Pitaj Gavru da ti dadne koordinate!novel wrote:Odmori malo Radovana ti!a gdje su radovan i ratko
![]()
Bosna se podijelit mora!!!
-
Longplay
Za cjelovitu
Za jedinstvenu
Za multinacionalnu
Za multivitaminsku
Bosna i Hercegovina je takva drzava da zivis zajedno sa komsijama drugih nacionalnosti. To je tako otkad znam za sebe i za Bosnu. Bili su svjetski ratovi, agresije, genocid, Dejton. I opet Bosna je tu gdje je bila. Ovo mora da je frustrirajuce za sve ratne zlocince i njihove simpatizere.
Za jedinstvenu
Za multinacionalnu
Za multivitaminsku
Bosna i Hercegovina je takva drzava da zivis zajedno sa komsijama drugih nacionalnosti. To je tako otkad znam za sebe i za Bosnu. Bili su svjetski ratovi, agresije, genocid, Dejton. I opet Bosna je tu gdje je bila. Ovo mora da je frustrirajuce za sve ratne zlocince i njihove simpatizere.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Znamo kako i zašto Musa dere jarca, ali ko i zašto odera bh. leoparda?
- Drvosjeca iz Dejcica
Sa jednim bitnim izuzetkom sto Albanci 80'tih nisu napravili etnicko ciscenje nad Srbima.novel wrote:kako mi sve ovo lici na Kosovo 80tih
-
Reina
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ako bas insistiraju na podjeli treba ih upitati na koji nacin misle spojiti istocni i zapadni dio R.S-a, preko Brckog? Brcko nije u sastavu R.S pa stoga ta solucija otpada.Ocito da bi R.S, da zamislimo hipoteticki, morala u slucaju izdvajanja graditi most ili tunel i to opet uz saglasnost ostatka BiH.
Naravno treba dodati i to da bi R.S u slucaju izdvajanja morala dati 30-40% sadasnje teritorije. Zasto? Nema logike da jedan narod dobije 49%, a ostala dva da se zguraju na 51%. Dakle u slucaju podjele, koja u ovoj situaciju izgleda besmislena i nerelana, R.S bi se morala odreci dobrog dijela sadasnje teritorije. E braco, hocemo li se sada izdvajati ili ne?
nesto se usutili
-
novel
mislio sam na miting u B.LDrvosjeca iz Dejcica wrote:Sa jednim bitnim izuzetkom sto Albanci 80'tih nisu napravili etnicko ciscenje nad Srbima.novel wrote:kako mi sve ovo lici na Kosovo 80tih
PipiDugaDevetka wrote:Znamo kako i zašto Musa dere jarca, ali ko i zašto odera bh. leoparda?
- Drvosjeca iz Dejcica
mislio sam na miting u B.Lnovel wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:Sa jednim bitnim izuzetkom sto Albanci 80'tih nisu napravili etnicko ciscenje nad Srbima.novel wrote:kako mi sve ovo lici na Kosovo 80tih
O.K, ja ti govorim u kontekstu Albanaca 80'tih i zahtjeva za republikom...
Nismo se najbolje razumjeli.
-
novel
Znamo kako i zašto Musa dere jarca, ali ko i zašto odera bh. leoparda?
http://video.google.com/videoplay?docid ... 4301568003
pogledaj ovo molim te
i ovaj http://video.google.com/videoplay?docid ... 5938578207
-
Vozdra_123
fino si rekao uvezi politicara... isto ja rekoh na pocetku....Hera wrote:Ne budite ovce ljudi, ovo je jos jedan nacin da nam se zamazu oci, skloni paznja sa bitnih problema, sad cemo se opet zadeverat oko srba muslimana hrvata, a nebitno ce nam biti sto smradovi od politicara trose 500 km dnevno na vecere, sto nemamo poslova... Kako ne shvatate da svi zajedno, i nasi i strani politicari rade na ovom pravljenju budala od nas???
Politicarima i kod nas i u RS odgovara ova spika 100%, huskaju nas ko budale, ma DOSTA! Nama mediji ovde serviraju informacije zarazene klicom mrznje, a njima njihovi - i gdje smo, opet 10 godina unazad. Postoje pozitivne stvari, ali niko o njima ne pise, jer znaju da bi se mladi normalni ljudi sirom zemlje ujedinili i zbacili nepismene debele konje i krave koji nam uzimaju hljeb.
Dodjite pred Skupstinu sutra - dajte da nesto zaista mjenjamo, *ebo tu pricu oko nacionalizma...
muzu nas... jebi ga i ja bih kad je narod glup...
e sad konkretno reci sta je pozitivno u ovoj drzavi?
-
Vozdra_123
sta zelis reci???bleka wrote:Svaka podjela BOSNE znaci RAT. Opstanak BOsne ovisi samo o Bosnjacima. Ako BOsnjaci stanu i kazu nema podjele, Srbi i Hrvati mogu pjevati borbene. Znaci do nas je
bosnjaci su manjina.... kako oni mogu naturati drugima kakva ce bosna biti?
bosna mora biti ono sto njeni gradjani zele.... sta god to bilo....
ako ces se za bosnu boriti onda objasniti i ubijediti ostalima sto bosna mora biti jedna... a ne naturati....
-
Vozdra_123
sta je sad ovo....senada wrote:a da odavde pocnu bombardovanja zastrasujucim porukama stranih blogova i foruma?
hajde malo piskimo i kakimo po dijaspori.....
eto vam bosna.... necu ni glasati.... izaberite sta hocete...
i jedni i drugi i treci i pedeseti...
zaboli me neka stvar ....
-
senada
takvi kao ti ne treba da pisnu a ne da glasaju!Vozdra_123 wrote:sta je sad ovo....senada wrote:a da odavde pocnu bombardovanja zastrasujucim porukama stranih blogova i foruma?
hajde malo piskimo i kakimo po dijaspori.....![]()
mnoge je vec podijeljena BiH spasila fukarastine, suma, livada, krampe, lopate, bijede, e pa dosta vise vasih preseravanja iz debele ladovine !!!!!
hocete uzvratnu vatru???????????????
budete li kenjali odatle dobit cete pretrese stanova, radnih mjesta da se vidi odakle djelujete!!!!!!
hocete da svijet gleda odakle ste i da se i dalje bogatite pricama o ratu, smrti i krvi nevinih ljudi????
e necete!!!!!
VOZDRA!!!!!!
- Bosanac_21
Necemo tudje, a nedamo svoje - nedamo podjelu seher Bosne i Hercegovine!!!!!!!

/

/

Last edited by Bosanac_21 on 16/06/2006 15:55, edited 1 time in total.
-
Vozdra_123
gospodjo...senada wrote:takvi kao ti ne treba da pisnu a ne da glasaju!Vozdra_123 wrote:sta je sad ovo....senada wrote:a da odavde pocnu bombardovanja zastrasujucim porukama stranih blogova i foruma?
hajde malo piskimo i kakimo po dijaspori.....![]()
mnoge je vec podijeljena BiH spasila fukarastine, suma, livada, krampe, lopate, bijede, e pa dosta vise vasih preseravanja iz debele ladovine !!!!!
hocete uzvratnu vatru???????????????
budete li kenjali odatle dobit cete pretrese stanova, radnih mjesta da se vidi odakle djelujete!!!!!!
hocete da svijet gleda odakle ste i da se i dalje bogatite pricama o ratu, smrti i krvi nevinih ljudi????
e necete!!!!!
VOZDRA!!!!!!
prvo ne znas ko sam ni sto sam ni iz kakve familije....
drugo nemoj da prijetis ako nisi u stanju da izvrsis te prijetnje...
ko si ti da nekome pretresas stanove?
napadas i ujedas kao bjesan pas
ko se bogati na ime bosne i rata? hajde malo ohladi... popij jedno pivce za zivce
ja sam usao u temu da imam konstruktivan razgovor o stanju u bosni...
a sta sam dobio...
-
Vozdra_123
evo ja cu prvi....locca wrote:bas podjoh napisati da bi bilo informativno korisno da svako napise uz post odakle se javlja, koliko dugo je tu i zasto (ovo tipa ako nije u BiH)
mozda onda slika toga ko sta hoce u ovoj nasoj drzavici bude malo realisticnija
'92 na pocetku rata sam kao balavac izasao iz bosne
obrazovan i odrastao u kanadi
stari je bio svo vrijeme rata u bih... bio je i logoru zatvoren od arkanovaca