukla dijafragma i na veterini su mu uradili rendgen, ali nisu mogli raditi nista vise, jer je tada bila ona frka na veterini.Pa smo ga odveli kod Josipa Krasnog koji nam je rekao da su sanse 50:50 i da je anestezija kriticna.Medjutim, on je podnio anesteziju, ali od dijafragme nije nista ostalo, nisu je mogli spojiti, pa su ga uspavali.Najgore je bilo sto se on osjecao puno bolje, ali nam je receno da bi zbog velikog pritiska pluca vjerovatno dozivio srcani udar. 
- Phia
Jadničak mali..
Moj mačak Cicko je isto tako imao operaciju.Slomio je obje zadnje noge i onda ga je operisao Haris koji je tamo bio na veterini dok je sve bilo ok.
I stvarno ga je spasio a bio je baš loše..totalno polomljen..
Ja sam mislila da će ga morati uspavati..ali eto baš je on napravio čudo..
Kažu da je Haris bio najbolji u tim stvarima a sad nije više tamo mada izgleda da će on nešto privatno raditi, čemu se stvarno nadam jer nikad ne znaš kad će ti trebati opet..
Isto tako sam jednom našla mačku zgaženu na cesti pa sam je tamo odnijela i nju je on takođe spasio..
Za ostale veterinare stvarno ne znam kako rade..
A sliku te mace bi trebala staviti u svakom slučaju i reći gdje si je izgubila jer ako je pitoma možda je kod nekoga došla da se najede ili nešto slično..
Ja sam za ovog Pipu oblijepila cijelo naselje plakatima ali niko ga nažalost nije vidio..a sumnjam da ga je neko jednostavno pokupio jer je bio mlad i njegovan a stalno se vrtio oko ceste..
Ne znam šta bi dala da ga nađem iako je prošlo već skoro godinu dana otkako je nestao..
Moj mačak Cicko je isto tako imao operaciju.Slomio je obje zadnje noge i onda ga je operisao Haris koji je tamo bio na veterini dok je sve bilo ok.
I stvarno ga je spasio a bio je baš loše..totalno polomljen..
Ja sam mislila da će ga morati uspavati..ali eto baš je on napravio čudo..
Kažu da je Haris bio najbolji u tim stvarima a sad nije više tamo mada izgleda da će on nešto privatno raditi, čemu se stvarno nadam jer nikad ne znaš kad će ti trebati opet..
Isto tako sam jednom našla mačku zgaženu na cesti pa sam je tamo odnijela i nju je on takođe spasio..
Za ostale veterinare stvarno ne znam kako rade..
A sliku te mace bi trebala staviti u svakom slučaju i reći gdje si je izgubila jer ako je pitoma možda je kod nekoga došla da se najede ili nešto slično..
Ja sam za ovog Pipu oblijepila cijelo naselje plakatima ali niko ga nažalost nije vidio..a sumnjam da ga je neko jednostavno pokupio jer je bio mlad i njegovan a stalno se vrtio oko ceste..
Ne znam šta bi dala da ga nađem iako je prošlo već skoro godinu dana otkako je nestao..
- Tesssa
Sutra cu imati sliku.Ona i nije bas pitoma, samo meni i mami ustvari vjeruje, ali valjda je neko vidio.
A za Harisa sam stvarno cula mnogo pozitivnih stvari.
Jos sam i cula da privatna praksa kod nas nije dozvoljena zakonom, tako da se nadam da ce se i to promijeniti...
Ali inace sve u svemu sa veterinom imam losa iskustva.Ovaj se mali rodio na carski rez i poslije mjesec dana ova maca koja je sada nestala dobije opet trudove
.Na kraju se ispostavi da su zaboravili jos jedno mace u njoj
.Pravo je cudo sto je prezivjela.
Iskreno se nadam se ces i ti naci svog macka.
A za Harisa sam stvarno cula mnogo pozitivnih stvari.
Jos sam i cula da privatna praksa kod nas nije dozvoljena zakonom, tako da se nadam da ce se i to promijeniti...
Ali inace sve u svemu sa veterinom imam losa iskustva.Ovaj se mali rodio na carski rez i poslije mjesec dana ova maca koja je sada nestala dobije opet trudove
Iskreno se nadam se ces i ti naci svog macka.
- Phia
Stvarno nekim ljudima treba oduzeti pravo da uzimaju skalpel u ruku..a ne samo životinjskim doktorima..dinchy84 wrote:Ali inace sve u svemu sa veterinom imam losa iskustva.Ovaj se mali rodio na carski rez i poslije mjesec dana ova maca koja je sada nestala dobije opet trudove.Na kraju se ispostavi da su zaboravili jos jedno mace u njoj
.Pravo je cudo sto je prezivjela.
Koliko ja znam ovdje već ima veterinara privatnika samo što tamo na veterini nisu bili zakonski registrovani pa su zato to sve zatvorili..dinchy84 wrote:Jos sam i cula da privatna praksa kod nas nije dozvoljena zakonom, tako da se nadam da ce se i to promijeniti...![]()
- Phia
Znam da je moja mama vodila macu na kastraciju negdje na Koševo kod nekog privatnika..ali ne bi znala tačno kako se zove pošto nisam išla s njom..uglavnom je sve proteklo dobro..
Mogu je sutra pitati kako se zove čovjek..ali nadam se da će Haris uskoro početi neki posao jer samo njemu vjerujem što se tiče tih operacija..
Mogu je sutra pitati kako se zove čovjek..ali nadam se da će Haris uskoro početi neki posao jer samo njemu vjerujem što se tiče tih operacija..