sinocnja emisija 60 minuta- sjaj i bijeda BiH..

Post Reply
paldumđija

Post by paldumđija »

joker wrote:
Dezze wrote:
joker wrote:Svi koji dalje budu komentarisali ustavne "promjene" koje nisu usvojene(a koje to ustvari i nisu bile) i samu Rezoluciju VE neka to cine polazeci od cinjenica, tj. od samog sadrzaja tih amandmana i sadrzaja rezolucije i pripadajuceg joj izvjestaja od 74 tacke u kojima su navedeni neki od najvecih propusta tih amandmana.

A svi koji pricaju o politicarima koji su propagirali te "promjene" kada pricaju o njima neka ne govore kao o nekim antinacionalistima i demokratama koji se bore protiv diskriminacije jer zalazuci se za one amandmane (neki su bili dobri, ali je kvaka bila da se moraju usvojiti u paketu) zapravo su se zalagali za nacionalne torove i diskriminaciju.

I da su pametni zastitnici Lagumdzije (ovi Tihicevci su valjda skontali pogubnost njegove politike pa ih vise i nema) ove pregovore o ustavnim "promjenama" ne bi ni spominjali jer su one upravo velika pobjeda njihovih protivnika.
Vidim ti Silajdzica podrzavas. I ponasas se kao on. Kritikujes, a ne nudis nista konkretno. Lako je naci mane predlozenim promjenama, jer jednostavno nisu bile savrsene. Ali nesto se ne mogu sjetiti da je stigao konkretan prijedlog (a obecan!) od Silajdziceve svite....valjda su cekali da se sef tivra iz Turske..... :lol:
Otidji na stranicu SBiH i mozes skinuti njihov prijedlog ustava. Dakle, ne podlijezi Zlajinim podvalama kako ono nije bilo savrseno, ali kako njihovi protivnici nisu nudili nista drugo.

Problem usvajanja amandmana jeste sto je bilo uslovljeno usvajanje u paketu u kojem je bilo i dobrih amandmana, ali kljucni su bili oni losi koji bi fakticki i ove dobre ucinili beskorisnim. Sto se Zlatko i Tihic nisu borili za usvajanje bar onih amandmana u kojima je bilo saglasnosti svih. E to nismo mogli vidjeti, jer su oni bili ponudjeni samo uz ove lose kojima bi se nulirala njihova prednost.

Bezze, Lagumdzija je od faxa dobio bespovratna sredstva za stan gotovo 100 hiljada KM. Valjda je spadao u onu kategoriju ugrozenih (pa radio je samo na cetiri fakulteta koliko ja znam, bio zastupnik u parlamentu, predsjednik SDP-a, pa MIT i MIS centar na ekonomiji, pa invalidnina, pa zenina firma, pa...).

A o FDS ni ne pitas sta je s tim. Pa pokusao oteti dionice radnicima, poslao im finansijsku policiju cije je rjesenje kasnije ponisteno jer nije imalo nikakvog osnova (valjda bi tako koristio i agenciju za koju se zalaze-pa kad mu se ko zamjeri a on mu posalje agenciju da mu otmu sve i kazu kako je to nezakonito steceno).

Ovo za Tuzlansku banku pricas iako ne razumijes nista, sto znaci da si zrtva Lagumdzijine propagande. Naime, po zakonu nije zabranjeno da sam sebi prodajes dionice ako imas vise firmi. A Jata ih ima vise pa jedna firma drugoj moze prodavati dionice iako joj je isti vlasnik. Ali nije to ni bio problem sa Tuzlanskom bankom vec nacin na koji je ona privatizovana. Kada je izvrsena njena privatizacija po tadasnjim propisima je bilo moguce da se obaveze plate kompernzacijom dionicama. E tada je banka (drzava) placala dionicama banke obaveze prema nekim privatnim firmama. Jata (vise njegovih firmi) je tek kasnije otkupom dionica od pojedinih dionicara postao vlasnik nesto vise od 30% dionica Tuzlanske banke. A citav problem se svodi na mogucnost da su neke privatne firme inicijalno dobile dio dionica banke za fiktivne poslove. Ali jos niko nije dokazao da je bilo takvih slucajeva. U svakom slucaju i da jeste oni su kasnije vjerovatno te dionice prodali da bi uzeli pare. E sada ti vidi kakve ima veze sva ta prica o Tuzlanskoj banci i eventualnim kriminalom oko nje sa Silajdzicem. Nema cak ni sa Jatom, ali dovoljno je dobar materijal za propagandu i podvale. Takodje, bilo bi dobro da znas da je 82% dionicara dalo punomoc Jati da ih zastupa u prodaji banke, za koju je on uspio izvuci 435 KM po dionici iako je njena nominalna vrijednost 140 KM, a najbolja ponuda Talijana nije prelazila 300 KM po dionici. Znaci da je Jata ustvari donio skoro 50% vise novca svima za Tuzlansku banku. E mozda u tome treba traziti uzrok ovih podvala - zavist je teska stvar.

A da su ostali drzavna banka, vjerovatno mi danas ne bi ni pricali o tim milionima koji su uzeti za Tuzlansku banku, vec o milionima gubitaka koji su je pojeli bas kao i Postansku banku, PBS, Union i sl.
De ba Joker smanji malo doživljaj.
Vidi se da barataš polupodacima i nelogičnim ciframa, kao da sjediš u nekoj Jatinoj firmi koje toliko spominješ (voliš). Ko zna možda si i ti profitirao na razlici nominalna cijena- prodajna cijena koju navodiš u svome postu. :zzzz:
joker

Post by joker »

haris ubleha wrote: Najveci dio njih bori se za puko prezivljavanje jer su Hare i njegovi Jata(ci) rasprodali preduzeca gdje su zaradjivali kruh. Hiljade radnika Zeljezare u Zenici ostalo je bez osnovnog prava ; prava na rad, ali i pristojnih otpremnina kada je prishtinski doktor tokom jedne od kratkotrajnih bilateralnih posjeta BiH iz prijateljske Turske za jednu marku (dobro, mozda je nesto vise 8) ; jedan euro) "prodao" firmu koju su oni (radnici) godinama gradili. Uuuups, sad se sjetih, pa i Haris Ublehash je dijaspora :D ; osim onih nekoliko mjeseci pred izbore kada je... 100% za BiH :music: ;
Zato, ne slusajte dijasporu vec glasajte za "covjeka iz naroda" koji je prezivio pakao cetnickih logora, uz kojeg se ne veze nijedna afera. Suljo Tihic!! Glas za Sulejmana Tihica je glas za obicnog bosanskohercegovackog covjeka, glas za Harisa je glas za dijasporu. Melihu Alic, Zaima Backovica, Jatu i ostale profitere
Tihic for president :bih: ,
Haris, go home (Turkish Airlines; 1 way ticket Sarajevo-Istanbul ) :run:
Rekoh ja da nije ubleha, vec da je glup.

Niti je Silajdzic prodao Zeljezaru za jednu KM ili EURO niti je hiljade radnika ostalo bez osnovnih prava na rad i otpremnine. Cinjenica je da su upravo sindikati TRAZILI od Silajdzica da nadje investitore koji bi ulozili u Zeljezaru kako bi oni MOGLI UPRAVO OSTVARITI TA OSNOVNA PRAVA NA RAD.
I ovim se pokazuje kako djeluje vozdova propaganda na jednog obicnog polupismenog covjeka u BiH kakav si i sam.
Kuvajcani su ulozili desetine miliona u tu tada novoosnovanu firmu BH STEEL u kojoj su drzava i Kuvajcani imali po 50% vlasnistva. Veliki dio radnika je iz Zeljezare upravo prebacen u tu novu firmu koja je poslovala u uslovima kada je na svjetskom trzistu cijena celika bila ispod svakog nivoa. Oprema je osavremenjena (Zeljezara je vec prije rata imala zastarjelu tehnologiju), pare su ulozene u korisne stvari, ali je problem bio u upravljanju njom zbog podjednakih udjela u kojima niko nije mogao donijeti odluku vecinom, a Kuvajcani su htjeli da BH STEEL radi po trzisnim principima, a vlada je opet htjela da ga koristi za rjesavanje socijalnih problema (tada vec Silajdzica nema u prici jer je on SAMO doveo investitore i milione). Tako su Kuvajcani jedva cekali da izvuku pare iz BH STEEL-a, a prilika im se ukazala kada se pojavio MITTAL STEEL. Naime, u medjuvremenu se na svjetskom trzistu pojavila Kina (zbog otvaranja prema svijetu) cime je naglo porasla potraznja za celikom a time i cijena (i naftom izmedju ostalog sto je vecim dijelom uticalo na skok cijena nafte nego rat u Iraku), pa je zato MITTAL i nasao interes da ulozi ovdje, ali poucen iskustvom Kuvajcana, uz uslov da bude VECINSKI vlasnik BH STEEL-a.

E sada kada ti je pojasnjena situacija oko Zeljezare (koja se sada bavi svim ostalim djelatnostima osim proizvodnjom celika, jer je to preuzela "nova" firma BH STEEL) reci kakve veze ima ono sto je rekao Lagumdzija o toj prodaji za KM ili EURO sa istinitim cinjenicama i milionima koji stvarno jesu dosli u tu "zeljezaru" (ako imas koga u Raiffeisen banci neka ti provjeri priliv sredstava kao kontribuciju kapitala na racun BH STEEL-a u posljednjih nekoliko godina pa ces vidjeti da je tu rijec o vise od 100 miliona USD).

Ne podlijezi vozdovim podvalama i propagandi... Sve je to u svrhu da se dovede u zabludu jedan obicni prostodusni covjek koji ne zna puno o ekonomiji i nema dobre informacije, ali ima glasacko pravo i gnjev zbog situacije u kojoj se BiH nalazi i spreman je u ljutnji glasati ne ZA nekoga vec PROTIV ovog drugog koji ga je "prevario". E poenta je na stvaranju ovog osjecaja da je Silajdzic prevario nekog...
joker

Post by joker »

paldumđija wrote:
Vidi se da barataš polupodacima i nelogičnim ciframa, kao da sjediš u nekoj Jatinoj firmi koje toliko spominješ (voliš). Ko zna možda si i ti profitirao na razlici nominalna cijena- prodajna cijena koju navodiš u svome postu. :zzzz:
Ovo su ti cinjenice, a ne polupodaci. Cifre nisu nelogicne, ako imas koga gore moze ti potvrditi da je Intesa nudila oko 300 KM po dionici, a da je Jata Slovencima predocio ponudu i trazio znatno vecu sumu ako ovi zele da on zbog njih "izgubi obraz". Na zalost, nisam vjerovao da ce dionice otici toliko pa nisam ni kupovao, a sve se desilo brzo. Da Bog dao jesam.

P.S. Niti ga volim niti sjedim u nekoj njegovoj firmi, ali sam sticajem okolnosti vrlo dobro upoznat sa nekim stvarima koje se ovdje navode kao cinjenice, a nemaju veze sa stvarnoscu. Zato osjecam potrebu da iznesem TACNE podatke i PRAVE cinjenice...
paldumđija

Post by paldumđija »

joker wrote:
paldumđija wrote:
Ovo su ti cinjenice, a ne polupodaci. Cifre nisu nelogicne, ako imas koga gore moze ti potvrditi da je Intesa nudila oko 300 KM po dionici, a da je Jata Slovencima predocio ponudu i trazio znatno vecu sumu ako ovi zele da on zbog njih "izgubi obraz". Na zalost, nisam vjerovao da ce dionice otici toliko pa nisam ni kupovao, a sve se desilo brzo. Da Bog dao jesam.

P.S. Niti ga volim niti sjedim u nekoj njegovoj firmi, ali sam sticajem okolnosti vrlo dobro upoznat sa nekim stvarima koje se ovdje navode kao cinjenice, a nemaju veze sa stvarnoscu. Zato osjecam potrebu da iznesem TACNE podatke i PRAVE cinjenice...
Pravi odgovor leži u činjenici da si "sticajem okolnosti" upoznat o ovim transakcijama. Provjerio sam neke stvari i donekle si u pravu u pogledu ostvarene cijene po dionoci. Međutim to ne mijenja moje uvjerenje da si ipak solidno upučen u dešavanja unutar SBIH i da si 100 % nihov sa solidnim uhljebljenjem na nekoj nižoj funkciji. Ako nisam u pravu onda pojasni malo bolje taj tvoj "sticaj okolnosti". :?
haris ubleha

Post by haris ubleha »

joker wrote: Sve je to u svrhu da se dovede u zabludu jedan obicni prostodusni covjek koji ne zna puno o ekonomiji i nema dobre informacije, ali ima glasacko pravo i gnjev zbog situacije u kojoj se BiH nalazi i spreman je u ljutnji glasati ne ZA nekoga vec PROTIV ovog drugog koji ga je "prevario". E poenta je na stvaranju ovog osjecaja da je Silajdzic prevario nekog...
:lol: :lol:
Neku noc Haris ubleha demagog u TV duelu na pitanje o neispunjenim predizbornim obecanjima njegove lopovske stranke odgovara mesijanskim izrazom lica, sa pauzama izmedju recenica, da izgleda kako ce ono sto ce reci biti pametnije...
"Mi nismo obecavali, rekli smo radicemo, i... evo radimo" :skoljka:
Ublehasu, idi u Tursku, tamo pljackaj ako mozes, popusti ovaj jadni narod...
haris ubleha

Post by haris ubleha »

joker wrote:P.S. Niti ga volim niti sjedim u nekoj njegovoj firmi, ali sam sticajem okolnosti vrlo dobro upoznat sa nekim stvarima koje se ovdje navode kao cinjenice, a nemaju veze sa stvarnoscu. Zato osjecam potrebu da iznesem TACNE podatke i PRAVE cinjenice...
Niko ne sijece granu na kojoj sjedi, da nisi Meliha Alic :lol:

Tihica u predsjednistvo
Harisa u Tursku
paldumđija

Post by paldumđija »

haris ubleha wrote:
joker wrote: Sve je to u svrhu da se dovede u zabludu jedan obicni prostodusni covjek koji ne zna puno o ekonomiji i nema dobre informacije, ali ima glasacko pravo i gnjev zbog situacije u kojoj se BiH nalazi i spreman je u ljutnji glasati ne ZA nekoga vec PROTIV ovog drugog koji ga je "prevario". E poenta je na stvaranju ovog osjecaja da je Silajdzic prevario nekog...
Neku noc Haris ubleha demagog u TV duelu na pitanje o neispunjenim predizbornim obecanjima njegove lopovske stranke odgovara mesijanskim izrazom lica, sa pauzama izmedju recenica, da izgleda kako ce ono sto ce reci biti pametnije...
"Mi nismo obecavali, rekli smo radicemo, i... evo radimo" :skoljka:
Ublehasu, idi u Tursku, tamo pljackaj ako mozes, popusti ovaj jadni narod...
Jokera sa ovakvim znanjem predložiti za ministra finasija na JATINOM nivou. Sve nam lijepo nakitio i pojasnio sa svojim "osjećajem" za prave činjenice, a nigde logičnog fakta da je njegov predsjednik dobro omastio brke sa ovim dovođenjem investitora. Hajd, Jokere ne budali pa ko bi pored tolikih miliona ostao bez procenta. :razz:
joker

Post by joker »

paldumđija wrote: Jokera sa ovakvim znanjem predložiti za ministra finasija na JATINOM nivou. Sve nam lijepo nakitio i pojasnio sa svojim "osjećajem" za prave činjenice, a nigde logičnog fakta da je njegov predsjednik dobro omastio brke sa ovim dovođenjem investitora. Hajd, Jokere ne budali pa ko bi pored tolikih miliona ostao bez procenta. :razz:
Dobro sam upucen u neke od ovih stvari zahvaljujuci poslu kojim se bavim. Dalje pojasnjavati, mislim da je bespotrebno s obzirom da je ovo forum na kojem svi imamo sifru, a niko ne postira pod vlastitim imenom i prezimenom. Iz samog sadrzaja komentara, oni koji citaju mogu zakljuciti da li je odredjeni ucesnik foruma upucen ili nije u neke stvari, da li je kompententan ili nije da komentarise odredjene teme, da li je podlozan pisanju odredjenih medija ili ima formirano svoje vlastito misljenje...

To za ministra finansija je ipak ispod mog nivoa :-), bar premijer vlade u BiH. :-)

Ako si u prilici doci do podataka iz ovih firmi i banaka koje su pomenute (iz njihove administracije, a ne od portira koji to po principu rekla kazala mogu shvatati na svakojake nacine) vidjeces da baratam tacnim podacima, a ne "logicnim" faktima. Cinjenice mogu biti tacne ili netacne, ali nikako logicne ili nelogicne. Ali moze biti logican slijed dogadjaja. Sada da li je taj koga navodis uzeo ili nije uzeo proviziju za dovodjenje investitora, to mi ne znamo i upravo su to naklapanja o kojima ti govorim i koji nemaju nikakve veze sa cinjenicama. Znaci nemoj da izvlacis cinjenoce iz "logicnih" zakljucaka do kojih ti dolazis.

P.S. U SAD je taj procenat sasvim normalna stvar kao naknada za lobiranje. Medjutim, ovdje niti je to slucaj niti je ovo sve imalo veze sa lobiranjem (nije bilo vise zainteresovanih za Zeljezaru pa da je lobirano za jednog, vec je bio cilj da se dovuce neko ko ima pare da se pokrene Zeljezara koja nije radila).
joker

Post by joker »

haris ubleha wrote:Tihica u predsjednistvo
Harisa u Tursku
Sto ti je Slobin ucenik. Tako su nas i velikosrbi zadnjih 100-tinjak godina tjerali u Tursku, a navijali za Sejde Bajramovice...
joker

Post by joker »

paldumđija wrote: Pravi odgovor leži u činjenici da si "sticajem okolnosti" upoznat o ovim transakcijama. Provjerio sam neke stvari i donekle si u pravu u pogledu ostvarene cijene po dionoci. Međutim to ne mijenja moje uvjerenje da si ipak solidno upučen u dešavanja unutar SBIH i da si 100 % nihov sa solidnim uhljebljenjem na nekoj nižoj funkciji. Ako nisam u pravu onda pojasni malo bolje taj tvoj "sticaj okolnosti". :?
Da te pokusam razuvjeriti jos jednom cinjenicom. Bolje sam upucen u desavanja u SDP-u i SDA, nego u desavanja u SBiH. Zato mozda i kritikujem ovoliko nacin vladanja i ponasanja Lagumdzije i Tihica (kao i njihovu politiku), a vjerovatno bih kritikovao i ove iz SBiH kada bih bio toliko upucen kao sto ti se cini.

I nisam clan niti jedne politicke partije ili stranke sto mi omogucuje da izvagam stvari i donesem svoje vlastito misljenje bez opasnosti od konfrotovanja sa stranackim kolegama i stranackim stavovima, na sta sam ponosan.
paldumđija

Post by paldumđija »

joker wrote:
paldumđija wrote: Jokera sa ovakvim znanjem predložiti za ministra finasija na JATINOM nivou. Sve nam lijepo nakitio i pojasnio sa svojim "osjećajem" za prave činjenice, a nigde logičnog fakta da je njegov predsjednik dobro omastio brke sa ovim dovođenjem investitora. Hajd, Jokere ne budali pa ko bi pored tolikih miliona ostao bez procenta. :razz:
Dobro sam upucen u neke od ovih stvari zahvaljujuci poslu kojim se bavim. Dalje pojasnjavati, mislim da je bespotrebno s obzirom da je ovo forum na kojem svi imamo sifru, a niko ne postira pod vlastitim imenom i prezimenom. Iz samog sadrzaja komentara, oni koji citaju mogu zakljuciti da li je odredjeni ucesnik foruma upucen ili nije u neke stvari, da li je kompententan ili nije da komentarise odredjene teme, da li je podlozan pisanju odredjenih medija ili ima formirano svoje vlastito misljenje...

To za ministra finansija je ipak ispod mog nivoa :-), bar premijer vlade u BiH. :-)

Ako si u prilici doci do podataka iz ovih firmi i banaka koje su pomenute (iz njihove administracije, a ne od portira koji to po principu rekla kazala mogu shvatati na svakojake nacine) vidjeces da baratam tacnim podacima, a ne "logicnim" faktima. Cinjenice mogu biti tacne ili netacne, ali nikako logicne ili nelogicne. Ali moze biti logican slijed dogadjaja. Sada da li je taj koga navodis uzeo ili nije uzeo proviziju za dovodjenje investitora, to mi ne znamo i upravo su to naklapanja o kojima ti govorim i koji nemaju nikakve veze sa cinjenicama. Znaci nemoj da izvlacis cinjenoce iz "logicnih" zakljucaka do kojih ti dolazis.

P.S. U SAD je taj procenat sasvim normalna stvar kao naknada za lobiranje. Medjutim, ovdje niti je to slucaj niti je ovo sve imalo veze sa lobiranjem (nije bilo vise zainteresovanih za Zeljezaru pa da je lobirano za jednog, vec je bio cilj da se dovuce neko ko ima pare da se pokrene Zeljezara koja nije radila).
HMMM. Kakav je to posao kada samo ti imaš tačne podatke, a svi ostali koji se ne misle kao ti moraju ganjati portire i druge izvore podataka? Kao da si bankarski supervizor pa ti to daje pravo pristupa tako povjerljivim podacima banaka. Sumnjam da su banke tako glupe da dozvole svakome da barata njihovim unutrašnjim informacijama. Dobro si nakitio, ali još ne mijenjam mišljenje o ovoj temi. Previše se brate guraš da si najpametniji (najsnažniji) sa tako velikim postovima. Mislim da će ipak kombinacija TIHI-ZLAJA uništiti tvog predsjednika. :lol: :lol:
haris ubleha

Post by haris ubleha »

joker wrote:
Harisa u Tursku
Sto ti je Slobin ucenik. Tako su nas i velikosrbi zadnjih 100-tinjak godina tjerali u Tursku, a navijali za Sejde Bajramovice...
Zar si ti Bosnjak? Neuzubilah, kakvih nas ima, koji podrzavaju lopova sto prodaje Zeljezaru Zenica za jednu marku, koji unistava Elektroprivredu BiH, zaustavlja procese jacanja drzave... Pa, fakat, da ti nisi bosnjacki Sejdo Bajramovic, jer se Sejdo zastavnik, podsjetimo, izjasnjavao da je Albanac. Ma, znam ja, nisi ti ni Bosnjak nego profiter, pa ti smeta svaka promjena u drustvu koja ce ugoroziti tvoje nezasluzene privilegije... Meliha Alic & Stranka za BiH rules...
Ali, vrag je odnio salu, blizi se smjena vlasti, vise nam Dzoker ne podmece dzokere i kukavicija jaja o "socijaldemokratiji bez Zlatka", SDU i BOS-u kao idealnim opcijama, LDS-u, bla, bla... Sada je, spasi ukradeno sto se spasiti moze, Haris ubleha je zadnja sansa. Ali, dzaba, Dzokeru, narod pamti, a na propagandu Avaza hvata se jos samo dijaspora dok se kod naroda u BiH stvara samo kontraefekat.
Again: Harise, u Tursku pa tamo prodaji firme i banke za jednu marku... Ako ti je Dzoker ekonomski savjetnik povedi ga sa sobom, propasce u pravnoj drzavi... 8)
haris ubleha

Post by haris ubleha »

paldumđija wrote:Mislim da će ipak kombinacija TIHI-ZLAJA uništiti tvog predsjednika. :lol: :lol:
Zbog ovoga nemiran san imaju Dzoker, Fahro Radoncic, moj imenjak Haris Ubleha... :D
forza milan

Post by forza milan »

haris ubleha wrote:
joker wrote:
Harisa u Tursku
Zar si ti Bosnjak? Neuzubilah, kakvih nas ima, koji podrzavaju lopova sto prodaje Zeljezaru Zenica za jednu marku, koji unistava Elektroprivredu BiH, zaustavlja procese jacanja drzave... Pa, fakat, da ti nisi bosnjacki Sejdo Bajramovic, jer se Sejdo zastavnik, podsjetimo, izjasnjavao da je Albanac. Ma, znam ja, nisi ti ni Bosnjak nego profiter, pa ti smeta svaka promjena u drustvu koja ce ugoroziti tvoje nezasluzene privilegije... Meliha Alic & Stranka za BiH rules...
Ali, vrag je odnio salu, blizi se smjena vlasti, vise nam Dzoker ne podmece dzokere i kukavicija jaja o "socijaldemokratiji bez Zlatka", SDU i BOS-u kao idealnim opcijama, LDS-u, bla, bla... Sada je, spasi ukradeno sto se spasiti moze, Haris ubleha je zadnja sansa. Ali, dzaba, Dzokeru, narod pamti, a na propagandu Avaza hvata se jos samo dijaspora dok se kod naroda u BiH stvara samo kontraefekat.
Again: Harise, u Tursku pa tamo prodaji firme i banke za jednu marku... Ako ti je Dzoker ekonomski savjetnik povedi ga sa sobom, propasce u pravnoj drzavi... 8)
bravo care
potpisujem svako slovo
treba tu furdu jednom za svagda istjerat iz BiH
bleka

Post by bleka »

Najbolji je Zlatko, kad rece Tihicu vi ste ispunili 8% svoja obecanja, a SBiH je ispunila 6%. PA reci onda da si ti napravio 12 Km autoputa , a ovi su 8.5. JA razlike u PM.
ISto kad mu Ljubo spomenu MAMU :-) . Apsolutna je cinjenica, da je Zlatko vidio USA ne zato sto je Salko odvajo od svojih usta nego je slao ljude u zatvor i bio DOBAR DRUG. KAd rece vi trebate ustati kad pricate o mojim roditeljima :lol: :lol: :lol: . Valjda on treba ustati, jer sve sto je sada moze zahvaliti jednopartijskom sistemu i svome BAbi.
joker

Post by joker »

haris ubleha wrote:Zar si ti Bosnjak? Neuzubilah, kakvih nas ima, koji podrzavaju lopova sto prodaje Zeljezaru Zenica za jednu marku, koji unistava Elektroprivredu BiH, zaustavlja procese jacanja drzave... Pa, fakat, da ti nisi bosnjacki Sejdo Bajramovic, jer se Sejdo zastavnik, podsjetimo, izjasnjavao da je Albanac. Ma, znam ja, nisi ti ni Bosnjak nego profiter, pa ti smeta svaka promjena u drustvu koja ce ugoroziti tvoje nezasluzene privilegije... Meliha Alic & Stranka za BiH rules...
Ma ti si ko top! Sejdo je u onom postu a i inace simbol poltronstva i poslusnistva, a ne Bosnjaka ili Albanaca. On je simbol kakav neko treba biti po mjeri, recimo, Srba.

Tebi covjek objasni neke stvari (za te podvale oko raznoraznih prodaja), ali ih ti ne mozes apsorbovati (ili neces). Ne znam jesu li ti kapaciteti ograniceni ili ne zelis neke stvari shvatiti. Bice da je ovo prvo.

Niti sam profiter niti bilo sta od toga sto pises. Smatram da SDU i jeste dobra opcija, kao i, u ovom momentu, SBiH, BOSS, BH Slobodni demokrati, pa mozda i LDS, BPS i neki drugi. Ali tvrditi da SDP nije Lagumdzija, a svima je jasno da je to upravo postalo drustvo jednog lica u kojem on sve odredjuje, je prica za malu djecu.

Na kraju krajeva, kada se vec pozivas na narod, strpi se jos malo pa ces vidjeti da si u zabludi. Prepoznali su ljudi one koji su htjeli zbog licnih interesa, pravdajuci se realnoscu, pritiscima, i nekim narednim fazama usvojiti nesto sto bi dugorocno vodilo jos vecem raslojavanju BH drustva i drzave.

A poslije 1. oktobra ces vjerovatno ponoviti onu vozdovu cuvenu "ma to su ljudi iz ruralnih sredina glasali za njih". Nije ni cudo sto sve radi da nestane ove "zemlje seljaka"...
haris ubleha

Post by haris ubleha »

Sejdo je u onom postu a i inace simbol poltronstva i poslusnistva, a ne Bosnjaka ili Albanaca. On je simbol kakav neko treba biti po mjeri, recimo, Srba.
Ima jedan po mjeri Srba: zalagao se 1994. godine, poput Karadzica, za podjelu BiH i malu bosnjacku drzavu; potpisao Dejton 1995. godine; sa svojim profitersko-stranackim "jatom" poklanjao imovinu koju je stvarao bosnjacki narod decenijama (Zeljezara za 1 KM, TZ banka gratis) ili unistava profitabilne firme (Elektroprivreda BiH, BH Posta...) i tako sprijecio da Federacija bude puno razvijenija od RS, onda sprijecio ustavne promjene kojima bi jacala drzava, danas je najbolji advokat Dodiku da Mile od Laktasa moze bez posljedica baljezgati ono sto baljezga... Taj se zove Haris. Citao sam da KOS Ace Vasiljevica ima kompromitirajuce materijale o Haretu i da ce ih upotrijebiti kada bude potrebno. Zasad nemaju potreba da vade dossier iz arhiva jer Hare sve dobro odraduje za Srbe... :-?
bleka

Post by bleka »

haris ubleha wrote:
Sejdo je u onom postu a i inace simbol poltronstva i poslusnistva, a ne Bosnjaka ili Albanaca. On je simbol kakav neko treba biti po mjeri, recimo, Srba.
Ima jedan po mjeri Srba: zalagao se 1994. godine, poput Karadzica, za podjelu BiH i malu bosnjacku drzavu; potpisao Dejton 1995. godine; sa svojim profitersko-stranackim "jatom" poklanjao imovinu koju je stvarao bosnjacki narod decenijama (Zeljezara za 1 KM, TZ banka gratis) ili unistava profitabilne firme (Elektroprivreda BiH, BH Posta...) i tako sprijecio da Federacija bude puno razvijenija od RS, onda sprijecio ustavne promjene kojima bi jacala drzava, danas je najbolji advokat Dodiku da Mile od Laktasa moze bez posljedica baljezgati ono sto baljezga... Taj se zove Haris. Citao sam da KOS Ace Vasiljevica ima kompromitirajuce materijale o Haretu i da ce ih upotrijebiti kada bude potrebno. Zasad nemaju potreba da vade dossier iz arhiva jer Hare sve dobro odraduje za Srbe... :-?
To ce nas ZLatko odbraniti, sa ustavnim reformama i jednopartijskim sistemom ?
edinbug

Post by edinbug »

bleka wrote:
haris ubleha wrote:
Haris je doktorirao u jednopartijskom sistemu, i to na veoma jakoj temi.
De, majke pomozi Harisu da nađe član 35, Zlaja će vam za svako slovo dati dukat. :lol: :lol: :lol:
haris ubleha

Post by haris ubleha »

bleka wrote:
haris ubleha wrote:
Sta tebe ima Zlatko ili bilo ko drugi da brani kad ne dijelis sudbinu gradjana BiH? Da li ja tebi sugerisem nesto o ustavnim promjenama u Svajcarskoj? Razlaz ili prelazak na becka-raja.com ili dijaspora.com, pa raspravljajte o koncertima narodnjaka u vasem Bezirku ili vasoj strasse.
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

haris ubleha wrote:
Znam da je off topic ali može li mi neko pojasniti ovo boldirano pošto sam ja mislio da se stvar oko Željezare odigrala malo drugačije.
bleka

Post by bleka »

haris ubleha wrote: Sta tebe ima Zlatko ili bilo ko drugi da brani kad ne dijelis sudbinu gradjana BiH? Da li ja tebi sugerisem nesto o ustavnim promjenama u Svajcarskoj? Razlaz ili prelazak na becka-raja.com ili dijaspora.com, pa raspravljajte o koncertima narodnjaka u vasem Bezirku ili vasoj strasse.
Ja sam Gradanin BiH. A ti i tebi slicni bi me rado ispisali iz drzavljanstva. Evo bas sam se radujem narodnjacima za vikend. Dokurci ova street PArada :D
Apos

Post by Apos »

seljak_cojek wrote:
haris ubleha wrote:
Znam da je off topic ali može li mi neko pojasniti ovo boldirano pošto sam ja mislio da se stvar oko Željezare odigrala malo drugačije.
I ja ali tamo neki ublehaši tvrde drugačije, valjda po nalogu CK.
haris ubleha

Post by haris ubleha »

Apos wrote:
seljak_cojek wrote:
haris ubleha wrote:Ima jedan po mjeri Srba: zalagao se 1994. godine, poput Karadzica, za podjelu BiH i malu bosnjacku drzavu; potpisao Dejton 1995. godine; sa svojim profitersko-stranackim "jatom" poklanjao imovinu koju je stvarao bosnjacki narod decenijama (Zeljezara za 1 KM, TZ banka gratis) ili unistava profitabilne firme (Elektroprivreda BiH, BH Posta...) i tako sprijecio da Federacija bude puno razvijenija od RS, onda sprijecio ustavne promjene kojima bi jacala drzava, danas je najbolji advokat Dodiku da Mile od Laktasa moze bez posljedica baljezgati ono sto baljezga... Taj se zove Haris. Citao sam da KOS Ace Vasiljevica ima kompromitirajuce materijale o Haretu i da ce ih upotrijebiti kada bude potrebno. Zasad nemaju potreba da vade dossier iz arhiva jer Hare sve dobro odraduje za Srbe... :-?
I ja ali tamo neki ublehaši tvrde drugačije, valjda po nalogu CK.
Citajte Slobodnu Bosnu, tamo puno pisu o tome kako su "patriote" opljackale bosnjacki narod u koji se (pred izbore) zaklinju... :bih:
bleka

Post by bleka »

haris ubleha wrote:
Citajte Slobodnu Bosnu, tamo puno pisu o tome kako su "patriote" opljackale bosnjacki narod u koji se (pred izbore) zaklinju... :bih:
i gledajte 60 minuta pa cete vidjeti sta nas ceka... POGROM za one koji misle svojom glavom.
Post Reply