Ko je bio bolji, Alija ili Tito?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

manijak1 wrote:Svako vrijeme ima svoje situacije i pozicije .
Ali .....Tito se znao nositi s bagrom a Alija nije .
Sve ostalo je neuporedivo i prilično besmisleno .
:D Ima istine u ovome gore.
Da uprostimo, ..... :oops: ..... Tito je meni k`o Zidane, ... zna sve o fudbalu, a zna i spucati protivnika glavom, .... :D Alija mi vise lici na Ticu Derakovica.
Dze`sh porediti Derakovica sa Zidaneom, .... :oops: :D
muha_sa

Post by muha_sa »

Dragi Pape---Gdje ovog Ticu "iskopa"? :lol: Gdje ti je ba Pista Samardjija?
pape

Post by pape »

muha_sa wrote:Dragi Pape---Gdje ovog Ticu "iskopa"? :lol: Gdje ti je ba Pista Samardjija?
:D Moze i Samardzija, .... Velija Becirspahic, ... Dzemal Serbo - Frizurica, ... :oops: :zzzz:
njonjica

Post by njonjica »

forza milan wrote: ne mozes poredit intelektualca i bravara

"Very interesting were the remarks that Tito's personal doctor, Aleksandar Matunovic, made in his interview given to the Blic daily of November 28, 1997. In that interview, Dr. Matunovic said that he personally thought that “…the man called J. B. Tito was born into the family of aristocrats, which is supported by his preferences, habits and indulgences.
He liked playing billiards, chess, cards, and he was active in sports such as: horseback riding, fencing, gymnastics and tennis. In addition, he spoke German and Russian fluently, and had a good command of English and he could play the piano very well." My question addressed to you, my dear readers, is: have you known of any worker (e.g. locksmith) who is fluent in world languages, who plays the piano and tennis for to relax, rides horses, fences, plays billiard, chess and card, and do you think that you could find such worker anywhere in the world?"

Pa ti sad vidi ko je ovdje bravar. :D :D
muha_sa

Post by muha_sa »

njonjica wrote:
forza milan wrote: ne mozes poredit intelektualca i bravara

"Very interesting were the remarks that Tito's personal doctor, Aleksandar Matunovic, made in his interview given to the Blic daily of November 28, 1997. In that interview, Dr. Matunovic said that he personally thought that “…the man called J. B. Tito was born into the family of aristocrats, which is supported by his preferences, habits and indulgences.
He liked playing billiards, chess, cards, and he was active in sports such as: horseback riding, fencing, gymnastics and tennis. In addition, he spoke German and Russian fluently, and had a good command of English and he could play the piano very well." My question addressed to you, my dear readers, is: have you known of any worker (e.g. locksmith) who is fluent in world languages, who plays the piano and tennis for to relax, rides horses, fences, plays billiard, chess and card, and do you think that you could find such worker anywhere in the world?"

Pa ti sad vidi ko je ovdje bravar. :D :D
de mi ovo prevedi kumim te bogom---ma i ne moraš vala.
njonjica

Post by njonjica »

Ima jos:

In that interview with the woman journalist from the Blic daily, Dr. Matunovic gives account of the discussion he had with Tito on the New Year's Eve (January 1, 1976) on which occasion J. B. Tito, who was slightly drunk, said: "You are terribly mistaken if you think you know me and if you think you know who Tito is. I know that you have wanted to find out all about me from the very beginning. I am also aware that you know somewhat more than the others do, but still, you don't know and you will never know who Tito is. No one ever has or will get to know Tito. Stop concerning yourself with my personality. Since you've come across some facts, rest content with them. Leave it at that, because this would be the best for both of us...” Tito also said: "... I am Faust, Doctor. So, now you know who I am. Not only that I am Doctor Faustus written by Goethe but also the Faust of all Fausts..."

Bravar? :shock: :lol: :lol:
DONY

Post by DONY »

Isto ko A.Staka i I.Biogradilic.
Muha,a moze i Pape ako sjeca,koja je razlika.... :) :) :)
muha_sa

Post by muha_sa »

Muha je gledo i najboljeg od najboljih HASETA a da se Papeta ne sjeća.
Štaku sam isto gledo al što je Rutko.......
DONY

Post by DONY »

Mislio sam na Papet-forumasa...nema veze,pazi sta pises psssss,gogli sve nadgleda :-) :lol: :lol: :lol:
muha_sa

Post by muha_sa »

DONY wrote:Mislio sam na Papet-forumasa...nema veze,pazi sta pises psssss,gogli sve nadgleda :-) :lol: :lol: :lol:
Pardon :-D
najbolje ovako--pun mi više k...c prepucavanja---znam što znam.Alije ni na mapi bilo nije kad su mitingaši i šumnjaci krenuli u razbijanje države---ostalo se zna.
Jara

Post by Jara »

Dolina avalona wrote: NA OVOJ SLICI PORED TITA STOJI COVJEK KOJI JE U KOMUNISTICKOJ ERI BIO PROGLASEN ZA HEROJA!
A OVAJ "HEROJ" JE SEZDESETIH GODINA LICNO ODOBRAVAO I POTPISIVAO ODOBRENJA DA SE STRIJELJAJU MOMCICI OD DVADESETAK GODINA, ZBOG NJIHOVE PRIPADNOSTI POKRETU -MLADIH MUSLIMANA, I ZBOG NJIHOVE HRABROSTI DA MISLE SVOJOM GLAVOM!!
...DALI MOSA PIJADE UZ OVE CINJENICE ZASLUZUJE DA BUDE PRIHVACEN KAO NARODNI HEROJ!?!?
Kako li uradi to šezdesetih godina? S "onoga svijeta?" :-?
Umro je 1957!!!
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

Jara wrote:
Dolina avalona wrote: NA OVOJ SLICI PORED TITA STOJI COVJEK KOJI JE U KOMUNISTICKOJ ERI BIO PROGLASEN ZA HEROJA!
A OVAJ "HEROJ" JE SEZDESETIH GODINA LICNO ODOBRAVAO I POTPISIVAO ODOBRENJA DA SE STRIJELJAJU MOMCICI OD DVADESETAK GODINA, ZBOG NJIHOVE PRIPADNOSTI POKRETU -MLADIH MUSLIMANA, I ZBOG NJIHOVE HRABROSTI DA MISLE SVOJOM GLAVOM!!
...DALI MOSA PIJADE UZ OVE CINJENICE ZASLUZUJE DA BUDE PRIHVACEN KAO NARODNI HEROJ!?!?
Umro je 1957!!!
Onda moja greska, prihvatam.
Ali ono sto je (necasno)radio i dalje stoji, kao i moje pitanje!?!
forUMASH

Post by forUMASH »

...Alija......definitivno....bez dvojbe.....ili dileme....Aljo.... :D
pape

Post by pape »

Dolina avalona wrote:
Jara wrote:
Umro je 1957!!!
Onda moja greska, prihvatam.
Ali ono sto je (necasno)radio i dalje stoji, kao i moje pitanje!?!
:D Haj` dobro, zayebo si se u ovom slucaju za desetak godina. Haj` skontaj pa nam javi, sta je to drugo (necasno) radio, ...? :oops: :D
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

Pape,

Prihvatio sam gresku u godinama, ali ono sto je radio se ne brise!

Nesto mi izbjegavas dati odgovor na moje pravo pitanje!? 8)

...Ili sam ga mozda malo komplikovano postavio za tebe...!? :lol:
pape

Post by pape »

Dolina avalona wrote:Pape,
:oops: :zzzz: Hajde, se prvo saberi, ... :D
Postavio si glupu tvrdnju da iza tog dogadjaja (ne iskljucujem mogucnost da se zaista desio) stoji M. Pijade.
Covjek ti argumentirano pobije tu mogucnost, jer je M.P. umro prije tog slucaja, a ti i dalje insistirash na Moshinoj odgovornosti za "nesto"!?
Znam ja da centrala od vas trazi da se pljuje po Titi i njegovim saradnicima, ali treba pomesti ispred svoje basce, .... :oops: :zzzz:
Koliko je "heroja" promovirala vasa centrala, a u svim drzavama bi im bilo mjesto samo iza resetaka.
I ne brini, suvise si proziran da bi mi bio "komplikovan", ... :zzzz: :zzzz: :zzzz:
hool

Post by hool »

pape wrote:
Dolina avalona wrote:Pape,
:oops: :zzzz: Hajde, se prvo saberi, ... :D
Postavio si glupu tvrdnju da iza tog dogadjaja (ne iskljucujem mogucnost da se zaista desio) stoji M. Pijade.
Covjek ti argumentirano pobije tu mogucnost, jer je M.P. umro prije tog slucaja, a ti i dalje insistirash na Moshinoj odgovornosti za "nesto"!?
Znam ja da centrala od vas trazi da se pljuje po Titi i njegovim saradnicima, ali treba pomesti ispred svoje basce, .... :oops: :zzzz:
Koliko je "heroja" promovirala vasa centrala, a u svim drzavama bi im bilo mjesto samo iza resetaka.
I ne brini, suvise si proziran da bi mi bio "komplikovan", ... :zzzz: :zzzz: :zzzz:
A sto da Bosnjacu prvi metu ispred svoje avlije :-)
Sto ne bi sad poslije ovog rata Hrvati i Srbi se rijesili cetnika i ustasa
Pa ce onda Bosnjaci se rijesiti vehabija :)
dinamit_covjek

Post by dinamit_covjek »

Tito je Tito kako god okreneš,on je valjo svima a Alija samo nama
hool

Post by hool »

dinamit_covjek wrote:Tito je Tito kako god okreneš,on je valjo svima a Alija samo nama
Ja mislim da je valjao i Srbima i Hrvatima koji su ostali na prostorima BH pod kontrolom Armije BiH i ti ljudi nisu dozivljavali ono sto su Bosnjaci dozivljavali po Banja Luci, Trebinju, Bijeljini, Srebrenici, Prijedoru, Stolcu, Vitezu, Novom Travniku itd
pape

Post by pape »

hool wrote: A sto da Bosnjacu prvi metu ispred svoje avlije :-)
Tito se efektno obracunavao sa govnima iz svoje basce. (cetnicima i ustasama, ovih trecih nije bilo)
Vladajuca koalicija se konacno mora dogovoriti o ciscenju vlastitih septickih jama, ... opasno se razlivaju. Nemoj da vam zovemo onog iz Kikinde, .... :oops: :zzzz:
hool

Post by hool »

pape wrote:
hool wrote: A sto da Bosnjacu prvi metu ispred svoje avlije :-)
Tito se efektno obracunavao sa govnima iz svoje basce. (cetnicima i ustasama, ovih trecih nije bilo)
Vladajuca koalicija se konacno mora dogovoriti o ciscenju vlastitih septickih jama, ... opasno se razlivaju. Nemoj da vam zovemo onog iz Kikinde, .... :oops: :zzzz:
Ako se tako efektno obracunao sa cetnicima i ustasama, odakle izronise ovi 91 god.?
pape

Post by pape »

hool wrote: Ja mislim da je valjao i Srbima i Hrvatima koji su ostali na prostorima BH pod kontrolom Armije BiH i ti ljudi nisu dozivljavali ono sto su Bosnjaci dozivljavali po Banja Luci, Trebinju, Bijeljini, Srebrenici, Prijedoru, Stolcu, Vitezu, Novom Travniku itd
:D Valj`o je do podne, ..... popodne je znalo biti i gadno, .... :oops: :D
pape

Post by pape »

hool wrote: Ako se tako efektno obracunao sa cetnicima i ustasama, odakle izronise ovi 91 god.?
:roll: Ne znam, ... yebo im ti mater, .... :oops:
Ni vehabija nije bilo na ovim prostorima do `92. :roll: :D
hool

Post by hool »

pape wrote:
hool wrote: Ako se tako efektno obracunao sa cetnicima i ustasama, odakle izronise ovi 91 god.?
:roll: Ne znam, ... yebo im ti mater, .... :oops:
Ni vehabija nije bilo na ovim prostorima do `92. :roll: :D
Nije bilo vehabija, ali oni za razliku od ovih nabrojanih nisu cinili masovne zlocine nad nemuslimanskim stanovnistvom , a mogli su, da im je to bio cilj
I oni su se tek pojavili kao odgovor na masovna ubijanja Bosnjaka
Jara

Post by Jara »

Ja ću nešto o tome ko je bio bolji u uspostavljanju i održavanju prijateljskih i ekonomskih odnosa sa ISLAMSKIM ZEMLJAMA - Alija ili Tito.
U Titovo doba, svaki čas dolazili u posjetu lideri islamskih zemalje ili Tito išao njima u posjetu. Svaki put bi se potpisivali međudržavni sporazumi političke i ekonomske prirode. Kad bi ti visoki gosti za vrijeme posjete Titu bili i u Sarajevu, klanjali su u Begovoj džamiji i poklanjali joj ćilim. Ćilime su slali često i po svojim delegacijama . Tako i sad tamo leže ćilimi pokloni Nasera, Sadata, Burgibe, šahinšaha Reza Pahlavija i dr. ( šahov je onaj najveći i najskuplji ).
U Alijino doba je, u usporedbi s tim, takvih posjeta bilo zanemarivo malo. I sada nam nešto ne dolaze niti nešto naši predsjednici idu njima.
Za vrijema Tita mnoge naše firme , giganti Energoinvest, Hidrogradnja i dr. za velike pare gradile ceste, mostove, fabrike, vodo-tornjeve, hotele itd. po islamskim zemljama - od Zaira ( Konga), Alžira, Iraka, Libije, Sudana...do Indonezije i Malezije. To uveliko doprinosilo standardu naših ljudi i ekonomskom stanju BiH.
Za vrijeme Alije u tim istim islamskim zemljama ne gradimo gotovo ništa ( sića u poređenju s Titinim vremenima) a i ta „sića“ je zahvaljujući ugledu stečenom za Titina vakta. Ali zato islamske zemlje grade kod nas, i to uglavnom džamije i islamske centre
( za koje IZ poslije jedva plaća održavanje i komunalije - bilo na Hayatu).

U Titovo doba ovamo dolazile stotine studenata iz arapskih zemalja, po zavrsetku studija neki ostajali ovdje, a neki se vraćali u svoje zemlje . I ovi koji su ostali i oni koji su se vratili su tako učvršćivali i razvijali ekonomske i prijateljske odnose dviju zemalja ( što'no se kaže na obostrano zadovoljstvo).
U Alijino doba, ovamo dolazili mudzahedini iz islamskih zemalja koji ne samo da ne učvršćuju prijateljske odnose BiH i svojih zemalja, nego sami imaju neprijateljske odnose i sa rođenim zemljama ( ne smiju da se vrate, kazu, uhapsice ih), i sa ostatkom svijeta.
Na Titovom sprovodu bilo 99% posto lidera islamskih zemalja.
Na Alijinoj dzenazi ni jedan.

Ove su nepobitne činjenice... ko je bio bolji?
Locked