King Kikapu wrote:ja ne osporavam pravo bilo kome da njeguje vlastiti nacionalni/etnicki identitet i kulturu, ali svakom osporavam pravo da se bavi politikom na moj racun ako ne dijeli moju ekonomsku, politicki i bezbjedonosnu situaciju. a ziveci i privredjujuci u ekonomski stabilnom i geografski zapadnom dijelu svijeta sigurno je ne dijeli. svi imaju svoju viziju bosne, ali je licemjerno da tu viziju meni namece neko kome se ista ne moze omlatiti o glavu, pa bio on bosnjak/srbin/hrvat/aboridzin/mudomarjanovo. onog momenta kada bude dijelio politicko i ekonomsko dobro i zlo sa svima koji zive pod ovim komadom neba licno necu imati nista protiv ni da glasa za dindusmanina, jer onda nece vlastite principe ganjat samo preko mojih ledja vec ce i sam morati da se naguzi ako okrene naopako.
za nezaposlene stanovnike BiH brine se biro za zaposljavanje kroz ciji rad se regulise socijalna i zdravstvena zastita i obaveze prema drzavi (nisam upucen u detelje, ali to je princip)
a sto se tice para koje dijaspora ostavlja gradeci kuce...i moj prijatelj ima vikendicu na hvaru. dok je napravio potrosio je vise para nego sto hvarski ribar plati poreza za 20 godina, pa ne glasa hrvatskoj. osim toga, sracunaj koliko je neko ko u BiH pravi kucu novcem zaradjenim vani platio poreza na taj novac u drzavi u kojoj ga je zaradio.
Jarane ,necesh ti na drzavni racun uplatit na ime poreza i kojekakvih nelogicnih gluposti vishe od mene da radish i zivish josh 150 godina,
vishe od mene za samo ovih poslije ratnih godina do danas.
A tvoj jaran?
Kad dobije hrvatsko drzavljanstvo glasace na hrvatskim izborima i u Australiji npr. I to u hrvatskom izaslanstvu iliti ambasadi.
Shuti,poklopi se i ne nebulozishi