samo je vazelin bitan, ha?Skoro wrote:Apsolutno nije bitno kako cemo mi proci u Bukurestu, mi smo vec sada napravili odlican rezultat - bili bolji i pobjedili jednu 'normalnu' evropsku ekipu sto, opet da podsjetim, u poslijeratnom periodu nijednom bh. klubu nije poslo za rukom. Za sada, nama dosta
KUP UEFA/2.pretkolo>FK Sarajevo-Rapid Bukurest
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- chinese_water
-
milepitar
plavci...nemojte tako,znam da jako,jako boli..ali proci ce,pa ispasce Sarajevo u grupnoj fazi..nego fakat,ovaj Rapid je i jaci i bolji nego li je misljenje nasih plavih komsija..jos uvijek imaju veliku prednost u odnosu na nas,ali uz Boziju pomoc,malo srece,dobru i jaku odbranu,hrabru igru mi mozemo dalje..zaboravio sam i kisu kao jedan od neophodnih faktora za bordo vece..kao poznavalac fudbala,od mahalskog do vrhunskog,odgovorno tvrdim da je igra Sarajeva bila iznad nivoa svih poslijeratnih igara svih bh klubova u evro takmicenjima,nema ljutnje..imali ste i vi,plavci,velike trenutke,mozda i prije nas,ali realnost je da se ne zivi od uspomena vec od aktuelnih cinjenica,a jedna od njih je da je bilo tesko biti manijak tog cetvrtka..sto zbog ljube,sto zbog neuspjeha Rapida..pozdrav,sportski,svima
-
PITARKA_SA
Ne znam zasto je toliki problem,pojedincima jednostavno biti realan i reci CESTITAMO!
Niko ne tvrdi da ce Sarajevo proci do finala,ali svaki normalan covjek ,koji je gledao utakmicu i igru nasih igraca ,ne moze reci da nismo odigrali zvjerski.
Al posto smo svi mi,malo cudan narod,i u pozitivnim stvarima ,odma se trazi nesto da se pokusa omalovazavat neciji uspjeh,onda me ne cude pojedine reakcije.
Da je Zeljeznicar ili bilo koji klub odigrao tako dobru partiju,ja bi prva rekla CESTITAM i to nebi uopste umanjilo ljubav prema mom klubu
Niko ne tvrdi da ce Sarajevo proci do finala,ali svaki normalan covjek ,koji je gledao utakmicu i igru nasih igraca ,ne moze reci da nismo odigrali zvjerski.
Al posto smo svi mi,malo cudan narod,i u pozitivnim stvarima ,odma se trazi nesto da se pokusa omalovazavat neciji uspjeh,onda me ne cude pojedine reakcije.
Da je Zeljeznicar ili bilo koji klub odigrao tako dobru partiju,ja bi prva rekla CESTITAM i to nebi uopste umanjilo ljubav prema mom klubu
-
VanHelsing
Obuca je igro ko Pipo Inzaghi
..steta sto ga nece bit tamo
Jebo rumine i rapid i citav taj bukurest, sve sama ciganija..FCSarajevo ide dalje a ja cu cak i da rezultat predvidim: Dace rumuni go u prvom poluvremenu i onda ce napravit gresku, dobice lazno samopouzdanje i kontace `evo nas sad smo na nuli, samo lagano i uvalicemo mi njima i drugi`. Nasi ce izdurat prvo poluvrijeme da ne prime jos jedan go koji bi bio katastrofa za nas. rumuni ce se peglat, ulazice im voda u usi kako vrijeme bude odmicalo...bice ono sva statistika na njihovoj strani a nigdje gola sve neke fule, stative, korneri a nidje gola. Nasi ce istrcat 2/3 kontre i iz jedne uvalit go izmedju 75te-90te minute. I onda cemo zapalit grad!!!
A zelji i manijacima ja zelim sve najbolje, kako ste krenuli sa ljubom i ovom srbadijom jos malo pa cete zaigrat u srbijanskoj premijer ligi, sa ofk beograd, zvezdom, partizanom i ostalom `bracom`
A zelji i manijacima ja zelim sve najbolje, kako ste krenuli sa ljubom i ovom srbadijom jos malo pa cete zaigrat u srbijanskoj premijer ligi, sa ofk beograd, zvezdom, partizanom i ostalom `bracom`
-
shadow
Boga mi im ja nikad nebi cestitao, ne mogu jebi ga, jace od menePITARKA_SA wrote:
Helem, Saraj'vo sampion oo ooo ooooooo
- cico x
fakat nista ne kontam,nidze veze....
pitar sam 110%,volim sarajevo najvise na svijetu,ali ne mrzim zelju!
ovdje se samo svadate,spominjete proslost,derbije,ljubu....halo ba tema je za rapid !!!!!
druga je stvar nas derby,tad treba zajebancija da bude,ali fulate ovdje temu!
e sad da kazem koju...FAKAT SMO ODIGRALI MAESTRALNO protiv rumuna,trka,klizanje,skok igra,pasovi....po meni najbolje izdanje sarajeva,pa sigma,pa derby na grbavici poslije turske 1-1 (poznat kao 90' skole fudbala Asim Ferhtovic Hase)
zelji svaka cast za newcastle ,ali svi ostali protivnici nisu bili neki klubovi,litex (koji je mnogo slican rapidu) dode na grbavicu i podere vas !
nemojte bezveze da se svadate,mi cemo se nadati prolazu,bicemo presretni ako prodemo,a ako ne,sta ces,idemo dalje...
pitar sam 110%,volim sarajevo najvise na svijetu,ali ne mrzim zelju!
ovdje se samo svadate,spominjete proslost,derbije,ljubu....halo ba tema je za rapid !!!!!
druga je stvar nas derby,tad treba zajebancija da bude,ali fulate ovdje temu!
e sad da kazem koju...FAKAT SMO ODIGRALI MAESTRALNO protiv rumuna,trka,klizanje,skok igra,pasovi....po meni najbolje izdanje sarajeva,pa sigma,pa derby na grbavici poslije turske 1-1 (poznat kao 90' skole fudbala Asim Ferhtovic Hase)
zelji svaka cast za newcastle ,ali svi ostali protivnici nisu bili neki klubovi,litex (koji je mnogo slican rapidu) dode na grbavicu i podere vas !
nemojte bezveze da se svadate,mi cemo se nadati prolazu,bicemo presretni ako prodemo,a ako ne,sta ces,idemo dalje...
- manijak1
Dakle Škoro .....
zar niste vi sve .......pokupovali ?
Zbog tebe želim ......osam rumunjskih svjetiljki
.
Zbog tebe želim ......osam rumunjskih svjetiljki
- manijak1
-
Santos
Sta su dosad uradili .Nisu se jos ni plasirali u prvo kolo kup uefa.I sta je to uradjeno.Pobjeda 1-0 uredu ali ako neprodju dalje nisu nista uradili u Evropi.U uefa kupu si tek nesto uradio ako se plasiras u grupe e onda lova kaplje i mozes rec nesto smo uradili.Dok se god mi zadovoljavamo samo izlazu u Evropu jebo ti taj fudbal.
-
Skoro
Ja koji ste vi bolesnici to se ne moze opisati!!! Cuj sta smo uradili do sada? POBJEDILI JEDNU NORMALNU EVROPSKU EKIPU, ekipu koja je prosle godine rasturila jedan HSV ili Hertu!!!! da te podsjetim mi smo JEDINA bh. ekipa nakon '95 kojoj je takvo nesto poslo za rukom!Santos wrote:Sta su dosad uradili ....
Posto vi ocito ne kontate neke stvari to ti je kao da ste vi uspijeli pobjediti Malagu ili NC ili Siroki da je uspio pobjediti Spartu, pa bez obzira kako se sve na kraju zavrsilo. Kakav nam je fudbal, kako se malo u njega ulaze, kako se laziraju i kupuju prvenstva, kako se krade..... ovo je VRHUNAC sto se moze uraditi! Ko drukcije misli nije NORMALAN!
Prolaz dalje?
Nije nemoguce, pokazali smo na Kosevu da mozemo odigrati bolje od njih, ali ipak treba priznati da bi to bila jedna od najvecih senzacija Kupa UEFA u zadnjih desetak godina
ko misli da bi to, k'o biva bilo normalno i da se to ocekuje, ne da nema pojma o nasem fudbalu vec fakat NIJE NORMALAN!
-
PITARKA_SA
SRCE NA TEREN,HOCEMO SRCE NA TEREN!!
samo to je bitno

samo to je bitno
- chinese_water
Rapid ove sezone nije normalna Evropska ekipa...napustilo ih je 8 prvotimaca iz prosle sezone, pa tako sam i ja uvjeren u prolaz Sarajeva... naravno opet samo ako ostave srce na terenu.Bez obzira sto je 8 igraca napustilo Rapid, i dalje su mnogo profesionalniji od svakog naseg tima, dakle bez srcane igre mi Bosanci ne mozemo nista ocekivati.
- strong69
Nemoj tako ba... Cuj sta su uradili? S obzirom da im se duguje mnogo novaca, ne primaju platu, tjeraju ih i iz Ilijasa i sa Koseva ovo je uspjeh... Tri kola 9 bodova i pobjeda protiv istog onog Rapida koji je harao u Kup-u UEFA... Ja sam zadovoljan! Ako prodemo dalje nadam se da ce biti vise love a onda i veceg zadovoljstva kod fudbalera a samim tim i boljih rezultata... PozdravSantos wrote:Sta su dosad uradili .Nisu se jos ni plasirali u prvo kolo kup uefa.I sta je to uradjeno.Pobjeda 1-0 uredu ali ako neprodju dalje nisu nista uradili u Evropi.U uefa kupu si tek nesto uradio ako se plasiras u grupe e onda lova kaplje i mozes rec nesto smo uradili.Dok se god mi zadovoljavamo samo izlazu u Evropu jebo ti taj fudbal.
-
Santos
Daleko od toga da je zelim lose Sarajevu.Samo kazem da se vec 10 godina pa uzmi 4 rata zadovoljavamo sitnicama.Ja pamtim Zelju i Sarajeva sasvim drukcije .Znam ja da je uradzeno na osnovu kakva je sad liga.Ali vjeruj da si nekad a mozda i jesi zapamtio igrace poput Paje Papeta Mese Skore ovi bi tebi i ostalima koji velicaju bilo smjesno.Zelim vam prolaz dalje.
-
hool
Od proslosti se ne ziviSantos wrote:Daleko od toga da je zelim lose Sarajevu.Samo kazem da se vec 10 godina pa uzmi 4 rata zadovoljavamo sitnicama.Ja pamtim Zelju i Sarajeva sasvim drukcije .Znam ja da je uradzeno na osnovu kakva je sad liga.Ali vjeruj da si nekad a mozda i jesi zapamtio igrace poput Paje Papeta Mese Skore ovi bi tebi i ostalima koji velicaju bilo smjesno.Zelim vam prolaz dalje.
- strong69
Naravno da sam zapamtio sve te igrace... Ali sam zapamtio i da je moj stari imao 5.000 KM platu, da nije bilo "zvijezda" i "jet seta", da je KK Bosna harala a i OK Bosna itd... Sada nema ko da vaspitava te igrace jer oni vise racuna vode o frizuri... Sjecam se kad je Paja pricao kako mu je Markusevic poslije tekme na kojoj je bio najbolji opalio samarcinu jer je previse driblao, kako je Hase igracima Sarajeva govorio da nikad ne zaborave odakle dolaze itd... Danas je drugacije i zaista moram ovim da se zadovoljim...Santos wrote:Daleko od toga da je zelim lose Sarajevu.Samo kazem da se vec 10 godina pa uzmi 4 rata zadovoljavamo sitnicama.Ja pamtim Zelju i Sarajeva sasvim drukcije .Znam ja da je uradzeno na osnovu kakva je sad liga.Ali vjeruj da si nekad a mozda i jesi zapamtio igrace poput Paje Papeta Mese Skore ovi bi tebi i ostalima koji velicaju bilo smjesno.Zelim vam prolaz dalje.
Do boljih vremena...
-
Skoro
Ovo je mozda najveci razlog zbog cega VAS ne volimo. Vi niste ni blizu ovako nesto napravili, pobjedit ste mogli jedino amatere a najveci domet vam je bio nerjeseno na svom terenu, i to 0:0 ne 1:1 ili 2:2, ali umijete srati i omalovazavati neciji rezultatchinese_water wrote:Rapid ove sezone nije normalna Evropska ekipa...napustilo ih je 8 prvotimaca iz prosle sezone...
Eto ti znas je li Rapid normalna evropska ekipa ili nije, jade jadni.
ma ne da mi se vise sa vama truniti, crknite od muke
-
PITARKA_SA
vec su pocele price ,Rapid je oslabljen,nije nikakva ekipa..eto kako god bilo mi smo makar dogurali do Evrope za razliku od vas!!Sama ta cinjenica je veliki uspjeh..nemamo svoj stadion,uslove za treniranje,nema plata..OK sve je to fakat,i dokle smo dogurali??sta bi tek bilo da je situacija bolja?Rapid kakva god da je ekipa ,mi smo im pokazali,kao i cjeloj BiH kako se igra srcem,kako se bori!Svaki vas komentar upravo pokazuje kako duboke komplekse imate i kako nemate obraza reci svaka cast(pojedinci,naravno).
Mi prosli dalje ili ne,ja cu u svakom slucaju svjetla obraza izaci na ulicu! Jer znas, kako nas narod kaze"Ne gledaj STA ti kaze,vec KO"prema tome...
Nevjerovatno je kako neki ljudi,svaku sitnicu traze da omalovazavaju uspjeh Sarajeva!3 kola,9 bodova,1:0 u EVROPSKOM takmicenju...tu se Ima nesto prigovorit???
Da zijanimo 5:0(nedaj boze) ja cu opet reci SVAKA CAST i naravno i dalje zivjeti za svoj klub ,,a svi dusmani mogu da ....
SRCE NA TEREN!!!!!!!!

Mi prosli dalje ili ne,ja cu u svakom slucaju svjetla obraza izaci na ulicu! Jer znas, kako nas narod kaze"Ne gledaj STA ti kaze,vec KO"prema tome...
Da zijanimo 5:0(nedaj boze) ja cu opet reci SVAKA CAST i naravno i dalje zivjeti za svoj klub ,,a svi dusmani mogu da ....
SRCE NA TEREN!!!!!!!!
- strong69
Fakat pretjerujes... Daj mi argumente... Evo tebi kontra argumenti:chinese_water wrote:Rapid ove sezone nije normalna Evropska ekipa...napustilo ih je 8 prvotimaca iz prosle sezone, pa tako sam i ja uvjeren u prolaz Sarajeva... naravno opet samo ako ostave srce na terenu.Bez obzira sto je 8 igraca napustilo Rapid, i dalje su mnogo profesionalniji od svakog naseg tima, dakle bez srcane igre mi Bosanci ne mozemo nista ocekivati.
Tim napustili:
Daniel Niculae otisao u Auxerre za 3.3 mil €
Daniel Pancu bio pozajmljen Rapidu prosle sezone, sada u Bursasporu
Viorel Moldovan, oprostio se od fudbala ali se vratio... I to su 3 igraca koje su izgubili a ne 8...
Ali u tim su dosli:
Ryan Griffits, Ianis Zicu (napadaci), Cristi Sapunaru (odbrana).
Kup UEFA - Prosla sezona
1.kolo Feyenoord-Rapid 1-1
1.kolo Rapid - Feyenoord 1-0
grupna faza; Rapid-Rennes 2-0
grupna faza; Shaktar-Rapid 0-1
grupna faza; Rapid-PAOK 1-0
grupna faza; Stuttgart-Rapid 2-1
1/16 finala; Hertha-Rapid 0-1
1/16 finala;Rapid- Hertha 2-0
1/8 finala; Rapid-Hamburg 2-0
1/8 finala; Hamburg-Rapid 3-1
1/4 finale; Rapid-Steaua 1-1
1/4 finale; Steaua-Rapid 0-0
A ti nastavi i dalje da omalovazavas Sarajevo i njegove rezultate... Nadam se da ce i Zeljo u Evropu uskoro pa neces imati vremena da se bavis nama... Sarajevo je pokazalo kako se srcem moze igrati i prevazici sebe i ovu bijednu sredinu iako nam to mnogi osporavaju i pljuju po nama...
Samo naprijed Sarajevo!!!