Zna, na svu srecu, ali na tvoju i Haretovu tugu i zalost... Ipak narod nisu tolike ovce...bleka wrote:VEcina nas zna kakva je situacija bila, ali je tragedija 2006 SDP, SDA, itd!!!_BosanaC wrote:
Rece Hare i stavi potpis '95. godine u Dejtonu
Glasajmo za Komšića!
-
_BosanaC
-
bleka
Evo daj da se slozimo da koja partija izgubi, njen predsjednik treba dati ostavku na sve funkcije u partiji._BosanaC wrote:Zna, na svu srecu, ali na tvoju i Haretovu tugu i zalost... Ipak narod nisu tolike ovce...bleka wrote:VEcina nas zna kakva je situacija bila, ali je tragedija 2006 SDP, SDA, itd!!!_BosanaC wrote:
Rece Hare i stavi potpis '95. godine u Dejtonu
-
_BosanaC
Zlatko je to davno trebao uraditi, ako na to aludiras, i ja nikada nisam branio Zlatkovu politiku, ali jesam politiku SDP-a.bleka wrote:Evo daj da se slozimo da koja partija izgubi, njen predsjednik treba dati ostavku na sve funkcije u partiji._BosanaC wrote:Zna, na svu srecu, ali na tvoju i Haretovu tugu i zalost... Ipak narod nisu tolike ovce...bleka wrote: VEcina nas zna kakva je situacija bila, ali je tragedija 2006 SDP, SDA, itd!!!
-
dalmatinac_
kekec,
ja se slazem sa tobom i tvojom logikom
i ja sam za gradansko uredenje, e tad bi i ja glasao za Komsica
jedno rijesenje ovome problemu bi bilo ukidanje svih partija i osnivanje samo dvije partije (kao sto su republikanci i demokrati u usa)
tada bi obadvije partije bile multietnicke, i onda bi njihovi programi bili orijentisani na ekonomiju i socijalno stanje gradana
ali naravno, kao sto rekoh UKIDANJE ENTITETA je kljuc za sve !
a sto se tice prebrojavanja glasova, ha to je jednostavno
pa znamo tacno koja opcina ima vecinsko stanovnistvo i svaka opcina kad bude prijavljivala svoje rezultate moze se vidjeti za koga je data vecina glasova
znaci ako Komsic pokupi barem 30% glasova iz Sirokog Brijega onda su i hrvati za njega glasali, sto je OK, to bi znacilo da ova zemlje ipak ide naprijed
jedno rijesenje ovome problemu bi bilo ukidanje svih partija i osnivanje samo dvije partije (kao sto su republikanci i demokrati u usa)
tada bi obadvije partije bile multietnicke, i onda bi njihovi programi bili orijentisani na ekonomiju i socijalno stanje gradana
pa znamo tacno koja opcina ima vecinsko stanovnistvo i svaka opcina kad bude prijavljivala svoje rezultate moze se vidjeti za koga je data vecina glasova
znaci ako Komsic pokupi barem 30% glasova iz Sirokog Brijega onda su i hrvati za njega glasali, sto je OK, to bi znacilo da ova zemlje ipak ide naprijed
-
_BosanaC
Hajde da ne odemo sada na pricu o reformi SDP-a, to fakat nije tema.bleka wrote:ALudiram da ce SDP izgubiti i da BiH treba SDP ali reformiran._BosanaC wrote:
Zlatko je to davno trebao uraditi, ako na to aludiras, i ja nikada nisam branio Zlatkovu politiku, ali jesam politiku SDP-a.
I je li Zlatko jedini razlog zasto ti se ne svidja program SDP-a i razlog odbojnosti i pljuvanja po SDP-u, i, konkretno, Zeljki Komsicu?
-
bleka
KAd bi se to desilo, ja BiH Zlatka proglasio kraljem, i uveo jednopartijski ssistem sa SDPom. Stvarno ljudi sanjaju i nemaju pojma ko glasa za SDP.dalmatinac_ wrote:
-
_BosanaC
Sjedinjene Americke Drzave nemaju samo dvije politicke partije, niti su ukinuli sve ostale partije, tebi za info.dalmatinac_ wrote:kekec,
A da li je fer, kada su ti vec puna usta Hrvata i njihovih prava, da Hrvati iz Banjaluke ne mogu glasati za Hrvatskog clana, isto kao i Bosnjaci za Bosnjackog? Odnosno, za koga ce glasati Srbi iz Federacije?
A tek da ne spominjem sve ostale koji ne spadaju ni u jednu od tri ponudjene grupe?
Ovo ce, ako Zeljko pobjedi, biti jedan odlican presedan, kao sto kekec rece, u novijoj BH istoriji, i pokrenuce mnoga pitanja.
-
bleka
NAravno !!!_BosanaC wrote:bleka wrote:
Hajde da ne odemo sada na pricu o reformi SDP-a, to fakat nije tema.
I je li Zlatko jedini razlog zasto ti se ne svidja program SDP-a i razlog odbojnosti i pljuvanja po SDP-u, i, konkretno, Zeljki Komsicu?
Ako clanovi SDP-a misle da im doticni drug treba biti predsjednik nakon 14 godina, poraza, cistki, itd.
- kekec
Ako u ovoj konstelaciji odnosa entiteta, naroda, nacija,...izama i svega drugoga, Komsic osvoji dobar broj glasova, to ce znaciti, kako ti kazes, da je Bosna krenula naprijed. To ce biti dobar ispit za glasace, ali i pokazatelj stanja. Ako budemo cekali ukidanje entiteta, bojim se da ce ove druge, retrogradne strane (stranke) dovesti zemlju u stanje nepopravljivosti ili raspada.
Od necega se mora poceti. Izbori su tu, na domaku. Neka pobjeda Komsica bude prvi korak na putu ka potpunoj stabilizaciji BiH, u koji uvrstavam i ukidanje neprirodnih podjela, kako teritorijalnih, tako i ljudskih, odnosno, ka BiH kao normalnoj, gradjanski uredjenoj drzavi.
Do nas je.
Vidjeti cemo kakvi smo, uskoro.
Bojim se one "istorija se ponavlja".
Od necega se mora poceti. Izbori su tu, na domaku. Neka pobjeda Komsica bude prvi korak na putu ka potpunoj stabilizaciji BiH, u koji uvrstavam i ukidanje neprirodnih podjela, kako teritorijalnih, tako i ljudskih, odnosno, ka BiH kao normalnoj, gradjanski uredjenoj drzavi.
Do nas je.
Vidjeti cemo kakvi smo, uskoro.
Bojim se one "istorija se ponavlja".
-
Mrmak
Ja cu da glasam za IRENU JAVOR - KORJENIĆ.
Jednostavno zato sto mi je pun ......... svih ovih vidjenih i "poznatih" faca iza kojih stoje kojekakvi stabovi.
Za Irenu nikada nisam cuo, nezavistan je kandidat a vala i zensko je.
Bio bi malo red da i koja suknja pocne komandovati ovdje. Makar iz zeze.
Veceg belaja od ovih do sada sigurno napraviti nece.
Jednostavno zato sto mi je pun ......... svih ovih vidjenih i "poznatih" faca iza kojih stoje kojekakvi stabovi.
Za Irenu nikada nisam cuo, nezavistan je kandidat a vala i zensko je.
Bio bi malo red da i koja suknja pocne komandovati ovdje. Makar iz zeze.
Veceg belaja od ovih do sada sigurno napraviti nece.
-
Šandor
Komšo nema šansi. Ako Komšo dobije 100 000 glasova Ivo Miro Jovo će dobit barem 150 000.
Za Ivu Miru i za Božu odlučit će se najveći broj Hrvata. Među njih ubrajam i one koji ne žive na većinskim hrvatskim područjima.
Al Komšo neće dobiti ni 100 000 (moje mišljenje).
Oni koji bi glasali za Komšu nemaju pojma kako BiH funkcioniše. Nisu svijesni činjenice da se Željko Komšić neće moći pojaviti u mjestima u kojima Hrvati čine većinu. Neće imati nikakav uticaj na Hrvate sve i da bude izabran.
Ne možemo mi Bošnjaci mijenjati Hrvate. Ako oni ne žele da se mijenjaju mi tu ništa ne možemo. Jedini način je bio u ratu...da smo ih pomarisali. Sad bi Božo i Ivo Miro drugu pjesmu pjevali.
Oni koji bi glasali za Komšu nemaju pojma kako BiH funkcioniše. Nisu svijesni činjenice da se Željko Komšić neće moći pojaviti u mjestima u kojima Hrvati čine većinu. Neće imati nikakav uticaj na Hrvate sve i da bude izabran.
Ne možemo mi Bošnjaci mijenjati Hrvate. Ako oni ne žele da se mijenjaju mi tu ništa ne možemo. Jedini način je bio u ratu...da smo ih pomarisali. Sad bi Božo i Ivo Miro drugu pjesmu pjevali.
-
bleka
Upravo tako. Mi trebamo jacati BiH kao zemlju, a ne nekim smicalicama pokusati dati Hrvatima stvaran razlog da se osjecaju ugrozenim. OVo ce se opet najvise obiti o glavu SDP-u.Šandor wrote:Komšo nema šansi. Ako Komšo dobije 100 000 glasova Ivo Miro Jovo će dobit barem 150 000.Za Ivu Miru i za Božu odlučit će se najveći broj Hrvata. Među njih ubrajam i one koji ne žive na većinskim hrvatskim područjima.
-
Grom iz vedra neba
Glasacu za Zeljka, ali necu za SDP na ostalim nivoima, kao ni za SDA jer su obje stranke koalirale sa cetnicima, SDP sa nacistima iz SNSD-a, a SDA sa cetnicima uz SDS-a.
Dakle, glasacki listic bi izgledao ovako:
Predsjednistvo: Zeljko Komsic
Parlametn BiH:Patriotski blok
Parlament Federacije:SDU
Kanton Sarajevo: Amor Masovic, ako se bude kandidovao
Dakle, glasacki listic bi izgledao ovako:
Predsjednistvo: Zeljko Komsic
Parlametn BiH:Patriotski blok
Parlament Federacije:SDU
Kanton Sarajevo: Amor Masovic, ako se bude kandidovao
-
Grom iz vedra neba
A ti si kao Bosjak?! Malo sutra. Nemoj se svega ti pretvarat da si Bosnjak. U interesu je Bosnjaka da dobiju gradjansku drzavu, i za to treba glasati za Komsica, koji je bio borac Armije BiH, kad je bilo najteze.Šandor wrote:Komšo nema šansi. Ako Komšo dobije 100 000 glasova Ivo Miro Jovo će dobit barem 150 000.Za Ivu Miru i za Božu odlučit će se najveći broj Hrvata. Među njih ubrajam i one koji ne žive na većinskim hrvatskim područjima.
Takodjer, nije nama u interesu da tjeramo Hrvate iz BiH. To su podmetanja. Nije nama u interesu da pravimo geto u kojem cemo zivjeti. U interesu nam je da imamo multietnicku drzavu, a to cemo stvoriti samo ako se obracunamo sa secesionistima. Da bi to uradili trebamo saradjivati sa ljudima kao sto je Komsic i trebamo mu dati povjerenje upravo jer smo Bosnjaci. Dakle to bi trebao biti interes svakog Bosnjaka. A ne da dopustimo da secesionisti sjede u predsjednistvu. Valjda ce i Hrvatima jednom doci iz guzice u glavu, kada vide da Komsic radi u interesu svih ljudi i u interesu drzave, da je vrijeme srednjeg vijeka i feudalizma osudjeno na propast u 21. vijeku.
-
Grom iz vedra neba
Mozda si samo dobar glumac. Ali takvi se brzo razotkriju. Zavadi pa vladaj, dobro poznata taktika.Šandor wrote:Svi koji prate forum duže od dvije godine znaju da sam balija sa dna kace.Grom iz vedra neba wrote:A ti si kao Bosjak?! Malo sutra. Nemoj se svega ti pretvarat da si Bosnjak.:D
-
Šandor
Bilo je i takvih ovdje.Grom iz vedra neba wrote:Mozda si samo dobar glumac. Ali takvi se brzo razotkriju. Zavadi pa vladaj, dobro poznata taktika.
- kekec
Da li je ovo moguceGrom iz vedra neba wrote:[
...
U interesu je Bosnjaka da dobiju gradjansku drzavu, i za to treba glasati za Komsica, koji je bio borac Armije BiH, kad je bilo najteze.
....
A Haris, a Mirnes, a ... ?
-
Grom iz vedra neba
A ko si pa ti sad? Zar nemas pametnijeg posla osim sto se cudiskekec wrote:Da li je ovo moguceGrom iz vedra neba wrote:[
...
U interesu je Bosnjaka da dobiju gradjansku drzavu, i za to treba glasati za Komsica, koji je bio borac Armije BiH, kad je bilo najteze.
...., iz tvojih usta ovakav savjet ?
- KAMI666
Pa sta se cudis covece dragi, nije ti on Pejgamberkekec wrote:Da li je ovo moguceGrom iz vedra neba wrote:[
...
...., iz tvojih usta ovakav savjet ?
Uostalom, svaki covjek grijesi pa eto i on
-
haris ubleha
Svaka cast Komsicu, ali mislim da je posteno da pitanje hrvatskog clana predsjednistva rijese Hrvati. Mi jos nismo drzava gradjanske demokratije vec visenacionalna. Moj glas na svim nivoima vlasti ide SDP-u, a za predsjednistvo Tihicu. A, poslije, ako Bog da, koalicija SDP-SDA:
Suljo u predsjednistvo
Zlaja predsjednik federalne ili drzavne Vlade
Stranka ZAgraBiH nakon 10 godina konacno u opoziciju kao prvi korak ka ukidanju jer nece biti svrhe njenog postojanja kada nema ministarskih mjesta, upravnih odbora, "prodavanja" firmi za jedan euro, poklanjanja banki
Hare ublehash u Tursku sa avionskom kartom u jednom smjeru
Suljo u predsjednistvo
Zlaja predsjednik federalne ili drzavne Vlade
Stranka ZAgraBiH nakon 10 godina konacno u opoziciju kao prvi korak ka ukidanju jer nece biti svrhe njenog postojanja kada nema ministarskih mjesta, upravnih odbora, "prodavanja" firmi za jedan euro, poklanjanja banki
Hare ublehash u Tursku sa avionskom kartom u jednom smjeru
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
-
_BosanaC
Po komentarima nekih ispade da Zeljko nije dovoljno Hrvat da bi obnasao tu funkciju.
Ako je tako, i ako je pravi Hrvat samo onaj ko zivi u Sirokom Brijegu i eventualno zapadnom Mostaru i juznije, da li su onda pravi Bosnjaci oni iz Banja Luke i da li je u redu da Srbinu iz Federacije srpskog clana predsjednistva biraju Bosnjaci i Hrvati iz Banja Luke, odnosno Bosnjackog Bosnjaku iz Banja Luke biraju Srbi iz Federacije?
Ako je tako, i ako je pravi Hrvat samo onaj ko zivi u Sirokom Brijegu i eventualno zapadnom Mostaru i juznije, da li su onda pravi Bosnjaci oni iz Banja Luke i da li je u redu da Srbinu iz Federacije srpskog clana predsjednistva biraju Bosnjaci i Hrvati iz Banja Luke, odnosno Bosnjackog Bosnjaku iz Banja Luke biraju Srbi iz Federacije?