Jel ti stvarno ne znaš odgovore na ova pitanja ili bogohuliš kao ovaj Ibn Kajin?endy_tuzla wrote:Ibn Kajjim ima pitanja za tebe
AKO JE ISUS...?
-
goran5
#126 Re: AKO JE ISUS...?
-
endy_tuzla
#127 Re: AKO JE ISUS...?
Ovaj video vam je samo za razumom obdarene,pa sad kontajte .... 
-
Mustafapasa
#128 Re: AKO JE ISUS...?
Dobro, vidim da ovo ne vodi nikakvim rezultatima...
Cuj on na discovery gledao kvakice i ostalo, nidze veze...pa sta si ti ocekivao decko dragi kad isti taj kanal propagira evoluciju i negira sve religije!?!?!?!?!?!tj. da si ti postao od majmuna...ali to je sad druga tema... i zasto uopste se zeli ovdje dokazati pogresnost jedne vjere??????
Zasto? cemu to,sta je poenta?
lijepo je jednom receno, ljudi vjeruju u ljubav, u racunar,u auto, u svetce a neko u Boga...budi Hindus, bas me briga, sebi si nisi meni, ali ces biti pitan za svoj izbor...
raspravljajmo cinjenicama, dokazima istinitm itd...
a ne nekim isječcima iz tv emisija kad se zna da je danas sve korumpirano i politicki orjentisano...smijesno...
takvih emisija na pomenutim kanalima imas tona, te jel Isa a.s. Bog ili covjek, te sikstinska freska, te Da Vinci (haman pa su ga proglasili svetcem zbog njegovih djela) itd itd...sve samo radi gledanosti i marketinga i naravno skrivenog rata,,,
Cuj on na discovery gledao kvakice i ostalo, nidze veze...pa sta si ti ocekivao decko dragi kad isti taj kanal propagira evoluciju i negira sve religije!?!?!?!?!?!tj. da si ti postao od majmuna...ali to je sad druga tema... i zasto uopste se zeli ovdje dokazati pogresnost jedne vjere??????
lijepo je jednom receno, ljudi vjeruju u ljubav, u racunar,u auto, u svetce a neko u Boga...budi Hindus, bas me briga, sebi si nisi meni, ali ces biti pitan za svoj izbor...
a ne nekim isječcima iz tv emisija kad se zna da je danas sve korumpirano i politicki orjentisano...smijesno...
takvih emisija na pomenutim kanalima imas tona, te jel Isa a.s. Bog ili covjek, te sikstinska freska, te Da Vinci (haman pa su ga proglasili svetcem zbog njegovih djela) itd itd...sve samo radi gledanosti i marketinga i naravno skrivenog rata,,,
- jedna tamo
#129 Re:
black wrote:Isus odgovori: "Ja sam Isus, sin Merjemin iz sjemena Davidovog, covjek koji je smrtan i boji se Boga, i ja trazim da se Bogu oda cast i slava”
"Medjutim, kad me Bog uzme sa svijeta Satana ce opet podici ovu prokletu uzbunu, tako sto ce uciniti da bezboznici vjeruju da sam ja bog i sin Bozji, zbog cega ce moje rijeci i ucenje biti okaljano, tako da ce ostati jedva trideset vjernika: nato ce Bog imati milosti nad svijetom i poslace svog Poslanika za kojeg je stvorio sve stvari; koji ce doci sa Juga sa moči i unistice idole sa idolopoklonicima; koji ce oduzeti dominaciju od Satane koju on ima nad ljudima. On ce donijeti sa sobom milost Bozju, za spas onih koji ce vjerovati u njega, a blagoslovljen je onaj ko bude vjerovao njegovim rijecima.”
( Evandjelje po Barnabi : citat iz stavka 96 )
black
-
Mustafapasa
#130 Re: Re:
jedna tamo wrote:black wrote:Isus odgovori: "Ja sam Isus, sin Merjemin iz sjemena Davidovog, covjek koji je smrtan i boji se Boga, i ja trazim da se Bogu oda cast i slava”
"Medjutim, kad me Bog uzme sa svijeta Satana ce opet podici ovu prokletu uzbunu, tako sto ce uciniti da bezboznici vjeruju da sam ja bog i sin Bozji, zbog cega ce moje rijeci i ucenje biti okaljano[/b], tako da ce ostati jedva trideset vjernika: nato ce Bog imati milosti nad svijetom i poslace svog Poslanika za kojeg je stvorio sve stvari; koji ce doci sa Juga sa moči i unistice idole sa idolopoklonicima; koji ce oduzeti dominaciju od Satane koju on ima nad ljudima. On ce donijeti sa sobom milost Bozju, za spas onih koji ce vjerovati u njega, a blagoslovljen je onaj ko bude vjerovao njegovim rijecima.”
blackja sam kršćanka, kao i milioni drugih ljudi na ovom svijetu i nerazumijem ovaj tvoj post
Kako ne razumijes kada je jasno, onrati paznju na boldovan tekst
Covjek koji se najavljuje je nas Poslanik s.a.w.s...kojeg mi isto tako smatramo covjekom smrtnim, koji se Boga boji...
-
endy_tuzla
#131 Re: Re:
Mustafapasa wrote:jedna tamo wrote:black wrote:Isus odgovori: "Ja sam Isus, sin Merjemin iz sjemena Davidovog, covjek koji je smrtan i boji se Boga, i ja trazim da se Bogu oda cast i slava”
"Medjutim, kad me Bog uzme sa svijeta Satana ce opet podici ovu prokletu uzbunu, tako sto ce uciniti da bezboznici vjeruju da sam ja bog i sin Bozji, zbog cega ce moje rijeci i ucenje biti okaljano[/b], tako da ce ostati jedva trideset vjernika: nato ce Bog imati milosti nad svijetom i poslace svog Poslanika za kojeg je stvorio sve stvari; koji ce doci sa Juga sa moči i unistice idole sa idolopoklonicima; koji ce oduzeti dominaciju od Satane koju on ima nad ljudima. On ce donijeti sa sobom milost Bozju, za spas onih koji ce vjerovati u njega, a blagoslovljen je onaj ko bude vjerovao njegovim rijecima.”
blackja sam kršćanka, kao i milioni drugih ljudi na ovom svijetu i nerazumijem ovaj tvoj post
Kako ne razumijes kada je jasno, onrati paznju na boldovan tekst
Covjek koji se najavljuje je nas Poslanik s.a.w.s...kojeg mi isto tako smatramo covjekom smrtnim, koji se Boga boji...
Game Over
- jedna tamo
#132 Re: AKO JE ISUS...?
Mustafapasa oprosti ali nisam tebi postavila pitanje već black-u tako da te molim da se nemiješaš
Hvala!
Hvala!
-
Mustafapasa
#133 Re: AKO JE ISUS...?
Dobro legendo, nema ljutnjejedna tamo wrote:Mustafapasa oprosti ali nisam tebi postavila pitanje već black-u tako da te molim da se nemiješaš
Hvala!
-
goran5
#134 Re: Re:
Game OverKako ne razumijes kada je jasno, onrati paznju na boldovan tekst
Samo mali problemčić što to nije evanđelje jer u krščanstvu postoje samo 4 evanđelja a to nije nijedo od njih
Tako da je to napisano vjerovatno napisano od muslimana
-
melac
#135 Re: Re:
Tuto finito!endy_tuzla wrote:Game OverMustafapasa wrote:Kako ne razumijes kada je jasno, onrati paznju na boldovan tekstjedna tamo wrote:blackja sam kršćanka, kao i milioni drugih ljudi na ovom svijetu i nerazumijem ovaj tvoj post
Covjek koji se najavljuje je nas Poslanik s.a.w.s...kojeg mi isto tako smatramo covjekom smrtnim, koji se Boga boji...![]()
A zar nije, poznavaoci svega svijeta, evanđelje po Barnabi nastalo prije hiljdu godina, i to od strane nekih sekti koje su htjele sruštiti nekog papu s trona. Ima i dokaz po konstrukciji riječi i vrsti riječi koje se upotrebljavaju da je evanđelje moglo nastati nekada u 10 stoljeću. kvaka
-
melac
#137 Re: AKO JE ISUS...?
Da Vinci nije ni haman svetac, jer bi morao prije toga biti blaženik, a nije. Tako da sigurno nije haman svetac.Mustafapasa wrote:Dobro, vidim da ovo ne vodi nikakvim rezultatima...
Ako su Discovery i ini programi politički i ideološki orijentisani i da propagiraju neku svoju istinu, iz nekog razloga, tj. da su propagandni programi, i da smo mi protiv toga, zar onda Kuran i Biblija za nas, takve konstrukcije uma, i oni nisu propaganda s nekim ciljem i ideologijom ( koja je u ovom slućaju nama bliska, urasla u naš mentalni sklop, pa ih, ili samo jedno, smatramo ispravnim, a Discovery je oprećan s tim i to je neprirodno, a da li je i neispravno nitko se ne zapita).
-
goran5
#138 Re: Re:
Tuto finito!![]()
A zar nije, poznavaoci svega svijeta, evanđelje po Barnabi nastalo prije hiljdu godina, i to od strane nekih sekti koje su htjele sruštiti nekog papu s trona. Ima i dokaz po konstrukciji riječi i vrsti riječi koje se upotrebljavaju da je evanđelje moglo nastati nekada u 10 stoljeću. kvaka
Evanđelja su nastala prije 1700 g. a ne prije 1000. Prije 1000 godina je već postojao islam tako da je to vjerovatno napisao neki musliman, a zatim to proglasio evanđeljem.
Dakle već je znao će se desilo pa je onda to zapisao kao neko proročanstvo
Kao što reče tutto finito o vašim zapisima.
-
goran5
#139 Re: AKO JE ISUS...?
Ispravka :
ne obračam se melcu već onima što ovu izmištljotinu koriste kao dokaz, što onda dovodi u pitanje i njihove ostale zapise
ne obračam se melcu već onima što ovu izmištljotinu koriste kao dokaz, što onda dovodi u pitanje i njihove ostale zapise
-
endy_tuzla
#140 Re: AKO JE ISUS...?
Gorane ,opet se vrati na moj video 
-
goran5
#141 Re: AKO JE ISUS...?
endy_tuzla wrote:Gorane ,opet se vrati na moj video
Evo ponovo sam se vratio na tvoj video.
I ponovo sam pročitao niz pitanja na koje je odgovor dat u samoj bibliji, dakle tko imalo poznaje kršćanstvo ne bi nikad postavio ovakva pitanja.
Čovjek pita: " Jesu li nebesa bila prazna? " PA kakvo je to glupo pitanje ako je pročitao Bibliju gdje piše da je Bog u sve i posvuda i da pravila prostora i vremena za njega ne važe."
I onda on pita jesu li nebesa bila prazna
Imaš li ti konkretno šta što ti nije jasno u kršćanstvu pa da ti kažem ako budem mogao?
-
erlman
#143 Re: Re:
[/quote]goran5 wrote:Game OverKako ne razumijes kada je jasno, onrati paznju na boldovan tekst
Covjek koji se najavljuje je nas Poslanik s.a.w.s...kojeg mi isto tako smatramo covjekom smrtnim, koji se Boga boji...![]()
Samo mali problemčić što to nije evanđelje jer u krščanstvu postoje samo 4 evanđelja a to nije nijedo od njih
Tako da je to napisano vjerovatno napisano od muslimana
Ti bi decko greske u svojoj religiji i neslaganja pripisao muslimanima??? Kakav debilizam.
Evo tebi samo jedan dokaz da je vasa religija izmisljotina. Navedi mi makar jedan citat iz bilo koje biblije gdje Isus kaze:
1. Ja sam sin Boziji, (neuzubilah)
2. Ja sam Bog, (neuzubilah)
3. Molite se meni ( isusu).
Ovo neces nigdje naci sto dokazuje da je vasa vjera izopacena i ispravljana od strane ljudi.
-
goran5
#144 Re: Re:
Dragi moj ti ne znaš - krivo si informiran: Evanđelje po Barnabi nije dio kršćanstva, evanđelja u kršćanstvu su Ivanovo, Matejevo, Markovo i Lukino i NIŠTA više od toga. "Evanđelje" po Barnabi je spis koji govori o elementima islama a napisan je nakon islama, dakle podmetanje sa namjerom.Ti bi decko greske u svojoj religiji i neslaganja pripisao muslimanima??? Kakav debilizam.
Evo tebi samo jedan dokaz da je vasa religija izmisljotina. Navedi mi makar jedan citat iz bilo koje biblije gdje Isus kaze:
1. Ja sam sin Boziji, (neuzubilah)
2. Ja sam Bog, (neuzubilah)
3. Molite se meni ( isusu).
Ovo neces nigdje naci sto dokazuje da je vasa vjera izopacena i ispravljana od strane ljudi.
1) Citat, Novi Zavjet: evanđelje po Ivanu : Isusa se citira kao Božjeg sina grčka riječ monogenes koja ima više prijevoda.
Dalje Isus kao Sin Božiji se spominje u slijedećim djelovima biblije ( # υἱὸς τοῦ θεοῦ
(huios tou theou)
* Matej 4:3
* Matej 4:6
* Luka 4:3
* Luka 4:9
Ima ih još bar dvadeset, neda mi ih se sve navodit
2) Kršćani ne vjeruju da je sam Isus Bog
3) Kršćani sa ne mole Isusu nego Bogu - dirktno ili preko Isusa Krista
To da se kršćani mole Isusu a ne Bogu i da kažu da je Isus rekao da je On Bog , to obično krivo kažu muslimani neki iz neznanja a neki da bi opravdali svoje odstupanje od Isusovog učenja.
Naravno stavka 2. i 3. uopće nisu dio kršćanstva i ne znam od kud ti to?
-
Mustafapasa
#145 Re: AKO JE ISUS...?
Imaš li ti konkretno šta što ti nije jasno u kršćanstvu pa da ti kažem ako budem mogao?[/quote]
Majstore, hajmo ovako, malo zagrijavanja za nas...:
Prvo ovo je izvor: http://www.hbk.hr/biblija/pregled.php?odabir=Niv
drugo, evo pitanja, pamolim tvoj komentar (bez uvreda, dakle, jaranska prica)
Po Ivanu 17:3:
3 A ovo je život vječni: da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga, i koga si poslao - Isusa Krista. 4 Ja tebe proslavih na zemlji dovršivši djelo koje si mi dao izvršiti.
Po Marku: 12:29 Isus odgovori: "Prva je: Slušaj, Izraele! Gospodin Bog naš Gospodin je jedini. 30 ljubi Gospodina Boga svojega iz svega srca svojega, i iz sve duše svoje, i iz svega uma svoga, i iz sve snage svoje!" 31 "Druga je: Ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga. Nema druge zapovijedi veće od tih." 32 Nato će mu pismoznanac: "Dobro, učitelju! Po istini si kazao: On je jedini, nema drugoga osim njega.
Po Mateju: 27:46 O devetoj uri povika Isus iza glasa: "Eli, Eli, lema sabahtani?" To će reći: "Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?"
eto za pocetak
Ko je ovdje Bog i koliko ih ima?
Majstore, hajmo ovako, malo zagrijavanja za nas...:
3 A ovo je život vječni: da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga, i koga si poslao - Isusa Krista. 4 Ja tebe proslavih na zemlji dovršivši djelo koje si mi dao izvršiti.
Po Marku: 12:29 Isus odgovori: "Prva je: Slušaj, Izraele! Gospodin Bog naš Gospodin je jedini. 30 ljubi Gospodina Boga svojega iz svega srca svojega, i iz sve duše svoje, i iz svega uma svoga, i iz sve snage svoje!" 31 "Druga je: Ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga. Nema druge zapovijedi veće od tih." 32 Nato će mu pismoznanac: "Dobro, učitelju! Po istini si kazao: On je jedini, nema drugoga osim njega.
Po Mateju: 27:46 O devetoj uri povika Isus iza glasa: "Eli, Eli, lema sabahtani?" To će reći: "Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?"
eto za pocetak
Ko je ovdje Bog i koliko ih ima?
-
Mustafapasa
#146 Re: AKO JE ISUS...?
dok razmisljas evo jos:
Evanđenje po Ivanu: 20:17 Kaže joj Isus: "Ne zadržavaj se sa mnom jer još ne uziđoh Ocu, nego idi mojoj braći i javi im: Uzlazim Ocu svomu i Ocu vašemu, Bogu svomu i Bogu vašemu."
Ja nemam nista niti protiv koga, cak sta vise u ratu sam svirao kao mali decko gitaru (imali koncert vise puta) u crkvi, i svoju nanu rahmetli kad sam pitao o tome, nana rekla samo ti hajde sine, nista se ne brini...i oni fini ljudi nas u ratu primili, granate padaju a mi za Bozic koncert svirali i jos nam cokolade tad dali...to je bilo bolje nego neki Ferari
Evanđenje po Ivanu: 20:17 Kaže joj Isus: "Ne zadržavaj se sa mnom jer još ne uziđoh Ocu, nego idi mojoj braći i javi im: Uzlazim Ocu svomu i Ocu vašemu, Bogu svomu i Bogu vašemu."
Ja nemam nista niti protiv koga, cak sta vise u ratu sam svirao kao mali decko gitaru (imali koncert vise puta) u crkvi, i svoju nanu rahmetli kad sam pitao o tome, nana rekla samo ti hajde sine, nista se ne brini...i oni fini ljudi nas u ratu primili, granate padaju a mi za Bozic koncert svirali i jos nam cokolade tad dali...to je bilo bolje nego neki Ferari
-
goran5
#147 Re: AKO JE ISUS...?
Majstore, hajmo ovako, malo zagrijavanja za nas...:Mustafapasa wrote:Imaš li ti konkretno šta što ti nije jasno u kršćanstvu pa da ti kažem ako budem mogao?
eto za pocetak
Ko je ovdje Bog i koliko ih ima?[/quote]
Dakle tu je Bog jedan jedini ( kršćani vjeruju u samo jednog Boga koji je stvorio sve ) u svakom pasusu se misli na jednog istog Boga, onog što muslimani nazivaju arapskim jezikom Al- Lah. Znaći to je isti stvoritelj svega i na njega se misli u svakom pasusu.
Možda te buni što se nekada obraćaju Isusu Kristu kao Bogu - ne, oni nisu 2 iste "osobe". Već je Isus Krist utjelovljenje Božje poruke u ljudskom tijelu i to ne za vrijeme cijelog svog života nego samo nakon što za to bilo vrijeme.
-
Mustafapasa
#148 Re: AKO JE ISUS...?
Onda to trebas objasniti svima ostalima...jer
Sin Boziji, se ovdje ne misli na bukvalno Bozijeg sina, mada velika vecina to tako shvata i prihvata, vec se pod time misli da je to dobar covjek, dakle sin Boziji=dobar covjek sto se potvrdzuje i slijedecim:
Evanđelje po mateju: 5:9 Blago mirotvorcima: oni će se sinovima Božjim zvati!
44 A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone 45 da budete sinovi svoga oca koji je na nebesima, jer on daje da sunce njegovo izlazi nad zlima i dobrima i da kiša pada pravednicima i nepravednicima.
Sin Boziji, se ovdje ne misli na bukvalno Bozijeg sina, mada velika vecina to tako shvata i prihvata, vec se pod time misli da je to dobar covjek, dakle sin Boziji=dobar covjek sto se potvrdzuje i slijedecim:
Evanđelje po mateju: 5:9 Blago mirotvorcima: oni će se sinovima Božjim zvati!
44 A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone 45 da budete sinovi svoga oca koji je na nebesima, jer on daje da sunce njegovo izlazi nad zlima i dobrima i da kiša pada pravednicima i nepravednicima.
-
Mustafapasa
#149 Re: AKO JE ISUS...?
Nego, dobar si momak i lijepo je s tobom raspravljat...nisi nahajcan kojekakvim stereoidima nacionalnosti 
meni ce uskoro kraj radnog vremena pa se cujemo ako Bog da i svako dobro
svima
meni ce uskoro kraj radnog vremena pa se cujemo ako Bog da i svako dobro
-
goran5
#150 Re: AKO JE ISUS...?
Ovdje se opet radi o jednom istom Bogu. Kad kaže:" Ocu svom i Bogu svom " misli na Boga koji ga je poslao da iskupi grijehe čovijeka. Kad kaže " Ocu vašem i Bogu vašem " misli opet na istog Boga stvoritelja čovjeka "Mustafapasa wrote:dok razmisljas evo jos:
"Otac" ima preneseno značenje nikako to nije fizički biološki otac kao kod ljudi.
Jesam li ti išta razjasnio? Čini mi se da muslimane buni to što izraze "otac" - "sin" shvaćaju kao neku stvarnu fiziološku pojavu a ne kao metaforu .