Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fleischfresser

Post by Fleischfresser »

Prije 2 dana jaranu iz Italije dosao prijatelj i mi otisli po njega na autobusku.
Krenemo na taxi i kazemo vozi na dobrinju, a taxista odmah pocinje ono ''neofirno'' ispitivanje gdje tacno na dobrinji itd.
Mi njemu fino vozi na Dobrinju 2 kod taxi standa ondje gdje kafic Centrum da vidi da nismo turisti, te za vrijeme voznje pricali ja i ovaj moj jaran o onom pozaru sto je bio noc prije na Dobrinji 3 kod moje zgrade. I tako ti mi dodjemo gdje smo htjeli i kaze taxista ovom Italijanu, posto je on placao, to ti je 8,5 Eura ja se ono nasmijem kontam zajebava se, te ce taxista mrtvo ozbiljno pa eto onda daj 15 KM!
Tad sam mu rekao, pa covjece koga ti pokusavas prevariti nismo mi neki turisti. Jos je imao neki taximetar negdje ispod volana tako da ne mozes nikako vidjeti kako otkucava i to mi pokazuje i kaze pa vidis da pise 15,30 KM?!!?!?!
Pa reko glupane jedan da je i to tacno zasto si onda u pocetku trazio 8,5 Eura??? A on jos postao drzak trazi svoje pare kao sta hocemo? E tad sam fakat poludio i jebao mu sve, da ne pricam sta se tacno desavalo. Uglavnom dobio je kurac!!! a da nas nije htio prevariti mogao je makar dobiti stvarnu cijenu.
Mislim i u drugim zemljama pljackaju taxisti turiste, al je ovaj toliko pametan da je, i pored toga sto smo nedvojbeno dali do znanja da smo sa Dobrinje, pokusao nas opljackati kao da smo neki levati.
I kako da covjek ne poludi kod ovakvih situacija.
faraon_sa

Post by faraon_sa »

neki dan se sa djevojkom vracam sa barica i naleti nam taxi, hajd reko da ne pjesacimo zaustavim ga. sjeda djevojka ozada ja njoj dodajem ruksak i krecem da sjednem do nje kad on uze onaj ruksak stavi ga pored nje i meni ce hajd ti naprijed!!! i pita imas li sta da ti se ne prospe iz ove torbe. ja naravno odbijem da sjednem naprijed nece mi on odredjivati gdje cu ja sjesti, sta je mislio da cemo se je..vati ozada. pita lik gdje cemo ja mu kazem do carsije do tramvajske. kaze on moze li do stanice u nekom naselju pa mi tu mozemo sacekati minibus ima svako pola sata jer eto on tu zivi a upravo kreno kuci pa da se ne vraca???????? pa ko tu radi ja ili on. I 100000 psovki je izgovorio dok je vozio, boze sacuvaj. kreten nad kretenima.
ja... da napomenem, zaposlenik je "sarajevo taksija"
Papanka

Post by Papanka »

u petak navece na aerodromu, cura stala na taxi stand...bilo je jedno 5 sarajevo taxi vozila...i kraljica vadi mob i zove taxi :D

a ti sa autobuske su stvarno krelci...ispod 5 KM ne voze...trebam na kosevsko...u vrh glave 3KM bude..kazu 5 KM..e reko necu, pruzim tri koraka i imam taxi za 3 KM...samo ga zaustavim na cesti...

a na otoci, ondje kod trolejbuske sam im posebno spominjala familiju....zakasnim na trolu..ode mi u sekundi...trebam do hrasnog i ove sa taxi standa ne mogu uzeti jer nece da gube red zbog 2 KM...hajd kontam ih...stanem tu i zaustavljam ove koji prolaze...ovi mi masu rukom i pokazuju na taxi stand....i onda ja pocnem da vristim...kasnim na posao, nisam slijepa ---vidim taxi stand, i onda Boga molim da naidzu ovi iz samir i emir, ili crveni ili bilo koji drugi samo ne sarajevo taxi.

a ta suplja da taximetar radi na kilometrazu...fakat je ofirna...obavezno nemaju sitna...pa onda ti stanu pred prodavnicu i zamole te da rastinis lovu i dok ti se trgovci smiluju da ti razmjene 20 KM u 8 ujutro...na taximetru najmanje 0,50 - 1,00KM naraste....kako ako auto stoji?
hejter

Post by hejter »

SARAJEVOTAXI SUCKS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
van Basten

Post by van Basten »

A evo teksta iz nedjeljnog avaza (smajliji su moji dodatci :D ):

" Građani se sve češće žale da ih na štandovima "sarajevotaksija" vozači ne žele voziti na, kako taksisti smatraju, kratkim relacijama. Takav problem imala je Jasna Kovačić iz Bihaća, koja je neugodnosti doživjela na štandu kod Autobuske stanice u Sarajevu.
- Na stanicu sam stigla u 21.30 sati s tri teške torbe. Nakon šestosatne vožnje nisam imala snage za čekanje tramvaja, pa sam krenula prema prvom taksisti. Kada sam mu rekla adresu Mis Irbin, kod bivše robne kuće Sarajka, samo se bez riječi okrenuo. :-) Čula sam i od drugih ljudi da taksisti ne žele napustiti štand zbog kratke relacije, ali sam se svejedno, neugodno iznenandila - priča Kovačić.
Nakon što nije uspjela naći prijevoz na Autobuskoj stanici, Kovačić je produžila prema taksi štandu kod Željezničke stanice, gdje ju je vozač ipak primio, ali uz napomenu da će joj to morati dobro naplatiti :x
Da bismo čuli i drugu stranu, kontaktirali smo s predsjednikom Udruženja "Sarajevotaksi" Enverom Suljagićem, koji je prvo napomenuo da zbog negativnih napisa o ovoj firmi ubuduće sva pitanja šaljemo stručnoj službi.
- Na kraju krajeva, kakvi su to ljudi koji zbog 500 metara žele vožnju taksijem :-) :-) :-? , pa to nema nigdje u Evropi. Naši članovi odbijaju vožnju kad putnici žele da ih voze kroz zabranu, jer ne žele probleme sa policijom - kazao je Suljagić"

Eh, sada... šta očekivati od taksista čiji predsjednik udruženja je ovako arogantan, bezobrazan i ublehaš koji priča o nekakvim vožnjama kroz zabranu iako ga to niko nije pitao niti je ko spominjao...
in33sa

Post by in33sa »

Prica mi neki dan bas taksista (valjda neki posten covjek, cini mi se) kako je papak iz Zepe (danas taksista na Aerodromu) uzeo Kljujica i doveo ga do Bara i naplatio mu 100 KM, misleci da je Kljujic neki stranac (papak ne zna ni ko je Kljujic) pa nece skuziti prevaru.

Stjepan naravno platio, i odmah drugi dan ulozio prijavu protiv ovog taksiste koji je zanat ucio na taljigama. Lik umalo nije izgubio licencu, vec je kumio i molio Kljujica da odustane od tuzbe, sto je ovaj na kraju i uradio. Pretpostavljam da mu je platio odredjenu sumu.

100 KM, ni manje ni vise. Vrhunac bezobrazluka.
stranac2

Post by stranac2 »

Strašna tema ...bole iskustva sa aerodroma pravo ...do prošle godine svaki dolazak dole je počinjao sa svađom u taxiju..
Imam osjećaj da se sav šljam Sarajeva skupio u Sarajevo Taxi tačnije štand aerodrom.

Jedan slučaj ...:
Vožnja do iza Rajlovca taximetar se ne pali , taxista baca pogled na moj mobilni (javljam se staroj) odma osjetih odmjerava me hehe, cjena koju je tražio je 20 eura ni manje ni više.
Sreća pa sam pokrupan pa je dobio neku stvar umujesto 20 eura.
.
Zato sada najljepši osjećaj kad se dodje fontele i crveni taxi lagano šetnja od 100 metara van zapišane teritorije Sarajevo Taxija uz naravno zviždukanje i osmjehivanje ... :lol: :lol: :lol:
.
Šta reći ,dugo će im trebati da vrate moje poljuljano povjerenje !!

p.s.

Gledam nedavo dolaze naši ljudi penzioneri nek idedo i nena jedva hodaju ,sa vana ono naivno sjedaju unutra kod jednog pajde , vidim slaže im priču već pri utovaranju stvari ...
.
Kontam bože moj grehote gdje će ti duša bola kako njih možeš uzimati tako bez milosti :( :roll:
Sarafcina

Post by Sarafcina »

in33sa wrote:Prica mi neki dan bas taksista (valjda neki posten covjek, cini mi se) kako je papak iz Zepe (danas taksista na Aerodromu) uzeo Kljujica i doveo ga do Bara i naplatio mu 100 KM, misleci da je Kljujic neki stranac (papak ne zna ni ko je Kljujic) pa nece skuziti prevaru.

Stjepan naravno platio, i odmah drugi dan ulozio prijavu protiv ovog taksiste koji je zanat ucio na taljigama. Lik umalo nije izgubio licencu, vec je kumio i molio Kljujica da odustane od tuzbe, sto je ovaj na kraju i uradio. Pretpostavljam da mu je platio odredjenu sumu.

100 KM, ni manje ni vise. Vrhunac bezobrazluka.

uh sto bih ja sad imo pitanja za tebe :).. ali se bojim da cu ispast flejmer :D... pa je bolje ... da samo pitam ovako
jel to lose zato sto je BoldiranoIzTvogPosta ...

ali haj.. da ne pravimo .. belaj :D

fakat treba ljudima objasnjavati zasto se na aerodromu (autobuskoj/zeljeznickoj) zove zuti taxi. ja sam nekidan neke strance posavjetovao :D.
jest da su ovi nasi i da treba podrzati domace, ali ja nekako vise vjerujem da to se to sve odozgo dobro vidi i vazda me neko dobro pripazi kad odem vani. stoga, i ja ovdje volim pripaziti te...slucajne prolaznike...
quantum

Post by quantum »

Nedavno sa aerodroma do grada sjednem u Sarajevo-taxi jer nisam imao vremena da cekam Zuti. Frajer ne pali taksimetar. Nakon minut ga pitam zasto nije upalio taksimetar a on meni "jaranski": "do grada je 15 maraka i vako i nako". A zasto nije upaljen taksimetar? Pa eto moja greska sto ga nisam odmah upalio.......a koferi se naplacuju, mali 2 veliki 3 KM, a imaju neki od 10 KM. Nije definisano sta je mali a sta veliki kofer. Na kraju cifra do grada ispadne preko 30 KM, ali posto sam ga naruzio za taksimetar kao "spustio" na 25.
Ista relacija par dana ranije sa Zutim 12,30 KM.
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Pa posto vidim svi se uglavnom slazu, jel ko zna dali drasticno gube poso i dali se zale. Mislim dali taj sarajevski taxi ima imalo u glavi da skonta da dnevno ko zna koliko musterija gube zbog njihovog malounja? Mislim u svakom biznisu kad neto ne radi kako valja, mjenjas plan buznisa, pa me cudi kako se ne opamete?
pitt

Post by pitt »

ma zakon je naci jednog, uzet mu broj mobilnog i zvati po potrebi. malo ga "castiti" i nema frke.
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

rajvosa^ wrote:Pa posto vidim svi se uglavnom slazu, jel ko zna dali drasticno gube poso i dali se zale. Mislim dali taj sarajevski taxi ima imalo u glavi da skonta da dnevno ko zna koliko musterija gube zbog njihovog malounja? Mislim u svakom biznisu kad neto ne radi kako valja, mjenjas plan buznisa, pa me cudi kako se ne opamete?
sarajevo taxi je UDRUZENJE PRIVATNIH RADNIKA tj. samostalnih taxista.. svako radi u svoj dzep za razliku od ostalih taxi udruzenja sarajeva koje su samostalne firme sto bi znacilo da vozaci istih rade za platu plus dodatak na napravljeni obrt.. oni koji znaju raditi svoj posao kao samostalni taxisti (sarajevo taxi) itekako dobro zaradjuju, a ovi koji su supci oni nebi zaradjivali da ih stavis bilo gdje.. i naravno da bi i tad kukali i svi bi im bili krivi za njihove neuspjehe, samo ne oni sami.. ukoliko se jedan taxista sarajevo taxia ne ponasa po postavljenom kodeksu, treba ga prijaviti udruzenju i onda on biva sankcionisan, 2-3 puta tako i on ispada iz udruzenja.. a kad ispadne onda ga je bas popusio.. al' niko ne javlja u udruzenje, samo bezveze pljujete citavo udruzenje.. ako vas neki levat zajebava, zapamtite broj taxija koji pise na negovoj taxi tabli i prijavite ga..
onda ce se nesto i promijeniti. to sigurno znam posto sam i sam nekoliko puta djelovao na takav nacin i isti je bio kaznjen.. uprotivnom postupite kao pitt. nadjete sebi jednog taxistu koji ce vas stalno voziti, tj. postanete njegova stalna musterija i onda ce se vidjeti sta je servis sarajevo taxija i kako to moze biti prava stvar..
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Arslan wrote:
rajvosa^ wrote:Pa posto vidim svi se uglavnom slazu, jel ko zna dali drasticno gube poso i dali se zale. Mislim dali taj sarajevski taxi ima imalo u glavi da skonta da dnevno ko zna koliko musterija gube zbog njihovog malounja? Mislim u svakom biznisu kad neto ne radi kako valja, mjenjas plan buznisa, pa me cudi kako se ne opamete?
sarajevo taxi je UDRUZENJE PRIVATNIH RADNIKA tj. samostalnih taxista.. svako radi u svoj dzep za razliku od ostalih taxi udruzenja sarajeva koje su samostalne firme sto bi znacilo da vozaci istih rade za platu plus dodatak na napravljeni obrt.. oni koji znaju raditi svoj posao kao samostalni taxisti (sarajevo taxi) itekako dobro zaradjuju, a ovi koji su supci oni nebi zaradjivali da ih stavis bilo gdje.. i naravno da bi i tad kukali i svi bi im bili krivi za njihove neuspjehe, samo ne oni sami.. ukoliko se jedan taxista sarajevo taxia ne ponasa po postavljenom kodeksu, treba ga prijaviti udruzenju i onda on biva sankcionisan, 2-3 puta tako i on ispada iz udruzenja.. a kad ispadne onda ga je bas popusio.. al' niko ne javlja u udruzenje, samo bezveze pljujete citavo udruzenje.. ako vas neki levat zajebava, zapamtite broj taxija koji pise na negovoj taxi tabli i prijavite ga..
onda ce se nesto i promijeniti. to sigurno znam posto sam i sam nekoliko puta djelovao na takav nacin i isti je bio kaznjen.. uprotivnom postupite kao pitt. nadjete sebi jednog taxistu koji ce vas stalno voziti, tj. postanete njegova stalna musterija i onda ce se vidjeti sta je servis sarajevo taxija i kako to moze biti prava stvar..
Jasno!
JD

Post by JD »

ma dzaba vi ljudi pricate, oni opet maltretiraju narod, zato sto opet taj isti narod sjeda u njihove taxije... da ih pocnete bojkotovati bilo bi drugacije...

zasto fino ne pocnete pisati tablice ili broj taxija koji vas pokusa prevariti ili nesto slicno ?

najlakse je tako generalisati i reci Sarajevo taxi tako i tako to i to... ima i njih normalni (doduse i velikoj manjini) ...

nije to do firme, nego do individualaca...
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

rajvosa^ wrote:
Arslan wrote:
Jasno!

:D
stranac2

Post by stranac2 »

JD wrote:ma dzaba vi ljudi pricate, oni opet maltretiraju narod, zato sto opet taj isti narod sjeda u njihove taxije... da ih pocnete bojkotovati bilo bi drugacije...

zasto fino ne pocnete pisati tablice ili broj taxija koji vas pokusa prevariti ili nesto slicno ?

najlakse je tako generalisati i reci Sarajevo taxi tako i tako to i to... ima i njih normalni (doduse i velikoj manjini) ...

nije to do firme, nego do individualaca...
kakvo zapisivanje tablica bola dodje familija na odmor dole pa da ulazi u neke konflikte ,da zivka sarajevo taxi da prijavljuje svoje ime i tako dalje to nitko nece da radi radi npr. 20ak maraka ...nego kapitalizam i konkurencija ima i svojih dobroh strana :D :D ..ja mislim da se ljudi iz ostalih kompanija (da ih sada ne reklamisem ovdje )ubijaju od posla ...
amrino

Post by amrino »

Scena 1: Autobuska stanica, pada kisa, trcim do taxi standa- lola stoji na polju...rekoh moze li do Breke? U tom nailazi cura- takodje hoce u taksi...Saceka on jos jednu zenu- ja jos uvijek ne kontam sta se desava....a ono lola pita svakog dokle ce - da vidi ko ce dalje pa ko mu se najvise isplati- da ga vozi. Posaljem ga u PM bezobraznu, pokisnem i sjednem na Zuti sa ljubaznim cikicom koji cak htjede i 30 feninga da mi vrati....

Scena 2: Drugarica i ja se vracamo s polja, kasno navece....kazemo adresu. (radi se o ulici koja je u strogom centru grada- i nikada joj nije mijenjan naziv). Mi se zapricale kad lola pogresno skrenu- mi ga upozorismo- a on se poce derati "Otkud ja znam gdje je ta ulica kad ove nazive mijenjaju!!!" Rekoh- gospodine- naziv ove ulice nikada nije promjenjen, vas posao je da znate gdje se koja ulica nalazi....a ako vec ne znate onda pitajte!
Po izlazu iz taxija odem do trafike 00-24 kad taj isti lola prica haveru ispred kako je vozio neku kuju koja je njemu toboze rekla da ne zna raditi svoj posao :shock: Posto je policajac bio u blizini- fino sam se okrenula loli i rekla da mu ta ista kuja jebe majku taxisticku bezobraznu!!! :x

Scena 3: pada kisa, sjedamo u taxi na standu kod Centrala i kazemo da nas vozi do Bicakcica...lola se lagano okrenu i rece- moze al' je 5 KM! :shock: Rekoh- moze al ces dobit pet crvenih krvnih zrnaca i izadjem zalupivsi vrata!

Scena 4: nema je- jer nikad vise nisam sjela u Sarajevo Taxi!!! :D :D :D
Carlito Brigante

Post by Carlito Brigante »

Pošto od 92.-ge do danas špartam bosanskim cestama uzduž i poprijeko mislio sam da sam sve vidio, ali primitivizam "profesionalca" iz Sarajevo taxi-ja me je uvjerio da se ima još dosta toga vidjeti. Naime, vozim sinoć oko 22 sata onim našim jadnim auto putem od Blažuja do Ilidže, vozim desnom trakom u koloni od nekih 4 - 5 vozila brzinom od oko 120 km/h, opušteno, kad odjednom skontam da mi dlaka fali da uletim u gepek auta ispred mene jer je isti počeo naglo kočiti. Helem, nalegnem i ja na kočnicu i Boga molim da ne opalim ovog ispred, a da i mene ne opali ovaj iza. Srećom ne bi sudar, a razlog naglog kočenja je MAJMUN za volanom Mercedesa 190 D (punoljetnog naravno), sa oznakom Sarajevo taxi-ja, koji je bio na čelu kolone i na sred auto puta stao da mu iz auta izađe mušterija (brnjo sa facom za čevljansku koridu). Zamislite, IDIOT staje mušteriji na sred auto puta, a auto put nema ni zaustavnu traku btw. Ovakve stvari se sigurno ne dešavaju u Hrvatskoj npr., da ne spominjem zemlje zapadne Evrope. I čudimo se što nam traže vize?! :x :x :x
shuriken

Post by shuriken »

Arslan wrote:
prijavljujemo mi nego onog neandertalca sa spojenim obrvama boli ona stvar za prijavljivanje. on im i jest predsjednik sto je valjda najgori od njih. prije je bio neki ciko koji ih je kaznjavao ali su ga otjerali. cuj kaznjavat hadzije? bojkot!
suncokret

Post by suncokret »

mi neki dan zaustavimo taxi
on stade i kad je vidio da smo sa djetetom
i kolicima samo produzi

valjda mu mrsko bilo kolica u gepek stavljati
van Basten

Post by van Basten »

uhvatila me euforija večeras, pa ću da istaknem jedan jako fin primjer sarajevo-taxiste koji doživih danas. Naime, morao sam čak ranije zbrisati s posla da bih stigao na utakmicu večeras i nije bilo druge nego se hvatati taxija. Po pehu nijedan prazan da naleti a ja skoro do muzeja stigao (ipak se hoda da se ne gubi vrijeme :D ). Pošto su mi kriteriji već sasvim opali, prihvatio sam i sarajevo-taxi kao opciju kad ga ugledah praznog. Uđoh i rekoh - do Koševa, samo bujrum veli... iako mi je vožnja bila jedva 3markice, nije ni riječi rekao o relaciji, ugodno smo proćakulali do stadiona, hvala i prijatno. Sada mi žao što ne zapamtih broj taxija, jer u svom ovom sivilu iz njegova udruženja, ovaj je zaista zaslužio da se pohvali i javno
zena21

Post by zena21 »

van Basten wrote:uhvatila me euforija večeras, pa ću da istaknem jedan jako fin primjer sarajevo-taxiste koji doživih danas. Naime, morao sam čak ranije zbrisati s posla da bih stigao na utakmicu večeras i nije bilo druge nego se hvatati taxija. Po pehu nijedan prazan da naleti a ja skoro do muzeja stigao (ipak se hoda da se ne gubi vrijeme :D ). Pošto su mi kriteriji već sasvim opali, prihvatio sam i sarajevo-taxi kao opciju kad ga ugledah praznog. Uđoh i rekoh - do Koševa, samo bujrum veli... iako mi je vožnja bila jedva 3markice, nije ni riječi rekao o relaciji, ugodno smo proćakulali do stadiona, hvala i prijatno. Sada mi žao što ne zapamtih broj taxija, jer u svom ovom sivilu iz njegova udruženja, ovaj je zaista zaslužio da se pohvali i javno
a zasto da se pohvali :? sto je odradio voznju koju si mu platio :?
pa to mu je posao :D
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Carlito Brigante wrote:Pošto od 92.-ge do danas špartam bosanskim cestama uzduž i poprijeko mislio sam da sam sve vidio, ali primitivizam "profesionalca" iz Sarajevo taxi-ja me je uvjerio da se ima još dosta toga vidjeti. Naime, vozim sinoć oko 22 sata onim našim jadnim auto putem od Blažuja do Ilidže, vozim desnom trakom u koloni od nekih 4 - 5 vozila brzinom od oko 120 km/h, opušteno, kad odjednom skontam da mi dlaka fali da uletim u gepek auta ispred mene jer je isti počeo naglo kočiti. Helem, nalegnem i ja na kočnicu i Boga molim da ne opalim ovog ispred, a da i mene ne opali ovaj iza. Srećom ne bi sudar, a razlog naglog kočenja je MAJMUN za volanom Mercedesa 190 D (punoljetnog naravno), sa oznakom Sarajevo taxi-ja, koji je bio na čelu kolone i na sred auto puta stao da mu iz auta izađe mušterija (brnjo sa facom za čevljansku koridu). Zamislite, IDIOT staje mušteriji na sred auto puta, a auto put nema ni zaustavnu traku btw. Ovakve stvari se sigurno ne dešavaju u Hrvatskoj npr., da ne spominjem zemlje zapadne Evrope. I čudimo se što nam traže vize?! :x :x :x
Hehehe, ja sam svojedobno odradio polukruzni u Njemackoj na autoputu. Tamo negdje oko Triera. Promasio izlaz, sljedeci na jedno 30km. Nema nikoga, nigdje kamera, nekakva divljina, ja lagano predjem u suprotnu traku... Nemojte nikome reci! :D
Citizen-X

Post by Citizen-X »

A tuuuuu si... Bando :D
zena21

Post by zena21 »

chuchumbamayumbe wrote:
Carlito Brigante wrote:Pošto od 92.-ge do danas špartam bosanskim cestama uzduž i poprijeko mislio sam da sam sve vidio, ali primitivizam "profesionalca" iz Sarajevo taxi-ja me je uvjerio da se ima još dosta toga vidjeti. Naime, vozim sinoć oko 22 sata onim našim jadnim auto putem od Blažuja do Ilidže, vozim desnom trakom u koloni od nekih 4 - 5 vozila brzinom od oko 120 km/h, opušteno, kad odjednom skontam da mi dlaka fali da uletim u gepek auta ispred mene jer je isti počeo naglo kočiti. Helem, nalegnem i ja na kočnicu i Boga molim da ne opalim ovog ispred, a da i mene ne opali ovaj iza. Srećom ne bi sudar, a razlog naglog kočenja je MAJMUN za volanom Mercedesa 190 D (punoljetnog naravno), sa oznakom Sarajevo taxi-ja, koji je bio na čelu kolone i na sred auto puta stao da mu iz auta izađe mušterija (brnjo sa facom za čevljansku koridu). Zamislite, IDIOT staje mušteriji na sred auto puta, a auto put nema ni zaustavnu traku btw. Ovakve stvari se sigurno ne dešavaju u Hrvatskoj npr., da ne spominjem zemlje zapadne Evrope. I čudimo se što nam traže vize?! :x :x :x
Hehehe, ja sam svojedobno odradio polukruzni u Njemackoj na autoputu. Tamo negdje oko Triera. Promasio izlaz, sljedeci na jedno 30km. Nema nikoga, nigdje kamera, nekakva divljina, ja lagano predjem u suprotnu traku... Nemojte nikome reci! :D

your secret will die with me 8-) :lol: :lol: :lol:
Post Reply