Joj i ti ga usraaaaaa!kriticarka_nikova wrote:Djeca su po ocu,djeca su ono sto im je tata.....
Bas bih vol'la vid'ti kolko je to "tatinih"...pa isti... k'o cace im!
Opaaaa....to si ti namjerno...naso sebi "Vlah'nju"....pa se sad i TI SVETIS!BECHO wrote:I taj je problem prevazidjen. Mali vec marljivo ide svakog petka na dzumu i vec ima ambicije da postane imam!zlata wrote:Paz'se Becho. Bit'ces k'o moj rahmetli did Zejnil!BECHO wrote:Lahko je vama. Vlaski starci od zene u mene i dan danas me nisu prihvatili kao svoga. 'em sam osunecen, 'em nisam krstio malog, 'em sam djeci dao muslimanska imena.Cornuutoooooo!
On nadiv'o "muslimanska" imena...a ona KRADIMICEsvu djecu krstila! Znala zena "k'o se pita"!
Pa da,naravno....ja i jesam tu da kakimzlata wrote:Joj i ti ga usraaaaaa!kriticarka_nikova wrote:Djeca su po ocu,djeca su ono sto im je tata.....
I da ovaj tip nedobije bar opomenu? Kako bi moderatori reagovali da sam ja napisao da su "svi ateisti zaglupljeni i zaostali mentalni bolesnici". Odletio bih, al´ cim se radi o vrijedzanju vjernika onda je okej. Hajte ba moderatori moze svako iznosit stav al´ ovo je pretjerano.FIKUS2 wrote:hajde ti u džamiju iz koje si izašao da ti samo dalje bacaju prašinu u oči i zatupljuju mozakmr__bosnjak wrote:Haj nazad na granu odakle si sis´oFIKUS2 wrote:![]()
![]()
GRESKA! govori to da je spomenuta osoba sizofrenicna i glupa
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=24972
a diskusija o djeci iz mjesanih brakova... svasta..![]()
cemu to sluzi, da pokazemo kako smo razliciti?
Gelender poznat kao biljur je u eurosocijalističkim interpukcijama priznat kao klasičan primjer ontogeneznog kolosa s tim da nosofobija remanentne hematoze nije u kontrastu s evekcijom gonokoka.FIKUS2 wrote:hajde ti u džamiju iz koje si izašao da ti samo dalje bacaju prašinu u oči i zatupljuju mozakmr__bosnjak wrote:Haj nazad na granu odakle si sis´oFIKUS2 wrote:![]()
![]()
GRESKA! govori to da je spomenuta osoba sizofrenicna i glupa
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=24972
a diskusija o djeci iz mjesanih brakova... svasta..![]()
cemu to sluzi, da pokazemo kako smo razliciti?
Jara wrote:Sta je to mjesoviti ( mijesani) brak?Ako je to ono zbog cega danas neko ima pravo da, zahvaljujuci svojim praroditeljima
koji su se "bračno mijesali" bira drzavljanstva, npr. 4 drzave , od kojih su dvije u EU, onda je to nesto jako zgodno! Ako je to nesto zbog cega su nekom razne kulture bliske, još bolje!
Naravno, to nije lična zasluga i nepristojno bi bilo ponositi se time. Kao sto je nepristojno ponositi se sto si iz "čistog" braka. Jer biti ponosan sto pripadas jednom narodu, a ne drugom, ima smisla isto kao biti npr. ponosan sto si se rodio u utorak a ne u srijedu. Ima odlican ruski film "Luna park", bio na TV. Glavni junak patoloski mrzi Jevreje, a onda, jednog dana, saznaje da mu je otac Jevrej...mozete misliti traumu jadnika...
Inače, "mješani brak" je jedna glupa sintagma koja, izgleda, postoji samo kod nas...
Fata se zabavljala sa Vlahommorti wrote:E ovako!
Yebli vas više "miješani" brakovi!
Pustite djecu da se vole, magarčine!!!
Oženiću Marsovku, ŠA JE BA?!?!?!
Kick off wrote:eh ovako.. da sam vjernik.. vjerovatno bih ozenio muslimanku! kad bih ipak recimo ozenio djevojku druge vjeroispovjesti, insistirao bih na tome da mi djecia imaju muslimanksa imena.. cisto iz vjerskih razloga.. ovo bih naravno dogovorio prije rodjenja djeteta odnosno zasnivanja braka..
posto nisam vjernik.. nerado bih ozenio religioznu osobu (100% religioznu).. zasto? e pa zato jer bi njoj vjerovatno bilo jako bitno da joj djeca idu na dzumu svakog petka ili recimo da krsti djecu nakon rodjenja..
sto se tice medjunacionalnog mixa.... to mi nikada nije bila neka prepreka.. ali moram priznati, poslije rata nisam razmisljao na isti nacin.. brak za srpkinjom mi je bio nezamsiliv,, znaci nije bitno da li je religiozna ili nije.. mixanje sa tim narodom mi je bilo nezamislivo.. jer sam mnoge strahote dozivio upravo od pripadnika tog naroda.. mislim da je to normalno... danas razmisljam hladnijom glavnom .. vazno mi je da ona osudi sve te zlocine koji su izvedeni u ime njezinog naroda.. pa onda sve ostalo..
rat se zavrsio tek prije 10 gosina.. i razumijem ljude koji nisu za medjunacionalne brakove.. isto kao sto bih razumio jednog jevreja 1955 godine koji bi nerado stupio u brak sa svabicom... (iako je ovo ipak lakse raumjeti, jer su se njemci ogradili od tih zlocina pa pa su i KAZNJENI za sve te zlocine koje su nacisti radili u ime svih njemaca)... toliko:)
kako li sam onda ja nastala...kako li je nastalo moje kumce...pa nemoguce da su nas vanzemaljci donijeli...rashid wrote:Ja mislim da BiH nije spremna na to i jos dugo nece biti. NAROD JE CUDAN
Budimo relani.. Ljubav nije dovoljna.. da li bi ti ozenio djevojku koja hajde recimo podrzava bin ladena i njegovu teoriju.. ili recimo svabicu koja se jos uvijek zaklinje u htilera haha..spongebob wrote:Kick off wrote:eh ovako.. da sam vjernik.. vjerovatno bih ozenio muslimanku! kad bih ipak recimo ozenio djevojku druge vjeroispovjesti, insistirao bih na tome da mi djecia imaju muslimanksa imena.. cisto iz vjerskih razloga.. ovo bih naravno dogovorio prije rodjenja djeteta odnosno zasnivanja braka..
posto nisam vjernik.. nerado bih ozenio religioznu osobu (100% religioznu).. zasto? e pa zato jer bi njoj vjerovatno bilo jako bitno da joj djeca idu na dzumu svakog petka ili recimo da krsti djecu nakon rodjenja..
sto se tice medjunacionalnog mixa.... to mi nikada nije bila neka prepreka.. ali moram priznati, poslije rata nisam razmisljao na isti nacin.. brak za srpkinjom mi je bio nezamsiliv,, znaci nije bitno da li je religiozna ili nije.. mixanje sa tim narodom mi je bilo nezamislivo.. jer sam mnoge strahote dozivio upravo od pripadnika tog naroda.. mislim da je to normalno... danas razmisljam hladnijom glavnom .. vazno mi je da ona osudi sve te zlocine koji su izvedeni u ime njezinog naroda.. pa onda sve ostalo..
rat se zavrsio tek prije 10 gosina.. i razumijem ljude koji nisu za medjunacionalne brakove.. isto kao sto bih razumio jednog jevreja 1955 godine koji bi nerado stupio u brak sa svabicom... (iako je ovo ipak lakse raumjeti, jer su se njemci ogradili od tih zlocina pa pa su i KAZNJENI za sve te zlocine koje su nacisti radili u ime svih njemaca)... toliko:)
Ovdje pricamo o ljubavi, jel´te. Da li se osjecaji daju kontrolisati ovakvim sitnicama poput "ogradjivanja od zlocina" i mrzovolji pri pogledu kod krstenja pri ulaska u kucu...Kad si stvarno zaljubljen i volis nekoga, ono, stvarno ga volis pa kud puklo da puklo...Zar su ove gluposti uopste od znacaja?!
"Cisto iz vjerskih razloga".....ako si vec vjernik..najmanje ti je vazno ime....i najvise....vjerksi ODGOJ...tog tvog djeteta.Kick off wrote:eh ovako.. da sam vjernik.. vjerovatno bih ozenio muslimanku! kad bih ipak recimo ozenio djevojku druge vjeroispovjesti, insistirao bih na tome da mi djecia imaju muslimanksa imena.. cisto iz vjerskih razloga.. ovo bih naravno dogovorio prije rodjenja djeteta odnosno zasnivanja braka..
moguce da vadim recenicu iz konteksta ali ovdje nije stvar o ponosu... ovdje (u slucaju miksanih brakova) je vise stvar o nepovjerenju, sumnji itd...kekec wrote:Svaka ti cast na ovom poredjenju.Jer biti ponosan sto pripadas jednom narodu, a ne drugom,
ima smisla isto kao biti npr. ponosan sto si se rodio u utorak a ne u srijedu.![]()
ti fino nani reci sljedece:remake wrote:moji roditelji zive su tzv. mjesovitom braku, vole se, imaju mene i brata, zive zajedno vec 25 godina...
ali moja nana, tatina mama, nikada nije prihvatila moju mamu koja je katolkinja, vidjamo se, posjecujemo redovno ali nije to to..
kakva su vasa iskustva, vasih roditelja (mjesani brakovi)