Biciklo-gdje kupiti??

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
wizardzg

#126 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by wizardzg »

pozdrav svima.

moram priznati da sam novi u ovom sportu ali da li mi netko moze reci o
Specialized Hardrock INT 2011 gledao sam na ciklo centar.
naja22

#127 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by naja22 »

a kakvo bi ste mi biciklo preporucili za ulice, a povremeno otici na planinu pa po prirodi malo da se vozam :)
Jos bolje bi bilo da mogu negdje na rate, jer za kes nema sanse :-)
kurty

#128 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by kurty »

naja22 wrote:a kakvo bi ste mi biciklo preporucili za ulice, a povremeno otici na planinu pa po prirodi malo da se vozam :)

koliko para imas???
correspondent

#129 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by correspondent »

4 godine koristio Capriolo Cobra (kupljen otprilike na ulazu u Vilsonovo šetalište), za to vrijeme vršio zamjenu tzv. pakni (žabica) i dvaput unutrašnje gume. Ne znam iskustva ostalih, ali baš me je služilo.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#130 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by bordo gandalf »

correspondent wrote:4 godine koristio Capriolo Cobra (kupljen otprilike na ulazu u Vilsonovo šetalište), za to vrijeme vršio zamjenu tzv. pakni (žabica) i dvaput unutrašnje gume. Ne znam iskustva ostalih, ali baš me je služilo.
:thumbup: goni bajk :D kad si pakne promjenio i ja bi trebao zadnja vec slabije hvata
naja22

#131 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by naja22 »

kurty wrote:
naja22 wrote:a kakvo bi ste mi biciklo preporucili za ulice, a povremeno otici na planinu pa po prirodi malo da se vozam :)

koliko para imas???
Kazem ti, najradije bi na rate uzeo jer kes nema sanse jedino ako nemate koje za 100 km ? :lol:
kurty

#132 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by kurty »

naja22 wrote:
kurty wrote:

koliko para imas???
Kazem ti, najradije bi na rate uzeo jer kes nema sanse jedino ako nemate koje za 100 km ? :lol:
i ja sam svoje uzeo na rate... 3 rate, a ukupno bio 690...

imas opciju na 3 rate u cc, ako imas nekoga sa onom nekom karticom, mozes i na 12 mjeseci uzeti...

sad skontaj koliko bi mogao dati para, pa da idemo dalje...
bike.fanatic

#133 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by bike.fanatic »

wizardzg wrote:pozdrav svima.

nije ti to los baik za pocetnika. trebo bi mozda jos navratit do treka. imaju super baikove sa puno boljom garanciom.
pogledaj www.bicikli.ba

pozz
naja22

#134 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by naja22 »

Kazem ti, najradije bi na rate uzeo jer kes nema sanse jedino ako nemate koje za 100 km ? :lol:[/quote]

i ja sam svoje uzeo na rate... 3 rate, a ukupno bio 690...

imas opciju na 3 rate u cc, ako imas nekoga sa onom nekom karticom, mozes i na 12 mjeseci uzeti...

sad skontaj koliko bi mogao dati para, pa da idemo dalje...[/quote]

Ma mogu naci nekoga sa karticom, pa to na 12 mjeseci bi mi odgovaralo, ne znam sad daj mi ti skontaj neko pa cu ti reci odgovara li mi negdje oko 500 KM mozda ??
wizardzg

#135 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by wizardzg »

bike.fanatic wrote:

nije ti to los baik za pocetnika. trebo bi mozda jos navratit do treka. imaju super baikove sa puno boljom garanciom.
pogledaj http://www.bicikli.ba

pozz
hvala na informaciji, ali ovaj hardrock je u velicini xxl a moja visina 193cm i tezina 116kg, pa sam mislio da li bi ta velicina odgovarala ili da idem na xl
Better Man

#136 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by Better Man »

Za tvoju visinu je dovoljan XL!
kurty

#137 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by kurty »

wizardzg wrote:
bike.fanatic wrote:

pogledaj http://www.bicikli.ba

pozz
hvala na informaciji, ali ovaj hardrock je u velicini xxl a moja visina 193cm i tezina 116kg, pa sam mislio da li bi ta velicina odgovarala ili da idem na xl

otici u trenerci kad budes probavao bajk... nastimaj sjediste i napravi djir i sa jednim i sa drugim...i vidi sta ti vise odgovara... mislim da ce ti XL odgovarati
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#138 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by arman1 »

Gdje kupiti vjetrovku ili šuškavac jaknu, nepropusnu i da ima kapuljaču i produžetak na leđima?
skafiskafsnjak

#139 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by skafiskafsnjak »

arman1 wrote:Gdje kupiti vjetrovku ili šuškavac jaknu, nepropusnu i da ima kapuljaču i produžetak na leđima?
pa potrazi u ciklo centru :)
wizardzg

#140 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by wizardzg »

otici u trenerci kad budes probavao bajk... nastimaj sjediste i napravi djir i sa jednim i sa drugim...i vidi sta ti vise odgovara... mislim da ce ti XL odgovarati
[/quote]

ok hvala na savjetu, i da li znas za ovaj model da li ima ojacane felge pitam zbog moje tezine..
skafiskafsnjak

#141 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by skafiskafsnjak »

A ja bih ti savjetovao da sacekas 2012 pa onda odes...doci ce novi modeli :)
bar cu ja tako uraditi ....
kurty

#142 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by kurty »

wizardzg wrote:
ok hvala na savjetu, i da li znas za ovaj model da li ima ojacane felge pitam zbog moje tezine..[/quote]

cjenovni rang od nekih 400+ KM...mislim da su na svakom felge sa duplim zidom... no sikiriki za to
Lucazode

#143 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by Lucazode »

Pozdrav ljudstvo :)

Totalni sam laik i odlučujem se za neku polovnu varijantu GT modela. Ono što me brine (jer ne kupujem novo) na šta da obratim pažnju prilikom kupovine polovnog bajsa ?

Thanks
Adi_vp

#144 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by Adi_vp »

I sam sam htio kupiti polovni GT bajk, ali sam se vremenom odlucio za kupovinu novog bajka. Moj ti je savjet da se strpis i skupis lovu za neki model kojem ces ti biti prvi vlasnik, odrzavati ga kako treba, maziti, paziti i sl. :D Sigurica sto bi rekli :D
kastor

#146 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by kastor »

e ovaku ljudi uzimam novi bike,GT najvjerovatnije ali moze i neka dtuga marka,da je dobra,kvalitetna sa finom opremom,cijenovni rang mi je nekih 500Km maxx,i sad recite,gledo sam u ciklocentru GT aggresor 3.0,nov,dali da njega umem ili da trazim nekog polovnjaka,bitno mi je da je ocuvan i kvalitetan,dobre kocnice mjenjaci...ili ako ima neka druga marka,da je dobra a da je cijena 500KM(polar,scott,specializd..)bitno je da cijena ne prelazi 500Km,da ima dobar prednji amortizer,dobre kocnice i sto bolje mjenjace(tacnije svu opremu dobru)
spree

#147 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by spree »

pogledaj u intersportu. trenutno je snizenje. za 500 km mozes uzeti nakamuru s deore opremom.
wonderboy

#148 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by wonderboy »

kastor wrote:e ovaku ljudi uzimam novi bike,GT najvjerovatnije ali moze i neka dtuga marka,da je dobra,kvalitetna sa finom opremom,cijenovni rang mi je nekih 500Km maxx,i sad recite,gledo sam u ciklocentru GT aggresor 3.0,nov,dali da njega umem ili da trazim nekog polovnjaka,bitno mi je da je ocuvan i kvalitetan,dobre kocnice mjenjaci...ili ako ima neka druga marka,da je dobra a da je cijena 500KM(polar,scott,specializd..)bitno je da cijena ne prelazi 500Km,da ima dobar prednji amortizer,dobre kocnice i sto bolje mjenjace(tacnije svu opremu dobru)
Moj ti je savjet bjezi od tih Aggresora bicikla nisu kvalitetna kako na izgled djeluju.Nego za 500KM mozes uzet bijesno polovno biciklo novi model avalanche 3.0.
Inace preporucio bih
GT Avalanche
Polar Mirage
Merida Matts (strasna bicikla extra oprema a jeftinij su nego GT i Specialized)
Specialized Rockhopper
Cube Acid (oni su malo skuplji )
Trek 3700
itd.
Znaci zaobilazi Agressore i Capriolo one pravo jeftine modele isto ko i aggresori :!:
kastor

#149 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by kastor »

nebi nakamuru cuo sam da su losa,mozda je dobra oprema al ja nebi bike koji cemi se raspast za par mjeseci vec nesto izdrzljivo,drug mi ima nakamuru i losa je skroz,neki prijatelji su mi govorili da nisu bas tolko dobra marka,i ja nebi agresora jer je shimano tourney oprema,vise bi alivi ili acera,nivije i bolje,naso sam za 450Km,gt alavanche 3.0 2011 verzija lai je velicina M,dok meni treba L(182cm,jos u razvoju)i nekako bi volio uzet novo jer garancija je garancija,ili polovno sa nekom garancijom bar par mjeseci,cube znam da su dobra ali ipak malo preskupa za moj budžet,polar mi izgleda fino,al neznam kolko je to ustvari dobro;specializet rokhopper nov preko milje,nmg ga uzet,polovnog necu nac za 500 sigurno,najradije bi uzeo avalancha,jer nekako mi se cini najpouzdaniji,jer jedni govore loseo 1 drugi da je dobro(nmr o agresoru sam luso razne price,da je dobar da nevalja..)dok jos nisam cuo nista lose o avalanchu
kastor

#150 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by kastor »

e da nisam naveo kuda bi ga voao,najcesce po gradu,mada bilo bi i odsta off road voznji,i zbog toga mi treba dobra prednja suspenzija i volio bi imati ojacane felge,pozeljo je i debele gume,mada njih mogu kasnije sam ugraditi
Post Reply