Reina wrote:ma da hoce dati Bog da takvih SKRIVENIH, PREFRIGANIH poput tebe bude manje..i u stvarnom i u virtualnom svijetu a dace Bog bolju pamet i oci... pa ne nagazit slucajno na njih, hajd uzdravljedanas wrote:jadan ovaj forum, sta sve mora da trpi...![]()
![]()
![]()
hajde, dace bog, sad ces ti nazad u jagomir (ovo vas malo pustili za bajram?) pa cemo i mi danut dusom...
Francuski zakon o negiranje turskog genocida nad Armenima
-
PITARKA_SA
- danas
pa sad imas priliku da vidis kako izgleda jedan neskriveni sizofrenikPITARKA_SA wrote:Reina wrote:ma da hoce dati Bog da takvih SKRIVENIH, PREFRIGANIH poput tebe bude manje..i u stvarnom i u virtualnom svijetu a dace Bog bolju pamet i oci... pa ne nagazit slucajno na njih, hajd uzdravljedanas wrote:jadan ovaj forum, sta sve mora da trpi...![]()
![]()
![]()
hajde, dace bog, sad ces ti nazad u jagomir (ovo vas malo pustili za bajram?) pa cemo i mi danut dusom...
-
Reina
vidim ja kako izgleda seseljeva bagra poput tebe...danas wrote:pa sad imas priliku da vidis kako izgleda jedan neskriveni sizofrenikPITARKA_SA wrote:Reina wrote: ma da hoce dati Bog da takvih SKRIVENIH, PREFRIGANIH poput tebe bude manje..i u stvarnom i u virtualnom svijetu a dace Bog bolju pamet i oci... pa ne nagazit slucajno na njih, hajd uzdravlje![]()
- danas
tebe treba u cirkus, vodati te okolo na lancu i naplacivati narodu ulaz da vide najveceg idiota na svijetu...Reina wrote:vidim ja kako izgleda seseljeva bagra poput tebe...danas wrote:pa sad imas priliku da vidis kako izgleda jedan neskriveni sizofrenikPITARKA_SA wrote:![]()
kad te puste iz jagomira, mogo bi neko sa tobom ovako i biznis okrenut
-
PITARKA_SA
umalo ti ne rekoh nesto ..al necu ne da mi se peglatReina wrote:vidim ja kako izgleda seseljeva bagra poput tebe...danas wrote:pa sad imas priliku da vidis kako izgleda jedan neskriveni sizofrenikPITARKA_SA wrote:![]()
-
Reina
cirkus ... upravo to , ti ljude pravis budalama... tebi je smisao i sav zivot
ovaj cirkus i ljudi navni koje vuces za nos....ti ne znas sta je sune, zrak ili cvijet ti uzivas ovo sto radis, pravis predstavu i radis za "onu" stvar
u sluzbi soje bratije cetnicke. fujjj gadis mi se
ovaj cirkus i ljudi navni koje vuces za nos....ti ne znas sta je sune, zrak ili cvijet ti uzivas ovo sto radis, pravis predstavu i radis za "onu" stvar
- danas
hajde nekaReina wrote:cirkus ... upravo to , ti ljude pravis budalama... tebi je smisao i sav zivot
a meni je ipak tebe zao
-
EI Presidente
juce, danas, sutra...
sta se desava? vidim izvukla se teska artiljerija
izaslo se iz rovova...
pa sta bog da... 
-
EI Presidente
ma nije, samo osmatram sitovaciju...dobro se krpe kolege forumashipitt wrote:neka bolan....jebo te tvoj UN:D:D
-
EI Presidente
ne mogu zalitipa u kampusu yebo ga tipitt wrote:Neka bneka....nek se kutarishu negativne energije:D:D Sjedi, zapali i uzivaj
- pitt
ccccc da gospodja zna kako ti luftas sa casova da gledas ovo 'rvanje u blatu ......EI Presidente wrote:ne mogu zalitipa u kampusu yebo ga tipitt wrote:Neka bneka....nek se kutarishu negativne energije:D:D Sjedi, zapali i uzivaj
a da bi leglo-leglo bi
-
EI Presidente
ne luftam ba, just using the window of opportunitypitt wrote:ccccc da gospodja zna kako ti luftas sa casova da gledas ovo 'rvanje u blatu ......EI Presidente wrote:ne mogu zalitipa u kampusu yebo ga tipitt wrote:Neka bneka....nek se kutarishu negativne energije:D:D Sjedi, zapali i uzivaj
a da bi leglo-leglo bi
:D:D
- uozo
http://www.screamersmovie.com/default.asp
Vrlo interesantno!!!
Vrlo interesantno!!!
-
dino_selma
#144 Re: Francuski zakon o negiranje turskog genocida nad Armenim
[quote="specijalni slucaj"]Kao sto znamo iz vijesti proteklih dan-dva Francuska je nezakonitim proglasila negiranje turskog genocida nad Armenima.
Ja bi savjetovao Turcima da sada oni proglase nezakonitim negiranje Francuskog genocida nad Alzircima...
Drugo, posto je svima jasno da Turci nikad nece uci u EU, te da vecina Evropskih zemalja ne zeli Tursku u EU, te posto je vise od 95% Turske teritorije u Aziji, Turci bi trebali da se okrenu prije svega Islamskim zemljama kao sto su Iran i Malezija, te Rusiji kao svojim starteskim ekonomskim partnerima s kojima bi trebali sklopiti specijalne partnerske odnose...Ovo iz razloga sto ce time postici ako ne isti, onda sigurno veci ekonomski prosperitet...
Treca strana ukljucuje bojkot Francuskih firmi, i okoncavanje svih ekonomskih odnosa sa Francuskom...To prije svega ukljucuje bojkot najvece Francuske firme u Turksoj i jednog od najprepoznatljivuh brendova Danone...Bojkotiranjem njihovih prozivoda bi bio veliki udar na Francuski bezobrazluk...
Iako taj genocid nad Armenima nije iskljucen, drzava koja bi se bavila njime najmanje treba biti Fancuska...Jer taj genocid ima veze s Francuskom koliko eskimi sa Bosnom...Kao sto ni Turksa nebi trebala da se bavi genocidom Francuza nad Alzircima...[/quote]
Taj genocid je uradio polujevrej Kemal Ataturk koji sa islamom ima veze ko i Edvard kardelj , osim da je hapsio vjernike gdje je stigo i kako stigo
Zalosno je to da ovo pitanje ppkrece razbojnicka zemlja kakva je Francuska
Ja bi savjetovao Turcima da sada oni proglase nezakonitim negiranje Francuskog genocida nad Alzircima...
Drugo, posto je svima jasno da Turci nikad nece uci u EU, te da vecina Evropskih zemalja ne zeli Tursku u EU, te posto je vise od 95% Turske teritorije u Aziji, Turci bi trebali da se okrenu prije svega Islamskim zemljama kao sto su Iran i Malezija, te Rusiji kao svojim starteskim ekonomskim partnerima s kojima bi trebali sklopiti specijalne partnerske odnose...Ovo iz razloga sto ce time postici ako ne isti, onda sigurno veci ekonomski prosperitet...
Treca strana ukljucuje bojkot Francuskih firmi, i okoncavanje svih ekonomskih odnosa sa Francuskom...To prije svega ukljucuje bojkot najvece Francuske firme u Turksoj i jednog od najprepoznatljivuh brendova Danone...Bojkotiranjem njihovih prozivoda bi bio veliki udar na Francuski bezobrazluk...
Iako taj genocid nad Armenima nije iskljucen, drzava koja bi se bavila njime najmanje treba biti Fancuska...Jer taj genocid ima veze s Francuskom koliko eskimi sa Bosnom...Kao sto ni Turksa nebi trebala da se bavi genocidom Francuza nad Alzircima...[/quote]
Taj genocid je uradio polujevrej Kemal Ataturk koji sa islamom ima veze ko i Edvard kardelj , osim da je hapsio vjernike gdje je stigo i kako stigo
- uozo
#145 Re: Francuski zakon o negiranje turskog genocida nad Armenim
Mustafa Kemal polujevrej!!!dino_selma wrote:Taj genocid je uradio polujevrej Kemal Ataturk koji sa islamom ima veze ko i Edvard kardelj , osim da je hapsio vjernike gdje je stigo i kako stigospecijalni slucaj wrote:Kao sto znamo iz vijesti proteklih dan-dva Francuska je nezakonitim proglasila negiranje turskog genocida nad Armenima.
Iako taj genocid nad Armenima nije iskljucen, drzava koja bi se bavila njime najmanje treba biti Fancuska...Jer taj genocid ima veze s Francuskom koliko eskimi sa Bosnom...Kao sto ni Turksa nebi trebala da se bavi genocidom Francuza nad Alzircima...
Da nije Sabetejac???
Zalosno je vidjeti kako se antisemitizam provlaci kroz svaki upis pojedinaca, bez obzira na temu!!!
Antisemitizam pocinje sa mrznjom prema Jevrejima, a dalji nastavak te mrznje je skoro uvijek nepredvidiv!!!!
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Medo, kolika je slicnost izmedju Armenijaca i Turaka?
Ja cesto Armenijce mjesam sa Irancima. A Turci su od slicne "mustre" Euro-Azijata. Tako da ne znam kolike su razlike prisutne tu - kad se uzme u obzir (ono sto ja znam u teoriji, ne znam koliko je to takvim u praksi) da je najveca razlika bila vjerskog karaktera te da su Turci pocinili genocid da bi preventirali Armenijce da izvrse ulogu Trojanskog Konja unutar Osmanskog Carstva po nalogu Rusije. E sad Armenijci tvrde da nisu nikad imali takvih tendencija vec da je genocid izvrsen na cisto fiktivnim optuzbama jer je bilo poprilicno dosta Armenijaca koji su kvotirali visoko u Turskom drzavno-vojnom aparatu - pa su ih se tako solidno rijesili.
I koliko su povezani npr Koptska crkva u Egiptu sa Armenijcima? Dosta ih je zavrsilo i u Lebanonu a i u Sudanu. Neki dan upoznah zenu jednu koja je iz Sudana a inace porijekla Armenijskog, malo sam se bio iznenadio, jer nisam znao da su toliko daleko otisli neki.
Interesatno je i to da je npr Andre Agassi - porijeklom Armenijac. Kao i jedna od najvise aktivnih politickih bendova System of a Down. Ima ih poprilicno u Americi i to u Californiji.
Izvini sto tebe pitam, al' ti vazis kao autoritet po pitanjima Turske na forumu, pa reko mozda znas, a sto ne znas, moze i onako odoka i ofrlje da me malo prosvijetlis...
Ja cesto Armenijce mjesam sa Irancima. A Turci su od slicne "mustre" Euro-Azijata. Tako da ne znam kolike su razlike prisutne tu - kad se uzme u obzir (ono sto ja znam u teoriji, ne znam koliko je to takvim u praksi) da je najveca razlika bila vjerskog karaktera te da su Turci pocinili genocid da bi preventirali Armenijce da izvrse ulogu Trojanskog Konja unutar Osmanskog Carstva po nalogu Rusije. E sad Armenijci tvrde da nisu nikad imali takvih tendencija vec da je genocid izvrsen na cisto fiktivnim optuzbama jer je bilo poprilicno dosta Armenijaca koji su kvotirali visoko u Turskom drzavno-vojnom aparatu - pa su ih se tako solidno rijesili.
I koliko su povezani npr Koptska crkva u Egiptu sa Armenijcima? Dosta ih je zavrsilo i u Lebanonu a i u Sudanu. Neki dan upoznah zenu jednu koja je iz Sudana a inace porijekla Armenijskog, malo sam se bio iznenadio, jer nisam znao da su toliko daleko otisli neki.
Interesatno je i to da je npr Andre Agassi - porijeklom Armenijac. Kao i jedna od najvise aktivnih politickih bendova System of a Down. Ima ih poprilicno u Americi i to u Californiji.
Izvini sto tebe pitam, al' ti vazis kao autoritet po pitanjima Turske na forumu, pa reko mozda znas, a sto ne znas, moze i onako odoka i ofrlje da me malo prosvijetlis...
- uozo
Slicnost je dosta velika, tako da postoji cak i jedna teorija po kojoj su Armenijci ustvari jedno od tursko - azerskih plemena. Cak se i po tradicionalnim ili jezickim slicnostima moze ta teorija mozda i prihvatiti. Naravno je tesko to tvrditi jer su oni mislim vec skoro 1000 godina pod Turcima sa kojima se mjesaju i naravno poprimaju njihove gene, tradiciju, rijeci i tako dalje. Inace su za vrijeme Osmanlijskog carstva bili Sadik Millet. Sto znaci narod koji je vjeran sultanu.Nosferatu wrote:Medo, kolika je slicnost izmedju Armenijaca i Turaka?
Postoji i jos teorija da su oni potomci Hayka, Nuhovog sina. Jer se kako znate Ararat nalazi u sjeveroistocnoj Turskoj, na kome se po predanju poslije potopa nasuko brod na kopno.
Postoji i teorija da su tracko-friski narod, te poticu sa balkana i da su pobjegli od Ilira.
Potjero ih Semke!!!
Sto se tice samog genocida!!!
To je dosta skakljivo pitanje. Naime oni su za vrijeme rata koji su sve tadasnje sile vodile protiv Osmanlija, non stop napadali i vodili gerilski rat. Navodno od strane Rusije placeni i naoruzani. Onda su Turci donjeli zakon u kome su htjeli da ih izmjeste iz tog podrucja u kome su zivjeli. Koliko ih je u tome "izmjestanju" na ovaj ili onaj nacin umrlo je delikatno pitanje. Krece se od 400 000 do nekih 2,5 miliona. Ono sto je najgore bilo, je cinjenica da su malu djecu ostavljali u u turskim porodicama da ih odgajaju.
http://www.ttk.org.tr/templates/resimler/File/01.pdf
To je jedna turska studija u vezi tog "Izmjestanja". Ima dosta detalja...
Jermenska ortodoksna crkva je autokefalna i jedna od najstarijih na svijetu, koliko ja znam i ne bi trebalo da ima veze sa Koptima u Egiptu,osim sto kao i Kopti vjeruju u Monofizitizam. To je valjda nesto da je Isus im'o samo jednu prirodu, nesto komplikovano.
- MuaDib
Dokada će mo biti dušebrižnici Turcima. Oni su nakon poraza Husein bega Gradaščevića izvršili genocid nad bosanskom inteligencijom, mladosti i elitom i zajebali su nas za sva vremena. Na kraju su nas prodali za milion groša, te pustili na milost i nemilost evropskoj politici. Zbog Turaka ideja integralne bosanske nacije nije uspjela, a agresivna srpska i hrvatska kampanja nacionalne "emacipacije Bosanaca" u Srbe i Hrvate je urodila plodom. Dalje znate šta se dešavalo.
A što se tiće genocida nad Armenima, to je tamna mrlja turske historije, ali mislim da Francuska nije kompetentna da ocjenuje takve događaje kada je i sama izvršila genocid nad Alžircima i mnogim afričkim narodima.

A što se tiće genocida nad Armenima, to je tamna mrlja turske historije, ali mislim da Francuska nije kompetentna da ocjenuje takve događaje kada je i sama izvršila genocid nad Alžircima i mnogim afričkim narodima.
- Jara
Vjerovatno misliš tradicionalnim i jezičkim a ne ili...Slicnost je dosta velika, tako da postoji cak i jedna teorija po kojoj su Armenijci ustvari jedno od tursko - azerskih plemena. Cak se i po tradicionalnim ili jezickim slicnostima moze ta teorija mozda i prihvatiti. Naravno je tesko to tvrditi jer su oni mislim vec skoro 1000 godina pod Turcima sa kojima se mjesaju i naravno poprimaju njihove gene, tradiciju, rijeci i tako dalje.
Interesantno, nisam čula ( bar ne od Jermena) da su im jezici slični... osim što u jermenskom (kao i u našem) postoje turcizmi ( npr. "majmun", "sat"...). A tradicija - ako u nju spada religija, onda nema sličnosti. Ako spada pismo, razlika je drastična( nemam pojma šta piše).
ՄԱՐԴՈՒ ԻՐԱՎՈՒՆՔՆԵՐԻ ՀԱՄԸՆԴՀԱՆՈՒՐ ՀՌՉԱԿԱԻՐ
ՄԻԱՎՈՐՎԱԾ ԱԶԳԵՐԻ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆ
Ima nekih sličnosti u tradiciji koju smo i mi primili od Turaka: kafu kuhaju kao i mi, imaju slične džezve, a Jermenke su poznate po gledanju u fildžan!
A pričaju da je ime Tamara jermensko, uzeli ga Rusi od njih...