Treba mi nesto jace od sna..

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Lisac

Post by Lisac »

da mi je srediti shvedski udarac :D ostalo bi doshlo samo po sebi :D k'o milche manchevski after the rdan :D
car-x

Post by car-x »

danas je petak, dan za metak, pa nek metkuje ko ima s kim.. i tata bi sine.. :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Počeću se samoisključivati iz masovne euforije :D petka ......spavanje je mirnije :D a ima i tekma u 17 i 30 .....pesimisti će reći da će nas Česi oderati a ja ću kazati da će Česi dobiti u Jablonecu po ušima :oops: :D ......jače je od sna :D :D
car-x

Post by car-x »

manijak1 wrote::oops: Počeću se samoisključivati iz masovne euforije :D petka ......spavanje je mirnije :D a ima i tekma u 17 i 30 .....pesimisti će reći da će nas Česi oderati a ja ću kazati da će Česi dobiti u Jablonecu po ušima :oops: :D ......jače je od sna :D :D
euforija, mislis?

iskreno, prijatelju, sto se naseg fudbala tice, mislim da bi rezultatski puno vise donijelo kad bi se spustili na zemlju, smanjili euforiju, preuzeli ulogu fudbalski male i neuticajne zemlje, pomirli se sa ulogom autsajdera i s vremena na vrijeme ponekom favoritu sjebali racune.. bilo bi puno manje razocaranih, a svaku pobjedu bi znali proslaviti kako treba i radovati se uspjehu..

ovako, ufurali se da smo neko i nesto, a madjarska nas razvali 3:1 kod kuce, protiv litvanije, estonije, makedonije, itd smo igrali nerijeseno u sarajevu, a da ne govorim o porazima protiv skotske, nerijesenom rezultatu na farskim ostrvima, debaklu protiv belgije, itd..

sve u svemu, optimizam da, umjereni, ali euforija ne.. a pogotovu ne neopravdno favoriziranje..
manijak1

Post by manijak1 »

Da ti ne kvarim dalje kakvoću sna :D šta kažeš za utakmice protiv Španije Danske Norveške SCG - bili smo bolji od njih ovdje , Litvanije , i na kraju krajeva Francuzima smo dobro zaprijetili i 2004-e i 2006-e uz činjenicu da nas jebu uvijek sa strane il' sudije il' raznorazne udruge :D dok imamo i veliki problem iznutra počev od svih temeljnih i jednakopravnih i jednakosklonih sa strane :D naroda ......meni je dovoljno da vidim da se bore , trče i izgaraju za dres :oops: naši momci :oops: to nije euforija .....to je sasvim dovoljno :oops: :D .
I slažem se .....ne valja pritisak a ne valja ni podlijeganje istom :D :D
car-x

Post by car-x »

manijak1 wrote:Da ti ne kvarim dalje kakvoću sna :D šta kažeš za utakmice protiv Španije Danske Norveške SCG - bili smo bolji od njih ovdje , Litvanije , i na kraju krajeva Francuzima smo dobro zaprijetili i 2004-e i 2006-e uz činjenicu da nas jebu uvijek sa strane il' sudije il' raznorazne udruge :D dok imamo i veliki problem iznutra počev od svih temeljnih i jednakopravnih i jednakosklonih sa strane :D naroda ......meni je dovoljno da vidim da se bore , trče i izgaraju za dres :oops: naši momci :oops: to nije euforija .....to je sasvim dovoljno :oops: :D .
I slažem se .....ne valja pritisak a ne valja ni podlijeganje istom :D :D
s danskom smo na kosevu igrali nerijeseno kad nam je ocajno trebala pobjeda.. i nismo se plasirali..

sa spancima smo dva put igrali nerijeseno, s tim sto je ona zadnja tekma licila na igru viktorije (na jedan gol) a dva put smo popusili (jednom kod kuce 2:1, a jednom u gostima 4:1 ako se ne varam).. sorry, ali meni je to jako negativan score..

sa francuzima smo igrali nerijeseno u vrijeme kad su francuzi bili u dubokoj krizi, gubili od iraca, igrali nerijeseno sa svicarcima (ili obrnuto) itd., a cim su se malo regenerisali pobijedili su nas kod kuce..

tekma protiv SCG u sarajevu (0:0) je ubjedljivo najgora fudbalska predstava koju sam u zivotu gledo.. u tom mecu definitivno nije bilo boljih..

to sto "nas jebu sa strane" je ono sto maloprije rekoh da smo mi mala zemlja i da smo u svemu, izmedju ostalog i u fudbalu, neciji kusur.. tako nam se desi da nam dok smo u grupi sa grckom sudi sudija sa kipra, jedan drugi sudija produzi tekmu dok protivnici ne daju gol, jedan treci iskljuci igraca zato sto je protivnickog napadaca mrko pogledo, itd..

to treba prihvatiti tako.. i tako se i ponasati.. mene jako nervira kad se taj bijes zbog te nase malenkosti krene ispoljavati bacanjem privjeska - bilijarske kugle (i ostalih manjih ili vecih predmeta) u igraliste i na protivnicke igrace.. treba se ugledati na navijacke skupine manjih fudbalksih klubova po svijetu (st. pauli je fenomenalan primjer - svi su gusari, svi gromoglasno navijaju za svoje fudbalere-amatere i svi su zadovoljni kad njihov st. pauli poslije produzetaka izgube od bajerna ili tako nesto, i nisu ljuti na sudiju, nit im je krivo sto su "fudbalski mali" nego opet sljedece kolo dodju da bodre svoje, bez obzira na rezzultat)..

da tako razmisljamo ne bi nam se desilo da poslije debakla u belgiji na stadion dodje sacica navijaca.. ne bi se meni licno desilo da se hvatam za vrat s nekim supkom koji je na kosevu sjedio iza mene i koji je mislio da utakmicu treba gledati (i navijati) sjedeci.. ja mu fino kazem, jarane, ili ostani kuci pa gledaj pored malih ekrana, ili idi u pozoriste, ja ti sjest necu.. i tu smo se ufatili za vratove..
car-x

Post by car-x »

manijaku, brisem sve sto sam reko, samo se vrati na ovu temu.. vrag me prenese opet na SDP i izbore, pa mi se namah pritisak dize u tacku..

jes, nasi super igraju, imamo razloga za euforija, rasturicemo moldaviju, a protiv grcke, ako nista, bicemo moralni pobjednici, samo mi ne daj da opet idem na politiku.. ;)
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Naše na terenu vidim kao :D svijetli bljesak i pored što mnogi u u istom Savezu navijaju za okruženje :D i još su mi draži zbog istih koji opet iz tog istog Saveza zbog ličnog dupeta podilaze Mićama i Mirama ...... :D eh toga ne smije biti više :D zato ne da ne ideš na politiku već možda i da ti bude dodatna profesija :oops: :D .
Imaš znanje , imaš arogancije koliko ti treba :D poradi još malo na kontroli iste ......i možda padne Zlatko :D :D u ime razvoja demokratije :oops: .
alek

Post by alek »

vratite se temi... :oops: derbi 14-og u mjesecu :D care ne znam jesmo li na istoj strani :D ali ako me povedes :D kupicu nam kospe :D i zerzevata i navijacemo zagrljeni :D ako ne, moze li me iko povesti? :D :D
Lisac

Post by Lisac »

zar je tako prolazno sve :D kao ptica let :D mislim da su kisele kishe moguchnost a ne neprilika :D proljece 14-og u oktobru, mozhda ne kao prashko no ni renesansa nije nastala za jedno stoljece :D manix, zheljo, bog i charshija :D drzhava zheljo :D ja sam ipak za domine :D
alek

Post by alek »

znaci lis ne idemo? :D
alek

Post by alek »

znaci idemo? :D jeeeeeeeeeeeeeeeee :D
car-x

Post by car-x »

alek wrote:vratite se temi... :oops: derbi 14-og u mjesecu :D care ne znam jesmo li na istoj strani :D ali ako me povedes :D kupicu nam kospe :D i zerzevata i navijacemo zagrljeni :D ako ne, moze li me iko povesti? :D :D
proljece je trinestog u decembru ili bilo kog drugog.. alek, uz duzno postovanje prema svim iskrenim navijacima, ali mislim da se u nas nema sta gledat, barem sto se fuzbala tice.. iako, da sam tog 14. negdje dole, rado bi navijo za zelju, prije svega zbog jarana mi u mene jolde.. ;)
Lisac

Post by Lisac »

care dobar je omer ;)

L mi svijetlimo :D
car-x

Post by car-x »

Lisac wrote:care dobar je omer ;)

L mi svijetlimo :D
omer i ja smo zajedno odrasli.. otkad znam za sebe, znam i za njega.. nase svakodnevno druzenje je prestalo kad sam ja otiso u austriju na studij.. a uvijek smo bili i ostali najbolji jarani..

danas sam bas prico o njemu. kako se ne vidimo po godinu, a kad se vidimo, nastavimo tamo gdje smo stali zadnji put.. :D

i neka nas..
alek

Post by alek »

danas se probudila u pola 3 :shock: prodje mi zivot :D o tome ja govorim
alek

Post by alek »

ne znam sta je gore probuditi se u pola 3 ili zaspati u pola 5 :D :D :?

care, jesil to bolestan?
alek

Post by alek »

0:55 :D ko da nije

javljacu se :D
alek

Post by alek »

ima kazu lijek bea ako znas sta je maticnjak :D u nekim krugovima :D ga zovu melisa :D :D :?
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

:D oficijalis
alek

Post by alek »

teze se probuditi kad griju nego kad ne griju :D
Post Reply