Ko je bosnu branio?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

danas wrote:
mIRCerka wrote: BTW, parketa u mojoj sobi vec 1993. nije bilo, jer smo ga dali komsiinici koja je isla ZAUZETI stan jednog privedenog, i htjela nalozit covjekove knjige sa MEDICINSKOG faxa...
par ratnih generacija se skolovalo tim knjigama...
ovo ko konacari od velickovica... :-) :-) :-)
a knjiga CITOLOGIJA mi je obezbijedila PRVU peticu kod prof. Kamenice u gimnaziji...

ma uzaludno se raspravljat ko je bosnu branio, ko je prvi poceo, kad uvijek imas podjelu na srbe hvate i bosnjake, a o LJUDIMA i NELJUDIMA niko i ne govori...
danas

Post by danas »

mIRCerka wrote:a o LJUDIMA i NELJUDIMA niko i ne govori...
eehhhh... i ti bi previse.... :roll: :roll:
danas

Post by danas »

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

danas wrote:
izvinjajem se :-) necu vise :-)
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Joj ovog Saraj'va... Ja u ratu im'o drva, kol'ko sam mog'o dovuć' :D :D :D

Al' dobro, svaki položaj ima svoje prednosti... I mahane....
Jimmy_The_Saint

mIRCerka wrote:
danas wrote:
izvinjajem se :-) necu vise :-)
Ljudova je previše malo. A na neljudove ne vr'jedi trošit' r'ječi. Mada đahkad pokušam. Nego, znaš ko je prvi počeo? Gavrilo Princip, ako mene pitaš :D :lol: :D

A možda i Bajazit....

Ili Manojlo Komnini....

Haj' mu zna'ni...
pitt

Post by pitt »

danas wrote:
zasto jednostavno kad moze komplikovano? Zar nije ljepse i sjediti ovako, brojat krvna zrnca i svrstavat pale patriote u nacionalne torove? :roll: :(
Jimmy_The_Saint

Odjavljujem se do daljnjeg, uz multietnički pozdrav selam alejkum, ne zamjer'te... :)

Odoh među svoju braću Sandžaklije :lol:

:-)
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Eh posto se svi samo slazu i namiguju jedni drugima vrijeme da se ovo mjesto pretvori u FORUM

dijete drago, SDP-ovac nisam i ako ti je to "argument" kojim ces "da pobijes" ono sto ja pricam.. zivis i dalje u iluziji...
Razmisljas kao SDP-ovac. Nikakav argument, cinjenica.

jebe se meni plaho kako su se izjasnili 2003... jel te izjasnjavanje cini pripadnikom neke nacije?..
Da. To je osnovno ljudsko pravo da mozes izabrat naciju sa kojom osjecas srodnost, ili se prvo mora radit DNA-test? :roll: I na kraju krajeva, sta se ti bunis? Ti ionako kazes da nisi Bosnjakinja.
ma uostalom, zivi ti u svojim iluzijama, drago mi je sto si u dalekoj svedskoj pa otamo palamudis.. najlakse je tako, iz daleka... frustracije svoje ispoljavati dok ti je lijepo i ne gori pod guzicom.. neotesanac jedan .. da hoce sve seronje iseliti.. a ti ostaj sa svojim "argumentima" kako ih ti zoves...
Ne znam ja ko ovdje sanja i iluzira. Dok Sandzaklije zele suverenu i nezavisnu i jedinstveno tvoj "pero" klice Dodikovo ime, a vala i rasino, nego nastavi ti po dijaspori...

I sjasi vise, na svakoj temi mi ides u stopu...
mala-i

Post by mala-i »

ode tema...u stopu :lol:
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Aha, vidim da se sluzite ignorisanjem, znak slabosti 8-)
danas

Post by danas »

mr__bosnjak wrote:Aha, vidim da se sluzite ignorisanjem, znak slabosti 8-)
fakat si dosadan... *ebo te alija opet ti kazem. da te aljo odbranio, ne bi ti sada sjedio u sveCkoj, vec u svojoj kuci u bosni. i ja i ti, i pola ljudi sa ovog foruma. zato sjasi vise allaha ti.

a sto se tice ignorisanja... vidimo da si attention freak, a za takve je ignorisanje jedini lijek :D :D :D
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Ma nek´ si mi ti dala analizu :D
danas

Post by danas »

mr__bosnjak wrote:Ma nek´ si mi ti dala analizu :D
mescini da glede tvoje analize postoji forumski consensus :D :D :D
Pearl

Post by Pearl »

danas wrote:
mr__bosnjak wrote:Ma nek´ si mi ti dala analizu :D
mescini da glede tvoje analize postoji forumski consensus :D :D :D
u stopu pratim teeeee.. jel bila neka pjesma ili se meni cini? :lol:

ma da je meni sad kao u nicijoj zemlji puska pa da JA pitam: e hajd sad reci: ko je bosnu branio :D

nego danas, jesu oni tvoji mackovi? jesu oni multietnicni ili konstitutivni? :)
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Pa naravno da postoji, kad ste svi u istom timu :P
danas

Post by danas »

Pearl wrote: nego danas, jesu oni tvoji mackovi? jesu oni multietnicni ili konstitutivni? :)
nisu moji ali su bosanski :D stoprocentni CISTOKRVNI MJESANCI :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Eto vidis :D Nidje Bosnje :D
danas

Post by danas »

mr__bosnjak wrote:Eto vidis :D Nidje Bosnje :D
a ni ilira :D :D :D
Pearl

Post by Pearl »

a bogami ni avara nema...

mada se jedna sa nek'akim talijanima kurvala.. boga pitaj na sta ce tek njena djeca izaci.. :)
Stelt u Budjanovcima

Post by Stelt u Budjanovcima »

pape wrote::roll: Jel` taj Piplica vlasina, ... ? :D
vidi pape... ko bi reko
:(
Dzemidzic

Post by Dzemidzic »

danas wrote:sa tudjmanom je crtao nekakve semice na salvetama. a kako je aljo odbranio bosnu, vidimo iz danasnje situacije. u rat udjosmo kao cjelovita republika a sada smo bogu za plakati. zna se ko je tome kriv, i ko je prvi poceo -- ali da nas je aljo odbranio od kurjaka, vala i nije. ono bosne sto se odbranilo se odbranilo zahvaljujuci obicnom covjeku, koji je prepoznao fasizam i poletio da se bori protiv njega i da brani svoj kucni prag. i odbranilo se ne zahvaljujuci aliji nego uprkos njemu -- jer odbranise nas oni sto se naoruzase i organizovase uprkos aljinom "spavajte mirno" supljaku. eto.
Zasto postoji zelja za izvrtanjem istine,to crtanje semica banovine Hrtvatske
se desilo u Londonu, na rucku sa Britanskom kraljicom u kojoj je Tudzman cak i Tuzlu ucrtao,Izetbegovic uopce nije bio tu. O tome je javno govorio i Mesic i naravno osudzivao.No,da li to tebe zanima uopce?
Ovo drugo boldirano,jako je zanimljivo..da podzemo redom.Kazes da smo u rat usli sa cjelovitom..moglo bi se reci ako zanemarimo cinjenice.
U rat smo usli vec ukupirani,za vrijeme jos vladavine komunisticke partije(danasnjeg SDP-a),prije prvih izbora,svo naoruzanje TO R BiH je vec bilo izmjesteno iz opstina i predato Srbima,uz neciju sutnju,necu reci i blagoslov. Ovo ti nekom prilikom mogu dokumentovati.
Kazes da se Alija borio samo za svoju fotelju..ne znam koji je argument za to..ili je to ona izlizana ko moje levisice.
Ako je Alija bio uistinu to sto kazes..zasto se nije prikljucio komunistima i uzivao u nekoj od fotelja..zasto je izabrao da bude proganjan, zatvaran, i ponizavan.Zasto nije prihvatio ponudu Milosevica i Cosica,da ostane u krnjoj(V Srbiji) Jugoslaviji i bude prvi njen predsjednik. Ovo je Cosic vise puta isticao,kako je Alija izabrao rat,umjesto da bude Predsjednik Jugoslavije.
Ako sagledas cinjenice..mozda ti pomogne,bar ono da se bude realno,ali tesko nakon tvoih izjava o Bosnjacima Sandzaka i Peri.
Za Tebe je logicno da bosanski Srbi budu Srbi a ne pravoslavci.Bosnjaci iz Sandzaka nikako ne mogu biti Bosnjaci,pa za Boga oni su u Srbiji.Cudna logika neka.

Pero ili Sefer pitanje je sad.
Last edited by Dzemidzic on 17/10/2006 05:14, edited 1 time in total.
Dzemidzic

Post by Dzemidzic »

Zamolio bih moderatora da izbrise upise koji nisu vezani za temu.

Ovu temu dozivljavam ozbiljno...mnogo mojih je utkalo zivote u Bosnu.
Najbolji prijatelj iz djetinjstva mi je izdahnuo na rukama..u cetnickom napadu.

:sad: :sad:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Dzemidzic wrote:Zamolio bih moderatora da izbrise upise koji nisu vezani za temu.

Ovu temu dozivljavam ozbiljno...mnogo mojih je utkalo zivote u Bosnu.
Najbolji prijatelj iz djetinjstva mi je izdahnuo na rukama..u cetnickom napadu.

:sad: :sad:
I nisi jedini.

Ali ono gore prethodno sto si napisao ne mora da bude tacno.

Sinoc gledam Tadica, i zacudo, spominje Karadjordjevo i crtanje granica po salvetama.

A o tome kako se u ratu crtalo na sve tri strane zna svako ko je sjedio ovdje. Ljudi su ratovali da sacuvaju glave svojih najmilijih u nadi da ce iz rata izaci bar s drzavom s kakvom su usli, a dobili su ovo sto su dobili. I ljudi sada imaju pravo da se bune. Toliko o sposobnom rukovodstvu.

A ne znam jesi li procitao prvih par postova na temi. Za Bosnu su zivote dali samo sehidi :? Ne znam jesu li sehidi bili i oni sto su prvi ustali u odbranu Ravnog, i oni sto branise citav rat Orasje, pa i oni sto su dok je HVO ratovao protiv Armije bili na strani Armije a branili Usoru, zbog cega je Usora kasnije postala opstinom?

I mnogi koji zivote dadose na samom pocetku rata, kao i u toku, a nisu bili ni muslimani ni Bosnjaci? Sta s njima?

Mislim da je to bio osnovni razlog zasto tema ode u ovom pravcu.

I da, to sto je SDP zapoceo rat, slobodno okaci Harisu o rep.
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

mr__bosnjak wrote:
Da. To je osnovno ljudsko pravo da mozes izabrat naciju sa kojom osjecas srodnost, ili se prvo mora radit DNA-test? :roll:
Zato se ja izja¹njavam k'o ©vabo u BiH, ne¹to mi bliski ko nacija, ali mi ne pije vode... Ha ka¾em ime oni ka¾u musliman, Bo¹njak, vjernik... Ako sam negdje izvan BiH, a zavisi gdje, neko doda jo¹ i glupi Bosanac...

I tako i Ivan i Petar i Jakob k***c palac...

Kako ono misli¹? Imam pravo da se izjasnim kao ono ¹to su mi dozvolili kao opciju?

Lako je bo¹njakovati, srbovati i hrvatovati na plati druge dr¾ave ili mame i tate i kad je jedino ¹to te ve¾e za dr¾avu zastava na zidu... Bolan ne bio jel te stid ljudi koji su pu¹ku dr¾ali ovdje... Barem malo?
Post Reply