opadanje kose
Moderator: anex
- Salko sto je u vodu skako
Dior bi onda ovim celavim preporucio da uvjek kapu nose....jel???Jara wrote:Ovo me podsjeti na anegdotu: pitala jedna dama slavnog kreatora Diora kako da prikrije svoje krive noge. Dobila je savjet: "Što dubljim dekolteom!"teco wrote: znaci akd jedan atribut izgubis moras ga zamijeniti sa nekim drugim koji c etaj manajk pokriti.
Kad bi muškarci znali koliko je to ženama bitno, ne bi se toliko brinuli zbog ćelavosti![]()
Meščini da se ovdje javlja ista osoba sa više nikova...kao da piše stranac ili dijete dijasporac...kao neko ko reklamira ove preparate
puno si citala sigmonda freuda...
jaro, jaro, sad si ove celave stvarno utjesila...daj ljudima neki recept, savjet il tome slicno...Jara wrote:Sorry momci, pojma nisam imala da to primate toliko ozbiljno...mozda zato što znam dosta cura kojima to nije bitno.
momci hoce kosu a ne brdo utjesnih rijeci...
- Jara
sorry...zvjezdan wrote:Ma ja bolan, sto me beze ta zena nervira, nesta lupa. Haj nek ona ocelavi i nek se onda sisa na celavo i nek konta da je sve ok. Ko ce to uradit, sjebes se sav kad ti pocne kosa opadat. Lagano je srat nekom kad ti nemas taj problem.
e to je vec malo bolje...imas li neki recept???Jara wrote:sorry...zvjezdan wrote:Ma ja bolan, sto me beze ta zena nervira, nesta lupa. Haj nek ona ocelavi i nek se onda sisa na celavo i nek konta da je sve ok. Ko ce to uradit, sjebes se sav kad ti pocne kosa opadat. Lagano je srat nekom kad ti nemas taj problem.
- Jara
Salkane saosjećajniSalko sto je u vodu skako wrote:jaro, jaro, sad si ove celave stvarno utjesila...daj ljudima neki recept, savjet il tome slicno...Jara wrote:Sorry momci, pojma nisam imala da to primate toliko ozbiljno...mozda zato što znam dosta cura kojima to nije bitno.
momci hoce kosu a ne brdo utjesnih rijeci...
jaro nemilosrdna, sta ti je to proso????Jara wrote:Salkane saosjećajniSalko sto je u vodu skako wrote:jaro, jaro, sad si ove celave stvarno utjesila...daj ljudima neki recept, savjet il tome slicno...Jara wrote:Sorry momci, pojma nisam imala da to primate toliko ozbiljno...mozda zato što znam dosta cura kojima to nije bitno.
momci hoce kosu a ne brdo utjesnih rijeci..., negdje pročitah da je za jačanje kose dobro jesti proso.
dobro ovo oprastam...kriv sam....Jara wrote:Salkane milosrdni,
meščini da ti ne znaš šta je dekolte , inače ne bi spominjo nošenje kape...
Freud nije savremenik Diora
Proso - žitarica...ima u "radnjama zdrave hrane".
i sta onda gospoda treba da radi sa prosom, mislim sa tim zitaricama???
OK raspitaj se...ali nemoj da im to ubrza opadanje...zima je vec pocela....Jara wrote:Salko glasnogovorniče, i ja tebi opraštam![]()
Da ga jedu...vjerovatno se skuha kao riža...raspitat ću se...OK?
budi milostiva barem ovo na kraju godine...
- Jara
U svakom slučaju, nije štetno...Vedo99 wrote:Nisam prije čuo za to Proso ili žitaricu da ima ikakvog efekta na opadanje ili rast kose. Gdje si to čula?Uglavnom, pored lijekova, nikad nije losa ideja da uzimaš B vitamine, posebno Biotin i B12, to pomaže, ali opet dreba lijek.
MANJE POZNATE ŽITARICE
Proso
Proso je žitarica kojoj je čovek u svom razvoju, u svojoj težnji ka višim oblicima civilizacije i povećanju životnog standarda učinio najveću nepravdu. A ta je nepravda upravno srazmerna s dostignutim stepenom civilizacije. Jer proso je predistorijska kultura, poznata još iz mlađeg kamenog doba, kada je bilo ne samo glavna hrana većine stanovništva već i jedan od najstarijih lekova u narodnoj medicini.
Zao glas koji ga je pratio kao sirotinjsku hranu stvara i danas kod mnogih ljudi odbojnost prema prosu kao namirnici.
Zrno prosa ovijeno je plevom (ljuskom) koja pada zajedno sa zrnom. LJuska je neprobavljiva jer sadržava više od 53 odsto celuloze, pa je treba pre upotrebe oljuštiti i pripremiti zrno za upotrebu.
Oljušteno zrno prosa vrlo je hranljiva žitarica koja osigurava čoveku gotovo sve neophodne sastojke za fiziološku ravnotežu organizma. Sadržava najviše ugljenih hidrata (72,9 odsto), belančevina ( 9,9 odsto) i masti (2,9 odsto). Proso je bogato mineralnim sastojcima (oko 2,5 procenata) od čega najviše kalijuma, fosfora i magnezijuma. Vredna pomena je i količina gvožđa, kalcijuma, natrijuma, sumpora i joda. Proso sadrži gotovo sve vitamine grupe B. Energetska vrednost 100 grama oljuštenog prosa iznosi 1374 kJ ili 327 kcal.
Zbog obilja mineralnih sastojaka i lake probavljivosti proso je vrlo pogodna hrana za starije osobe koje naginju bolestima krvnih sudova, kao što je ateroskleroza. Kao izrazito alkalna žitarica, nezamenjivo je za uspostavljanje ravnoteže kod oštećenja crevne flore. Pogrešnom ishranom može, naime, usled delovanja nekih kiselina doći do crevnih oboljenja koja se najlakše otklanjaju dijetom.
Jednom do dva puta nedeljno prosena kaša s povrćem dobro će doći svakom, pa i najzdravijem čoveku. Proso, naime, sadrži rastvorljivu silicujumsku kiselinu koja je potrebna svakom organizmu, bio on zdrav ili bolestan. Pucanje i lomljenje noktiju na rukama i nogama, opadanje i pucanje kose, bubuljice i nečist ten najčešće su posledica pomanjkanja minerala u organizmu. Zato bi žene koje brinu o čistoći svog tena verovatno mnogo bolje učinile kad bi, umesto skupih kozmetičkih preparata, masaža i maski za lice, pokušale da dijetom od prosene kaše i povrća uspostave unutrašnju ravnotežu metabolizma.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Kutolog, stručnjak za kosu i sve probleme u vezi sa kosom. Ne mora biti i doktor, dovoljno je da ima neke kurseve. Seboreični dermatitis, gljivice,...Hitno na pregled kutologu!
xx Komšijski forum wrote:Citat:
Inace minoksidil ti je hipertenziv tako da ga mozes naci u apotekama poprilicno lako.
xxx Komšijski forum wrote:Nije hipertenziv nego antihipertenziv.
Njegovo primarno dejstvo je da siri krvne sudove (periferni vazodilatator) u kozi i na taj nacin dovodi do smanjenja krvnog pritiska. Naknadnim ispitivanjem se utvrdilo da pomaze rast kose i danas se iskljucivo u te svrhe koristi jer izaziva gomilu nezeljenih efekata ako se uzima oralno za skidanje pritiska.
2% rastvor u etanolu se moze kupiti u svakoj apoteci i kosta oko 250-300 din, a postoje i registrovani preparati kao sto su npr. Pilovit ili Pilfud sprej i sl.
Treba biti obazriv prilikom koriscenja minoksidila jer ako se aplikuje na povrsine gde nema dlaka moze dovesti do pojacane maljavosti. Takodje, uz istovremenu terapiju minoksidilom treba masirati teme glave da bi doslo do relaksacije zidova krvnih sudova i pojacane ishrane folikula dlake.
-
Vedo99
Jedino će ti Minoxidil 5% pomoći protiv opadanja kose. Nema problema nikakvi i treba samo da se koristi kako je preporuceno, 1ml ujutro 1ml naveće. Ako se previše koristi, može biti komplikacija, ali to je istina za svaki lijek ako se pretjera. Ja koristim Minoxidil 5% i TOPPIK već duže vremena sa veoma pozitivnim rezultatima. Nema ga kupiti po svim apotekama, ja svoj naručim od distributera i stigne poštom za koji dan. 
Vedo99 wrote:Jedino će ti Minoxidil 5% pomoći protiv opadanja kose. Nema problema nikakvi i treba samo da se koristi kako je preporuceno, 1ml ujutro 1ml naveće. Ako se previše koristi, može biti komplikacija, ali to je istina za svaki lijek ako se pretjera. Ja koristim Minoxidil 5% i TOPPIK već duže vremena sa veoma pozitivnim rezultatima. Nema ga kupiti po svim apotekama, ja svoj naručim od distributera i stigne poštom za koji dan.