mjesoviti brakovi i djeca iz mjesovitih brakova

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zlata

Post by zlata »

kriticarka_nikova wrote:Djeca su po ocu,djeca su ono sto im je tata..... :-)
Joj i ti ga usraaaaaa!
Bas bih vol'la vid'ti kolko je to "tatinih"...pa isti... k'o cace im! :D Pitaju se mama i baba....a najmanje caca....narocito ako je musliman! :lol:
zlata

Post by zlata »

BECHO wrote:
zlata wrote:
BECHO wrote:Lahko je vama. Vlaski starci od zene u mene i dan danas me nisu prihvatili kao svoga. 'em sam osunecen, 'em nisam krstio malog, 'em sam djeci dao muslimanska imena. :D
Paz'se Becho. Bit'ces k'o moj rahmetli did Zejnil! :evil: Cornuutoooooo!

On nadiv'o "muslimanska" imena...a ona KRADIMICE :wink: svu djecu krstila! Znala zena "k'o se pita"! :-)
I taj je problem prevazidjen. Mali vec marljivo ide svakog petka na dzumu i vec ima ambicije da postane imam! :D
Opaaaa....to si ti namjerno...naso sebi "Vlah'nju"....pa se sad i TI SVETIS! :lol: Nemoj reci...da ti je sinu ime Murat! ili gluho bilo....Sulejman! :lol: :lol:
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

zlata wrote:
kriticarka_nikova wrote:Djeca su po ocu,djeca su ono sto im je tata..... :-)
Joj i ti ga usraaaaaa!
Pa da,naravno....ja i jesam tu da kakim :P
Bosanac in Lederhosen

Post by Bosanac in Lederhosen »

postujem pobozne ljude da nemogu zamisliti mjesane brakove. zbog odgoja djece i itd... ali ima ljudi kojima vjera nije vazna i takav izbor treba takoder postovat...

mislim, koji k..... imas ti meni govorit koga ja da zenim ili ne ?

Mogu se kladit, da na ovom forumu ima minimum 75% koji su se guzili sa nevjerom... :-) :lol:

ko nije, toplo preporucujem... 8)
Jara

Post by Jara »

Sta je to mjesoviti ( mijesani) brak? :-? Ako je to ono zbog cega danas neko ima pravo da, zahvaljujuci svojim praroditeljima ;-) koji su se "bračno mijesali" bira drzavljanstva, npr. 4 drzave , od kojih su dvije u EU, onda je to nesto jako zgodno! Ako je to nesto zbog cega su nekom razne kulture bliske, još bolje!
Naravno, to nije lična zasluga i nepristojno bi bilo ponositi se time. Kao sto je nepristojno ponositi se sto si iz "čistog" braka. Jer biti ponosan sto pripadas jednom narodu, a ne drugom, ima smisla isto kao biti npr. ponosan sto si se rodio u utorak a ne u srijedu.
Ima odlican ruski film "Luna park", bio na TV. Glavni junak patoloski mrzi Jevreje, a onda, jednog dana, saznaje da mu je otac Jevrej...mozete misliti traumu jadnika...
Inače, "mješani brak" je jedna glupa sintagma koja, izgleda, postoji samo kod nas... :roll:
mr__bosnjak

#131 Re: mjesoviti brakovi i djeca iz mjesovitih brakova

Post by mr__bosnjak »

FIKUS2 wrote:
mr__bosnjak wrote:
FIKUS2 wrote: :x :x
GRESKA! govori to da je spomenuta osoba sizofrenicna i glupa

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=24972

a diskusija o djeci iz mjesanih brakova... svasta.. :-? :-? cemu to sluzi, da pokazemo kako smo razliciti?
Haj nazad na granu odakle si sis´o :wink:
hajde ti u džamiju iz koje si izašao da ti samo dalje bacaju prašinu u oči i zatupljuju mozak :-)
I da ovaj tip nedobije bar opomenu? Kako bi moderatori reagovali da sam ja napisao da su "svi ateisti zaglupljeni i zaostali mentalni bolesnici". Odletio bih, al´ cim se radi o vrijedzanju vjernika onda je okej. Hajte ba moderatori moze svako iznosit stav al´ ovo je pretjerano.
morti

Post by morti »

E ovako!

Yebli vas više "miješani" brakovi!

Pustite djecu da se vole, magarčine!!!

Oženiću Marsovku, ŠA JE BA?!?!?!
vatrogasac

#133 Re: mjesoviti brakovi i djeca iz mjesovitih brakova

Post by vatrogasac »

FIKUS2 wrote:
mr__bosnjak wrote:
FIKUS2 wrote: :x :x
GRESKA! govori to da je spomenuta osoba sizofrenicna i glupa

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=24972

a diskusija o djeci iz mjesanih brakova... svasta.. :-? :-? cemu to sluzi, da pokazemo kako smo razliciti?
Haj nazad na granu odakle si sis´o :wink:
hajde ti u džamiju iz koje si izašao da ti samo dalje bacaju prašinu u oči i zatupljuju mozak :-)
Gelender poznat kao biljur je u eurosocijalističkim interpukcijama priznat kao klasičan primjer ontogeneznog kolosa s tim da nosofobija remanentne hematoze nije u kontrastu s evekcijom gonokoka. :angry: :x

[bio do juče avicena]
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Jara wrote:Sta je to mjesoviti ( mijesani) brak? :-? Ako je to ono zbog cega danas neko ima pravo da, zahvaljujuci svojim praroditeljima ;-) koji su se "bračno mijesali" bira drzavljanstva, npr. 4 drzave , od kojih su dvije u EU, onda je to nesto jako zgodno! Ako je to nesto zbog cega su nekom razne kulture bliske, još bolje!
Naravno, to nije lična zasluga i nepristojno bi bilo ponositi se time. Kao sto je nepristojno ponositi se sto si iz "čistog" braka. Jer biti ponosan sto pripadas jednom narodu, a ne drugom, ima smisla isto kao biti npr. ponosan sto si se rodio u utorak a ne u srijedu. Ima odlican ruski film "Luna park", bio na TV. Glavni junak patoloski mrzi Jevreje, a onda, jednog dana, saznaje da mu je otac Jevrej...mozete misliti traumu jadnika...
Inače, "mješani brak" je jedna glupa sintagma koja, izgleda, postoji samo kod nas... :roll:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:thumbup:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

morti wrote:E ovako!

Ja ih sa uzivanjem citam...
Bas su slatki ovi mali cistunci... :-)

:)
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

morti wrote:E ovako!

Fata se zabavljala sa Vlahom :lol: i kaze njoj nena "nemoj ba sine, ti od ovoliko nasih nasla Vlaha"....i hajd' nadje Fata "naseg" al' crnac iz Somalije i dovede ga neni da ga upozna. Kaze Fata "evo ga neno, nas, musliman" a nena ce ti "e lijepi nasi Vlasi" :lol: :lol: :lol: :lol:
scott

Post by scott »

mjesani brak nije bauk a isto tako djeca koja iz njega nastanu.
za mene je dosta gora PAPIR SVADBA koja je u bosni sasvim normalna stvar :(
Kick off

Post by Kick off »

eh ovako.. da sam vjernik.. vjerovatno bih ozenio muslimanku! kad bih ipak recimo ozenio djevojku druge vjeroispovjesti, insistirao bih na tome da mi djecia imaju muslimanksa imena.. cisto iz vjerskih razloga.. ovo bih naravno dogovorio prije rodjenja djeteta odnosno zasnivanja braka..

posto nisam vjernik.. nerado bih ozenio religioznu osobu (100% religioznu).. zasto? e pa zato jer bi njoj vjerovatno bilo jako bitno da joj djeca idu na dzumu svakog petka ili recimo da krsti djecu nakon rodjenja..

sto se tice medjunacionalnog mixa.... to mi nikada nije bila neka prepreka.. ali moram priznati, poslije rata nisam razmisljao na isti nacin.. brak za srpkinjom mi je bio nezamsiliv,, znaci nije bitno da li je religiozna ili nije.. mixanje sa tim narodom mi je bilo nezamislivo.. jer sam mnoge strahote dozivio upravo od pripadnika tog naroda.. mislim da je to normalno... danas razmisljam hladnijom glavnom .. vazno mi je da ona osudi sve te zlocine koji su izvedeni u ime njezinog naroda.. pa onda sve ostalo..

rat se zavrsio tek prije 10 gosina.. i razumijem ljude koji nisu za medjunacionalne brakove.. isto kao sto bih razumio jednog jevreja 1955 godine koji bi nerado stupio u brak sa svabicom... (iako je ovo ipak lakse raumjeti, jer su se njemci ogradili od tih zlocina pa pa su i KAZNJENI za sve te zlocine koje su nacisti radili u ime svih njemaca)... toliko:)
senada

Post by senada »

blago nama ovako prociscenim... vidim da se cak i patriotizam vezuje za 'mijesanje'... sreca pa smo svi isti... osim ostalih, koji se i ne uklapaju u svu tu silnu kolektivnu srecu.
kekec

Post by kekec »

Vi uzmite onu koja ima dobar Moral.
Moral je ponekad "vrlo kvarljiva" roba, kada je u pitanju odnos muskarac- zena. :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

zvak zvak...
hoce li to zvakanje iste zvake...
spongebob

Post by spongebob »

Kick off wrote:eh ovako.. da sam vjernik.. vjerovatno bih ozenio muslimanku! kad bih ipak recimo ozenio djevojku druge vjeroispovjesti, insistirao bih na tome da mi djecia imaju muslimanksa imena.. cisto iz vjerskih razloga.. ovo bih naravno dogovorio prije rodjenja djeteta odnosno zasnivanja braka..

posto nisam vjernik.. nerado bih ozenio religioznu osobu (100% religioznu).. zasto? e pa zato jer bi njoj vjerovatno bilo jako bitno da joj djeca idu na dzumu svakog petka ili recimo da krsti djecu nakon rodjenja..

sto se tice medjunacionalnog mixa.... to mi nikada nije bila neka prepreka.. ali moram priznati, poslije rata nisam razmisljao na isti nacin.. brak za srpkinjom mi je bio nezamsiliv,, znaci nije bitno da li je religiozna ili nije.. mixanje sa tim narodom mi je bilo nezamislivo.. jer sam mnoge strahote dozivio upravo od pripadnika tog naroda.. mislim da je to normalno... danas razmisljam hladnijom glavnom .. vazno mi je da ona osudi sve te zlocine koji su izvedeni u ime njezinog naroda.. pa onda sve ostalo..

rat se zavrsio tek prije 10 gosina.. i razumijem ljude koji nisu za medjunacionalne brakove.. isto kao sto bih razumio jednog jevreja 1955 godine koji bi nerado stupio u brak sa svabicom... (iako je ovo ipak lakse raumjeti, jer su se njemci ogradili od tih zlocina pa pa su i KAZNJENI za sve te zlocine koje su nacisti radili u ime svih njemaca)... toliko:)

Ovdje pricamo o ljubavi, jel´te. Da li se osjecaji daju kontrolisati ovakvim sitnicama poput "ogradjivanja od zlocina" i mrzovolji pri pogledu kod krstenja pri ulaska u kucu...Kad si stvarno zaljubljen i volis nekoga, ono, stvarno ga volis pa kud puklo da puklo...Zar su ove gluposti uopste od znacaja?!
kekec

Post by kekec »

Jer biti ponosan sto pripadas jednom narodu, a ne drugom,
ima smisla isto kao biti npr. ponosan sto si se rodio u utorak a ne u srijedu.
Svaka ti cast na ovom poredjenju. :-D :thumbup:
rashid

Post by rashid »

Ja mislim da BiH nije spremna na to i jos dugo nece biti. NAROD JE CUDAN :)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

rashid wrote:Ja mislim da BiH nije spremna na to i jos dugo nece biti. NAROD JE CUDAN :)
kako li sam onda ja nastala...kako li je nastalo moje kumce...pa nemoguce da su nas vanzemaljci donijeli...
:roll:
Kick off

Post by Kick off »

spongebob wrote:
Kick off wrote:eh ovako.. da sam vjernik.. vjerovatno bih ozenio muslimanku! kad bih ipak recimo ozenio djevojku druge vjeroispovjesti, insistirao bih na tome da mi djecia imaju muslimanksa imena.. cisto iz vjerskih razloga.. ovo bih naravno dogovorio prije rodjenja djeteta odnosno zasnivanja braka..

Ovdje pricamo o ljubavi, jel´te. Da li se osjecaji daju kontrolisati ovakvim sitnicama poput "ogradjivanja od zlocina" i mrzovolji pri pogledu kod krstenja pri ulaska u kucu...Kad si stvarno zaljubljen i volis nekoga, ono, stvarno ga volis pa kud puklo da puklo...Zar su ove gluposti uopste od znacaja?!
Budimo relani.. Ljubav nije dovoljna.. da li bi ti ozenio djevojku koja hajde recimo podrzava bin ladena i njegovu teoriju.. ili recimo svabicu koja se jos uvijek zaklinje u htilera haha..

isto tako brak je nesto vise od ljubavi.. jer i ljubav ce nekada isceznuti u slucaju da parovi imaju radikalno suprotna misljenja... poglede na svijet itd.. sto je slucaj sa radikalno religjiskom osobom i ateistom...
Last edited by Kick off on 25/04/2006 22:40, edited 1 time in total.
zlata

Post by zlata »

"Cisto iz vjerskih razloga".....ako si vec vjernik..najmanje ti je vazno ime....i najvise....vjerksi ODGOJ...tog tvog djeteta.

Jedna Zlata klanjacica...nije manje muslimanka...od Hane muslimanke...samo zato sto je Zlata "Slavenka"...i nije joj ime "Biblijsko-Kuransko"....k'o u Hane-"Semitkinje"!
Zelim reci....jedna Fatima Portugalka je isto toliko katolkinja...k'o Maria Lourdes...Portugalka. :-D
Kick off

Post by Kick off »

kekec wrote:
Jer biti ponosan sto pripadas jednom narodu, a ne drugom,
ima smisla isto kao biti npr. ponosan sto si se rodio u utorak a ne u srijedu.
Svaka ti cast na ovom poredjenju. :-D :thumbup:
moguce da vadim recenicu iz konteksta ali ovdje nije stvar o ponosu... ovdje (u slucaju miksanih brakova) je vise stvar o nepovjerenju, sumnji itd...

da se razumijemo , nisam protiv mijesanih brakova .. samo pokusavaam razumiti ljude koji su protiv...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

nije stvar o ponosu, vec o STA CE KOMSIJE I RODBINA RECI...
onsda se trebate pomiriti da yenu trayite FAMILIJI I KOMSIJAMA a ne sebi...
jadno buraz jadno...
mostarac

#150 Re: mjesoviti brakovi i djeca iz mjesovitih brakova

Post by mostarac »

remake wrote:moji roditelji zive su tzv. mjesovitom braku, vole se, imaju mene i brata, zive zajedno vec 25 godina...

ali moja nana, tatina mama, nikada nije prihvatila moju mamu koja je katolkinja, vidjamo se, posjecujemo redovno ali nije to to..

kakva su vasa iskustva, vasih roditelja (mjesani brakovi)
ti fino nani reci sljedece:
Nano nije se jos nikad rodio veci vlah od balije
Nano jos se nije rodio veci ustasa od sarajevskog muslimana

a ako ti treba dokumentacije da joj objasnis samo se javi :D

Dakle to sto nije nash(a) nista ne znaci za nasu "patriotsko-vjersku" stvar :D
Last edited by mostarac on 25/04/2006 22:51, edited 2 times in total.
Post Reply