"Motorista" udario ženu i dvoje djece!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Qler

Post by Qler »

Remake wrote:
DaysleepeR wrote:A klasika je da gospoje pohite mimo pjesackog na autobus sa sve djecom a ako je ko pokupi jebiga.

Hajd sad me napadajte :D

zbog ovoga ovdje napisanog :( osjecaj se napadnutim :(
DaysleepeR wrote:Izvini ali u Zakonu o sigurnosti u saobracaju je predvidjena kazna za pjesake koji prelaze mimo pjesackog a da isti nije udaljen vise od 100 metara od mjesta prelaska ulice.

Pa valjda i taj pjesacki za nesto sluzi.

Ako je stvarno prelazila mimo pjesackog sa djecom, onda je direktno odgovorna sto ih je ugrozila.

Moglo ih je i auto pokupiti isto tako, mislim da bi tad posljedice bile jos vece.
a ima li koji zakon sigurnosti za motoriste? da vazi? onako informativno? jer ja motoristu vidim da ide 60km/h samo kada krece sa semafora dok ne presalta u vecu i prelazi 100km/h pored drota... koji ga naravno ne zaustavlja... a mene zaustavi na 65km/h i uzme mi 5KM zadnjih sto sam imao... Daysleeper nemoj smanjivati krivicu ovog kretena... ti napadas zenu a ja se smijem kladiti da je motorista vozio debelo preko ogranicenja. E sad, ako u gradu nema ogranicenja za motoriste.. onda do mene.. izvinjavam se. :roll:

Editovano :) Remake jesam li sad pogodio :D
Last edited by Qler on 05/06/2006 17:05, edited 1 time in total.
remake

Post by remake »

Qler!!! lose ti citiranje... ispade da sam ja rekla ono sto je Daysleeper napisao :?
Eshek

Post by Eshek »

remake wrote:pitanje je sta je za tebe bijesan motor. Da li si ikada imao priliku vidjeti kolonu bikera, naravno na bijesnim motorima?
Njihova voznja je prilicno spora jer ti ljudi uzivaju u voznji a ne u jurcanju,,,
Takve bikere cijenim, samo što ih je u ovom gradu veoma, veoma malo... Znamo svi dobro kako izgleda i šta radi većina
terapija

Post by terapija »

Eshek wrote:
DaysleepeR wrote:Ides predaleko.

Nemogu da vjerujem da bi iko mogao mirno da spava kad bi udario pjesaka.
Ovaj lik je imao lizalo u ustima cijelo vrijeme poslije udesa, nije mi baš izgledao previše sjeban... zato i jesam bijesan
Ljudi u šoku izgledaju drugačije nego inače, i ponašaju se smireno tako da ne znaš da li je bio sjeban ili ne...
tempora

Post by tempora »

Kompletna diskusija o tematici se svela na motoriste,zato sto je nekome licno zasmetalo pa se i sam nasao prozvanim. :? Zbogom pameti!!!
Sleeper se naprica o licnoj odgovornosti, pa onda na kraju rece da nije nicije da sudi o krivnji navedenog motoriste vec da se ceka uvidjaj i policijske izjave. :? Malo kontradiktorno al nejse !!!
Bas zbog ovakvih prica, licnih pogadjanja i licnih nagadjanja zakon bi trebao biti krajnje rigorozan prema saobracajnim prekrsajima!

Da li ce se neko odluciti za ovo ili ono vozilo, apsolutno je njegova stvar, mogucnost izbora i dubina dzepa. ALi njegov izbor prestaje ondje gdje se dotice zivota drugog covjeka.
Zato sto je neki balavunder ili neki isfrustrirani krelac odlucio da u vozilu malo raspusti hormone, a takvi vise nisu slucajna nego "standardna" pojava, treba se pomiriti sa njegovim licnim pravom na izbor. Pa kada se desi nesreca neka policija utvrdjuje koliki mu je prostor na izbor.

Nesrece se desavaju i najiskusnijim i najopreznijim vozacima, ali traziti opravdanja ili gledati kroz jednu prizmu zato sto je neko ljubitelj odredjene vrste vozila, ne da je neukusno vec i oholo.
Ovdje se vise ne radi o jednom specificnom slucaju, niti da li je motorista kriv ili je gospodja bila nesmotrena, vec ovo pokazuje opstu kulturu u saobracaju. A ista pokazuje krajnji barbarizam, primitivizam i divljastvo sa strasnim posljedicama.
Koje na kraju je li nisu ni bitne! :x
A-ZO

Post by A-ZO »

Oprostite za "sitni" off-topic, ali ko je taj motorista medju vama sto zna zakone fizike?

"kriticarka_nickova" me uputila da ga nesto upitam u vezi:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=26035

Puno hvala unaprijed :D
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

Plavac wrote:
DaysleepeR wrote:
kriticarka_nikova wrote: da je vozio 15 km/h zaustavio bi se na vrijeme i zeni i djeci nista ne bi bilo.
A ti motoristo nemoj ziv bio da nam pricas o zakonima fizike.Radije provjeri informacije sta se desilo sa tim Jetijem na motoru pa mi reci jesu li njemu kosti polomljene da veceras lakse zaspim ako jesu......
15 km/h moze po Orasju i okolini, taman za seoskog puta
Ma koji se kurac raspravljaš sa ovim stručnjacima.Pusti ovu našu pamet da dođe do izražaja.
evo ga
A-ZO

Post by A-ZO »

Joj hvala ti kriticarko nitkova :D

Mozda mi DaysleepeR pomogne oko velicine :)

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=26035
Edin H.

Post by Edin H. »

Ne bih zelio da me neko pogresno shvati da branim jurcanje na motociklu, osobito ne u po' bijela dana al' ludjih pjesaka nego u Sarajevu nigdje nisam vidio.

Cesta sa tri trake a on ti izadje na cestu i lafo ceka dok ti prodjes, poneki se pouzdaje u svoje sprinterske mogucnosti pa pretrcava tik ispred nadolazeceg auta, drotovi skacu na haubu...

Ono jeste da ti nije dosadno kada vozis, ali ipak... :angry:
Edin H.

Post by Edin H. »

I samo jos da dodam saobracajnice se moraju odvojiti od pjesaka.

I to ce se naravno desiti odmah nakon izbora, jer Partija koja predlozi najbolje rijesenje po ovom pitanju ce zasigurno dobiti izbore. :-)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Qler wrote:
Remake wrote:
DaysleepeR wrote:A klasika je da gospoje pohite mimo pjesackog na autobus sa sve djecom a ako je ko pokupi jebiga.

Hajd sad me napadajte :D

zbog ovoga ovdje napisanog :( osjecaj se napadnutim :(
DaysleepeR wrote:Izvini ali u Zakonu o sigurnosti u saobracaju je predvidjena kazna za pjesake koji prelaze mimo pjesackog a da isti nije udaljen vise od 100 metara od mjesta prelaska ulice.

Pa valjda i taj pjesacki za nesto sluzi.

Ako je stvarno prelazila mimo pjesackog sa djecom, onda je direktno odgovorna sto ih je ugrozila.

Moglo ih je i auto pokupiti isto tako, mislim da bi tad posljedice bile jos vece.
a ima li koji zakon sigurnosti za motoriste? da vazi? onako informativno? jer ja motoristu vidim da ide 60km/h samo kada krece sa semafora dok ne presalta u vecu i prelazi 100km/h pored drota... koji ga naravno ne zaustavlja... a mene zaustavi na 65km/h i uzme mi 5KM zadnjih sto sam imao... Daysleeper nemoj smanjivati krivicu ovog kretena... ti napadas zenu a ja se smijem kladiti da je motorista vozio debelo preko ogranicenja. E sad, ako u gradu nema ogranicenja za motoriste.. onda do mene.. izvinjavam se. :roll:

Pa pitaj policiju ima li u gradu ogranicenja za motoriste, neznam ja
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Eshek wrote:
remake wrote:pitanje je sta je za tebe bijesan motor. Da li si ikada imao priliku vidjeti kolonu bikera, naravno na bijesnim motorima?
Njihova voznja je prilicno spora jer ti ljudi uzivaju u voznji a ne u jurcanju,,,
Takve bikere cijenim, samo što ih je u ovom gradu veoma, veoma malo... Znamo svi dobro kako izgleda i šta radi većina
Nije istina da ih je malo
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

remake wrote:
saim_adka wrote:Da se mene pita, a ne pita me se, ja bih uveo stavku u zakon da je zabranjeno po gradskim ulicama voziti bijesne motore (jer on takav motor ne moze i nece nikada voziti 60km/h i manje) - kratko i jasno zabraniti voznju bjesnim motorima - ograniciti konjske snage isl.

pitanje je sta je za tebe bijesan motor. Da li si ikada imao priliku vidjeti kolonu bikera, naravno na bijesnim motorima?
Zamisli kolonu bajkera, negdje njih 20 a gospoja pohitila na komercijalu

Sto bi to bio masakr :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

znate sta....ja cu od sada i kad je suncano ukljucivati brisace...pravim polukruzno....meni zeleno ebenim pjesacima crveno....i idem nekih 5km na sat...i debilushe dvije krecnu na crveno!!!!
i ja stanem i trubim da bi ona meni MAJKU STA JOJ TRUBIM...i tu ja ubacim u ler i svojim kamionom zaturiram momacki...nadam se da se upiskila od straha....

od sada cu da ganjam bodove...zena 100 bodova, ako je s cekerima 150!!!!
muha_sa

Post by muha_sa »

mIRCerka wrote:znate sta....ja cu od sada i kad je suncano ukljucivati brisace...pravim polukruzno....meni zeleno ebenim pjesacima crveno....i idem nekih 5km na sat...i debilushe dvije krecnu na crveno!!!!
i ja stanem i trubim da bi ona meni MAJKU STA JOJ TRUBIM...i tu ja ubacim u ler i svojim kamionom zaturiram momacki...nadam se da se upiskila od straha....

:lol: :lol: :lol: Ništa nas ne smije iznenadit---ta žeMska je bila moje tetke tekina svekrva
mIRCerka

Post by mIRCerka »

muha_sa wrote:
mIRCerka wrote:znate sta....ja cu od sada i kad je suncano ukljucivati brisace...pravim polukruzno....meni zeleno ebenim pjesacima crveno....i idem nekih 5km na sat...i debilushe dvije krecnu na crveno!!!!

:lol: :lol: :lol: Ništa nas ne smije iznenadit---ta žeMska je bila moje tetke tekina svekrva
:lol: :lol: znala sam ja da su pitarska posla u pitanju... :lol:
auto de fe

Post by auto de fe »

Edin H. wrote:Ne bih zelio da me neko pogresno shvati da branim jurcanje na motociklu, osobito ne u po' bijela dana al' ludjih pjesaka nego u Sarajevu nigdje nisam vidio.

Cesta sa tri trake a on ti izadje na cestu i lafo ceka dok ti prodjes, poneki se pouzdaje u svoje sprinterske mogucnosti pa pretrcava tik ispred nadolazeceg auta, drotovi skacu na haubu...

Ono jeste da ti nije dosadno kada vozis, ali ipak... :angry:
U pravu si.
Ista stvar kao sa vozacima i pjesaci nisu nista bolji.Kakvih manijaka pjesaka imamo da je to nevjerovatno.Prolazi kroz crveno kao da signalizacija ne postoji i pravo preko ceste misleci da mu vozilo moze stati.Super bi to bilo da vozac automobila moze na vrijeme zaustaviti svoje vozilo, na to pjesaci cesto ne racunaju a naravno i vozaci koji vole dati malo gas na raskrsnicama.
Ja mislim da je kod nas za dobar procenat nezgoda ima vise krivaca.Ministarstvo za saobracaj, saobracajna policija putne sluzbe i naravno ucesnici u saobracaju.Vozila ima mnogo a ceste su vecinom stare,rupa koliko hoces, na veoma frekventnim dionicama ne postoje pjesacki mostovi pa su putne komunikacije usporene zbog brojnih pjesackih prelaza sa semaforima,stvaraju se guzve i raste nervoza medju ucesnicima.Jednostavno zagusene dionice,svaki od vozaca bi zelio da ima sto manje guzve i da voznja od tacke a do tacke b traje sto krace ali kod nas to nije slucaj.
Nedostaje nam jedna stvar a to su staze za utrke otvorene za sve vozace,znaci neko hoce brzu ili ludzacku voznju lijepo ode na stazu,divlja do mile volje i onda"rashladzen" nazad u saobracaj.Ja mislim da bi to pomoglo u dobroj mjeri vozacima koji se ne mogu obuzdati.
Neostaje nam dobrih sirokih cesta sa velikom signalizacijom,kamera i naravno saobracajaca na svakoj vitalnoj raskrsnici.Naravno i kao najvaznije sto je tempora spomenula KULTURA SAOBRACAJA za sve usesnike.
Edin H.

Post by Edin H. »

Narovoucenije: Turiraj prije, a ne nakon sto isfuraju sa cekerima :-)
Edin H.

Post by Edin H. »

mIRCerka

Post by mIRCerka »

Edin H. wrote:

pa nisam ja od tog posla ...
ja ti brate mili na autoputu "divljam" 80 - 90 km na sat...
al ova danas me izbacila iz ravnoteze....sekunda je falila da izadjem iz auta i nabijem joj torbu na glavu...
Edin H.

Post by Edin H. »

:lol: :lol: :lol:

Sto me nasmija.

Mora da je Gospodju iznervirala Zeljina zastavica :shock:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Edin H. wrote::lol: :lol: :lol:

Sto me nasmija.

Mora da je Gospodju iznervirala Zeljina zastavica :shock:
nisu u pitanju gospodje, vec dvije debilne ucenice ekonomske skole....
samo sto koze ne znaju da TutanmIRCi sa upravom skole ima super odnose :D pa ce bit prijavljeno da se ucenici te skole ne ponasaju u skladu sa saobracajnim propisima :D ako nista, zadovoljicu pravdu prituzbom na pravo mjesto...a slijedeci put cu fakat upalit brisace i pogazit stoku...
idic

Post by idic »

U jutrošnjem "Avazu" stoji da su žena i dijete zadržani na liječenju radi teških tjelesnih povreda, a vožač motora nema položen vozački ispit. :( :(
remake

Post by remake »

quote="Qler"

:thumbup:
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

remake wrote: pitanje je sta je za tebe bijesan motor. Da li si ikada imao priliku vidjeti kolonu bikera, naravno na bijesnim motorima?
Nisu to ti motoristi, nit su to ti motori. Postoje 2 jasno odvojena psihoprofila motorista, a to mo¾e¹ skontati po tipu motora koji voze... Tako da...
Post Reply