Idioti na motorima u Sarajevu

Podforum za motocikliste...
Post Reply
Pretposljednji Mohikanac

Post by Pretposljednji Mohikanac »

phil manzanera wrote:Ovo hrak-pljuc nije lijepo i mislim da to ne moze uzivo jer to nijedan biker nece dozvoliti, odnosno polomice mu i noge i ruke.

Nisam citao prethodne postove detaljno jer mi je mrsko, no mislim da je ovaj Mohikanac djelomicno u pravu ako referira na one bikere koji u kasnim nocnim satima zavrcu na najvisim obrtajima, sa probusenim ili modificiranim auspusima, najcesce od Skenderije do Drvenije, ali i u drugim dijelovima grada. Mada ga i ja ponekada zavrnem, to NIKADA ne cinim poslije 22,00 sati (mada ni u drugo doba dana nije lijepo, ali jebi ga, ko stanuje u gradu, a ne u miru sela, treba da racuna sa odredjenim "gubicima"). No svi oni koji ne pokazuju milost ka maloj djeci, starim i bolesnim ali i prema svim drugim, a nakon 22,00 sata, smatram da sramote i rod i lozu bikersku i to treba nekako sprijeciti. I ja sam ako se nadjem u drustvu sa takvim nekim, opomenem ga, a ako nema rezultata, udaljim se iz grupe, jer necu da mene smatraju takvim istim.

No, da ne bude pogreske, jednaki idioti su i vozaci jeftinio nabudjenih auta koji cine identicne stvari na identican nacin i cesto pomislim da je celicna sipka u glavu jedino rjesenje (pravi mangupi u pravim autima se ne kurce po gradu)

Ako takvi misle da su mangupi i najbolji, evo - bujrum - Grobnik, pa se tamo dokazi. A gradske ulice ostaviti djeci i onim drugim malo odraslijim.

Toliko od mene, moj skromni komentar.
niko nije rekao da ni hrpa vozaca auta nisu idioti. tema je o "idiotima na motorima", zato ih valjda i ne spominjemo.
izgubio sam 10 godina zivota nervirajuci se zbog kockastoglavih chobana kad mi uleti u traku sa ofkors golfom 2, deset cm ispred mene, il kad se nakrivi ko da reumu ima, jednom rukom kopa nos, drugom drzi volan, i shvera bez zmigavca. da ne spominjem retardirane cigane kojima je mrsko cekat kolonu u izlivnoj traci na semaforu,pa se uvale ispred.

ne generalizujem, to hrak pljuc je upuceno DIJELU vozaca motora i DIJELU vozaca auta koji se tako ponasaju. nabijem im familiju jos jednom.
Om@r

Post by Om@r »

Pretposljednji Mohikanac wrote:na temi lako mozes procitat po kojoj skupini bajkera ja pljujem. ako si se pronasao u tom opisu - hrak pljuc jos jednom.
Care ja se ni pod razno ne nalazim u tome jer pri samoj pomisli da bi ti mene il bilo kojeg od mojih prijatelja "hrak-pljuc", a da i ucinis to vjerovatno bi il tebi ili meni to bilo zadnje prije nego pocnemo na slamcicu supu da jedemo...kontas me?! :-x :x

Ja ni u jednom postu nisam podrzao nit branio one divljake koji jure ali svi mi jurimo ponekada, cak i ti sa autom (naravno ako si vozac) cak i kada si pjesak mozda kada zuris ugrozis nekog Bikera jer prelazis pjesacki na svoje crveno.... tako da sve u svemu svi mi pravimo greske, svi mi imamo lose dane... nekada smo tako dobro raspolozeni da nam je ravno i da tek onako zavrnemo gas da nas cuje drugi Biker preko puta i ti pomislis vidi krkana, tako skontaj sta hocu da ti kazem ako mozes

A u svakom slucaju to hrak-pljuc mozes ovdje na forumu da furas, jer ako pokusas bilo gdje u javnosti znas i sam sta sljedi.... :x
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Samo da pozdravim aktivnu ekipu, kiki, Om@r i naravno phil mazanera.

Vidim vi imate sve pod kontrolom, ja bio malo na putu po inozemstvu, usput se kupovalo malo nove opreme i tako...

Neznam samo gdje su ovi hrak-pljuc u gradu , nije sad bas kao da se mi krijemo.

Ili je ovo hrak-pljuc vise onako metafora?
Pretposljednji Mohikanac

nema ih sad, potrazi ih ljeti kad ne bude zima u shorcu vozat motor :roll: ima ih na bacanje :roll:

niko nije rekao da "svi mi nemamo lose dane", da ne mozemo ugrozit druge sasvim slucajno...al isto tako "svi mi", u autu ili na motoru, se ne kurchimo sa 120 kroz grad :-x nedostatak saobracajne kulture u sarajevu je ozbiljan problem kojim se niko ne bavi :roll:

naravno da svako pravi greske, svima se moze desiti da skrive udes sasvim slucajno, ali kada pri tome neko vozi 40-50km/h iznad ogranicenja, to NIJE slucajno, to je zato sto je papak :x

ako ti ne podrzavas goreopisane, i ponasas se normalno na cesti - svaka ti cast i ne moras se osvrtati na moje spominjanje blize i dalje porodice seljachina bez trunke savjesti.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Daj ba, dosta vise suplje.

Koliko se cesto desava da motor udari pjesaka?

MAKSIMALNO 2 puta godisnje i to ako se potrefi baksuzna godina.

Automobili udaraju pjesake SVAKODNEVNO.

120 kmh za motor nije uopste neka velika brzina i u moto dimenziji se cak i nemoze nazvat jurcanjem.

S druge strane za auto 120 je jurcanje u pravom smislu rijeci.

Pa ne razgovaras ti sa levatima ovdje sta ti je.
alek

Post by alek »

DaysleepeR wrote:120 kmh za motor nije uopste neka velika brzina i u moto dimenziji se cak i nemoze nazvat jurcanjem.
mojih 30 godina su najbolje godine, dok je tvojih 30 godina vec prava starost :D :? :?
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

alek wrote:
DaysleepeR wrote:120 kmh za motor nije uopste neka velika brzina i u moto dimenziji se cak i nemoze nazvat jurcanjem.
mojih 30 godina su najbolje godine, dok je tvojih 30 godina vec prava starost :D :? :?
Ja ipak mislim da je obratno.

Nemas ti pojma momak kakav je zivot desava tu negdje oko tebe.
Om@r

Post by Om@r »

alek wrote:
Ima tu neke istine Alek al u smislu rjeci da prodjemo puno vise nego sto ti mozes da zamislis i dozivis sa svojih 66 godina zivota, kontas me....
Nije ovo neka prozivka il sto bi se reklo podjebavanje nego ono kako je
Nikako ne mogu da svatim ove koji non-stop spominju jurcanje Bikera po gradu... ma dokle to vise ba?
Sve mi se vise cini da su naj glasniji na ovom forumu bas oni sto cekaju u redu da udju u tramvaj a nas lagano ispracaju niz ulicu slusajucu tu sinfoniu zvuka i ljepote...
Okanite se vise nas... jer mi branimo svoje a da ne pricam i spominjem kako spustate glavu kada tek vidite onog u japankama i sorcu kako prolazi kraj vas, prpa stari jel da? Jer ako te vidi da ga ruzno gledas valja marisanu popusit

Pozdrav ekipi na dva tocka... jedva cekam da malo ugrije da gledam ove sto sline i dahcu dok se djiramo po gradu :lol: .....
ImageImageImageImageImage
dr.iver

Post by dr.iver »

DaysleepeR wrote: 120 kmh za motor nije uopste neka velika brzina i u moto dimenziji se cak i nemoze nazvat jurcanjem.
Motori ucestvuju u nesrecama manje i to je logicno jer ih je brojno manje nego automobila.
120 na sat nije jurcanje po gradu?
Nije za supersportski motor od 1000 kubika(to je ta moto dimenzija pretpostavljam), ali nije ni za Ferrari F430....
trebas porediti iste kategorije...uglavnom 120 na sat po gradu jeste jurcanje.
pudlica

Post by pudlica »

ja sam na pofalicima pored glavne.
od 22h pa nadalje
celo sa viperom,motori i ova auta sa street race i tako to.njima ravnica od masinske prema vamo.na semaforu svaku noc neko slajdra i to pravo puno.kad sam 1.smjena legnem u 11 zaspem u 1 zbog toga.murija nesmije ih zaustaviti a i nece zato sto znaju da nece stati i nemogu im nista jer su brzi
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

DaysleepeR wrote:Daj ba, dosta vise suplje.

120 kmh za motor nije uopste neka velika brzina i u moto dimenziji se cak i nemoze nazvat jurcanjem.

Samo vi "ne-levati" sto jurcate i ugrozavate tudje zivote (to ukljucuje i vozace automobila i bikere), naprijed, jurcajte, zivite svoj zivot i uzivajte. Furajte se, vidi se da je to u krvi i ko ne proba vjerovatno nece ni shvatiti o cemu se radi.
Ovdje ima dosta nafuranih, dosta kompleksasa...
Misle da ih svi gledaju sa zaviscu i podozrenjem, ako oni gare 150 u japankama, sa nekom sisatom plavkom, a mi u svojim jadnim truljama se gusimo ljeti. I to je glavna furka? Ili nije?
Vidim kako ovaj Omar gleda sa podozrenjem i kako misli (ne vjerujem da je tako, ali tako pise) da je sve osim bikera nista. Pa zar mislite da, samo zato sto ste bikeri, da cete vidjeti i probati vise u zivotu, od nekoga ko mozda nije? Motorijade, ovo, ono... Svaka cast! Imam pravo dobrih jarana, bajkera, normala momci (kao sto je i vecina vas ovdje), ali nije sada doslo dotle da, ako sam ja bajker, ja sam pokupio svu pamet, ja sam glavni, ovo je zivot, vi ste misevi, ma sranja, ovo, ono...
Ja se ne bi mijenjao ni sa kim za moj zivot, niti zalim za bilo cim sto sam(ili nisam) uradio, niti imam bilo kakvu neostvarenu zelju - a nisam bajker. Zar je i to moguce?
Jeste, STARI MOJ...
Pretposljednji Mohikanac

chuchumbamayumbe wrote:
Samo vi "ne-levati" sto jurcate i ugrozavate tudje zivote (to ukljucuje i vozace automobila i bikere), naprijed, jurcajte, zivite svoj zivot i uzivajte. Furajte se, vidi se da je to u krvi i ko ne proba vjerovatno nece ni shvatiti o cemu se radi.
Misle da ih svi gledaju sa zaviscu i podozrenjem, ako oni gare 150 u japankama, sa nekom sisatom plavkom, a mi u svojim jadnim truljama se gusimo ljeti. I to je glavna furka? Ili nije?
Vidim kako ovaj Omar gleda sa podozrenjem i kako misli (ne vjerujem da je tako, ali tako pise) da je sve osim bikera nista. Pa zar mislite da, samo zato sto ste bikeri, da cete vidjeti i probati vise u zivotu, od nekoga ko mozda nije? Motorijade, ovo, ono... Svaka cast! Imam pravo dobrih jarana, bajkera, normala momci (kao sto je i vecina vas ovdje), ali nije sada doslo dotle da, ako sam ja bajker, ja sam pokupio svu pamet, ja sam glavni, ovo je zivot, vi ste misevi, ma sranja, ovo, ono...
Ja se ne bi mijenjao ni sa kim za moj zivot, niti zalim za bilo cim sto sam(ili nisam) uradio, niti imam bilo kakvu neostvarenu zelju - a nisam bajker. Zar je i to moguce?
Jeste, STARI MOJ...
o, kako si u pravu...
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

chuchumbamayumbe wrote:

Jeste, STARI MOJ...
Ja sam fino rekao na nekoj od prethodnih stranica, ko hoce dijalog, uvijek sam za to.
Ali kad vidim napisan gotov stav koji nema veze sa realnoscu, trudicu se da budem jos gori nego sto doticni misli.

Kad mi neko sugerise da sam starac jer sam dozivio 30 godina, to nemogu da vidim nego kao provokaciju.

Ali se uopste ne uzrujavam, jer su ovi postovi maksimum sto neko moze da uradi, a mi cemo i dalje furat po svom.

Ja se policije i zakona ne bojim - nemam zasto.
chuchumbamayumbe

DaysleepeR wrote:
chuchumbamayumbe wrote:

Jeste, STARI MOJ...
Ja sam fino rekao na nekoj od prethodnih stranica, ko hoce dijalog, uvijek sam za to.
Ali kad vidim napisan gotov stav koji nema veze sa realnoscu, trudicu se da budem jos gori nego sto doticni misli.

Kad mi neko sugerise da sam starac jer sam dozivio 30 godina, to nemogu da vidim nego kao provokaciju.

Ali se uopste ne uzrujavam, jer su ovi postovi maksimum sto neko moze da uradi, a mi cemo i dalje furat po svom.

Ja se policije i zakona ne bojim - nemam zasto.
U ovome se slažem...
Nema potrebe za bezveznim provokacijama, fakat.
chuchumbamayumbe

invizigot323 wrote:ja u biti razlikujem bikere i ljubitelje motora...
takodjer razlikujem ljude koji vole brze sportske motore i ostale vrste motora npr. chopere ili cruesere ili naked motore....

velika je razlika izmedju ljudi koji su nekim MC klubovima i MK klubovima...

takodjer rijetko cete vidjeti nekoga ko ima hondu shadow 1200 ccm da jurca po gradu (iako moze)...

obratite paznju na izgled motora koji jurcaju po gradu... uglavnom su to neki brzi napucani sportski motori...

ja se smatram ljubiteljem motora i samim tim sto sam u klubu (koji ima pravila ponasanja na cestama) smatram se i bikerom...

iako volim voznju motora nikad nisam jurcao po gradu 120 km/h pa cak se ne sjecam ni kad sam presao 100 km/h glavnom djadom...

po gradu 120 je pravo velika brzina bio to motor ili auto... totalno svejedno....
To je to, odlican komentar!
Svaka ti dala! :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Evo kako to zapravo izgleda pa nek samo neko nadje opravdanje za ovakvu glupost. Ako si u stanju da ugrozis vlastiti zivot ne mislim da si dovoljno obazriv prema drugima.... corpus delict.

http://www.youtube.com/watch?v=6M6NwAkXPzI

btw i ja sam adrenalinski tip ali sto je previse , previse je ipak nemamo infrastukturu za qrchenje, izgleda samo manjak pameti kod pojedinaca i kolektivna svijest o opstoj sigurnosti ....
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

urbanagerila wrote:Evo kako to zapravo izgleda pa nek samo neko nadje opravdanje za ovakvu glupost. Ako si u stanju da ugrozis vlastiti zivot ne mislim da si dovoljno obazriv prema drugima.... corpus delict.

http://www.youtube.com/watch?v=6M6NwAkXPzI

btw i ja sam adrenalinski tip ali sto je previse , previse je ipak nemamo infrastukturu za qrchenje, izgleda samo manjak pameti kod pojedinaca i kolektivna svijest o opstoj sigurnosti ....
Fakat ne kontam sta zelis sa ovim da kazes?

Prvo u pitanju je autoput, vjerovatno u Njemackoj gdje nema ogranicenja brzine.

A i da nije i da je u pitanju grad, pa nadji mail od policije pa posalji, nemogu da vjerujem da neko ocekuje od bikera da se bavi neodgovornim pojedincima.
Stvarno vise umarate jednom te istom pricom kao kakve babe...

Ono sto vi vidite kao slucajni posmatraci nije ni 1% od onoga sto cini taj nacin zivota i nemogu da vjerujem da ovoliko strana potrosismo na suplje i iprazne price koje su ionako predmet policijskog posla i zakona.

Ako imate kakvo prakticno pitanje ili normalnu i neizvakanu temu dajte postavite pitanje da pricamo kao ljudi, jebe se mene za 5 ljudi koji jurcaju u ljeto po gradu.
Ima ih 55 koji jurcaju tokom cijele godine u autima pa ne vidim temu idioti u automobilima.

Da stvarno hocemo, mozemo biti 1000 puta gori ali necemo.
Fino sam objasnio, laicki pogled je jedno, ali za ljude koji znaju neke stvari, kreten nemoze biti bajker i nije dio "prave raje" niti ce ikad biti.

Dosta vise.
Om@r

Post by Om@r »

chuchumbamayumbe wrote:

Jeste, STARI MOJ...
:roll: Ako stari malo procitas sve ove komentare primjetit ces da svi vi ostali nas koji vozimo motore vidite bas na taj neki cudan nacin, ako kontas sta hocu da ti kazem... ja imam Yamahu R1 172kg tesku, 172ks na tocku i 180 sa delta box-om i opet ne jurcam po gradu...
Al ko sto obicno biva tu se neki djecacici dokopaju obicno tudjeg motora i furaj gradom ko da ih vile nosaju.... i odma ide gobalizacija svi u jedan kos :-?
Sto apsolutno nema veze sa mozgom :-)
Iskreno umorio sam se od pokusaja da vam pojasnim da nismo bas mi ti koji ugrozavaju ostale ucesnike u saobracaju nego bi mogao navesti bezbroj primjera gdje je neko od vozaca ugrozio zivot nekom od mojih jarana....
Nas zivot ovisi o tome da budemo upoznati sa okolinom i da pratimo 90% vise svega od vozaca a sigurno 100% vise od pjesaka.... pa tako mogu jednostavno da porucim vozacima da zmigavac, retrovizor i sve ostale stvari na autu su tu sa razlogome da se koriste ne samo tek onako fola radi, a isto tako i roditeljima da drze tu malu rucicu u svojoj ruci jer nemaju oni pojma sta znaci istrcati na ulicu kada cuju taj sinfoniski orkestar zvuka kako dolazi odnekuda
Cini mi se da je DaysleepeR il neko drugi jednom spomenuo da nije Biker svako ko vozi motor.... Biker je onaj ko voli taj nacin zivota i zivi ga a usto rado stane i da pomogne svakome na putu i da da krv kada to treba i kada ne, da se nasmije malisanu i pusti ga da sjede na njegovu bebicu i dotake sve sto mu je nadomak ruke....
Halo ba ljudi nismo mi prljavi razbojnici koji jurcaju i gedaju sta ce da uniste nit je Sarajevo dio filma o Mad Max-u :-?

Ako malo pogledate oko sebe i procitate Bikeri su oni koji u toku cjele godine pokusavaju da pomognu onima kojima je pomoc potrebna i da organizuju susrete u kojima cemo da zblizimo sto vise ljudi iz cjele Evrope kao i cjelokupne bivse Yuge
Ni mi ne volim one koji nam kaljaju obraz.... al sta mi mozemo da uradimo kada je lakse primjetit jednog divljaka na motoru u periodu od nekih 4-5 mjeseci a stotine manijaka za volanom tokom cjele godine niko ne vidi....
Pih....
Edmond

Post by Edmond »

Om@r wrote:Okanite se vise nas... jer mi branimo svoje a da ne pricam i spominjem kako spustate glavu kada tek vidite onog u japankama i sorcu kako prolazi kraj vas, prpa stari jel da? Jer ako te vidi da ga ruzno gledas valja marisanu popusit

Pozdrav ekipi na dva tocka... jedva cekam da malo ugrije da gledam ove sto sline i dahcu dok se djiramo po gradu :lol: .....
E buraz,vidi ... Stvarno me zaboli neka stvar sto se furas da si zajeban i sto ti je to lajt motiv. To samo pokazuje ko si i s tim nemam problem, jednostavno me ne interesuje, jer je to tvoja privatna stvar. Isto tako mislim i za likove sto se ganjaju GTI golfovima i startaju sa semafora. Motiv da pokrenem ovu temu nije bila sigurnost pjesaka ili sigurnost u opstem smislu, obzirom da smo svi svakodnevno izlozeni raznoraznim "vozacima". Mogu samo zamisliti kako se osjeca 10 momaka na semaforu iza 23:00 dok onako divljački turiraju i daju max. gas pri otvaranju semafora. Vjerovatno strasno, prejebeno dobar osjecaj. E sad ide motiv za ovu temu. Pomislis li ikada koliko radnika si probudio u tim trenutcima, ljudi koji ujutru idu na posao i kojima pojebes san, koliko puta ti isti ljudi uspiju zaspati poslije toga i koliko puta se još probude na isti način prije nego krenu na posao ili ti se jednostavno jebe za to ?! Vjerovatno bih i ja volio probati osjecaj koji imas kad ga okrenes do kraja i nije problem u tome. Vozaj se po danu koliko hoces, ako mi je sudjeno da me pokupis,pokupices me bilo kada. Ali nemoj ga jebat u nocnim satima jebo ga ti,u tome je sav problem !!! Mozes li to shvatiti ?
Last edited by Edmond on 30/11/2006 09:04, edited 2 times in total.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Edmond wrote:
DaysleepeR wrote:Okanite se vise nas... jer mi branimo svoje a da ne pricam i spominjem kako spustate glavu kada tek vidite onog u japankama i sorcu kako prolazi kraj vas, prpa stari jel da? Jer ako te vidi da ga ruzno gledas valja marisanu popusit
E buraz,vidi ... Stvarno me zaboli neka stvar sto se furas da si zajeban i sto ti je to lajt motiv. To samo pokazuje ko si i s tim nemam problem, jednostavno me ne interesuje, jer je to tvoja privatna stvar. Isto tako mislim i za likove sto se ganjaju GTI golfovima i startaju sa semafora. Motiv da pokrenem ovu temu nije bila sigurnost pjesaka ili sigurnost u opstem smislu, obzirom da smo svi svakodnevno izlozeni raznoraznim "vozacima". Mogu samo zamisliti kako se osjeca 10 momaka na semaforu iza 23:00 dok onako divljački turiraju i daju max. gas pri otvaranju semafora. Vjerovatno strasno, prejebeno dobar osjecaj. E sad ide motiv za ovu temu. Pomislis li ikada koliko radnika si probudio u tim trenutcima, ljudi koji ujutru idu na posao i kojima pojebes san, koliko puta ti isti ljudi uspiju zaspati poslije toga i koliko puta se još probude na isti način prije nego krenu na posao ili ti se jednostavno jebe za to ?! Vjerovatno bih i ja volio probati osjecaj koji imas kad ga okrenes do kraja i nije problem u tome. Vozaj se po danu koliko hoces, ako mi je sudjeno da me pokupis,pokupices me bilo kada. Ali nemoj ga jebat u nocnim satima jebo ga ti,u tome je sav problem !!! Mozes li to shvatiti ?

p.s. Sad sam vidio u drugom postu da si ti pravi bajker,da vozis copera i tebi ide respect. Ova prica se odnosi na likove sa sportskim motorima. Pozz
Sve je ok samo ovo nije moj citat.
Pretposljednji Mohikanac

daysleeperu, jednu gresku konstantno pravis,

NIKO nije rekao da su svi vozaci auta bajni, bar ja ne procitah na ovoj temi...isto tako NIKO nije rekao da su svi bajkeri "idioti na motorima"...ti si jedini ovdje koji generalizuje. uostalom ne znam zasto spominjes vozace auta ovdje? Ima milion tema na kojima se govori o njima...
Edmond

Post by Edmond »

DaysleepeR wrote:
Edmond wrote:
DaysleepeR wrote:Okanite se vise nas... jer mi branimo svoje a da ne pricam i spominjem kako spustate glavu kada tek vidite onog u japankama i sorcu kako prolazi kraj vas, prpa stari jel da? Jer ako te vidi da ga ruzno gledas valja marisanu popusit

p.s. Sad sam vidio u drugom postu da si ti pravi bajker,da vozis copera i tebi ide respect. Ova prica se odnosi na likove sa sportskim motorima. Pozz
Sve je ok samo ovo nije moj citat.
Upravu si,ispravljeno.I bilo mi je cudno da to kaze pravi bajker. :-D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

A ja kazem fino 6 stranica oko gluposti.

Kad sam bio mali uvijek su me nervirale komsijske babe kojima smeta sto se pod prozorima igra fudbal i one nemogu da spavaju.

Raspravljate ovdje oko tema koje su predmet zakonske regulative
(Zakon o buci Kantona Sarajevo koji je donijela Skupština Kantona Sarajevo, na sjednici od 20. maja 1999. godine)

Taj zakon imam i ako hoces javi se na PP pa cu ti ga poslati pa citaj.

Trenutno je u toku Javna Rasprava o novom rigoroznijem zakonu koji regulise i zvuk iz izduvnih cijevi kod svih vozila pa bujrum idite na Javnu Raspravu i borite se da se zakonski spusti nivo dozvoljene buke iz izduvnih cijevi.

A mene stvarno sad ne zanima prateca demagogija kako policija ne zeli da zaustavi motoriste.

A sto pominjem vozace automobila?

Prvo - imam moralno pravo jer sam i sam vozac automobila
Drugo - i mene ugrozavaju bilo kao pjesaka, bilo kao motociklistu bilo kao vozaca automobila.
Trece - broj nezgoda automobili vs. motori je 10-1, mozda cak i vise.

I nije istina da ja generalizujem, vec nakon svakog mog posta da se ne generalizuje javi se neko i generalizuje u inat.
E pa onda i ja pucam kontru.

I opet ponavljam, velika je razlika ovdje izmedju ljudi koji hoce da pricaju o motoristima a nemaju nikakvog dodira i iskustva sa istim i nas koji uzimamo u usta vozace automobila a i sami smo vozaci automobila.
Pretposljednji Mohikanac

DaysleepeR wrote:

Drugo - i mene ugrozavaju bilo kao pjesaka, bilo kao motociklistu bilo kao vozaca automobila.

I nije istina da ja generalizujem, vec nakon svakog mog posta da se ne generalizuje javi se neko i generalizuje u inat.

I opet ponavljam, velika je razlika ovdje izmedju ljudi koji hoce da pricaju o motoristima a nemaju nikakvog dodira i iskustva sa istim i nas koji uzimamo u usta vozace automobila a i sami smo vozaci automobila.
dobro jarane, onda bih ja mogao o avionima koji se svakih par dana negdje sruse? ili o cunamijima? orkanima, tajfunima? postoji hrpa drugih stvari koji ugrozavaju ljude, al tema se zove tako kako se zove. a to nije "idioti u automobilima". uostalom, ako je zaista istina sve ono sto si napisao o sebi, onda ne vidim razloga zasto se uopste osjecas prozvan....
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Pretposljednji Mohikanac wrote:
DaysleepeR wrote:

dobro jarane, onda bih ja mogao o avionima koji se svakih par dana negdje sruse? ili o cunamijima? orkanima, tajfunima? postoji hrpa drugih stvari koji ugrozavaju ljude, al tema se zove tako kako se zove. a to nije "idioti u automobilima". uostalom, ako je zaista istina sve ono sto si napisao o sebi, onda ne vidim razloga zasto se uopste osjecas prozvan....

Ako vozis avion i znas o cemu pricas bujrum pricaj o avionima.
Ja nemam nista protiv.

Zasto se osjecam prozvan?
Zato sto i ja ispastam radi gresaka koje prave pojedinci i isto tako ispastam radi prica ljudi koji uopste nemaju pojma o cemu pricaju.

I isto se osjecam pogodjen jer pored svih seljackih furki i krkanluka kojima smo okruzeni imas ljude koji zive evropskim i svjetskim nacinom zivota a moraju sebe da objasnjavaju nadugo i nasiroko.

A i ja neznam sto se ti osjecas pogodjen ovom temom.
Na drugim temama djelujes opusteno, imas cool nick, vidi se da si normala momak i uopste ti ne treba ova diskusija jer smo mi puno zreliji, ozbiljniji, poslovniji i zauzetiji ljudi nego sto izgledamo kad nas vidite na ulici.

Za motor i pratecu opremu treba puno para.
Za odrzavanje isto tako a da ne pricam o ozbiljnim putovanjima i slicno.
A tek koliko treba ljubavi.
Postujte to, motor nije furka, motor voze ljudi koji to vole.

http://www.youtube.com/watch?v=PlpFLSgWjAU

http://www.youtube.com/watch?v=-EZ6SEK56qM
Post Reply