ovo je "Sarajevo-x.com Forum", pa ako ne znas sta je "peke"onda si na pogresnoj web-stranidanas wrote:a sta ti je to "peke" bogati...![]()
![]()
![]()
Hadisi Allahovog Poslanika s.a.w.s
-
KOGOD KADGOD
-
Shoshana
I ja sam veci dio svog zivota provela u Sarajevu i malo koja mi je rijec strana, no to 'peke' nikad nisam culaKOGOD KADGOD wrote:ovo je "Sarajevo-x.com Forum", pa ako ne znas sta je "peke"onda si na pogresnoj web-stranidanas wrote:a sta ti je to "peke" bogati...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
KOGOD KADGOD
Shoshana wrote:I ja sam veci dio svog zivota provela u Sarajevu i malo koja mi je rijec strana, no to 'peke' nikad nisam culaKOGOD KADGOD wrote:ovo je "Sarajevo-x.com Forum", pa ako ne znas sta je "peke"onda si na pogresnoj web-stranidanas wrote:a sta ti je to "peke" bogati...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
"peke, efendija"...
kako ti kazes...
-
KOGOD KADGOD
turskog porijekla od "peke efendim" tj. "dobro, u redu, moj gospodine"Shoshana wrote:Hajd', covjek se uci dok je ziv![]()
A, da li ti je slucajno poznato porijeklo te rijeci, zaista me zanima?
kod nas je dobila znacenje da kad bi "efendija" nesta naredio, nema zbora za slugu, samo "peke" - i poslusati
u tom smislu je receno gore da niko ovdje (na forumu) nikom ne kaze "peke" na svaku temu
-
KOGOD KADGOD
sorry...,danas wrote:ako je turskog porijekla, valjda je neka nasa nakaradna skracenica od 'peki' ili 'pek iyi'... a ovo peke u zivotu nisam cula...![]()
![]()
moguce da je "nakaradna skracenica", al se kod nas kaze se bas tako, "PEKE"
otidji na sohbet nekom starijem ako te bas interesuje maksuz i hazur si naucit
a ja cu (kad ujagmim) mom sejhu (on je iz turske), pa cu ti javit.
vazi? bez obaveze
-
KOGOD KADGOD
Interesantno da na moj post imas samo prigovor na "peke"...danas wrote:a sta ti je to "peke" bogati...![]()
![]()
![]()
napredujemo...
-
KOGOD KADGOD
danas wrote:pa jedino mi to bilo zanimljivo...KOGOD KADGOD wrote:Interesantno da na moj post imas samo prigovor na "peke"...danas wrote:a sta ti je to "peke" bogati...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
napredujemo...
Bas me intersuje, zasto osobe kao ti ostavljaju tako besmislene komentare na forum ako nemaju sta pozitivno da doprinesu forumu?
Makar i negativan stav na neku temu je pozitivan doprinos jer daje priliku drugima da vide "drugu stranu medalje".
Za takva besmislena prepucavanja i trac postoje chat-rooms, forum je za one koji imaju neki odredjen stav na odredjenu temu.
Koliko sam mogla na par mjesta procitati, ti mozes prilicno doprinijeti ovom forumu kada bi samo malo sisla sa te superiorne secije na kojoj mislis da sjedis...
Ozbiljno, bez i truna uvrede ili negativnosti - smatram da bi mnogo ljepse i originalnije pisala da se ne osjecas pod "pritiskom" da podrzavas druge cija misljenja ne dijelis ali smatras da je cool ako se njima prikrpis.
Ako sebi dozvolis da budes vise svoja i originalna, vise ces doprinijeti tako, jer imas originalnih stavova samo kad se ne ustrucavas da ih izneses da te neki tamo "cool dudes" ne smatraju "not cool enough"...
Sve najbolje.
- danas
daj bona, svoje amaterske psihoanalize ostavi za djecicu kojima su tvoje polu-istine i 'alternativna' tumacenja koje ovdje iznosis zanimljiva na nacin na koji im je zanimljiva epizoda X-filesa... ja tebi ni bilo kome drugom ne dijelim lekcije kako da pises i sta da pises, ne pridikujem nikome da se priklanja ovima ili onima, nisam ovdje da zavodim ljude na svoju 'vjeru' (a jos manje sam tu da ikome podilazim), a svakako ne otegnem po 15 paragrafa bez razmaka o onome o cemu jedva nesto da znam u cilju da nekome 'otvaram oci' -- pa bice izgleda da na toj tvojoj 'superiornoj seciji' ipak sjedis ti... a ako si ocekivala da ce ti svi ovdje aplaudirati i vikati to tvoje 'peke' -- pa zajebala si se malo...
-
KOGOD KADGOD
Ovo zaista nije bilo potrebno.danas wrote:daj bona, svoje amaterske psihoanalize ostavi za djecicu kojima su tvoje polu-istine i 'alternativna' tumacenja koje ovdje iznosis zanimljiva na nacin na koji im je zanimljiva epizoda X-filesa... ja tebi ni bilo kome drugom ne dijelim lekcije kako da pises i sta da pises, ne pridikujem nikome da se priklanja ovima ili onima, nisam ovdje da zavodim ljude na svoju 'vjeru' (a jos manje sam tu da ikome podilazim), a svakako ne otegnem po 15 paragrafa bez razmaka o onome o cemu jedva nesto da znam u cilju da nekome 'otvaram oci' -- pa bice izgleda da na toj tvojoj 'superiornoj seciji' ipak sjedis ti... a ako si ocekivala da ce ti svi ovdje aplaudirati i vikati to tvoje 'peke' -- pa zajebala si se malo...
Mir s tobom.