Celo Bajramovic SLOBODAN!!!
-
bicu opet glavni
Mozda jednom nasem narodu dodje iz guzice u glavu!!!!
Celo je kriminalac i tacka, ako je nesto i odradio u ratu to ga ne moze stititi za kriminalna djela!!!!!
MZ nam i neda naprijed jer nasa vlast nije sposbna organizovati zastitu gradjana u samom Sarajevu, akamoli u citavoj Bosni!!!!!
Kada Sarajlije budu slobodno hodali gradom ne plaseci se hoce li biti slucajno upucani u obliznjim obracunima raznih kriminalaca, onda mozemo reci da drzava stima i da ima zakona!!!!!
jebo Celu i ostale papuance, okrenite se ljudi nauci!!!!
Celo je kriminalac i tacka, ako je nesto i odradio u ratu to ga ne moze stititi za kriminalna djela!!!!!
MZ nam i neda naprijed jer nasa vlast nije sposbna organizovati zastitu gradjana u samom Sarajevu, akamoli u citavoj Bosni!!!!!
Kada Sarajlije budu slobodno hodali gradom ne plaseci se hoce li biti slucajno upucani u obliznjim obracunima raznih kriminalaca, onda mozemo reci da drzava stima i da ima zakona!!!!!
jebo Celu i ostale papuance, okrenite se ljudi nauci!!!!
-
car-x
upravo ova zadnja recenica govori u prilog onome sto tvrdim.. kod nas svako pomalo zakrece vodu na svoj mlin.. pa eto i tunjo.. kad se to moglo s bosanskim pasosem biti svugdje i raditi stsa hoces?!?Prenj wrote:Care,
clanak ipak nije pisao neki nadobudni novinar, nego dr Muhamed Filipovic.
Za Celu nisam iznenadjen, uvijek je bio miljenik vlasti, ali ovo je zanimljivo.
Zbilja, otkud nama vize za cijeli svijet?BHDANI wrote: http://www.bhdani.com/arhiva/178/tfeljton.htm
U prvi mah sam pomislio da je u pitanju bio Ismet Bajramovic Celo, koji je nesto prije toga bio ilegalno presao iz Njemacke u Svicarsku, te ga je svicarska policija uhapsila, a ja sam morao da ga, buduci da je imao diplomatski pasos nase zemlje i bio imenovan za zamjenika vojnog atasea u Njemackoj, vadim iz zatvora. Von Deniken je nastavio da izlaze kako je svicarska policija dosla u posjed, hapseci jedan broj notornih kriminalaca i dilera droge, 38 bosanskih pasosa, izdanih u Ambasadi BiH u Svicarskoj, i to ljudima za koje oni znaju da nikako ne mogu biti gradjani BiH, jer nisu Bosanci, nikada nisu zivjeli u BiH i nalaze se u Svicarskoj jos od prije datuma od kada je BiH postala samostalna drzava. To su sve odreda poznati kriminalci, sverceri droge sa Bliskog istoka i subverzivni elementi kojima je bosanski pasos omogucavao da nastave da borave legalno u Svicarskoj i da i dalje djeluju. Gotovo svi su bili albanske narodnosti. Bio sam odista prenerazen.
a odlican primjer je (samo da ne sjebem ionako pluskvamperfektiziranu temu) i nedavna naslovnica u startu - intervju sa radovanom karadzicem.. da bi se ispostavilo da je tip obicni, najobicniji paor, koji se slucajno tako zove..
tek kad u 4-5 novina (razlicitih politickih background-a) procitas isti clanak, 4-5 svjedocenja o nekom dogadjaju, tek onda mozes formirati neki svoj sud i stav o svemu tome..
vjerovati svemu onome sto napise senad avdic+pecanin, bakir, vildana, dzenana, itd.. je ravno formatiranju diska punog podataka..
u danima i slobodnoj bosni ne vjerujem ni reklamama za nadolazecu turisticku sezonu.. da ne spominjem avaz i ostale dnevne isprdke..
jedino hemon slijedi neku svoju liniju i nikom se ne ulaguje svojom kolumnom..
-
Prenj
-
car-x
naravno, sve ovo glede novina ne znaci da ja poricem da je celo imo bosanski diplomatski pasos.. to je vrlo moguce i vjerovatno istina, sudeci na celin polozaj u to vrijeme..
bio sam totalno off-topic, ali eto, fair nam svako malo postira neki clanak iz dana kao istinu istine od istine najistinitiju.. a to mi se ne cini bas najvjerodostojniji, a pogotovu ne jedini i pravi izvor informacija..
bio sam totalno off-topic, ali eto, fair nam svako malo postira neki clanak iz dana kao istinu istine od istine najistinitiju.. a to mi se ne cini bas najvjerodostojniji, a pogotovu ne jedini i pravi izvor informacija..
-
car-x
da.. brodom.. inace ti je trebala viza za sloveniju.. a nju je nekad teze dobiti nego sengensku..Prenj wrote:Care,
bosanski pasos nije od samog pocetka bio tako jadan kao danas.
Na primjer, sve do kraja 1998. se moglo ici u Italiju bez vize.
Ali strpljivi rad nase diplomatije i vlasti je ucinio svoje ...
-
car-x
liberalu koji se udruzi sa nacionalistima?!?!Fair Life wrote:Tunjo car-x... TUNJO PISE!!car-x wrote:novine se pisu da bi ih raja kupovala i citala.. ne treba tu puno toga vjerovati.. a pogotovu ne neki wannabe-novinarima..
Vjerujes li Muhamedu Filipovicu ??
nikad..
- Fair Life
Da si procitao tekst ne bi napisao ni prvi... a ni drugi komentar!car-x wrote:liberalu koji se udruzi sa nacionalistima?!?!Fair Life wrote:Tunjo car-x... TUNJO PISE!!car-x wrote:novine se pisu da bi ih raja kupovala i citala.. ne treba tu puno toga vjerovati.. a pogotovu ne neki wannabe-novinarima..
nikad..
Da si procitao tekst vidio bi da pise Tunjo a ne Senad Pecanin ili Vildana Selimbegovic... ali 'dje bi ti to... bolje odmah klizecim.
-
car-x
velim ti, ne vjerujem ja ni tunji isto ko sto ne vjerujem ni ovim drugim.. ne pise tu niko zbog naroda, nego zbog sebe.. da sebe operu, pokazu svoju superiornost ili kakve li vec pobude imaju..Fair Life wrote:Da si procitao tekst ne bi napisao ni prvi... a ni drugi komentar!car-x wrote:liberalu koji se udruzi sa nacionalistima?!?!Fair Life wrote:Tunjo car-x... TUNJO PISE!!
nikad..
Da si procitao tekst vidio bi da pise Tunjo a ne Senad Pecanin ili Vildana Selimbegovic... ali 'dje bi ti to... bolje odmah klizecim.
ja ti samo velim da ne treba tu nikome vjerovati.. nikakav klizeci.. ima 5-6 tema zadnjih dana gdje si postiro neki komentar-clanak iz dana.. pa se stice utisak da su to na neki nacin tvoji stavovi.. i to je sve sto je meni palo u oci.. drugo nista nisam ni reko ni uklizo..
-
bicu opet glavni
MA JEBO CELU I OSTALE LOPOVE, STA CEMO MI SA GLAVNIM BANDITIMA, MISLIM NA ONE KOJI SURUJU SA SDS I LIZU IM DUPE,
IZGLEDA DA SE VRTE PARE SAMO DA BIH ODUSTANE OD TUZBE PROTIV SCG.
AKO JE TAKO ONDA SDA TREBA DEFINITIVNO RECI ODJEBI ZAUVIJEK I PROTJERATI JE U SRBIJU!!!
IZGLEDA DA SE VRTE PARE SAMO DA BIH ODUSTANE OD TUZBE PROTIV SCG.
AKO JE TAKO ONDA SDA TREBA DEFINITIVNO RECI ODJEBI ZAUVIJEK I PROTJERATI JE U SRBIJU!!!
- Fair Life
Nazovi kako hoces car-x, ali ja to zovem traganje za istinom.
Ako Tunjo petlja (jer mu ne ti vjerujes), po tvom bi komentaru trebalo zakljuciti da si upoznat sa nekom drugacijom istinom suprotnom od one koju Tunjo iznosi... sto bi znacilo "Tunjo ne govori istinu (laze), jer Ismet Bajramovc Celo nije imao diplomatski pasos i... (i sve ostalo sto Tunjo tvrdi)."
Ako Tunjo petlja (jer mu ne ti vjerujes), po tvom bi komentaru trebalo zakljuciti da si upoznat sa nekom drugacijom istinom suprotnom od one koju Tunjo iznosi... sto bi znacilo "Tunjo ne govori istinu (laze), jer Ismet Bajramovc Celo nije imao diplomatski pasos i... (i sve ostalo sto Tunjo tvrdi)."
-
car-x
znaci, ako neko tvrdi da nesto nije bijelo, onda je to automatski crno?!?! namah se zaboravi na predivni spektar, negdje u predjelu crvene, ili mozda azurne dijelove, ili, ako cemo bas da smo ekstremni, web-safe-colors: lime, navy, silver, magenta, ...Fair Life wrote:Nazovi kako hoces car-x, ali ja to zovem traganje za istinom.
sjeti se one stuline: ".. ko ne misli ovako taj klevece i laze.."
velim samo da ne znam sta je tu istina i da mi ovo sto on prica lici na sapiranje, i da na osnovu ovog tunjinog feljtona ne mogu sa sigurnoscu tvrditi da je to bas tako bilo kako on veli..
uostalom, ako je celo dobio diplomatski pasos u svici, gdje adil-beg vedri i oblaci, a uzmemo li u obzir da su tunjo i adil-beg veliki haveri, nije tesko skontati da je vjerovatno i tunjo surovo izdavanju tog pasosa, pa onda vrlo dobro zna da ga je celo i imo..
sto me opet navodi na zakljucak da je ovo sto tunjo kaze istina, ali da ni upola nije tako cist kako tvrdi.. i sto mi je onda jos zalivije.. i sto ga kao izvor informacija dodatno kompromituje, jer postoje izvjesne indicije da bi htio da se u svemu tome izvuce i opere..
- Fair Life
O pasosima... OVDJEcar-x wrote:(...)
sto me opet navodi na zakljucak da je ovo sto tunjo kaze istina, ali da ni upola nije tako cist kako tvrdi.. i sto mi je onda jos zalivije.. i sto ga kao izvor informacija dodatno kompromituje, jer postoje izvjesne indicije da bi htio da se u svemu tome izvuce i opere..
Opet Tunjo!?
-
car-x
Fair Life wrote:O pasosima... OVDJEcar-x wrote:(...)
Opet Tunjo!?
ovo su poruke koje meni padaju na pamet kad citam ovaj clanak.. onako kako bi tunjo htio da mi sebi protumacimo clanak..
ja ja i samo ja, djl iz lukavca.. nije niko ko ja.. i ja bi za bosnu i bosanski narod sve uradio.. pa cak se i udruzio sa nacionalistima, ako je to u cilju ocuvanja mene na vlasti:
Kad me je upitao da li bih ja bio spreman i ne plasim li se da odem u Beograd i vidim sto je tu na stvari i pokusam da nesto postignem ako je moguce, odgovorio sam mu da se ja ne plasim nicega, osim strasnih gubitaka naseg naroda, i da bih otisao u pakao ako bi se nesto pozitivno iz toga moglo dobiti za nasu drzavu i narod
srbija je fuj.. jadni su i bijedni.. nemaju nista.. i mi smo za njih amerika:
Kad smo prolazili kroz pasosku kontrolu i aerodromsku zgradu, osupnuo me je izgled same dvorane i cijelog aerodroma. Vise je licio na neku napustenu i sasvim zapustenu staru tvornicku halu nego na nekadasnji veoma zivi aerodrom. U cijeloj zgradi sam zapazio samo nekoliko Grka i Bugara, nikoga vise nije bilo. Odatle smo se vozili prema Beogradu.
Stakla automobila u kojem sam se vozio bila su zatamnjena, ali sam ja sve vidio. Bio sam, naravno, veoma radoznao: bilo je nesto iza tri poslije podne, dakle vrijeme kad bi trebalo biti zivo. Grad je bio skoro pust, ulice gotovo prazne, a izgled ljudi prilicno sumoran.
srbi su sto put bolji od hrvata:
Ljudi iz njegova ureda su me docekali na stepenicama, i, bez bilo kakvih procedura, a posebno bez ponizavajucih pretraga kakvima su bili podvrgavani posjetioci kod Tudjmana,
opet malo velicamo predsjednika, pa malo sebe:
Rekao mi je da mu je veoma drago da sam dosao, da mu je drago da se Izetbegovic odlucio da pregovara i da je mene poslao u tu svrhu. On me cijeni i cita sve sto pisem, te zna sto ja mislim.
samo da se zna da je tunjo objavljivo i u nas i na strani
Naveo mi je i neke naslove mojih tekstova objavljenih u Sarajevu i inozemstvu.
ovo su ciste spekulacije i licitiranje zrtvama:
Ponovio sam da je Karadzic zlocinac i da se radi o 150.000 pobijenih civila, a da o drugim stvarima i ne govorimo.
Ubrzo je dosla reakcija, i to od strane Izetbegovica. On me je nazvao i kazao da je Tudjman poludio i zamolio me je da ne govorim nista, te cak i da demantiram ono sto sam kazao. Ja sam mu rekao da je to veoma dobro i da Tudjman treba konacno da zna da mi nismo nikakvim lancem vezani za njega te da mora prestati da nas ucjenjuje. Rekao sam mu da cu ja dati neki prazan formalni demanti, ali da necu nista stvarno poreci, pa neka on mene okrivi, ali neka Tudjman zna da mi nismo za njega vezani pupcanom vrpcom i da mozemo i na drugu stranu. Objavio sam noticu u kojoj sam kazao da je interpretacija dogadjaja stvar novinara i da ja ne zelim ni da potvrdim niti demantiram ono sto ona pise komentirajuci dogadjaj, a da su navodi mojih rijeci tacni. Zakljucio sam da se odista sa Izetbegovicem ne moze nista postici i da cemo izgubiti cijelu stvar upravo zbog toga sto on vise ni sam ne zna kome je prodao dijelove nasih interesa.
ako se na osnovu ovog pasusa to moze zakljuciti, onda azira i kleopatra zajedno tunji ni papuce ne mogu okrenuti..
- Fair Life
Ja rekoh PASOSI...
...jer oni su bitni u prici o tome da li je Ismet Bajramovic Celo imao diplomatski pasos.
I jos se pitamo... zasto su potrebne vize za ulazak u neku od zemalja?
...jer oni su bitni u prici o tome da li je Ismet Bajramovic Celo imao diplomatski pasos.
[size=134]TUNJO[/size] wrote:(...)
Komisija je radila cijeli taj dan i narednu noc i otkrila veoma vazne i za nas porazne cinjenice. U kompjutorima je registrirano, a potom su izuzeti njihovi dosjei, 220 slucajeva izdavanja uvjerenja o drzavljanstvu i pasosa licima albanske narodnosti, koja su trazila i priznavanje drzavljanstva i pasose, od vremena kada su prestali vaziti jugoslavenski pasosi. Utvrdjeno je i to da su rjesenja o tome izdavana nezakonito i ilegalno, da se nije postovala propisana procedura i predmeti nisu slani na obavezni postupak davanja suglasnosti u Sarajevo. Pokazalo se da ti ljudi nisu imali nikakve veze sa nasom ambasadom, da u nju nisu dolazili i da je sve radjeno preko nekih posrednika, da su postavljali zahtjeve za dokumenta preko trecih ljudi, da je za njih zahtjeve, i za drzavljanstvo i za pasose, ispunjavao u najvecem broju slucajeva sam sef konzularnog odjeljenja Dzevad Kapetanovic, te da su u proizvodnji tih uvjerenja i pasosa, koji su izdavani na temelju njih, sudjelovali jos neki sluzbenici u konzularnom odjeljenju. Radilo se izvan radnog vremena i veoma tajno. Ni jedan pasos ili uvjerenje nije bilo potpisano od strane ambasadora, sto je inace bio uzus za sve pasose koje je izdavala ambasada. Sve te isprave je potpisivao Kapetanovic svojim karakteristicnim potpisom DzeKa. Utvrdjeno je da se u nizu slucajeva, vjerojatno zbog zurbe u radu ili drugih nekih okolnosti, Kapetanovic potpisivao i kao licnost koja trazi uvjerenje o drzavljanstvu, tj. kao podnosilac zahtjeva i kao onaj koji to uvjerenje izdaje.
Postojale su dvije mogucnosti. Ili su to cinili iz licnog koristoljublja, jer se kasnije ispostavilo da su takva uvjerenja i pasosi na crnom trzistu vrijedili do 10.000 SF, ili su to cinili po necijem nalogu i radili za nekog tko je imao poziciju da to naredjuje ili da takvu rabotu odobrava.
(...)
-
car-x
a ja rekoh da ti je izvor informacija nepouzdan..Fair Life wrote:Ja rekoh PASOSI...
- DiplomataSaSela
Fair,onda je bilo tesko kontrolisati ko dobija koje pasose...a sto se tice Cele sa onim obicnim pasosom nije mogo biti evakuisan kad je bio ranjen.A to za atasea...pa znas kako su radile i one vlasti kad nekoga hoce da se kutarisu ili mu dohakaju ili ga tako postave na neko mjesto koje niti ima nekog znacaja niti na sta moze uticati...Znam da ces sad reci da je predstavljao BiH,ipak im je bilo vaznije da ga sklone iz SA.Poslije tih narodnih komandanata zaveo se je kakav takav red.A sto se tice Tunje naslusali smo se njegove filozofije podosta...Fair Life wrote:
Da li ste znali da je Ismet Bajramovic Celo imao diplomatski pasos nase zemlje i bio imenovan za zamjenika vojnog atasea u Njemackoj...?
-
Prenj
Netacno, stotine ranjenih su evakuisane iz Sarajeva sa OBICNIM pasosima.DiplomataSaSela wrote:Fair,onda je bilo tesko kontrolisati ko dobija koje pasose...a sto se tice Cele sa onim obicnim pasosom nije mogo biti evakuisan kad je bio ranjen.Fair Life wrote:
Da li ste znali da je Ismet Bajramovic Celo imao diplomatski pasos nase zemlje i bio imenovan za zamjenika vojnog atasea u Njemackoj...?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Jest ispaljivao ali u *urcu. Ako vec pricas nemoj ziv bio pricati neistine jer kad je bio napad na predsjednistvo nije bio niti blizu onih sto su ispaljivali.Ahmed.ibn.Fahalan wrote:Slazem se sa misljenjima da je kriminalcima mjesto u zatvoru, ali isto tako taj kriminal treba dokazati..ne moze se covjek poslati u zatvor na 25 godina samo na osnovu indicija..sto opet ne znaci da je Celo nevin..
jednostavno mu nisu dokazali krivicu.
Hocu da zadam i repliku na komentar jednog clana koji Celu stavlja u isti kosh sa Cacom Topalovicem..i da mu kazem jarane ne znas o cemu pricas. Ako hoces da kazes da Caco, Juka i neki drugi nisu bili borci.. i da su svi hladili muda po mjesnim zajednicama onda si vjerovatno ti taj koji se u pocetku rata fato krivine. A sto se tice Cele ja ga se licno sjecam kad je na pocetku rata na Skenderiji ispucavo zolje na pincgauere u Vrazovoj ulici. E sad il sam ja lud il tebi noge smrde...a slazem se s tobom glede Sase Petrovica i brojnih drugih momaka iz Vikicevih spec. od kojih su maltene svi zijanili sa onog Merlinovog spota..`ja sam vojnik srece`.. i mislim da bi se tim momcima trebao dici cak i veci spomenik u znak zahvalnosti za najvecu mogucu zrtvu koju je omladina 80-tih dala omladini novog milenijuma..
A sto se tice miseva i macaka..vidim da vi ocito pravo malo izlazite iz kuce jer bez obzira koliko je Celo `bio` zajeban..ja mislim da ce ga Sandzaklije skratit za glavu u roku iducih nekoliko mjeseci. Ja ne kazem da je to dobra stvar ali je cinjenica da su najjaci u gradu
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Samo bezobrazan covjek moze reci da je SDA odbranila Bosnu. Ovu Bosnu je odbranila sirotinja i tamo gdje sam ja bio svi koji su bili u SDA pobjegli su prema gradu nakon prvog metka.Ocito je da je tebi SDA dobro valjala pa govoris takve nebuloze. Te ljude za oruzje ne treba optuzivati nego momentalno objestit na sred Marin Dvora jer su svojim nacinom sverca produzili rat duplo a svercovali su sa drzavnim i doniranim parama a ne svojim. A sto se tice oruzja vecina pravih patriota su ga otimali ili ve kupili prije rata tako da ti sa svojom pricaom o SDA iz 92 na celu sa Irfanom Ajanovicem mozes objesiti macku o rep.hame wrote:Jasho wrote:Puštanje Čele na slobodu zbog navodno nedostatka dokaza je definitivni poraz i sramota našeg sudstva i čist dokaz da su sudije bile kupljenje. Pustiti jednog okorjelog ubicu, pljačkaša , silovatelja i narkomana je dokaz o ne postojanju pravne države. Povratkom na Vlast SDA se svim silama potrudila i dalje trudi da se svi kriminalci i ubice oslobode, jer bi u suprotnom 97% članova SDFA završilo iza rešetaka, a utome im pomažu njihovi najodaniji prijatelji iz SDS, HDZ, SBiH, PDP i slične partije.
E moj jasho moj. Nemas ti haman pojam. Kolko god to tebi i tvom Zlatku smetalo SDA je odbranila ovu zemlju. Jeste. Stavi ruku na srcce i priznaj ko nas je vodio u ratu. Puno ljudi se u ratu i obogatilo to je tacno i to niko ne porice. Posebno na svercu oruzja. Samo da te pitam sta mislis da li mi trebamo te ljude koji su uvozili u bih oruzje (dok je bih bila pod embargom za uvoz oruzja) optuzivati? Samo se zapitaj sta bi mi da nismo dobili oruzje pa bar na takav nacin. Elem je tebi zao sto nisi iskoristio tu guzvu pa danas bio makar neko i nesto. Ovako je najlakse prosipat neku glupu pricu (sds i sda kao neka kooperacija, jos ti ni sbih ne odogovara). Obrazuj se malo, citaj, istrazuj, steta je tako mlad um a zatupljen