Pušač u poseti kod nepušača

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
taxi_driver

Post by taxi_driver »

ne dolazim mu ja sto je meni drago,nego sto me on zove.i ako me vec zoves znas da pusim,i da cu ti najvjerovatnije zapaliti u kuci.u protivnom ,ne zovi me.
car-x

Post by car-x »

A wrote:
BHG wrote:sto bona...a ja bas sad konto da dodjem na kafu i da ti se poigram sa macom :D
Ja samo primjecujem da neki duh tolerancije provejava forumom. Dame puse samo kad domacini dozvole, gospoda se igraju sa macama domacica :oops:

It's a wonderful, wonderful world ...
to je meni prvo palo za oko, ali ne htjedoh nista komentarisati, da ne bi opet ispo dezurni perverznjak..
terapija

Post by terapija »

rashid wrote:Problem je sto danas niko nece nista da trpi, svako supljira o nekoj finoci i da se zaboravlja neki osnovni bonton gostiju i nacin ponasanja prema njemu. To sto anka prica da je dozivljela, ja bih to 100% sa fizicnim obracunom zavrsio. Jel bonton izgleda ne poznavaju ...
Ovo nema veze sa finocom.

Pusaci ne smiju da ugrozavaju nepusace (pritiv njihove volje naravno) i gotovo!

Ti nemas pravo zapaliti i mom domu ako to ne zelim, a boga mi u vecini evropskih zemalja ni na mnogim javnim mjestima ce te svi ispod oka gledati ako zapalis. Zalosno je da preko 50% populacije u BiH pusi, a zale se kako se nema para. Trebalo bi porez na cigarete utrostruciti :)
alek

Post by alek »

terapija wrote:Zalosno je da preko 50% populacije u BiH pusi, a zale se kako se nema para.
a ovo nema veze ni sa cim. ako vec pricas u procentima... tih tvojih 50% pod tim 'nema se para' podrazumijevaju nesto drugo.
uozo

Post by uozo »

I jos nesto! :-)
Covjek se rodi kao nepusac. Znaci to je njegovo prirodno stanje. I shvatite jednom da je normalno biti nepusac a ne pusac. To sto je neko nekada od nekoga vidio dimove iz usta i to mu se na neki nacin ucinilo cool, je ustvari nesto negativno.
A i svi vi cete jednog dana, danas, sutra shvatiti da je vrijeme da bacite kutijicu i upaljac. Nemoj da samo neko od pusaca kaze da skoro svaki dan ne pomisli na to kako bi trebao ostaviti pusenje. :zoka:
Onda kada to i ucinite i kada primjetite da duhanski dim ne mirise nego smrdi, i da je puna pepeljara nesto najodvratnije sto postoji, shvaticete o cemu nepusaci pricaju. Do tada je ionako uzaludno voditi diskusiju.
:-)
alek

Post by alek »

B.Medjed wrote:I jos nesto! :-)
Covjek se rodi kao nepusac. Znaci to je njegovo prirodno stanje. I shvatite jednom da je normalno biti nepusac a ne pusac.
e jbga :D covjek (beba) se rodi i ne prepoznaje oca :D :D
mandy

Post by mandy »

uh ima takvih i oko mene
nedaju pusiti u kuci ,nije zato sto je stetno
nego ode im namjestaj :D
a za auto kazu kad ga prodaju onda manje kosta 200E
zato sto se pusilo u njemu :-)
Kod njih idem od rodjendana do rodjendana
onu dodju kod mene i nesmeta im pusenje :?
naprotiv zapale i oni :-)
mandy

Post by mandy »

alek wrote:
Covjek se rodi kao nepusac. Znaci to je njegovo prirodno stanje. I shvatite jednom da je normalno biti nepusac a ne pusac.

:lol: :lol: :lol: :lol:
uozo

Post by uozo »

alek wrote:
Znas ti dobro na sta ja mislim. :-D
.ebo vas James Dean, i ja sam zbog njega godinama dimio. :shock:
debela

Post by debela »

B.Medjed wrote:.ebo vas James Dean, i ja sam zbog njega godinama dimio. :shock:
ti zbog njega, a ja dimim zato sto ih volim :D
i sta sad, prestao si pusiti i postao radikalni progonitelj pusaca. vec vidjeno :zzzz:
Anka

Post by Anka »

...
Last edited by Anka on 03/10/2006 21:27, edited 3 times in total.
uozo

Post by uozo »

i sta sad, prestao si pusiti i postao radikalni progonitelj pusaca
A sto radikalan? Zato sto mislim da nepusaci treba da uzivaju odredjenu zastitu u drustvu? :shock:
Pa tako misli vecina stanovnika zapadne europe.
Nego i tebe isto to ceka. Mislim prestanak. Kad, tad. Nemoj samo molim te da mi kazes da nisi nijednom pokusala ili da skoro svaki put kad stavis cigaretu u usta nemas odredjeni osjecaj krivice. :D
A znaju svi ovdje kako to pocinje. Prvo pocnes zbog necega i nekoga a onda pocnes da ih volis, kao sto ti kazes. Nemoj samo da mi kaze neko da mu je prva cigareta bila toliki cejf. Pa to smrdi bolan, i ko kaze da se nije prvih par puta nakasljao i skoro povratio, garant laze.
Ma, samo dzmari! Ja samo, 'nako malo budalesem ovdje, zaboli mene. Ionako ce vam jos malo zabraniti i da na ulici pusite!!!
:shock: :skoljka:
debela

Post by debela »

nisam pokusala prestati jer to ne zelim. nemam osjecaj krivice. ne trazim nikakav poseban tretman (ne znam odakle ti ta ideja). sta misli zapadna evropa me se ne tice jer ne zivim tamo.
da ce mi neko zabraniti da pusim na ulici :? mozda u nekom drugom zivotu.
uozo

Post by uozo »

debela wrote:nisam pokusala prestati jer to ne zelim. nemam osjecaj krivice. ne trazim nikakav poseban tretman (ne znam odakle ti ta ideja). sta misli zapadna evropa me se ne tice jer ne zivim tamo.
da ce mi neko zabraniti da pusim na ulici :? mozda u nekom drugom zivotu.
:run:

Onda se izvinjavam. Odo i ja jednu smotat. :mrgreen:
Max.Cherry

Post by Max.Cherry »

meni moja iskustva govore da ne treba razgovarati ni davati prostora ljudima koji govore ekavicom. nemam pojma odakle si i gdje zivis, ali meni bode oci ta tvoja ekavica koju lafo tolerancijom pokusavas da utomis na ovom foumu. ne znam kako ovi ostali, ocito imaju visi prag tolerancije, ali meni je drago sto ja nemam i sto je forum mjesto gdje se ljudi ne upoznavaju licno. sreca.

zovite me kako hocete, ali mislim da "anki" nije mjesto ovdje. ako zelite da palamudite nadalje kako ima i dobrih ljudi i normalnih koji govore ekavicom, to znam i sam. cak i licno poznajem jednog odlicnog covjeka, ali koji je svoju ekavicu utomio tako sto se borio protiv bradatih i smrdljivih nemani 4 godine ovdje...
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Ovdje se prica o "gostoprimstvu"...
Jordan26 wrote:Ma ljudi ..citala sam nesto..al' nisam mogla sve...gdje se izgubilo gostoprimstvo...
Ja sam zakleta nepusacica, al' kad mi u goste dodju pusaci mislim da je sasvim razumljivo da im stavim na sto pepeljaru....2-3-15 cigareta ne mogu toliko usmrditi kucu....ma dajte stvarno ...mrzim kuce u koje niko ziv ne smije uci, sjesti, pa i zasjesti 2-3 sata

A ovdje se testira "gostoprimstvo"... :D
Jordan26 wrote:e sto se macke u prici tice...ne volim ni ja macke da mi se motaju oko nogu ili ne daj Boze skacu po meni (izvini Mirci, nemoj se ljutiti :-D ),
al' bi da sam se nasla u takvoj situaciji slozila facu i rekla sklonite ovo cudoviste sa mene...ili bih vrisnula glasno...da komsiluk cuje da me muche... :D :D :D
debela

Post by debela »

sreca pa se max nista ne pita :zzzz:

ma bea, sta me ima iko cuvati i od koga. ako nekome smrdim, gadim mu se, odvratna sam mu zbog svog uzitka neka razguli i ne osvrce se. mirna bosna..
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Jebiga, sad moram izaci iz stana, otici pred zgradu, pa tek onda zapaliti. Ipak se isplati pokrenuti, sve za cigaru
safran

Post by safran »

Auuuu mirci, pusti parket, pusti macke, nego ko pravio tu policu za knjige - mnoooooogoooo je dobra :shock:
halo_ba

Post by halo_ba »

Pod 1.mogu nekome doci jednom u kucu i da mi kaze kako se kod njih ne pusi,znaci to je i zadnji put.A sto se tice macki,njih toliko mrzim i imam toliki strah od macki da je to neopisivo,prava bolest.Sve druge zivotinje volim,cuke posebno.Znaci nek mi niko ne dolazi s mackama,ja necu nikome ici gdje su one i gdje se nepusi i mirna bosna.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

Max.Cherry wrote:meni moja iskustva govore da ne treba razgovarati ni davati prostora ljudima koji govore ekavicom. nemam pojma odakle si i gdje zivis, ali meni bode oci ta tvoja ekavica koju lafo tolerancijom pokusavas da utomis na ovom foumu. ne znam kako ovi ostali, ocito imaju visi prag tolerancije, ali meni je drago sto ja nemam i sto je forum mjesto gdje se ljudi ne upoznavaju licno. sreca.

zovite me kako hocete, ali mislim da "anki" nije mjesto ovdje. ako zelite da palamudite nadalje kako ima i dobrih ljudi i normalnih koji govore ekavicom, to znam i sam. cak i licno poznajem jednog odlicnog covjeka, ali koji je svoju ekavicu utomio tako sto se borio protiv bradatih i smrdljivih nemani 4 godine ovdje...
a kako to anki nije mjesto ovdje?a tebi jeste?uh,jebote mi ovdje raspravljamo o gostoprinstvu,a ovaj kreten udje sa nacionalnim stavovima.ako nemas sta reci na temu,razguli,a ako ti smeta ekavica ne citaj je.
i meni smeta tvoj nik,jer ima ime isto kao najveci zlocinac na tlu bivse juge.pa ti do sada nista nisam rekao.a sad bi ti rekao ali necu da kvarim temu. :x :x :x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

nemojte se vi meni nista izvinjavati....ja sam tolerantna u tom pogledu, ko se fakat boji macaka, ili je alergican, znam ja i to rijesiti...
:( :( :( ja opet na terenu, spavam sama bez cicamaca u krevetu...smrc...
Anka

Post by Anka »

taxi_driver wrote:anka,ti si dobro prosla,samo je kolegica s posla.svi moji prijatelji su nepusaci,i kod njih se ne pusi u kuci.ali ja kada dodjem,nema sanse da bi im otisao na balkon.u krajnjem slucaju sjeo ispred balkona i zapalio.kome se svidja svidja kome ne ,i ne idem kod njega.i da vecina tih prijatelja imaju djecu,malu.i sad kazu pasivno pusenje steti.ok,i to postujem,ali ni moji starci nisu pusili,pa kad dodju gosti nikom nisu branili.a imali su dvoje djece.i nijedno od nas nije imalo nekih zdravstvenih problema.e sad i meni smeta kad oni dodju s djecom,pa djete ko djete ne pazi,pa prolije po parketu,umaze trosjed cokoladom(nije luksuzan ko u Damira Hadzica) i da ne nabrajam.treba mi dva sata da kucu dovedem u red.i sta sada ja trebam?reci ostavite djecu pred vratima?
nego anka daleko im tvoja kuca bila od njihove.evo sad zapalih koliko se izivcirah. :D
Mislim da smo na istim talasnim dužinama :)
Vidiš, ja imam prijateljicu koja je trudna,porodiće se za koji dan. I uvek kada odem kod nje ona mi stavi pepeljaru na sto ali ja NIKADA nisam zapalila iz poštovanja,trudna je,nema smisla.
takođe,NIKADA ne pušim kod ljudi koji imaju malu decu, kod ljudi koji su ne daj bože nešto bolesni...Ja čak ne pušim i kada odem na izlet u prirodu,nekako,greh mi je da na planini zapalim. Ali, kafa bez cigarete....nije merak.
Još nešto,pre pola sata sam pričala sa jednom koleginicom i ispričala sam joj šta mi se desilo a ona je počela da se smeje:Aaaaa,znači, i ti si se opekla kod njih !
Ispričala mi je šta se njoj desilo. Nije radikalno kao ovo sa cigaretama ali dosta govori o njima kao o lošim domaćinima tako da mi više uopšte nije žao što se desilo šta se desilo. Eto,pitali su je šta hoće da popije. Ona je rekla-nešto gazirano. A tada je OPET muž moje koleginice rekao: "Mi ne pijemo gazirano. To nadima i nije dobro za stomak."
Ne želim više ništa da kažem o tim ljudima.
Ja ne pijem pivo, ne pijem alkohol, ali kada mi dolaze gosti uvek kupim flašu vina i pivo, koka kolu i neki sok pa za svakog bude po nešto.
Ovi ljudi nisu dobri domaćini, kod njih u kući je diktatura i retko ko se može osećati prijatno.
I da dodam, ni najmanje me nisu impresionirali njeni kolači od šargarepe! Ja volim kolače sa orasima i čokaladom.
Na kraju krajeva, ne pušiš, ne piješ alkohol, ne piješ gazarino, jedeš samo ZDRAVU hranu, ne piješ vodu iz česme već samo flaširanu...a ko ti garantuje da te neće jednog dana na ulici satrti kamion?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

safran wrote:Auuuu mirci, pusti parket, pusti macke, nego ko pravio tu policu za knjige - mnoooooogoooo je dobra :shock:
ako te fakat interesuje, javi se putem PPa pa ti sutra javljam broj...

sto se tice mrznje macaka, HALO BA, bogu hvala nismo svi isti...
:D

Anka, kad mi dodjes na kafu, ne brini pusticu samo Husniju da te sarmira :D ostale cu sklonit s puta... :D
Anka

Post by Anka »

Mirc,iskreno se nadam da te nisam povredila :kiss: ... one tvoje mace su mi bile slatke,ono su mačići ...ali ova mačka...uh...ogromna je! Ima dugačke dlake,izgleda kao one pokvarene mačke iz crtanog filma "Maza i Lunja".
Jedino,nikako ne razumem,kako ta mačka nije osetila da mi je antipatična? Ko zna,možda je to neka mačka, prikriveni razvratnik, mačka pušač, pa se sirota ponadala da ću je odneti svojoj kući :D
Post Reply