Zastava RS
- DrugaGimnazija
Svi ovi prijedlozi su bolji od onih prvobitnih sa ocilima na zelenoj šahovnici...
Trebalo bi sačekati da RS prvo odradi svoj grb, pa da onda Federacija samo promijeni jednu boju ili jedan elemenat i to proglasi svojim grbom. A zastavu bih usvojio istu kao i u RS.
To bi dovelo do apsurda samu ideju postojanja ovih obilježja.
Trebalo bi sačekati da RS prvo odradi svoj grb, pa da onda Federacija samo promijeni jednu boju ili jedan elemenat i to proglasi svojim grbom. A zastavu bih usvojio istu kao i u RS.
To bi dovelo do apsurda samu ideju postojanja ovih obilježja.
- Fratris
Mislim da bi se zbog ove zastave pobili sa Sierra Leoneom. Njihova je identicna.saim_adka wrote:Mene da se pita ja bih ovakvu zastavu i grb postavio kao obiljezje drzave BiH...
Od plavog mora (plava), preko planinskih bijelih vrhova (bijelo) do zelenih plodnih ravnica (zeleno). Zastave boje su panslavenske i simbolisu BIH preko njene teritorije kao i prirodna bogatstva.
Grbi ima istu simboliku plus slikoviti prikaz uz doradu da je nakon zelene ravnice BIH dio EU (plava sa zvijezdicama) i ukovirena zlatnom bojom kao prosperitet i zlatno doba...
Ova zastava bi simbolizirala ono sto jeste nasa zemlja, a ne ono sto su ljudi u toj zemlji iako bi se zadovoljila i konstitutivnost sa tri planinska vrha!
Mislim da je zastava neutralna a opet Bosanska!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- MuaDib
Onda stavite grb na sredinu zastave.Fratris wrote:Mislim da bi se zbog ove zastave pobili sa Sierra Leoneom. Njihova je identicna.saim_adka wrote:Mene da se pita ja bih ovakvu zastavu i grb postavio kao obiljezje drzave BiH...
Od plavog mora (plava), preko planinskih bijelih vrhova (bijelo) do zelenih plodnih ravnica (zeleno). Zastave boje su panslavenske i simbolisu BIH preko njene teritorije kao i prirodna bogatstva.
Grbi ima istu simboliku plus slikoviti prikaz uz doradu da je nakon zelene ravnice BIH dio EU (plava sa zvijezdicama) i ukovirena zlatnom bojom kao prosperitet i zlatno doba...
Ova zastava bi simbolizirala ono sto jeste nasa zemlja, a ne ono sto su ljudi u toj zemlji iako bi se zadovoljila i konstitutivnost sa tri planinska vrha!
Mislim da je zastava neutralna a opet Bosanska!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
LADY SA
JA ne znam zasto Srbi ,mislim na sve koji su u BiH NE SHVATE VEĆ JEDNOM DA MORAJU malo razmisliti gdje se nalaze a to je u BIH,eh ako zele u Srbiju nek idu lijepo u finu Sbiju i nek tamo prosipaju svoje Bisere o idealnoj Srbiji ako ne,neka se pomire sa činjenicom da će Muslimani Bosnjaci, i Hrvati Bosnjaci uvijek biti ovdje i da će se oni PITATI,kakva će biti drzava BIH, a vi ako zelite slogu budite TOLERANTNI VEC JEDNOM JER VI NAS U SVEMU KOČITE, AKO NE SRBIJA VAS JA MISLIM JEDVA CEKA,MADA SUMNJAM,JER BAS JE NEKA GOSPODJA NA TV-U REKLA KAKO STE VI BRUKA SRPSKOG NARODA MISLI SE NA ONE NAVIJACE IZ BANJA LUKE,PRIJEDORA ITD..KOJI SU BACALI SVE ONE STVARI NA UTAKMICI BIH- SCG,POZDRAV ,
MORAM PRIZNATI JOS OVO DA IMAM MNOGO VISE PRIJATELJA HRVATA NEGO SRBA,CAOOOOOOOOO SVIMA
MORAM PRIZNATI JOS OVO DA IMAM MNOGO VISE PRIJATELJA HRVATA NEGO SRBA,CAOOOOOOOOO SVIMA
- MuaDib
Draga moja LADY SA ti si upravo rekla ono zbog cega mnogi Bosnjaci upadaju u zamku. Ova tvoja prica od agresije stvara građanski rat, a reci cu ti i zasto. Sve sto govorim s aspekta je obicnog prosjecnog Srbina. Ja sam iz mješanog braka, pa to drugačije shvatam nego mnogi.LADY SA wrote:JA ne znam zasto Srbi ,mislim na sve koji su u BiH NE SHVATE VEĆ JEDNOM DA MORAJU malo razmisliti gdje se nalaze a to je u BIH,eh ako zele u Srbiju nek idu lijepo u finu Sbiju i nek tamo prosipaju svoje Bisere o idealnoj Srbiji ako ne,neka se pomire sa činjenicom da će Muslimani Bosnjaci, i Hrvati Bosnjaci uvijek biti ovdje i da će se oni PITATI,kakva će biti drzava BIH, a vi ako zelite slogu budite TOLERANTNI VEC JEDNOM JER VI NAS U SVEMU KOČITE, AKO NE SRBIJA VAS JA MISLIM JEDVA CEKA,MADA SUMNJAM,JER BAS JE NEKA GOSPODJA NA TV-U REKLA KAKO STE VI BRUKA SRPSKOG NARODA MISLI SE NA ONE NAVIJACE IZ BANJA LUKE,PRIJEDORA ITD..KOJI SU BACALI SVE ONE STVARI NA UTAKMICI BIH- SCG,POZDRAV ,
Kao prvo prosjecan bosanski Srbin ce reci, ako ja moram da se pominujem dominaciji Muslimana i Hrvata, a ako to ne ucinim, a rodjen sam u ovoj zemlji, kazu mi da ja idem u Srbiju. To nece proci i mene nece niko otjerat sa mog ognjišta-moje otadzbine. Ja cu uzeti oruzje i branit cu sebe i svoje dostojanstvo. I na kraju ce izvuci zakljucak, za to nam je potrebna RS i ne dam je a ako je pokusaju ukinuti izac cu na referendum i glasti za njenu nezavisnost.
Kao drugo ovakvo ponasanje prema vecinskon srpskom stanovnistvu pred referendum za nezavisnost BiH, kod Srba je stvorilo strah, što su vjesto iskoristili SDS i Milosevicev rezim u Srbiji i JNA, za savim druge ciljeve. Srbi su svjesni da su izmanipulirani, da su se bezveze latili oružja i ogrjesili svoje ime u ocima samih sebe i svijeta. Znaju da su ratovali da postanu provincije Velike Srbije, bolje receno kolonije. Znaju da su u njihovo ime cinjeni stravicni zlocini. Ali istina boli, i na stalno napadanje koriste odbranu nacinalne histerije, jer se boje revansizma.
Kao trece mi moramo reci Srbima u Bosni. Čega se vi bojite. Sta mislite da ce te izgubiti nestankom Republike Srpske. Recite nam otvoreno. Dodjite da porazgovaramo. Recite ne politici koja vas je prevarila, osiromasila i iskoristila. Mi zelimo sa vama graditi BiH. Mi se vama izvinjavamo sta smo vam god nazao ucinili, ali se i vi nama morate izviniti i reci gdje su ljudi koje i mi trazimo i ko ih je ubio. Pruzamo vam ruku pomirenja. Oprostiti moramo jedni drugima, ne smijemo zaboraviti sve sto se dogodilo. To nam treba biti opomena za buducnost, da vise nikada ne dizemo oruzje jedni protiv drugih, jer je to uvijek islo na nasu stetu, a nikako korist.
Kad to shvatis i svi mi ova zemlja moze krenuti, ali dok mi svi upiremo u jedan narod, da je kriv za sve i zelimo praviti bolju buducnost preko njihovih ledja, znaj da ce se Srbi tome opirati, a Ustav im omogucava blokiranje svega onoga sto misle da im steti.
I jos nesto, aki mislis da Hrvati vole ovu zemlju grdno se varas, zaguljeniji u od Srba i prije ce Srbi prihvatiti BiH, nego Hrvati...
-
zavrzlama
MuaDib wrote:Draga moja LADY SA ti si upravo rekla ono zbog cega mnogi Bosnjaci upadaju u zamku. Ova tvoja prica od agresije stvara građanski rat, a reci cu ti i zasto. Sve sto govorim s aspekta je obicnog prosjecnog Srbina. Ja sam iz mješanog braka, pa to drugačije shvatam nego mnogi.LADY SA wrote:JA ne znam zasto Srbi ,mislim na sve koji su u BiH NE SHVATE VEĆ JEDNOM DA MORAJU malo razmisliti gdje se nalaze a to je u BIH,eh ako zele u Srbiju nek idu lijepo u finu Sbiju i nek tamo prosipaju svoje Bisere o idealnoj Srbiji ako ne,neka se pomire sa činjenicom da će Muslimani Bosnjaci, i Hrvati Bosnjaci uvijek biti ovdje i da će se oni PITATI,kakva će biti drzava BIH, a vi ako zelite slogu budite TOLERANTNI VEC JEDNOM JER VI NAS U SVEMU KOČITE, AKO NE SRBIJA VAS JA MISLIM JEDVA CEKA,MADA SUMNJAM,JER BAS JE NEKA GOSPODJA NA TV-U REKLA KAKO STE VI BRUKA SRPSKOG NARODA MISLI SE NA ONE NAVIJACE IZ BANJA LUKE,PRIJEDORA ITD..KOJI SU BACALI SVE ONE STVARI NA UTAKMICI BIH- SCG,POZDRAV ,
Kao prvo prosjecan bosanski Srbin ce reci, ako ja moram da se pominujem dominaciji Muslimana i Hrvata, a ako to ne ucinim, a rodjen sam u ovoj zemlji, kazu mi da ja idem u Srbiju. To nece proci i mene nece niko otjerat sa mog ognjišta-moje otadzbine. Ja cu uzeti oruzje i branit cu sebe i svoje dostojanstvo. I na kraju ce izvuci zakljucak, za to nam je potrebna RS i ne dam je a ako je pokusaju ukinuti izac cu na referendum i glasti za njenu nezavisnost.
Kao drugo ovakvo ponasanje prema vecinskon srpskom stanovnistvu pred referendum za nezavisnost BiH, kod Srba je stvorilo strah, što su vjesto iskoristili SDS i Milosevicev rezim u Srbiji i JNA, za savim druge ciljeve. Srbi su svjesni da su izmanipulirani, da su se bezveze latili oružja i ogrjesili svoje ime u ocima samih sebe i svijeta. Znaju da su ratovali da postanu provincije Velike Srbije, bolje receno kolonije. Znaju da su u njihovo ime cinjeni stravicni zlocini. Ali istina boli, i na stalno napadanje koriste odbranu nacinalne histerije, jer se boje revansizma.
Kao trece mi moramo reci Srbima u Bosni. Čega se vi bojite. Sta mislite da ce te izgubiti nestankom Republike Srpske. Recite nam otvoreno. Dodjite da porazgovaramo. Recite ne politici koja vas je prevarila, osiromasila i iskoristila. Mi zelimo sa vama graditi BiH. Mi se vama izvinjavamo sta smo vam god nazao ucinili, ali se i vi nama morate izviniti i reci gdje su ljudi koje i mi trazimo i ko ih je ubio. Pruzamo vam ruku pomirenja. Oprostiti moramo jedni drugima, ne smijemo zaboraviti sve sto se dogodilo. To nam treba biti opomena za buducnost, da vise nikada ne dizemo oruzje jedni protiv drugih, jer je to uvijek islo na nasu stetu, a nikako korist.
Kad to shvatis i svi mi ova zemlja moze krenuti, ali dok mi svi upiremo u jedan narod, da je kriv za sve i zelimo praviti bolju buducnost preko njihovih ledja, znaj da ce se Srbi tome opirati, a Ustav im omogucava blokiranje svega onoga sto misle da im steti.
I jos nesto, aki mislis da Hrvati vole ovu zemlju grdno se varas, zaguljeniji u od Srba i prije ce Srbi prihvatiti BiH, nego Hrvati...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jarane sve je na stolu...samo moras shvatiti da su BIH srbi svoje zivote stavili u ruke Kostunice,Nikolica i umirujuce velike Srbije..
Sve se iz rs-a docekuje na noz sto se kosi sa rezultatima rata..
Objasni mi sta ce u visenacionalnoj drzavi "srpska policija" srpska obiljezja,i entitet koji se zove po srpskom narodu..sve je tako lako rijesiti ali ...,ko ne zeli da se to rijesi..znamo mi svi da je se srpski narod prevaren od Srbije borio da ne bude BIH ,a u toj istoj BIH sad zivi..znamo mi da je jacanje BIH i njenih institucija protiv onog za sto je poginulo 30 hiljada srba u BIH...ali se mora jednom progutati i ta pilula i krenuti naprijed .... Bjezanje BIH srba od BIH ,suzivota i ponistavanja rezultata rata,cuvanje Karadiceve tvorevine..nece nikom donijeti nista dobro,vrijeme je da BIH srbi kazu "ne" Srbiji i da se okrenu sebi,BIH i svojim komsijama....
Nek mi neko dokaze da je uspostava BIH policije,promjena naziva entiteta,obiljezja i ponistenje segregacije protiv bilo kojeg naroda pa tako isto i srpskog..
- Fratris
Znas zasto je protiv Srba? Zato sto su oni sjeli, ili bar njihovi predstavnici, s ljudima koji su predstavljali, bar teoretski, mene i tebe, i potpisali nesto u Daytonu. I Frane, i Slobo, i Aljo, a bogami i Lepi Hare su svoj potpis stavili i slozili se da tako ima da bidne. Eh sad, kad smo se svi tako fino dogovorili, sta mislis kako ce Srbi reagirati kad neko zeli unilateralno to ukinuti?zavrzlama wrote: Nek mi neko dokaze da je uspostava BIH policije,promjena naziva entiteta,obiljezja i ponistenje segregacije protiv bilo kojeg naroda pa tako isto i srpskog..
U cijeloj ovoj situaciji je skandalozno kako mnogo ljudi a i neki politicari tretiraju ove nase Srbe kao stoku, ili jos gore kao malu djecu koja ne mog za sebe odlucivati nego mi trebamo za njih odluke donosit. Zasto ne postoji volja kod nasih politicara da se sa Srbima sjedne i poprica. Da vidimo sta oni u stvari hoce, ceg se plase, zasto se plase. Da ih tretiramo kao partnere u zajednickoj drzavi a ne da ih sve smatramo zlocincima, kasapima, separatistima?
Zasto Stranka za BiH, koja u svom imenu tvrdi da nije stranka jednog naroda, nije imala kandidata za Srpskog clana predsjednistva? Zasto Lepi Hare i ljudi iz njegove stranke nisu ni na najmanji nacin pokusali pricati sa Srbima u federaciji koji imaju pravo glasati za njih? Pogotovu u opcinama tipa Petrovac, Grahovo, Drvar? Zasto predstavljanje kao neki Bosnjacki Che Guevara koji ce revolucijom njima ukinuti njihov entitet?
Na ovim zadnjim izborima, u RS je bilo 11 kandidata za mjesto u trofaznom predsjednistvu. Naravno, samo dva, Bosic i Radmanovic su od bilo kakvog znacaja, ali zabavimo se malo s tih drugih 9. 3 su nezavisna, tako da nemam pojma sta oni zastupaju. Niko od njih i onako nije dobio vise od pola posto. Jos 2-3 su kandidati stranaka koje su ultra nacionalisti, i na kraju ostaju 3 kandidata stranaka bez etnickog predznaka. SDPov Jovicic, Za Boljitkov Bakic i kandidat BOSS-SDU Dragicevic. Ova trojica su zajedno pokupili 10% glasa. Sad, jasno je meni da je jedan dio tih glasova bio od strane Hrvata i Bosnjaka povratnika, ali u RS Hrvati i Bosnjaci nisu 10%. Znaci, jedna kolicina Srba, vjerovatno vise od 5% svih, su glasali za stranke koje ne zastupaju referendume i otcijepljenja.
Dal iko od nasih politicara brine o ovim ljudima ili se uopce zamara njima? Da li je neko njima ispruzio ruku i rekao, ako se mozemo sloziti da je ovo zemlja svih nas, onda mozemo zajedno raditi da je poboljsamo. Da li je iko pomislio da ako ovih 5-10% misli ovako, da bi trebalo nesto ciniti da se taj broj poveca? Ne prijetnjama, ne zveckanjem oruzjem, nego dijalogom.
I prije nego sto me napadnu sa svih strana da podrzavam RS ili nesto slicno, da kazem da sam ja u svakom smislu za ukidanje etnickih entiteta, samo ne silom. Jer ukidanje RS dekretom iz Federacije je ko da odes kod bivse cure, prebijes je ko vola u kupusu, i kazes "eh, mi smo sad opet zajedno."
- MuaDib
Sve ovo tvoje stoji, ali moras shvatiti da je Srbe strah da se odreknu RS, jer se boje majorizacije u unitarnoj (reintegriranoj) BiH. Sve dok se oni krive za sve i satanizuju, to kod običnog srpskog čovjeka stvara strah, što vješto koriste političari u RS. Također i razne nevladine organizacije, bolje rečeno ekspoziture velikosrpskog projekta u RS. Ostalo sam vec rekao...zavrzlama wrote:MuaDib wrote:Draga moja LADY SA ti si upravo rekla ono zbog cega mnogi Bosnjaci upadaju u zamku. Ova tvoja prica od agresije stvara građanski rat, a reci cu ti i zasto. Sve sto govorim s aspekta je obicnog prosjecnog Srbina. Ja sam iz mješanog braka, pa to drugačije shvatam nego mnogi.LADY SA wrote:JA ne znam zasto Srbi ,mislim na sve koji su u BiH NE SHVATE VEĆ JEDNOM DA MORAJU malo razmisliti gdje se nalaze a to je u BIH,eh ako zele u Srbiju nek idu lijepo u finu Sbiju i nek tamo prosipaju svoje Bisere o idealnoj Srbiji ako ne,neka se pomire sa činjenicom da će Muslimani Bosnjaci, i Hrvati Bosnjaci uvijek biti ovdje i da će se oni PITATI,kakva će biti drzava BIH, a vi ako zelite slogu budite TOLERANTNI VEC JEDNOM JER VI NAS U SVEMU KOČITE, AKO NE SRBIJA VAS JA MISLIM JEDVA CEKA,MADA SUMNJAM,JER BAS JE NEKA GOSPODJA NA TV-U REKLA KAKO STE VI BRUKA SRPSKOG NARODA MISLI SE NA ONE NAVIJACE IZ BANJA LUKE,PRIJEDORA ITD..KOJI SU BACALI SVE ONE STVARI NA UTAKMICI BIH- SCG,POZDRAV ,
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jarane sve je na stolu...samo moras shvatiti da su BIH srbi svoje zivote stavili u ruke Kostunice,Nikolica i umirujuce velike Srbije..
Sve se iz rs-a docekuje na noz sto se kosi sa rezultatima rata..
Objasni mi sta ce u visenacionalnoj drzavi "srpska policija" srpska obiljezja,i entitet koji se zove po srpskom narodu..sve je tako lako rijesiti ali ...,ko ne zeli da se to rijesi..znamo mi svi da je se srpski narod prevaren od Srbije borio da ne bude BIH ,a u toj istoj BIH sad zivi..znamo mi da je jacanje BIH i njenih institucija protiv onog za sto je poginulo 30 hiljada srba u BIH...ali se mora jednom progutati i ta pilula i krenuti naprijed .... Bjezanje BIH srba od BIH ,suzivota i ponistavanja rezultata rata,cuvanje Karadiceve tvorevine..nece nikom donijeti nista dobro,vrijeme je da BIH srbi kazu "ne" Srbiji i da se okrenu sebi,BIH i svojim komsijama....
Nek mi neko dokaze da je uspostava BIH policije,promjena naziva entiteta,obiljezja i ponistenje segregacije protiv bilo kojeg naroda pa tako isto i srpskog..
Vratimo se temi...
-
LADY SA
NE ZNAM KAO DA SI SE NASAO UVRIJEDJENIM ALI JA SAMO PISEM ONAKO KAKO SE MENI CINI,ALI JA BIH VOLJELA DA SE SA SRBIMA IZ SVIH KRAJEVA USPOSTAVI NEKA NORMALNA VEZA ALI KAKO? KAD NISTA NECE DA SE DOGOVORE NI PO KOM PITANJU, NA UTAKMICAMA RASULO KAD IGRAJU NEKI IZ FED I RS UVIJEK POCINJU OVI DRUGI, SRBI ZELE DRZAVU BEZ MUSLIMANA A DOK MUSLIMANI NAPROTIV! UZMI SARAJEVO NPR,U NJEMU SU U TOKU RATA ZIVJELI BROJNI SRBI, I JE LI IH KO DIRAO ILI MALTRETIRAO,A NAVEDI GRAD U KOME SU U RATU ZIVJELI MUSLIMANI A DRZALI SU TAJ GRAD SRBI- NEMA GA, U SVAKOM JE DOLAZILO DO MASOVNIH UBIJANJA I SILOVANJA DOLSKOM U NJIHOVE KUCE, MA NECU NI DA GOVORIM. A Dodik PA DAJ MOLIM VAS! Ne branim ni nas ali ne znam jos nisam vidjela neki uzas ili maskr koji su pocinili vojnici ARBIH -DAJ PRIMJER!OSUDILA BIH TO VJERUJ MI, JA KAD SAM GLEDALA ONAJ SNIMAK O DJECACIMA U SREBERNICI ZNALA SAM SAMO JEDNO TO NE BI MOGLI URADITI MUSLIMANI NI BOSNJACI - SAMO CETNICKA RUKA!NISU SVI TAKVI ,NI SLUCAJNO,ALI SRBI BI ISLI DO KRAJNJE GRANICE, PA I DO NOVOG RATA.NEKA NJIMA NJIHOVE DRZAVE, JA BIH IM DALA DA SE ODCJEPE OD BIH RADO, DA SE VISE NE PREPIREMO ALI BIH NE MOZE U EU AKO SE RS ODCJEPI JER DAYTON KAZE NEMA RS!U TOME JE POENTA!I ZATO SU NASI POLITICARI PROTIV TOGA, A DODIK TO DOBRO ZNA ZATO JOS VISE ZELI REFERENDUM RS ,BEZ UVREDE, JA CASNE POSTENE I DOBRONAMJERNE LJUDE VOLIM MA KAKVI ONI BILI,RADMANOVICEVU POLITIKU NE POZNAJEM BAS NAJBOLJE ALI COVJEK MI SE CINI POSTEN I FIN, STO BI SE REKLO U NARODU. VRIJEME CE POKAZATI . I NEMOJTE POMISLITI DA SAM NACIONALISTA ,DALEKO OD TOGA, ALI JA KAD BIH ZIVJELA NPR U HRVATSKOJ POSTOVALA BI TU DRZAVU I NE BIH UNUTAR NJE TRAZILA NEKU POLOVINU ZA boSNJAKE, NIKAD TO NIJE POSTOJALO, A TAKO JE NEMOGUCE DIJELITI I BIH,JEDAN Prijedor, Trebinjeitd...nije srpski i ne moze biti a nije ni bosanski to je BIH ,nasa drzava i SRPSKA I BOSANSKA I HRVATSKA. Ali ne,sad hoce da je dijele na 3 dijela, ma smijesno, pitam se dokle...jos kad na tv-u prilikom nekog prenosa vidim voditeljicu Srnu,Balordu Njegicu i NIKOLINU Sa ftv ma smijesno pa ko to odredjuje? MOGLI BI O TOM PITANJU PRODISKUTOVATI. POZDRAV
- MuaDib
Mi očito nismo na istim talasnim dužinama, je ne govorim o srpskim političarima i velikosrpskoj politici, već o srpskom narodu, o običnom Srbinu u BiH. Ovdje se stvara dojam da su svi Srbi jedva čekali rat i da počnu klat. Srbi su izmanipulisani, a nasi politicari su prihvatili to kako bi za svoj nerad krivili Srbe. Ne svi naravno.LADY SA wrote:NE ZNAM KAO DA SI SE NASAO UVRIJEDJENIM ALI JA SAMO PISEM ONAKO KAKO SE MENI CINI,ALI JA BIH VOLJELA DA SE SA SRBIMA IZ SVIH KRAJEVA USPOSTAVI NEKA NORMALNA VEZA ALI KAKO? KAD NISTA NECE DA SE DOGOVORE NI PO KOM PITANJU, NA UTAKMICAMA RASULO KAD IGRAJU NEKI IZ FED I RS UVIJEK POCINJU OVI DRUGI, SRBI ZELE DRZAVU BEZ MUSLIMANA A DOK MUSLIMANI NAPROTIV! UZMI SARAJEVO NPR,U NJEMU SU U TOKU RATA ZIVJELI BROJNI SRBI, I JE LI IH KO DIRAO ILI MALTRETIRAO,A NAVEDI GRAD U KOME SU U RATU ZIVJELI MUSLIMANI A DRZALI SU TAJ GRAD SRBI- NEMA GA, U SVAKOM JE DOLAZILO DO MASOVNIH UBIJANJA I SILOVANJA DOLSKOM U NJIHOVE KUCE, MA NECU NI DA GOVORIM. A Dodik PA DAJ MOLIM VAS! Ne branim ni nas ali ne znam jos nisam vidjela neki uzas ili maskr koji su pocinili vojnici ARBIH -DAJ PRIMJER!OSUDILA BIH TO VJERUJ MI, JA KAD SAM GLEDALA ONAJ SNIMAK O DJECACIMA U SREBERNICI ZNALA SAM SAMO JEDNO TO NE BI MOGLI URADITI MUSLIMANI NI BOSNJACI - SAMO CETNICKA RUKA!NISU SVI TAKVI ,NI SLUCAJNO,ALI SRBI BI ISLI DO KRAJNJE GRANICE, PA I DO NOVOG RATA.NEKA NJIMA NJIHOVE DRZAVE, JA BIH IM DALA DA SE ODCJEPE OD BIH RADO, DA SE VISE NE PREPIREMO ALI BIH NE MOZE U EU AKO SE RS ODCJEPI JER DAYTON KAZE NEMA RS!U TOME JE POENTA!I ZATO SU NASI POLITICARI PROTIV TOGA, A DODIK TO DOBRO ZNA ZATO JOS VISE ZELI REFERENDUM RS ,BEZ UVREDE, JA CASNE POSTENE I DOBRONAMJERNE LJUDE VOLIM MA KAKVI ONI BILI,RADMANOVICEVU POLITIKU NE POZNAJEM BAS NAJBOLJE ALI COVJEK MI SE CINI POSTEN I FIN, STO BI SE REKLO U NARODU. VRIJEME CE POKAZATI . I NEMOJTE POMISLITI DA SAM NACIONALISTA ,DALEKO OD TOGA, ALI JA KAD BIH ZIVJELA NPR U HRVATSKOJ POSTOVALA BI TU DRZAVU I NE BIH UNUTAR NJE TRAZILA NEKU POLOVINU ZA boSNJAKE, NIKAD TO NIJE POSTOJALO, A TAKO JE NEMOGUCE DIJELITI I BIH,JEDAN Prijedor, Trebinjeitd...nije srpski i ne moze biti a nije ni bosanski to je BIH ,nasa drzava i SRPSKA I BOSANSKA I HRVATSKA. Ali ne,sad hoce da je dijele na 3 dijela, ma smijesno, pitam se dokle...jos kad na tv-u prilikom nekog prenosa vidim voditeljicu Srnu,Balordu Njegicu i NIKOLINU Sa ftv ma smijesno pa ko to odredjuje? MOGLI BI O TOM PITANJU PRODISKUTOVATI. POZDRAV
Srpski narod je prevaren od Srbije, isprepadani su NDHazijom i ustašama, koji su počinili stravičan genocid nad Srbima od 1941-45. godine. Politika i RTS su bili miloševićevi mediji koji su proveli tu kampanju zastrasivanja od 1988-1991. godine, to uradili radi političkih ciljeva stvaranja Velike Srbije. Kad su isprepadali sopstveni narod, stvorena je masa kojom je lako upravljati. Oni Srbi koji nisu htjeli ici u VRS bili su maltretirani, čak i ubijeni. Veliki broj ljudi je zbog straha otišao u VRS, ali su samo ekstremi slani u koljačke pohode, a ne labilni i obični ljudi. To su bili profesionalci koji su obučeni u Srbiji, uglavnom Srbi iz Srbije, Hrvatske i BiH.
Pred nama je odgovornost da iz Srba "istjeramo" strah, pa onda nećemo imati nacionalističku histeriju, već otrežnjene ljude. Međutim naši političari svojim izjavama taj strah samo ponovo generiraju, jer je najlakše napadati. A i budimo iskreni ni jednom pliticaru u BiH nije stalo do ove zemlje vec samo do njihovih ličnih interesa, a sa isfrustriranim narodima lako manipuliraju i skreću pažnju sa vaznih problema.
-
silence_is_sexy
shoba, pomagaaaaaaaj!!!

N. S. Shoba, Under All Those Flags, 1998

N. S. Shoba, Under All Those Flags, 1998
-
silence_is_sexy
hmm.. kad vec "udarih" po bh umjetnicima - evo i jednog dizajnera (doduse dijasporca
) i njegovog vidjenja zastave bih uz prigodno pojasnjenje:
Sluzbeno ime: Crna rupa.
U narodu poznata kao: prkno evrope.
Napomene: svaka slicnost sa japanskom zastavom je pozeljna.
http://dinash.blogger.ba/
- Sir Charles
Da ja tebe recimo napadnem i istucem (da ne kazem da ti pobijem pola porodice), a ti se branio, da li bi ti dosao meni i izvinio mi se???MuaDib wrote:Mi se vama izvinjavamo sta smo vam god nazao ucinili, ali se i vi nama morate izviniti i reci gdje su ljudi koje i mi trazimo i ko ih je ubio. Pruzamo vam ruku pomirenja.
- MuaDib
Onaj ko voli taj i prašta.Sir Charles wrote:Da ja tebe recimo napadnem i istucem (da ne kazem da ti pobijem pola porodice), a ti se branio, da li bi ti dosao meni i izvinio mi se???MuaDib wrote:Mi se vama izvinjavamo sta smo vam god nazao ucinili, ali se i vi nama morate izviniti i reci gdje su ljudi koje i mi trazimo i ko ih je ubio. Pruzamo vam ruku pomirenja.![]()
![]()
-
Svemirski_Jebach
ima tu istine u tome sto ti govoris fakat...al brate, hajd' onako realno, jel se vecini srba '91 ili '92 ipak svidjela ideja Velike Srbije?MuaDib wrote:Mi očito nismo na istim talasnim dužinama, je ne govorim o srpskim političarima i velikosrpskoj politici, već o srpskom narodu, o običnom Srbinu u BiH. Ovdje se stvara dojam da su svi Srbi jedva čekali rat i da počnu klat. Srbi su izmanipulisani, a nasi politicari su prihvatili to kako bi za svoj nerad krivili Srbe. Ne svi naravno.LADY SA wrote:NE ZNAM KAO DA SI SE NASAO UVRIJEDJENIM ALI JA SAMO PISEM ONAKO KAKO SE MENI CINI,ALI JA BIH VOLJELA DA SE SA SRBIMA IZ SVIH KRAJEVA USPOSTAVI NEKA NORMALNA VEZA ALI KAKO? KAD NISTA NECE DA SE DOGOVORE NI PO KOM PITANJU, NA UTAKMICAMA RASULO KAD IGRAJU NEKI IZ FED I RS UVIJEK POCINJU OVI DRUGI, SRBI ZELE DRZAVU BEZ MUSLIMANA A DOK MUSLIMANI NAPROTIV! UZMI SARAJEVO NPR,U NJEMU SU U TOKU RATA ZIVJELI BROJNI SRBI, I JE LI IH KO DIRAO ILI MALTRETIRAO,A NAVEDI GRAD U KOME SU U RATU ZIVJELI MUSLIMANI A DRZALI SU TAJ GRAD SRBI- NEMA GA, U SVAKOM JE DOLAZILO DO MASOVNIH UBIJANJA I SILOVANJA DOLSKOM U NJIHOVE KUCE, MA NECU NI DA GOVORIM. A Dodik PA DAJ MOLIM VAS! Ne branim ni nas ali ne znam jos nisam vidjela neki uzas ili maskr koji su pocinili vojnici ARBIH -DAJ PRIMJER!OSUDILA BIH TO VJERUJ MI, JA KAD SAM GLEDALA ONAJ SNIMAK O DJECACIMA U SREBERNICI ZNALA SAM SAMO JEDNO TO NE BI MOGLI URADITI MUSLIMANI NI BOSNJACI - SAMO CETNICKA RUKA!NISU SVI TAKVI ,NI SLUCAJNO,ALI SRBI BI ISLI DO KRAJNJE GRANICE, PA I DO NOVOG RATA.NEKA NJIMA NJIHOVE DRZAVE, JA BIH IM DALA DA SE ODCJEPE OD BIH RADO, DA SE VISE NE PREPIREMO ALI BIH NE MOZE U EU AKO SE RS ODCJEPI JER DAYTON KAZE NEMA RS!U TOME JE POENTA!I ZATO SU NASI POLITICARI PROTIV TOGA, A DODIK TO DOBRO ZNA ZATO JOS VISE ZELI REFERENDUM RS ,BEZ UVREDE, JA CASNE POSTENE I DOBRONAMJERNE LJUDE VOLIM MA KAKVI ONI BILI,RADMANOVICEVU POLITIKU NE POZNAJEM BAS NAJBOLJE ALI COVJEK MI SE CINI POSTEN I FIN, STO BI SE REKLO U NARODU. VRIJEME CE POKAZATI . I NEMOJTE POMISLITI DA SAM NACIONALISTA ,DALEKO OD TOGA, ALI JA KAD BIH ZIVJELA NPR U HRVATSKOJ POSTOVALA BI TU DRZAVU I NE BIH UNUTAR NJE TRAZILA NEKU POLOVINU ZA boSNJAKE, NIKAD TO NIJE POSTOJALO, A TAKO JE NEMOGUCE DIJELITI I BIH,JEDAN Prijedor, Trebinjeitd...nije srpski i ne moze biti a nije ni bosanski to je BIH ,nasa drzava i SRPSKA I BOSANSKA I HRVATSKA. Ali ne,sad hoce da je dijele na 3 dijela, ma smijesno, pitam se dokle...jos kad na tv-u prilikom nekog prenosa vidim voditeljicu Srnu,Balordu Njegicu i NIKOLINU Sa ftv ma smijesno pa ko to odredjuje? MOGLI BI O TOM PITANJU PRODISKUTOVATI. POZDRAV
Srpski narod je prevaren od Srbije, isprepadani su NDHazijom i ustašama, koji su počinili stravičan genocid nad Srbima od 1941-45. godine. Politika i RTS su bili miloševićevi mediji koji su proveli tu kampanju zastrasivanja od 1988-1991. godine, to uradili radi političkih ciljeva stvaranja Velike Srbije. Kad su isprepadali sopstveni narod, stvorena je masa kojom je lako upravljati. Oni Srbi koji nisu htjeli ici u VRS bili su maltretirani, čak i ubijeni. Veliki broj ljudi je zbog straha otišao u VRS, ali su samo ekstremi slani u koljačke pohode, a ne labilni i obični ljudi. To su bili profesionalci koji su obučeni u Srbiji, uglavnom Srbi iz Srbije, Hrvatske i BiH.
Pred nama je odgovornost da iz Srba "istjeramo" strah, pa onda nećemo imati nacionalističku histeriju, već otrežnjene ljude. Međutim naši političari svojim izjavama taj strah samo ponovo generiraju, jer je najlakše napadati. A i budimo iskreni ni jednom pliticaru u BiH nije stalo do ove zemlje vec samo do njihovih ličnih interesa, a sa isfrustriranim narodima lako manipuliraju i skreću pažnju sa vaznih problema.
E sad, mozda su oni sada na putu otreznjenja i u tome im ne treba odmoci ali ipak su Srbi oni koji se moraju suociti sa vlastitom odgovornoscu za sve ono sto se desilo, prije svega mislim na zlocine.
Stoji i to da bosnjaci najcesce upadaju u zamku negiranja nacionalnog identiteta srbima, hrvatima i proglasavanjem svega BOSANCIMA. To je jedna od glavnih danasnjih zabluda bosnjaka.
Svima mora biti jasno da BiH nije drzava kao sto su neke druge, kao sto je Italija, Francuska ili Hrvatska. Te drzave su jednonacionalne drzave sto BiH nije i ne moze biti, iako bi zasita svima nama bilo lakse da jeste. Ali nije. Srbi imaju i trebaju imati pravo da budu Srbi, pisu svojim pismom i govore svojim jezikom. Hrvati i Bosnjaci isto. Besmisleno je provlaciti teze o BiH kao gradjanskoj drzavi po uzoru na jednu francusku, gdje je svo stanovnistvo (izuzev manjina) francuzi.
Surova realnost je da BiH mora imati jednaku nacionalnu zastupljenost svih naroda srba, bosnjaka i hrvata, sve drugo su price za malu djecu i vodi nestabilnosti u dugom roku. E sada, i RS se mora izmijeniti, ime, simbole i sve sto ima veze sa dominacijom jednog naroda. Moze ostati kao regija ili slicno ali ne moze imati prerogative drzave.
I mislim da je dobra politika da se pridje i sjede za sto i otvori jasan i dugorocan dijalog medju narodima. Nametati srbima i hrvatima price o tome kako smo svi bosanci a nema srba ni hrvata ni bosnjaka je suplja koja nas nece nigdje dovesti.
Sve bi ovo bilo divno i sve je ovo tacno, ako se izuzme cinjenica da zbog ciljeva stvaranja Velike Srbije srpski narod nosi veliku odgovornost, za stotine hiljada ljudi koji su ubijeni. U tom kontesktu, koliko god bosnjaci htjeli gradjansku BiH oni ipak nisu pocinili organizovani zlocin u BiH. To je cinjenica koju niko ne smije zaboraviti.
Srpski narod zbog ovoga mora preuzeti tu odgvornost i napraviti prvi korak ka potpunom otreznjenju. a to znaci:
izruciti sve optuzene ratne zlocince a ne sakrivati ih,
uciniti korake da se zabrane fasisticka orgijanja po utakmicama i osudjivati prodaju majica sa likovi draze, mladica ili karadzica,
pojacati sigurnost nesrba u RS-u
ulagati u infrastrukturu za nesrpske povratnike
boriti se protiv napada na imovinu i zivote istih
donijeti zakone o zabrani sirenja mrznje sloganima poput onoga noz zica srebrenica i sto je jos vaznije ISKRENO i na sirokom drustvenom planu osuditi iste i slicne te procesuirati pocinioce
nastaviti sa procesuiranjem svih manjih ratnih zlocinaca na lokalnom nivou
procistiti iz drzavne uprave kadrove koji su umijesani u zlocine
pronaci tijela nestalih zrtava koja jos nisu pronadjena
i naravno ISKRENO se izviniti za sve sto je ucinjeno
naravno ne treba ni spominjati da iste obaveze vrijede i za FBIH,
eh onda kada se ove pocetne pretpostavke ispune, sjesti za sto i reci, hajd da vidimo sta vas muci i sta predlazete. I na tim osnovama graditi dijalog. Ovako bojim se da se samo natezemo iz dana u dan, iz godine u godinu bez ikakvog rjesenja i smisla.
- Sir Charles
MuaDib wrote:Onaj ko voli taj i prašta.Sir Charles wrote:Da ja tebe recimo napadnem i istucem (da ne kazem da ti pobijem pola porodice), a ti se branio, da li bi ti dosao meni i izvinio mi se???MuaDib wrote:Mi se vama izvinjavamo sta smo vam god nazao ucinili, ali se i vi nama morate izviniti i reci gdje su ljudi koje i mi trazimo i ko ih je ubio. Pruzamo vam ruku pomirenja.![]()
![]()
Koga da volim????
Postovati kao komsiju ok, ali voljeti, niti hocu, niti mogu. A vrlo se dobro zna ko je sve ovo poceo i ko je koga tukao, ubijao, silovao, proganjao.... a bogami i ko se kome treba za sve izviniti...
A ti se legendo izvinjavaj pa ces sve ovo ponovo proziviti za 40 godina, zajedno sa svojom djecom...
Pametnom je i isaret dovoljan...
- MuaDib
A kada je počelo!Sir Charles wrote:MuaDib wrote:Onaj ko voli taj i prašta.Sir Charles wrote: Da ja tebe recimo napadnem i istucem (da ne kazem da ti pobijem pola porodice), a ti se branio, da li bi ti dosao meni i izvinio mi se???![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Koga da volim????
Postovati kao komsiju ok, ali voljeti, niti hocu, niti mogu. A vrlo se dobro zna ko je sve ovo poceo i ko je koga tukao, ubijao, silovao, proganjao.... a bogami i ko se kome treba za sve izviniti...
A ti se legendo izvinjavaj pa ces sve ovo ponovo proziviti za 40 godina, zajedno sa svojom djecom...
Pametnom je i isaret dovoljan...
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
LADY SA wrote:JA ne znam zasto Srbi ,mislim na sve koji su u BiH NE SHVATE VEĆ JEDNOM DA MORAJU malo razmisliti gdje se nalaze a to je u BIH,eh ako zele u Srbiju nek idu lijepo u finu Sbiju i nek tamo prosipaju svoje Bisere o idealnoj Srbiji ako ne,neka se pomire sa činjenicom da će Muslimani Bosnjaci, i Hrvati Bosnjaci uvijek biti ovdje i da će se oni PITATI,kakva će biti drzava BIH, a vi ako zelite slogu budite TOLERANTNI VEC JEDNOM JER VI NAS U SVEMU KOČITE, AKO NE SRBIJA VAS JA MISLIM JEDVA CEKA,MADA SUMNJAM,JER BAS JE NEKA GOSPODJA NA TV-U REKLA KAKO STE VI BRUKA SRPSKOG NARODA MISLI SE NA ONE NAVIJACE IZ BANJA LUKE,PRIJEDORA ITD..KOJI SU BACALI SVE ONE STVARI NA UTAKMICI BIH- SCG,POZDRAV ,
Evo kako je "vozd" govorio o njima, na "medjunarodnom" nivou!!
Milošević i Silajdžić su započeli ;trgovinu s konjima; (to jeste teritorijama op. pr.) nastojeći da dobiju što god jedan o drugoga ; što bi imalo više simboličnu, nego stratešku vrijednost. Milošević je tražio Mladićev rodni grad nazad u srpski posjed, a Silajdžić je nastojao da preda što manje povijesno muslimanskih područja. U jednom momentu, kada je Silajdžić tražio jedan grad u kojem je bila stara džamija, Milošević mu je rekao:
;Oh, Haris, nisi li čuo da su ti bosanski idioti (Srbi) to raznijeli; Silajdžić se čvrsto držao ne dajući ni pedlja teritorija u Posavini, a Milošević je prihvatio predati «aleju snajpera» i nekoliko ključnih visova oko Sarajeva. Konačno, stiglo se do ostvarenja Miloševićeve želje da Srbi dobiju 49 posto teritorije. Kako se prisjećao Hil, bilo je jasno da bi bez Silajdžićevih ustupaka teško bilo privoljeti Srbe da to prihvate.
Pregovori su prekinuti oko dva ujutro da bi Silajdžić mogao donijeti još neke karte.»
-
krkanko
Ko se slaze sa ikakvim simbolima ''rs'', slaze se i sa tim entitetom, a onda i nacinom nastanka tog entiteta, odnosno etnickim ciscenjem i genocidom. ''rs'' kao genocidnu tvorevinu treba ukinuti, a federaciju ukinuti zbog katastrofalne administracije i rijesen problem.
-
Jastreb35
Postojanje administrativnih jedinica nije problem. Problem je kada pojedini elementi svojataju te administrativne jedinice, iste predstavljajuci kao ekskluzivno vlasnistvo jednog naroda. Sve dok je to na sceni, inicijativa da se iste ukine nece oslabiti. Velikosrbi to moraju shvatiti, te prestati sa kockanjem iduci na sve ili nista. Kako izgleda to nista, vidimo u Hrvatskoj i Kosovu.Ko se slaze sa ikakvim simbolima ''rs'', slaze se i sa tim entitetom, a onda i nacinom nastanka tog entiteta, odnosno etnickim ciscenjem i genocidom. ''rs'' kao genocidnu tvorevinu treba ukinuti, a federaciju ukinuti zbog katastrofalne administracije i rijesen problem.