Kupiti mali jeftini auto?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ado-šampion

Post by ado-šampion »

A konretno za temu: Pusti ti Motorexe i slične gluposti, pogledaj u Metalmercu u Hrasnom ili u Šandoru iznad pomoćnog Željinog koliko su dijelovi.

Što se tiče Peugeota: Ja sam imao scenu baš kod Šandora, kad sam tražio pakne za svoje auto. Tu se našao neki taksista sa Peugeotom 306, vidi se očuvan, i nakon što sam rekao da su preskupe pakne, kaže on: "Uzmeš jeftin ležaj i mijenjaš svake 2 godine, a uzmeš skuplji (tj kod Šandora, op. a.) i mijenjaš svakih 5 godina." I ja njemu kažem: "Uzmeš japanca i ne mijenjaš ležajeva nikako." Čovjek je ostao bez riječi. Toliko o kvalitetu Peugeotovih vozila. Čuj svakih 5 godina mijenjat ležaj ccc.
Lace

Post by Lace »

to all

trazim komentare vezano za stariji model opel corsa

hvala
shin

Post by shin »

Probaj ovako:

http://www.google.com >opel corsa 1990 review
Last edited by shin on 14/08/2006 20:59, edited 1 time in total.
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Draga djevojko ja ću otići s teme kad budem htio, a ne kad ti kažeš ili kad neki administrator kaže. Djevojci koja tako reaguje, tj. koja je nervozna, razdražljiva, treba frajer.

Zato, bolje da si postavila temu "Nađite mi frajera", a ne za auto :lol:

I niko nije dužan tebi odgovoriti na pitanje i svako ima pravo da na bilo kojoj temi napiše šta god hoće, sve dok nekoga ne vrijeđa! Umjesto da si zahvalna što ti ljudi pomažu, ti bi kao izbacivala ljude s foruma. Ne ide to tako!

I kupi više to auto, šta peglaš raju, 5 stranica oko auta "Do 3 hiljade", kao da helikopter kupuješ!
Lace

Post by Lace »

ado-šampion wrote:Draga djevojko ja ću otići s teme kad budem htio, a ne kad ti kažeš ili kad neki administrator kaže. Djevojci koja tako reaguje, tj. koja je nervozna, razdražljiva, treba frajer.

Zato, bolje da si postavila temu "Nađite mi frajera", a ne za auto :lol:

I niko nije dužan tebi odgovoriti na pitanje i svako ima pravo da na bilo kojoj temi napiše šta god hoće, sve dok nekoga ne vrijeđa! Umjesto da si zahvalna što ti ljudi pomažu, ti bi kao izbacivala ljude s foruma. Ne ide to tako!

I kupi više to auto, šta peglaš raju, 5 stranica oko auta "Do 3 hiljade", kao da helikopter kupuješ!
slazem se s ovim boldiranim...mene vrijedja ako neko napise da meni ne treba auto vec jebac koji ce me vozati okolo...i ja nikog ne izbacujem s foruma...nit mogu nit me briga...auto kupujem 3 mjeseca jer nemam vremena stalno traziti (neki od nas rade i studiraju)...i ne razumijem se auta tj. nesigurna sam...zato trazim savjete
Lace

Post by Lace »

shin wrote:Probaj ovako:

http://www.google.com >opel corsa 1990 review
shin sta je s ovim linkom?

*nista...skontala :D
shin

Post by shin »

ides na google i kucas to :-D

razni auto portali imaju kritike oko auta pusti pricu sto taksisti pricaju
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Nije to link to je da na http://www.google.ba u pišeš to što tu piše. I ovo za jebača: Pa zar ne kontaš da se čovjek samo šalio!? Pa ljudi dragi gdje bi mi svi bili da nema ljudi koji se šale? Još čovjek fino napisao da je oženjen.
Lace

Post by Lace »

ne zna me i nema potrebe da se tako sali sa mnom

to za google sam skontala...vidi iznad
ado-šampion

Post by ado-šampion »

To iznad je došlo dok sam ja kucao. Šta ima veze što se čovjek našalio, ne kontam fakat u čemu je problem. Da je nešto uvredljivo pa hajde. A svakako i da je uvredljivo, za to verbalne prirode se ne treba pretjerano uzbuđivat. To nisu najvažnije stvari u životu! Šta tebe briga šta ti kaže neko koga ni ne poznaješ. U kulturnim i prosperitetnim zemljama se prelazi i preko mnogo gorih uvreda, a kod nas čim nekom bilo šta kažeš što mu ne odgovara, odmah sjekirama lete :-)
Lace

Post by Lace »

ado-šampion wrote:To iznad je došlo dok sam ja kucao. Šta ima veze što se čovjek našalio, ne kontam fakat u čemu je problem. Da je nešto uvredljivo pa hajde. A svakako i da je uvredljivo, za to verbalne prirode se ne treba pretjerano uzbuđivat. To nisu najvažnije stvari u životu! Šta tebe briga šta ti kaže neko koga ni ne poznaješ. U kulturnim i prosperitetnim zemljama se prelazi i preko mnogo gorih uvreda, a kod nas čim nekom bilo šta kažeš što mu ne odgovara, odmah sjekirama lete :-)
ok, tebi nije uvredljivo
whow

Post by whow »

Huh rijecnika :-). Sa tobom je bolje ne raspravljati.
MC_82

Post by MC_82 »

Sta bii, kupi li ti auto???
Lace

Post by Lace »

MC_82 wrote:Sta bii, kupi li ti auto???
ne jos...razgovarala sam s nekim ko mi je savjetovao da ne kupujem tako stara auta (ona od prije 90-e...jer ne zelim davati vise od 3000KM za auto na kojem cu se steliti i koje cu sigurno i ogrebati i sta ja znam...tako da ne mogu dati 6000-7000 za novije verzije ovih auta)...i tako otpadose sve moje ideje i zelje: P-205, stara corsa i stara fiesta...iz razloga sto ce se meni kao nekome ko bukvalno uci da vozi cesto habati kvacilo i kocnica (ko kad imamo semafor na svakih 20 metara :D) te ce iste trebati cesce mjenjati ili popravljati pa onda mi zapravo treba auto kojem je lakse naci te zamjenske dijelove...

covjek je mislio da bi najbolje bilo da uzmem renault 5 ili cak clio (ako ga nadjem za te pare...oko 3000KM... mada sumnjam...nigdje u oglasima ne vidjeh tu cijenu clia)...90-o i mladje godiste...tako da se nadam da ce mi pomoci s tim...cekam da mi se javi :-?

njegov je prijedlog bio jos mozda: fiat uno, seat ibiza-stara naravno :D i skoda felicija (najskuplja od svih opcija)...isto tako 90+ godiste...iz razloga sto valjda ova dva zadnja ili samo felicija imaju VW mehaniku u liniji sa golfom 3 te tu mogu i golfovi dijelovi posluziti...kontam bolje se razumije..bolje je da ga poslusam sta god mi predlozi :D

zamolila sam ga da za sada vidi ima li gdje kakav mali reno :-? ...cekam jos :(
MC_82

Post by MC_82 »

Teško da češ naći auto mlađe od 15-16 godina za 3000KM! Malo si kontradiktorna, prvo kažeš treba ti nešto jeftino jer ga planiraš udarati :-) pa onda hočeš nešto "novije" iznad 90.god. :?
Taj tip što ti je rekao za te dijelove nisam siguran da je baš najbolje informisan. Ima ti toga sad na sve strane i nije skupo kao što se priča! Ja baš neki dan bio na barama u ovlaštenom servisu treba da mijenjam jedan dio (poluosovinu) pitam pošto je kaže 20KM zamjena samo, inače to je malo veći zahvat i mislio sam da će biti više. Hoću reći da ljudi nemaju predstavu koliko se kreću cijene servisiranja tih auta. Novija auta su skuplja, a i servisiranje je skuplje to ti je 100% istina. Inače reno5 ti je dobar izbor, mada mislim da je P205 bolji, dobro možda sam malo subjektivan
Lace

Post by Lace »

MC_82 wrote:Teško da češ naći auto mlađe od 15-16 godina za 3000KM! Malo si kontradiktorna, prvo kažeš treba ti nešto jeftino jer ga planiraš udarati :-) pa onda hočeš nešto "novije" iznad 90.god. :?
Taj tip što ti je rekao za te dijelove nisam siguran da je baš najbolje informisan. Ima ti toga sad na sve strane i nije skupo kao što se priča! Ja baš neki dan bio na barama u ovlaštenom servisu treba da mijenjam jedan dio (poluosovinu) pitam pošto je kaže 20KM zamjena samo, inače to je malo veći zahvat i mislio sam da će biti više. Hoću reći da ljudi nemaju predstavu koliko se kreću cijene servisiranja tih auta. Novija auta su skuplja, a i servisiranje je skuplje to ti je 100% istina. Inače reno5 ti je dobar izbor, mada mislim da je P205 bolji, dobro možda sam malo subjektivan
nije sta ja hocu (nisam zeljela renola uopste...cula sam o svakom autu i dobro i lose pa tako i o renolu)...vec kako su mi savjetovali...ja sam bila spremna kupiti auto i 86-o godiste...ali su mi rekli da mogu za 3000KM naci renola 5...mladje godiste...kada sam startala temu trazila sam nesto do 2000 sada sam podigla iznos (proslo je 2 mjeseca i vise)...u oglasima se moze naci reno 5.. 90-o godiste ili cak malo i mladji (to je kako kazes ipak 15-16 godina) do 3000 KM...i ne planiram ja njega udarati...ali ne zelim da mi bude zao ako se to desi...pod uslovom da niko ne bude povrijedjen :-?

nije upitna skupoca djelova...dok god sam zaposlena i radim nije skupo...ali da li se moze naci dio za model iz 86-e...jel moram prevrtati po otpadu ili roviti oglase da nadjem dio...jel ga moram traziti van granica BiH...kako rekose kvacilo i kocnicu koji ce mi se cesce kvariti jer cu ih neznanjem uspjevati pokvariti...racunam po tome da ce mi trebati najmanje 2 puta isti dio (malo sam pesimisticna sto se tice svoje voznje :-?)???...ja to mogu platiti...pitanje je hocu li ga naci...ma ja mogu trenutno uzeti auto i za puno vise para jer sam bila disciplinovana i ustedila :D ali za drugu svrhu i ovo mi je sada neplanirani trosak...ali mora se...ja jednostavno ne zelim sada davati vise novca za nesto na cemu se stelim i sto poslije moje voznje nece vrijediti ni 1500 :-? te samim tim necu puno dobiti kada ga prodam...a cak ni taj reno ne mora biti iz 90-e...ima ih i starijih iz iste edicije kao i onaj koji je napravljen 90-e...da bi se dio lako mogao naci...ovdje

shvati ti mene...ja ne znam nista o autima...i trazim savjet od bilo koga ko zna vise od mene i ko mi da dobar argument...zasto da ne kupim tj. kupim neki auto

ja bih najradije uzela citroena dijanu :D ...koji me veze za djetinjstvo :D ...imali smo jednu iz 76-e (moja generacija) ...ali je unistena u ratu :(
MC_82

Post by MC_82 »

Razumijem te u potpunosti! Vidi, ja vozim P205 86. godište pa ne moram za dijelove ići van BiH da bi ih nabavio. Kažem ti da sad ima tih dijelova na sve strane, barem što se tiče P, samo treba paziti kakve dijelove uzimas. Sve kompanije dijelove svojih starijih modela, prevaziđenih, prebacuju u zemlje u kojima se ti automobili još vozaju, kao što je naša i to po znatno nizim cijenama nego su bili prije par godina. Istina je da je prije nekih 6-7 godina bilo teže naći dijelove za navedeno auto i bili su skuplji. To je moje viđenje i iskustvo kada je u pitanju to auto. Još jedan podatak o kvaliteti tog auta jeste da je to jedno od najprodavanijih francuskih automobila, možda čak najprodavanije P vozilo, proizvodio se nekih 15-tak godina, 98 je bila zadnja serija. To ti je kult auto u francuza, nešto kao golf kod nas :) Pa ti vidi, ne navraćam te na zlo, ja samo želim da što više ljudi osjeti slast vožnje francuza :) (jesam fin) :-)

p.s jesam ga pohvalio, mogao bi komotno radit kao prodavač za P :-D
Lace

Post by Lace »

MC_82 wrote:Razumijem te u potpunosti! Vidi, ja vozim P205 86. godište pa ne moram za dijelove ići van BiH da bi ih nabavio. Kažem ti da sad ima tih dijelova na sve strane, barem što se tiče P, samo treba paziti kakve dijelove uzimas. Sve kompanije dijelove svojih starijih modela, prevaziđenih, prebacuju u zemlje u kojima se ti automobili još vozaju, kao što je naša i to po znatno nizim cijenama nego su bili prije par godina. Istina je da je prije nekih 6-7 godina bilo teže naći dijelove za navedeno auto i bili su skuplji. To je moje viđenje i iskustvo kada je u pitanju to auto. Još jedan podatak o kvaliteti tog auta jeste da je to jedno od najprodavanijih francuskih automobila, možda čak najprodavanije P vozilo, proizvodio se nekih 15-tak godina, 98 je bila zadnja serija. To ti je kult auto u francuza, nešto kao golf kod nas :) Pa ti vidi, ne navraćam te na zlo, ja samo želim da što više ljudi osjeti slast vožnje francuza :) (jesam fin) :-)

pa i reno je francuz :D

a kako paziti kakve dijelove uzimam...kada ne znam nista o tome...mogu mi prodati macka u vreci i kada je kompletno auto u pitanju i sam dio...ja ne znam ni jednog mehanicara...koji bi mi pomogao u ovome a sada da nadjem nekog kako da znam da me i taj nece zavaliti prodavsi mi los dio ili zakrpivsi dio koji je pokvaren a naplati zamjenu???

to ce mi se vjerovatno i desiti...nisam pametna sta da radim, kupim, itd..
teachergirl

Post by teachergirl »

Kupi yugu i završi priču, on ti je težak za vožnju, ali malo troši dijelovi su mu jeftini,....
Ja ga vozim već godinu i volim ga pravo, svugdje stignem s njim, parkiram bez problema, niko ga ne dira, a kad se na njemu izbirikaš onda kupuj šta hoćeš i možeš.ćao
P.S. E vo ja ću ti svoga prodati za 2000 KM ne bi ga dala sestri za manje ili ću ga derati do šarafa, sada mu radila generalku motora i registrovan, generalka me došla sa rukama 650KM,vozi ko zuca!!!!
Lace

Post by Lace »

teachergirl wrote:Kupi yugu i završi priču, on ti je težak za vožnju, ali malo troši dijelovi su mu jeftini,....
Ja ga vozim već godinu i volim ga pravo, svugdje stignem s njim, parkiram bez problema, niko ga ne dira, a kad se na njemu izbirikaš onda kupuj šta hoćeš i možeš.ćao
P.S. E vo ja ću ti svoga prodati za 2000 KM ne bi ga dala sestri za manje ili ću ga derati do šarafa, sada mu radila generalku motora i registrovan, generalka me došla sa rukama 650KM,vozi ko zuca!!!!
hvala...u startu sam rekla da necu yugu...i sigurno mi ne treba auto koji je tezak za voznju...znam za famozni yugin mjenjac...kako rekoh..thanks but no thanks :)
MC_82

Post by MC_82 »

Lace wrote:
MC_82 wrote:Razumijem te u potpunosti! Vidi, ja vozim P205 86. godište pa ne moram za dijelove ići van BiH da bi ih nabavio. Kažem ti da sad ima tih dijelova na sve strane, barem što se tiče P, samo treba paziti kakve dijelove uzimas. Sve kompanije dijelove svojih starijih modela, prevaziđenih, prebacuju u zemlje u kojima se ti automobili još vozaju, kao što je naša i to po znatno nizim cijenama nego su bili prije par godina. Istina je da je prije nekih 6-7 godina bilo teže naći dijelove za navedeno auto i bili su skuplji. To je moje viđenje i iskustvo kada je u pitanju to auto. Još jedan podatak o kvaliteti tog auta jeste da je to jedno od najprodavanijih francuskih automobila, možda čak najprodavanije P vozilo, proizvodio se nekih 15-tak godina, 98 je bila zadnja serija. To ti je kult auto u francuza, nešto kao golf kod nas :) Pa ti vidi, ne navraćam te na zlo, ja samo želim da što više ljudi osjeti slast vožnje francuza :) (jesam fin) :-)

a kako paziti kakve dijelove uzimam...kada ne znam nista o tome...mogu mi prodati macka u vreci i kada je kompletno auto u pitanju i sam dio...ja ne znam ni jednog mehanicara...koji bi mi pomogao u ovome a sada da nadjem nekog kako da znam da me i taj nece zavaliti prodavsi mi los dio ili zakrpivsi dio koji je pokvaren a naplati zamjenu???

MC_82

Post by MC_82 »

Lace wrote:

Pa zato ideš u ovlašteni servis i rahat si. Ljudi ti pošteno odrade a i nije skupo eto ja se neki dan sam uvjeri u to. A najbolje ti je odeš kod dotične gospode u servis na bare AS Dedović i ispričaj im sve šta hočeš i kažeš da ti se sviđa P205 ali da nisi sigurna koliko koštaju dijelovi i servisiranje i oni će ti fino sve reći koliko su dijelovi i koliko su ruke, sve ih fino ispitaš i riješiš problem!
reno je francuz ali........nije to to znas ono pravi smisao francuza ti je konfor, mala potrošnja itd. a to ti samo nudi peugeot i citroen
Lace

Post by Lace »

ok hvala...mozda i uradim tako :)
zijancer

Post by zijancer »

:P (( Laaaaceee )) :-)

viiiVViddiii Image

Image....Image

.:sad:
Lace

Post by Lace »

zijancer wrote::P (( Laaaaceee )) :-)