Ja sam

Post Reply

Po naciji sam

Hrvat
7
6%
Bosnjak
23
19%
Srbin
4
3%
Rom
2
2%
Jevrej
3
3%
Bosanac
70
59%
Hercegovac
1
1%
neopredijeljen
4
3%
ostali
4
3%

Total votes: 118

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

BECHO wrote:
mIRCerka wrote:
BECHO wrote:Hasan, Faris i Haris su fakat lijepa imena! :D
a DAMIR?
Prelijepo! :D Ali ruska su ipak nesto posebno. :)
to ti mislis...hajd probaj ti nositi rusko ime u ovaj vakat...ne znas kakvo je to breme...
pola_cilo

Post by pola_cilo »

Anka wrote:Uzasno je apsurdno ovakve rasprave voditi u 21-om veku.
Šta sam ja?
Otac je Srbin iz Bosne (sada se tako izjašnjava,pre rata se izjašnjavao kao bosanac), mama je poludalmatinka (deda mi je iz Knina, Srbin, baka je Srpkinja iz Srbije)
Dakle ,ja sam 100% Srpkinja, ali iz 3 države bivše Juge, imam pravo i na hrvatski i bosanski pasoš ...jer ja sam 50% bosanka (srpkinja iz Bosne), 25% dalmatinka, 25 % srbijanka.
Meni je lako,ma odakle bili,moji preci su svi Srbi.
A kako je deci iz mešovitih brakova???
Šta su oni? Ko su oni?
I pitam se, šta bi bilo,kada bi se ja zaljubila u muslimana ( ne mora da bude musliman iz Bosne, ima ih puno u Srbiji i ne izjašnjavaju se kao Bošnjaci već kao muslimani).
I sad,on je covek kakvog zelim,u svemu se slazemo,volimo iste stvari, isti su nam stavovi o zivotu, isti temperament,ista interesovanja,iste zelje i zivotna ocekivanja, i ispadne da mi taj neki Faris ,Haris,Hasan... odgovara kao nijedan muskarac pre njega...ma taman covek za mene...
Da li bi u ovom ludilu on i ja mogli da formiramo bracnu zajednicu? Da li bi napravili zlocin nad nasom decom koja jadna ne bi znala sta su? Kako bi okolina reagovala, koje bi praznike praznovali?
I zato kazem:
JA SAM LJUDSKO BICE, JA SAM ZENA, JA CU SE UDATI ZA COVEKA, ZA MUSKARCA, MI CEMO IMATI DETE.
Nek' je dobar covek, j... mi se koje je nacije i vere !
Nego Anka ljubavi je si li ti sigurna da imas pravo na hrvatski i bosanski pasos? Anka Anka sta se krije iza ovoga.Hrvatski je dobar moze se u Nemacku ! a bosanski pasos + mjesoviti brak = Canada ili Australija.
Anka nazovi me , moj broj telefona je u imeniku.Cekam. Volis li da slusas " Rokeri sa moravu " ja sam lud za njima .Jaaaaaaaaaavi seeeeeee
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

_BosanaC wrote:
Grom iz vedra neba wrote:
pola_cilo wrote: Ovdje gore fale neke rijeci pa je ispalo konfuzno i smijesno.
Da ponovim.Da li se slazes da su Srbi nacionalna manjina u Hr ili bi im ti dao da budu konstitutivni narod , da budu nosioci suvereniteta.
@Pola Cilo popusti covjeka svega ti. Kakve sad veze ima Hrvatska, i Srbi iz Hrvatske sa Hrvatima u BiH koji su ovdje konstitutivni?

@Tomislave, popusti i ti sa tom pricom o ugrozenosti, makar na forumu. Ima Puljic da se o tome brine, ovako mi sve ovo djeluje k'o predizborna kampanja.

Bosne nema ni bez Srba, ni bez Hrvata da se razumijemo, svidjalo se to nekom ili ne. Ali Bosne takodjer ima i bice sve dok ima Bosnjaka.

Pozdrav.
Ne vidim stvarno gdje je Tomislav rekao da je ugrozen? :-?
Nije nigdje rekao direktno, ali kada neko u startu zapocne post u stilu nadam se da me necete protjerat u Hrvatsku...onda...fakat i u "sali pa prevali" je previse.

For God's sake this is cyber forum :o
BECHO

Post by BECHO »

mIRCerka wrote:
BECHO wrote:
mIRCerka wrote: a DAMIR?
Prelijepo! :D Ali ruska su ipak nesto posebno. :)
to ti mislis...hajd probaj ti nositi rusko ime u ovaj vakat...ne znas kakvo je to breme...
Razumijem te u potpunosti! :wink: Rusi i Arapi su donji u ovoj zemlji, pa kako god da okrenes. Jedni u 49% a drugi u onom sto ostane.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

BECHO wrote:
mIRCerka wrote:
BECHO wrote: Prelijepo! :D Ali ruska su ipak nesto posebno. :)
Razumijem te u potpunosti! :wink: Rusi i Arapi su donji u ovoj zemlji, pa kako god da okrenes. Jedni u 49% a drugi u onom sto ostane.
e vidis da ne razumijes...ja s ruskim imenom u onih 51%... :-)
Anka

Post by Anka »

...
Last edited by Anka on 04/07/2006 14:43, edited 1 time in total.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ma nemam ja potrebe citati tu knjigu, ja tu pricu dozivio i prezivio... I na zalost ne samo ja, nego i mnogi... Al eto, postasmo tema za knjigu, jos malo i za psihijatre...

Supeeeeeeeeeeeeer :sad:
BECHO

Post by BECHO »

mIRCerka wrote:
BECHO wrote:
mIRCerka wrote: to ti mislis...hajd probaj ti nositi rusko ime u ovaj vakat...ne znas kakvo je to breme...
e vidis da ne razumijes...ja s ruskim imenom u onih 51%... :-)
Natuerlich! Ti si ono sto ostane u tih 51%. :)
forUMASH

Post by forUMASH »

....meni su najbolji ovi sto Anku i Tomislava tretiraju kao da su dozivjeli bliski susret trece vrste pa vicu "dobro dosli"....doduse, ni Anka ni Tomislav se nisu nista bolje predstavili...."Bosanci, zemljani, mi smo sa planete Tatuin i dolazimo u miru"... :D

..pa koji vam je qurac.... :-) :roll: :P
BECHO

Post by BECHO »

Vezbam ijekavicu,kako mi ide?
Nikako! :D Kod mene bi odma' fasovala popravni! :razz:
Vingo

Post by Vingo »

Ajme koliko postotak Bosanaca...(i Hercegovaca).
A hocete vi svi glasati za ZABIH... (....ti u mozak...)?
Pearl

Post by Pearl »

svi ce glasati za opoziciju, ali ce opet, nekim cudom, pobijediti SDA-SDS-HDZ "politicka opcija" (ako se to moze nazvati opcijom) :)

Stranka za Bih i onaj unjkavi Halilovic... bljak... jos mi je mrzi od ljubimca nana svih naroda i narodnosti H.Silajdzica (nakon odlaska Bicakcica i do pojave Halilovica on je bio No.1 po gadljivosti)
BECHO

Post by BECHO »

Pearl wrote:svi ce glasati za opoziciju, ali ce opet, nekim cudom, pobijediti SDA-SDS-HDZ "politicka opcija" (ako se to moze nazvati opcijom) :)
Ako ce svi glasat za opoziciju, kako onda, i nekim cudom, moze pobijediti SDA-SDS-HDZ opcija? :-)
boric

Post by boric »

spongebob wrote:
Zadig wrote:mozda ovo Bosanac Hercegovac je moglo pod
Bosanac/Hercegovac zajedno, radi lakseg "brojanja" al hajde, objasnio si u tekstu
:D

PS ja glaso
:D
ja postujem regionalne razlike a isto tako i dosta hercegovaca koji su kivni na to sto se mi po svijetu iskljucivo prepoznajemo i zovemo bosancima...i ja sam glaso.
ja isto kao i ti....hercegovac!!!i hrvatska uvodi u ustav novi naziv;

Hrvat-zagorac

Hrvat-dalmatinac

Hrvat-slavonac

Hrvat-licanin

Hrvat-istrijanin
Pearl

Post by Pearl »

BECHO wrote:
Pearl wrote:svi ce glasati za opoziciju, ali ce opet, nekim cudom, pobijediti SDA-SDS-HDZ "politicka opcija" (ako se to moze nazvati opcijom) :)
Ako ce svi glasat za opoziciju, kako onda, i nekim cudom, moze pobijediti SDA-SDS-HDZ opcija? :-)
becho bukvalac :) svi prije izbora pricaju kako ce glasati za opoziciju, a svaki put pobijedi trio fantastikus...
boric

Post by boric »

Pearl wrote:
BECHO wrote:
becho bukvalac :) svi prije izbora pricaju kako ce glasati za opoziciju, a svaki put pobijedi trio fantastikus...
nisu li u opoziciji Bosnjaci,Srbi i Hrvati

bas me zanima njihova nacionalna pripadnost!!!
BECHO

Post by BECHO »

Pearl wrote:
BECHO wrote:
Zavisi sta podrazumijevaju pod onim 'opozicija'! :wink:
I Dodo Mile je u tom fazonu, pa evo ga sad gori od uno fantastikusa. :-)
Anka

Post by Anka »

...
Last edited by Anka on 04/07/2006 14:47, edited 1 time in total.
BECHO

Post by BECHO »

Anka wrote:
BECHO wrote:
Vezbam ijekavicu,kako mi ide?
Nikako! :D Kod mene bi odma' fasovala popravni! :razz:

Eeeee, zeznuh se na kraju...odoh ja na popravni :sad:
Mozes kod Harisa komotno! :) :D
senada

Post by senada »

BECHO wrote:Ja i senada smo iste nacionalne, narodne i vjerske pripadnosti! :D
a pored tih najvecih zajednickih sadzalaca imamo jos mnogo slicnih stavova, jel' :-)?
senada

Post by senada »

:roll: nesto naprasno nakvasa bosnjastvo :roll:

:zzzz:
A_I_

Post by A_I_ »

Vingo wrote:Ajme koliko postotak Bosanaca...(i Hercegovaca).
A hocete vi svi glasati za ZABIH... (....ti u mozak...)?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a sto me nasmija :lol:
senada

Post by senada »

Hrvat
7%
7% [ 7 ]

Bosnjak
16%
16% [ 15 ]

Srbin
2%
2% [ 2 ]

Rom
2%
2% [ 2 ]

Jevrej
3%
3% [ 3 ]

Bosanac
61%
61% [ 57 ]

Hercegovac
1%
1% [ 1 ]

neopredijeljen
3%
3% [ 3 ]

ostali
3%
3% [ 3 ]

Ukupno glasova : 93
i pored ogromnog truda i zalaganja kleronacionalista - citaj profitera - gradjanske, sekularne drzave Bosne i Hercegovine ce biti!
boric

Post by boric »

senada wrote:
Hrvat
7%
7% [ 7 ]

Bosnjak
16%
16% [ 15 ]

Srbin
2%
2% [ 2 ]

Rom
2%
2% [ 2 ]

Jevrej
3%
3% [ 3 ]

Bosanac
61%
61% [ 57 ]

Hercegovac
1%
1% [ 1 ]

neopredijeljen
3%
3% [ 3 ]

ostali
3%
3% [ 3 ]

i pored ogromnog truda i zalaganja kleronacionalista - citaj profitera - gradjanske, sekularne drzave Bosne i Hercegovine ce biti!
a dje ce to oni sebi praviti drzavu??
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Po naciji sam Hrvat 7% [ 7 ]

Bosnjak 16% [ 15 ]

Srbin 2% [ 2 ]

Rom 2% [ 2 ]

Jevrej 3% [ 3 ]

Bosanac 61% [ 57 ]

Hercegovac 1% [ 1 ]

neopredijeljen 3% [ 3 ]

ostali 3% [ 3 ]

Mislim da ova anketa pokazuje isto kao sto je pokazao i Referendum 92 kada su se Bosanci i Hercegovci, jedan dio Hrvata kao i druge BH patriote iz nekih drugih etnickih zajednica odlucili za suverenu, teritorijalno nepodijeljenu drzavu BIH i na vanjskom i na unutrasnjem planu. Osim toga majoritet BH Naroda i Nacije kao sto su Bosanci i Hercegovci dali su i drugim narodima i gradjanima kao pr. konstitutivnost/jednakost na cijeloj BH teritoriji. Tu i takvu konstitutivnost u svojim drzavama drugim Narodima/Gradjanima nije poklonila ni Srbija ni Hrvatska ni Slovenija ni Makedonija ni CG.

Umjesto da kazu jedno veliko Hvala... Srbi iz BiH za tu poklonjenu konstitutivnost i velikodusnost BH Naroda i Nacije te mogucnost da vode drzavu jednako sa svima ostalim oni gledaju kako da tu drzavu rasture i sto se tice teritorije i ekonomije i svega ostalog. Kada su Srbi toliki mangupi neka onda svoju konstitutivnost prvo traze u svim ostalim drzavama bivse Yu a ne samo u BiH. Ali nazalost oni tu konstitutivnost tamo ne mogu dobiti jer im ni jedna druga drzava bivse Yu nije dala prst pa da bi im oni mogli uzeli ruku. Jedino im je BiH dala prst pa sada hoce i cijelu ruku.
Last edited by Novi_Nick on 03/07/2006 18:56, edited 2 times in total.
Post Reply