Ljubav i nasilje (verbalno i fizicko)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
saangel21

Post by saangel21 »

clark_gable wrote:pa eto, ona to voli, ona ga poslije tih batina voli jos vise! iskreno, to rade samo muskarci koji nesmiju dignuti ruku na drugog muskarca pa se izivljavaju na curama... ljubomora je bolest, to treba da znatre, kada uhvati maha, nema joj kraja..
ko joj je kriv, sama je sebi to dozvoljela,neka se otrijezni...
Ma to je teska bolest, a neka i ja kazem, tako joj i treba.
Kada je glupa koliko je teska.
anais_nin

Post by anais_nin »

saangel21 wrote:
clark_gable wrote:pa eto, ona to voli, ona ga poslije tih batina voli jos vise! iskreno, to rade samo muskarci koji nesmiju dignuti ruku na drugog muskarca pa se izivljavaju na curama... ljubomora je bolest, to treba da znatre, kada uhvati maha, nema joj kraja..
ko joj je kriv, sama je sebi to dozvoljela,neka se otrijezni...
Ma to je teska bolest, a neka i ja kazem, tako joj i treba.
vec smo apsolvirali neke od ovih pitanja na prethodnim stranicama :roll: tesko je ne biti frustriran kad ljudi kojima treba pomoc izgledaju kao da je ne zele :roll: ali isto tako ne bih bas pljuvala po nekome ili osudjivala nekoga ko se nalazi u teskoj situaciji, samo zato sto se ja licno ne bih ponijela tako pod tim uslovima :roll: vecini takvih situacija ima neka debela pozadina :roll:
hool

Post by hool »

Batina je iz raja izasla :D
saangel21

Post by saangel21 »

Jordan26 wrote:
anais_nin wrote:
saangel21 wrote: Ma to je teska bolest, a neka i ja kazem, tako joj i treba.
vec smo apsolvirali neke od ovih pitanja na prethodnim stranicama :roll: tesko je ne biti frustriran kad ljudi kojima treba pomoc izgledaju kao da je ne zele :roll: ali isto tako ne bih bas pljuvala po nekome ili osudjivala nekoga ko se nalazi u teskoj situaciji, samo zato sto se ja licno ne bih ponijela tako pod tim uslovima :roll: vecini takvih situacija ima neka debela pozadina :roll:
ma daj Annais...svaka cast toleraniciji...al glupost je glupost..pustiti nekoga da me tuce...nikad...
...al ipak da se ne znam sta desi..cak i prevara..nijedan muskarac ako je pravi muskarac ne bi smio podici ruku na zenu..
i ne bih mogla gledati da mi neko tuce poznanicu..sve i da je skrivila nesto...ne znam bi li se umijesala...al bi sigurno trazila pomoc od nekoga bilo koga..
nije pljuvanje...ta je sigurno bila glupa...joj kud nisam bila tu..bi ga
zveknula necim...
makar cipelom :D
Ma bila sam ja, kasnije mi bilo krivo zasto sam se uopste mijesala :? jer njena reakcija me iznenadila, a sto se tice komentara od Annais, vjeruj mi tu ima pozadina a to je njena glupost, ali ej zamislite vi ovu situaciju, nisam htjela da je pominjem ali eto reci cu vam i to, mjesec dana odprilike poslije tog nemilog dogadjaja, neka nasa raja je vidjela (nemojte molim vas da se smijete) kako izlazi iz kontejnera, on je premlatio i bacio je u kontejner!
Sta kazete na to, kasnije je pitamo kako to sebi dozvoli, ona kaze:"Hahaha... ma eto on se salio!"
:x Cuj salio se, ma ona je sazrela za neke mentalne ustanove, mislim da bi se i tamo dobro potrudili da ustanove sta se sa njom desava.

Vjerujte mi, ovo se odnosi prvenstveno na djevojke/zene niko vas nece cijeniti ukoliko same sebe ne cijenite.
mrgud@

Post by mrgud@ »

saangel21 wrote:
Jordan26 wrote:
anais_nin wrote: vec smo apsolvirali neke od ovih pitanja na prethodnim stranicama :roll: tesko je ne biti frustriran kad ljudi kojima treba pomoc izgledaju kao da je ne zele :roll: ali isto tako ne bih bas pljuvala po nekome ili osudjivala nekoga ko se nalazi u teskoj situaciji, samo zato sto se ja licno ne bih ponijela tako pod tim uslovima :roll: vecini takvih situacija ima neka debela pozadina :roll:
ma daj Annais...svaka cast toleraniciji...al glupost je glupost..pustiti nekoga da me tuce...nikad...
...al ipak da se ne znam sta desi..cak i prevara..nijedan muskarac ako je pravi muskarac ne bi smio podici ruku na zenu..
i ne bih mogla gledati da mi neko tuce poznanicu..sve i da je skrivila nesto...ne znam bi li se umijesala...al bi sigurno trazila pomoc od nekoga bilo koga..
zveknula necim...
Ma bila sam ja, kasnije mi bilo krivo zasto sam se uopste mijesala :? jer njena reakcija me iznenadila, a sto se tice komentara od Annais, vjeruj mi tu ima pozadina a to je njena glupost, ali ej zamislite vi ovu situaciju, nisam htjela da je pominjem ali eto reci cu vam i to, mjesec dana odprilike poslije tog nemilog dogadjaja, neka nasa raja je vidjela (nemojte molim vas da se smijete) kako izlazi iz kontejnera, on je premlatio i bacio je u kontejner!
Sta kazete na to, kasnije je pitamo kako to sebi dozvoli, ona kaze:"Hahaha... ma eto on se salio!"
:x Cuj salio se, ma ona je sazrela za neke mentalne ustanove, mislim da bi se i tamo dobro potrudili da ustanove sta se sa njom desava.

Vjerujte mi, ovo se odnosi prvenstveno na djevojke/zene niko vas nece cijeniti ukoliko same sebe ne cijenite.
Pa bacio cojk smece u kontejner! Zamislih tu scenu, izlazi sva cupava i smecava iz kontejnera, otresa sa sebe ostatke SEBE i PONOSNO ide dalje :roll: i naravno voli tog momka jos vise, do bola.... ajoj majko mila...
clark_gable

Post by clark_gable »

mora se priznati,veoma domisljat, kome bi naumpalo da je baci u kontejner, hahaha :D iskreno, zalim je, pomoc psihijatra u takvoj situaciji nebi bila na odmet, jesi joj preporucila da je vodis kod psihijatra ?
anais_nin

Post by anais_nin »

Jordan26 wrote: ma daj Annais...svaka cast toleraniciji...al glupost je glupost..pustiti nekoga da me tuce...nikad...
zveknula necim...
ne dolazimo svi iz istih porodica, nemamo svi istu proslost, nemamo svi iste poglede na to sta je "normalno" u vezi i kako se ljubav pokazuje....
nevezano za nasilje ali evo samo primjer....pricam s jednim poznanikom i on meni kaze kao on ne vjeruje u razvod cak i da ljubav medju ljudima prodje....kaze on je gledao svoje starce koji su se negdje usred svega prestali voljeti, cak stavise kao postoji dosta momenata kad se ne podnose, ali eto oni u njemu bude divljenje jer su i pored svega stavili porodicu na prvo mjesto, odgojili djecu i ostali zajedno :roll: vidis na primjer meni se od toga digla kosa na glavi, jer ja kontam drugacije, moja porodica je drugacije, ja kontam recimo jadni ti njihovi roditelji, ako se vec ne podnose kako ce im biti bajno i divno zajedno sad kad su djeca otisla od kuce :-? a on na to gleda s divljenjem, jer je odrastao uz taj primjer "ljubavi".....
isto tako znam cura koje su gledale nasilje u kuci i integrisale te momente kao nesto sto ne zele NIKAD ponoviti....procesirale su to, znaju sta je nasilje, i ne ponavaljaju ono sto su vidjele negdje oko sebe, ili cak osjetile na sebi od djetinjstva....dok npr znam dosta onih koje to ponavljaju....koje su od malih nogu naucile da se "tako ljubav pokazuje", jer nikad nista drugo nisu ni vidjele....e pa kako onda da ja pljujem po nekom takvom, iako se ne mogu staviti u njen polozaj :roll: :(
anais_nin

Post by anais_nin »

saangel21 wrote: Sta kazete na to, kasnije je pitamo kako to sebi dozvoli, ona kaze:"Hahaha... ma eto on se salio!"
a sta mislis ako ste joj vec toliki prijatelji da neko od vas NASAMO fino poprica s njom i navede je na to da ode razgovarati sa nekim ko joj strucno moze pomoci umjesto sto je ismijavate? :roll: zna ona sta to znaci, sigurno se i stidi toga sto joj se desava, pa se zato vama (koliko god slabo) pokusava opravdat (i sebe i njega), ali negdje u svojoj glavi iz nekog (tebi ocigledno nepoznatog) razloga vjeruje da ne zasluzuje bolje....misli da samo to moze imati, i drzi se toga i pored toga sta joj sve to radi.... :roll: a komentari "tako si glupa, pa i treba ti tako kad mu dozvoljavas itd itd" samo pojacavaju njenu ovisnost o njemu i potvrdjuju u njenim ocima njenu misao da ona to zasluzuje (a sigurno ih slusa).....
ding-dong

Post by ding-dong »

anais_nin wrote:
saangel21 wrote: Sta kazete na to, kasnije je pitamo kako to sebi dozvoli, ona kaze:"Hahaha... ma eto on se salio!"
a sta mislis ako ste joj vec toliki prijatelji da neko od vas NASAMO fino poprica s njom i navede je na to da ode razgovarati sa nekim ko joj strucno moze pomoci umjesto sto je ismijavate? :roll: zna ona sta to znaci, sigurno se i stidi toga sto joj se desava, pa se zato vama (koliko god slabo) pokusava opravdat (i sebe i njega), ali negdje u svojoj glavi iz nekog (tebi ocigledno nepoznatog) razloga vjeruje da ne zasluzuje bolje....misli da samo to moze imati, i drzi se toga i pored toga sta joj sve to radi.... :roll: a komentari "tako si glupa, pa i treba ti tako kad mu dozvoljavas itd itd" samo pojacavaju njenu ovisnost o njemu i potvrdjuju u njenim ocima njenu misao da ona to zasluzuje (a sigurno ih slusa).....
klap klap klap :D :D nek si im rekla :D :D :D

ako tebe ikad iko bude tukao ili pokusao nemoj se nista sekirat. ja cu doticnog regulisati brzo i efikasno :) :) doci ce mala ekipica po njega na vrata u sitne sate:) :) moramo misliti o svom drustvenom statusu, da se nista ne zna :) :) a nisi ti meni ko bilo :) :) :)

'ebes ga ja se tek probudio. vidim da vi raspravljate nesto na temu kako se partneri maltretiraju. odoh ja malo na muziku da sta downloadujem pa odoh doruckovati/rucati/vecerati sve u isto vrijeme

pozdr.
anais_nin

Post by anais_nin »

ding-dong wrote: ako tebe ikad iko bude tukao ili pokusao nemoj se nista sekirat. ja cu doticnog regulisati brzo i efikasno :) :) doci ce mala ekipica po njega na vrata u sitne sate:) :) moramo misliti o svom drustvenom statusu, da se nista ne zna :) :) a nisi ti meni ko bilo :) :) :)
:D dobro da znam :D da imam svog licnog zastitnika :D muchos gracias :D nadam se da nikad necu biti u situaciju da zatrazim takvu vrstu pomoci :D
ding-dong

Post by ding-dong »

anais_nin wrote:
ding-dong wrote: ako tebe ikad iko bude tukao ili pokusao nemoj se nista sekirat. ja cu doticnog regulisati brzo i efikasno :) :) doci ce mala ekipica po njega na vrata u sitne sate:) :) moramo misliti o svom drustvenom statusu, da se nista ne zna :) :) a nisi ti meni ko bilo :) :) :)
:D dobro da znam :D da imam svog licnog zastitnika :D muchos gracias :D nadam se da nikad necu biti u situaciju da zatrazim takvu vrstu pomoci :D
ti kakva si nikad i ne bi zatrazila tako nesto :) stoga se ti ne bi ni pitala :)
saangel21

Post by saangel21 »

anais_nin wrote:
Sada mi ispadosmo debili, samo zato sto je ona glupaca :-x Kazes:" Pomozite joj!" Hoces li njenu adresu pa joj eto ti pomozi, ti fakat mislis da smo mi nju samo ismijavali. Ja sam pokusala da je osvjestim ali hajde dozovi budalu pameti. Desavalo mi se da me izofira, posalje u p... m... i slicno, pa se naljuti. A vjeruj mi njeno porodicno stanje je sasvim o.k. mozda i previse o.k., jer njeni roditelji sebi dozvole da ona u nekim situacijama upravlja njima i da im izgovori rijeci sto ni jedan normalan roditelj ne bi sebi dozvolio, ona ima i previse slobode, vjeruj mi.
Tako da iza toga ne stoji njena jadna proslost i tesko djetinjstvo nego njena glupost i nepostivanje same sebe.

Tako da je haman za sve sama kriva!
anais_nin

Post by anais_nin »

saangel21 wrote: Sada mi ispadosmo debili, samo zato sto je ona glupaca :-x Kazes:" Pomozite joj!" Hoces li njenu adresu pa joj eto ti pomozi, ti fakat mislis da smo mi nju samo ismijavali. Ja sam pokusala da je osvjestim ali hajde dozovi budalu pameti. Desavalo mi se da me izofira, posalje u p... m... i slicno, pa se naljuti. A vjeruj mi njeno porodicno stanje je sasvim o.k. mozda i previse o.k., jer njeni roditelji sebi dozvole da ona u nekim situacijama upravlja njima i da im izgovori rijeci sto ni jedan normalan roditelj ne bi sebi dozvolio, ona ima i previse slobode, vjeruj mi.
Tako da iza toga ne stoji njena jadna proslost i tesko djetinjstvo nego njena glupost i nepostivanje same sebe.

pa kad je tako divna i krasna i kad imas toliko postovanja prema njoj zasto je onda uopste druzis s njom? :roll:
anais_nin

Post by anais_nin »

i samo da znas ja nigdje nikog nisam nazvala debilom niti to implicirala...samo rekoh da nisu stvari uvijek tako crno-bijele kao sto izgledaju... :roll: imam jako dobru prijateljicu ciji otac bije njenu mamu, ja eto to igrom slucaja znam jer smo nas dvije jako bliske vec dugi niz godina, za ostatak ljudi koji ih znaju i koji dolaze u njihovu kucu oni su primjer predivne funkcionalne porodice, gdje roditelji daju sve djeci i medjusobno se toliko vole :roll: istorija u porodici je samo jedan od faktora, ima ih jos dosta, ali osobe koje su u takvim vezama nisu glupe, nego kao sto rekoh iz nekog razloga je njihovo vidjenje svijeta i ljubavi poremeceno u odnosu na prosjecnu osobu....drugim rijecima: treba im pomoc :roll:
a sto se mene tice, slobodno posalji njene kontakt informacije pa cu joj ja pomoci, ne bi prvi put bio, niti bi mi tesko palo....ja imam totalno drugaciji pogled na svijet od tebe, ocigledno, jer smatram da ni jedna zrtva nasilja to ne zasluje ma sta ona u svojoj glavi o tome mislila u datom momentu...a to sto je ona tebe napadala, o Boze tako cudno, psihologija 101, mislim i inace vecina ljudi jedva doceka kritiku na svoj racun, od toga "ne valja ti frizura", a posebno jos "ej nesto nije u redu s tobom kad si u takvoj vezi", to svak jedva ceka da cuje :roll:
hool

Post by hool »

Jordan26 wrote:
hool wrote:Batina je iz raja izasla :D
to ti ne mozes usnuti bez batine...idem ubrati sipku :D
Imas bic kozni :D
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

GoschaUkuchi wrote:Najgori su oni muskarci sto sebe smatraju, prikazuju i ponasaju se kao "URBANI"/"MODERNI" likovi, a kad dodje do malog konflikta, odnosno nemoguce glupog konflikta (npr.zasto pritisces kaladont na sredini tube!?), e onda se ne moze vjerovati kako taj gore navedeni lik postaje jedan SIROVINSKI SASTAV od seljakluka, manijaka, mahalca, razbojnika, siledzije.... E, hajde to nekome objasni..... :-?
ja bih tebe i sve ostale koji pritiscu kaladont na sredini sastavio sa zemljom :x

:lol: :D
saangel21

Post by saangel21 »

anais_nin wrote:
saangel21 wrote: Sada mi ispadosmo debili, samo zato sto je ona glupaca :-x Kazes:" Pomozite joj!" Hoces li njenu adresu pa joj eto ti pomozi, ti fakat mislis da smo mi nju samo ismijavali. Ja sam pokusala da je osvjestim ali hajde dozovi budalu pameti. Desavalo mi se da me izofira, posalje u p... m... i slicno, pa se naljuti. A vjeruj mi njeno porodicno stanje je sasvim o.k. mozda i previse o.k., jer njeni roditelji sebi dozvole da ona u nekim situacijama upravlja njima i da im izgovori rijeci sto ni jedan normalan roditelj ne bi sebi dozvolio, ona ima i previse slobode, vjeruj mi.

pa kad je tako divna i krasna i kad imas toliko postovanja prema njoj zasto je onda uopste druzis s njom? :roll:
Ja sam imala sasvim dovoljno postovanja prema njoj, sada sam ravnodusna i vjeruj svejedno mi je sta ce biti sa njom. A ja se sa njom pretjerano i ne druzim, ustvari nisam nikada, isla je sa mnom u srednju, i eto desilo se da sam upravo ja bila tu kada se njoj to sve desilo. A kada su je u srdnjoj svi napadali i osudjivali sto je ovakva ili onakva ja sam je branila, ali posto sam vidjela da njenoj gluposti nema kraja, njen problem, a ne moj. Navela sam nju kao primjer jer nikog drugog nisam vidjela da se nasao u toj situaciji.
saangel21

Post by saangel21 »

anais_nin wrote:i samo da znas ja nigdje nikog nisam nazvala debilom niti to implicirala...samo rekoh da nisu stvari uvijek tako crno-bijele kao sto izgledaju... :roll: imam jako dobru prijateljicu ciji otac bije njenu mamu, ja eto to igrom slucaja znam jer smo nas dvije jako bliske vec dugi niz godina, za ostatak ljudi koji ih znaju i koji dolaze u njihovu kucu oni su primjer predivne funkcionalne porodice, gdje roditelji daju sve djeci i medjusobno se toliko vole :roll: istorija u porodici je samo jedan od faktora, ima ih jos dosta, ali osobe koje su u takvim vezama nisu glupe, nego kao sto rekoh iz nekog razloga je njihovo vidjenje svijeta i ljubavi poremeceno u odnosu na prosjecnu osobu....drugim rijecima: treba im pomoc :roll:
a sto se mene tice, slobodno posalji njene kontakt informacije pa cu joj ja pomoci, ne bi prvi put bio, niti bi mi tesko palo....ja imam totalno drugaciji pogled na svijet od tebe, ocigledno, jer smatram da ni jedna zrtva nasilja to ne zasluje ma sta ona u svojoj glavi o tome mislila u datom momentu...a to sto je ona tebe napadala, o Boze tako cudno, psihologija 101, mislim i inace vecina ljudi jedva doceka kritiku na svoj racun, od toga "ne valja ti frizura", a posebno jos "ej nesto nije u redu s tobom kad si u takvoj vezi", to svak jedva ceka da cuje :roll:
Znam da nisi nikog nazvala debilom ali rakoh ti, ispadosmo mi debili i okrutne osobe kao necemo da joj pomognemo, kada joj pedagog skole nije mogao pomoci kako mi da joj pomognemo.
Htjela sam, imala sam zelju da joj pomognem, pokusala sam, prema tome, ono sto sam mislila da mi je obaveza da uradim uradila sam, ali rekoh ti, nije tu vjeruj mi pozadina porodica, jer njene dvije sestre imaju sasvim normalan pogled na zivot i njima ocito nasilje nije normalno.
Ja tebe razumijem, znam da uzimas u obzir slucaj svoje prijateljice, ali ovdje nije u pitanju to.
A isto tako ja tebe sada mogu poceti osudjivati, kada sve tako fino znas, zasto ti tatu svoje prijateljice ne prijavis policiji ili zasto ne nasavjetujes prijateljicu da ga ona prijavi :roll: , mislim da je nalakse pametovati drugom. Eto pomozi ti prvo njoj pa mi javi rezultate, a ova ne zeli pomoc, pa kada svoju sestru posalje dodjavola, naljuti se na nju i sl. pa sta joj ja jos mogu. Nista!!! Ona njega kaze voli, pa eto neka ga voli, a nisam prvi put cula da momak curu bije, a ona njega voli.
anais_nin

Post by anais_nin »

saangel21 wrote: A isto tako ja tebe sada mogu poceti osudjivati, kada sve tako fino znas, zasto ti tatu svoje prijateljice ne prijavis policiji ili zasto ne nasavjetujes prijateljicu da ga ona prijavi :roll: , mislim da je nalakse pametovati drugom. Eto pomozi ti prvo njoj pa mi javi rezultate, a ova ne zeli pomoc, pa kada svoju sestru posalje dodjavola, naljuti se na nju i sl. pa sta joj ja jos mogu. Nista!!! Ona njega kaze voli, pa eto neka ga voli, a nisam prvi put cula da momak curu bije, a ona njega voli.
samo da kazem da nisam ni po cemu osudjivala samo ne volim kad se po bilo kome pljuje, tesko je shvatiti neke ljude zasto rade odredjene stvari, ali ona u ovom ne steti nikom drugom nego samo sebi, i zato mi je jeste zao, sta god bio razlog tom njenom ponasanju (ovo se odnosi na tvoju prijateljicu)....

a sto se tice oca moje prijateljice to je bilo prije niz godina i ne brine se, ja sam tu odradila svoje na najbolji moguci nacin i za nju i za njenu porodicu.... :D kao prvo ona se izvukla iz svega toga, zatrazila pomoc koja je njoj trebala, i sada je skroz ok sa svim sto je bilo u proslosti, ima predivnu porodicu, zdrav odnos sa svojim muzem i djecom :D a to mi je bilo najbitnije....a njena mama je uz nasu pomoc prijavila muza i ostavila ga, on je bio dugo na terapijama i lijecenju i nakon toga su obadvoje isli zajedno u savjetovaliste, on i dalje ide na svoju terapiju, i nije vec par godina digao ruku ni na koga, njena mama je opet ok, slagala se ja ne slagala s njenom odlukom da opet bude s njim, to je njena stvar, samo sto njega svi drzimo na oku...ali i mama se promjenila i imam osjecaj da bi ovaj put ona njega sa zemljom sastavila da se nesto ponovi :D
hool

Post by hool »

Jordan26 wrote:
hool wrote:
Jordan26 wrote: to ti ne mozes usnuti bez batine...idem ubrati sipku :D
Imas bic kozni :D
nemam :sad: :oops: ja samo prijetim ..ne ujedam :)
Dobro je, vec sam se bio prepao :D
saangel21

Post by saangel21 »

anais_nin wrote:
saangel21 wrote: A isto tako ja tebe sada mogu poceti osudjivati, kada sve tako fino znas, zasto ti tatu svoje prijateljice ne prijavis policiji ili zasto ne nasavjetujes prijateljicu da ga ona prijavi :roll: , mislim da je nalakse pametovati drugom. Eto pomozi ti prvo njoj pa mi javi rezultate, a ova ne zeli pomoc, pa kada svoju sestru posalje dodjavola, naljuti se na nju i sl. pa sta joj ja jos mogu. Nista!!! Ona njega kaze voli, pa eto neka ga voli, a nisam prvi put cula da momak curu bije, a ona njega voli.
samo da kazem da nisam ni po cemu osudjivala samo ne volim kad se po bilo kome pljuje, tesko je shvatiti neke ljude zasto rade odredjene stvari, ali ona u ovom ne steti nikom drugom nego samo sebi, i zato mi je jeste zao, sta god bio razlog tom njenom ponasanju (ovo se odnosi na tvoju prijateljicu)....

a sto se tice oca moje prijateljice to je bilo prije niz godina i ne brine se, ja sam tu odradila svoje na najbolji moguci nacin i za nju i za njenu porodicu.... :D kao prvo ona se izvukla iz svega toga, zatrazila pomoc koja je njoj trebala, i sada je skroz ok sa svim sto je bilo u proslosti, ima predivnu porodicu, zdrav odnos sa svojim muzem i djecom :D a to mi je bilo najbitnije....a njena mama je uz nasu pomoc prijavila muza i ostavila ga, on je bio dugo na terapijama i lijecenju i nakon toga su obadvoje isli zajedno u savjetovaliste, on i dalje ide na svoju terapiju, i nije vec par godina digao ruku ni na koga, njena mama je opet ok, slagala se ja ne slagala s njenom odlukom da opet bude s njim, to je njena stvar, samo sto njega svi drzimo na oku...ali i mama se promjenila i imam osjecaj da bi ovaj put ona njega sa zemljom sastavila da se nesto ponovi :D
:) Drago mi je zbog nje (tvoje prijateljice, a injene mame) a i zbog tebe jer sam iz tvog teksta vidjela da je i tebe to jako pogodilo, drago mi je da ima ljudi koji hoce pomoci.
Ja sam ovoj djevojci htjela pomoci, ali sada samo mogu reci neka joj je dragi Bog na pomoci i niko drugi.
A tebi svaka cast, jer se vidi da si dobra osoba :D
clark_gable

Post by clark_gable »

imam ja problem, mozes li meni pomoci, nikako da se zaljubim :D
anais_nin

Post by anais_nin »

saangel21 wrote: :) Drago mi je zbog nje (tvoje prijateljice, a injene mame) a i zbog tebe jer sam iz tvog teksta vidjela da je i tebe to jako pogodilo, drago mi je da ima ljudi koji hoce pomoci.
Ja sam ovoj djevojci htjela pomoci, ali sada samo mogu reci neka joj je dragi Bog na pomoci i niko drugi.
A tebi svaka cast, jer se vidi da si dobra osoba :D
hvala :D ta prijateljica mi je ko sestra, veci dio zivota smo prijateljice...pa kad je njoj dobro i meni je :D nadam se da ce i toj tvojoj poznanici kad tad doci iz guzice u glavu :D
tempora

Post by tempora »

Jordan26 wrote:
saangel21 wrote:Ja sam jednom prisustvovala sceni kada momak tuce djevojku, to je bilo ovako. Ona je isla sa mnom u srednju skolu i jedne prilike se nadjem s njom na kafici, medjutim ne pojavi se ona nego njena mladja sestra.
Kaze ona meni sad ce Axxx doci otisla je sa drugom na kaficu. Medjutim ja znam da je ona tada bila u vezi sa jednim momkom negdje oko 7 mjeseci i njega covjek kada gleda onako na oko on je bubica, ma dusa od covjeka,...

Kad u neka doba zvoni njenoj sestri mob i ona se javlja, pocinje zamuckivati, evo je tu, eno je tamo, skontam jada je on na vezi, AXXXX momak i da je trazi, medjutim on je shvatio da mu ova mulja i laze i on je prekinuo vezu, nije proslo mnogo vremena pojavljuje se Axxx ali pojavljuje se i on.

Tada je i pocelo, jao, jao,... samo kada se sjetim, on je njoj poceo da govori:"Kurvo, s kim si bila, je li me to varas, je... ti mater, kurvo, droljo,...itd" Izvukao je za kosu iz kafica, odvukao je iza jedne zgrade u haustor, jao kada je on nju poceo udarati, samarati, koljenom u stomak, ma on se zanio kao da se tuce sa nekim fraerom, a ne prihvatio se zenska pa uhvatio glumiti fraera. Elem ja ga uhvatim za rame, odvojim ga od nje ne znam ni dan danas odakle mi ona snaga, iako nije on sada neki grmalj ali je musko, onda ja njemu pocnem psovati, kada poce ona, ej ljudi necete vjerovati, ovo su bile njene rijeci:"Ljubavi, nisam Boga mi, nisam te prevarila, to mi je drug, ljubavi ja te volim,...!" Ja stala :shock: ma frapirala se, kontam u sebi, ma j...o ti on mater, treba da te zgazi kada si do te mjere glupa! I rekla sam tada ma muskarac moze biti kreten i udariti ali ima i ovih cura tobejarabi, pa zasluzile su da ih covjek svaki dan tri puta dnevno gazi, jednom prije dorucka, pa prije rucka, pa prije vecere, a onda mozda i cetvrti pred spavanje, da ne zaboravi kako "braco marise".

Mislim sto je previse previse je, cuj ona njega voli, bilo mi je doslo da je ja onda nagazim.

Tako da ne znam kada bi se ne daj Boze ponovo nasla u istoj situaciji sta bi i kako bi reagovala?!?
policiju bi zvala istog trena...i distancirala se od te zenske ovce..koja nas sve bruka...koja budala...[/quote]

Ocito "sestro" da ne znas o cemu pricas! Bilo bi pozeljno posjetiti jedno od tri "sklonista" u Sarajevu, Mostaru ili Tuzli, pa popricati sa "budalama" koje spominjes!
Svake minute u svijetu, biva silovana jedna zena!? 80% nasilja sto seksualnog sto fizickog desava se u porodici i od strane bliznjih.
E sad, mogla bih ja nabrajati, pa pisati neke statistike i sl, ali se bojim da li ces ti to zeljeti shvatiti?
I u najuredjenijim drzavama, ovaj problem se "rjesava" tesko a da ne spominjem nasu sredinu koja nema apsolutnog sluha o istoj problematici.
Pogotovo u sredinama gdje su zene finansijski ovisne o svojim partnerima postoji velika sansa da su primorane ostati tamo gdje jesu jer nemaju kamo!
Nerijetko je i rodbina ta koja podrzava ostanak iz razloga "sramota" gdje ce nazad a i gdje ce oni sa njom!?
Psihologija ima dovoljno objasnjenja o ovom "fenomenu" Vjekovna pozicija zena, njen odgoj/nacin odgoja( pojedini faktori) uslovljavaju da zrtve nerijetko ostaju tamo gdje jesu!
Da li ces ti to draga shvatiti, bez velike pameti, na tebi je! Okarakterisati zenu kao glupu ili "tako joj treba" krajnje je besramno.
Suditi je opet lako, tako dizemo sebe i dajemo si kojekakve nadljudske vrijednosti.
Bijelo roblje, koje ti se zasigurno desava ispred kuce, samo je opomena da sutra vec i tvoja kcerka moze da bude zrtva najgoreg moguceg nasilja.
A policija? E njih je vele lako ucutati. Ipak je to samo zenski glupi problem! :x
neupucena

Post by neupucena »

Post Reply