Komunisticki zlocin nad Bosnjacima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Nisam znao da je sarajevsko jevrejsko groblje najstarije u Evropi (Koje i danas postoji, a španska jevrejska groblja nestala)!
http://www.iis.unsa.ba/posebna/sefarad/sef_12.htm
Sjeća li se neko da je postojala (Valjda i sada postoji) Ulica Marcela Šnajdera. Uh, ta matematika!
Efekt

Post by Efekt »

dizZaster wrote:
Efekt wrote:
dizZaster wrote: sad su ti Džemaludin Latić i Nedžad Latić trn u oku.
izvrćeš činjenice, nije ovdje niko naivan
znam ba, šta misliš.
Gdje si da te cujem ? Kakvu sam ja cinjenicu izvrnuo ? Kakvu i koju? Ja nikad u zivotu cinjenicu izvrnuo nisam .Moja se vjera zove istina ! Evo samo u ovome sto si ti izvadio .Dvije recenice od mojeg cijelog zivota i stotinu postova na ovom forumu mjesec dana.Sta je izvrnuto .Je li Dzemaludin Latic i jasrebovi iz SDA , jesu li oni radili na podijeljenoj Bosni i Hercegovini.Jesu li pravili drzavicu skrojenu po svojim seljackim caksirama , gdje ce 70 % zemlje pripasti nasim dusmanima i okupatorima nasim dzelatima .JESU !!!! To su radili , zdusno i brizno ali im se nije dalo .
Rezultati njihovih pokusaja su vidlljivi na svakom koraku i katasrofalni su po Bosnjacki narod na prvom i cijelu BIH na drugom mjestu.Mada je to isto.Nama nema zivota u podijeljenoj BiH .Mi nestajemo .I jeste u pravu si zato mi je on trn u oku.Ko god dijeli moju zemlju on mi je trn u oku.Nisam sentimentalan na imena .Ako mi neko ubije mater zar ce mi lakse ako je to bio Jovan nego li Osman.I za glasanje u parlamentu neposredno poslije rata .Godina je bila 96 ili 97 .Dzemo i ostali dilingeri iz SDA su dali fotelju Veliboru Ostojicu.Cetniku nad cetnicima .Gdje ti tu vidis iskrivljenu cinjenicu.Hoces li i ti mozda kakvo specijalno ogledalo kao i oni na forumu koji tvrde da nije bilo agresije i genocida ? !!!!!!!!!!!!
citat;
Što se tiče moga glasanja za Velibora Ostojića, Alaga Dervišević laže kao pas, kako samo Udbina njuškala znaju lagati. Da, bio sam poslanik u Državnom parlamentu BiH, da – morali smo sačuvati taj parlament u vrijeme kada su SDS i HDZ sve činili da sruše taj parlament, da – svi poslanici, iz SDA, SDP, i svih drugih stranaka glasali su za komisije bez kojih nijedan parlament ne može da radi; da – Veliboru Ostojiću je OHR dao certifikat da je poslanik toga Parlamenta isto kao što je taj certifikat dao i Ademu Boriću, komandantu odbrane Bihaća; da – niko u Parlamentu nije imao pravo da bilo koga etiketira ratnim zločincem; da – SDS je Ostojića stavio u Komisiju za ljudska prava – i šta? Da nismo glasali za sve parlamentarne komisije, Državni parlament bi bio srušen odmah na svome početku, a niko, ni pojedinačno ni kao stranka, nije mogao da ospori ratnom zlikovcu Ostojiću da bude član te komisije. Eto čime se šmeker Alaga služi i eto kako samo mene optužuje za to glasanje! Nema ništa drugo, a toliko mrzi sve što nije komunističko, pogotovo nas koji smo im (bili) oduzeli vlast.
kraj citata;

pogledaj i drugu stranu medalje.
i sta si mi ovim pokazao .Htio si moju tvrdnju demantirati i samo si je potvrdio iz prve ruke .Od samog vinovnika koji priznaje da je digao sapu u parlamentu za Osatojica jer je morao :-) :-) Samo se umrijeti mora , on laze kao pas , ( ja ne bi glaso za Ostojica da ce se svijet cijeli sruditi da mi drze pistolj na celu ......cuj srusio bi se parlament da nisu glasali za Ostojica > srusila bi se koalicija SDA , SDS , HDZ , da nije glasao eto sta bi se srusilo , njihova vlast i pare koje bezocno pljackaju i njihove lazi i njihovo krcmljenje Bosne preko leseva ( pglavito muslimanskih ) laze Latic kao sto je uvijek lagao > Adem Boric , komadant odbrane bihaca ?????? Ja nikad nisam cuo za tog covjeka ! Je li to neki novi dopisnik Ljiljana iz Ljubljane , gdje je Latic proveo rat i uredjivao i pisao za novine koje si sinonim novinarskog bescasca.Novine na cijem celu je stajao su ispisivale najsramnije stranice bosanske zurnalistike.Dzemaludin Latic je covjeka Marka Vesovica , koji je ispisao najsvjetlije stranice bosanske tragedije bez premca , stranice istine i bosanskke boli koje ce svjedociti dok je Boga i svijeta o stradanju bosanskoih muslimana .......Latic je tog ljudinu nazvao vlaskim govnetom koje smrdi na luk i slaninu.Sramota !!!! Laticu Dzemo , Ti smrdis na laz i naconalizam i na dijeljenje Bosne i zato ces morati oddgovarati .Ovdje i sada ! Onaj drugi svijet o kojem ti trubis i vazis sa mindera dok grabis nas ne interusuje.a da da ne zaboravim >
Zato sto je on digao kandze u zrak za svog jarana Velibora Ostojica krivi su naravno komunisti.Komunisti su krivi sto se zemlja vrti oko Sunca a ne oko Dz.L . i njegovog brata i njihovih stranaka.
danas

Post by danas »

Efekt wrote:cuj srusio bi se parlament da nisu glasali za Ostojica > srusila bi se koalicija SDA , SDS , HDZ , da nije glasao eto sta bi se srusilo , njihova vlast i pare koje bezocno pljackaju i njihove lazi i njihovo krcmljenje Bosne preko leseva ( pglavito muslimanskih ).

Zato sto je on digao kandze u zrak za svog jarana Velibora Ostojica krivi su naravno komunisti. Komunisti su krivi sto se zemlja vrti oko Sunca a ne oko Dz.L . i njegovog brata i njihovih stranaka.

ja moram izdvojit... :D i podebljat... :D
a vi kako hocete... :wink:
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Efekt wrote:
mr__bosnjak wrote:
mala-i wrote: mene ne interesuje šta je on mislio jer svako ko želi to da vidi zna šta je milsio ja sam pitala TEBE da li misliš da li takav tekst može objektivan.
i mislim da ti taj drski ton nije bio neophodan...
Nisam primjetio da sam drzak. Izvinjavam se u tom slucaju. :)

Da ti direktno odgovorim: Da mislim da moze biti objektivan po svom shvatanju kako bi to trebalo po islamskoj savjescu glasati.

@Efekt

Da li smatras Armiju BiH "SS-Handzar" divizijom? "Svi koji su dosli poslije su handzarovci, cetnici, ustase........"
Ti vrlo dobro znas sta efekt misli o ABIH .Kakvo ti je ovo blesavo pitanje ? Uvijek si se slagao sa mojim postovima u 99. 99 % slucajeva.Sta te je strecnulo sad? ABIH nisam nikad smatrao nicim drugim doli herojskom , oslobodilackom vojskom koja se borila protiv fasista i ljudozdera. To je narodna vojska Bosne i Hercegovine koja se suocila sa sljedbenicima Draze Mihajlovica i slicnih .Vojnici Armije BIH su bili partizani a na drugoj strani su bili isti oni koji su namjeravali unistiti Bi H 1941 ,ustase i cetnici.
Efekt osudjuje one ljude u SDA koji su od te hrabre Bosanske vojske pravili svoju muslimansku partijsku vojsku , trgovali sa bosanskom teritorijom , krali novac od te Armije .....i posebno gadjenje izrazavam prema poslanicima SDA u skupstini Bi H koji su svi odreda digli svoju ruku i glasali za Velibora Ostojica kao predsjednika komisije za ljudska prava .A taj Ostojic je po meni dostupnim informacija sutao muslimanske glave u Foci.Ko je sada veci musliman i Bosnjak , ja koji bi osudio Velibora Ostijica na elektricnu stolicu ili 3 miliona godina zatvora ili je veci musliman Dzemaludin Latic i ostali kojhi su dali Ostojiu ministarsku fotelju poslije te nogometne utakmice u Foci .Sta ti nije jasno ?
Okej onda, bio sam te pogresno shvatio... Bio si rekao da su svi nakon 90´cetnici, ustase i handzarovci i da su nas opljackali... Pa znamo vec ko su cetnici i ustase onda ostaje da su A-BiH handzarovci. ali ocito nije tako i evo dajem ti :thumbup: na postu mada se sa nekim detaljima ne slazem ali hajde nije vazno :) . I hvala na odgovoru!

P.S. Ono oko Latica, nisam njegov advokat, ali Vesovic je poceo ta prepisivanja nakon sto se Latic usprotivio mjesanim brakovima sto je opet njegovo misljenje...

@_Bosanac

ovo sto si citirao, to sam cijelo vrijeme govorio. Vi ste me protumacili kao "partizano-mrzca" jer sam postirao ovaj zlocin koji se jeste desio...
JahijaJilic

#130 90 miliona zrtava

Post by JahijaJilic »

Kao prvo nisu pobili Bosnjake nego Muslimane jer tada nije bilo ime Bosnjak. Kao drugo svaki sistem na svijetu iam svoj nacin pravljenja mira u drzavi a kakva je YU bila drzava (za vrijeme Tita) to je cijeli svijet znao i postovao. Onaj koji je srao protiv drzave i htio na bilo koji nacin da joj podkopa temelje dobio je po usima i zato je ona drzava zivjela 45 godina u miru i bio si siguran na svakom pedlju te zemlje a sada ne smijes otici u prodavnicu jer te moze ubiti neki pljackas. Tako je sve one koji su bili u vezi sa ustasama ( a nije ih bilo malo) su tragicno okoncali kao i cetnici i ostali kvislinzi. Partizani su bili jedina regularna vojska na ovim prostorima koja se borila protiv fasizma i niko naravno ne moze tvrditi da u toj borbi nisu pocinjene i tragicne greske i da nevini ljudi nisu stradali kao sto je recimo moj djed koji nije bio nigdje i niti u jednoj vojsci ali je podkazan i ubijen u Zenici. Ali bez obzira na to ja sam u tom sistemu zivio kao covjek a ne kao zvijer jer 90% tih koji su poginuli bili su scim srcem protiv te zemlje i mira u njoj. Na kraju krajeva aveti iz II svjetskog rata su se pojavili 90-tih i sad jesmo gdje jesmo!!!!

Kao prvo nisu pobili Bosnjake nego Muslimane jer tada nije bilo ime Bosnjak. Kao drugo svaki sistem na svijetu iam svoj nacin pravljenja mira u drzavi a kakva je YU bila drzava (za vrijeme Tita) to je cijeli svijet znao i postovao. Onaj koji je srao protiv drzave i htio na bilo koji nacin da joj podkopa temelje dobio je po usima i zato je ona drzava zivjela 45 godina u miru i bio si siguran na svakom pedlju te zemlje a sada ne smijes otici u prodavnicu jer te moze ubiti neki pljackas. Tako je sve one koji su bili u vezi sa ustasama ( a nije ih bilo malo) su tragicno okoncali kao i cetnici i ostali kvislinzi. Partizani su bili jedina regularna vojska na ovim prostorima koja se borila protiv fasizma i niko naravno ne moze tvrditi da u toj borbi nisu pocinjene i tragicne greske i da nevini ljudi nisu stradali kao sto je recimo moj djed koji nije bio nigdje i niti u jednoj vojsci ali je podkazan i ubijen u Zenici. Ali bez obzira na to ja sam u tom sistemu zivio kao covjek a ne kao zvijer jer 90% tih koji su poginuli bili su scim srcem protiv te zemlje i mira u njoj. Na kraju krajeva aveti iz II svjetskog rata su se pojavili 90-tih i sad jesmo gdje jesmo!!!!
Ma sve to pase. svaka vlast pa poneka i danjasnja nasljednica tih logika
ponasa se mozda tako. sto ne znaci da ne treba govoriti o nekim dogadjajima. ako djed koji nije bio nigdje i niti u jednoj vojsci ali je podkazan i ubijen u Zenici, sto autoru mnogo i ne smeta, pokojnog je djeda u Zenici mogla ubiti samo zakonodavna vlast, znaci sudije i sudijice.
A oni su cuvali zakon. Mozda i nije bitno ako je pobijeno 100 ili 100 iljada pa najcesce i neduznih. Zakon je zakon pa se ne bi trebalo raspravljati.

Mozda je interesantno kada bi sudije koje su ubijale ili odlucivale da se ubija danas nesto i iznesu ili se oglase o ponosu ispravnog sudjenja. Kakvi osjecaji su ih vodili da eto i neduznog djeta strmoglave u kaznu. Sta su milisli, da li su dozvoljavati izjasnjavanja kao danas ili tako nesto slicno, da li su otkrili vec tada ljudska prava i pravo na iskaz.

Kako vidimo smernice koje je vac tada zacrtalo neodvisno sudstvo prihvatila je po jasnim izjasnjavanjima iz sarajeva i evropa pa danas cuvaju i demokratiju sa dokazanim principima, htjedoh reci u BiH da ne bi bilo zabune.
Helem

Post by Helem »

Partizani su strijeljali,pogubili mnogo ljudi poslije II svjetskog rata, vecinom one koji su bili u neprijateljskim redovima.
Ubijali su i druge, sve sumnjive.
Bilo je to tesko vrijeme.
Nastupalo je vrijeme Tita, ukinuti su zarovi i feredze, uvedeni bonovi i tackice za hranu,stasala je Nova Jugoslavija.
Kralj Petar pobjegao u London, Kraljevina Jugoslavija prije napada Nijemaca,1941 godine, nije se mogla povratititi, posto su partizani sa Titom, preuzeli Kraljevinu Jugoslaviju i dali joj ime FNRJ, Federativna Narodna Republika Jugoslavija,kasnije ce biti SFRJ,Socijalisticka Federativna Republika Jugoslavija,kasnije ce postati SRJ, Savezna Republika Jugoslavija, kasnije ce postati Srbija i Crna Gora,kasnije ce postati Srbija a kasnije ce postati...bolje da nije nikada ni postojala.
Iz vremena poslije II svjetskog,ostala je pjesmica:"Skin'le bule gacice za Titine tackice i dale bule din za Titin cin".
Narod je vise volio vladavinu kralja Petra nego li Titovu vladavinu posto za vrijeme kralja Petra nije bilo nicega ono sto su Titovi partizani uradili narodima kraljevine Jugoslavije, uvodjenje komunistickog rezima i socijalistickog sistema, sa vanjskom politikom miroljubive aktivne koegzistencije.
Komunisti su cistili Jugoslaviju i uzduz i poprijeko od takozvanih antinarodnih elemenata, ustvari ubijali narodne tribune i zatvarali sve svoje protivnike, sikanirali vjernike, prebijali, sudili prijekim sudovima, izmisljali sve ono sto se tada i moglo i nije moglo izmisliti.
Komunisti su vladali tako 45 godina.
Ima jedan zlocin koji mnogi ne prepoznaju a taj zlocin su nacinili komunisti 1990 godine.
KOMUNISTI, su shvatili da dolazi do neminovnog raspada Jugoslavije poslije pada Sovjetskog Saveza i sav scenario raspada Jugoslavije izveli su komunisti, od cuvenih sjednica Centralnog Komiteta SKJ pa do svih blamaza i strahova koje smno prezivjeli od strane komunista.
Vjestim pakovanjem i filovanjem naroda, koji je vec bio dobrano,nije mala sala zivjeti 45 godina u miru i u nakoj Jugi, nako radnicko samoupravljanje,nake kradje, nake vikendice,nake sekretarice,naki fakulteti,naki direktori, Komunisti su optuzili narode za nacionalizam, da bi narode uputili na pogresan trag, i da se narodi pobiju medjusobno.
Ipak narodi to nisu ucinili i nije doslo do nacionalizma i rata takve vrste,sukoba naroda, sto su komunisti prizeljkivali, nakon toga da se ponovno povrate na vlast,sto je likom i djelom pokusao Zlatko Lagumdzija i Nijaz Durakovic
Muslimanski, bosnjacki komunisti su poznati kao najvece izdajice Bosne i bosanskog i kao najvecio cuvari Jugoslavije i pogresno je tvrditi da su to Alija Izetbegovic, Dzemaludin Latic i ostali....
Komunisti,muslimanski,bosnjacki, su se u vrijeme agresije na BiH samo presaltali na Bosnu, vec su znali gdje idu Srbi i Hrvati.
Tako komunisti nisu imali gdje,ni braniti Bosnu a ni u Srbe ni u Hrvate, ni jedni ni drugi ih nece, komunistima je jedino ostalo moliti dragog Boga, kako da ostanu bar u zivotu...od svekolikog nacionalizma.
Da nije rat zavrsen,zaustavljen na onaj nacin na koji je zasutavljen,komunisti ne bi dobro prosli ali eto,imali su srecu....

Recidivi komunista su ostali, i jos mnogi vjeruju u ono komunisticko vrijeme, i mnogi ce i umrijeti i to im vrijeme nece izaci iz glave, zalosno, zadojeni pogubnom komunistickom ideologijom, koja nas je ostavila na zacelju Evrope..
Godinama ce se jos upinjati prstom na pogresne ljude, i pokazivati na pogresna mjesta, napravljen je obrazovno kultuloroski zlocin samom komunistickom ideologijom a onda i samom nepripremom odbrane Bosne, koju su komunisti izdali i ostavili je kao govno na cijedilu a Muslimane pripremili Srbima kao na dlanu,sapremne za klanje,ubijanje,sakacenje,bombardovanje,silovanja,trpanja u logore i ostale vec isprobane srpsko, komunisticke metode.
To je bila osveta za gubljenje komunisticke vlasti.

Svaka cast komunisti, svaka cast Bosnjaci koji ste napustili svoju vjeru i prodali je za komunisticko socijalisticku idelogiju, bravo Jugoslavijo,
Bravo Jugoslavijo zemljo koja si se raspala a zivjela si na ledjima i samaru naroda Jugoslavije, narod je dobra kobila.
Bravo komunisti,zlocinci nad zlocincima, koji ste se svim tim narodima, i Srbima i Muslimanima i Hrvatima igrali igru srceparajuceg bratstva i jedinstva da bi onda, kao razocarani u ljubav tog naroda, optuzili iste narode za nacionalizam, koji nacionalizam,kada ste vladali nad tim narodima i radili im ono sto ste htjeli, na kraju ste dozvolili Srbima da naprave pakao nad muslimanima Bosne i Hercegovine a razbiju i Sandzak i Kosovo, da jedino od svih naroda, muslimanski narod nastrada.

Bravo komunisti koji za to krivite nacionalne stranke, a bravo i ostali.
Bravo svi intelektualci,radnici,prosvjetni i fizicki radnici sa zaposlenjem i bez zaposlenja, bravo djaci i studenti i bravo domacice, te bravo poljoprivrednici.
......
i tako poslije rata, formiram ja kosarkasku ekipu, iskupim preko 20-ak mladica u Americi,pokupujemo lopte,nadjemo dvoranu za treninge,organizujemo se za zajednicki prijevoz autima, uplatimo po dolar za koristenje sale,svaki igrac dolar, nadjemo neke americke ekipe koje ce nam biti sparing partneri, da isprobamo svoje snage, i

Pridje mi jedan od roditelja jednog dobrog mladica,igraca, i upita me:" A je li ce to biti muslimanska kosarka?"
"Hocete li imati zelene dresove i zelenu loptu i je li tvoja ekipa samo za Muslimane".
Pogledah ga i rekoh:" Da, samo za Muslimane i Crnce, kosarka je kosarka, ali za tvoj hatur i moj ceif, postaje muslimanska".

A ti igraj komunisticku kosarku, uhvati se za usi.
Dzemidzic

Post by Dzemidzic »

terapija wrote:
mIRCerka wrote:
SherlockHolmes wrote:Mircerko, posto indirektno ovim i mene prozivas, da te pitam: kada je OK diskutirati o II svjetskom ratu? godinu, dvije, tri prije izbora?

Normalno je da se ovakve teme i vrte (pogledaj internet news), jer oznacavaju preloman trenutak u ljudskoj povijesti. Kod nas je jos normalnije, jer mi svoje duhove jos uvijek nismo ni otkrili, a kamoli sahranili.
Zasto taj tekst nije objavljen prije ovog nekog haman raskola u SDA? volim se ja zezat i volim laganu pricu, ali znaj da nisam ni glupa ni luda i pratim sta se desava...

zamisli, reis okrenuo ledja stranci... ne moze ih Tito vise ujedinit...i mora se necim paznja privuc da se UJEDINE... kao sto rekoh, SAFF i bosnjaci.net mi nisu bas relevantan izvor informacija...da prostis...

PS sto se 2.svj. rata tice i aktivacije price o istome, koji klinac se jadnih, starih, bolesnih, siromashnih isto tako sjete samo pred izbore...o tome ja pricam...jer nije mr.b. postirao temu kako bismo mi nesto naucili... to da je htio, postirao bi na Kultura i Edukacija, jer podforum istorija nemamo...
ciao
svaka cast!
Jos samo da se vas dvoje slozite oko visocke piramide
:-x
Kad bi meni neko mogao reci ,od ovih antifasista..zasto nijedan zlocin od strane cetnika nad Bosnjacima Foce i Gorazda nije obiljezen?u bivsoj vam i neprezaljanoj.
Jugoslavija,to je ona zemlja, u kojoj je bilo:Biti Srbin, znacilo je nesto pozitivno...Hrvat bi znacilo negativno..Albanac nesto opasno..a biti Musliman znacilo bi nesto primitivno. Taj kompleks kod vecine Bosnjaka muslimana je prisutan i danas.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

E moj Helem... Blago majci koja te tako zadojila... I onoj Americi koja te primila.

Znaci, SDA, SDS i HDZ - komunisti? Jer oni izdvojise torove, zadnja dva povedose ratove, jebu narod i dan danas?
Komunisti su cistili Jugoslaviju i uzduz i poprijeko od takozvanih antinarodnih elemenata, ustvari ubijali narodne tribune i zatvarali sve svoje protivnike, sikanirali vjernike, prebijali, sudili prijekim sudovima, izmisljali sve ono sto se tada i moglo i nije moglo izmisliti.
Da su ih tako zdusno cistili i ubijali sve zivo i nezivo, otkud prezivi toliko antinarodnih elemenata da razjebe nesto sto je 45 godina pravljeno?
Muslimanski, bosnjacki komunisti su poznati kao najvece izdajice Bosne i bosanskog i kao najvecio cuvari Jugoslavije i pogresno je tvrditi da su to Alija Izetbegovic, Dzemaludin Latic i ostali....
O zadnjoj dvojici je bilo tema i tema... Ne znam samo sto ode tamo negdje kad su ti zadnja dvojica svjetlo upalila? Pa danas zaboga nema tih komunista koji su ti krivi za svaki tvoj zivotni neuspjeh.
Godinama ce se jos upinjati prstom na pogresne ljude, i pokazivati na pogresna mjesta, napravljen je obrazovno kultuloroski zlocin samom komunistickom ideologijom a onda i samom nepripremom odbrane Bosne, koju su komunisti izdali i ostavili je kao govno na cijedilu a Muslimane pripremili Srbima kao na dlanu,sapremne za klanje,ubijanje,sakacenje,bombardovanje,silovanja,trpanja u logore i ostale vec isprobane srpsko, komunisticke metode.
To je bila osveta za gubljenje komunisticke vlasti.
OK, shvatam i ovo. Komunisti su govorili kako rata nece biti...
Bravo komunisti,zlocinci nad zlocincima, koji ste se svim tim narodima, i Srbima i Muslimanima i Hrvatima igrali igru srceparajuceg bratstva i jedinstva da bi onda, kao razocarani u ljubav tog naroda, optuzili iste narode za nacionalizam, koji nacionalizam,kada ste vladali nad tim narodima i radili im ono sto ste htjeli, na kraju ste dozvolili Srbima da naprave pakao nad muslimanima Bosne i Hercegovine a razbiju i Sandzak i Kosovo, da jedino od svih naroda, muslimanski narod nastrada.
Velis ti nama da oni nisu bili nacionalisti, pogotovo od '92? I onda komunisti napadnu Srbe, Hrvate a Boga mi i Bosnjake i tako zapocne rat? Ko bi rek'o koliko smo svi godina zivjeli u zabludi...
i tako poslije rata, formiram ja kosarkasku ekipu, iskupim preko 20-ak mladica u Americi,pokupujemo lopte,nadjemo dvoranu za treninge,organizujemo se za zajednicki prijevoz autima, uplatimo po dolar za koristenje sale,svaki igrac dolar, nadjemo neke americke ekipe koje ce nam biti sparing partneri, da isprobamo svoje snage, i

Pridje mi jedan od roditelja jednog dobrog mladica,igraca, i upita me:" A je li ce to biti muslimanska kosarka?"
"Hocete li imati zelene dresove i zelenu loptu i je li tvoja ekipa samo za Muslimane".
Pogledah ga i rekoh:" Da, samo za Muslimane i Crnce, kosarka je kosarka, ali za tvoj hatur i moj ceif, postaje muslimanska".

A ti igraj komunisticku kosarku, uhvati se za usi.
Mislim da ti zadnji citat @Helem zlata vrijedi. Ne samo da si pokazao njime svoj mentalitet, svoju malogradjanstinu, nego si pokazao da ces i sutra, za bilo koji svoj neuspjeh opet kriviti tamo nekog drugog, poznatog i nepoznatog zamaskiranog neprijatelja :oops:
Helem

Post by Helem »

Svaka moja zlata vrijedi.....svakoj rijeci po dukat zut.

Zadnji citat o kosarci upravo dokazuju suprotno od onoga sto ti mislis i naveden je sav ciniziam,ne moj, nego tog covjeka, covjek se zove ili vabi Osman M., koji me priupitao za muslimansku kosarku.
Taj cip je ugradjeni i tebi,komotno te mogu nazvati moj Posranac, bez ikakvog libljenja.
Bosanac je u mojemu prijevodu Posranac a u sirem kontekstu oznacava komunistu odnosno onoga ciji su roditelji bili komunisti ili onoga ko simpatise komuniste.
Na primjeru kosarku,kada sam ja jednostavno i prosto prikupio djecake samo da igramo kosarku,jednostavno samo da ih treniram,bivsi sam kosarkas i bivsi kosarkaski BiH sudija, bez ikakvih predrasuda prema bilo kome, Osman M. mi prilazi i to kaze, to sto je rekao.
Osmane i Bosanac vi ste ozbiljno bolesni ljudi.

Normalno je da si ti Bosance zadojen komunistickom ideologijom i da nemas pojma o cemu ja pisem, da ne pojmis i da ne razumijes, kapis.
Blesav si od rodjenja i pogresno odgojen a da to i ne znas. Zivio si u doba socijalizma kada se neko drugi brinuo o tebi i vjerovatno potices iz radnicke porodice, ne vjerujem da si Nosilac Partizanske spomenice 1941 godine ali vjerujem,bez obzira na tvoje agregatno stanje,da si obican levat, i u komunizmu i u zivotu, blago tvojoj djeci sto te imaju takvog.

Ja ti se,dragi Bosanac, ne svrstavam nigdje, nisam ni komunista ni Musliman,nisam nikada glasao ni na jednim izborima a necu ni na ovim,nikada se vise necu vratiti u Bosnu ni krociti nogom na bosansko tlo,ne priznajem Aliju za predsjednika Bosne a ne priznajem ni SDA, ne podnosim partizane i komuniste a mrzim cetnike,ustase i balije,
dakle ne podnosim nikoga.
Bosanac je sranje,gradjani su sranje,komunisti su sranje,SDA je sranje a i Reis je sranje,Ambasade su sranje, Konzulati su sranje, a sranje je i kosarka.
Dakle sve jedna velika kamara govana kao kada se istrese Bosanski Medjed, 6 kila.

Da smo mi normalni, jos normalna covjeka ne sretoh a ne sretoh ni normalnu zenu, NISTA OD ONOGA A NI OD OVOGA, ne bi ni bilo.
Mi uopste o ovome ne bi, ni na ovakav nacin, ni pisali ni razgovarali.
Silu rijeci sam napisao ali ne i istrosio, na opis naseg karaktera i mentaliteta koji je toliko negativan da to ne bi ni crna zemlja prozdrla i napisao sam da me ubise konstatacije iz bosanskog uma,proizasle iz bosanske basune, koja vecini samo sluzi za sisanje ili da im kisa ne padne u stomak, zato mi nemamo niti cemo imati napredka,kaskamo za svim zemljama Evrope pa cak i Balkana,uskore ce nas i Albanija preteci u svemu.
Los smo narod i ljudi bez karaktera.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Helem wrote:Svaka moja zlata vrijedi.....svakoj rijeci po dukat zut.

Zadnji citat o kosarci upravo dokazuju suprotno od onoga sto ti mislis i naveden je sav ciniziam,ne moj, nego tog covjeka, covjek se zove ili vabi Osman M., koji me priupitao za muslimansku kosarku.
Taj cip je ugradjeni i tebi,komotno te mogu nazvati moj Posranac, bez ikakvog libljenja.
Bosanac je u mojemu prijevodu Posranac a u sirem kontekstu oznacava komunistu odnosno onoga ciji su roditelji bili komunisti ili onoga ko simpatise komuniste.
Na primjeru kosarku,kada sam ja jednostavno i prosto prikupio djecake samo da igramo kosarku,jednostavno samo da ih treniram,bivsi sam kosarkas i bivsi kosarkaski BiH sudija, bez ikakvih predrasuda prema bilo kome, Osman M. mi prilazi i to kaze, to sto je rekao.
Osmane i Bosanac vi ste ozbiljno bolesni ljudi.

Normalno je da si ti Bosance zadojen komunistickom ideologijom i da nemas pojma o cemu ja pisem, da ne pojmis i da ne razumijes, kapis.
Blesav si od rodjenja i pogresno odgojen a da to i ne znas. Zivio si u doba socijalizma kada se neko drugi brinuo o tebi i vjerovatno potices iz radnicke porodice, ne vjerujem da si Nosilac Partizanske spomenice 1941 godine ali vjerujem,bez obzira na tvoje agregatno stanje,da si obican levat, i u komunizmu i u zivotu, blago tvojoj djeci sto te imaju takvog.

Ja ti se,dragi Bosanac, ne svrstavam nigdje, nisam ni komunista ni Musliman,nisam nikada glasao ni na jednim izborima a necu ni na ovim,nikada se vise necu vratiti u Bosnu ni krociti nogom na bosansko tlo,ne priznajem Aliju za predsjednika Bosne a ne priznajem ni SDA, ne podnosim partizane i komuniste a mrzim cetnike,ustase i balije,
Bosanac je sranje,gradjani su sranje,komunisti su sranje,SDA je sranje a i Reis je sranje,Ambasade su sranje, Konzulati su sranje, a sranje je i kosarka.
Dakle sve jedna velika kamara govana kao kada se istrese Bosanski Medjed, 6 kila.

Da smo mi normalni, jos normalna covjeka ne sretoh a ne sretoh ni normalnu zenu, NISTA OD ONOGA A NI OD OVOGA, ne bi ni bilo.
Mi uopste o ovome ne bi, ni na ovakav nacin, ni pisali ni razgovarali.
Silu rijeci sam napisao ali ne i istrosio, na opis naseg karaktera i mentaliteta koji je toliko negativan da to ne bi ni crna zemlja prozdrla i napisao sam da me ubise konstatacije iz bosanskog uma,proizasle iz bosanske basune, koja vecini samo sluzi za sisanje ili da im kisa ne padne u stomak, zato mi nemamo niti cemo imati napredka,kaskamo za svim zemljama Evrope pa cak i Balkana,uskore ce nas i Albanija preteci u svemu.
Los smo narod i ljudi bez karaktera.
Posavjetuj se s kakvim psihijatrom ako to sto si napisao i mislis, vjerovatno bi ti imao sta reci.
danas

Post by danas »

ma helemova je svaka zlatna, ali su zato svi drugi govna ili (u boljem slucaju) bolesnici... :D

:lol: :lol: :lol: :lol:
DONY

Post by DONY »

Sto "NAS" je nekakav "opasan" virus spuco..... :-) :sad:
JBT

Post by JBT »

Znam, nije ti lahko.
:oops:
windas

Post by windas »

Onaj helem misli da je u hali a ne na forumu....
Helem

Post by Helem »

vecina uglavnom..
niste bas ono skroz, naskroz bolesni, nego sa urodjenim partizansko socijalistickim felerima u glavi, oko moje glave.
Strahotu srpske kame i rana,sjecate se pjesme Jure Kastelana i ove strofe:" Dodji prijatelju, mi smo na Balkanu, U Jugoslaviji..mi znamo kako rana pece, kako boli noz.."
Normalno, karikirali ste sva desavanja u ratu, Srbi i Hrvati su imali taj usud i digli ruku na nas,Muslimane, a komunisti su sve to aminovali i cak piskali od dragosti i od srece da nas Srbi kao muslimane zatru, vecina felerecnih gradjana BiH je sve to u sustini posvajala i da nije stislo i Sarajevo,ko zna sta se ne bi sve dogadjalo, mislim da bi Srbima bilo dovoljno da nas podijele u dva tabora i nahuskaju jedne na druge, da bi mi to davno zavrsili i bez Srba,pobili bi se medjusobno u tome ko je komunista i za Tita a ko je za Aliju i nedjeljivu i samostalnu, dakle zar nismo govna???

Meni iskreno receno nije drago sto je rat onako zavrsen i ustavljen to je trebalo produziti, ovo je zaledjeno sranje, kao govno pod ledom.
Cakli se.

Nije nego, ovo je mala sala.

Nisam ja terorista ni ekstreman i fala Bogu sto je rat zaustavljen, ali hocu da fino pojasnim da misljenja koja se prozimaju u tekstovima mnogih,prvenstveno osoba tipova Bosanac, Mostarac i, ustvari vecine, i onih koji cute i nista ne pisu ili ne smiju da napisu,
su upravo misljenja stasala na silnoj propagandi prvenstveno Muhameda Borogovca, vecina od vas u stvari pojma nema ni o ratu i nije dovoljno ni stara ni iskusna, da bi uopste mogla prepoznati namjere drugih, komunistickih recidiva i zaostataka tog vremena i proslosti.

Vrijeme kao vrijeme,nosi svoje, sve ce to jednog dana prekriti,,kako ono bi...snijegovo,ruzmarin i sas.

A ljudi sasavi pa ih treba pustiti da ipak zive.

Majka priroda.
Helem

Post by Helem »

Zdrav sam ja kao dren,bez mahana ali i bez ambicija, potpuno normalan covjek.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Helem wrote:vecina uglavnom..
niste bas ono skroz, naskroz bolesni, nego sa urodjenim partizansko socijalistickim felerima u glavi, oko moje glave.
Strahotu srpske kame i rana,sjecate se pjesme Jure Kastelana i ove strofe:" Dodji prijatelju, mi smo na Balkanu, U Jugoslaviji..mi znamo kako rana pece, kako boli noz.."
Normalno, karikirali ste sva desavanja u ratu, Srbi i Hrvati su imali taj usud i digli ruku na nas,Muslimane, a komunisti su sve to aminovali i cak piskali od dragosti i od srece da nas Srbi kao muslimane zatru, vecina felerecnih gradjana BiH je sve to u sustini posvajala i da nije stislo i Sarajevo,ko zna sta se ne bi sve dogadjalo, mislim da bi Srbima bilo dovoljno da nas podijele u dva tabora i nahuskaju jedne na druge, da bi mi to davno zavrsili i bez Srba,pobili bi se medjusobno u tome ko je komunista i za Tita a ko je za Aliju i nedjeljivu i samostalnu, dakle zar nismo govna???

Meni iskreno receno nije drago sto je rat onako zavrsen i ustavljen to je trebalo produziti, ovo je zaledjeno sranje, kao govno pod ledom.
Cakli se.

Nije nego, ovo je mala sala.

Nisam ja terorista ni ekstreman i fala Bogu sto je rat zaustavljen, ali hocu da fino pojasnim da misljenja koja se prozimaju u tekstovima mnogih,prvenstveno osoba tipova Bosanac, Mostarac i, ustvari vecine, i onih koji cute i nista ne pisu ili ne smiju da napisu,
su upravo misljenja stasala na silnoj propagandi prvenstveno Muhameda Borogovca, vecina od vas u stvari pojma nema ni o ratu i nije dovoljno ni stara ni iskusna, da bi uopste mogla prepoznati namjere drugih, komunistickih recidiva i zaostataka tog vremena i proslosti.

Vrijeme kao vrijeme,nosi svoje, sve ce to jednog dana prekriti,,kako ono bi...snijegovo,ruzmarin i sas.

A ljudi sasavi pa ih treba pustiti da ipak zive.

Majka priroda.
U pravu si, nije do tebe... Majka priroda je kriva.

Ali bitno je da imamo tebe, neshvacenog patriotu, umjetnicku dusu,covjeka koji do podne mrzi sebe a poslje podne cijeli svijet, koji jedini shvata probleme i strahote i pokusava drugima otvoriti oci a oni kao slijepci udaraju strogo po svom. Tebi ako ce biti lakse - slobodno prozivaj i krivi sve druge pa i citav svijet za svoje zivotne probleme i neuspjehe.

Samo udri... Ostro i na prvu.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Helem wrote:Zdrav sam ja kao dren,bez mahana ali i bez ambicija, potpuno normalan covjek.
Bitna referenca je da sam za sebe kazes kako nemas "mahana" a poseban plus ti je to sto si bez ambicija...

Mozda uze i kakvo drvo pomognu na kraju?
JBT

Post by JBT »

Eh..... sta ces.
:-?
JBT

Post by JBT »

BosanaC, pomozi covjeku umjesto sto mu dajes konopac u ruke i saljes ga u sumu.
Dje ce ti dusa.
Helem

Post by Helem »

Tako je!!!!
Zivio govornik,
s njim u kacu!!!!!

Pravo zboris moj Posranac,valjano zboris, vidim da si cak i pametan...

Ma nista za neshvacenost, pisem knjige.....
_BosanaC

Post by _BosanaC »

JBT wrote:BosanaC, pomozi covjeku umjesto sto mu dajes konopac u ruke i saljes ga u sumu.
Dje ce ti dusa.
Ako ce ovakvi k'o on i reis u raj - moja ce biti zadovoljna u paklu.
DONY

Post by DONY »

Samo vas posmatram :sad: vidi se da je Radovan izabrao pravu lokaciju za svoj doktorat....... :sad: :sad: :sad:
Helem

Post by Helem »

Upsss, ima li vas jos....
JBT

Post by JBT »

Helem me je upravo dozvao pameti pa se od sad priklanjam njemu i ideji mu.
Uz slogan:
Helem-melem!!
Post Reply