Debili nisu prihvatili promjene...

Post Reply
rumenko

Post by rumenko »

pokusavam da se ne ukljucujem u politicke teme....ali koliko vidim ove ustavne promjene su vazne za buducnost BiH tako da sam (za sebe) analizirao sta je ponudjeno i neprijatno se iznenadio kada sam skont'o da se donosenje odluka na drzavnom nivou bitnih za cijelu BiH ostavlja na milost i nemilost "entiteskim glasanjima"(ako sam dobro razumio)...to je za svakoga ko i malo misli svojom glavom kraj svih daljih rasprava...hajde troclano predsjednistvo to bi nekako prebolio mada to smatram zescom gluposti ( trostruki troskovi )....ali ova glasanja na entiteskim nivoima za odluke na drzavnom nivou su omca oko vrata BiH...s toga je moje uvazeno misljenje da se radi o pokusaju izdaje BiH od politicara koje BiH ne ineresuje...njih interesuju samo fotelje u kojima sjede...i zato sam uvjeren da odbijanje amandmana ovakvih kakvi su ponudjeni pozitivno u ovom trenutku....mislim da odbijanjem citava BiH nista ne gubi...jer svakako vise nema sta izgubiti....strancima se zuri (jebe se njima za BiH)...ko fol bice druga faza ( price za malu djecu)....svaki (ali bas svaki) zahtjev RS je ispunjen(jebe se i njima za citavu BiH)....NE ovakvim amandmanima....je iz principijelnih ali i prakticnih razloga....ispravan odgovor...
jusuff

Post by jusuff »

Harrys wrote:
jusuff wrote:
Harrys wrote: I ne samo lovu,mnogo mnogo vise.Samo premijera filma biti ce odgodjena za vise godina.

a ti govoris o filmu... znao sam da je neki blesav sf u pitanju, onda mi nije krivo
Vidis,ja bih volio da sam ga vidio danas,opet izigrana raja.
ma nije izigran onaj ko ne gotivi sf...
bleka

Post by bleka »

Ispusi ga Zlaja opet. Kao uvod u izbore :D
nosara

Post by nosara »

Nadam se, rumi, da si svrsio u maramicu a ne po tastaturi.

Sjeti se ovih svojih rijeci kad budes rovio kontejnere. Ili si se vec poodavno ispalio.
Vingo

Post by Vingo »

Rumenko:
hajde troclano predsjednistvo to bi nekako prebolio

....Hajd opet procitaj amandmane...
rumenko

Post by rumenko »

vidi ja pokusavam hladne glave da skontam sta bi ovakvi amandmani donijeli dobro BiH...ali citavoj BiH....eto ti mi objasni ili neko drugi nema veze....pa evo 2 godine ne mogu da ustroje policiju...zasto?...pa zato sto RS ne da da policija iz federacije predje entitetsku granicu :shock: ...pa gdje to jos ima....e tako bi bilo i sa svakom vaznijom odlukom koja bi se ticala drzave BiH ....citave BiH...niti jednu vazniju odluku ne bi mogli donijeti na drzavnom nivou...ili ti mozda vjerujes da bi bilo drugacije....
rumenko

Post by rumenko »

vingo izvinjavam se ako sta pogresno protumacio...procitat cu....
Vingo

Post by Vingo »

Izvinjavas se...???? :-) Meni ne moras....
A kakvo je sad glasanje...? Nije entitetsko?
Ustavne promjene su stvar jedinog moguceg kompromisa. Da bi nesto dobio...nesto moras i progutati....Ovako smo svi pristali da dobijemo NISTA.
Neusvajanje amandmana zacementiralo nas je tamo gdje jesmo....Nema dalje...nema ni nazad...

Iskreno zelim da naredne izbore u Fderaciji dobije SZBiH
(jer mi to zasluzujemo )
rumenko

Post by rumenko »

kazes..da bi nesto dobio moras nesto i progutati....odllicno.... ali sa ovim promjenama BiH kao drzava bi progutala i nebi nista dobila ...naprotiv...objasni mi gdje vidis napredak sa ovakvim amandmanima...
nosara

Post by nosara »

Jebeno je kad se covjeku toliko smuci da svojoj zemlji pozeli harisa i ostalu bagru.
Stitch__

Post by Stitch__ »

vingo....hoces to glasati za hajeta :D :D
nosara

Post by nosara »

Daj, rumi, cim se mozes sluzit racunarom, nisi glup.
Nemoj ni nas smatrat zaludnim i glupim. Volis hareta, dobro, skontali smo.
Zivis dobro, i to je jasno. Popusti...
Vingo

Post by Vingo »

rumenko wrote:kazes..da bi nesto dobio moras nesto i progutati....odllicno.... ali sa ovim promjenama BiH kao drzava bi progutala i nebi nista dobila ...naprotiv...objasni mi gdje vidis napredak sa ovakvim amandmanima...
Vidim jacanje drzavnih institucija. Mnogo jacu ulogu Premijera. Jednog Predsjednika umjesto one sramote....Eno mi Propast upravo ukazuje i na oblast ljudskih prava...Vidim jedan korak (I to je ono najvaznije) naprijed umjesto nogu upalih u cement. Zao mi je ako ti ne vidis.
rumenko

Post by rumenko »

pa moj nosara ...vidis ti da ti nikakve argumente ne iznosis...samo kuknjava u fazonu.... e sad smo gotovi...
edu

Post by edu »

camo da kacem da je haje tjeba..bio i octo..jeko mi alojc knecovic.. :D :D :D
nosara

Post by nosara »

Argumenti ce ti se pokazat sami vrlo brzo. A sto se tice kuknjave, zakukaces i ti. Ili si se ipak poodavno ispalio?
rumenko

Post by rumenko »

jaca uloga premijera jeste korak naprijed.....predsjednik (ako sam dobro razumio) ne moze niti jednu odluku na drzavnom nivou donijeti bez ostale dvojice ...ali sudbonosno i sustinski je nacin izbora na entitetskom nivou koji blokira citavu drzavu...ispravi me ako grijesim...
edu

Post by edu »

rumenko wrote:jaca uloga premijera jeste korak naprijed.....predsjednik (ako sam dobro razumio) ne moze niti jednu odluku na drzavnom nivou donijeti bez ostale dvojice ...ali sudbonosno i sustinski je nacin izbora na entitetskom nivou koji blokira citavu drzavu...ispravi me ako grijesim...
nisi rumenko..nisi..na citanje..opet.. :D :D :D
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Vingo wrote: Iskreno zelim da naredne izbore u Fderaciji dobije SZBiH
(jer mi to zasluzujemo )
I BOSS Mirnesa Ajanovica. Pa, kad je bal, nek je maskenbal. Kad gori, neka sve izgori... 8)
A mozda Hare i Mirnes pridobiju Srbe iz RS za svoj koncept gradjanske drzave. Vec im se pridruzio Zilic iz SDA koji je za skupstinskom govornicom izjavio kako je "za gradjansku drzavu, pa makar Srbin bio predsjednik".
Jos mi nismo dotakli dno, sabura malo, jos ima prostora da padamo... 8)
nosara

Post by nosara »

Ma rumi se poodavno ispalio. Boli ga za amandmane.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

jusuff wrote:
kub lajkan wrote:
Shoba wrote:Siguran sam da ce ovo odbijanje amandmana ojacati nasu poziciju, i da cemo moci da trazimo mnogo vise nego nam se do sada nudilo. Pa pogledajte samo RS. Smijenise im kompletnu prvu postavu,prijetili im ukidanjem...... tresla se gora, rodio se mis.

Ja sam za reviziju Dejtona, sto ne znaci automatski nastavak sukoba. Ja sam da se vrati onaj momenat kada je BH proglasena nezavisnom drzavom, kada nije bilo RS-a. Interesantna stvar je da kada se prica o ukidanju Dejtona, politicari iz RS odmah prijete obnavljanjem sukoba. To je jako interesantno, jer sada vise niko nema oruzje.

Ja sam da se RS reorganizuje u kanton, i da vise nema te glupe etnicke podjele.
Bilo bi vrlo optimisticno kad bi ovo bili motivi onih koji izglasase protiv.

Mene kopka jedna druga interpretacija dogadjaja, odnosno jedan drugi osjecaj.

Naime, imam utisak da su ovi koji su bili protiv, izabrali tu opciju samo iz razloga sto im se ne isplati biti za. Odnosno, mahom su to luzeri kojih se nije nista pitalo, i jednostavno im se nije isplatilo da pobijedi opcija u kojoj njih nigdje nema. Ovako oni postaji vazniji faktor, kao sto ti interpretiras da cemo mi postati u odnosu na Amere ili Evropu.

Ma sta ko mislio o tome, ali ako do izbora ostane na ovome sto je izglasano, dosadasnji luzeri dobivaju bar 15-20% glasova vise u odnosu na suprotan ishod.
Racunajte i na to da ce ih masinerija zvana "Avaz" koja ih je dosad gurala, od sad gurati bezrezervno...
ako mislis da je politika igdje na svijetu drugacija od ovoga, varas se
Dakle, da onda zakljucimo koncept:

Dragi nas Narode,
Evo Mi iskoristismo priliku da se opet dokopamo vlasti. Htjeli su nas preyebati sa ovim Ustavom, bilo je gutavo, ali izdrzali smo. Suknuli smo im da smo mi ustvari protiv betoniranja RS-a. I na kraju ispade tako. Ma to je samo suplja. Ne mozes drukcije na vlast ako ne prodajes ublehe.

Dragi Narode, nemoj ocekivati da cemo mi stvarno ukinuti RS. Nije to tako jednostavno kako Tebi izgleda. To je nama trebalo za nesto drugo, nemoj sad da Ti objasnjavamo, malo je komplikovano.

Nego, hajde da za pocetak rjesavamo ove goruce probleme. Evo sta fali da se sad malo svi potrudimo oko ovih piramida? Neko je mudro nedavno napisao da nam je dosta surove stvarnosti, i da nam treba slatkih iluzija. Pa slozices Se da je tako puno lakse deverat' na ovom dunjaluku...
Hajd' ziv mi Bio.

sifra: "sjeti se u oktobru"
Stitch__

Post by Stitch__ »

Kad dodje oktobar
i kise padaju
ja sjetim se amandmana
i pomislim na rs :D
Fair Life

Post by Fair Life »

sudnjidan wrote:(...)
Jos mi nismo dotakli dno, sabura malo, jos ima prostora da padamo... 8)
Treba samo reci HOP... i baciti se "iz inata".

Ili se prvo baciti pa reci HOP ?

Image
dexcox

Post by dexcox »

koliko sam ja shvatio jedina stvar oko koje se nisu slozili je entitetsko glasanje...
kojsino

Post by kojsino »

Ovi debili su gori od onih iz nacionalnih stranaka
Post Reply