dijaspora

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

manijak1

Post by manijak1 »

Vodenjak :D :D 500 ojra :D :D na račun 100010 - 234 - 666666- 66660 :D :D i na slijedeću destinaciju :
Remzija Piramidić :D , Čakrčići bb :oops: dva kartona visekija ( Jack jajane :D ) i jedan karton burbona Knob Creek - a :D :D pa ću odmah reći da ste svi divni krasni vako nako. :D :D - jest da je preko tvojih leđa ali.....neko mora pogurati a ti si ozbiljan vazda bio :D :D pokretač :D :D makine :D :D
I daj maloj Ivani :D Kojović glas ......vdeo Dijasporo klikaj :D za malu Ivanu Kojović :D Vecka 17 :D :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

manijak1 wrote:Vodenjak :D :D 500 ojra :D :D na račun 100010 - 234 - 666666- 66660 :D :D i na slijedeću destinaciju :
Remzija Piramidić :D , Čakrčići bb :oops: dva kartona visekija ( Jack jajane :D ) i jedan karton burbona Knob Creek - a :D :D pa ću odmah reći da ste svi divni krasni vako nako. :D :D - jest da je preko tvojih leđa ali.....neko mora pogurati a ti si ozbiljan vazda bio :D :D pokretač :D :D makine :D :D
I daj maloj Ivani :D Kojović glas ......vdeo Dijasporo klikaj :D za malu Ivanu Kojović :D Vecka 17 :D :D
Shejtane!!! :D
neko iz mase

Post by neko iz mase »

nineac wrote:Meni samo nije jasno gdje se photo ispari?
Ma foto zapalio nas sve i pobjegao. Mislim da je htjeo da dokaze koliko smo mi dijasporci ljubomorni na domorodce, i da cekamo svaki trenutak da ih popljujemo :D :-D :D
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

manijak1 wrote::D Salko :D mora da je voda u koju ti skačeš hladnija od Neretve :oops: pa ti odjednom bude loše :D :D
mane,
jedino sto u domovini mrzim je tvoj voljeni club..radujem se svakom porazu tvog voljenog cluba a svaki primljeni gol je za mene mali praznik...bilo je ove sezone i radosti i praznika a bice toga i iduce sezone...bice radosti i praznika..bice...
flora.sa

Post by flora.sa »

Zadig wrote:Sjedim u kafani jednom u City Pub-u. Nakon "duzeg" odsustva iz SA kafana.
Bio sam dolazio, ali nisam imo vremena za kafane. Poslovno sam u sarajevu u tom momentu.

I city pub-u, poslo pice nekoj grupi od 3 trebe. Ajd konacno ih ja "prifuram", bio sam, bilo mi dosadno, ajd da se salim malo.
Cim su skontali da sam iz dijaspore, odma neka averzija je bila, i neko podjebavanje. Ajd nema veze zezam se ja. Uto dolazi jos jedna jaranica njihova, i ove 3 se deru evo ti ga i ovaj je iz dijaspore. Ajd mi se upoznamo, odakle si ti, odakle sam ja pitanja i to. Ona je kaze iz Spanije, ja iz Ceske (simpa zvuci kada dijaspora kod kuce pita jedne druge odakle su, jer to ima drugo znacenje). Onda je meni ova rekla, kao ih, jebote ceska ja sam u spaniji. (vrlo ozbiljno, kao da je nesto vise postigla), i malte ne se krenemo svadjat, ona puna sebe, meni nista nije jasno. ONda ajd kao okrenem se ja ovijem 3, tj samo jednoj od njih. Koja je toliko bila ukocena od ne znam ni ja cega (valjda da joj se friz ne pokvari), i sa kojom je razgovor tekao kao da nekim fasistom, jer treba nije imala nikaki izraz na licu, ali sam osjecao da je mislila da sam seljak. (ne nije iza sarajeva pitao sam, mada to nema veze). Zaista sam se trudio biti normalan, vise sam trazio samo neki razgovor, ozbiljno. Pitale su me dje imam stan, reko nemam vise, u Holidey-u sam. I to nije bilo docekano dobro. Kao dje ces ba ti u Hotel, a lafo si iz Sarajeva, bolje ti je da nisi ni dosao i sve tako. ALi jos jednu rundu su radosno prihvatile, ali sa dozom iscekivanosti. Uglavnom, handre me rospije kao da sam krme u teheranu. I po "druzenja" ova se jedna digne i kaze, ja moram ici babo dolazi po mene da me vozi kuci (nema ni 12), ja reko ma daj zajebavas. Kad ono stvarno.. Nakon toga sam se nastavio svadjat sa ovom kravom iz spanije, i onda smo se svi rastali na terminima "mrs odakle si i ispao"

U tom momentu sam mrzio dijasporu, mrzio lokalne, mrzio krave i seljake, i sve babe to kupe cure u sred ljeta u 11 navece. NIsta mi nije bilo jasno. Konobar mi se smije, daje mi pice na kucu (mijenja mi se raspolozenje odma) kaje, jarane nije to za tebe, nisu to koke suftilne. :))

ajd reko, napijem se do kraja, i tadzom do hotela...
zbunjen...

valja je sve to u ljudima, a ne samo u dijaspori ili lokalnim

a sto ja ovo pisem, kada zurim na posao jer kasnim

ajd
Zadig...a kako bi kad si nakon toga opet dolazio u Sa? :) :D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

jedno mi nikako nije jasno. Sto se sve povlace "auta kupljena na kredit" :? pa kako ces drukcije kupit auto?
Ili "kupit kucu ili stan na kredit" Ko to ima 150 000 eura u kesu? Ili 10 000 Euro u kesu za auto? Madona, J. Lopez, Pavaroti :-)
Pa i raja u BiH tako kupuje auto ili stan :oops:
novalic

Post by novalic »

jok, mama, raja u bih kupuje sve za kes, cim zavrse skolovanja, odmah odsele od roditelja, kupe sebi.. opet.. za kes, sve sto im treba..

u bih nije sramota na kredit zivjeti, ali biti u inostranstvu, tamo zivjeti i trositi novce, ostaviti sto crkavice i za kucu u bih, stan, odmor, familiju.. skolovati djecu, pa sve to na kredit.. to je sramota.. bolje ukrasti..
elle

Post by elle »

Lola_77 wrote:A jeste se navili :-)

Ma stvarno, ne znam sta mi je smjesnije..ovaj komentar kojim je otvorena tema ili komentar npr. car-x..Sta mislis bolan da eto svima nama ovdje zanimljiv tvoj autic? A Tom Tailor je marka za popizdit' :lol: :lol:

Za ostale: Dobrodosli u SA 8-)

Nije se nista Bog zna promjenilo od prosle godine :D :D
Ma ti nam reci ko je dobro dosao u Sarajevo a ko nije....

Ljudi moji, kad bi nekom francuzu ili englezu palo na pamet da pozeli dobro doslicu u svoju zemlju svom zemljaku koji igrom slucaja zivi u Argentini ? :(
Meshtar

Post by Meshtar »

Pošto su Sarajlije seljaci i primitivci....kako neko reče gore, samo jedno pitanje:

Zašto se komplet dijaspora slije u Sarajevo, niko ne ide da vidi svoju kuću u Foči, Višegradu, Zvorniku, Vlasenici...da tamo šta napravi i popravi. Nego svi pravo kod Biće i u Central na koktelčiće.
I svi se busaju u prsa kako su velike patriote, čak mi je jedan rekao kako se ti družiš sa srbinom? Naravno kad dođu izbori, ustavne promjene ili bilo šta što odlučuje o glavama onih koji žive u BIH, onda su najglasniji i najradikalniji.

Lako je tuđim k.... gloginje mlatiti.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

novalic wrote:jok, mama, raja u bih kupuje sve za kes, cim zavrse skolovanja, odmah odsele od roditelja, kupe sebi.. opet.. za kes, sve sto im treba..

u bih nije sramota na kredit zivjeti, ali biti u inostranstvu, tamo zivjeti i trositi novce, ostaviti sto crkavice i za kucu u bih, stan, odmor, familiju.. skolovati djecu, pa sve to na kredit.. to je sramota.. bolje ukrasti..
mislim, ima nasih papaka po dijaspori itekako.
Medjutim, auto jednostavno mora biti bolje, da bi proslo tehnicki pregled.
:roll:
Stvarno, kako kupujete auto? Imate gotovine 10 000 maraka ili Euro :? :? :? :? :?
Ni ja ni muz nismo baustelci, pa opet sebi kupnju auta u gotovnini ne mozemo priustit :-) :-) A ne poznajem nikoga ko to moze :-)
Meshtar

Post by Meshtar »

A wrote:
Meshtar wrote:čak mi je jedan rekao kako se ti družiš sa srbinom?
Fakat, kako ces to :shock:
Vrlo jednostavno....
klif

Post by klif »

Ja sam BH dijasporac. Mogu se sprijateljiti sa svim ljudima dobre volje.
elle

Post by elle »

Meshtar wrote:Pošto su Sarajlije seljaci i primitivci....kako neko reče gore, samo jedno pitanje:

Zašto se komplet dijaspora slije u Sarajevo, niko ne ide da vidi svoju kuću u Foči, Višegradu, Zvorniku, Vlasenici...da tamo šta napravi i popravi. Nego svi pravo kod Biće i u Central na koktelčiće.
I svi se busaju u prsa kako su velike patriote, čak mi je jedan rekao kako se ti družiš sa srbinom? Naravno kad dođu izbori, ustavne promjene ili bilo šta što odlučuje o glavama onih koji žive u BIH, onda su najglasniji i najradikalniji.

Mozda je u pitanju STRAH obzirom da tvoje komsije iz RS jedva cekaju njihov povratak?
No trebam li ti dostaviti pismenu molbu prije mog dolaska u TVOJ inace moj rodni grad Sarajevo ?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

A wrote:
Meshtar wrote:čak mi je jedan rekao kako se ti družiš sa srbinom?
Fakat, kako ces to :shock:
I jos se cudi sto ga covjek lijepo pita... :shock: :shock:
spongebob

Post by spongebob »

klif wrote:Ja sam BH dijasporac. Mogu se sprijateljiti sa svim ljudima dobre volje.
ti garant imas nesto protiv Srba :shock:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

spongebob wrote:
klif wrote:Ja sam BH dijasporac. Mogu se sprijateljiti sa svim ljudima dobre volje.
Ma @klif je nacionalista prve vrste! 8-)

:D
spongebob

Post by spongebob »

Vodenjak wrote:
spongebob wrote:
Ma @klif je nacionalista prve vrste! 8-)

:D
nije klif ali jesam ja :evil:

Oni se naime vecinski ne druze rado s ljudima dobre volje
Meshtar

Post by Meshtar »

elle wrote:
Meshtar wrote:Pošto su Sarajlije seljaci i primitivci....kako neko reče gore, samo jedno pitanje:

Mozda je u pitanju STRAH obzirom da tvoje komsije iz RS jedva cekaju njihov povratak?
No trebam li ti dostaviti pismenu molbu prije mog dolaska u TVOJ inace moj rodni grad Sarajevo ?
Nije u pitanju strah...prije ne baš prevelika želja za povratkom....
A meni ne trebaš ništa dostavljati, to odakle si je tvoj problem....ugodno turističko putovanje....
teletrader

Post by teletrader »

mama29 wrote:
novalic wrote:jok, mama, raja u bih kupuje sve za kes, cim zavrse skolovanja, odmah odsele od roditelja, kupe sebi.. opet.. za kes, sve sto im treba..

mislim, ima nasih papaka po dijaspori itekako.
Medjutim, auto jednostavno mora biti bolje, da bi proslo tehnicki pregled.
:roll:
Stvarno, kako kupujete auto? Imate gotovine 10 000 maraka ili Euro :? :? :? :? :?
Ni ja ni muz nismo baustelci, pa opet sebi kupnju auta u gotovnini ne mozemo priustit :-) :-) A ne poznajem nikoga ko to moze :-)
Evo ja se javljam:
Auto i kucu sam keshirao,nekako mi je zhivot prekratak za kredite... :-) :D
shin

Post by shin »

Gore imam radno odijelo i pidjamu, nista drugo mi ne treba.

Jedva cekam juni/juli.

Dignem kredu.

Auto na rent a car.

Obavezno kakav Audi ili BMW.

Dolazim vamo, glavna sam faca.

Otvoreni prozori drma Ana Nikolic, Ceca, Selma Kurban.....

Jedem pljesku na m.dvoru.

Pricam raji kako gore okrecem ojre.

Kupio babo zemlju prema rakovici.

Koja idila.
vesela

Post by vesela »

ja sega teme!...nas'o se neko da diskutuje o mom dolasku u moj grad, mojoj kuci, mojoj familiji i obilasku mezara mojih umrlih :shock:

u cemu je problem?...je l' mozda sto mogu doci kad ja hocu i ostati koliko ja hocu? :D ...nidje veze!
Vodenjak

Post by Vodenjak »

vesela wrote:ja sega teme!...nas'o se neko da diskutuje o mom dolasku u moj grad, mojoj kuci, mojoj familiji i obilasku mezara mojih umrlih :shock:

u cemu je problem?...je l' mozda sto mogu doci kad ja hocu i ostati koliko ja hocu? :D ...nidje veze!
I jos uz to o tvom kreditu, tvom poslu, tvom autu...

I onda ti komunjara zbog stavova a oni liberalni demokrati... :-) :-)
:lol: :lol: :lol:
vesela

Post by vesela »

:thumbup:
klif

Post by klif »

spongebob wrote:
nije klif ali jesam ja :evil:
Zasto?
jusuff

Post by jusuff »

sta ima - dijaspora :D