vozaci, dakle od sutra... :P

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Gray

Post by Gray »

JD wrote:Znas kad ce naplatiti pjesaku kaznu ? Nikad. Sta mu mogu, traze dokumente, niko im nece dati licnu, sta ce ne moze mu drot na silu oduzeti 50 KM... zato samo nek oni prelaze gdje im je ceif, ja ih svakodnevno bar 10 istraumiram kad im na 5 metara puknem po sireni pa na njih malo.. da vidis kako skacu ko zecevi :D :lol: :lol: kad vec prelaze cestu gdje ne smiju nek bar pretrce ulicu a ne nogu za nogom polako, konta nece njega niko namjerno pa ga briga sto napravi guzvu dok predje... onda ja moram kocit zbog seljaka koji misli da je zebra na cesti izraz umjetnickog izrazavanja vanzemaljaca ko oni krugovi u zitu.

Svaka ti čast.

I naplate kazne pješacima, mom prijatelju su i prije novog zakona uzeli podatke da mu napišu kaznu.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

kako se taksista iznenadio kada sam sjela na zadnje sjediste i trazila kais da se svezem :roll: kaze nema on to :D

A sta je sa zakonom o djecijim sjedalicama :? Navodno je i to trebalo pod obavezno, ali ja nigdje ne procitah :oops:
JD

Post by JD »

Gray wrote:
JD wrote:Znas kad ce naplatiti pjesaku kaznu ? Nikad. Sta mu mogu, traze dokumente, niko im nece dati licnu, sta ce ne moze mu drot na silu oduzeti 50 KM... zato samo nek oni prelaze gdje im je ceif, ja ih svakodnevno bar 10 istraumiram kad im na 5 metara puknem po sireni pa na njih malo.. da vidis kako skacu ko zecevi :D :lol: :lol: kad vec prelaze cestu gdje ne smiju nek bar pretrce ulicu a ne nogu za nogom polako, konta nece njega niko namjerno pa ga briga sto napravi guzvu dok predje... onda ja moram kocit zbog seljaka koji misli da je zebra na cesti izraz umjetnickog izrazavanja vanzemaljaca ko oni krugovi u zitu.

Svaka ti čast.

I naplate kazne pješacima, mom prijatelju su i prije novog zakona uzeli podatke da mu napišu kaznu.
Kako ce mu uzeti podatke? Pise mu na celu ime prezime adresa ?

Zar ti mislis da ce neko ko radi citav mjesec za 300 KM dati policijacu podatke i platiti 50 KM zato sto je presao mimo pjesackog prelaza?

I hvala, nema mi nista draze nego ih tako prepadati, ne vozam se ni ja Ferhadijom sa autom tako da ni oni ne trebaju hodati na sred ceste ko da je pjesacka zona.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

mama29 wrote:kako se taksista iznenadio kada sam sjela na zadnje sjediste i trazila kais da se svezem :roll: kaze nema on to :D

A sta je sa zakonom o djecijim sjedalicama :? Navodno je i to trebalo pod obavezno, ali ja nigdje ne procitah :oops:
nista se to nece provodit... naime bosnjo misli da je zadnje sjediste bezbjedno i za bebe i za odrasle... nema potrebe da se veze ili da se stavlja sjedalica... siguran sam da se to nece promijenit...
Dosta

Post by Dosta »

JD wrote:
Gray wrote:

Svaka ti čast.

Kako ce mu uzeti podatke? Pise mu na celu ime prezime adresa ?

Zar ti mislis da ce neko ko radi citav mjesec za 300 KM dati policijacu podatke i platiti 50 KM zato sto je presao mimo pjesackog prelaza?

I hvala, nema mi nista draze nego ih tako prepadati, ne vozam se ni ja Ferhadijom sa autom tako da ni oni ne trebaju hodati na sred ceste ko da je pjesacka zona.
Ja znam troje kojima je naplaćena kazna zbog nepravilnog prelaska, a zbog takvih kao ti, koji plaše druge, kad god budem imao prednost na pješačkom prelaziću kao puž! :dance:
JD

Post by JD »

Dosta wrote: Ja znam troje kojima je naplaćena kazna zbog nepravilnog prelaska, a zbog takvih kao ti, koji plaše druge, kad god budem imao prednost na pješačkom prelaziću kao puž! :dance:
Hahaha pa ne traje ti toliko zeleno druze :D
I ne plasim ja nikoga, to je samo nacin legalne prisile, malo pozurim pjesaka da prije predje gdje ne treba da prelazi :D
Zali se drzavi, a vidio bi sto bi te propustilo neko auto pod pratnjom, tipa ona tri krmka iz predsjednistva kad zure na meso u A8 sa 2 auta pratnje...

Ali naravno bosanski seljacki mentalitet uvijek si ti upravu pa makar prelazio cestu na auto-putu trebaju svi stati da tebe propuste, a da se neko voza Ferhadijom autom bilo bi hiljadu psovki i pametovanja tipa gledaj onog seljaka...
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Alfons Kauders wrote:
mama29 wrote:kako se taksista iznenadio kada sam sjela na zadnje sjediste i trazila kais da se svezem :roll: kaze nema on to :D

nista se to nece provodit... naime bosnjo misli da je zadnje sjediste bezbjedno i za bebe i za odrasle... nema potrebe da se veze ili da se stavlja sjedalica... siguran sam da se to nece promijenit...
zbog tih autosjedalica obavezno se posvadjam sa ljudima. Kao sebe vezu, a dijete ne. Isto da je njihova guzica (oprostite na izrazu :roll: ) preca od djetetove :oops:

A najgore su mi recenice poput "nemoj se vezat. Ovdje nema policije" :x
Pa, jebote (opet ja :roll: ) kao da se treba vezat zbog policije, a ne zbog vlastite sigurnosti.

I zivota vam, sta su ono ukinulu policiju po gradu? Nigdje nemozes vidjet drota osim ispred ambasada i predsjednistva? :-) :D :(
Guzonje se dobro zastitile, a obicne gradjane... necu dalje :x
labrusca

Post by labrusca »

ah da a gdje su nadobudni roditelji koji dok voze drze djecu u krilu... Nama i treba da nas se opali po dzepu da neke stvari naucimo radi sebe a ne policije. ni u "civilizovanoj " Evropi ljudi nisu fini i kulturno-ekoloski-saobracajno osvjesteni zato sto su se rodili pametni vec zato sto ih se dooobro opali po dzepu... :oops:
Any

Post by Any »

Najbolja stvar po meni u zakonu je zabrana voznje od 23:00 do 05:00 za lica madja od 23 godine i naljepnice na zadnjem dijelu auta za vozace pocetnike :lol: :lol:
ako hoce da se ganjaju ili pjani vozaju po carsiji neka fino ubace mamu ili tatu u auto pa opletu po gasu :-) :-)
Gray

Post by Gray »

Any wrote:Najbolja stvar po meni u zakonu je zabrana voznje od 23:00 do 05:00 za lica madja od 23 godine i naljepnice na zadnjem dijelu auta za vozace pocetnike :lol: :lol:
ako hoce da se ganjaju ili pjani vozaju po carsiji neka fino ubace mamu ili tatu u auto pa opletu po gasu :-) :-)

To je najgori i najgluplji dio zakona, koji niko, a ja prvi, neće poštovati.

Niko mi ne može zabraniti da se vozim poslije 11 ako ja to hoću.
Qler

Post by Qler »

a sta cu ja na auto od starog nalijepili tu da sam mladji od 23 godine :D i onda kad stari voza da se osjeca mladji :D
JD

Post by JD »

Gray wrote: To je najgori i najgluplji dio zakona, koji niko, a ja prvi, neće poštovati.

Haha ma nece niko postovati. kazna je navodno 50 KM, a sad ni ne mogu kaznjavati. kad budu mogli uzmes uplatnice i poderes, i das laznu adresu i cao. za taj prekrsaj nit oduzimaju vozacku nit daju one kaznene bodove, tako da to ce to fakat samo budale postovati

P.S. neko spomenu nigdje drota u gradu, pa sta ce jadnici sad su maskote na ulici ne mogu kazne pisati pa se sakrili :lol: :lol:
Any

Post by Any »

Sve face i niko se ne boji drotova :x a kad vas zaustavi saserete se ko grlice :lol: :lol:
Mozda vi necete placat kazne jer vozate tatina kola pa ce sigurno i ta cast pripasti tati da vam porek autica i goriva plati i kaznice :zzzz: :lol: :lol:
Gray

Post by Gray »

Any wrote:Sve face i niko se ne boji drotova :x a kad vas zaustavi saserete se ko grlice :lol: :lol:
Mozda vi necete placat kazne jer vozate tatina kola pa ce sigurno i ta cast pripasti tati da vam porek autica i goriva plati i kaznice :zzzz: :lol: :lol:

Nema veze s tim. Postoji stvar koja se zove žalba na kaznu.

Ni jedan zakon nije uklesan u kamenu.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

u macku piterinu, juce ja u taxiju, kad ide policija u susret...em ugasena svjetla em nema svezan pojas... :x :x :x :x :x :x :x :x :x
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

mIRCerka wrote:u macku piterinu, juce ja u taxiju, kad ide policija u susret...em ugasena svjetla em nema svezan pojas... :x :x :x :x :x :x :x :x :x
polako bona... ne možeš očekivati promjenu preko noći... zato prvih tri mjeseca ne bi trebali kažnjavati za nepoštivanje novih odredbi Zakona o sigurnosti saobraćaja, kao što je obavezno vezanje, upaljena kratka svjetla, zabrana korištenja mobilnog telefona itd...

ali u oktobru- veselo veče :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

vodolija_33 wrote:
mIRCerka wrote:u macku piterinu, juce ja u taxiju, kad ide policija u susret...em ugasena svjetla em nema svezan pojas... :x :x :x :x :x :x :x :x :x
polako bona... ne možeš očekivati promjenu preko noći... zato prvih tri mjeseca ne bi trebali kažnjavati za nepoštivanje novih odredbi Zakona o sigurnosti saobraćaja, kao što je obavezno vezanje, upaljena kratka svjetla, zabrana korištenja mobilnog telefona itd...

ma nije bitno kad ce poceti, ali trebao bi neko onda i policiju upozoriti...
jer nije fer...fakat nije.. :(
latinalover

Post by latinalover »

mIRCerka wrote:
vodolija_33 wrote:

a vidjeces kad te prenese da predjes preko crvenog u asvojstvu pjesaka...........kad ti krhne 50KM..................onda stvarno nece biti fer :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

latinalover wrote:
mIRCerka wrote:
vodolija_33 wrote: polako bona... ne možeš očekivati promjenu preko noći... zato prvih tri mjeseca ne bi trebali kažnjavati za nepoštivanje novih odredbi Zakona o sigurnosti saobraćaja, kao što je obavezno vezanje, upaljena kratka svjetla, zabrana korištenja mobilnog telefona itd...

a vidjeces kad te prenese da predjes preko crvenog u asvojstvu pjesaka...........kad ti krhne 50KM..................onda stvarno nece biti fer :D
pazi sto cu mu je platiti... :x juce sam se ispsovala u taxiju pravo kad sam vidjela ono...mislim TI PROVODIS ZAKON KOJI SAM NE POSTUJES!!!!

to je ravno tome da ja zapalim cigaretu i kazem svojoj sestricni, puhnuvshi joj dim u lice NEMOJ PUSITI!!!
Licemjerstvo....
Gray

Post by Gray »

A wrote:
Gray wrote:
Any wrote:Najbolja stvar po meni u zakonu je zabrana voznje od 23:00 do 05:00 za lica madja od 23 godine i naljepnice na zadnjem dijelu auta za vozace pocetnike :lol: :lol:

To je najgori i najgluplji dio zakona, koji niko, a ja prvi, neće poštovati.

To je uvedeno u mnoge evropske zakone, jer statistike pokazuju - najvise se ubijaju mala raja koja se ponapija u diskotekama i onda pravi rodeo po gradu. Ovo je makar pokusaj vlasti da ih osujete u tome, da mladi pri trijeznom stanju razmisljaju da treba naci neku alternativu, a ne ici autom, ako znaju da ce se vracati kasno i da ce piti. To sto je neki zakon tezak za postovati ne znaci da je besmislen. Znaci samo da ce trebati vremena da se sprovede.

Pa šta? Ne mogu zbog nekolicine koji se ponapijaju i divljaju kažnjavati nas ostale. Šta ako radim treću smjenu i treba mi auto da idem ili da se vratim na posao? Ako treba da idem na more? Itd, itd.

Taj dio zakona ne namjeravam poštovati. Ostalo ok.
labrusca

Post by labrusca »

nemoj tako, pa oni su cvrsta ruka zakona, to se na njih ne odnosi... :roll:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

labrusca wrote:
nemoj tako, pa oni su cvrsta ruka zakona, to se na njih ne odnosi... :roll:
:lol: cvrsti su vrlo... :D

nego, nabavi li ti nama one naljepnice POCETNIK ZA VOLANOM :D:D:D:D:D

jos nismo napunile 2 godine staza ...
rumenko

Post by rumenko »

upravo sam se vratio sa godisnjeg iz nase lijepe BiH i ovo je bilo prvi put nisam niti jednu kaznu platio :-D ...zato se zahvaljujem domacim organima reda :)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

rumenko wrote:upravo sam se vratio sa godisnjeg iz nase lijepe BiH i ovo je bilo prvi put nisam niti jednu kaznu platio :-D ...zato se zahvaljujem domacim organima reda :)
:lol: eto nek je nekome i dobro..
ja jedva cekam da me zaustave ako predjem na crveno...
labrusca

Post by labrusca »

gdje da to nabavim? Mora da po novom zakonu svak sebi treba isprintati naljepnicu... :lol: Sta je sa onim dijeljenjem promotivnog materijala ili teksta novog zakona ili kako li su vec nazvali taj piece of toilete paper? Da li je neko to dobio/uzeo od policajca? Mah, samo cekam da me kazne zbog nepropisnog prelazenja ulice pa da pocnem zapisivati registracije vozaca koji me zamalo nisu pregazili na pjesackom... :x
Post Reply