deset_u_pola wrote:delly wrote:A što se tiče mračnih parkova i parkinga, niko ne priča kad razbojnici ljude pljačkaju po Vilsonovom i obijaju auta. Bitnije je pričati nebuloze o šerijatskoj policiji.
Samo jedna cinjenica je ovdje pridvidjena

tema je "SP". Kada se postavi tema o pljački po Vilsnonovom i obijanju auta, diskutirat cemo i o tome ne mijesajuci u tu temu "SP"...
Sad si našao/la da ne mješaš teme. Kad se priča kako Željko Komšić kao ne da da se gradi crkva na Grbavici, baljezgate o tome kako se gradi džamija i kako je to provokacija. I da ne nabrajam dalje.
I kladite se koji će belaj biti sljedeći.
Zaista patetično.
A za Mircerku, kad čujem da ŠERIJAT pominju ljudi koji o tome namaju pojma, itekao mi se upali alarm. Zašto? Jer pričaju gluposti za koje nemaju ni dokaza ni argumenata.
I još jednom pozdravljam gornji Kolumbov post. Čovjek vam je sve rekao[/quote]
Pa zasto nisi reagovao na mijesanje teme bas kao i ja sada. Ovo me podsjeca na slijedece:
Pisac Jack Bernstein najbolje je opisao prljavu prirodu ADL-a* ovako:
Anti Defamation League (ADL) – organizacija koja se specijalizovala u blaćenju, klevetanju i špijuniranju.
“Meni je veoma poznata vaša taktika, draga moja cionistička braćo, kojom se služite da ušutkate one koji pokušavaju da objelodane vaše subverzivne radnje. Ako ta osoba nije jevrejske nacionalnosti, vi ju odmah proglasite “anti-semitom” što je samo jedna dimna zavjesa koja vam služi za sakrivanje vaših prljavih rabota. Međutim, ako je osoba koja vas razotkriva Jevrej, onda se služite drugom taktikom:
* Prvo, ignorišete optužbe nadajući se da se informacija o tome neće daleko proširiti.
* Ako se informacija proširi, onda ju vi pokušate da ismijete kao i osobu koja ju promoviše.
*Ako ni ovo ne radi, onda je vas idući korak – atentat na ličnost. Ako čovjek nije imao skandala iza sebe, onda ćete se vi potruditi da već izmislite neki.
*Ako ništa od ovoga ne donese željeni efekat, vi se onda nećete libiti ni fizičkog napada na tu osobu.
Vi nikada niste pokušali da dokažete da je sama informacija netačna. Tako, prije nego što započnete svoje napore da me ušutkate, ja vam nudim jedan izazov: Vi kao cionisti skupite određen broj jevreja Cionista i svjedoka koji će zastupati vaše stavove; a ja ću skupiti isti broj osoba koji su anti-cionisti, pro-američki nastrojeni jevreji i svjedoci.
Onda će Cionisti i Anti-Cionisti objasniti i obrazložiti svoje stavove, a onda mogu da raspravljaju o ovoj knjizi i svom materijalu u vezi sa njom – a ova debata će se održati u televizijskom studiju. Hajde da prezentiramo sve informacije obeju strana i da pustimo američku publiku da sama odluči sta je istina a šta ne. Zar ovo nije pošten prijedlog? Vi ćete svakako rado prihvatiti ovaj prijedlog, ako ono što sam ja napisao nije istina. Ali ako se ponovo vratite na staro zapomaganje “Laži, sve su ovo laži!”, vi ćete onda time samo da potvrdite američkoj publici da je u stvari sve ovo što sam napisao- istina.
Ne moramo ni da kažemo, da Bernstein-ov izazov nikada nije bio prihvaćen.
Nemozes poreci da takvih pojava ima u Sarajevu tako sto ces stalno ponavljati kako je to laž!