Bosanska piramida Sunca vol.4

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Gospon Macola

#126 Re: Mlade piramide

Post by Gospon Macola »

semm wrote:
Gospon Macola wrote:Sta to bi, piramidasi, podmladile se piramide?

Kamo vasi Prailiri? Kamo drevne civilizacije, mentalne projekcije i ostale nebuloze?

http://r.bloger.hr/post/prilagodba-price/46956.aspx

http://piramidazablude.blogger.ba/arhiv ... /23#357770
Dobar si ti selektor.Kad si već toliko revnosan zašto ne stavi post i o ANALIZI VEZIVNOG MATERIJALA.
Tada bi i tvoju narav ,mogli uporediti sa ovom iiilirikom:
I ovaj kamen zemlje tvoje ,što preteć suncu dere kroz oblake.Pa nek proba neki serator da je ukalja.

Hahahah, analiza vezivnog materijala, ajajajaja ...

I za koju verziju piramide?

27.000 godina, 12.000 ili ove najnovije od 5.000?

Jos malo pa ce se ispostaviti da je vezivni materijal neko ljepilo :lol: :lol:
KAMI666

#127 Re: Mlade piramide

Post by KAMI666 »

Gospon Macola wrote:
semm wrote:
Gospon Macola wrote:Sta to bi, piramidasi, podmladile se piramide?

Kamo vasi Prailiri? Kamo drevne civilizacije, mentalne projekcije i ostale nebuloze?

http://r.bloger.hr/post/prilagodba-price/46956.aspx

http://piramidazablude.blogger.ba/arhiv ... /23#357770
Dobar si ti selektor.Kad si već toliko revnosan zašto ne stavi post i o ANALIZI VEZIVNOG MATERIJALA.
Tada bi i tvoju narav ,mogli uporediti sa ovom iiilirikom:
I ovaj kamen zemlje tvoje ,što preteć suncu dere kroz oblake.Pa nek proba neki serator da je ukalja.

Hahahah, analiza vezivnog materijala, ajajajaja ...

I za koju verziju piramide?

27.000 godina, 12.000 ili ove najnovije od 5.000?

Jos malo pa ce se ispostaviti da je vezivni materijal neko ljepilo :lol: :lol:
Pa mislim da piramide postoje... vidim TI si zivi primjer da su mumije jos uvijek tu oko nas... onako, vishe kontam na umnu "zastarjelost". :-)
izblajhana

Post by izblajhana »

Moje misljenje...
bila na "piramidama", mislim da i ima nesto :D , daleko od piramide...ali ipak...voljela bih da ih ima, to bi puno znacilo za nasu zemlju!!!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Moje misljenje...
bila na "piramidama", mislim da i ima nesto , daleko od piramide
daleko od koje piramide :D:D:D:D:D:D

Macola, super ti izvor informacija.... :-)
terapija

Post by terapija »

adisio wrote:Joj ovih anti-piramidasa kako vagaju rijeci covjece. Pa ja mislim da ce oni jos malo pocet govoriti da je i citav grad visoko prirodno nastao :roll:

Ko je ikad rekao da je piramida stara 25,000 godina?

Cak i to 8-12,000 je iskrivljeno sa strane anti-piramidasa jer Semir je totalnu drugom kontekstu izjavio ovu starost piramide.
hehe a ovi piramidasi su prirodno nadareni zaboravljanjem :P
Semir je tacno izjavio (cak i u svojoj knjizi) kako su piramide nastale u vrijeme ledenog doba !!!!! Nemoj mi njasra ovdje molim te.

To sto ti smatras da je nebitno sta on ustvari provaljuje samo govori o opcem shvatanju ove tematike. Hocemo cudo da imamo turiste, makar se moralo u njega slijepo vjerovati. Na zalost, arheologija i religije nisu identicni, tako da se od piramide nece moci profitirati kao od gospe. Naravno, uvijek ce dolaziti turisti vidjeti to brdo, ali opceg blagostanja koje nam je Semir obecao (i slagao naravno) nece biti d piramide :( I meni je zao, ali tako je i sto prije svi to shvatimo, manja ce steta biti za nas
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

mIRCerka wrote: Macola, super ti izvor informacija.... :-)
Sigurno su milion puta bolji no onaj New-Age-sektas Osmanagic i njegova privatna prcija fondacija, gdje mu sura kasira dvije i po hiljadarke za sjedenje, laganje i kopanje kamenja. Ili tacnije: nadgledanje BESPLATNE radne snage. Bas kao i u Egiptu.

Jos samo kad Sai Baba dodje, bit ce sve na mjestu ... jedva cekam.

:lol: :lol: :lol:
trimi68
Grijem se na: Plin
Horoskop: Stirjelac

Post by trimi68 »

Nas dva brata oba zajebanta

Image

Image
shuriken

Post by shuriken »

evo kako bi trebala izgledati promocija zemlje:

http://adventures.yahoo.com/macedonia

koristiti i cinjenice i mitove i legende
zadrzat kredibilitet
nac nekog frika, ali pazi ovog njihovog
biografija, image, rezultati, izjave, autenticnost...

BRAVO MAKEDONCI!!!

ima i u BH stofa za tako nesto, citajte palavestru, gledajte filipovicevu emisiju na FTV, gledajte pozitivnu geografiju, ali ne, nama treba jal Gospa, jal Ajvaz Dedo, jal Mosti Svetog Lazara, jal Big Sam, malo smo submisivni, volimo Vodje, organiziramo se u copore. Bas cudno sto se klanje po Bosni i Hercegovini desava zadnjih par milenija.

Pa cak u podgrupi korisnika interneta
i u njenoj podgrupi korisnika foruma sarajevox
pa u njenoj podgrupi ljudi koje zanima kultura i edukacija
znaci reklo bi se destilat naprednih i mudrih, creme de la creme ovog drustva
ima takvih agresivaca i bilmeza ko u najgorim birtijama

tako nam je, i bit ce nam, kako smo zasluzili
kakvo drustvo, takve i piramide, blatnjave, prljave i lazne
parmezan

Post by parmezan »

1.Ako su sad piramide stare 5000 godina,kako su onda zatrpane.Da nece sad neko reci da je potop bio ipak prije 4999 godina.

2.Image

Moze li mi iko objasniti gdje su ovdje zidovi piramide.OK,imaju plocice,ali izmedju dva sloja plocica nema zidova.Pa nije valjda da su zidovi bili od zemlje ili ih je poplava odnijela.Ako su plocice gore i dolje.valjda moraju biti i izmedju.
uozo

Post by uozo »

"Naučno-istraživački radovi koji su započeti na Bosanskim piramidama i kompleksu podzemnih tunela već su rezultirali otkrivanjem brojnih materijalnih dokaza kojim se potvrđuje da uzvišenja Visočica i Plješevica predstavljaju drevne kolosalne strukture piramidalnog oblika."
Sa oficijelnog sajta.
Iz
POZIV ZA TURISTIČKE AGENCIJE - 25.07.2006
Polako govore da to nije piramida. Upravo tako je vec predvidjeno. Koja bestidnost... :?
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

B.Medjed wrote:"Naučno-istraživački radovi koji su započeti na Bosanskim piramidama i kompleksu podzemnih tunela već su rezultirali otkrivanjem brojnih materijalnih dokaza kojim se potvrđuje da uzvišenja Visočica i Plješevica predstavljaju drevne kolosalne strukture piramidalnog oblika."
Sa oficijelnog sajta.
Iz
POZIV ZA TURISTIČKE AGENCIJE - 25.07.2006
Polako govore da to nije piramida. Upravo tako je vec predvidjeno. Koja bestidnost... :?
Ne brini, kada tad ce oni kazati da je to neko drugi govorio da su piramide, a da su oni u stvari "od samog pocetka" pricali o piramidalnim strukturama. :lol: :lol: :lol:

Vazno je da se piramidasi naklopaju dobro i nadgledaju besplatnu radnu snagu (bas onako kao u starom Egiptu):

http://piramidazablude.blogger.ba/arhiv ... /26#360280
helo

Post by helo »

Odavno nisam bio na ovom forumu i pratio ovu jako dobru temu o piramidama, iz razloga što me nerviraju pesimisti ovoga foruma. Medžutim svakodnevno pratim dešavanja na stranici http://www.piramidasunca.ba/default.asp i doslovno svaki dan budem obradovan, iznenadžen novim otkričem i iskopavanjem. Pa me zanima dali još ima oni pesimista i njihovi istomišljenika (ZNANJE) da nema sojim teorijama dokažu da nema piramida ? :D I dali neko zna dali su od sramote promjenuli nikove na ovome forumu ? :D

[/img]Image

Image[/img]
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

helo wrote:Odavno nisam bio na ovom forumu i pratio ovu jako dobru temu o piramidama, iz razloga što me nerviraju pesimisti ovoga foruma. Medžutim svakodnevno pratim dešavanja na stranici http://www.piramidasunca.ba/default.asp i doslovno svaki dan budem obradovan, iznenadžen novim otkričem i iskopavanjem. Pa me zanima dali još ima oni pesimista i njihovi istomišljenika (ZNANJE) da nema sojim teorijama dokažu da nema piramida ? :D I dali neko zna dali su od sramote promjenuli nikove na ovome forumu ? :D

[/img]Image

Image[/img]
Ja nisam promijenio svoj nick i nema razloga da se bilo cega stidim. Ali kad vidim, u sta sve narod vjeruje, onda mi ipak dodje da se stidim ... svog naroda.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

helo wrote:Odavno nisam bio na ovom forumu i pratio ovu jako dobru temu o piramidama, iz razloga što me nerviraju pesimisti ovoga foruma. Medžutim svakodnevno pratim dešavanja na stranici http://www.piramidasunca.ba/default.asp i doslovno svaki dan budem obradovan, iznenadžen novim otkričem i iskopavanjem. Pa me zanima dali još ima oni pesimista i njihovi istomišljenika (ZNANJE) da nema sojim teorijama dokažu da nema piramida ? :D I dali neko zna dali su od sramote promjenuli nikove na ovome forumu ? :D

[/img]Image

Image[/img]
jal grobnica, jal neciji trap :oops:
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

helo wrote:
[/img]Image

Image[/img]
Ništa posebno, samo prirodne tvorevine nastale djelovanjem "endogenih i egzogenih procesa". :D :D
:faraon1:
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

mama29 wrote: jal grobnica, jal neciji trap :oops:
Nesto mi upada u oci kada vidim ove kretene iz Fondacije:

Svakih nekoliko dana prezentiraju novi "dokaz", koji nema veze sa zadnjim.

Sta bi sa onim kosturom?

Sta sa onim heravim "bridom piramide"?

Sta sa onim kamenom, na kojem su bile toboze urezane nekakve linije i simboli?

Sta bi sa samom piramidom sunca, posto se o njoj vise nista i ne govori? Sada samo raskopavaju ovu mjesecnu piramidu ... skakucu ko zecevi, od brda do brda.

http://r.bloger.hr/post/suplje-piramide ... 48329.aspx

http://piramidazablude.blogger.ba/arhiv ... /27#361867 (vazno je da dodje lova iz drzavne kase)
semm

Post by semm »

Gospon Macola wrote:

Sta bi sa onim kosturom?

Sta bi sa samom piramidom sunca, posto se o njoj vise nista i ne govori? Sada samo raskopavaju ovu mjesecnu piramidu ... skakucu ko zecevi, od brda do brda.

http://piramidazablude.blogger.ba/arhiv ... /27#361867 (vazno je da dodje lova iz drzavne kase)
Da nisi slučajno pročitao i ona dva tri komentara,na ovim tvojim linkovima.Jesi li ti onaj Edhem što ga narod samo kune. A tek stranice ,ko da su ih pušači iz Jagomira pravili ,gluho bilo.
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

semm wrote:
Gospon Macola wrote:

Sta bi sa onim kosturom?

Da nisi slučajno pročitao i ona dva tri komentara,na ovim tvojim linkovima.Jesi li ti onaj Edhem što ga narod samo kune. A tek stranice ,ko da su ih pušači iz Jagomira pravili ,gluho bilo.
Smije li se ovdje postaviti sopstveno misljenje, bez da se trpaju ljudi u ovu ili onu grupu.

Meni ne treba niko da bih znao da je ovo teska glupost, koju slijedi suvise ljudi.

Glupost je glupost, pa taman je slijedili milioni.
japaja

Post by japaja »

Gospon Macola wrote:
semm wrote:Da nisi slučajno pročitao i ona dva tri komentara,na ovim tvojim linkovima.Jesi li ti onaj Edhem što ga narod samo kune. A tek stranice ,ko da su ih pušači iz Jagomira pravili ,gluho bilo.
Smije li se ovdje postaviti sopstveno misljenje, bez da se trpaju ljudi u ovu ili onu grupu.

Meni ne treba niko da bih znao da je ovo teska glupost, koju slijedi suvise ljudi.
Ipak si ti najveci trpator ovdje, a uvijek, kad ti neko stane na rep pozivas se na pravo misljenja (cini mi se osjetim vapaj u tvom pozivu na pomoc), dok ti se vjerovatno cini, da je tvoje konstantno talahanje i vrijedanje simpaticno. I rece ti, stidis se svog naroda. Cisto sumnjam da ima tu korelacije (t.j. i da se taj narod tobom nesto previse ponosi).
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

japaja wrote:
Gospon Macola wrote:
semm wrote:Da nisi slučajno pročitao i ona dva tri komentara,na ovim tvojim linkovima.Jesi li ti onaj Edhem što ga narod samo kune. A tek stranice ,ko da su ih pušači iz Jagomira pravili ,gluho bilo.

Ipak si ti najveci trpator ovdje, a uvijek, kad ti neko stane na rep pozivas se na pravo misljenja (cini mi se osjetim vapaj u tvom pozivu na pomoc), dok ti se vjerovatno cini, da je tvoje konstantno talahanje i vrijedanje simpaticno. I rece ti, stidis se svog naroda. Cisto sumnjam da ima tu korelacije (t.j. i da se taj narod tobom nesto previse ponosi).
To sto ti mislis je tvoj problem, isto kao i moje misljenje.

Ali, nismo pri nekoj kolektivnoj seansi, gdje se medjusobno drzimo za ruke i noge i prepricavamo sopstvene psihoze, nego diskutiramo o kobajagi-piramidama.

Dakle, back to topic ... moje misljenje: Semir laze ko navijen, a narod mu vjeruje, posto je suvise lijen da se sam izvuce iz govana. Lakse je sanjati turiste, koji nemaju bolja posla, no da donose kilograme dolara tackama u Bosnu. :lol: :lol:
DONY

Post by DONY »

Macola,Alfons i ostali antipiramidosi,udruzite sta para i otvoriti bar jedno novo radno mjesto u Bosni,ja i mnogi ce mo vam vjerovati da ste patrioti i bicemo uz vas a do tada ostavite SEMa da radi svoj posao.
uozo

Post by uozo »

Prilicno interesantno! Otkud neko zna da neko ovdje vec nije i prije ove budalastine sa Piramidalnim Strukturama omogucio radna mjesta u BiH.
Zbog takvih je i radnih mjesta sve manje. Umjesto da se koncentrisemo na ono sto imamo i razvijamo zimski i planinski turizam mi pare obveznika trosimo na drevne civilizacije koje su 27000, ustvari 12000, stani malo 8000, aha 6000 godina stare. Tako vam i treba! I ne treba niko drugi koji se interesuje za turizam na ovom prostorima da dodje i da ulaze. Vazno je da je Prorok rek'o ima piramida, pa poslje reko ima struktura piramidalnog oblika i kad vam kaze "ujjjjjjjjjjjjj ja se za.ebo ovo samo brdo piramidalog oblika" treba da ga jos ljubite i napravite mu spomenik.
Al' dzaba vama sve ovo pricat'...
Ustvari treba dic ruke od ove zemlje zbog takvih...
Pa ako je to patriotizam onad vam ga na volju!!!!
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

DONY wrote:Macola,Alfons i ostali antipiramidosi,udruzite sta para i otvoriti bar jedno novo radno mjesto u Bosni,ja i mnogi ce mo vam vjerovati da ste patrioti i bicemo uz vas a do tada ostavite SEMa da radi svoj posao.
Jakih mi radnih jesta, sve volonteri, koji ne dobiju ni klopu, a kamoli pare.
semm

Post by semm »

japaja wrote:
Gospon Macola wrote:

Ma morao sam kad je nagraisao sa onim linkovima.
Pošto je Malboro popušen , sačekat će mo malo na link iz Pećaninovog žutaća.Ko li je sljedeči na redaljci?Mada je nepotrebno.Mene lično a i milione drugih ,o onoj rupetini ,evo Edhem uvjerio da je djelo prirode.
helo

Post by helo »

Gospon Macola wrote:

[/img]Image

Image[/img]
Ja nisam promijenio svoj nick i nema razloga da se bilo cega stidim. Ali kad vidim, u sta sve narod vjeruje, onda mi ipak dodje da se stidim ... svog naroda.
Svašta, nemogu da vjerujem ja narodu poput tebe, al eto..... I kada se otkrije i pokaže sva u pravom svjetlu biče još ljudi i tada poput tebe koje če svoje teorije davati da je to slučajnost. Al ko vas Jeb-e ...
Post Reply