Peta kolona tj. Karadzicevci

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

slimmersex

Post by slimmersex »

zavrzlama wrote:Jednostavno-stvar je ista. Ako ste htjeli da se jugoslavija raspadne morate pristati I na to da se bih raspadne.

a) Najmanje su htjeli i uticali BIH gradani na raspad SFRJ.

-- izasli su na referendum o nezavisnosti bih i zaokruzili "da" a da prethodno nije postignut dogovor o ustroju zemlje izmedju ta tri naroda. radilo se o cistoj majorizaciji i s obzirom na iskustvo iz ndh - rat je bio neizbjezan.

b) ako se bude BIH i raspadala nece se raspasti po rezultatima etnickog ciscenja.

--bilo je vise etnickih ciscenja, onaj iz perioda 1941-1945 je bio kudikamo radikalniji od posljednjeg.

Dok su Miliosevicevi i Karadicevi poslusnici drzali pod okupacijom pola hrvatske i 70% BIH...nisu se culi glasovi da se zali za podjelom Juge, sad je kasno...svi smo najeb..i...sto i zasto zakljuci sama/sam.
-- da se odredjeni ljudi nisu opredjelili za otcjepljenje bih, a referendum se desio prije rata - do rata ne bi ni doslo.
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

slimmersex wrote:
zavrzlama wrote:Jednostavno-stvar je ista. Ako ste htjeli da se jugoslavija raspadne morate pristati I na to da se bih raspadne.

-- izasli su na referendum o nezavisnosti bih i zaokruzili "da" a da prethodno nije postignut dogovor o ustroju zemlje izmedju ta tri naroda. radilo se o cistoj majorizaciji i s obzirom na iskustvo iz ndh - rat je bio neizbjezan.

b) ako se bude BIH i raspadala nece se raspasti po rezultatima etnickog ciscenja.

--bilo je vise etnickih ciscenja, onaj iz perioda 1941-1945 je bio kudikamo radikalniji od posljednjeg.

Dok su Miliosevicevi i Karadicevi poslusnici drzali pod okupacijom pola hrvatske i 70% BIH...nisu se culi glasovi da se zali za podjelom Juge, sad je kasno...svi smo najeb..i...sto i zasto zakljuci sama/sam.
-- da se odredjeni ljudi nisu opredjelili za otcjepljenje bih, a referendum se desio prije rata - do rata ne bi ni doslo.
I ja kazem. Jos da su su se fino sami iselili iz svojih kuca, a prethodno sve vrijednije stvari fino spakovali da je "srpskoj vojsci" lakse za nositi, gdje bi nam bio kraj... :roll:
zavrzlama

Post by zavrzlama »

slimmersex wrote:

-- da se odredjeni ljudi nisu opredjelili za otcjepljenje bih, a referendum se desio prije rata - do rata ne bi ni doslo.[/quot

Kad odgovoris na ova pitanja mozemo dalje:

1.Dali su gradani BIH krivi za zelju Slovenaca,Makedonaca i Hrvatske za izlazak iz SFRJ.

2. Dali je 6% oficirskog kadra muslimana u JNA imalo ikakav uticaj na rad i ulogu JNA u to vrijeme.

3.Dali ti smatras da bi zeljom BIH muslimana da ostanu u krnjoj Jugi,Milosevic iz zahvalnosti muslimanima i BIH ukinuo cetnicki pokret u srbiji,zatvorio u zatvor Arkana,Seselja i hiljade drugih cetnika.
4.Dali bi bio izbjegnut pokolj hrvata u Vukovaru.
5.Dali bi bio izbjegnut pokolj i protjerivanje hrvata iz BIH.
6.Dali bi pri izlasku vojske iz popaljenog Vukovara srbi se udostojili pa svi imali petokrake na glavama a ne subare sa kokardama.

Vidis ja mislim da nebi nista uradili od ovog...zato se narod u BIH a muslimani u ovom slucaju opredijelili za samostalnost...
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Bosna postoji od X stoljeca kao drzava! U Jugoslaviji je bila drzava sa pravom na samoopredjeljenje i slobodu od velike srbije, to je ona iskoristila a na nju je lansirana agresija i pocinjen genocid koji je rezultirao stvaranjem "RS" koja je ostala u BiH ali mora nestat a da se ona odvoji je kao da se treci rajh ozivi...
Efekt

#130 Re: Peta kolona tj. Karadzicevci

Post by Efekt »

slimmersex wrote:
JBT wrote:SDS sa Karadzicem na celu je imala cilj da podijeli BiH i dio koji se zove RS pripoji Srbiji. Da bi dosli do toga morali su prvo dokazati svijetu da je suzivot izmedju tri vecinska naroda u BiH nemoguc.
I danas je BiH puna ljudi koji propagiraju tu verziju odnosa u BiH.
Ima li petokolonasa i na ovome forumu?
u cemu je razlika izmedju onih koji su propagirali nemogucnost suzivota naroda na nivou jugoslavije i izmedju onih koji su propagirali nemogucnost suzivota medju 3 naroda bih?

Oni koji su se zalagali za odvajanje bih od krnje jugoslavije a zalazu se za cjelovitost bih su u najmanju ruku licemjerni.
Pod 1 . Nema razlike !!!!!!!!!jer jedni te isti ljudi su propagirali nemugucnost zajednickog zivota u Yu i u Bosni i Hercegovini .To su Srbi.Prije nego li je otisla Slovenija i Hrvatska Srbi su nosali Lazarova jaja , na Gazimestanu trazili oruzje a Seselj govorio: " Svi Srbi u jednoj drzavi
, tamo gdje je ijedan srpski grob tu je srpska drzava .Granice Srbije su tada bile Virovitica , Karlovac Karlobag . a Hrvatska ce se vidjeti sa Sljemena .opet porucuje cosavi cetnicki vojvoda .Cetnik a ne moze mu brada narasti to je gadna fela kao npr .kada se Muji ne moze dignuti
Efekt

#131 Re: Peta kolona tj. Karadzicevci

Post by Efekt »

slimmersex wrote:
JBT wrote:SDS sa Karadzicem na celu je imala cilj da podijeli BiH i dio koji se zove RS pripoji Srbiji. Da bi dosli do toga morali su prvo dokazati svijetu da je suzivot izmedju tri vecinska naroda u BiH nemoguc.
I danas je BiH puna ljudi koji propagiraju tu verziju odnosa u BiH.
Ima li petokolonasa i na ovome forumu?
u cemu je razlika izmedju onih koji su propagirali nemogucnost suzivota naroda na nivou jugoslavije i izmedju onih koji su propagirali nemogucnost suzivota medju 3 naroda bih?

Oni koji su se zalagali za odvajanje bih od krnje jugoslavije a zalazu se za cjelovitost bih su u najmanju ruku licemjerni.

Yu su razbili Srbi ! Prva zemlja koja se odvojila od Yu je Srbija ! Davno prije Slovenije a Bosnu i da ne spominjem.Milosevic je izvrsio drzavni udar , i Cernu Goru doveo marinetsku vladu na celu sa svojim kerom momirom Bulatovicem.Ubio je svog kuma Stabolica i izvrsio udar u samoj Srbiji.Potouno je ukinuo SAP-e Vojvodinu i Kosovo i svaki oblik njihove autnomnosti zagrantiran Ustavom iz 1974 sveo na nulu.Aleksandar Prlja je obavljap poslove ministra vanjskih poslova a Budimir Loncar je samo dolazio u kancelariju u kojoj jedva da je radio telefon.Sve aktivnosti premijera drzave Ante Markovica su onmogucene tako da covjek spakovao kofere i napustio Beograd.Yugoslavija je vec bila srusena !!!!!!!
A ovo sto ti pises mladicu , je smijurija .
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Meni je Efekt kralj! 8-)
Efekt

Post by Efekt »

mr__bosnjak wrote:Meni je Efekt kralj! 8-)
Nemoj bolan gospodine Bosnjak , znas da ja nisam rojalista nego za republiku po mogucnosti sa drugom na celu.Ma dobro je i to za kralja i cara samo nek ti nisam reis ul - ullema :-)
Efekt

Post by Efekt »

slimmersex wrote:

Stvar je jos jednostvanija .Ako ste htjeli ( Srbi ) da se jugoslavija raspadne morate biti spremni i na to da se Srbija raspadne .Ne Bosna i Hercegovina vec Srbija .{ u stvari vec se raspala a i opet ce ako bude srece } :-0 Sto se tice licemjerstva i za to se obrati na adresu Srba i Srbije.Ne mozete traziti za sebe da svi Srbi zive u jednoj drzavi a to pravo osporavati drugima.Posto vi niste licemjeri sada fino lijepo dajte Vojvodinu , Madjarima , Hrvatima , Bunjevcima ... da i oni zive u jednoj drzavi sa svojom maticom .Kosovo i Albance da i oni zive sa svojom bracom ( u stvari to ste vec dali , poznata srpska vlikodusnost ) Sandzak i muslimane dajte Bosni , tako se volimo burazeru a na pravdi boga zivimo rastavljeni evo vec 140 godina.Kusur dadnite Rumuniji sa njihovim Ciganima i Vlasima.Takodje se kolega varate da se mi zalazemo za suzivot u BiH .Hem smo umorni jer smo se jedini za to zalagali u bivsoj Yu , hem su srpske vojske od Sidneja do Cikaga i od Nisa do Laktasa u Bosni i Hercegovini napravili genocid.I stoga cemo ti te junake uskoro poslati preko Drine i tako ce vam ce vam se ostvariti stoljetni san da svi Srbi zive u jednoj drzavi.Pored tradicionalne dobrodoslice , hleba , pogace i rakije napravite im i stanove i kuce jer ih ima dosta .( CCCC) SSSS.sto u prevodu znaci : >>> Samo sunetluk Srbina spasava <<<!!!! Ziv bio kumasine i javi se ponekad.Pozelio sam se ekavice ko Bajro matere.
slimmersex

Post by slimmersex »

zavrzlama wrote:
slimmersex wrote:

-- da se odredjeni ljudi nisu opredjelili za otcjepljenje bih, a referendum se desio prije rata - do rata ne bi ni doslo.[/quot

1.Dali su gradani BIH krivi za zelju Slovenaca,Makedonaca i Hrvatske za izlazak iz SFRJ.

a sta se tebe tice sto slovenci hoce da odu iz sfrj? ti ne zivis u sloveniji nego u bih. objasni mi ovaj apsurdni argument da tvoj zivot u imalo zavisi od toga sta slovenci hoce?!

2. Dali je 6% oficirskog kadra muslimana u JNA imalo ikakav uticaj na rad i ulogu JNA u to vrijeme.

mozemo ih nazvati petom kolonom ako su se okrenuli protiv vojske kojoj pripadaju. a pogotovo ako je ta odluka bazirana na tome sta neki janez u ljubljani ili franjo u zagorju hoce. kakve oni veze imaju sa bih i srbijom?!

3.Dali ti smatras da bi zeljom BIH muslimana da ostanu u krnjoj Jugi,Milosevic iz zahvalnosti muslimanima i BIH ukinuo cetnicki pokret u srbiji,zatvorio u zatvor Arkana,Seselja i hiljade drugih cetnika.

sto su se muslimani vise protivili opstanku jugoslavije to je miloseviceva popularnost rasla. arkan je na tome profitirao, dok muslimanima izuzev sporadicnih incidenata (mnogo manjim nego, recimo srbima u federaciji) u sandzaku nije nista bilo. sta mislis zasto?

tunjo filipovic ovo je dobro skontao, kao i fikret abdic. nazalost, alija je bio glup, obicna tetka bez imalo vizije i smisla za politiku.

ko jebe hrvate u vukovaru? poklane su samo deklarirane ustase. i neka su.

hrvati su pocinili vise zlocina prema srbima ( ai prema muslimanima), tako da ovo pitanje ne samo da je apsurdno nego i bezobrazno.

6.Dali bi pri izlasku vojske iz popaljenog Vukovara srbi se udostojili pa svi imali petokrake na glavama a ne subare sa kokardama.

srbi su od hrvata dozivili jasenovac, staru gradisku, raznorazne jame i napokon oluju. vukovar je smijesan.

Vidis ja mislim da nebi nista uradili od ovog...zato se narod u BIH a muslimani u ovom slucaju opredijelili za samostalnost...
i zato su sami krivi sto bosna nikada nece biti normalna drzava.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

opet zoom66 uzeo slobodan dan :D
Efekt

Post by Efekt »

slimmersex wrote:
zavrzlama wrote:
slimmersex wrote: -- da se odredjeni ljudi nisu opredjelili za otcjepljenje bih, a referendum se desio prije rata - do rata ne bi ni doslo.[/quot

a sta se tebe tice sto slovenci hoce da odu iz sfrj? ti ne zivis u sloveniji nego u bih. objasni mi ovaj apsurdni argument da tvoj zivot u imalo zavisi od toga sta slovenci hoce?!

mozemo ih nazvati petom kolonom ako su se okrenuli protiv vojske kojoj pripadaju. a pogotovo ako je ta odluka bazirana na tome sta neki janez u ljubljani ili franjo u zagorju hoce. kakve oni veze imaju sa bih i srbijom?!

sto su se muslimani vise protivili opstanku jugoslavije to je miloseviceva popularnost rasla. arkan je na tome profitirao, dok muslimanima izuzev sporadicnih incidenata (mnogo manjim nego, recimo srbima u federaciji) u sandzaku nije nista bilo. sta mislis zasto?

tunjo filipovic ovo je dobro skontao, kao i fikret abdic. nazalost, alija je bio glup, obicna tetka bez imalo vizije i smisla za politiku.

ko jebe hrvate u vukovaru? poklane su samo deklarirane ustase. i neka su.

hrvati su pocinili vise zlocina prema srbima ( ai prema muslimanima), tako da ovo pitanje ne samo da je apsurdno nego i bezobrazno.

srbi su od hrvata dozivili jasenovac, staru gradisku, raznorazne jame i napokon oluju. vukovar je smijesan.

i zato su sami krivi sto bosna nikada nece biti normalna drzava.
Ranjenici iz bolnice odvedeni pobijeni na Ovcari su za tebe deklarirane ustase.Sram te bilo , Vukovar je branio mile dedakovic zvani Jastreb sa gradjanima grada koji su bili izdani od HDZ rukovodstva odnosno bas od ustasa.Kad neko pobije cetnike sigurno ne govoris tako , "ko ih jebe ".
Za Oluju se obrati Milocevicu , i to je dogovoreno u zamjenu za Bosansku posavinu i one Principove vukojebine , Grahovo , Glamoc .......Velis Hrvati vam napravili jasenovac , Gradisku , i razne jame , a vi opet sa njima za sto ( Karadjordjevo , Graz ...i tako 50 tak puta ) da se dogovorite kako da podijelite Bosnu i ovaj put umjesto Jasenovca otvorite Manjacu , Omarsku , Keraterm , Dretelj , Heliodrom .....i ostale konc logore i kazamate za mucenje silkovanje lobotomiju .....bosanskih muslimana.Bas vam hvala .
Bosna ce na tvoju zalost jednog dana biti normalna zemlja kada se osloboditi nenormalnih ljudi ako se cetnici uopce mogu zvati ljudima.
A Srbija jeste i jos ce dugo biti nenormalna zemlja jer tamo nista nije normalno.Nista pod milim Bogom.Bog ili spava ili ne postoji kada je vas pustio da Bosni uradite ono sto ste uradili.Prokleti bili !!!!!!!
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Efekt wrote:
Nemoj bolan gospodine Bosnjak , znas da ja nisam rojalista nego za republiku po mogucnosti sa drugom na celu.Ma dobro je i to za kralja i cara samo nek ti nisam reis ul - ullema :-)
Oprosti Predsjednice :D pardon, druze Predsjednice :D
Efekt

Post by Efekt »

mr__bosnjak wrote:
Efekt wrote:
Smrt fasizmu , sloboda mojoj BOSNI I HERCEGOVINI !!!!!!
Doci ce dan kada cemo imati jednog predsjednika i jedan parlament i jednu policiju i ...i sve to u jednoj i jedinoj BiH , od Une do Drine i od Save do mora .Cetnici neka sebi prave republiku sumsku u Canadi.Tamo ima dosta sume i nek se igraju ..........
JBT

Post by JBT »

Jer nit sam ja petokolonas nit mi je retorika naci... Nemas nikakvo pravo me takvim prozivat, a ako uzmas sebi to pravo onda automatski ja dobijam isto, a evo ja sada tvrdim da ti izjednjavas strane i zelis predstavit da nacionalisti na svim stranama su krivi za belaje a ispravni je ko?
Ono sto si ti u odnosu na Karadzica (on je idejni tvorac plana za podjelu BiH a ti si taj koji svojim djelovanjem pomaze da do toga i dodje zagovarajuci medjunacionalnu netrpeljivost) to je i bosnjacki nacionalizam u odnosu na srpski nacionalizam. Srpski nacionalizam je doveo do svega sto se u ratu dogodilo, a bosnjacki je taj koji svojim djelovanjem ide na ruku srpskoj nacionalistickoj ideji o podjeli BiH tj. bosnjacki nacionalizam samo pomaze srpskom nacionalizmu u podizanju barijera izmedju naroda u BiH i time BiH priblizava tacki gdje bi moglo doci do njenog cijepanja i destrukcije iste na drzavnom planu.
Da li se to radi svjesno ili nesvjesno, to je drugo pitanje, ali bilo svjesno ili nesvjesno ipak nije dobro.
Niti jednom nisam zagovarao podjelu, mrznju niti fasizam. Uvijek samo jedinstvenu BiH za sve njene gradjane. Ali ne mozemo zmirit na to da mnogi od tih "gradjana" to ne zele i drugacije misle i najradje bi klali. To je vidis problem, a problem se ne gura pod tepih vec rjesava. A kako? Eh to ne znam. Ali mrznje ne smije biti, samo trazenje pravde i sjecanje. A Bosna ce ako Bog da multinacionalna ostati sto ja i prizeljkujem...
Pa kako to da nisi naveo niti jedan pozitivan primjer kad je suzivot u pitanju, nego, eto, svaki primjer negativa ziva. Eto, slucajno.

Raja ti je vec objasnila ulogu Milosevica i srpskog nacionalizma u podjeli SFRJ. Dakle, Milosevic je zajedno sa srpskim nacionalistima doveo do raspada SFRJ.

Zasto ne kontas ovako:

Zasto su ljudi, koji tvrde da su bili za ocuvanje SFRJ, protiv cjelovitosti BiH kad je upravo BiH SFRJ u manjem pakovanju?
Ako su se zalagali za opstanak SFRJ koja je bila multietnicka drzava, zasto su sada za podjelu na nacionalnoj osnovi u BiH?
Licemjerstvo ili.....?
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

JBT wrote: ...
Zasto ne kontas ovako:

Zasto su ljudi, koji tvrde da su bili za ocuvanje SFRJ, protiv cjelovitosti BiH kad je upravo BiH SFRJ u manjem pakovanju?
Ako su se zalagali za opstanak SFRJ koja je bila multietnicka drzava, zasto su sada za podjelu na nacionalnoj osnovi u BiH?
Licemjerstvo ili.....?
Ovo za poredjenje SFRJ i BiH nije tacno. SFRJ je bila federacija republika koje su sve bile nacionalne osim republike BiH. SFRJ je nastala dogovorom, vjestackim putem za razliku od BiH koja je nastala dugotrajnim procesom, prirodnim tokom nastajanja jedne zemlje.

BiH nije federacija, niti je kada bila, nego je multinacionalna u svojoj biti, sve dok srpsko-hrvatski dogovor o podjeli BiH nije napravio etnicki ciste teritorije spremne za pripajanje susjedima, koje se danas zovu RS i Herceg-Bosna.

Licno, BiH mi je uvijek bila sve, a nikada Jugoslaviju nisam volio kao sto volim BiH, iako sam je volio dok nije zavladao ovaj srpsko-hrvatski nacionalizam koji je genocidom pokusao da unisti moju domovinu i moj narod.
JBT

Post by JBT »

Poredjenje se odnosilo na nacionalnu strukturu i odnose medju nacijama.
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Ne znam koji su uslovi da se bude petokolonas :roll:
Ako biti petokolonas znaci uzet' govnanu motku pa sve ove svjeze-nacionalno osvjestene tom motkom po ledjima, i ne dat im da se peru sve dok ne skontaju da BiH najvise pripada i na nju najvece pravo imaju Bosanci i Hercegovci....prijavljujem se.
JBT

Post by JBT »

Ako biti petokolonas znaci uzet' govnanu motku pa sve ove svjeze-nacionalno osvjestene tom motkom po ledjima, i ne dat im da se peru sve dok ne skontaju da BiH najvise pripada i na nju najvece pravo imaju Bosanci i Hercegovci....prijavljujem se.
Ti si, daklem, anti-petokolonas.
:oops:
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

JBT wrote:
Ti si, daklem, anti-petokolonas.
:oops:
Sudeci po nekim postovima, ja ti njihovoj ideologiji dodjem k'o virus :D
JBT

Post by JBT »

Tako nekako.
muha_sa

Post by muha_sa »

Petokolonaši su i oni koji sa planerima i izvršiocima genocida koaliciju prave.
Isto tako i oni koji se srame ili plaše genocid genocidom nazvat već o zaračenim stranama šupljira.
-petokolonaši su i oni koji nemaju muda da se suprotstave diktatu da se o novijoj istoriji--to jest o genocidu--u školama ne uči.
-more toga ima al dosadilo mi tipkat.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Efekt wrote:
mr__bosnjak wrote:
Efekt wrote: Nemoj bolan gospodine Bosnjak , znas da ja nisam rojalista nego za republiku po mogucnosti sa drugom na celu.Ma dobro je i to za kralja i cara samo nek ti nisam reis ul - ullema :-)
Smrt fasizmu , sloboda mojoj BOSNI I HERCEGOVINI !!!!!!
Doci ce dan kada cemo imati jednog predsjednika i jedan parlament i jednu policiju i ...i sve to u jednoj i jedinoj BiH , od Une do Drine i od Save do mora .Cetnici neka sebi prave republiku sumsku u Canadi.Tamo ima dosta sume i nek se igraju ..........
Inshalla! :-D
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

@JBT

Citirao si JEDAN post gdje navodim los primjer i eto vec propagiram netrpeljivost... E jesi vala :roll:
Post Reply