Jesam li rasista?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
zzzzz

#126 Re: Jesam li rasista?

Post by zzzzz »

ulicar wrote:Ti si jedan od onih koji kazu "dobre komsije se po dobroj ogradi poznaju"? Cekaj, ko je to rekao, a ha, RADOVAN KARADZIC. To je sve rasizam i ti si care, makoliko ti "postovao" tudju kulturu, rasista.
seljak_cojek wrote:
vesela wrote: Kazu da sam rasista! A ja kazem da bi i oni i djeca imali bespotebne probleme!
Slažem sa tobom.
Pretjerujes ulicar, onda je cijeli svijet sastavljen iskljucivo od rasista. Postovati i cijeniti tudje nije rasizam ali zasto covjek mora prihvatati tudje da bi dokazao da nije rasista.

U nekakvom idealnom svijetu (pitanje je koliko je idealan) ne bi ni trebale granice, ni nacije, ni nacionalni ponos, svi bi govorili engleski :D ma cista utopija.

Prirodni covjekov nagon je zelja da mu potomci lice na njega, sad vi napraviste rasizam od toga.
seljak_cojek

#127 Re: Jesam li rasista?

Post by seljak_cojek »

ulicar wrote:Ti si jedan od onih koji kazu "dobre komsije se po dobroj ogradi poznaju"? Cekaj, ko je to rekao, a ha, RADOVAN KARADZIC. To je sve rasizam i ti si care, makoliko ti "postovao" tudju kulturu, rasista.
seljak_cojek wrote:
vesela wrote: Kazu da sam rasista! A ja kazem da bi i oni i djeca imali bespotebne probleme!
Slažem sa tobom.
Jebiga, priznajem :roll: . Al nije korektno stavljati me u isti koš sa monstrumom. Ja ipak nikad (barem ne hotimično) nisam nikoga uvrijedio a kamoli nešto gore od toga. :(
ulicar

#128 Re: Jesam li rasista?

Post by ulicar »

Ja sam samo htio da ti pokazem na drasticnom primjeru gdje ti stojis i koliko ti nisi rasista. Ja ti kazem, po mom misljenju je rasizam ako granap u kojem kupujem hljeb i koji drzi par doseljenika iz Vijetnama nazovem "kod Vijetnamaca". Nista lose nisam mislio time, ali ako je jedini nacin da ih definisem njihova rasa, boja koze, vjeroispovjest... onda sam ja rasista. Onda ja ne poznajem te ljude dovoljno i nemogu donijeti odluku o tome koliko ih cijenim, ili ne cijenim, makoliko ja "postovao njihovu kulturu". Jel' sada kontas? Nema ljutis ;)

Ja se jos uvijek trudim da ne budem rasista i mislim da cu biti rasista, sve dok ne pocnem misliti o ljudima bez da mislim o njihovoj rasi, vjeri, naciji... Hebi ga, ja se trudim, fakat. Tesko ide, ali ide.
seljak_cojek wrote:Jebiga, priznajem :roll: . Al nije korektno stavljati me u isti koš sa monstrumom. Ja ipak nikad (barem ne hotimično) nisam nikoga uvrijedio a kamoli nešto gore od toga. :(
BigBoss

#129 Re: Jesam li rasista?

Post by BigBoss »

ulicar wrote:Ja sam samo htio da ti pokazem na drasticnom primjeru gdje ti stojis i koliko ti nisi rasista. Ja ti kazem, po mom misljenju je rasizam ako granap u kojem kupujem hljeb i koji drzi par doseljenika iz Vijetnama nazovem "kod Vijetnamaca". Nista lose nisam mislio time, ali ako je jedini nacin da ih definisem njihova rasa, boja koze, vjeroispovjest... onda sam ja rasista. Onda ja ne poznajem te ljude dovoljno i nemogu donijeti odluku o tome koliko ih cijenim, ili ne cijenim, makoliko ja "postovao njihovu kulturu". Jel' sada kontas? Nema ljutis ;)

Ja se jos uvijek trudim da ne budem rasista i mislim da cu biti rasista, sve dok ne pocnem misliti o ljudima bez da mislim o njihovoj rasi, vjeri, naciji... Hebi ga, ja se trudim, fakat. Tesko ide, ali ide.
seljak_cojek wrote:Jebiga, priznajem :roll: . Al nije korektno stavljati me u isti koš sa monstrumom. Ja ipak nikad (barem ne hotimično) nisam nikoga uvrijedio a kamoli nešto gore od toga. :(
Covjece rasista je osoba koja tvrdi da je njegova nacija iznad ostalih. Ko je ovdje naveo da je Bosanac iznad Vijetnamezaca samo zato sto je Bosanac? Po tvom treba ukloniti nazive nacija jer cim nekoga nazoves nacionalnoscu odmah si rasista. :D :D
BigBoss

Post by BigBoss »

ulicar wrote:Nigdje nisam rekao da su ljudi sa Bliskog Istoka bez temperamenta, to bi , vjerovao, ili ne bio rasizam, vec sam rekao da nisu svi Iracani nasilnici. Nasilnika ima svuda, ali ukoliko ti kazes da su Iracani 'vakvi, 'nakvi i gori na osnovu jednog isfrustriranog covjeka, ciju ce zenu poslati u Irak, onda si jarane rasista. To je rasizam. To je glupi mentalni sklop zbog kojeg su ljudi ubijani u tako nerasistickoj zemlji odakle ti dolazis, nekih deset godina prije. To je sto mene pravo ispali, da ljudi koji su ubijani zbog rasizma postaju rasisti. To pokazuje koliko su glupi.
BigBoss wrote:Ulicaru to hoces da kazes da su ti sa bliskog istoka bez temperamenta???? Pa zeznuo si se dobro.
A ti hoces da kazes da kultura i odgoj nemaju veze sa tim odakle si???? Ima ima. :D :D

A u BiH je bio vjersko nacionalisticki rat. Ne mozes porediti to i odnos prema kulturama razlicitih nacionaliteta u svijetu. Ja licno nemam nista protiv nicije kulture, jedino su neki agresivniji od drugih. A za to imas dokaze.
Kick off

#131 Re: Jesam li rasista?

Post by Kick off »

zzzzz wrote:
seljak_cojek wrote: Slažem sa tobom.
Pretjerujes ulicar, onda je cijeli svijet sastavljen iskljucivo od rasista. Postovati i cijeniti tudje nije rasizam ali zasto covjek mora prihvatati tudje da bi dokazao da nije rasista.

U nekakvom idealnom svijetu (pitanje je koliko je idealan) ne bi ni trebale granice, ni nacije, ni nacionalni ponos, svi bi govorili engleski :D ma cista utopija.

Prirodni covjekov nagon je zelja da mu potomci lice na njega, sad vi napraviste rasizam od toga.
zzzz grijesis mmoram priznati :D ovo je prvi put da se ne slazem sa necim stosi ti napisao na ovom forumu!

vesela je rasista i to je cinjenica. ovdje NIJE stvar u tome da, kao sto ti kazes, ona cijeni tudje ali da ne zeli isto prihvatiti..
ako se njezin sin recimo ozeni sa japankom, ona u tom slucaju nije PRIHVATILA NISTA TUDJE! ona moze i dalje furati svoju tradiciju, kulturu itd...

mislim ovo bi svima trebalo biti jasno ko dan.. cim je nekome najveci problem to sto ce mu sin ozeniti djevojku koja ima tamniju boju koze,, a ne recimo da li ce ozeniti djevojku koja ce ga postovati i s kojom ce provesti ostatak zivota u sreci i dobru... onda tu nesto nije u redu..

rasizam big time

i vesela je samo iskrena.. jer 80% balkanaca imaju isto misljenje ko i vesela... ergo 80% balkanaca su zagorjeli rasisti.. na balkanu je nabitnije gdje si rodjen i ko su ti roditelji
Last edited by Kick off on 23/05/2006 02:00, edited 2 times in total.
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Evo šta kaže jedan student Sveučilišta u Zagrebu u svom radu
Riječ 'rasizam' daje poprilično jasnu sliku o čemu se tu radi. Jedna od mnogobrojnih definicija bi mogla biti : razlikovanje, te dijeljenje, ljudi na više ili niže 'razrede', s obzirom na njihovu rasu1. Svatko može dopuniti tu definiciju nekim novim elementima, izmijeniti je na neki način, ali ishod je uvijek isti. Rasizam je jedna vrlo žilava doktrina koja, kao virus, uspijeva preživljavati u raznim kulturnim okruženjima i raznim vremenskim okvirima. Thomas C. Holt bi rasizam definirao kao neprijateljstvo koje jedna grupa osjeća prema drugoj na bazi pretpostavki o biološkoj i/ili kulturalnoj inferiornosti one druge grupe. To neprijateljstvo se dalje manifestira u obliku eksploatacije rada te druge grupe, isključenja iz sudjelovanja u radu javnih institucija i javnog života uopće te fizičkim nasiljem prema toj grupi (Holt, 2000.; str. 4).
Ili na drugom mjestu
The ICERD (International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination) defines racism as follows:
“Any distinction, exclusion, restriction, or preference based on race, colour, descent, or national or ethnic origin which has the purpose or effect of nullifying or impairing the recognition, enjoyment, or exercise, on equal footing, of human rights and fundamental freedoms in the political, economic, social, cultural, or any other field of public life.”

The International Council on Human Rights Policy (IHCRP) argues:
“racism has not disappeared… we confront forms of racism that are covert or more complex or are linked to wider issues, such as changes in the nature of the state, gender discrimination, or marginalisation due to developments in the global economy.”
Mislim da ipak nisam rasista, barem prema ovim definicijama.
BigBoss

Post by BigBoss »

l
i vesela je samo iskrena.. jer 80% balkanaca imaju isto misljenje ko i vesela... ergo 80% balkanaca su zagorjeli rasisti.. na balkanu je nabitnije gdje si rodjen i ko su ti roditelji
TACNO.
Shoshana

Post by Shoshana »

“Any distinction, exclusion, restriction, or preference based on race, colour, descent, or national or ethnic origin which has the purpose or effect of nullifying or impairing the recognition, enjoyment, or exercise, on equal footing, of human rights and fundamental freedoms in the political, economic, social, cultural, or any other field of public life.”
[/quote]

Ja ipak mislim da jesi :(
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Shoshana wrote:
Any distinction, exclusion, restriction, or preference based on race, colour, descent, or national or ethnic origin which has the purpose or effect of nullifying or impairing the recognition, enjoyment, or exercise, on equal footing, of human rights and fundamental freedoms in the political, economic, social, cultural, or any other field of public life.”

:?
ulicar

#136 Re: Jesam li rasista?

Post by ulicar »

Ukoliko je tebi osnovna stvar pri definiranju ljudi njihova rasa, nacija, religija, onda si rasista.

Primjer iz zivota. Radio ja za Tonnya neko programiranje (ja sam programer) i kada smo zavrsili projekt, zovne ti Tonny sve nas na dernek, da proslavimo i dodjemo ti programeri i nase supruge/djevojke/frajeri/muzevi... i jedna od supruga kaze svom muzu, onako ispotiha, da cuje samo nas sto "nisam znala da je Tonny crnac". Ona je jarane rasista, jer prva stvar koja joj je pala na pamet je da kaze kako nije znala da je Tonny crnac. Vidis fino kako joj se sve one price koje je njen muz pricao vrte u glavi i kako ona sada aplicira to "crnac" na svaku situaciju u kojoj je bio njen muz. Da je Tonny Italijan, to bi proslo nezapazeno.

Svi smo mi rasiste, samo je fol kako se borimo protiv tog rasizma u nama. Ja se borim, hebi ga, kako ja znam.
BigBoss wrote:Po tvom treba ukloniti nazive nacija jer cim nekoga nazoves nacionalnoscu odmah si rasista. :D :D
Shoshana

Post by Shoshana »

seljak_cojek wrote:
Shoshana wrote:“Any distinction, exclusion, restriction, or preference based on race, colour, descent, or national or ethnic origin which has the purpose or effect of nullifying or impairing the recognition, enjoyment, or exercise, on equal footing, of human rights and fundamental freedoms in the political, economic, social, cultural, or any other field of public life.”

:?[/quote]

Public life mozes zanemariti, posto ipak nisi drzava, a ni zakonodavac.
Shoshana

Post by Shoshana »

I, da li mi se cini ili sam negdje procitala da nam Vesela u Svedskoj uci djecu u skoli?

Koje li bajke njima prica, bas me zivo zanima :roll:
ulicar

Post by ulicar »

Pa seljak_cojek to kod tebe ima purpose iskljucivanja svih drugih koji nisu "tvoji". NJima ti ne dajes da budu "na ravnoj nozi" sa tvojima. To je rasizam.
seljak_cojek wrote:
Shoshana wrote:
Any distinction, exclusion, restriction, or preference based on race, colour, descent, or national or ethnic origin which has the purpose or effect of nullifying or impairing the recognition, enjoyment, or exercise, on equal footing, of human rights and fundamental freedoms in the political, economic, social, cultural, or any other field of public life.”

:?
BigBoss

Post by BigBoss »

Ulicar da li ti mislis stvarno da su sve nacije u svijetu na istom nivou razvijenosti, kulture, obrazovanosti itd? Po tvom ispada da su svi isti. :D :D
ulicar

Post by ulicar »

Nigdje nisam rekao da smo svi isti, ali jesam da smo svi jednaki. Vidis li razliku? Da li ti mislis da je neko dijete, koje je rodjeno u plemenu na Papua Novog Gvineji, gdje ljudi nemaju kompjutere i zive u jednostavnim zajednicama, u stvari glupo, ili agresivno, ili... Mozda je ono manje vrijedno od nekog Bosanskog djeteta?

Po toj logici polupismeni granicar, koji je u stvari glorifikovani portir, na slovenackoj granici treba da tretira Bosanca doktora nauka sa snishodljivoscu, jer su Slovenci na visoj ljestvici od Bosanaca? Treba da glorifikovana konobarica, pardon, stjuardesa u Austra Airlinesu tretira bosanske poslovne ljude sa snishodljivoscu, jer su Austrijanci na vecem nivou od Bosanaca?

Fakt da nismo svi isti je meni najbolja stvar na svijetu. Ja sam upravo isao na rucak u azijski restoran, gdje sam jeo stapicima autenticno azijsko jelo, a sluzila me konobarica koja po akcentu bih rekao dolazi iz istocne evrope. Beneton, majstore, Beneton ;) Isti, ne, jednaki da.
BigBoss wrote:Ulicar da li ti mislis stvarno da su sve nacije u svijetu na istom nivou razvijenosti, kulture, obrazovanosti itd? Po tvom ispada da su svi isti. :D :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Hendrix wrote:Ja imam malog rođaka crnca :) ,nije šala, pravo je šega mali , 6 razred, i ono kad pođe pričat, nije raja navikla da crnac kaže "Jarane moj" ili možda "Đeste ba raja..." :lol:
Uglavnom,njegova mama je razvedena ali je mali kod nje,i izazvala je opšte zgražanje u familiji pogotovo kod starijih dok mali nije prvi put došo kod njih,nakon nekog vremena su skontali da je i on dijete i čovjek te da boja kože ništa ne znači.
Image
vesela

Post by vesela »

Shoshana wrote:I, da li mi se cini ili sam negdje procitala da nam Vesela u Svedskoj uci djecu u skoli?

Koje li bajke njima prica, bas me zivo zanima :roll:

vidim da je tema jos aktuelna i zao mi je sto nisam sinoc ucestvovala u diskusiji, jer ima izuzetno dobrih komentara i razmisljanja!

citirah Shoshanu, jer mislim da tu mogu pojasniti zasto sam postavila pitanje : Jesam li rasista?

u skoli se ne mogu pricati bajke, jer se radi po strogo odredjenom skolskom programu...

apsolutno tvrdim da nisam rasista po normama definicije za rasizam : jedna rasa je vrijednija od neke druge!...to mi nikada nebi palo na pamet!
susretanje crnaca, arapa i kosookih u komsiluku, na mjestima izlaska i na radnom mjestu mi je dokazalo ono sto sam uvijek i znala, da smo svi ili "naleti od ljudi" ili civilizovani i tolerantni...

moja zabrinutost se pojavila zbog djeteta, koje bi doslo kuci placuci zbog sikaniranja, a ne zato sto bi moje unuce bilo crnce ili arapce...znam da zvuci kontradiktorno, ali u tome i jeste moja dilema...i to strasno boli!

neki spominju moj "mijesani brak" i nije im jasno o cemu govorim...ovo bi trebalo biti jasno kao dan : moj muz i ja smo rodjeni, odrasli i formirani kao licnosti u Sarajevu!...isto drzavljanstvo, isti mentalitet, ista kultura i isti jezik...jedina razlika je da je on musko a ja zensko!

citajuci sve postove dosla sam do zakljucka da :

- vecina smatra da sam rasista, uz vrlo jasne argumente
- jedan dio vidi moju dilemu kao brigu majke za svoje dijete, isto uz vrlo jasne argumente
- i jedan dio se pita : u cemu je problem?...i tu mi je vrlo jasno sta se htjelo reci!

u svakom slucaju skidam vam kapu i zahvaljujem na ozbiljnoj diskusiji!
ulicar

Post by ulicar »

Jesi, jesi, ti si rasista i to 1/1

Jedan od meni najdrazih komicara svih vremena D.L. Hughley kaze nesto kao "ti ako znas koliko ti je crnaca bilo na veceri, ti si rasista". Hoce reci, ukoliko se ti ponosis time sto susreces crnce, arape i kosooke (ovo nije rasizam?) i sa njima se ophodis civilizovano, ti si rasista. Ja se iskreno, slazem sa tom konstatacijom.
vesela wrote:apsolutno tvrdim da nisam rasista po normama definicije za rasizam : jedna rasa je vrijednija od neke druge!...to mi nikada nebi palo na pamet!
susretanje crnaca, arapa i kosookih u komsiluku, na mjestima izlaska i na radnom mjestu mi je dokazalo ono sto sam uvijek i znala, da smo svi ili "naleti od ljudi" ili civilizovani i tolerantni...
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

ulicar wrote:Pa seljak_cojek to kod tebe ima purpose iskljucivanja svih drugih koji nisu "tvoji". NJima ti ne dajes da budu "na ravnoj nozi" sa tvojima. To je rasizam.
Isključivanja iz čega. Familije i samo familije. (pri ovome ostajem makar i po cijenu da budem rasista).
"na ravnoj nozi"-u čemu???
Tvoja definicija rasizma mi je malo nerazumljiva. Ako kažem da su za stolom sjedila tri crnca i dva bijelca, šta je rasističko u tome. Druga bi stvar bila da kažem da sjede tri "crnčuge" (Bože sačuvaj) i dva bijelca.
Hoću da kažem da svi mi imamo različito poimanje rasizma, ali da postoji međunarodna norme koje objašnjavaju šta se može smatrati rasizmom.
Thomas C. Holt bi rasizam definirao kao neprijateljstvo koje jedna grupa osjeća prema drugoj na bazi pretpostavki o biološkoj i/ili kulturalnoj inferiornosti one druge grupe.
Fair Life

Post by Fair Life »

Jedan bracni par, moji prijatelji, prije tri godine je zenio sina. Sin delija, lijep, pametan, vrijedan...

Mladic, njihov sin, upoznao je djevojku iz Papua New Guinea... na faxu. Ona k'o nacrtana... ali chokoladna. Roditeljima nije bilo milo, pogotovo sto imaju masu najblize rodbine ovdje u Sydney-u koja je cijeli zivot vozila uskim kolosijekom.

Ispostovali su sinovljevu odluku, napravili su svadbu... igralo se i plesalo do zore.

Danas imaju unuka... Otimaju se za njega, sve s ruke na ruku...

"Ko to nani tako lijepo kuraca ??"

Drugi slucaj... desio se davno, davno u mojoj maloj carsiji. Moja prijateljica se vratila sa faxa stomakom do zuba. Rodila malog crnog. Heeeeeeeeeej... prije vise od 30 godina !!? U carsije oci ko fildzani... nevjerica.

"Uuuuuu... sramota !! Jos crn... uuuuuuuu. Gdje ga samo nadje ??"

Dvadesetak godina poslije mali crni je izrastao u prekrasnog stasitog mladica, postenog i ponosnog...

Carsija se ponosila njime...

Kazem... "Jebo carsiju i njezine price."

Jos...

Ko nije zenio i udavao svoju djecu ne moze razumjeti veselu i njezine trileme.

Ali isto tako mogu reci da... onom ko je odlucio ma sta god roditelji rekli... ne pije vode.
ulicar

Post by ulicar »

seljak_cojek wrote:Isključivanja iz čega. Familije i samo familije. (pri ovome ostajem makar i po cijenu da budem rasista).
"na ravnoj nozi"-u čemu???
Pa onda smo se dogovorili, ti si rasista i to je to.
seljak_cojek wrote:Tvoja definicija rasizma mi je malo nerazumljiva. Ako kažem da su za stolom sjedila tri crnca i dva bijelca, šta je rasističko u tome.
Rasisticko je da je sjedilo pet ljudi, a ti vidio tri crnca i dva bijelca.
seljak_cojek wrote:Druga bi stvar bila da kažem da sjede tri "crnčuge" (Bože sačuvaj) i dva bijelca.
U cemu je razlika? Samo u rijeci koju si upotrijebio, sve je ostalo isto. O tome ti pricam.
seljak_cojek wrote:Hoću da kažem da svi mi imamo različito poimanje rasizma, ali da postoji međunarodna norme koje objašnjavaju šta se može smatrati rasizmom.
Ja sam godinama pod puskom bio zbog medjunarodnih normi koje objasnjavaju sta je to rasizam.
seljak_cojek wrote:
Thomas C. Holt bi rasizam definirao kao neprijateljstvo koje jedna grupa osjeća prema drugoj na bazi pretpostavki o biološkoj i/ili kulturalnoj inferiornosti one druge grupe.
Da, fakt da ti ne dozvoljavas ni pomisao da se tvoje dijete vjenca "inovjernim" je NEPRIJATELJSTVO i ti to radis, makoliko to neces da priznas, jer mislis da je taj drugi inferioran. Da mislis da je superioran, ili jednak, ti bi to rado prihvatio.
ulicar

Post by ulicar »

Citam jednu knjigu o pisanju prica i sada tema je "karakter", pa kaze covjek kako i najmanje odluke definiraju karakter u prici i onda pocne vjezba gradjenja karaktera. Prati ovo, mozda ti bude jasno, a vjezba je fakat (malo drugacija, jer su u vjezbi muskarac i zena u autima, a ovdje samo muskarac, ali to je to) u knjizi "Story"

Ide bogati frajer u svom porseu ulicom i ispred njega skolski autobus sleti sa ceste i bukne u plamenu. Sta radi nas bogatas, da li stane, ili produzi? Recimo da stane, da li nazove hitnu, ili skoci u autobus da spasava djecu? Recimo da odluci da uleti u autobus, da li ostane u autobusu i kada mu se koza sa lica pocne topiti? Recimo da ostane, da li mu je posljednji potez koji uradi u svom zivotu, spasavanje malog crnog djecaka, njemu pred nogama, ili male bijele djevojcice dva koraka dalje? Recimo da je odlucio da spasi bijelu djevojcicu, da li je taj covjek rasista? Umro je spasavajuci djecu. Prije toga je moguce spasio i crnu djecu, ali da li je taj covjek rasista? Citavu vjezbu uradis da dodjes do tog mjesta. O tome ti pricam ;)
seljak_cojek wrote:Tvoja definicija rasizma mi je malo nerazumljiva.
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

ulicar wrote: Da, fakt da ti ne dozvoljavas ni pomisao da se tvoje dijete vjenca "inovjernim" je NEPRIJATELJSTVO i ti to radis, makoliko to neces da priznas, jer mislis da je taj drugi inferioran. Da mislis da je superioran, ili jednak, ti bi to rado prihvatio.
Neprijateljstvo je pogolema riječ. Moji su razlozi drugačiji ali eto.
Na osnovu čega se da zaključiti kako ja mislim da su ti drugi inferiorni.
ulicar

Post by ulicar »

Da mislis da su superiorni, ili jednaki, ne bi ti bilo vazno. Prodji kroz onu vjezbu karaktera gore sto je napisah i pokusaj sebi reci kako bi se ti ponio. To ce jako puno reci o tebi tebi samom.
seljak_cojek wrote: Neprijateljstvo je pogolema riječ. Moji su razlozi drugačiji ali eto.
Na osnovu čega se da zaključiti kako ja mislim da su ti drugi inferiorni.
Post Reply