ljubljenje u PLAZI

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Kwaheri

Post by Kwaheri »

debela wrote:vjerovala ili ne, tvoje pravo :)
Ma jasno...i rekoh nije da ti ne vjerujem da se to desilo... ali eto... nikako se ne uklapa koncept posta, koji je btw takav kakav jeste... Nejse, kad otkantaju R&F malo cu se posvetiti "takovim" postacima i konceptu posta :-)
E svashta... :-?

...nikako da ukontam... :roll:
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

ztluhcs wrote:
zmijaIzmaj wrote:
ztluhcs wrote: Koja pozadina je preferirana? Zalazak sunca ili bosanski ćilim? :lol:
b. cilim :D

ma meni je super kisi s okusom luka nekako....izdignes se na visi nivo u tom odnosu :D :D
Noga? :shock:

:lol: :lol: :lol:

cija :D
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

zz :D kad ćemo se mi ljubit u plazi :D :D
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

nemoj tako javno, ispascu laka na poljupcima :D :D

o da, o ne...
Murisno1

Post by Murisno1 »

Image
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Mravak ..... :D :D ako mene pitaš :D :D nikada :D :D
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

MRAVOJED wrote:zz :D kad ćemo se mi ljubit u plazi :D :D
:D nisam tebe pito :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: ZZ :D možete se vidjeti na plaži :D :D
tempora

Post by tempora »

zena wrote:
Ma jasno...i rekoh nije da ti ne vjerujem da se to desilo... ali eto... nikako se ne uklapa koncept posta, koji je btw takav kakav jeste... Nejse, kad otkantaju R&F malo cu se posvetiti "takovim" postacima i konceptu posta :-)

Ja uvijek pitam one koji poste da li im smeta i jos nisam nikada cula potvrdan odgovor. Moguce da ima i onih koje "povuce" zelja za hranom u takvim slucajevima. A zasigurno ima i onih koji foliraju da poste ( mozda zbog pritiska blize okoline, kazem mozda!! ili iz nekog drugog razloga), pa onda zele naglasiti na sva zvona da poste.
:zzzz:
Dont Let

Post by Dont Let »

tempora wrote: Ja uvijek pitam one koji poste da li im smeta i jos nisam nikada cula potvrdan odgovor. Moguce da ima i onih koje "povuce" zelja za hranom u takvim slucajevima. A zasigurno ima i onih koji foliraju da poste ( mozda zbog pritiska blize okoline, kazem mozda!! ili iz nekog drugog razloga), pa onda zele naglasiti na sva zvona da poste.
I ja često pitam ... ne znam ni ja zašto, valjda vaspitano djete :-) da li im smeta i nikad se nisam susrela sa pozitivnim odgovorom. Čak nedavno mi je neko rekao da ne postim ja za njega/nju. Tako su i mene odgajali, post je nešto tvoje, nešto što ti radiš, a ne neko drugi za tebe. A ljudi koji čitavo vrijeme posta "kukaju" za hranom, cigaram itd...nikako ne kontam....da se suzdržim...
Saian

Post by Saian »

tempora wrote:
zena wrote:

Ja uvijek pitam one koji poste da li im smeta i jos nisam nikada cula potvrdan odgovor. Moguce da ima i onih koje "povuce" zelja za hranom u takvim slucajevima. A zasigurno ima i onih koji foliraju da poste ( mozda zbog pritiska blize okoline, kazem mozda!! ili iz nekog drugog razloga), pa onda zele naglasiti na sva zvona da poste.
Jedino objasnjenje za ovo mi je da ljudi pogreshno daju prevelik znachaj odricanju od hrane i picha u toku posta. Taj fizioloshki osjechaj gladi uopche nije tako vazhan, jer ne postish da smrshas, post ima (bar sam ga ja tako shvatio) neke druge vazhnije konotacije od pukog gladovanja. Tako da je situacija u kojoj ti smeta sto neko jede ili pije dok ti postish meni blago recheno apsurdna. Ochito se zaboravlja razlog zbog kojeg se odluchilo postiti, a njega narushiti (pokvariti), ti ne mozhe niko ko pred tobom jede ili pije (osim ako to ne radi jako nepristojno :D uz osebujne zvukove, shala) Dakle, meni se bash ta primjedba na nekog ko jede pred tobom chini kao ne postivanje prvobitnog razloga zbog kojeg si odluchio postiti, ako je uopce i na pochetku bio chastan i iskren. :)
Pearl

Post by Pearl »

tempora wrote:
zena wrote:

i meni se desavalo da mi dobacuju kad jedem, ali moram priznati da toga ima sve rjedje u posljednjih par godina.. valjda su ovi koji poste "pod pritiskom" ili prestali da poste ili se malo kultivisali...

jednom sam cak dozivjela da je neki tip drugarice i mene htio da bije jer jedemo, a Ramazan je :shock: :?

ali valjda su to oni koji poste radi drugih a ne radi sebe, pa im pogled na hranu smeta.. u toj kategoriji su i oni koji jedva cekaju iftar da se najedu ili da prodje ramazan da se napiju... pa mi takvi komentari od tih ljudi i ne smetaju, dok god ne predju u fizicko napastvovanje..
Post Reply