Prvo, ako uopste sumnjas da sam devojka i da sam trudna ne znam sta trazis ovde i odgovaras. Ja sam lepo izlozila svoj problem i pitala ljude za savet. Ti mozes da sumnjas koliko hoces, to me uopste ne zanima. A drugo, stvarno ne znam ko uopste moze da se sali sa takvim stvarima, ja sigurno ne.SpiritCrusher wrote:Prvo, niko je ne "naziva imenima" nikakvim. Drugo, djevojka je vjerovatno samo željna pažnje, ništa više, sumnjam i da je trudna uopšte. Ustvari više nisam siguran ni da je djevojka.staradis wrote:Jos samo da kazem prestanite je napadati i nazivati imenima mali umovi! Djevojka je vec po dovoljnim stresom. Svaka ti cast pa si hrabra suociti se sa izborom!
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
I treće, spusti se malo s te visine, zamantaće ti se.
Pobaciti ili roditi?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Sonjica
#126 Re: Pobaciti ili roditi?
-
Sonjica
#127 Re: Pobaciti ili roditi?
Zelim svima zahvaliti na savetima, razmislicu jos, ali mislim da sam odlucila, zadrzacu bebu, pa nek bude kako Bog nalaze.
Hvala vam na podrsci i pomoci!
- SpiritCrusher
#128 Re: Pobaciti ili roditi?
Izvinjavam se Sonjice, valjda ne mogu da shvatim kako neko može o ovako ozbiljnim i ličnim stvarima raspravljati sa gomilom anonimusa na internetu.Sonjica wrote:Prvo, ako uopste sumnjas da sam devojka i da sam trudna ne znam sta trazis ovde i odgovaras. Ja sam lepo izlozila svoj problem i pitala ljude za savet. Ti mozes da sumnjas koliko hoces, to me uopste ne zanima. A drugo, stvarno ne znam ko uopste moze da se sali sa takvim stvarima, ja sigurno ne.
Ustvari, još uvijek se nadam da si samo željna pažnje a ne trudna.
-
Sonjica
#129 Re: Pobaciti ili roditi?
Izvini ti, ali neka je to gomila anonimusa, ja sam trazila savet od ljudi koji su bili ili su u ovakvoj situaciji ili slicnoj.SpiritCrusher wrote:Izvinjavam se Sonjice, valjda ne mogu da shvatim kako neko može o ovako ozbiljnim i ličnim stvarima raspravljati sa gomilom anonimusa na internetu.Sonjica wrote:Prvo, ako uopste sumnjas da sam devojka i da sam trudna ne znam sta trazis ovde i odgovaras. Ja sam lepo izlozila svoj problem i pitala ljude za savet. Ti mozes da sumnjas koliko hoces, to me uopste ne zanima. A drugo, stvarno ne znam ko uopste moze da se sali sa takvim stvarima, ja sigurno ne.
Ustvari, još uvijek se nadam da si samo željna pažnje a ne trudna.
Mislim da je veoma ruzno da pises tako nesto, o nekome koga ne poznajes. Ali nema veze...
-
Aylin25
#130 Re: Pobaciti ili roditi?
Uglavnom dobila si odgovore i sretnooooooooooo 
- pink floydd
#131 Re: Pobaciti ili roditi?
Spirit crusher samo pokušava da bude dosljedan svom niku, pa glumi nekog hladnokrvnog i nemilosrdnog Dr. Housea.
-
staradis
#132 Re: Pobaciti ili roditi?
Rekose joj da je krvolok eto procitajSpiritCrusher wrote:Prvo, niko je ne "naziva imenima" nikakvim. Drugo, djevojka je vjerovatno samo željna pažnje, ništa više, sumnjam i da je trudna uopšte. Ustvari više nisam siguran ni da je djevojka.staradis wrote:Jos samo da kazem prestanite je napadati i nazivati imenima mali umovi! Djevojka je vec po dovoljnim stresom. Svaka ti cast pa si hrabra suociti se sa izborom!
I treće, spusti se malo s te visine, zamantaće ti se.
- SpiritCrusher
#133 Re: Pobaciti ili roditi?
Ne valja ti taj GT-S5830tapatalk, krvolokom je vehabija zvao covjeka koji je sugerisao abortus ili tako nesto.staradis wrote:Rekose joj da je krvolok eto procitaj
-
whitelegend07
#134 Re: Pobaciti ili roditi?
Roditi. Definitivno.
Naravno, izuzetak je ako je dijete začeto recimo silovanjem, ili ako vam kažu da će imati poteškoće u mentalnom razvoju ili nešto slično. U svakom slučaju roditi, jer, karma je kučka, uvijek vrati.
Prilikom pobačaja materica trpi veliko oštećenje i može se desiti da time sebi onemogućite porod, tako da, kad kasnije budete htjeli to dijete, nećete ga moći imati.
A to je kazna, košmar, noćna mora, živjeti s tom istinom.
Eto, uhvatih malo vremena, pa da odgovorim i na ovo.
Prilikom pobačaja materica trpi veliko oštećenje i može se desiti da time sebi onemogućite porod, tako da, kad kasnije budete htjeli to dijete, nećete ga moći imati.
Eto, uhvatih malo vremena, pa da odgovorim i na ovo.
- CaneBos
#135 Re: Pobaciti ili roditi?
Citam ti gore komentar ''sto ona uopste trazi savjet od gomile anonimusa'' ? Valjda zato sto je mladoj osobi lakse iznijeti intiman problem gomili anonimusa nego satrest ga u facu materi i ocu. Ima faza koja se zove ''analiza'' i ''prelamanje'', barem kod ljudi koji procesuiraju probleme na uobicajen nacin. Da li ce cura savjet traziti ovde ili pitati Vidovidu Dzemilu je svejedno..ona prolazi kroz tu fazu, a ti mozes dati svoje misljenje za konkretno pitanje ili presutiti. Taj hronicni proljev koji pojedinci na ovom forumu imaju, samo odaje ogranicenost kutija u kojima im um prebiva.SpiritCrusher wrote:Ne valja ti taj GT-S5830tapatalk, krvolokom je vehabija zvao covjeka koji je sugerisao abortus ili tako nesto.staradis wrote:Rekose joj da je krvolok eto procitaj
A pro po toga i ova tvoje gore opaska na ''vehabija''..covjek dao svoje misljenje da cura ostavi dijete i ne ide na abortus. Dao ga sa aspekta svojih pogleda na zivot, pa ako mu se oni baziraju na vjeri ( a znacenje vjere je za pravovjerne poistovjeceno sa onim sto zovemo ''nacin zivota'' ), onda je njegov osvrt na njen problem potpuno razumljiv, ali ne mogu ppk poput ovog Chumlee lika i kacenja na rijeci tipa ''nafaka'', ''Bog'', ''vjera''..pa i taj mentalno uskopljeni Chumlee kojeg profilno utjelovljuje ima razvijeniji kulturno socijalni odgoj..
ko poplaseni ste matere mi..
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#136 Re: Pobaciti ili roditi?
abortiraj, to je kul, svakako bi bila karanana od mame čim razmišljaš o tome.Sonjica wrote:Zdravo,
U velikoj sam nedoumici i nadam se da ce neko moci da me posavetuje.
Imam 22 godine, student sam, cetvrta godina, ne radim. Sa deckom sam godinu i sedam meseci i saznali smo da sam trudna. Uzasno se plasim i ne znam sta da radim. Inace sam protivnik abortusa i mislila sam da to nikad ne bih uradila, ali sada, kad sam se nasla u toj situaciji, premisljam se. Mislim da je jedini razlog zasto uopste razmisljam o tome strah, od buducnosti, roditelja... Decko je presrecan i zeli da rodim, ali ne znam...ne znam da li sam dovoljno zrela za tako nesto, da brinem o nekome...Mislim da bi me uzasno grizla savest kada bih to uradila...
Molim Vas za savet!
- vješalica
#137 Re: Pobaciti ili roditi?
Tomos wrote: Morat ćeš sama donijet odluku radi se o tvom zdravlju dani idu sve što je ranije to je bolje, kako te momak nije čuvao trebao je misliti o tome, ai nije jer mu se vidi da je to i želio sad da si pila tablete za kontacepciju da sebe truješ nije uredu, sad pošto studiraš neće ti roditelji naići na odobravanje toga još ako ste nezaposleni valja brinuti o djetetu i svemu ostalom, puno je izdataka, ali ovo su bitne odluke koje ćeš morati sama sa svojim dečkom analiziraš i doneseš ili donesete konačnu odluku.
A ona kao nema obavezu da se čuva...cccc
- KPNCTNJAH
#138 Re: Pobaciti ili roditi?
Bacaj novcic, on nikad ne pogrijesi...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#139 Re: Pobaciti ili roditi?
aloha harveyKPNCTNJAH wrote:Bacaj novcic, on nikad ne pogrijesi...
- KPNCTNJAH
#140 Re: Pobaciti ili roditi?
Djes DzokerE
pa ja... dosla na forum da pita da li zadrzati dijete... jebem te internete...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#141 Re: Pobaciti ili roditi?
i još momak sretan a ona nešto kenja, tačno treba abortirat' 
- KPNCTNJAH
#142 Re: Pobaciti ili roditi?
Daj da joj lociramo momka i damo mu link za ovu temu... on bi odmah rekao njenim roditeljima da njihova princeza vise nije nevina
vjerovatno je to najveci problem u prici... odrekla bi se djeteta samo da ostane tatina i mamina fina curica 
- Brkooo
#143 Re: Pobaciti ili roditi?
ako zadrzi dijete radi foruma... pod hitno arhivirati ovu temu i dati je za 18 rodjendan njenom sinu/kcerki ... taman cu se tad nekad se zaputiti na mjesec ....eh ta kobna zima 2031KPNCTNJAH wrote:Djes DzokerE![]()
-
pakica_
#144 Re: Pobaciti ili roditi?
e pa hajde na hajr! poslije hebanja nema kajanja..Sonjica wrote:Zelim svima zahvaliti na savetima, razmislicu jos, ali mislim da sam odlucila, zadrzacu bebu, pa nek bude kako Bog nalaze.
Last edited by pakica_ on 19/12/2013 02:01, edited 1 time in total.
-
Djubre_
#145 Re: Pobaciti ili roditi?
Kakav abortus nedo ti Bog! Kad si se znala nag..sad ga rodi i odgoji. Zelis ubistvo pociniti nad svojim dijetom. Nije za svakog ni sex
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
- Big Ang
#147 Re: Pobaciti ili roditi?
Dje je ova Sonjica? Jel rodila? 
- KPNCTNJAH
#148 Re: Pobaciti ili roditi?
Odakle izvuce ovu temu i zasto sam ja komentarisao istu

- Big Ang
#149 Re: Pobaciti ili roditi?
Ne znam
A bilo bi fino da se javi.