Uz tebe smo generale!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Grom iz Vedra Neba

JA SAM SARAJLIJA. Rodjen na Jezeru. Odrastao na Kosevu. Zavrsio O.S. Miljenko Cvitkovic. Zavrsio Drugu Gimnaziju.

I jeste - imam kompleks nize vrijednost. Zato sto je u velegrad Sarajevo, sloboda dosla sa Krajiskih sela, a ne obrnuto. Svaka cast - borcima koji su branili Sarajevo ali oni su 1995-te u tom gradu bili manjina.

Izvini - al' primi.
edikamedika

#127 Re: Snimak RTS-a je lažiran i montiran

Post by edikamedika »

bosnian kingdom wrote:Da je riječ o montaži i klasičnoj namještaljci najbolji dokaz se nalazi u samom snimku. Naime, u jednom trenutku na snimci se vidi kako se Dudaković pita da li je jedinica koja učestvuje u borbama 17. ili 1. brigada. Ništa u svemu ne bi bilo toliko čudno, da je pomenuta brigada, 17. Viteška brigada, zaista i učestvovala u navedenim borbama. Na snimku brigada se "nalazi" nekoliko stotina metara od Dudakovića, dok je stvarno bila udaljena nekoliko stotina kilometara.

NASTAVAK
A nije ti na pamet palo da Dudakovic misli na 517. brigadu iz Bos. Krupe.

Pa onako skraceno, sedamnaesta, pa druga Abdiceva (502), i slicno.

Ili mozda mislis da je pod "prvom brigadom" mislio na Tigrove iz Zagreba :D
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#128 Re: Snimak RTS-a je lažiran i montiran

Post by Nosferatu »

edikamedika wrote:
bosnian kingdom wrote:Da je riječ o montaži i klasičnoj namještaljci najbolji dokaz se nalazi u samom snimku. Naime, u jednom trenutku na snimci se vidi kako se Dudaković pita da li je jedinica koja učestvuje u borbama 17. ili 1. brigada. Ništa u svemu ne bi bilo toliko čudno, da je pomenuta brigada, 17. Viteška brigada, zaista i učestvovala u navedenim borbama. Na snimku brigada se "nalazi" nekoliko stotina metara od Dudakovića, dok je stvarno bila udaljena nekoliko stotina kilometara.

NASTAVAK
A nije ti na pamet palo da Dudakovic misli na 517. brigadu iz Bos. Krupe.

Pa onako skraceno, sedamnaesta, pa druga Abdiceva (502), i slicno.

Ili mozda mislis da je pod "prvom brigadom" mislio na Tigrove iz Zagreba :D
Ima li igdje na internetu snimak? Znam da ti je to "hobby" pa reko da te pitam.
dizZaster

Post by dizZaster »

mr__bosnjak wrote:Dok ne Haag ne podigne optuznicu on je NEVIN a svakako heroj odbrane Republike Bosne i Hercegovine! Bez njega danas bi bila "RS" do Bihaca a mozda i V. srbija!

:bih:
Haški tribunal neće pokretati nikakvu istragu, jer je istražni mandat
tužilaštva istekao.General Atif Dudaković je nevin.
Srpska medijska mašinerija je zasnovana na lažima.
mostarac

Post by mostarac »

jes jes samo je peti korpus ratovao a svi ostali su rostiljali i dernechili i cekali da nas Dudakovic oslobodi.
Sve nakon pada Srebrenice sto se desavalo na vojonom planu je bilo dogovoreno i ne moze se pripisivati vojnim uspjesima, svidjalo se to nekom ili ne. Svi smo tih dana navijali za peti korpus i mislili da ih razvaljujemo, ali kad pogledamo sa distance od deset godina samo jos slijepcu i onome koji ne zeli da vidi nije jasno da je to sve bilo dogovoreno. Najbriljantnija vojna akcija izvedena u ratu je bilo osvajanje Vlasica i ono je bio pravi vojni podvig.
Nosferatu

Post by Nosferatu »

mostarac wrote:jes jes samo je peti korpus ratovao a svi ostali su rostiljali i dernechili i cekali da nas Dudakovic oslobodi.
Sve nakon pada Srebrenice sto se desavalo na vojonom planu je bilo dogovoreno i ne moze se pripisivati vojnim uspjesima, svidjalo se to nekom ili ne. Svi smo tih dana navijali za peti korpus i mislili da ih razvaljujemo, ali kad pogledamo sa distance od deset godina samo jos slijepcu i onome koji ne zeli da vidi nije jasno da je to sve bilo dogovoreno. Najbriljantnija vojna akcija izvedena u ratu je bilo osvajanje Vlasica i ono je bio pravi vojni podvig.
Kljucno je pitanje u svemu tome - kome je trebao dogovor i zbog cega?
Zasto se danas Dudakovic naziva covjekom nevodrsenog posla?
Nedavno je presao iz SDA u SDP, meni se cini. Ili je najavljivao. Nisam pratio - da znam da li ovo - ima kakve veze s tim, ali ne bi me iznenadilo. Jer kasete je snimao Bosnjo a ne Srbin. Bosnjo je kasete gledao. Bosnjo je kasete prodao.

Mi smo ih mogli do Brckog potjerati pa stati na loptu - dati im 25% BiH u RS - da budu autonomna pobunjenicka oblast - na istoku BiH - pa fino 11 godine zavrtati ruke i cekati da dodju tobe.

Ovako - sulude i glupe su mi price o Americkim avionima koji su cekali da zaustave HV i ABiH i slicno. Koji bolan Americki avioni? Oni isti sto su Beograd bombardovali? Sto su Oluju izorganizovali i davali im informacije iz vazduha? Sto su trenirali - HV oficire. Sto su prodali - dio opreme koji je HV imala.

Zalosno, da zalosnije biti ne moze.

Nijedan nas politicar nije na robiji zavrsio, ali su zato - mnogi generali - to da su ove ljude doveli pred svrsen cin - i dali im svoju sracku koju su kuhali godinama u ruke - da spasavaju kog spasiti mogu, e zaboravio je to Bosnjo.

Kamo srece da je Aljo ziv - da ga na Americkom sudu tuzim za onu:"Rata nece biti", dok je on patriotsku ligu sa Seferom i Talijanom - pripremao. Da bih ih obojicu cusno u budzak - kad su odsluzili svoje. Da bi mom ocu rekao - na sastanu Udruzenja Krajsnika - kad ga je pitao da ucini nesto po odlivu svih mogucih kadara iz BiH - Aljo veli - ko god hoce da ide, nek ide. Otisla je neki dan i moja sekretarica. Od 2000 doktora nauka ostalo je 600 u BiH 1995-te. Ali Alji fali njegova sekretarica. To su ti - koji su nama drzavu pravili. Pa da danas - za heroje i junake govorimo - da treba ga suditi za 10 Srpskih kuca sto je zapalio.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

domi wrote:Ovaj, ja bih samo da se ubacim na sekundu i dam svoje quick misljenje.
Samo da budemo jasni:

Najveci general u historiji BiH je Mehmed Alagic.
General koji nije jeb.vo nikoga ni strucno dok je komandovao VII korpusom. Cak ni uzaludni pozivi travnickog gradonacelnika vrhovnom komandantu :D i vrhuski SDA, da je isti napravio vojni puc u njegovoj opstini nisu urodili plodom.

General pod cijim vodjstvom su borci ARBiH oslobodili drugi grad u Bosni, pa kad smo vec tu i treci :-D . Prvi je svakako Travnik, u kojem su ustase, prije nego li je General odlucio da pusti beast s lanca, drzale sve vaznije kote u, oko i na prilazima gradu.

Nazalost, na kraju je dopustio da ga SDA-ovci sjebu, potcjenivsi mahalsko-lopovski mentalitet cinovnika u tom politickom redu.
Ovo gore navedeno mogu slobodno da kazem, bez ikakvog straha, jer su Vodeni na odmoru, a Fair Life missing in action. :lol: :lol: :lol: :D

Sto se tice ovih prepucavanja na regionalnoj osnovi, mislim da su besmislene, nisu Sarajlije krive sto su zivjeli u glavnom gradu, pa se samo na radiju i tv-u pricalo o njihovim stradanjima.

A ove dvice-trice sto dolaze iz Srbije, to je nista drugo do jos jedan vid ratovanja, odnosno medijski rat koji su oni za vladavine vozda usavrsili u tancine i koji oni pokusavaju da dobiju. Kao sto neko vec rece, sad nasi mediji trebaju ponovo da udare sa ratnim snimcima iz Omarske i slicnih bosnjackih stratista, da bi se ponovo dokazao intenzitet zlocina na svim stranama.
Vidim te @domi, vidim...
:D :D :D

Prenosim ti maksuz selame iz Sane! Jos su na vrhu te koje ti gore pominjes...
I kog se vraga bojis, ja to trubim od pocetka! :-) :-) :-)
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Vodenjak wrote:
domi wrote:Ovaj, ja bih samo da se ubacim na sekundu i dam svoje quick misljenje.
Samo da budemo jasni:

Najveci general u historiji BiH je Mehmed Alagic.
General koji nije jeb.vo nikoga ni strucno dok je komandovao VII korpusom. Cak ni uzaludni pozivi travnickog gradonacelnika vrhovnom komandantu :D i vrhuski SDA, da je isti napravio vojni puc u njegovoj opstini nisu urodili plodom.

General pod cijim vodjstvom su borci ARBiH oslobodili drugi grad u Bosni, pa kad smo vec tu i treci :-D . Prvi je svakako Travnik, u kojem su ustase, prije nego li je General odlucio da pusti beast s lanca, drzale sve vaznije kote u, oko i na prilazima gradu.

Nazalost, na kraju je dopustio da ga SDA-ovci sjebu, potcjenivsi mahalsko-lopovski mentalitet cinovnika u tom politickom redu.
Ovo gore navedeno mogu slobodno da kazem, bez ikakvog straha, jer su Vodeni na odmoru, a Fair Life missing in action. :lol: :lol: :lol: :D

Sto se tice ovih prepucavanja na regionalnoj osnovi, mislim da su besmislene, nisu Sarajlije krive sto su zivjeli u glavnom gradu, pa se samo na radiju i tv-u pricalo o njihovim stradanjima.

A ove dvice-trice sto dolaze iz Srbije, to je nista drugo do jos jedan vid ratovanja, odnosno medijski rat koji su oni za vladavine vozda usavrsili u tancine i koji oni pokusavaju da dobiju. Kao sto neko vec rece, sad nasi mediji trebaju ponovo da udare sa ratnim snimcima iz Omarske i slicnih bosnjackih stratista, da bi se ponovo dokazao intenzitet zlocina na svim stranama.
Vidim te @domi, vidim...

SDA-ov infiltrator :D
Any

Post by Any »

mr__bosnjak wrote:Dok ne Haag ne podigne optuznicu on je NEVIN a svakako heroj odbrane Republike Bosne i Hercegovine! Bez njega danas bi bila "RS" do Bihaca a mozda i V. srbija!

:bih:
respect :thumbup:
Posto su Sefer i Naser oslobodjeni daj trazi drugu zrtvu da i Bosnjaci imaju ratnog zlocinca :-) :lol: :lol:
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

UZ TEBE SMO GENERALE DUDAKOVICU!!
DUREX

Post by DUREX »

Uvijek bili i ostali!!!!!

Ali i zna se ko ce prvi da ga zalozi ,ukoliko dodje to toga.....
domi

Post by domi »

Vodenjak wrote:
Vidim te @domi, vidim...

Alejcumu selam :-D , da nece to biti malo previse ( mislim na to ljencarenje )?

Nego, nesto mi sumnjivo - znas, ti dole i odmah naka fartutma, odmah si mi numpao :lol:

Pozdrav.
domi

Post by domi »

mostarac wrote:. Najbriljantnija vojna akcija izvedena u ratu je bilo osvajanje Vlasica i ono je bio pravi vojni podvig.
Ti decko treba da rascistis izgleda sam sa sobom. U istom postu i blatis i hvalis Krajisnike :roll: :D Ipak se slazemo, davno sam ja rekao da je Alagic bio najveci vojskovodja u proslom ratu, al' jebe ga to sto nije bio 100% partijski pijun
Vodenjak

Post by Vodenjak »

domi wrote:
Vodenjak wrote:
Vidim te @domi, vidim...

Nego, nesto mi sumnjivo - znas, ti dole i odmah naka fartutma, odmah si mi numpao :lol:

Pozdrav.
Ama da si barem u pravu s ljencarenjem... :-)
A sto se tice tog dole, ja se opet sklonio na vrijeme odozdo - prije nego su opet poceli...
Znas mene, stara dobra pobjegulja! :D :D

Shuti, dodjoh sa odmora prije destak dana pa nikako da skontam da bi trebalo poceti i raditi. Ali ono, za prave!
Ne samo ici na posao! :D
Nesto mi se dopada ono sto me @Grom proziva da zivim od socijale pa sve kontam, mozda je covjek i u pravu..
Ko zna, mozda mi kralj Gustav i posalje kakav chek? :D :D

Ziv mi bio! :)
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Vodenjak wrote:
domi wrote:
Vodenjak wrote:
Vidim te @domi, vidim...

Pozdrav.
A sto se tice tog dole, ja se opet sklonio na vrijeme odozdo - prije nego su opet poceli...

Shuti, dodjoh sa odmora prije destak dana pa nikako da skontam da bi trebalo poceti i raditi. Ali ono, za prave!
Nesto mi se dopada ono sto me @Grom proziva da zivim od socijale pa sve kontam, mozda je covjek i u pravu..

Eh otkad ja taj cek cekam! :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

mr__bosnjak wrote:
Vodenjak wrote:
domi wrote: Alejcumu selam :-D , da nece to biti malo previse ( mislim na to ljencarenje )?

Pozdrav.

Ti ne brini!
@Grom zna da si ti vrijedan i marljiv!

Nisi jos nista rekao protiv Dobricine! :D :D :D
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Vodenjak wrote:
mr__bosnjak wrote:
Vodenjak wrote: Ama da si barem u pravu s ljencarenjem... :-)

Ti ne brini!

Nisam znao da Gustav po tome dijeli cekove :D
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Vodenjak wrote:
mr__bosnjak wrote:
Vodenjak wrote: Ama da si barem u pravu s ljencarenjem... :-)

Ti ne brini!

Nisam znao da Gustav po tome dijeli cekove :D
Post Reply