Postojanje vanzemaljskog života

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
callmethebreeeze

#126 Re: Postojanje vanzemaljskog života

Post by callmethebreeeze »

ovdje samo istjerivanje vjestica pomaze.
:-) :-) :-)
black

#127 Re: Postojanje vanzemaljskog života

Post by black »

:mrgreen:
Najbolja slika UFO-a u povijesti?
Možda i najdetaljnija slika svih vremena objavljena je u britanskom Sunu

Image

Izgleda da je West Midlands, pitoma engleska pokrajina proslavljena u kultnoj seriji Umorstva u Midsomeru, ujedno i često mjesto posjeta gostiju iz svemira. Štoviše, postoji nekoliko zabilježenih slučajeva koji su se dogodili usred bijela dana, a i oblici brodova vanzemaljaca drugačiji su nego u ostatku svijeta, prema tvrdnjama lokalnih žitelja.

Svjetlo dana je tako ugledala i fotografija koju je snimila jedna 57-godišnja dadilja prilikom obilaska lokalne znamenitosti, zamka Dudley. Zapanjena dadilja je, prema dosadašnjim analizama, snimila najbolju i najdetaljniju sliku letećeg tanjura u povijesti.

Razvijenu fotografiju predala je lokalnoj policiji, koja je angažirala bivšeg službenika američke mornarice koji je specijalist za analizu fotografija. Rezultati analize bit će poznati za pet dana i objavit će se na godišnjoj konferenciji UFO Data Magazine koja će se održati u Pontefractu 25. listopada.

Slika se dočepao engleski tabloid Sun, koji je uvijek prilično neprijateljski nastrojen prema prenošenju svojih sadržaja, pa sliku možete vidjeti na ovom linku:

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/ne ... 830727.ece

Doduše, kada se bolje pogleda, vrlo slična letjelica snimljena je iz malog aviona iznad Topanga Canyona blizu Los Angelesa, a u isto vrijeme snimku istog objekta napravila je jedna obitelj iz svog vrta.

Midlands je omiljena pozornica za demonstraciju letačkih mogućnosti posebne vrste trokutastih letećih objekata, koje su zbog oblika nazvali Dorito, prema poznatom brandu tortilja čipseva. Tijekom zadnjih godinu dana učestale su prijave lokalnoj policiji, često potkrijepljene prilično jasnim fotografijama.

Inače, cijela je priča isplivala ovih dana jer je britanska vlada obznanila dokumente o neindetificiranim letećim objektima i učinila ih dostupnima javnosti na adresi:

http://ufos.nationalarchives.gov.uk/

Stranice su, naravno, prilično opterećene posjetom entuzijasta iz cijelog svijeta, i ne treba sumnjati da će dobar dio materijala ubrzo naći svoje mjesto na naslovnicama, poput napokon potvrđene priče da su dva američka lovca ganjala NLO-e nad Engleskom s naredbom da ih sruše. Nove zanimljivosti očekuju se svakodnevno. (metro-portal)

http://metro-portal.hr/vijesti/svijet/n ... -povijesti
20.10.2008
omar little

#128 Re: Postojanje vanzemaljskog života

Post by omar little »

a da nisu oTi vanzemaljci krivi za ovu ekonomsku krizu? mozda im je to plan da nas stisnu u inferiornu poziciju i onda PLJUS!! dodju i zavladaju planetom. :D :D :D
_veleposlanik

#129 Re: Postojanje vanzemaljskog života

Post by _veleposlanik »

za uvazene komentatore: pokusati odgledati dio ovog prvog linka, makar na preskake:
MEXICO - UFO CONFERENCE

Cak i FOX prikazuje snimke, vojni zracni snimci:

Disclosure Project, ko voli nek izvoli...

mozda treba istjerivanje vjestica, ali upitajmo se na trenutak koliko uopste poznajemo svijet u kojem zivimo? zasto smo uvijek toliko pametni i mislimo da sve znamo? (valjda zbog prirode)
krivorijek

#130 Re: Postojanje vanzemaljskog života

Post by krivorijek »

Pa ja...jebi ga, vazda isto: NORMALNO je to da smo mi glupi, to su tako Priroda, Bog, a bogami i Vanzemaljci odredili, pa prema tome nema nama nista drugo pametnije raditi, nego (jasta nego) CEKATI kad ce neko doci da nam kaze sta treba raditi. Ali zavisi, izgleda, i od vanzemaljca do vanzemaljca, kakav je to (sve se svede na to) na kraju krajeva jedan covjek, taj vanzemaljac, pa mozda i dode on do nas, a zamisli da i hoce, i da mu je drago to raditi, 'vako malo do nas svako malo vremena svracati!? Kako covjek moze znat kakve su im navike? I pazi ti sad to: JEDAN takav potegne takav jedan dug i svrsishodan put, jebote pa nije to malo (ali sam, priznajem, zaboravio da su puno inteligentniji, izvinjavam se zbog skretanja sa teme), a da nam nista o tome (NAMJERNO!) ne kaze!!!

I vazda crash :lol:
dadoka84

#131 Re: Postojanje vanzemaljskog života

Post by dadoka84 »

Mozda je malo glupo ovako ispricati, ali ja sam u ponedjeljak ujutro, tacnije oko 4.20 nesto vidjeo. Vracao sam se sa roditeljima sa vikendice, i u tom trenutku smo bili u brdima, iznad kanjona neretve, izmedju Glavaticeva i Konjica. Nesto je proletilo preko planine, ali ne kao zvijezda padalica, nego je bilo vise paralelno sa zemljom. U prvi mah sam pomislio da je u pitanju neka buba koju su osvjetlili farovi, ali je isao od mene a ne prema autu. Objekat je bio dosta udaljen, kruzni i boje svjetla i meda, tako da se ne moze zamijeniti za zvijezdu. Na pitanje jel iko vidjeo , stari kaze da je i on to isto primijetio, al da nije htio reci da mu ne kazemo da umislja :lol: Tu smo mamu uzeli zafrkavat da ce nas sve pokupiti ET, na sto je ona reagovala zakljucavanjem svih vrata na autu ;D Dobro smo prosliiiii. hehehe
krivorijek

#132 Re: Postojanje vanzemaljskog života

Post by krivorijek »

Pa tako nekako i ja vidim ovu danasnju situaciju po tom pitanju. Sta ce jadan insan, nesto ugleda, pa poveze (prvo sa svojom kulturom, tj. tradicijom) sa Sci-Filmovima malo, a tu su i filmovi o katastrofalnim posljedicama po nas jedan i jedini planet zvan Zemlja, koji se mozda i ne moze (ruku na bolno srce) nazvati egzistirajucim, kad bi mu onako posteno podijelili masu sa masom naseg Univerzuma samo. To je onaj sa velikim komadima kamenja, koji ono bas zapeli da se sruce na nas kataklizmicno.
_veleposlanik

#133 Re: Postojanje vanzemaljskog života

Post by _veleposlanik »

krivorijek wrote:Pa ja...jebi ga, vazda isto: NORMALNO je to da smo mi glupi, to su tako Priroda, Bog, a bogami i Vanzemaljci odredili, pa prema tome nema nama nista drugo pametnije raditi, nego (jasta nego) CEKATI kad ce neko doci da nam kaze sta treba raditi. Ali zavisi, izgleda, i od vanzemaljca do vanzemaljca, kakav je to (sve se svede na to) na kraju krajeva jedan covjek, taj vanzemaljac, pa mozda i dode on do nas, a zamisli da i hoce, i da mu je drago to raditi, 'vako malo do nas svako malo vremena svracati!? Kako covjek moze znat kakve su im navike? I pazi ti sad to: JEDAN takav potegne takav jedan dug i svrsishodan put, jebote pa nije to malo (ali sam, priznajem, zaboravio da su puno inteligentniji, izvinjavam se zbog skretanja sa teme), a da nam nista o tome (NAMJERNO!) ne kaze!!!

I vazda crash :lol:
vidi ovo:

govoris o nasim tumacenjima neobjasnjivih stvari, pa spominjes sci-fi filmove i nasa svjetska iskustva. a u ovom citiranom komentaru kazes: "JEDAN takav potegne takav jedan dug i svrsishodan put, jebote pa nije to malo,... a da nam nista o tome (NAMJERNO!) ne kaze"... tvoje "teze" same obaraju jedna drugu care...

ja nisam kompetentan da ti pricam o multidimenzionalnosti i denzitetima. niti o mogucim "shvatanjima" inteligentnijih vanzemaljskih bica. ali nemoj svoja shvatanja tako povrsinski temeljiti. kao prvo: Tesla, koji je radio na slobodnoj energiji, je bio blizi svemiru nego ijedan drugi covjek na planeti. mnogi veliki fizicari koji su nastavili njegov rad i istrazivanje govore o mogucnostima, cak i o otkricu slobodne energije i nacina iskoristavanja iste... to nije mala stvar. pa jos o naucnim dokazima povezanosti nas i naseg razuma sa kosmosom, te moci nasih misli... to je jos uvijek nepoznata tema za nas, ali pravim laicima predstavlja dobar sci-fi scenario...

@dadoka84: ja sam razgovarao sa dosta ljudi, mnogi opisuju nepoznate objekte bas tako, isto kao i na ovoj prvoj konferenciji koju postavih.

da li je iko, iko prisutan sto cita ovu temu, pregledao Disclosure Project? koliko je istrazilo Steven Greerovu borbu da se objelodane cinjenice sa kojima SAD vlada raspolaze vec 60 godina?

onaj drugi video FOX Newsa, objasnjenje gosta. da li ikome znaci ista vise od shuplje price?
dadoka84

#134 Re: Postojanje vanzemaljskog života

Post by dadoka84 »

Ponukao me ovaj video klip koji postavljen. Bas je tako nekako izgledalo. Inace, ja vjerujem da zivot u svemiru negdje postoji. Pitanje je na kakvom je tehnoloskom nivou. Mozda cekaju kao u Star Trek da napravimo iskorak u tehnologiji (warp drive ;D) pa da nam pokucaju na vrata. :mrgreen:
_veleposlanik

#135 Re: Postojanje vanzemaljskog života

Post by _veleposlanik »

dadoka84 wrote:Ponukao me ovaj video klip koji postavljen. Bas je tako nekako izgledalo. Inace, ja vjerujem da zivot u svemiru negdje postoji. Pitanje je na kakvom je tehnoloskom nivou. Mozda cekaju kao u Star Trek da napravimo iskorak u tehnologiji (warp drive ;D) pa da nam pokucaju na vrata. :mrgreen:
ja mislim ono sto i vecina UFOloga: kada prestanemo biti opasna i divlja civilizacija... :roll:
dadoka84

#136 Re: Postojanje vanzemaljskog života

Post by dadoka84 »

Trebao bi se desiti neki veliki rez da do toga dodje. Mozda velika klimatska promjena koja bi sa lica zemlje izbrisala granice, vlade i torove. Gdje bi se ljudi ujedinili u borbi za opstanak.
_veleposlanik

#137 Re: Postojanje vanzemaljskog života

Post by _veleposlanik »

dadoka84 wrote:Trebao bi se desiti neki veliki rez da do toga dodje. Mozda velika klimatska promjena koja bi sa lica zemlje izbrisala granice, vlade i torove. Gdje bi se ljudi ujedinili u borbi za opstanak.
upravo tako. danasnje kompeticiono drustvo - kapitalizam, je od samog korijena suprostavljeno moralnim nacelima. kapitalizam je svijet koji imamo danas, to je ishod pogresno izabrane ideologije, a koja je svakako od ranije isplanirana da tako funkcionise...

ja dajem visoke sanse ovim vanzemaljskim "posjetama". u toj pretpostavci, siguran sam da su odlucili da nismo jos spremni primiti tako sokantnu vijest, a to je da nas mnogo inteligentnija i naprednija bica posjecuju... vlade to znaju, a zasto to kriju i stvaraju vecu zabunu u stanovnistvu, mozemo sami zakljuciti...

pozdrav
bato99

#138 Re: Postojanje vanzemaljskog života

Post by bato99 »

je li iko vidio snimke iz PHENIXA,kada je cijeli grad vidio ogromni NLO u obliku trokuta,stotine ljudi su snimile to,moćne su i snimke "insajdera"u tzv"AREA 51"
pozz veleposlaniku
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 14/06/2023 20:28, edited 2 times in total.
bato99

#140 Re: Postojanje vanzemaljskog života

Post by bato99 »

čovjek ispred svoje kuće snimi "ovo"iznad phoenixa i pošalje lokalnoj tv i sutradan dobije "otkaz" iz svoje firme bez objašnjenja
jOFLA

Post by jOFLA »

.
_veleposlanik

#142 Re: Postojanje vanzemaljskog života

Post by _veleposlanik »

pozdrav bato99 :)

jucer pregledah FASTWALKERS... mislim da se radi o najboljem dokumentu vezanom za razotkrivanje NLO misterije...

pola saradnika tog dokumentarca pratim vec nekoliko mjeseci... uzeo sam provjerivati ostale, i svaki ima svoj odgovarajuci status koji se lahko moze pronaci na netu.

da li se radi o izmisljenim licnostima upletenim u dosad nevidjenoj zavjeri, nesto poput 11. septembra??? tesko za reci...

ali preko 400 strucnjaka i funkcionera - tesko da je sve namontirano.... (medjutim, i za 11. septembar se govori isto - a znamo da je upletena mnogo veca armija ljudi, mozda cak i jos teze za izlazirati, pa su opet uspjeli...)

:-) :-) :-)

mozda je cilj inace opsta dezinformacija i ludilo...
ali, vise dokumenata vise puta i od vise razlicitih pojedinaca sam imao priliku analizirati... tesko, tesko... ima cak jedan Bugarski pilot koji nakratko opisuje svoj dozivljaj u ovom Fastwalkers-u...

dakle, imamo neumarljiv rad Stevena Greera koji se duzi niz godina bavi pitanjem (bio je direktor hitne sluzbe N. Caroline). on je voditelj Disclosure Project-a, davao je mnoge konferencije siroj publici... postoji i "The X Conference", poput D. Projecta uz podrsku National Press Conference-a (oba projekta). a izgleda da je Fastwalkers posljednji uradak gdje je ujedinio najinteresantnije licnosti u oblasti NLO istrazivanja...

mozda je rano donositi zakljucke, ali mislim da ce biti velikih i uzbudljivih desavanja narednih mjeseci/godina...
jOFLA

Post by jOFLA »

.
dadoka84

#144 Re: Postojanje vanzemaljskog života

Post by dadoka84 »

Hvala puno na info. Bas me zanimalo sta je to bilo. :)
bug

#145 Re: Postojanje vanzemaljskog života

Post by bug »

dadoka84 wrote:Objekat je bio dosta udaljen, kruzni i boje svjetla i meda, tako da se ne moze zamijeniti za zvijezdu.
ustvari bio je zeleni :D povremeno :D
_veleposlanik

#146 Re: Postojanje vanzemaljskog života

Post by _veleposlanik »

bug wrote:
dadoka84 wrote:Objekat je bio dosta udaljen, kruzni i boje svjetla i meda, tako da se ne moze zamijeniti za zvijezdu.
ustvari bio je zeleni :D povremeno :D
vjerujem da je dadoka84 kao i mnogi ljudi sirom svijeta ugledao ako nista "chudan" objekat.

ali isto mi je to odmah naumpalo :D ne zbog ismijavanja jer time sam sebe stavljam na vjesalo, ali Djuro je legenda :D
pojedinac

#147 Re: Postojanje vanzemaljskog života

Post by pojedinac »

Postojanje vanzemaljskog života

Da se ne radi možda o ovozemaljskom životu! :?

Vrijedi pogledati:

Russian UFO Docu May 2006 Secrets of the Third Reich II Nazi Bases in Antarctica

Secrets of the 3rd reich

Nakon gledanja navedenih filmova otvara se niz pitanja i baca novi pogled na zbivanja, u našim životima, kako u prošlosti tako i u sadašnjosti.
neprilagodjena

#148 Re: Postojanje vanzemaljskog života

Post by neprilagodjena »

Vjerujem da nesto postoji,gdje i sta to neznam.
Mozda jednog dana stupimo u kontakt sa njima,mozda nas vec duze vrjeme i promatraju i vide sta radimo od ove nase planete pa nece da se jave :-) :-)

Stvarno vjerujem da nismo sami ali nevjerujem da treba da ih trazimo.

I sami vidite da nemozemo medjusobno da se slozimo a kako bi smo sa njima :roll: :roll:
zalizani

#149 Re: Postojanje vanzemaljskog života

Post by zalizani »

pojedinac wrote:Postojanje vanzemaljskog života

Da se ne radi možda o ovozemaljskom životu! :?

Vrijedi pogledati:

Russian UFO Docu May 2006 Secrets of the Third Reich II Nazi Bases in Antarctica

Secrets of the 3rd reich

Nakon gledanja navedenih filmova otvara se niz pitanja i baca novi pogled na zbivanja, u našim životima, kako u prošlosti tako i u sadašnjosti.
Odavno znam tj citao sam i gledao dok. filmove o naci projektima sto se tice vazduhoplovstva,medjutim na jednoj strani imamo filmove koji iz tog vremena prikazuju nacističke avione,rakete,dok na drugoj strani imamo samo slike ovih letecih tanjira.Hocu da kazem da je i jedan od ovih drugih poletio imali bi sigurno tvrdim neki arhivski video iz tog vremena.Ovaj prvi nisam gledao jbg neznam Ruski ali iz naslova mogu otprilike skontat o cemu se radi.Sto se tice Antartika i njihovih baza mogu povjerovat al sa dozom rezerve,toliko je misterija a malo dokaza...
tranquil

#150 Re: Postojanje vanzemaljskog života

Post by tranquil »

Nije ba ljudi, to sa nacistima i alienima je ušlo u popularnu kulturu preko omota Teninog albuma.
Post Reply