Bradonje dolaze

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Reina

Post by Reina »

El-Vedex wrote:
Pa to utice na vuGla rodjaci...

Imam jedan dobar prijedlog . . . sto niko ne ode gore kod cesme vise sedrenika , kazu da gore nema vehbahija ... a ako slucajno dodju i gore ja cu im dohakati tako sto cu hanumu zagrnuti sa onijem velom sto ga Vehbo koke nose...
Garant bi spika bila sliedeca "Oooo vidi brata masala, naso cednu hahaha , naprijed brate Allah te nagradio velkim....
E jebi ga kad god se napusim , valjam gluposti.

Al svejedno vam je tema kurac... JA nisam neki auto jebach al imam za to jarana koji je mor'o cuti za taj dogadjaj, pa jebote zadnjih dana se bash intenzivno fuljam i vozam po gradu i kad ono sta hoce bio sam na jednom od tih mjesta koje svaki grad treba da ima , (da se razumjemo odmah u startu), doduse samo sam kolegicama iz Australije pokazivao pogled ali jeeebi ga . . .
Nekom je ovdje bas primamljiva ta Vehbo fobicna prica.... Izvinjavam se svima onima koji su imali negativna iskustva sa vehabijama , ali ja nikao da naletim ljudi na nesto slicno... dobro bilo je vazova o razvratu i bludu i pogleda osude cina koji se kosi sa tim ucenjima ali jebi ga niko me ne napade a volim da budem svugdje...
I nemoj da se kome raspire predrasude oko ovog El ispred Vedex... Mogao sam staviti La-Vedex pa bi bio vise francuskiji nego arapskiji nick hahahahaha
Jer ovdje izgleda mozes biti samo ZA i PROTIV "nasih" i "njihovih"....
Vehabije jesu bezveze al to ne znaci da mora neko izmisljati price o njima.
Opet kazem da je to ako se desilo fakat sranje , al meni sve smrdi na to ko da bi neko volio da se desi.
PA kad ce se ovaj grad vise urbanizirat majka mu stara , a ne da svak kroji njegov izgled po svojim arsinima. Kome smeta to sto prodje ciko sa bradom , kratkim pantolama i vodi nindzu za ruku (hahah jeebi ga moro sam), on je ne prosvjeceni maloradjanin.
Jel ko ovdje gledo ili jos polje cito "Pokondirenu Tikvu", ako jes dobit ce sliku na sta ovo meni sve lici....

HAHAHAH

Eh sad sam se vec zamislio , pa ja fakat postam najvise na temama o vehabijama . . . Sad mi to na um pade.... a nisam vehabija hahah ili mozda jesam.... e to je vec retoricko pitanje . . . al sta mogu kad naletima na ovaj forum i neki drkadzija netoleranti mi digne zivacccc....

Ma jebes ovo odoh u krpe

Halali te braco ako sam koga i uvredio ahahahahahaah
haman i to podobro primamljiva...
samo ti ne mozes biti ni fobican
niti ja... kad tu zivim a nisam cula da su ikog bas ikog napadali...
nego cini mi se da su ovi koji su vani.... da li zbog natpisa raznih
sta znam .... ali evo vidimo i ovi stu su pravili ovdje probleme nisu iz Bosne i oni su dosli iz Danske i Svedske hmm cudno bas :shock: :?
ragib

Post by ragib »

tetovaza hahahaa koja glupost i laz. Ako su otjerali ove ljude sa parkinga onda to nije islamski jer to mora vlast zabraniti a ne pojedinci.
Mnogi sa ovog foruma vrijedjaju bradu a Muhamed.a.s je preporucio muslimanima da puste bradu a brkove da krate.
Brada u islamu nije stroga duznost ali je pohvalna i po hanefiskoj pravnoj skoli.
baba

Post by baba »

Kome jebacina smeta taj nije normalan. Ali eto, to nam je nasa borba dala... Onda se bunimo sto nas nazivaju teroristima, sto nam niko neda vize, sto nas jebe ko god stigne. SDA demokratija!!!!!!!!!!!!
dinash

Post by dinash »

eh, a nekada se pjevalo "brijem bradu brkove, da licim na Pankrte" ... novi vakat nova moda ...
Fair Life

Post by Fair Life »

ragib wrote:(...)
Mnogi sa ovog foruma vrijedjaju bradu a Muhamed.a.s je preporucio muslimanima da puste bradu a brkove da krate.
Brada u islamu nije stroga duznost ali je pohvalna i po hanefiskoj pravnoj skoli.
Image
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Fair, super ti idoli :-)
senada

Post by senada »

...kamo lijepe srece da nam se desi invazivna okupacija ljudozdera od jedno 5 - 6 puta vise nego nas sveukupno ima...
Muatez

Post by Muatez »

BISCANIN2 wrote:Eto sta vas je hornih i spremnih , napravite im jednu čeku , osmatranje terena , plan , razmjestaj jedinica , mamci i kad bratja izadju juris uz puni efekat iznenadjenja .
Pokazite im KO KOSI A KO VODU NOSI .
JEDNOM ZAUVIJEK TREBA GOVNA ISCERAT I RASKRSTITI SA NJIMA .
Komandante a sta ce te vi raditi ? Mislim kada ste vec predlozili plan.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Ima tema "Vehabizam, nezrelost muslimana" ili nesto tako gdje se objasnjava. ukratko, novija su islamska sekta koji zagovaraju neki radikalizam dotada nepoznat islamu i pretezno su u Saudijskoj Arabiji(njihovi vladari su vehabije) a u BiH su dosli preko stranih dobrovoljaca. Vecinom su to ti, malo je Bosanaca to prihvatilo.
zena21

Post by zena21 »

Nisam nikad imala nikakav kontakt sa ovim ljudima ( niti zelim), i jednostavno ne volim ni kad ih sretnem na ulici. Uhvati me nekakva nelagoda :roll:
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Ovo za napade na parove- znam da se dešavalo za vrijeme rata. Moj dobar prijatelj je imao priliku da se sretne s njima dva puta i bilo je poprilično neprijatno. Poslije rata nisam čula da se takve stvari dešavaju... ali eto ovdje kažu da se ipak dešavaju... mislim da je to čisti kretenizam!

Kao što je neko već rekao, takvo ponašanje jeste kažnjivo po našem zakonu i mislim da taj posao treba da obavlja policija (neko opet je rekao da je trebalo zvati policiju da otjera vehabije :lol: ). Vehabije ili bilo ko drugi nemaju pravo ni po božijim ni po svjetovnim zakonima da nekome na TAKAV NAČIN objašnjavaju smisao života. Na kraju ipak svako snosi posljedice za vlastito ponašanje, zar ne? To nametanje određenog ponašanja, putem sile mi jako ide na nerve jer je to u suprotnosti s onim šta oni zapravo slijede (u vjeri nema ni sile ni nametanja 8-) ).

Što se tiče njihove pojave u javnosti- imaju oni čudan image ali ljudi nemojte pretjerivati s tim izjavama kako vam, po Bogu si brate, izazivaju nelagodu. Još će neko pomisliti kako smo svi pripadnici plemićkih obitelji :-) . Kad mi ne izazivaju nelagodu oni obučeni od glave do pete u crninu sa crnim lakom na noktima i crnom šminkom (pri tome ne mislim na ljude koji su u žalosti) što bi mi Boga ti onda oni izazivali nelagodu? Boli me briga. Neka se oblači ko kako hoće. Neka hodaju goli, što se mene tiče. Njihova stvar.
zena21

Post by zena21 »

Pa jeste njihova stvar dokle god ne diraju druge ljude, sto ovdje nije slucaj :roll:

Jos malo pa ce poceti zaustavljati ljude na ulici zbog "neprikladnog" oblacenja...
Pearl

Post by Pearl »

ma moze mamu svoju zaustaviti... koliko ja znam, serijat jos uvijek nije na snazi kao drzavni zakon... dobio bi samarcinu, a od toga bi ga spasilo samo ako ih je vise;) :D
pa smo onda na istom, on zensko ne smije da dotakne pa nek se usudi.. moze mi mama koja me rodila reci nesto za oblacenje a mozda ni nju necu poslusati, a ne da mi govori neki sveze-osvijesceni zatucani idiot.. nek ide u iran, arabiju i slicne serijatske zemlje i tamo lijeci svoje frustracije... to bi bilo isto kao da katolicka omladina krene da razbija izloge svih apoteka i prodavnica koje prodaju kondome, jer oni smatraju da se time "promovira sex prije braka".... :x :x :x
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Monter wrote:dobrovoljaca?
jel mudzahedina onih isti koji su u ratu stojali na bosanskoj strani?
ili imaju i neki drugi? :roll:
Pa strani dobrovoljci koji su dosli da se bore na bosanskoj strani. Mudzahedini ako zelis.

Inace konacno sam skont´o sto vehabije ovo rade! Pa sigurno su se zapalili kad su vidjeli parove a oni im nisu dali da ocestvuju :lol: :lol: :lol:
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo saopćilo je danas da ne raspolaže saznanjima kako na području kantona na bilo koji način djeluje grupa, organizacija ili udruženje pod neslužbenim ili službenim nazivom "šerijatska policija".
Bilo čije djelovanje koje bi u sebi sadržavalo elemente koji su u isključivoj nadležnosti legalnih policijskih organa predstavljalo bi krivično djelo i time bi ga kantonalna policija sankcionirala po zakonu, navedeno je saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo, u povodu napisa o navodnom djelovanju "šerijatske policije" u Sarajevu.

MUP potvrđuje da je u periodu od 1. januara do danas policiji dojavljen slučaj koji se može dovesti u kontekst navodnog uznemiravanja mladih parova u sarajevskim parkovima. Naime, 26. marta ove godine oko 22 sata Prva policijska uprava je putem telefona zaprimila anonimnu dojavu da u Velikom parku u ulici Maršala Tita „dvojica nepoznatih mladića, vehabija, verbalno maltretiraju mladića i djevojku". Policijska patrola koja je odmah izašla na dojavljeno mjesto i obišla taj lokalitet nije pronašla ni napadače ni žrtve navodnog napada, naglašeno je u saopćenju, uz apel svima koji raspolažu bilo kakvim saznanjima u vezi s navedenim da ih ustupe policiji radi preduzimanja potrebnih mjera i radnji.
H

Post by H »

Bosanac sa dna kace wrote:
Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo saopćilo je danas da ne raspolaže saznanjima kako na području kantona na bilo koji način djeluje grupa, organizacija ili udruženje pod neslužbenim ili službenim nazivom "šerijatska policija".
Bilo čije djelovanje koje bi u sebi sadržavalo elemente koji su u isključivoj nadležnosti legalnih policijskih organa predstavljalo bi krivično djelo i time bi ga kantonalna policija sankcionirala po zakonu, navedeno je saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo, u povodu napisa o navodnom djelovanju "šerijatske policije" u Sarajevu.

MUP potvrđuje da je u periodu od 1. januara do danas policiji dojavljen slučaj koji se može dovesti u kontekst navodnog uznemiravanja mladih parova u sarajevskim parkovima. Naime, 26. marta ove godine oko 22 sata Prva policijska uprava je putem telefona zaprimila anonimnu dojavu da u Velikom parku u ulici Maršala Tita „dvojica nepoznatih mladića, vehabija, verbalno maltretiraju mladića i djevojku". Policijska patrola koja je odmah izašla na dojavljeno mjesto i obišla taj lokalitet nije pronašla ni napadače ni žrtve navodnog napada, naglašeno je u saopćenju, uz apel svima koji raspolažu bilo kakvim saznanjima u vezi s navedenim da ih ustupe policiji radi preduzimanja potrebnih mjera i radnji.
Trebao si postirati i ostatak članka, u kojem se jadnica 'liberalna' Lamija, brine za omladinu koja ne može birati 'gdje će joj hormoni proraditi' i usput napominje da je ona svjesna da se u BiH i u Sarajevu dosta promijenila situacija od prije rata, te da se 'napravilo dosta nekakvih džamija'. :oops:
kulambara

Post by kulambara »

ne valjaju vam vehabije što vas uznemiravaju prilikom ljubavnog zanosa ... al' se sigurno ne bi libili, vlastoručno, ubit' boga u dvojici pedera u tom istom zanosu ...
licemjerje, neviđeno.
Bosanac sa dna kace

H wrote: Trebao si postirati i ostatak članka, u kojem se jadnica 'liberalna' Lamija, brine za omladinu koja ne može birati 'gdje će joj hormoni proraditi' i usput napominje da je ona svjesna da se u BiH i u Sarajevu dosta promijenila situacija od prije rata, te da se 'napravilo dosta nekakvih džamija'. :oops:
clanak je objevljen na glavnoj stanici sarajevo-x. com ja sam ga prenio u cijelosti, nisam nista izostavio!
bosan

Post by bosan »

Zato ko se ide sexati u prirodi obavezno fes na glavu natuci :D :D
Bosanac sa dna kace

bosan wrote:Zato ko se ide sexati u prirodi obavezno fes na glavu natuci :D :D
:lol: :lol: :lol: crven fesic joj majko,
joj majchice
:D :D :D :D
i feredzu, jal zar jal boshchu, sta se ima... :D :D :D
FAtka

Post by FAtka »

samo se vi zezajte ...vehabije su jedan gadan fenomen..
ono sto mene najvise strasi je to sto privlace djecu, omladinu...
metodom budjenja straha od vjecne vatre i dzehenema iih ubjede da ne
smiju razmisljati svojim glavama...niposto koristiti mozak..te da vode nekakav zivot koji je zapravo nista drugo nego vegetiranje do smrti..znam cak i par slucajeva gdje su zene obrezane...da ne bi uzivale u sexu, djeca se prave sistemom -svake godine jedno...jos bolje dvoje...
neka im njihovog zivota nek rade sta hoce al isto tako nek ostave nas ostale da zivimo po svom :)
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

Ja sam se iznenadila sta ih je u Travniku.....sve sreces feredze....bradonje.....Imas osjecaja kao da si uz pomoc vremeplov masine dosao tu gdje ne pripadas :-)
Samo sam se okretala da vidim imal mi dze Gavrilo Principa,al Gavre nidze........ :D
H

Post by H »

Bosanac sa dna kace wrote:
H wrote: Trebao si postirati i ostatak članka, u kojem se jadnica 'liberalna' Lamija, brine za omladinu koja ne može birati 'gdje će joj hormoni proraditi' i usput napominje da je ona svjesna da se u BiH i u Sarajevu dosta promijenila situacija od prije rata, te da se 'napravilo dosta nekakvih džamija'. :oops:
clanak je objevljen na glavnoj stanici sarajevo-x. com ja sam ga prenio u cijelosti, nisam nista izostavio!
Onda vjerovatno oni nisu prenijeli cijeli članak. To je izašlo u SAN-u na naslovnoj strani.
carsija

Post by carsija »

zena21 wrote:Nisam nikad imala nikakav kontakt sa ovim ljudima ( niti zelim), i jednostavno ne volim ni kad ih sretnem na ulici. Uhvati me nekakva nelagoda :roll:
potpuno te razumijem
tako i mene uhvati nelagoda u rs :-)
ali ja sam imala kontakte sa ovima u rs
al kako ti mozes da sudis o nekim ljudima ako ih nisi upoznala
sama kazes da nisi imala kontakta s njima :roll:
deex

Post by deex »

carsija wrote:
zena21 wrote:Nisam nikad imala nikakav kontakt sa ovim ljudima ( niti zelim), i jednostavno ne volim ni kad ih sretnem na ulici. Uhvati me nekakva nelagoda :roll:
potpuno te razumijem
tako i mene uhvati nelagoda u rs :-)
ali ja sam imala kontakte sa ovima u rs
al kako ti mozes da sudis o nekim ljudima ako ih nisi upoznala
sama kazes da nisi imala kontakta s njima :roll:
Meni su odvratni i jedni i drugi. Daleko im lijepa kuca! :x Inace, ne podnosim bradu & brkove ni kod normalnih.
Locked