Pobaciti ili roditi?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Sonjica

#126 Re: Pobaciti ili roditi?

Post by Sonjica »

SpiritCrusher wrote:
staradis wrote:Jos samo da kazem prestanite je napadati i nazivati imenima mali umovi! Djevojka je vec po dovoljnim stresom. Svaka ti cast pa si hrabra suociti se sa izborom!

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
Prvo, niko je ne "naziva imenima" nikakvim. Drugo, djevojka je vjerovatno samo željna pažnje, ništa više, sumnjam i da je trudna uopšte. Ustvari više nisam siguran ni da je djevojka.

I treće, spusti se malo s te visine, zamantaće ti se.
Prvo, ako uopste sumnjas da sam devojka i da sam trudna ne znam sta trazis ovde i odgovaras. Ja sam lepo izlozila svoj problem i pitala ljude za savet. Ti mozes da sumnjas koliko hoces, to me uopste ne zanima. A drugo, stvarno ne znam ko uopste moze da se sali sa takvim stvarima, ja sigurno ne.
Sonjica

#127 Re: Pobaciti ili roditi?

Post by Sonjica »

Zelim svima zahvaliti na savetima, razmislicu jos, ali mislim da sam odlucila, zadrzacu bebu, pa nek bude kako Bog nalaze.
Hvala vam na podrsci i pomoci! :)
SpiritCrusher

#128 Re: Pobaciti ili roditi?

Post by SpiritCrusher »

Sonjica wrote:Prvo, ako uopste sumnjas da sam devojka i da sam trudna ne znam sta trazis ovde i odgovaras. Ja sam lepo izlozila svoj problem i pitala ljude za savet. Ti mozes da sumnjas koliko hoces, to me uopste ne zanima. A drugo, stvarno ne znam ko uopste moze da se sali sa takvim stvarima, ja sigurno ne.
Izvinjavam se Sonjice, valjda ne mogu da shvatim kako neko može o ovako ozbiljnim i ličnim stvarima raspravljati sa gomilom anonimusa na internetu.

Ustvari, još uvijek se nadam da si samo željna pažnje a ne trudna.
Sonjica

#129 Re: Pobaciti ili roditi?

Post by Sonjica »

SpiritCrusher wrote:
Sonjica wrote:Prvo, ako uopste sumnjas da sam devojka i da sam trudna ne znam sta trazis ovde i odgovaras. Ja sam lepo izlozila svoj problem i pitala ljude za savet. Ti mozes da sumnjas koliko hoces, to me uopste ne zanima. A drugo, stvarno ne znam ko uopste moze da se sali sa takvim stvarima, ja sigurno ne.
Izvinjavam se Sonjice, valjda ne mogu da shvatim kako neko može o ovako ozbiljnim i ličnim stvarima raspravljati sa gomilom anonimusa na internetu.

Ustvari, još uvijek se nadam da si samo željna pažnje a ne trudna.
Izvini ti, ali neka je to gomila anonimusa, ja sam trazila savet od ljudi koji su bili ili su u ovakvoj situaciji ili slicnoj.
Mislim da je veoma ruzno da pises tako nesto, o nekome koga ne poznajes. Ali nema veze...
Aylin25

#130 Re: Pobaciti ili roditi?

Post by Aylin25 »

Uglavnom dobila si odgovore i sretnooooooooooo :thumbup:
pink floydd

#131 Re: Pobaciti ili roditi?

Post by pink floydd »

Spirit crusher samo pokušava da bude dosljedan svom niku, pa glumi nekog hladnokrvnog i nemilosrdnog Dr. Housea.
staradis

#132 Re: Pobaciti ili roditi?

Post by staradis »

SpiritCrusher wrote:
staradis wrote:Jos samo da kazem prestanite je napadati i nazivati imenima mali umovi! Djevojka je vec po dovoljnim stresom. Svaka ti cast pa si hrabra suociti se sa izborom!

Prvo, niko je ne "naziva imenima" nikakvim. Drugo, djevojka je vjerovatno samo željna pažnje, ništa više, sumnjam i da je trudna uopšte. Ustvari više nisam siguran ni da je djevojka.

I treće, spusti se malo s te visine, zamantaće ti se.
Rekose joj da je krvolok eto procitaj

SpiritCrusher

#133 Re: Pobaciti ili roditi?

Post by SpiritCrusher »

staradis wrote:Rekose joj da je krvolok eto procitaj

Ne valja ti taj GT-S5830tapatalk, krvolokom je vehabija zvao covjeka koji je sugerisao abortus ili tako nesto.
whitelegend07

#134 Re: Pobaciti ili roditi?

Post by whitelegend07 »

Roditi. Definitivno. :) Naravno, izuzetak je ako je dijete začeto recimo silovanjem, ili ako vam kažu da će imati poteškoće u mentalnom razvoju ili nešto slično. U svakom slučaju roditi, jer, karma je kučka, uvijek vrati.

Prilikom pobačaja materica trpi veliko oštećenje i može se desiti da time sebi onemogućite porod, tako da, kad kasnije budete htjeli to dijete, nećete ga moći imati. :( A to je kazna, košmar, noćna mora, živjeti s tom istinom.

Eto, uhvatih malo vremena, pa da odgovorim i na ovo. :)
CaneBos

#135 Re: Pobaciti ili roditi?

Post by CaneBos »

SpiritCrusher wrote:
staradis wrote:Rekose joj da je krvolok eto procitaj

Ne valja ti taj GT-S5830tapatalk, krvolokom je vehabija zvao covjeka koji je sugerisao abortus ili tako nesto.
Citam ti gore komentar ''sto ona uopste trazi savjet od gomile anonimusa'' ? Valjda zato sto je mladoj osobi lakse iznijeti intiman problem gomili anonimusa nego satrest ga u facu materi i ocu. Ima faza koja se zove ''analiza'' i ''prelamanje'', barem kod ljudi koji procesuiraju probleme na uobicajen nacin. Da li ce cura savjet traziti ovde ili pitati Vidovidu Dzemilu je svejedno..ona prolazi kroz tu fazu, a ti mozes dati svoje misljenje za konkretno pitanje ili presutiti. Taj hronicni proljev koji pojedinci na ovom forumu imaju, samo odaje ogranicenost kutija u kojima im um prebiva.
A pro po toga i ova tvoje gore opaska na ''vehabija''..covjek dao svoje misljenje da cura ostavi dijete i ne ide na abortus. Dao ga sa aspekta svojih pogleda na zivot, pa ako mu se oni baziraju na vjeri ( a znacenje vjere je za pravovjerne poistovjeceno sa onim sto zovemo ''nacin zivota'' ), onda je njegov osvrt na njen problem potpuno razumljiv, ali ne mogu ppk poput ovog Chumlee lika i kacenja na rijeci tipa ''nafaka'', ''Bog'', ''vjera''..pa i taj mentalno uskopljeni Chumlee kojeg profilno utjelovljuje ima razvijeniji kulturno socijalni odgoj..
ko poplaseni ste matere mi.. :zzzz:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#136 Re: Pobaciti ili roditi?

Post by Velkoski »

Sonjica wrote:Zdravo,

U velikoj sam nedoumici i nadam se da ce neko moci da me posavetuje.
Imam 22 godine, student sam, cetvrta godina, ne radim. Sa deckom sam godinu i sedam meseci i saznali smo da sam trudna. Uzasno se plasim i ne znam sta da radim. Inace sam protivnik abortusa i mislila sam da to nikad ne bih uradila, ali sada, kad sam se nasla u toj situaciji, premisljam se. Mislim da je jedini razlog zasto uopste razmisljam o tome strah, od buducnosti, roditelja... Decko je presrecan i zeli da rodim, ali ne znam...ne znam da li sam dovoljno zrela za tako nesto, da brinem o nekome...Mislim da bi me uzasno grizla savest kada bih to uradila...
Molim Vas za savet!
abortiraj, to je kul, svakako bi bila karanana od mame čim razmišljaš o tome.
vješalica

#137 Re: Pobaciti ili roditi?

Post by vješalica »

Tomos wrote: Morat ćeš sama donijet odluku radi se o tvom zdravlju dani idu sve što je ranije to je bolje, kako te momak nije čuvao trebao je misliti o tome, ai nije jer mu se vidi da je to i želio sad da si pila tablete za kontacepciju da sebe truješ nije uredu, sad pošto studiraš neće ti roditelji naići na odobravanje toga još ako ste nezaposleni valja brinuti o djetetu i svemu ostalom, puno je izdataka, ali ovo su bitne odluke koje ćeš morati sama sa svojim dečkom analiziraš i doneseš ili donesete konačnu odluku.
:-)
A ona kao nema obavezu da se čuva...cccc
KPNCTNJAH

#138 Re: Pobaciti ili roditi?

Post by KPNCTNJAH »

Bacaj novcic, on nikad ne pogrijesi...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#139 Re: Pobaciti ili roditi?

Post by Velkoski »

KPNCTNJAH wrote:Bacaj novcic, on nikad ne pogrijesi...
aloha harvey :mrgreen:
KPNCTNJAH

#140 Re: Pobaciti ili roditi?

Post by KPNCTNJAH »

Djes DzokerE :D
pa ja... dosla na forum da pita da li zadrzati dijete... jebem te internete...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#141 Re: Pobaciti ili roditi?

Post by Velkoski »

i još momak sretan a ona nešto kenja, tačno treba abortirat' :mrgreen:
KPNCTNJAH

#142 Re: Pobaciti ili roditi?

Post by KPNCTNJAH »

Daj da joj lociramo momka i damo mu link za ovu temu... on bi odmah rekao njenim roditeljima da njihova princeza vise nije nevina :D vjerovatno je to najveci problem u prici... odrekla bi se djeteta samo da ostane tatina i mamina fina curica :D
Brkooo

#143 Re: Pobaciti ili roditi?

Post by Brkooo »

KPNCTNJAH wrote:Djes DzokerE :D
pa ja... dosla na forum da pita da li zadrzati dijete... jebem te internete...
ako zadrzi dijete radi foruma... pod hitno arhivirati ovu temu i dati je za 18 rodjendan njenom sinu/kcerki ... taman cu se tad nekad se zaputiti na mjesec ....eh ta kobna zima 2031 :D
pakica_

#144 Re: Pobaciti ili roditi?

Post by pakica_ »

Sonjica wrote:Zelim svima zahvaliti na savetima, razmislicu jos, ali mislim da sam odlucila, zadrzacu bebu, pa nek bude kako Bog nalaze.
Hvala vam na podrsci i pomoci! :)
e pa hajde na hajr! poslije hebanja nema kajanja..
Last edited by pakica_ on 19/12/2013 02:01, edited 1 time in total.
Djubre_

#145 Re: Pobaciti ili roditi?

Post by Djubre_ »

Kakav abortus nedo ti Bog! Kad si se znala nag..sad ga rodi i odgoji. Zelis ubistvo pociniti nad svojim dijetom. Nije za svakog ni sex

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
susic1980

#146 Re:

Post by susic1980 »

photo wrote:zelio bih da mi partnerica podbaci. imati djete je velika stvar.
Prejako :D
Big Ang

#147 Re: Pobaciti ili roditi?

Post by Big Ang »

Dje je ova Sonjica? Jel rodila? :D
KPNCTNJAH

#148 Re: Pobaciti ili roditi?

Post by KPNCTNJAH »

Odakle izvuce ovu temu i zasto sam ja komentarisao istu :-) :mrgreen:
Big Ang

#149 Re: Pobaciti ili roditi?

Post by Big Ang »