manijak1 wrote:Svako vrijeme ima svoje situacije i pozicije .
Ali .....Tito se znao nositi s bagrom a Alija nije .
Sve ostalo je neuporedivo i prilično besmisleno .
Da uprostimo, .....
Dze`sh porediti Derakovica sa Zidaneom, ....
manijak1 wrote:Svako vrijeme ima svoje situacije i pozicije .
Ali .....Tito se znao nositi s bagrom a Alija nije .
Sve ostalo je neuporedivo i prilično besmisleno .
forza milan wrote: ne mozes poredit intelektualca i bravara
de mi ovo prevedi kumim te bogom---ma i ne moraš vala.njonjica wrote:forza milan wrote: ne mozes poredit intelektualca i bravara
"Very interesting were the remarks that Tito's personal doctor, Aleksandar Matunovic, made in his interview given to the Blic daily of November 28, 1997. In that interview, Dr. Matunovic said that he personally thought that “…the man called J. B. Tito was born into the family of aristocrats, which is supported by his preferences, habits and indulgences.
He liked playing billiards, chess, cards, and he was active in sports such as: horseback riding, fencing, gymnastics and tennis. In addition, he spoke German and Russian fluently, and had a good command of English and he could play the piano very well." My question addressed to you, my dear readers, is: have you known of any worker (e.g. locksmith) who is fluent in world languages, who plays the piano and tennis for to relax, rides horses, fences, plays billiard, chess and card, and do you think that you could find such worker anywhere in the world?"
Pa ti sad vidi ko je ovdje bravar.![]()
PardonDONY wrote:Mislio sam na Papet-forumasa...nema veze,pazi sta pises psssss,gogli sve nadgleda![]()
![]()
![]()
Kako li uradi to šezdesetih godina? S "onoga svijeta?"Dolina avalona wrote: NA OVOJ SLICI PORED TITA STOJI COVJEK KOJI JE U KOMUNISTICKOJ ERI BIO PROGLASEN ZA HEROJA!
A OVAJ "HEROJ" JE SEZDESETIH GODINA LICNO ODOBRAVAO I POTPISIVAO ODOBRENJA DA SE STRIJELJAJU MOMCICI OD DVADESETAK GODINA, ZBOG NJIHOVE PRIPADNOSTI POKRETU -MLADIH MUSLIMANA, I ZBOG NJIHOVE HRABROSTI DA MISLE SVOJOM GLAVOM!!
...DALI MOSA PIJADE UZ OVE CINJENICE ZASLUZUJE DA BUDE PRIHVACEN KAO NARODNI HEROJ!?!?
Onda moja greska, prihvatam.Jara wrote:Kako li uradi to šezdesetih godina? S "onoga svijeta?"Dolina avalona wrote: NA OVOJ SLICI PORED TITA STOJI COVJEK KOJI JE U KOMUNISTICKOJ ERI BIO PROGLASEN ZA HEROJA!
A OVAJ "HEROJ" JE SEZDESETIH GODINA LICNO ODOBRAVAO I POTPISIVAO ODOBRENJA DA SE STRIJELJAJU MOMCICI OD DVADESETAK GODINA, ZBOG NJIHOVE PRIPADNOSTI POKRETU -MLADIH MUSLIMANA, I ZBOG NJIHOVE HRABROSTI DA MISLE SVOJOM GLAVOM!!
...DALI MOSA PIJADE UZ OVE CINJENICE ZASLUZUJE DA BUDE PRIHVACEN KAO NARODNI HEROJ!?!?![]()
Umro je 1957!!!
Dolina avalona wrote:Onda moja greska, prihvatam.Jara wrote:Kako li uradi to šezdesetih godina? S "onoga svijeta?"Dolina avalona wrote: NA OVOJ SLICI PORED TITA STOJI COVJEK KOJI JE U KOMUNISTICKOJ ERI BIO PROGLASEN ZA HEROJA!
...DALI MOSA PIJADE UZ OVE CINJENICE ZASLUZUJE DA BUDE PRIHVACEN KAO NARODNI HEROJ!?!?![]()
Umro je 1957!!!
Ali ono sto je (necasno)radio i dalje stoji, kao i moje pitanje!?!
Dolina avalona wrote:Pape,
Prihvatio sam gresku u godinama, ali ono sto je radio se ne brise!
Nesto mi izbjegavas dati odgovor na moje pravo pitanje!?![]()
...Ili sam ga mozda malo komplikovano postavio za tebe...!?
A sto da Bosnjacu prvi metu ispred svoje avlijepape wrote:Dolina avalona wrote:Pape,
Prihvatio sam gresku u godinama, ali ono sto je radio se ne brise!
Nesto mi izbjegavas dati odgovor na moje pravo pitanje!?![]()
...Ili sam ga mozda malo komplikovano postavio za tebe...!?![]()
Hajde, se prvo saberi, ...
Postavio si glupu tvrdnju da iza tog dogadjaja (ne iskljucujem mogucnost da se zaista desio) stoji M. Pijade.
Covjek ti argumentirano pobije tu mogucnost, jer je M.P. umro prije tog slucaja, a ti i dalje insistirash na Moshinoj odgovornosti za "nesto"!?
Znam ja da centrala od vas trazi da se pljuje po Titi i njegovim saradnicima, ali treba pomesti ispred svoje basce, ....![]()
![]()
Koliko je "heroja" promovirala vasa centrala, a u svim drzavama bi im bilo mjesto samo iza resetaka.
I ne brini, suvise si proziran da bi mi bio "komplikovan", ...![]()
![]()
Ja mislim da je valjao i Srbima i Hrvatima koji su ostali na prostorima BH pod kontrolom Armije BiH i ti ljudi nisu dozivljavali ono sto su Bosnjaci dozivljavali po Banja Luci, Trebinju, Bijeljini, Srebrenici, Prijedoru, Stolcu, Vitezu, Novom Travniku itddinamit_covjek wrote:Tito je Tito kako god okreneš,on je valjo svima a Alija samo nama
Tito se efektno obracunavao sa govnima iz svoje basce. (cetnicima i ustasama, ovih trecih nije bilo)hool wrote: A sto da Bosnjacu prvi metu ispred svoje avlije![]()
Sto ne bi sad poslije ovog rata Hrvati i Srbi se rijesili cetnika i ustasa
Pa ce onda Bosnjaci se rijesiti vehabija
Ako se tako efektno obracunao sa cetnicima i ustasama, odakle izronise ovi 91 god.?pape wrote:Tito se efektno obracunavao sa govnima iz svoje basce. (cetnicima i ustasama, ovih trecih nije bilo)hool wrote: A sto da Bosnjacu prvi metu ispred svoje avlije![]()
Sto ne bi sad poslije ovog rata Hrvati i Srbi se rijesili cetnika i ustasa
Pa ce onda Bosnjaci se rijesiti vehabija
Vladajuca koalicija se konacno mora dogovoriti o ciscenju vlastitih septickih jama, ... opasno se razlivaju. Nemoj da vam zovemo onog iz Kikinde, ....![]()
hool wrote: Ja mislim da je valjao i Srbima i Hrvatima koji su ostali na prostorima BH pod kontrolom Armije BiH i ti ljudi nisu dozivljavali ono sto su Bosnjaci dozivljavali po Banja Luci, Trebinju, Bijeljini, Srebrenici, Prijedoru, Stolcu, Vitezu, Novom Travniku itd
hool wrote: Ako se tako efektno obracunao sa cetnicima i ustasama, odakle izronise ovi 91 god.?
Nije bilo vehabija, ali oni za razliku od ovih nabrojanih nisu cinili masovne zlocine nad nemuslimanskim stanovnistvom , a mogli su, da im je to bio ciljpape wrote:hool wrote: Ako se tako efektno obracunao sa cetnicima i ustasama, odakle izronise ovi 91 god.?Ne znam, ... yebo im ti mater, ....
![]()
Ni vehabija nije bilo na ovim prostorima do `92.![]()