jel' tu zive dzini? zasto ulaze u nas svijet? zasto prelaze u islam?mr__bosnjak wrote:Transcdimenzionalni svijet postoji svuda oko nas.danas wrote:ima li Hin po sveckoj, ili se dzini samo drze toplih krajeva?mr__bosnjak wrote:Zelis reci sa ljudi umisljaju dzine?
Ovo je da se sledis!!!
- danas
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
mr__bosnjak wrote:Transcdimenzionalni svijet postoji svuda oko nas.danas wrote:ima li Hin po sveckoj, ili se dzini samo drze toplih krajeva?mr__bosnjak wrote:Zelis reci sa ljudi umisljaju dzine?
-
mr__bosnjak
Da.
Ne znam zasto ulaze, samo Allah zna.
Prelaze na Islam iz istog razloga kao i ljudi, da sluze Allaha!
-
mr__bosnjak
Nevidljivi svijet koji postoji paralelno sa nasim.pape wrote:mr__bosnjak wrote:Transcdimenzionalni svijet postoji svuda oko nas.danas wrote: ima li Hin po sveckoj, ili se dzini samo drze toplih krajeva?Kakav ... kakav, .... nisam dobro cuo !?
- danas
hvala.mr__bosnjak wrote:Da.
a sta se desi ako nece da predju na islam?
i ja sam mislila da je prelazak na islam uvijek dobrovoljan, mada mi na onom yotube snimku ne izgleda bas tako.
-
FFK as Lucy01
Puno se ti sa Mr. Bosnjakom raspravljasdanas wrote:hvala.mr__bosnjak wrote:Da.
i ja sam mislila da je prelazak na islam uvijek dobrovoljan, mada mi na onom yotube snimku ne izgleda bas tako.
- Lace
kako sam ja cula film "The Exorcism of Emily Rose" je snimljen po istinitom dogadjaju a ne "Exorcist" ...djevojka "Emily" je umrlaPretposljednji Mohikanac wrote:aha, ipak se neceg bojiszena21 wrote:Joj, to mi je bio najstrasniji film kojeg sam gledala. Znam da nisam smjela nocima ugasiti svjetlo ili otici u WC u toku noci. Mislim da ga ni sad ne bih smjela pogledati.libertyBiH wrote:"Exorcist" movie je kazhu napravljen po istinitom dogadjaju..![]()
http://imdb.com/title/tt0404032/
The Exorcism of Emily Rose is a 2005 horror/thriller film directed by Scott Derrickson. The film is based on the true story of Anneliese Michel, a young Catholic woman who died in 1976 after unsuccessful attempts to cure her from the alleged state of demonic possession with the means of psychotropic drugs.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
mr__bosnjak wrote:Nevidljivi svijet koji postoji paralelno sa nasim.pape wrote:mr__bosnjak wrote:
Transcdimenzionalni svijet postoji svuda oko nas.Kakav ... kakav, .... nisam dobro cuo !?
Ovo transcdimenzionalno, ... jel` to transcedentalno na svedskom satrovackom ?
-
mr__bosnjak
Nema na cemu.danas wrote:hvala.mr__bosnjak wrote:Da.
Pa valjda nista, isto kao i sa ljudima kad ne prihvate Islam.
Ovo je valjda bio slucaj opsjedanja pa je prisilna konvertacija bila radi spasa djevojcice.
- danas
hm.Lace wrote:kako sam ja cula film "The Exorcism of Emily Rose" je snimljen po istinitom dogadjaju...djevojka je umrla a ne ExorcistPretposljednji Mohikanac wrote:aha, ipak se neceg bojiszena21 wrote: Joj, to mi je bio najstrasniji film kojeg sam gledala. Znam da nisam smjela nocima ugasiti svjetlo ili otici u WC u toku noci. Mislim da ga ni sad ne bih smjela pogledati.![]()
http://imdb.com/title/tt0404032/
The Exorcism of Emily Rose is a 2005 horror/thriller film directed by Scott Derrickson. The film is based on the true story of Anneliese Michel, a young Catholic woman who died in 1976 after unsuccessful attempts to cure her from the alleged state of demonic possession with the means of psychotropic drugs.
trebali su je lijecit kuranom mozda. sada bismo imali jos jednog idriza a emili bi bila ziva i zdrava garant.
a ovih slucajeva sto 'preminu tragicno' za vrijeme ovakvih izivljavanja imas koliko hoces. kad ih pop malo jace nagazi pa im slomi kicmu. kad hoce da uguse djavola pa uguse emili.
-
_BosanaC
Put u pakao poplocan je najboljim namjerama... Tako bar kazu oni koji za sebe tvrde da su religiozni...mr__bosnjak wrote:Nema na cemu.danas wrote:hvala.mr__bosnjak wrote:Da.
Ovo je valjda bio slucaj opsjedanja pa je prisilna konvertacija bila radi spasa djevojcice.
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Do tebeMinnela wrote:ja ovu rijec nikako ne mogu izgovoritipape wrote:mr__bosnjak wrote: Nevidljivi svijet koji postoji paralelno sa nasim.Tako reci bre, da te celi svet razume, ...
![]()
Ovo transcdimenzionalno, ... jel` to transcedentalno na svedskom satrovackom ?![]()
je li do mene ili do svedskog
![]()
- Altsa
evo kako je završilo istjerivanje đavola kod ove djevojke.

http://bs.wikipedia.org/wiki/Emily_Rose
Egzorcizam (en. exorcism, lat. exorcismus, grč. exorkizein - moljenje ili preklinjanje) je praktika istjerivanja demona, vragova, šejtana, džinova, džavola ili drugih zlih duhovnih bića za koje se predpostavlja da su opsjednule (preuzele kontrolu nad) osobom ili objektom. Praktika je prilično prastara i još je uvijek dio vjerskog sistema mnogih religija.
Osoba koja izvodi egzorcizam, poznata kao egzorcist, je najčešće vjerski poglavar, ili osoba za koju se smatra da posjeduje vještine za navodno istjerivanje pomenutih bića. Egzorcist može da koristi religijske materijale, kao što su molitve i set formula (tj. određenih dijelova iz religije koje se nadovezuju jedna na drugu), pokrete, simbole, ikone, hamajlije, itd. Egzorcist često doziva nadprirodne sile da izvrše zadatak, odnosno da istjeraju zlo duhovno biće.
Inače, opsjednute osobe se ne smatraju zlim lično, niti da su odgovorne za svoje djelovanje. Zato se egzorcizam smatra više kao liječenje nego kazna.
http://bs.wikipedia.org/wiki/Emily_Rose
Egzorcizam (en. exorcism, lat. exorcismus, grč. exorkizein - moljenje ili preklinjanje) je praktika istjerivanja demona, vragova, šejtana, džinova, džavola ili drugih zlih duhovnih bića za koje se predpostavlja da su opsjednule (preuzele kontrolu nad) osobom ili objektom. Praktika je prilično prastara i još je uvijek dio vjerskog sistema mnogih religija.
Osoba koja izvodi egzorcizam, poznata kao egzorcist, je najčešće vjerski poglavar, ili osoba za koju se smatra da posjeduje vještine za navodno istjerivanje pomenutih bića. Egzorcist može da koristi religijske materijale, kao što su molitve i set formula (tj. određenih dijelova iz religije koje se nadovezuju jedna na drugu), pokrete, simbole, ikone, hamajlije, itd. Egzorcist često doziva nadprirodne sile da izvrše zadatak, odnosno da istjeraju zlo duhovno biće.
Inače, opsjednute osobe se ne smatraju zlim lično, niti da su odgovorne za svoje djelovanje. Zato se egzorcizam smatra više kao liječenje nego kazna.
-
mr__bosnjak
_BosanaC wrote:Put u pakao poplocan je najboljim namjerama... Tako bar kazu oni koji za sebe tvrde da su religiozni...mr__bosnjak wrote:Nema na cemu.danas wrote: hvala.
-
kub lajkan
pape wrote:Ovo transcdimenzionalno, ... jel` to transcedentalno na svedskom satrovackom ?
-
Hattab72
Mislim da neki pricaju gluposti ovdje i da zele ispasti pametni i duhoviti, a u stvari svjesni nisu koliko ne znaju i koliko su oholi u svom neznanju...
Licno lijecim Kur'anom i licno sam dozivio mnogo gore stvari od ovih videa koje postavljate po netu...
Nema govora o glumi, epilepsiji i slicnim glupostima koje navodite, vec se osobama koje dodju da se lijece Kur'anom, uci Kur'an i ako ta osoba ima prblem sa dzinnima, oni reaguju na Kur'an tako sto od osoba vise ne vlada svojim tijelom, a u nekim slucajevima se totalno gubi, a iz nje dzinni progovaraju...
Stoga, ko to nije dozivio uzivo, bolje bi mu bilo da se ne provaljuje, a ko nevjeruje, neka dodje i pogleda kako to izgleda...
Licno lijecim Kur'anom i licno sam dozivio mnogo gore stvari od ovih videa koje postavljate po netu...
Nema govora o glumi, epilepsiji i slicnim glupostima koje navodite, vec se osobama koje dodju da se lijece Kur'anom, uci Kur'an i ako ta osoba ima prblem sa dzinnima, oni reaguju na Kur'an tako sto od osoba vise ne vlada svojim tijelom, a u nekim slucajevima se totalno gubi, a iz nje dzinni progovaraju...
Stoga, ko to nije dozivio uzivo, bolje bi mu bilo da se ne provaljuje, a ko nevjeruje, neka dodje i pogleda kako to izgleda...
-
Hattab72
-
pinkzelena
Oci su strasne..
Nego, poznajem zenu, koja je doktorica, nije uopste vjerski nastrojena i koja je jedne prilike bila pozvana po hitnom slucaju, nekome je bilo lose i mislili su da je "opsjednut", medjutim..neko drugi je rekao:
dajte ljudi..ne lupetajte..hajmo mi zovnuti doktoricu...
Zena je otisla da vidi sta je,kako je.. i fino kaze ovako:
ja znam koliki je jezik ANATOMSKI, a ovaj sto sam ja vidjela.. medicina nije zabiljezila, jezik se otegao skoro do pupka-strasno!
Nemam razloga da joj ne vjerujem..pogotovo, jer su bili tu i drugi ljudi,koji su to vidjeli.
Nego, poznajem zenu, koja je doktorica, nije uopste vjerski nastrojena i koja je jedne prilike bila pozvana po hitnom slucaju, nekome je bilo lose i mislili su da je "opsjednut", medjutim..neko drugi je rekao:
ja znam koliki je jezik ANATOMSKI, a ovaj sto sam ja vidjela.. medicina nije zabiljezila, jezik se otegao skoro do pupka-strasno!
Nemam razloga da joj ne vjerujem..pogotovo, jer su bili tu i drugi ljudi,koji su to vidjeli.
- zena21
pinkzelena wrote:Oci su strasne..