Tito i Bosna i Hercegovina

Locked

Tito je bio:

Pozitivna ličnost
104
82%
Negativna ličnost
23
18%

Total votes: 127

SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

valterbranisarajevo wrote:
SherlockHolmes wrote:
valterbranisarajevo wrote:
Nemoj biti tako samuvjeren. Po cemu ti znas da sam ja uzivao u nicim zasluzenim privilegijama. To je isto kao kada bih ja na osnovu tvojih postova zakljucio da si ti dobro "hajrovao" u ovo vrijeme demokratije". Posto ne znam ko si ja necu biti tako bezobrazan i utvrditi tako nesto..
Pa ti si mi sam rekao. Nisi vidio ni redove za hljeb, ni redove na granicama. "Stanovi su se dijelili, svako je bio zaposlen, sve je bilo dzaba i uredno" (parafraziram). To je isto kad bih ja rekao "tenderi i privatizacija idu odlicnim tokom, svako u ovom sistemu dobije sto je zasluzio, uredno gradimo auto ceste, a ne vidim nikoga da zivi na sto maraka mjesecno -- takvih nema u mom okruzenju. Jako nam je lijepo na Bazenima svaku noc". U tom slucaju ne bi bio bezobrazan da zakljucis da sam i ja u "privatizaciji" hajrovao.
valterbranisarajevo wrote: S obzirom da ovu temu cita vjerovatno nekoliko stotina ljudi pitanje ?

Da li se za vrijeme Titove vlasti cekalo u redovima u 6 ujutro za hljeb i mlijeko i da li sve osim malim dijelom 1982 od prehrambenih proizvoda kupovalo na tackice ?) (govorim o vremenu zadnjih 20-25 godina koje ja pamtim?)
Znaci ipak se vracamo na vrijeme ne socijalizma kakvog nam je zacrtao, vec "Titove vlasti". Interesantno. Tito je umro prije 82, pa mi nije onda jasno zasto no onda opet da pricamo o zadnjih "20-25 godina".

Da zakljucim, jerbo ovdje nema hajra. Cini mi se da, kao i mnogi, pamtis ono sto odgovara tezi koju zastupas i to na jedan dosta romantiziran nacin. Neka, ljudski je.

Ipak, ukoliko zaista zelis i diskutovati o tome, odluci se sta zelis reci, za koji period, kakve pouke iz toga izvlacis, pa mozda i mozemo dalje.
Drug ,ja govorim o vremenu koje pamtim - to sam i naglasio. U pravu si nisam rekao koji je to period. Pa recimo negdje od 1976 kada sam dovoljno odrastao da me mama moze poslati u prodavnicu da kupim hljeb i mlijeko. I znas nikada me nije probudila u 6 ujutro, nego sam to mogao uraditi u 10, 11 ili 12 sati. Isto kao i danas stizala je jutarnja tura hljeba koju su kupovali penzioneri, podnevna i popodnevna. Medjutim kada neko ko ne pamti to vrijeme procita ovo moguce je da ce biti uvjeren da je sve to istina. :shock:

Naravno ti tvrdis da se hljeb cekao u 6 ujutro ja tvrdim da nije. Nit ces ti promijeniti svoj stav, niti cu ja promijeniti svoj...

Sto se tice 100 KM, ja znam puno ljudi koji "zive" od minimalne penzije nekih 140-150 KM. To nisu fukare, bili su nekada casni ljudi koji su posteno zaradili svoju penziju i sigurno zasluzili mnog veci iznos nego sto ga sada imaju. Kako zive - pa obilaze sarajevske pijace poslije podne i krisom da ih neko ne vidi strpaju u svoj ceker glavicu kupusa ili natruhlu papriku koju je neko ostavio na standu. Prave ajnprem supe u kojima osim brasna i malo soli nema nista. Mnogi od njih jedini topli obrok dobivaju u javnoj kuhinji. Sarajevske javne kuhinje jednostavno ne mogu, i pored najbolje volje, prihvatiti sve one koji bi se morali hraniti u njima..
Sezdesete i sedamdesete (dakle, 20-30 godina nakon rata) su neko doba normalizacije osnovnih uslova za zivot, ukoliko se jos uvijek drzis po strani, pratis sta ti mediji kazu da trebas misliti i na koju revolucionarnu treba ustati i zaplakati. Interesantno je da je BiH i tu ostala crna rupa, jer se i u Srbiji i u Hrvatskoj pocinju dogadjati "proljeca", mala privatna preduzeca ulaze u modu.

Kod nas umjesto Tripala, Perovicke, itd, stasavaju "mladi, liberalni i napredni kadrovi" a la Cvijetin Mijatovic, Pozderci, Dizdarevici, Bijedici, Zgonjanini. Uz njih ipak i Branko Mikulic i "mlade nade" Vojo Seselj, Brano Miljus, Fuad Muhic, Nijaz Durakovic, itd. Sve u svemu, jos smo dobro prosli, kad pogledam koju kombinaciju smo imali, i ko su nam bili vodje i idoli...

Krajem sedamdesetih se ispostavljaju racuni tog zivota na kredit (pa makar bio i na kasicicu), poltronizma, kabadahijskog pristupa strateskom razvoju (na sta li sve ovo potsjeca?) i pocinje "stabilizacija".

Stabilizacija traje sve do Markovica gdje (za mene) socijalizam bilo kog tipa potpuno zamire. Dakle, ranih osamdesetih se ponovo vracamo na redove, restrikcije i sl, kao i u poslijeratno vrijeme, sa kratkim prekidom oko Olimpijade, barem u Sarajevu. Toliko za sada o ekonomiji zasnovanoj na petoljetkama i stranim kreditima koje nije bilo moguce otplacivati a koji su vise troseni na krpljenje rupa, popravak necijeg imidza i cisto "hapanje", bas kao i ovi danasnji.

Za penzionere odavno znam i gadi mi se zivot kada vidim ko zivi od 100-200 maraka a ko se (i dalje) lomi od "privatiziranih" para. I medju jednim i medju drugim ima dosta "socijalistickih kadrova", mada kao privatizeri nisu u vecini a u prvoj grupi je najvise onih naivnih koji su vjerovali i u socijalizam i Titove bijele rukavice, i u Jugu. Idealiziranje socijalizma i Tita nikome, medjutim, nece pomoci.
Sogan

Post by Sogan »

Jimmy, nemoj se ba truditi... ako je nekom retro-glorifikovano komunisticko jednoumlje jedina komparativna tacka aktuelnom nacionalistickom jednoumlju, a bez da, gle apsurda, istovremeno nisu u stanju primjetiti uzrocno-posljedicnu vezu ta dva stanja, jednostavno su osudjeni na jednodimenzionalan um i jos banalnije posalice nakon floskula od argumenta...
kekec

Post by kekec »

reformator wrote:Mi smo jedina država(republika) na svijetu koja je imala dimnjak na grbu.
Taj dimnjak je hranio hiljade ljudi (simbolicno).
Ako je bio greska, ako nije valjao, zasto ga ove
nove demokrate aktivirase i to za 1 KM.
Dvolicnjaci! :P
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Tako je, Holmese!

@kekec

Mani šuplje... "komunizam je nešto drugo"....
Samo ti mazijaj rižu. Nikad više neće "drugovi" uzimati "prema potrebama", a narod rintati dok ne skapa, "prema mogućnostima".

Nije ni kapitalizam čudo, al' makar fercera.
kekec

Post by kekec »

Jimmy_The_Saint wrote:Evo posudit ću od Orhanowskog jedan mali citat od pok. Darija Džamonje, malo većeg i starijeg cinika od mene:

Ujutro me je pitao (pošto je imao novčanih problema, ili, prosti­je rečeno - bio kokuz) može li ostati kod mene do proljeća, a kako sam i ja bio u sličnoj situaciji (Spektar, gdje sam tada radio, prestao je izlaziti i imao sam neku crkavicu od honorara u Oslobođenju, gdje sam pisao za "studentsku stranu"), pristao sam.

"Intervjuisao" sam brucoše i diplomce po raznim fakultetima, pitao ih o njihovim planovima za budućnost i, mahom, većina mi je odgovarala da planiraju zažditi u inostranstvo.

Kad sam napisao prvi tekst, moja tadašnja urednica Zrinka Ilić me je ukorila: "Ma, jok. Svi oni žele ostati u Jugi i pomoći njenom prosperitetu".

Tako sam naučio svoju prvu lekciju iz novinarstva - ne vjeruj svemu što pročitaš u novinama.

To mi je olakšalo posao, jer se više nisam trebao jebavati s papcima, nego sam sjedio u bifeu Oslobođenja, kod Lutve, i izmišljao izjave. Obavezno bih izmislio tri imena - srpsko, musli­mansko i hrvatsko.

Govori li ovo gore išta o temi?
I to kao treba da bude pravilo, 100posto tacno.
"Intervjuisao" sam brucoše i diplomce po raznim fakultetima, pitao ih o njihovim planovima za budućnost i, mahom, većina mi je odgovarala da planiraju zažditi u inostranstvo.
Mladost je takva. Siroki vidici. Zelje, prohtjevi itd. Nista cudno.
Ali reci mi sta bi to jedan nas pravnik, ekonomista i jos dosta slicnih zanimanja, mogli raditi u inostranstvu. Svabo jedva ceko naseg ekonomistu ili pravnika.:lol:
Ne budi smijesan. :-)
moja tadašnja urednica Zrinka Ilić me je ukorila: "Ma, jok. Svi oni žele ostati u Jugi i pomoći njenom prosperitetu"
Neka poznata ili priznata naucnica, strucnjak ili samo neka, kao i stotine drugih? Da li je ona mjerodavna za ocjene i da li je njeno "zakon".
Ne budi smijesan. :-)

Znamo dobro da je Juga imala problema, raznih. Navedi mi zemlju-drzavu koja nema istih.
Prema tome, kako drugi rjesavaju u hodu svoje probleme, mogli smo i mi tako, nesto slicno ili jos mnogo bolje od Cehoslovacke. Imali smo preduslove. Ali nekome je bilo u interesu razbiti Jugu. Uspjeli su. Ali poslije Titove smrti. Za vrijeme Tita NE, bez obzira kolika im je zelja bila. Znaci da je Tito bio za njih tvrd orah. A poslije Tita dodjose njegovi protivnici i osvjetlise nam puteve, otvorise nam vidike i odosmo svi u 3 PM.
Pearl

Post by Pearl »

kako vam ne dosadi vise...

nekom komunizam valjao, nekom valja ovo sad.. nema poente ubjedjivati se, jer necete onog drugog ubijediti u "vase ispravno" stajaliste..

a sad u svoje uglove ringa i trosite energiju na sta pametnije... npr, kako promijeniti sranje u kojem smo sad, tj iz "sranja" ga dovesti u "stanje"

najlakse palamuditi...

and for the record, licni stav: jebo onog ko upali svjetlo!

i ne interesuje me apsolutno sta "anti-komunisti" imaju da mi kazu... a ni "komunisti"

idite malo na teme o humanitarim akcijama pa pomozite zrtvama sistema, jal ovog jal onog..
kekec

Post by kekec »

Jimmy_The_Saint wrote:Tako je, Holmese!
@kekec
Mani šuplje... "komunizam je nešto drugo"....
Samo ti mazijaj rižu. Nikad više neće "drugovi" uzimati "prema potrebama", a narod rintati dok ne skapa, "prema mogućnostima".

Nije ni kapitalizam čudo, al' makar fercera.
Vidljivo ispred zgrade Predsjednistva, u Zenici i mnogim mjestima
sirom drage nam domovine
.:(
Fercera, ali kome? 8-)
Ja se ne zalim, imam uz rizu i malo da narezem, ali ferceranje pojedincima nije ono cemu treba teziti.
Zaboli bijeda, jad i siromastvo oko tebe.
Kriminal, droga, prostitucija, glad, ubistva, razorene porodice i
jos mnogo toga nam donese ferceranje tog tvog kapitalizma.
E nek´ nema Tite i Juge i mrskih nam drugova.
Zivila "gospoda".
Jimmy_The_Saint

Kakav kurton. Kad "70 posto mladih želi otići iz BiH", e to je tragedija, nacionalisti su nas strovalili.

A to što smo u kurcu bili i prije rata i prije nacionalista, to je jebiga izmišljotina ili pak nerelevantno, jer ni ja ni Daco ni Z. Ilić nismo naučnici, a neka budala koja nick uzima sa sapuna kojim su u SFRJ propirana dječja dupeta, eto, jeste.

Znate šta, eno vam spomenik pred kasarnom, slobodno ga zatrpajte cvijećem a možete i kurban priklat' al' pazite se vatre džehennemske.
Lahko je isfuravati komunizam na forumima. U praksi, puša na vascijelom dunjaluku... Wooops, zaboravio sam. "TO nije komunizam. Ideologija je dobra, samo ne valja praksa". Gori ste od hodža, hodže i popovi makar obećavaju brda i doline kad pandrkneš, ne veslaju te na živo.

JEBO TITA JEBO JUGOSLAVIJU JEBO. :D
Patron of Formello

Post by Patron of Formello »

Jimmy_The_Saint wrote:Kakav kurton. Kad "70 posto mladih želi otići iz BiH", e to je tragedija, nacionalisti su nas strovalili.

A to što smo u kurcu bili i prije rata i prije nacionalista, to je jebiga izmišljotina ili pak nerelevantno, jer ni ja ni Daco ni Z. Ilić nismo naučnici, a neka budala koja nick uzima sa sapuna kojim su u SFRJ propirana dječja dupeta, eto, jeste.

Znate šta, eno vam spomenik pred kasarnom, slobodno ga zatrpajte cvijećem a možete i kurban priklat' al' pazite se vatre džehennemske.
Lahko je isfuravati komunizam na forumima. U praksi, puša na vascijelom dunjaluku... Wooops, zaboravio sam. "TO nije komunizam. Ideologija je dobra, samo ne valja praksa". Gori ste od hodža, hodže i popovi makar obećavaju brda i doline kad pandrkneš, ne veslaju te na živo.

Jebo tebe.Vrati se u rodno selo konačno.Ne siluj narod po forumu.
Orhanowski

Post by Orhanowski »

Jimmy_The_Saint wrote:Evo posudit ću od Orhanowskog jedan mali citat od pok. Darija Džamonje, malo većeg i starijeg cinika od mene:

Ujutro me je pitao (pošto je imao novčanih problema, ili, prosti­je rečeno - bio kokuz) može li ostati kod mene do proljeća, a kako sam i ja bio u sličnoj situaciji (Spektar, gdje sam tada radio, prestao je izlaziti i imao sam neku crkavicu od honorara u Oslobođenju, gdje sam pisao za "studentsku stranu"), pristao sam.

Kad sam napisao prvi tekst, moja tadašnja urednica Zrinka Ilić me je ukorila: "Ma, jok. Svi oni žele ostati u Jugi i pomoći njenom prosperitetu".

Tako sam naučio svoju prvu lekciju iz novinarstva - ne vjeruj svemu što pročitaš u novinama.

To mi je olakšalo posao, jer se više nisam trebao jebavati s papcima, nego sam sjedio u bifeu Oslobođenja, kod Lutve, i izmišljao izjave. Obavezno bih izmislio tri imena - srpsko, musli­mansko i hrvatsko.

Jimmy, je l ova bila za voleja :-)

Jebo Titu, covjeka sa nemogucom dikcijom, koji je sa dvije ruke pokusavao da pokrije stotinu rupa, pa bi mu se svaki put kad bi pokrio jednu novu rupu ona stara ukazala, a on bi se onda ibretio: "Kak...pa zar nisam imao jedan ruku na taju rupu?" I tako je vrtio u krug, sve dok ga nisu ruke zabolile, a onda su mu, za kaznu, odrezali nogu :lol:
Last edited by Orhanowski on 20/11/2006 00:20, edited 1 time in total.
kekec

Post by kekec »

Jimmy_The_Saint wrote:Kakav kurton. Kad "70 posto mladih želi otići iz BiH", e to je tragedija, nacionalisti su nas strovalili.

De jimmy, ne rise.
Kao prvo ne vadi se na Dacu. To je onaj sistem: "Ja imam jakog brata".
Ne mogu svi ici van. Oni poljoprivrednici sto spavaju pred zgradom u kojoj
sjede ljudi iz tvog fercerajuceg kapitalizma, ne mogu ici, ne mogu ici rudari ni radnici iz zeljezare, kao ni jos mnogo, mnogo njih. Otici ce djeca onih koji se griju na ovom tvom jebenom i pokvarenom kapitalizmu (koji fercera).
I otvori oci, nacionalisti nas i jesu sjebali. Podji od Rankovica u ono doba, pa preko "proljeca", Tudjmana i Milosevica i jos tisuce i hiljade drugih. Malo po malo i oni docekase svojih pet minuta. Markovic im je bio trn u oku. Niko ga nije podrzao, od Slovenaca, preko Hrvata do Srba. Izabrali su svoje - NACIONALNO.
I dobili smo.
Sada imamo svi svoje, a niko nema nista ( izuzev onih za koje ovaj kapitalizam ipak fercera ).

p.s.
Kurton je korisna stvar, cak ga i propagiraju.
A kako bi se ti osjecao da ja tebe nazovem recimo: "picajzla" ?

Obrazuj se, ne budi usmjeren:
...koja nick uzima sa sapuna kojim su u SFRJ propirana dječja...
Image
:P
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Orhanowski wrote:

Jimmy, je l ova bila za voleja :-)

Jebo Titu, covjeka sa nemogucom dikcijom, koji je sa dvije ruke pokusavao da pokrije stotinu rupa, pa bi mu se svaki put kad bi pokrio jednu novu rupu ona stara ukazala, a on bi se onda ibretio: "Kak...pa zar nisam imao jedan ruku na taju rupu?" I tako je vrtio u krug, sve dok ga nisu ruke zabolile, a onda su mu, za kaznu, odrezali nogu :lol:
Velis?
Jesi li ti jos jedan od onih koji se u suzama gushio kad je umro a sad, da bi se rijesio viska tecnosti, umjesto da places pishas?
Po sebi i svojim suzama... :oops:
Ili te tad jos ni u jajima nije bilo pa sad se sprdas sa onima koji znaju zasto za ono boldirano zasluzujes samo prezir?
kekec

Post by kekec »

Sogan wrote:Jimmy, nemoj se ba truditi... ako je nekom retro-glorifikovano komunisticko jednoumlje jedina komparativna tacka aktuelnom nacionalistickom jednoumlju, a bez da, gle apsurda, istovremeno nisu u stanju primjetiti uzrocno-posljedicnu vezu ta dva stanja, jednostavno su osudjeni na jednodimenzionalan um i jos banalnije posalice nakon floskula od argumenta...
Majstore.
Onaj sistem je bio "bolestan", ali IZLJECIV, a ovaj (kapitalizam koji fercera) je NEIZLJECIV, znaci smrtno bolestan.
U onom sistemu si bio u svojoj kuci, a dolaskom ovog (nacionalistickog) dobio si priliku (nazalost) da uzivas blagodeti pravog kapitalizma (sa dobrim primjesama socijalistickog, u krajnjem komunistickog).
Drzi se to socijale (od: socijalizam) i da karikiram Dzamonju,"ne vjeruj svemu sto se na forumu pise".
Odisej

Post by Odisej »

Govori . Sve o tebi. Samo ne znamo na čemu si....
Popusti nas , matere ti satvojim kompleksima . Kako to bolan nije stid da velikog Daria povezuješ sa tobo, , na bilo koji način..
I skinite se više sa ove teme .... Hebo vas i socijalizam i komunizam više.
Ustajmo da nazdravimo nacionalizmu!
Jimmy_The_Saint

Znaš šta, ti meni picajzlo, ja ću tebi kurtončino, a samo jedan ide na smetljište historije, skupa s Jožom Brozom, dječakom sa Sutle.

I stvarno me boli kurac za radnike željezare. Nemoj me peglati sa radnicima, živ bio. 350.000 radnika o kojima baljezgaš glasalo je, skupa sa mnom, za Harisa Silajdžića. A čovjek tu posranu željezaru prod'o za marku, Arapima. Arapi je uvalili Hindusima. A ti Hindusi, Bog dao, gazduju željezarama za koje je Zenica skupa sa Siskom mala maca.

Kapitalizam fercera, ne za mene, tebe ili njih, nego za čitav jebeni svijet. I da, debili kampuju pred skupštinom za dvije Lijanović kobasice, umjesto da riljaju po toj svojoj jebenoj njivi - pa boli me kurac, ja da sam poljoprivrednik smišlj'o bi šta da uzgojim i kome da prodam, ne bih ček'o da mi vlast pošalje subvencije. Da sam radnik, ne bi JEO GOVNA DECENIJAMA u propaloj firmi "na čekanju", nego tražio glavi selameta.

No, šta ja tu mogu što je komunizam od (nekih, mnogih) ljudi napravio debile.
Jimmy_The_Saint

Odisej wrote:

Govori . Sve o tebi. Samo ne znamo na čemu si....
Popusti nas , matere ti satvojim kompleksima . Kako to bolan nije stid da velikog Daria povezuješ sa tobo, , na bilo koji način..
I skinite se više sa ove teme .... Hebo vas i socijalizam i komunizam više.
Ustajmo da nazdravimo nacionalizmu!
Idi skoči u Drinu, bijedo glupava.
kekec

Post by kekec »

Orhanowski wrote: Jimmy, je l ova bila za voleja :-)
To Orhane, nabaci mu jos koju, izgleda da bez pomocnika i ne moze.
A ti, zar je dovoljno spomenuti Dzamonju (svaka mu cast kao piscu, ali...) pa da se pocnes uvlaciti... :-)
Patron of Formello

SMRT FAŠIZMU SLOBODA NARODU!!!
Jimmy_The_Saint

kekec wrote:
A ti, zar je dovoljno spomenuti Dzamonju (svaka mu cast kao piscu, ali...) pa da se pocnes uvlaciti... :-)
Ti, "druže", ne možeš NIKAKO, ni sa konzilijem ljekara u Ljubljani, ni sa Kućom cvijeća. I šta ćemo sad? Umro Tito, pukla Jugoslavija. Gotova priča, ba.
Jimmy_The_Saint

Patron of Formello wrote:SMRT FAŠIZMU SLOBODA NARODU!!!
Kriva parola za narode kojima je fašizam sloboda. I džaba sve.

:lol:
kekec

Post by kekec »

Jimmy_The_Saint wrote:Znaš šta, ti meni picajzlo, ja ću tebi kurtončino, a samo jedan ide na smetljište historije, skupa s Jožom Brozom, dječakom sa Sutle.
I stvarno me boli kurac za radnike željezare. Nemoj me peglati sa radnicima, živ bio. 350.000 radnika o kojima baljezgaš glasalo je, skupa sa mnom, za Harisa Silajdžića. A čovjek tu posranu željezaru prod'o za marku, Arapima. Arapi je uvalili Hindusima. A ti Hindusi, Bog dao, gazduju željezarama za koje je Zenica skupa sa Siskom mala maca.
Kapitalizam fercera, ne za mene, tebe ili njih, nego za čitav jebeni svijet. I da, debili kampuju pred skupštinom za dvije Lijanović kobasice, umjesto da riljaju po toj svojoj jebenoj njivi - pa boli me kurac, ja da sam poljoprivrednik smišlj'o bi šta da uzgojim i kome da prodam, ne bih ček'o da mi vlast pošalje subvencije. Da sam radnik, ne bi JEO GOVNA DECENIJAMA u propaloj firmi "na čekanju", nego tražio glavi selameta.
Pa sto odmah ne kazes, sto me zavlacis. :-D
Idemo otvoriti temu "Haris i BiH", sa pitanjem: " Da li je Haris bio a. pozitivna licnost za BiH i b. Super pozitivna licnost.
Pa da predjemo na glasanje, cije bi ti rezultate objavio u svim svjetskim listovima i obavezno dostavio Komitetu za dodjelu Nobelove nagrade, kao i Personalnom odjeljenju UN ( i njima ce izbori za koju godinu, a Hare zna sacekati). :D

Cini mi se da imas sve predispozicije, ali da budes seljak. ;-)
Orhanowski

Post by Orhanowski »

kekec wrote:
Ja sam rodjen tek koju godinu prije njegove smrti, ali na fakultetu a kasnije i kroz posao kojim se bavim, saznao sam stvari od kojih sam se zgrozio. Mene niti je prognao na Goli otok, niti me strpao u zatvor, niti me je zakinuo za platu ili dvije. Ali, mislim da je njegova politika bila dosta nerealna i mislim da je bio naivan, nesto sto se jednom politicaru, posebno predsjedniku drzave, ne smije desiti. Toliko.
Patron of Formello

Jimmy_The_Saint wrote:
Patron of Formello wrote:SMRT FAŠIZMU SLOBODA NARODU!!!
Kriva parola za narode kojima je fašizam sloboda. I džaba sve.

Zna se gdje bi ti završio u bolja vremena. :D Na Golom Otoku. 8-)
kekec

Post by kekec »

Jimmy_The_Saint wrote: Ti, "druže", ne možeš NIKAKO, ni sa konzilijem ljekara u Ljubljani, ni sa Kućom cvijeća. I šta ćemo sad? Umro Tito, pukla Jugoslavija. Gotova priča, ba.
Nije zavrsena konstatacija.
Umro Tito, pukla Jugoslavija, a govna isplivala i zavladala. Gotova prica. :-D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Jimmy_The_Saint wrote:Znaš šta, ti meni picajzlo, ja ću tebi kurtončino, a samo jedan ide na smetljište historije, skupa s Jožom Brozom, dječakom sa Sutle.

Joooj Jimmy... :-) :-)

Sta je pisac u stvari htio da kaze sa ovim? :-)

I inace, sto si zapjenio bolan? Ljudima dobro bilo za Brozova vremena a ti okrenuo na komunizam i kapitalizam. Pa da su razlozi nase nemoci danas u tome sto ti tvrdis, istocna bi Evropa skapavala od gladi...
Tih je 350000 ljudi koje pominjes radila i svojim zuljevitim rukama gradila i sebi i svojoj djeci bolju buducnost. I oni i Harica za kojim ste i ti i oni danas potrcali. Ne moze 350000 ljudi voditi zemlju. Zemlju vode lideri i ako su umjesni, tih 350000 radi i dobro zivi. A ako nisu (kao Harica npr! :P ) onda sjede ovdje i pljuju po Brozu. :D
A zapravo, na njemu se samo iskihavaju jer ne smiju ni prnuti u demokratiji i kapitalizmu jer ce ih hem Bog kazniti, hem ce biti protiv "svojih"...

Zato, sredi se ba malo. Mozes ti to i bolje! 8-)

Locked