Povratak u Sarajevo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

POVRATAK U SARAJEVO

DA
31
53%
NE
28
47%

Total votes: 59

horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Mislim da se SKENDERIJA prevrce u grobu :D:D:D:D
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

mozda vas "skendrija" samo malo zeza. jel' ko provjerio da li direktor nestla ima brata? ima li uopste nestle u bosni?
:-D
mene je ovaj post podsjetio na jednu curu, ovdje u svedskoj, koja je rekla:
"ja bih se sutra vratila u sarajevo da mi je naci posao sa platom od 5 000 maraka" :D :D :D

ja sam skromniji, vratio bih se ako mi ko moze srediti platu pola manju od gore navedene. :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Vidim i ti si "skroman" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pearl

Post by Pearl »

callmethebreeeze wrote:mozda vas "skendrija" samo malo zeza. jel' ko provjerio da li direktor nestla ima brata? ima li uopste nestle u bosni?
:-D
mene je ovaj post podsjetio na jednu curu, ovdje u svedskoj, koja je rekla:
"ja bih se sutra vratila u sarajevo da mi je naci posao sa platom od 5 000 maraka" :D :D :D

ja sam skromniji, vratio bih se ako mi ko moze srediti platu pola manju od gore navedene. :D
i tata bi sine... :D:D:D:D
a tu sam.. i za karte mi ne treba :)
debela

Post by debela »

sad ce panta da jos jednom najavi da ode kuci :lol:
horns&drums

Post by horns&drums »

Upalila se panta za temuu ko kutnjak :lol: :lol:
callmethebreeeze

nepotizma, hebi ga, ima svuda. ja sam relativno mlad, ali i radim relativno dugo u svedskoj (sav sam relativan:D).
helem, prije nego sto sam poceo raditi imao sam neku bajkovitu sliku kako ovdje nema nepotizma, stela, veza, bla bla bla.
medjutim, veoma brzo sam uvidio da jako veliki broj mojih mladjih kolega ima ista prezimena kao starije kolege.

medjutim, bitna i velika razlika je u tome, da iako ti mama ili babo ili stric, srede posao opet moras znati raditi taj posao.
black

Post by black »

ima slicnosti sa temom :oops: :D

Image
horns&drums

Post by horns&drums »

Black :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sad sam ti pomalo zavidan kako se ja ne sjetih ovoga :D:D:D:D:D:D

Oplakah... :lol: :lol: :lol: :lol:
black

Post by black »

horns&drums wrote:Black :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Oplakah... :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: i ja sam kad sam se sjetio ovog.. :lol: :D
callmethebreeeze

Šeha wrote:
callmethebreeeze wrote: medjutim, bitna i velika razlika je u tome, da iako ti mama ili babo ili stric, srede posao opet moras znati raditi taj posao.
Hajde bogati naucice covjek i za komercijalistu, ko da je to bozje slovo? :D :)
Sta ga kritikujete. :D
ma ja, ako nista, brat ce mu pokazati, sta i kako :D
taxi_driver

Post by taxi_driver »

mr2 wrote:
taxi_driver wrote:.jebi ga meni je ovdje prijateljica arhitekta pa nema platu 2000 eura.
:lol: :lol: :lol: sad ga bas pretjera :lol: :lol:

jarane,ti i ja se opkladimo u platu.a na mail ti mogu poslati i kopiju diplome i platne liste.i meni je cudno bilo,i na kraju sam je i sam pitao pa zar zbog tih para,isla tolike godine u skolu.
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

taxi_driver wrote:
mr2 wrote:
taxi_driver wrote:.jebi ga meni je ovdje prijateljica arhitekta pa nema platu 2000 eura.

jarane,ti i ja se opkladimo u platu.a na mail ti mogu poslati i kopiju diplome i platne liste.i meni je cudno bilo,i na kraju sam je i sam pitao pa zar zbog tih para,isla tolike godine u skolu.
Što, to k'o biva 4000 KM malo? Ljudi, pare nigdje na drvetu ne rastu.
nineac

Post by nineac »

Mrsko mi je bilo citati sve ove komentare, ali eto da dam svoje misljenje.
Nevidim sto se covjek nebi vratio? Zivio je 7-8 godina vani, proputovao svijet, vjerovatno se dodatno obrazovao. Nasa zemlja s njim moze samo dobiti, nikako izgubiti, bez obzira hocel nesto on uloziti ili nece. Ljudi koji zive vani duzi period su postali tolerantniji, drugacije poglede na svijet imaju, globalno razmisljaju. Htjeli mi to priznati ili ne ljudi u BiH zatupljuju svakim danom sve vise i vise. Ja negovorim o vecim gradovima gdje je situacija jos i podnosljiva, ali sta je sa gradicima kao sto su Zavidovici, Kladanj, Olovo itd? Rat je poceo zvanicno 1992 i od tada je proslo 14 i kusur godina. Mi smo zatvoreni od tada prakticno, i svi trendovi ili kasne godinama ili nas zaobidju. Da ne govorimo o tome da smo civilizacijski nazadovali a ne napredovali. Ja sam misljenja da svako treba da proba kako je vani ako ima mogucnost. Sta fali? Samo moze dobiti nesto, ako ne materijalno onda sigurno kroz obrazovanje, makar to bilo samo zivotno iskustvo, posebno mladja raja. To je sasvim normalno svugdje u svijetu, ali ne i kod nas.
Sada cinjenica ako se covjek vrati jeste da ce sav komsiluk brujat sto se vratio, zasto nije ostao. Naravno dobar dio njih ce misliti kako se morao "papak" vratiti i likovat ce zbog toga.
Ako se taj covjek vrati bosna samo moze dobiti, nazalost to je tako! Koliko mi god tvrdili da smo pametniji od stranaca (nikad nisam skontao otkud nama taj pogled na svijet), cinjenice pokazuju nesto sasvim drugo. Vrijeme nasih obrazovnih institucija i kadrova u njima je davno proslo, te samo ljudi koji su vani zavrsili doktorate i sl. mogu da nam sada donesu nova iskustva. Naravno, odmah ce se naci oni koji ce reci "sta ce oni nama pametovati" ali to je tako, htjeli mi to priznati ili ne.
Sada to sto je neko dosao u Sarajevo, ulozio, a javna tajna je da je lopov nije do njega, nego do institucija tj. pravosudnog sistema. To samo govori da mi moramo sve mjenjati tj. nove temelje udariti u pravosudje i institucije drzave. Puno obvrazovanih ljudi vani ima koji bi se rado vratili i podjelili svoje znanje, ali ako im nasa drzava nepriznaje diplome sa svjetski priznatih univerziteta onda ovakav korak ispada hrabrost a ne zdrav razum!
taxi_driver

Post by taxi_driver »

posto zivim vani,znam da bih se i ja vratio za 1200 km.ali ebi ga nemam brata direktora.
ma mislim ako je do nostalgije.nek se covjek vrati.i sam sam bio nekad nostalgican, pa sam se poslije tri godineprovedenih u bih opet vratio u holandiju.srecom zadrzah pasos. :D
nego mene zanima,sta je frajer htio s ovolikim ciframa.mislim nikog od nas ne zanima koliku tamo platu ima,koliku ce imati u sa,i da li mu je buraz direktor.i kaze da je neke visoke skole tamo zavrsio.djaba skole kad je glup.
ja mislim da je ovo samo bio dio oglasa,jer se frajer vraca bez trebe.znaci ,momak,u ranoj mladosti :D vraca se u domovinu,ima australijksi pasos,ima visoko obrazovanje,imat ce platu od 1200 km,buraz od direktora nestle-a moli sve zainteresovane cure da mu se jave.slika i cv pozeljni :D :D :D :D
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

taxi_driver wrote:
mr2 wrote:

cekaj ba ti zivis vani (holandija) . pa jel ti to prijateljica radi u holandiji ili u bih. I prima 2 milje naruku.
Last edited by SiSaJuMe on 10/10/2006 17:10, edited 1 time in total.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

SiSaJuMe wrote:
taxi_driver wrote:
mr2 wrote: :lol: :lol: :lol: sad ga bas pretjera :lol: :lol:

cekaj ba ti zivis vani (holandija) . pa jel ti to prijateljica radi u holandiji ili u u bih.
radi u holandiji.
Jimmy_The_Saint

taxi_driver wrote:posto zivim vani,znam da bih se i ja vratio za 1200 km.ali ebi ga nemam brata direktora.
ma mislim ako je do nostalgije.nek se covjek vrati.i sam sam bio nekad nostalgican, pa sam se poslije tri godineprovedenih u bih opet vratio u holandiju.srecom zadrzah pasos. :D
nego mene zanima,sta je frajer htio s ovolikim ciframa.mislim nikog od nas ne zanima koliku tamo platu ima,koliku ce imati u sa,i da li mu je buraz direktor.i kaze da je neke visoke skole tamo zavrsio.djaba skole kad je glup.
ja mislim da je ovo samo bio dio oglasa,jer se frajer vraca bez trebe.znaci ,momak,u ranoj mladosti :D vraca se u domovinu,ima australijksi pasos,ima visoko obrazovanje,imat ce platu od 1200 km,buraz od direktora nestle-a moli sve zainteresovane cure da mu se jave.slika i cv pozeljni :D :D :D :D

Taman ovako negdje.

Dobit će, šta? Još jednog nafuranog razvozača neskahve po gradu?

@SKENDERIJA: Jarane, nemam ništa protiv tebe... Ova cijela pizdarija ustvari je daleko više odraz naših ličnih dilema, frustracija, prioriteta a boogme i kompleksa... TI si se uljudno izmak'o i pustio nas da se glođemo oko toga jesi li ti šupak, raja ili nešto treće...

Isprva sam, po tonu tvog posta, mislio da si nekakav kompjuterski genije i nije mi nimalo bio jasan tvoj rezon... S konja na magarčinu... No, ako sam dobro skont'o, ti si ustvari FITNESS TRAINER; jel' tako?

E pa evo da ti kažem k'o brat bratu: prava mogućnost i svrha tvog povratka ovdje, mimo tvoje žarke želje za rajom i kahvenisanjem, može se ostvariti ovako: nek' tebe burazer malo pogura u kešu i kreditu, napravi malu teretanu, razradi dobar marketing među strendžerima... Mislim da ćeš moći namlatiti love više nego kao komercijalac. Jer, čar BiH je UPRAVO U TOME što ovdje nema još tog tvog "zanimanja"...

To ako si baš faca.
Sheki_Lyon

Post by Sheki_Lyon »

Apsolutna podrshka ba!

Nema zivota ba bez cevapa i piramide :)
nineac

Post by nineac »

Sheki ta ti je na mjestu :lol:
Jimmy_The_Saint

Sheki_Lyon wrote:Apsolutna podrshka ba!

Nema zivota ba bez cevapa i piramide :)
E moj druže.... Ja ovdje imam kuću, na ćaći 1/1, svoj stan i mir u njoj, ženu voljenu i hepi meridž, platu mimo svih domaćih prosjeka, pristojno auto napravljeno u OVOM mileniju...

I da sutra skontam šemu u kojoj bi i ja i hanuma imali pos'o u Parizu ili Berlinu, ne bi nas ni ćevapi ni piramida više vid'li, zadugo. Al' svako zna svoje.
Sheki_Lyon

Post by Sheki_Lyon »

Jest vala bash :) ali lijepo je malo gledati Bosnu sa strane, bar te zelja mine:)

Nisam dugo preko grane ali nerado se sjecam OPSTANKA u Bosni :(

Imas pravo Jimmy_The_Saint jos da si politiku spomen'o, kompletir'o bi poruku let preko grane:)
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

B.Medjed wrote:
A wrote:Skenderija, lijepo zahvali ljudima sto su ti dali sliku onog sto si zaboravio - sliku zavisti i ljudske zlobe :oops:

Eh ako unaprijed prihvatas da zivis medju ljudima koji tako olako sude o drugima i kritikuju tudje izbore, velkam bek u Sarajevo 8-)
:shock:
Zavist i ljudska zloba je primjetiti da se neko ko je imao 3500 vraca i uzima radno mjesto nekome ko ceka godinama na birou, i nikad nista nije imao. U nekom drugom drustvu bi dosad neko vec sto puta nazvao broj za korupciju, jer se ne radi o privatnoj firmi u kojoj moze da se zaposli po babi i stricevima. I tamo bi se to nazivalo ispunjavanjem gradjanske duznosti, ali kod nas su valjjda svi razocarani pa vide da ne moze nista da se promijeni, pa sute. Ja buraz je guta, u nestle. I sigurno bi se vratio da nema super posao za koji nema iskustva i kvalifikaciju i za koji zaradjuje super za BH uslove.
Ako je to zloba i zavist onda smo svi zlobni. :x
koliko me sjecanje sluzi Nestle je privatna firma osim ako ih Svicarska u proteklih 96 sati nije nacionalizirala...
:-) :roll: :roll:

Iako mislim da je momak napravio gaf sa spominjanjem cifri ipak je pitao ljude sta misle o povratku u sarajevo. On kao da je htio da dobije potvrdu ispravnosti svoje odluke...

napadate momka bez veze...sta ako on ima platu 1,200? Nije vam on kriv sto vi nemate...nego smo krivi svi mi i zna se ko i sto.
Post Reply