Uz tebe smo generale!
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Grom iz Vedra Neba
JA SAM SARAJLIJA. Rodjen na Jezeru. Odrastao na Kosevu. Zavrsio O.S. Miljenko Cvitkovic. Zavrsio Drugu Gimnaziju.
I jeste - imam kompleks nize vrijednost. Zato sto je u velegrad Sarajevo, sloboda dosla sa Krajiskih sela, a ne obrnuto. Svaka cast - borcima koji su branili Sarajevo ali oni su 1995-te u tom gradu bili manjina.
Izvini - al' primi.
JA SAM SARAJLIJA. Rodjen na Jezeru. Odrastao na Kosevu. Zavrsio O.S. Miljenko Cvitkovic. Zavrsio Drugu Gimnaziju.
I jeste - imam kompleks nize vrijednost. Zato sto je u velegrad Sarajevo, sloboda dosla sa Krajiskih sela, a ne obrnuto. Svaka cast - borcima koji su branili Sarajevo ali oni su 1995-te u tom gradu bili manjina.
Izvini - al' primi.
-
edikamedika
#127 Re: Snimak RTS-a je lažiran i montiran
A nije ti na pamet palo da Dudakovic misli na 517. brigadu iz Bos. Krupe.bosnian kingdom wrote:Da je riječ o montaži i klasičnoj namještaljci najbolji dokaz se nalazi u samom snimku. Naime, u jednom trenutku na snimci se vidi kako se Dudaković pita da li je jedinica koja učestvuje u borbama 17. ili 1. brigada. Ništa u svemu ne bi bilo toliko čudno, da je pomenuta brigada, 17. Viteška brigada, zaista i učestvovala u navedenim borbama. Na snimku brigada se "nalazi" nekoliko stotina metara od Dudakovića, dok je stvarno bila udaljena nekoliko stotina kilometara.
NASTAVAK
Pa onako skraceno, sedamnaesta, pa druga Abdiceva (502), i slicno.
Ili mozda mislis da je pod "prvom brigadom" mislio na Tigrove iz Zagreba
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
#128 Re: Snimak RTS-a je lažiran i montiran
Ima li igdje na internetu snimak? Znam da ti je to "hobby" pa reko da te pitam.edikamedika wrote:A nije ti na pamet palo da Dudakovic misli na 517. brigadu iz Bos. Krupe.bosnian kingdom wrote:Da je riječ o montaži i klasičnoj namještaljci najbolji dokaz se nalazi u samom snimku. Naime, u jednom trenutku na snimci se vidi kako se Dudaković pita da li je jedinica koja učestvuje u borbama 17. ili 1. brigada. Ništa u svemu ne bi bilo toliko čudno, da je pomenuta brigada, 17. Viteška brigada, zaista i učestvovala u navedenim borbama. Na snimku brigada se "nalazi" nekoliko stotina metara od Dudakovića, dok je stvarno bila udaljena nekoliko stotina kilometara.
NASTAVAK
Pa onako skraceno, sedamnaesta, pa druga Abdiceva (502), i slicno.
Ili mozda mislis da je pod "prvom brigadom" mislio na Tigrove iz Zagreba
- dizZaster
Haški tribunal neće pokretati nikakvu istragu, jer je istražni mandatmr__bosnjak wrote:Dok ne Haag ne podigne optuznicu on je NEVIN a svakako heroj odbrane Republike Bosne i Hercegovine! Bez njega danas bi bila "RS" do Bihaca a mozda i V. srbija!
tužilaštva istekao.General Atif Dudaković je nevin.
Srpska medijska mašinerija je zasnovana na lažima.
-
mostarac
jes jes samo je peti korpus ratovao a svi ostali su rostiljali i dernechili i cekali da nas Dudakovic oslobodi.
Sve nakon pada Srebrenice sto se desavalo na vojonom planu je bilo dogovoreno i ne moze se pripisivati vojnim uspjesima, svidjalo se to nekom ili ne. Svi smo tih dana navijali za peti korpus i mislili da ih razvaljujemo, ali kad pogledamo sa distance od deset godina samo jos slijepcu i onome koji ne zeli da vidi nije jasno da je to sve bilo dogovoreno. Najbriljantnija vojna akcija izvedena u ratu je bilo osvajanje Vlasica i ono je bio pravi vojni podvig.
Sve nakon pada Srebrenice sto se desavalo na vojonom planu je bilo dogovoreno i ne moze se pripisivati vojnim uspjesima, svidjalo se to nekom ili ne. Svi smo tih dana navijali za peti korpus i mislili da ih razvaljujemo, ali kad pogledamo sa distance od deset godina samo jos slijepcu i onome koji ne zeli da vidi nije jasno da je to sve bilo dogovoreno. Najbriljantnija vojna akcija izvedena u ratu je bilo osvajanje Vlasica i ono je bio pravi vojni podvig.
- Nosferatu
Kljucno je pitanje u svemu tome - kome je trebao dogovor i zbog cega?mostarac wrote:jes jes samo je peti korpus ratovao a svi ostali su rostiljali i dernechili i cekali da nas Dudakovic oslobodi.
Zasto se danas Dudakovic naziva covjekom nevodrsenog posla?
Nedavno je presao iz SDA u SDP, meni se cini. Ili je najavljivao. Nisam pratio - da znam da li ovo - ima kakve veze s tim, ali ne bi me iznenadilo. Jer kasete je snimao Bosnjo a ne Srbin. Bosnjo je kasete gledao. Bosnjo je kasete prodao.
Mi smo ih mogli do Brckog potjerati pa stati na loptu - dati im 25% BiH u RS - da budu autonomna pobunjenicka oblast - na istoku BiH - pa fino 11 godine zavrtati ruke i cekati da dodju tobe.
Ovako - sulude i glupe su mi price o Americkim avionima koji su cekali da zaustave HV i ABiH i slicno. Koji bolan Americki avioni? Oni isti sto su Beograd bombardovali? Sto su Oluju izorganizovali i davali im informacije iz vazduha? Sto su trenirali - HV oficire. Sto su prodali - dio opreme koji je HV imala.
Zalosno, da zalosnije biti ne moze.
Nijedan nas politicar nije na robiji zavrsio, ali su zato - mnogi generali - to da su ove ljude doveli pred svrsen cin - i dali im svoju sracku koju su kuhali godinama u ruke - da spasavaju kog spasiti mogu, e zaboravio je to Bosnjo.
Kamo srece da je Aljo ziv - da ga na Americkom sudu tuzim za onu:"Rata nece biti", dok je on patriotsku ligu sa Seferom i Talijanom - pripremao. Da bih ih obojicu cusno u budzak - kad su odsluzili svoje. Da bi mom ocu rekao - na sastanu Udruzenja Krajsnika - kad ga je pitao da ucini nesto po odlivu svih mogucih kadara iz BiH - Aljo veli - ko god hoce da ide, nek ide. Otisla je neki dan i moja sekretarica. Od 2000 doktora nauka ostalo je 600 u BiH 1995-te. Ali Alji fali njegova sekretarica. To su ti - koji su nama drzavu pravili. Pa da danas - za heroje i junake govorimo - da treba ga suditi za 10 Srpskih kuca sto je zapalio.
- Vodenjak
Vidim te @domi, vidim...domi wrote:Ovaj, ja bih samo da se ubacim na sekundu i dam svoje quick misljenje.
Samo da budemo jasni:
Najveci general u historiji BiH je Mehmed Alagic.
General koji nije jeb.vo nikoga ni strucno dok je komandovao VII korpusom. Cak ni uzaludni pozivi travnickog gradonacelnika vrhovnom komandantui vrhuski SDA, da je isti napravio vojni puc u njegovoj opstini nisu urodili plodom.
General pod cijim vodjstvom su borci ARBiH oslobodili drugi grad u Bosni, pa kad smo vec tu i treci. Prvi je svakako Travnik, u kojem su ustase, prije nego li je General odlucio da pusti beast s lanca, drzale sve vaznije kote u, oko i na prilazima gradu.
Nazalost, na kraju je dopustio da ga SDA-ovci sjebu, potcjenivsi mahalsko-lopovski mentalitet cinovnika u tom politickom redu.
Ovo gore navedeno mogu slobodno da kazem, bez ikakvog straha, jer su Vodeni na odmoru, a Fair Life missing in action.![]()
![]()
![]()
![]()
Sto se tice ovih prepucavanja na regionalnoj osnovi, mislim da su besmislene, nisu Sarajlije krive sto su zivjeli u glavnom gradu, pa se samo na radiju i tv-u pricalo o njihovim stradanjima.
A ove dvice-trice sto dolaze iz Srbije, to je nista drugo do jos jedan vid ratovanja, odnosno medijski rat koji su oni za vladavine vozda usavrsili u tancine i koji oni pokusavaju da dobiju. Kao sto neko vec rece, sad nasi mediji trebaju ponovo da udare sa ratnim snimcima iz Omarske i slicnih bosnjackih stratista, da bi se ponovo dokazao intenzitet zlocina na svim stranama.
Prenosim ti maksuz selame iz Sane! Jos su na vrhu te koje ti gore pominjes...
I kog se vraga bojis, ja to trubim od pocetka!
-
mr__bosnjak
SDA-ov infiltratorVodenjak wrote:Vidim te @domi, vidim...domi wrote:Ovaj, ja bih samo da se ubacim na sekundu i dam svoje quick misljenje.
Samo da budemo jasni:
Najveci general u historiji BiH je Mehmed Alagic.
General koji nije jeb.vo nikoga ni strucno dok je komandovao VII korpusom. Cak ni uzaludni pozivi travnickog gradonacelnika vrhovnom komandantui vrhuski SDA, da je isti napravio vojni puc u njegovoj opstini nisu urodili plodom.
General pod cijim vodjstvom su borci ARBiH oslobodili drugi grad u Bosni, pa kad smo vec tu i treci. Prvi je svakako Travnik, u kojem su ustase, prije nego li je General odlucio da pusti beast s lanca, drzale sve vaznije kote u, oko i na prilazima gradu.
Nazalost, na kraju je dopustio da ga SDA-ovci sjebu, potcjenivsi mahalsko-lopovski mentalitet cinovnika u tom politickom redu.
Ovo gore navedeno mogu slobodno da kazem, bez ikakvog straha, jer su Vodeni na odmoru, a Fair Life missing in action.![]()
![]()
![]()
![]()
Sto se tice ovih prepucavanja na regionalnoj osnovi, mislim da su besmislene, nisu Sarajlije krive sto su zivjeli u glavnom gradu, pa se samo na radiju i tv-u pricalo o njihovim stradanjima.
A ove dvice-trice sto dolaze iz Srbije, to je nista drugo do jos jedan vid ratovanja, odnosno medijski rat koji su oni za vladavine vozda usavrsili u tancine i koji oni pokusavaju da dobiju. Kao sto neko vec rece, sad nasi mediji trebaju ponovo da udare sa ratnim snimcima iz Omarske i slicnih bosnjackih stratista, da bi se ponovo dokazao intenzitet zlocina na svim stranama.
![]()
![]()
![]()
I kog se vraga bojis, ja to trubim od pocetka!![]()
![]()
-
Any
respectmr__bosnjak wrote:Dok ne Haag ne podigne optuznicu on je NEVIN a svakako heroj odbrane Republike Bosne i Hercegovine! Bez njega danas bi bila "RS" do Bihaca a mozda i V. srbija!
Posto su Sefer i Naser oslobodjeni daj trazi drugu zrtvu da i Bosnjaci imaju ratnog zlocinca
-
Dolina avalona
UZ TEBE SMO GENERALE DUDAKOVICU!!
-
domi
Alejcumu selamVodenjak wrote:
Vidim te @domi, vidim...
![]()
![]()
![]()
![]()
Nego, nesto mi sumnjivo - znas, ti dole i odmah naka fartutma, odmah si mi numpao
Pozdrav.
-
domi
Ti decko treba da rascistis izgleda sam sa sobom. U istom postu i blatis i hvalis Krajisnikemostarac wrote:. Najbriljantnija vojna akcija izvedena u ratu je bilo osvajanje Vlasica i ono je bio pravi vojni podvig.
- Vodenjak
Ama da si barem u pravu s ljencarenjem...domi wrote:Alejcumu selamVodenjak wrote:
Vidim te @domi, vidim...
![]()
![]()
![]()
![]()
, da nece to biti malo previse ( mislim na to ljencarenje )?
Nego, nesto mi sumnjivo - znas, ti dole i odmah naka fartutma, odmah si mi numpao![]()
Pozdrav.
A sto se tice tog dole, ja se opet sklonio na vrijeme odozdo - prije nego su opet poceli...
Znas mene, stara dobra pobjegulja!
Shuti, dodjoh sa odmora prije destak dana pa nikako da skontam da bi trebalo poceti i raditi. Ali ono, za prave!
Ne samo ici na posao!
Nesto mi se dopada ono sto me @Grom proziva da zivim od socijale pa sve kontam, mozda je covjek i u pravu..
Ko zna, mozda mi kralj Gustav i posalje kakav chek?
Ziv mi bio!
-
mr__bosnjak
Eh otkad ja taj cek cekam!Vodenjak wrote:Ama da si barem u pravu s ljencarenjem...domi wrote:Alejcumu selamVodenjak wrote:
Vidim te @domi, vidim...
![]()
![]()
![]()
![]()
, da nece to biti malo previse ( mislim na to ljencarenje )?
Nego, nesto mi sumnjivo - znas, ti dole i odmah naka fartutma, odmah si mi numpao![]()
Pozdrav.![]()
A sto se tice tog dole, ja se opet sklonio na vrijeme odozdo - prije nego su opet poceli...
Znas mene, stara dobra pobjegulja!![]()
![]()
Shuti, dodjoh sa odmora prije destak dana pa nikako da skontam da bi trebalo poceti i raditi. Ali ono, za prave!
Ne samo ici na posao!![]()
Nesto mi se dopada ono sto me @Grom proziva da zivim od socijale pa sve kontam, mozda je covjek i u pravu..
Ko zna, mozda mi kralj Gustav i posalje kakav chek?![]()
![]()
Ziv mi bio!
- Vodenjak
Ti ne brini!mr__bosnjak wrote:Eh otkad ja taj cek cekam!Vodenjak wrote:Ama da si barem u pravu s ljencarenjem...domi wrote: Alejcumu selam, da nece to biti malo previse ( mislim na to ljencarenje )?
Pozdrav.![]()
![]()
![]()
Ziv mi bio!
@Grom zna da si ti vrijedan i marljiv!
Nisi jos nista rekao protiv Dobricine!
-
mr__bosnjak
Nisam znao da Gustav po tome dijeli cekoveVodenjak wrote:Ti ne brini!mr__bosnjak wrote:Eh otkad ja taj cek cekam!Vodenjak wrote: Ama da si barem u pravu s ljencarenjem...![]()
![]()
![]()
Ziv mi bio!
Nisi jos nista rekao protiv Dobricine!![]()
![]()
-
mr__bosnjak
Nisam znao da Gustav po tome dijeli cekoveVodenjak wrote:Ti ne brini!mr__bosnjak wrote:Eh otkad ja taj cek cekam!Vodenjak wrote: Ama da si barem u pravu s ljencarenjem...![]()
![]()
![]()
Ziv mi bio!
Nisi jos nista rekao protiv Dobricine!![]()
![]()