Plebiscit RS???
-
domi
Znate kad ce biti mira u Bosni, a i u citavom regionu?
Kad EU posalje jasan stav da ni Hrvatska ni Srbija nece uci u istu dok Bosna ne udje prva. Tad bi nam se i susjedi i komsije sa sviju nam strana zabovile same o sebi, ustvari, tad bi nam imam osjecaj i pomogle da uspostavimo kakav takav red.
Dotad cemo imati ovo sto imamo danas, mijesanje stranih zemalja, pogotovo Srbije, u unutrasnje uredjenje zemlje, sto vodi samo ka destruktivnosti i vecoj bijedi.
Sad, kol'ko je kome od svih ovih igraca stalo da dodje to napretka na balkanskim prostorima - to je vec prica sama za sebe.
Kad EU posalje jasan stav da ni Hrvatska ni Srbija nece uci u istu dok Bosna ne udje prva. Tad bi nam se i susjedi i komsije sa sviju nam strana zabovile same o sebi, ustvari, tad bi nam imam osjecaj i pomogle da uspostavimo kakav takav red.
Dotad cemo imati ovo sto imamo danas, mijesanje stranih zemalja, pogotovo Srbije, u unutrasnje uredjenje zemlje, sto vodi samo ka destruktivnosti i vecoj bijedi.
Sad, kol'ko je kome od svih ovih igraca stalo da dodje to napretka na balkanskim prostorima - to je vec prica sama za sebe.
-
domi
Vozdra_123 wrote:
razlika je derasticna
BOSANCI su na demokratski nacin izasli da glasaju
a CETNICI su uzeli oruzje da kolju
muz i zena ozenjeni
odjednom ne pali brak i zena trazi razvod braka
muz ni da cuje, zena hoce van braka
muz dodje i izbuba ili ubije zenu
KO JE KRIV?
Dobar ti primjer.......
-
gavrilo
domi wrote:Znate kad ce biti mira u Bosni, a i u citavom regionu?
good one
-
branimir_s
Hajmo se malo smiriti. Meni je najvaznija izjava da Evropa NE DA manjem entitetu mogucnost referenduma, jer oni HISTORIJSKI NE POSTOJE. Oni su kopile Dejtonskog sporazuma i ostace da psotoje dok se jednostavno ne ugase. ZAto svima SABUR. Bice ovih kriza joss ali nema zime.
-
balkanmedia
-ja sam tebi postavio pitanje u kojem si mogao naci odgovore za sebe...Vozdra_123 wrote:ja sam tebi postavio pitanja pa ti odgovoribalkanmedia wrote:evo tebi pitanje:Vozdra_123 wrote: pa kosovske bitke naravno![]()
evo tebi par pitanja pa ih odgovori:
prije '92 je si li se druzio sa muslimanima?
prije '92 je su li ti oni prijetili? da li si ih se bojao?
isto tako za hrvate?
kako to odjednom ti isti prijatelji sada tvoji neprijatelji?
kako to da si 1992. na referendumu posredno izjavio "ne zelim zivjeti sa Srbima", a do tada si se druzio i zivio sa njima?
Kako to da su ti do te noci Srbi bili prijatelji, ujutro nisu, pa nisi htio vise zivjeti sa njima u jednoj drzavi, nego si odlucio napraviti svoj tor?
I kako to da si se ti prije rata druzio sa Srbima, a Srbi "genocidan" narod (kako to vec bosnjacki mediji vole reci...)?
nisam ja zivio sa srbima nego jugoslovenima
kad su svi jugosloveni odlucili da je razlaz onda sam i ja bio za razlaz, a ne u veliku srbiju
nisam ja srbima usao u stan i odveo im staroga u logor
nego su to oni meni uradili
nisam ja srbima pobio familiju nego oni meni
KO JE GENOCIDAN?
idi ti jarane u 3 picke materine
(onda nisam ni ja zivio sa hrvatima i muslimanima, zar ne?)
- ne bih rekao da su svi Jugosloveni bili za razlaz, ustvari nijedan Jugosloven nije bio za to...samo secesionisti, ali to i nisu bili jugosloveni....a to sto ti nisi htio sa Srbima zivjeti i htio si razlaz ne daje ti za pravo da i mene vuces sa sobom, zar ne?
-ako bih ti dao primjer toga sto ti navodis sa obrnutim ulogama-hocemo li se sloziti da su i Bosnjaci (ili Hrvati) genocidni?
-je li u 3 pravoslavne?
-
balkanmedia
Sad treba definisati ko je muz, a ko je zena....Vozdra_123 wrote:razlika je derasticnabalkanmedia wrote:ahaaa, znaci Bosanci su bili za SFRJ ono sto ti danas zoves "cetnicima" u BiH....Vozdra_123 wrote: BOSANCI![]()
u cemu je razlika?
meni to nekako isto....
muz i zena ozenjeni
KO JE KRIV?
Ako su npr. Bosnjaci prvi napali Srbe na Bas Carsiji (01.03.1992.) i u Sijekovcu (26.03.1992.) - ko je tu koga bubao prvo i koji li je razlog bio za to??
-
balkanmedia
Tebi se mozda nije svidjala takva SFRJ, ali zakon i ustav su tu bili bez obzira na tvoje voljenje njega ili ne....A_I_ wrote:ne kenjaj ta SFRJ nije više bila ni Y od nekadašnje Yuge - postajala je sve više kolonizatorska Miloševićeva Yuga a mi smo trebali biti obična Kolonija...balkanmedia wrote: -mislim da je o "vlasnistvu" trebalo misliti 1992. kada je sprovedena nelegalna secesija SRBiH od SFRJ...no, nije u pitanju "vlasnistvo" u pitanju je POSTOVANJE ZAKONA ili da ti prevedem na vlasnistvo / SRBiH je bila "ustavno" vlasnistvo 1/3, ne 1/2.....tako da trebas postaviti svoje pitanje u 1992. i pitaj da li bi:"Muslimani i Hrvati uzeli samo svoje i otisli iz SFRJ?"
ali, moram postaviti pitanje:"Prije kojeg rata?"
hajmo ovako::
kako je to ustavno/prihvatljivo bilo odvajanje ostalih republika a "neustavno" BiH ???
ne bulazni
I ko to kaze da su se ostale republike odvojile ustavno??
No, problem ti je u SRBiH bio sto Hrvati i Muslimani nisu bili "vlasnici" zemlje-ne mozes "prodati" kucu dok se svi vlasnici ne sloze....tako prosto....
-
Vozdra_123
aferim...domi wrote:Znate kad ce biti mira u Bosni, a i u citavom regionu?
-
balkanmedia
tebi je to smijesno?? rezultati ti nisu bili smjesni garant.....muha_sa wrote:Baš ste bestidni---napali jadne goloruke srbe na baš-čaršiji i još imate obraza da se javljate-dajte bre ljudi dođite sebi.
-
zavrzlama
Znam da je off topic...ali bi uveo jednu novinu u forum na ovim politickim temama.
Ka se pojavi kakav musliman/srbin/hrvat ili bilo ko ko siri mrznju,svojim postovima namjerno dize tenzije..da takve osobe po usima udare forumasi iz istog naroda tako da ga malo zaboli
jer najvise boli kad te tvoj spusti na zemlju
..jer vidim na forumu ima puno forumasa iz svih naroda koji su spremni za dijalog i toleranciju i koji teze pomirenju i suzivotu....pa recimo kad neko napada postenog srbina na forumu nek ga brane muslimani i hrvati a ne srbi i obratno tako da pokazemo ovim neljudima da u BIH ima jos dosta dobrih ljudi.
Eto sad me napadajte
za pocetak odsad samo napadam i repliciram muslimanima
Ka se pojavi kakav musliman/srbin/hrvat ili bilo ko ko siri mrznju,svojim postovima namjerno dize tenzije..da takve osobe po usima udare forumasi iz istog naroda tako da ga malo zaboli
Eto sad me napadajte
za pocetak odsad samo napadam i repliciram muslimanima
Last edited by zavrzlama on 30/05/2006 23:15, edited 1 time in total.
-
Vozdra_123
koje 3 god hocesbalkanmedia wrote:-ja sam tebi postavio pitanje u kojem si mogao naci odgovore za sebe...Vozdra_123 wrote:ja sam tebi postavio pitanja pa ti odgovoribalkanmedia wrote: evo tebi pitanje:
kako to da si 1992. na referendumu posredno izjavio "ne zelim zivjeti sa Srbima", a do tada si se druzio i zivio sa njima?
Kako to da su ti do te noci Srbi bili prijatelji, ujutro nisu, pa nisi htio vise zivjeti sa njima u jednoj drzavi, nego si odlucio napraviti svoj tor?
I kako to da si se ti prije rata druzio sa Srbima, a Srbi "genocidan" narod (kako to vec bosnjacki mediji vole reci...)?
nisam ja zivio sa srbima nego jugoslovenima
kad su svi jugosloveni odlucili da je razlaz onda sam i ja bio za razlaz, a ne u veliku srbiju
nisam ja srbima usao u stan i odveo im staroga u logor
nego su to oni meni uradili
nisam ja srbima pobio familiju nego oni meni
KO JE GENOCIDAN?
idi ti jarane u 3 picke materine
(onda nisam ni ja zivio sa hrvatima i muslimanima, zar ne?)
- ne bih rekao da su svi Jugosloveni bili za razlaz, ustvari nijedan Jugosloven nije bio za to...samo secesionisti, ali to i nisu bili jugosloveni....a to sto ti nisi htio sa Srbima zivjeti i htio si razlaz ne daje ti za pravo da i mene vuces sa sobom, zar ne?
-ako bih ti dao primjer toga sto ti navodis sa obrnutim ulogama-hocemo li se sloziti da su i Bosnjaci (ili Hrvati) genocidni?
-je li u 3 pravoslavne?
GENOCIDAN je onaj koji dodje da istrijebi neku etnicku/religijsku grupu
to su uradili CETNICI
vidis jarane.... ja bih prvi pristao na podjelu bosne da smo sjeli pa se dogovorili na podjelu bosne, ali vi to niste htjeli nego ste htjeli citavu drzavu pa ste poceli sa etnickim ciscenjem
zasto? zato sto je nemoguce bilo podijeliti bosnu onakva kakva je bila
za razliku od jugoslavije....
koji kurac ti imas sa srbinom iz srbije... blizi ti je bio tvoj komsija musliman ili hrvat nego neki srbijanac...
dobar porodicni prijatelj iz banjaluke je odselio za bg davnih godina, ozenio srbijanku - ali je on vazda bio BOSANAC tamo....
-
balkanmedia
ne bih se slozio....zamjena teza.....mislim da BiH, SAMA, prvo mora izgraditi unutrasnji konsenzus - a to je tesko - jer je i nastala bez unutrasnjeg konsenzusa....domi wrote:Znate kad ce biti mira u Bosni, a i u citavom regionu?
-
Vozdra_123
ma puna nam neka stvar bila komsija srba pa ih mi napali....balkanmedia wrote:Sad treba definisati ko je muz, a ko je zena....Vozdra_123 wrote:razlika je derasticnabalkanmedia wrote: ahaaa, znaci Bosanci su bili za SFRJ ono sto ti danas zoves "cetnicima" u BiH....
u cemu je razlika?
meni to nekako isto....
muz i zena ozenjeni
KO JE KRIV?
Ako su npr. Bosnjaci prvi napali Srbe na Bas Carsiji (01.03.1992.) i u Sijekovcu (26.03.1992.) - ko je tu koga bubao prvo i koji li je razlog bio za to??
jesmo se dobro zajebali...
probudili lavove... mi njih pistoljem a oni nas tenkovima....
nema veze slijedeci put samo atomsku posred bg-a
-
Vozdra_123
znaci bosna nije mogla nastati bez unutrasnjeg konzesusabalkanmedia wrote:ne bih se slozio....zamjena teza.....mislim da BiH, SAMA, prvo mora izgraditi unutrasnji konsenzus - a to je tesko - jer je i nastala bez unutrasnjeg konsenzusa....domi wrote:Znate kad ce biti mira u Bosni, a i u citavom regionu?
ali je JUGA mogla opstati bez istoga....
vecina gradjana bih je glasala za otcjepljenje... halo cujemo li se?
- A_I_
DA bili su VEĆINSKI vlasnicibalkanmedia wrote: Tebi se mozda nije svidjala takva SFRJ, ali zakon i ustav su tu bili bez obzira na tvoje voljenje njega ili ne....
I ko to kaze da su se ostale republike odvojile ustavno??
No, problem ti je u SRBiH bio sto Hrvati i Muslimani nisu bili "vlasnici" zemlje-ne mozes "prodati" kucu dok se svi vlasnici ne sloze....tako prosto....
-
Vozdra_123
@balkan
evo jedno prijateljsko pitanje
kad ste vec htjeli da protjerate ljude
sto ste morali unistavati imovinu i kulturu ove drzave?
evo jedno prijateljsko pitanje
kad ste vec htjeli da protjerate ljude
sto ste morali unistavati imovinu i kulturu ove drzave?
- muha_sa
Nije mi smješno--fakat si u pravu--Sječam se kongresa SKJ-u kad je Alija otjerao slovence a onda krenuli mitinzi i dešavanje muslimana--nosali su Aljine slike i uz nekakvu ikonografiju unosili strah mitingujući po našoj lijepoj Yugi---onda su ti ovi bosančerosi i JNA očistili od nebošnjaka pa im oni oružje poklonili--ostalo znaš--sram nas i stid bilobalkanmedia wrote:tebi je to smijesno?? rezultati ti nisu bili smjesni garant.....muha_sa wrote:Baš ste bestidni---napali jadne goloruke srbe na baš-čaršiji i još imate obraza da se javljate-dajte bre ljudi dođite sebi.
-
Vozdra_123
drugarice sto ste pogresiliMinnela wrote:a sto mi je balkanac pun fasistickih ideja..pobije,protjera,zauzme tudje i kaze- ovo je moje vekovno ognjiste ......fujjjjjjjjjjjjjjjjj
on se samo branio
mi smo ih prvi napali
- A_I_
nikad nije ni prestala postojatibalkanmedia wrote: ne bih se slozio....zamjena teza.....mislim da BiH, SAMA, prvo mora izgraditi unutrasnji konsenzus - a to je tesko - jer je i nastala bez unutrasnjeg konsenzusa....
koji li je moron tebi punio glavu ovakvim fašistoidnim glupostima...
Last edited by A_I_ on 30/05/2006 23:25, edited 1 time in total.
-
balkanmedia
Aha, onda gledajuci na Jasenovac-onda su Hrvati i Muslimani vise genocidni, zar ne? Oni nisu pustali ni zene, ni djecu....Vozdra_123 wrote: koje 3 god hoces![]()
GENOCIDAN je onaj koji dodje da istrijebi neku etnicku/religijsku grupu
to su uradili CETNICI
vidis jarane.... ja bih prvi pristao na podjelu bosne da smo sjeli pa se dogovorili na podjelu bosne, ali vi to niste htjeli nego ste htjeli citavu drzavu pa ste poceli sa etnickim ciscenjem
zasto? zato sto je nemoguce bilo podijeliti bosnu onakva kakva je bila
za razliku od jugoslavije....
koji kurac ti imas sa srbinom iz srbije... blizi ti je bio tvoj komsija musliman ili hrvat nego neki srbijanac...
dobar porodicni prijatelj iz banjaluke je odselio za bg davnih godina, ozenio srbijanku - ali je on vazda bio BOSANAC tamo....
I kako ti gore navedoh-pa zar nije prvo etnicko ciscenje ucinjeno nad Srbima 26.03.1992., zar nije prvi logor u SRBiH napravljen za Srbe pocetkom marta 1992. u Brodu?? Kako se to uklapa u tvoj pricu?
Kao sto ce Kutiljero posvjedociti nije ni trebalo dijeliti Bosnu i Hercegovinu-bilo je dovoljno preurediti (i to je otprilike ono za sta se danas zalaze bosnjacka politika) i svi znamo ko je povukao potpis...
A kao sto ti je iskustvo pokazalo-kako nije 'moguce' dijeliti BiH-tako je nije bilo lako ni iscupati iz SFRJ bez posljedica-pogotovo ako napadas ustav!
Koliko se sjecam ti rece da su to sve bili Jugosloveni??
A sta imam zajednicko sa Srbinom iz Srbije ili Hrvatske ili Slovenije-pa recimo da taj SRbin nece pucati u srpsku zastavu na vjencanju kako ce to uraditi moj "komsija" musliman....
Bio tvoj komsija "bosanac" tamo ili ne - tamo niko nece pucati u srpske svatove, zar ne? Slab je to argument....
-
balkanmedia
tu smo...znaci "vi" se malo salili?!! ...pa, prijatelju-jednacina je prosta-da nije bilo pistolja ne bi bilo ni tenkova, zar ne?Vozdra_123 wrote:ma puna nam neka stvar bila komsija srba pa ih mi napali....balkanmedia wrote:Sad treba definisati ko je muz, a ko je zena....Vozdra_123 wrote: razlika je derasticna
muz i zena ozenjeni
KO JE KRIV?
jesmo se dobro zajebali...
probudili lavove... mi njih pistoljem a oni nas tenkovima....
nema veze slijedeci put samo atomsku posred bg-a
-
balkanmedia
halo, zakon ne kaze VECiNA - zakon je govori konsenzus!!Vozdra_123 wrote:znaci bosna nije mogla nastati bez unutrasnjeg konzesusabalkanmedia wrote:ne bih se slozio....zamjena teza.....mislim da BiH, SAMA, prvo mora izgraditi unutrasnji konsenzus - a to je tesko - jer je i nastala bez unutrasnjeg konsenzusa....domi wrote:Znate kad ce biti mira u Bosni, a i u citavom regionu?
ali je JUGA mogla opstati bez istoga....![]()
vecina gradjana bih je glasala za otcjepljenje... halo cujemo li se?
Ako dva djilkosa uhvate jednog prolaznika - ne smiju ga ubiti sto su vecina, jer im zakon brani, razumijemo li se....
Ocigledno da Juga nije mogla opstati bez unutrasnjeg konsenzusa - zato ti i govorim za BiH