Ako je post u ime Boga onda je ibadet za sebe.......a svakako kvalitet posta (sawm mi je bolji termin, zaokružuje više) je veći uz namaz.love wrote:Ko od forumasa ovdje ide na teraviju? mislim da slabo ko ovdje ide, sa obzirom da ovaj forum dobro poznajem.Znate li da post bes klanjanja nije post?
Ramazan, opet ;)
- avicena
-
FIKUS2
#127 Re: Ramazan......
NE KONTAM JA OVAJ JEZIK, MOLIM VAS PRIČAJTE BOSANSKI NA OVOM FORUMU
Makk wrote: Lejletul Regaib!
-
Kwaheri
#128 Re: Ramazan......
za nekontanje ti ne koristi prevodjenje.FIKUS2 wrote:NE KONTAM JA OVAJ JEZIK, MOLIM VAS PRIČAJTE BOSANSKI
-
love
haaaa?zena wrote:de ti "muftija" nama to ...natenanelove wrote:Ko od forumasa ovdje ide na teraviju? mislim da slabo ko ovdje ide, sa obzirom da ovaj forum dobro poznajem.Znate li da post bes klanjanja nije post?
Last edited by love on 20/09/2005 19:05, edited 1 time in total.
-
FIKUS2
#130 Re: Ramazan......
ma daj ovo je skroz bezveze postalo, neki dan mi prijatelj rece imao je nesto (ne znam ni ponoviti) - kad ono imao čovjek goste - MA BJAAAAAAŽIzena wrote:za nekontanje ti ne koristi prevodjenje.FIKUS2 wrote:NE KONTAM JA OVAJ JEZIK, MOLIM VAS PRIČAJTE BOSANSKI
-
Kwaheri
#132 Re: Ramazan......
cudno je imati prijatelja kojeg ne razumijes...kako komunicirate...pantomima?FIKUS2 wrote:ma daj ovo je skroz bezveze postalo, neki dan mi prijatelj rece imao je nesto (ne znam ni ponoviti) - kad ono imao čovjek goste - MA BJAAAAAAŽIzena wrote:za nekontanje ti ne koristi prevodjenje.FIKUS2 wrote:NE KONTAM JA OVAJ JEZIK, MOLIM VAS PRIČAJTE BOSANSKI
![]()
![]()
-
love
Ja zivim u dijaspori ali ne oduvijek i bar znam sve Bosanske rijeci a ne kao ovaj fikus dodje nesto glumiti a nezna da su te rijeci jedan dio bosanskog jezikadanas wrote:love wrote:FIKUS2@ ko ti je kriv sto ti neznas Bosanski kao mi ostali Bosnjaci,,sigurno si proveo zivot u dijaspori pa nisi naucio inace bi znao te rijeci![]()
![]()
![]()
![]()
pa gdje ti zivis ljepoto moja....![]()
![]()
-
FIKUS2
#138 Re: Ramazan......
zena wrote:cudno je imati prijatelja kojeg ne razumijes...kako komunicirate...pantomima?FIKUS2 wrote:ma daj ovo je skroz bezveze postalo, neki dan mi prijatelj rece imao je nesto (ne znam ni ponoviti) - kad ono imao čovjek goste - MA BJAAAAAAŽIzena wrote: za nekontanje ti ne koristi prevodjenje.![]()
![]()
posto ocigledno ne kontas poentu, nacrtat cu ti je. radi se o tome da ljudi pocinju koristiti rijeci koje nisu prije koristili - gost = musraif(???) ili tako nesto? a komuniciramo inace na cistom bosanskom ali ne moze svako arapski znat. nit zelim da ga znam. niti me zainima. bolje bi vam bilo ucite engleski
-
love
#141 Re: Ramazan......
Musafir je poznata rijec i nije arapska nego turskaFIKUS2 wrote:zena wrote:cudno je imati prijatelja kojeg ne razumijes...kako komunicirate...pantomima?FIKUS2 wrote: ma daj ovo je skroz bezveze postalo, neki dan mi prijatelj rece imao je nesto (ne znam ni ponoviti) - kad ono imao čovjek goste - MA BJAAAAAAŽI![]()
![]()
posto ocigledno ne kontas poentu, nacrtat cu ti je. radi se o tome da ljudi pocinju koristiti rijeci koje nisu prije koristili - gost = musraif(???) ili tako nesto? a komuniciramo inace na cistom bosanskom ali ne moze svako arapski znat. nit zelim da ga znam. niti me zainima. bolje bi vam bilo ucite engleski
-
FIKUS2
nije tačno, turcizama kao što znamo ima puno u bosanskom od česma, jastuk, breskva, jufka pa do manje poznatih - a o čemu ovdje pričamo su arapske riječi koje sa čisto religioznom pozadinom ulaze u nas jezikavicena wrote:.....engleski svi razumiju....a jel' neka riječ turcizam, odmah galama.....u Srbiji je normalno kod mlađe raje sabajle
Last edited by FIKUS2 on 20/09/2005 19:13, edited 1 time in total.
-
Kwaheri
#145 Re: Ramazan......
rece klon...ovako dobro poznas i islam...jel de?love wrote:
Musafir je poznata rijec i nije arapska nego turska
- avicena
Šta je loše u obogaćivanju jezika.....Krleža je toliko germanizama koristio...FIKUS2 wrote:nije tačno, turcizama kao što znamo ima puno u bosanskom od česma, jastuk, breskva, jufka pa do manje poznatih - a o čemu ovdje pričamo su arapske riječi koje sa čisto religioznom pozadinom ulaze u nas jezikavicena wrote:.....engleski svi razumiju....a jel' neka riječ turcizam, odmah galama.....u Srbiji je normalno kod mlađe raje sabajle
-
FIKUS2
#148 Re: Ramazan......
hvala nešto sam i naučio - al evo probaću da zaboravim - što prijelove wrote:FIKUS2 wrote:zena wrote: cudno je imati prijatelja kojeg ne razumijes...kako komunicirate...pantomima?
Musafir je poznata rijec i nije arapska nego turska
-
ziggy
Idem ja na teraviju i postim,a kad stignem klanjam i ostale namaze.NIJE DA SE HVALIM.zena wrote:de ti "muftija" nama to ...natenanelove wrote:Ko od forumasa ovdje ide na teraviju? mislim da slabo ko ovdje ide, sa obzirom da ovaj forum dobro poznajem.Znate li da post bes klanjanja nije post?
A zasto bi bilo nemoguce da forumasi idu na teraviju?
-
love
Pa ako si dugo ovaj forum pratio onda znas ko dominira ovdje i koliko je religija(posebno islam) nepopularna.ziggy wrote:Idem ja na teraviju i postim,a kad stignem klanjam i ostale namaze.NIJE DA SE HVALIM.zena wrote:de ti "muftija" nama to ...natenanelove wrote:Ko od forumasa ovdje ide na teraviju? mislim da slabo ko ovdje ide, sa obzirom da ovaj forum dobro poznajem.Znate li da post bes klanjanja nije post?
A zasto bi bilo nemoguce da forumasi idu na teraviju?