Sretnete nekoga prvi put u zivotu i jednostavno znate da je

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

SUNCICA_SA

Post by SUNCICA_SA »

laradnaat wrote:vidis u tome je poenta,

kazes da si bila mlada i tako to,

istina je da je mladim ljudima mnogo teze definisati manifestaciju sexualnog nagona, pa zato i to opisuju kao ljubav na prvi pogled.NEMOGUCE

ljubav se rada godinama, i isto tako gradi, a sve izvan toga je jednostavno sexualna privlacnost kao posljedica lucenja estrogena, testosterona i endorfina.
Nije bas tako....nije ti ljubav kuca, pa da je gradis...onam oze s godinama da "procvjeta", a moze boga mi i da uvene...pusti ti to....sve ti poslije postane navika, a ne ljubav
anais_nin

Post by anais_nin »

laradnaat wrote: kazes da si bila mlada i tako to,

istina je da je mladim ljudima mnogo teze definisati manifestaciju sexualnog nagona, pa zato i to opisuju kao ljubav na prvi pogled.NEMOGUCE
vjeruj mi sexa nije bilo dugo dugo, bas zbog mojih godina tj razlike u godinama izmedju nas :D i nije mi bas bilo 13 ili 15 pa da nisam imala momka prije njega...imala sam par duzih veza prije toga :D i kao sto rekoh nisam to ni nazvala ljubav na prvi pogled, ne znam dati naziv tom osjecaju...ali tu prvu noc kad smo se upoznali ja bih tu noc bez razmisljanja potpisala da budem citav zivot s njim,kontas? jednostavno znas...tj osjetis....
sana_t
Location: The seminar on time travel will be held three days ago - Sarajevo

Post by sana_t »

i meni se to desilo - ali je krenulo nizbrdo :)
laradnaat

Post by laradnaat »

osjetis da je to to

i onda se zajebes, kao sto to i ide
sana_t

Post by sana_t »

ma ne zeznu se ljudi svaki put
laradnaat

Post by laradnaat »

ok

navedite koliko znate ovakvih slucajeva:"prvi put kada smo se vidjeli znali smo da je to to. sada smo vec vise od 10 godina zajedno i zivimo u harmoniji"

samo navedite, da ne bi bilo kako ja uvijek mnogo generalizujem
anais_nin

Post by anais_nin »

laradnaat wrote:osjetis da je to to

i onda se zajebes, kao sto to i ide
cemu toliki pesimizam? :D :roll: naravno da se covjek moze zaljubiti, zavoljeti nekoga pa pogrijesiti...ali ja ne govorim o tome...ja govorim o osjecaju kad bez trunke sumnje znas da je to osoba za tebe... :D ja se nisam zajebala....da moram sve ponovo, sve bih isto uradila :roll: i znam jos par slicnih prica, koje nisu zavrsile nikakvih raskidima, razvodima, hladjenjem ljubavi, nego jednostavno smrcu :roll:
sana_t

Post by sana_t »

moj tata je to rekao za mamu i jos su zajedno :D

i to je to dalje ne znam...
anais_nin

Post by anais_nin »

laradnaat wrote:ok

navedite koliko znate ovakvih slucajeva:"prvi put kada smo se vidjeli znali smo da je to to. sada smo vec vise od 10 godina zajedno i zivimo u harmoniji"

samo navedite, da ne bi bilo kako ja uvijek mnogo generalizujem
ja sam znala 3....i to poznavala sam ljude bas intimno, i cak sam pisala o jednoj od tih prica na forumu...on je nju zaprosio taj prvi put kad su se upoznali, i proveli su citav zivot zajedno, dobili 2 djece...i cak pred sam kraj kad je on bio u bolnici i umirao, njih dvoje su ludjacki flertovali jedno s drugim, u situaciji koja je trebala biti jako depresivna njih dvoje su zracili ljubavlju i zaljubljenoscu.... :D eto ti sad...
laradnaat

Post by laradnaat »

ok

vise necu pisati ni rijeci, vi nastavite

ocigledno je da grijesim tako da je besmisleno da ovdje pisem gluposti
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Ja sam se zaljubila u dragog na prvi pogled i osjecala da je to to. :)

Ali naravno da nam je trebalo vremena da se bolje upoznamo (tad je u pitanju bila fizicka privlacnost, a tek kasnije kad sam ga bolje upoznala pocela sam jos nesto vise osjecati - e to je tako jako...).
Svaki put kad sam ga trebala sresti osjecala sam leptirice u stomaku. :)
I tako je i dan - danas (upoznali se prije 5.5 godina. :) ).
laradnaat

Post by laradnaat »

ja sve sto mogu reci i sto pokusavam da kazem je da u tom PRVOM trenutku ne moze biti nicega vise do
FIZICKE PRIVLACNOSTI
edu

Post by edu »

hey..sad mi pade na um..da mogu i ja nesto ozbiljno napisati na ovu temu.. :D :D ..bilo je to u makarskoj..prije dvije godine..upoznali se..bili zajedno mozda 10 minuta..prekratko..za bilo sta.. :D :D ..ali mi se ucinila pravoooooooooo ok..sta sam osjetio u tom momentu nemam pojma..nesto jesam..ali ona ode za bec..a ja u lov.. :( :( :D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

laradnaat wrote:ja sve sto mogu reci i sto pokusavam da kazem je da u tom PRVOM trenutku ne moze biti nicega vise do
FIZICKE PRIVLACNOSTI
To je to sto sam ja napisala. :)
Drugo je osjecati da je to to a drugo je ZNATI (tesko je reci da iko od nas zna u tom trenutku da je to to).
Ja sam osjecala, zeljela da od toga nesto bude... ali da sam znala da cemo ja i on graditi nasu buducnost zajedno: nisam! (trebalo nam je oko pola godine da se dobro upoznamo kao prijatelji pa tek onda da se to prijateljstvo pretvori u nesto vise :) ).
anais_nin

Post by anais_nin »

laradnaat wrote:ok

vise necu pisati ni rijeci, vi nastavite

ocigledno je da grijesim tako da je besmisleno da ovdje pisem gluposti
uopste ne znaci da grijesis....samo da bi vjerovao u takav momenat, takav osjecaj, moras ga i sam dozivjeti i prezivjeti....onda ga ne bi brkao sa fizickom privlacnoscu :D vjeruj mi...

s druge strane da ga svi dozivimo ili da ga stalno dozivljavamo, uopste ne bi bio poseban i ne bismo sada o njemu ni diskutovali... :D
laradnaat

Post by laradnaat »

takav momenat dozivjeti sa nepoznatom osobom i osjecati nesto

:shock:
Semiramida

Post by Semiramida »

Ja sam znala da je to TO, ali on nije.
Čujem da se ženi drugom. :-D
vedderedi

Post by vedderedi »

Mislim da mi se upravo to desava sa jednom zenskom ovih dana, samo nisam siguran da li je ona svjesna toga?!? :-?
Moram je pitati, ali nikako da se ukaze prilika.
anais_nin

Post by anais_nin »

laradnaat wrote:takav momenat dozivjeti sa nepoznatom osobom i osjecati nesto

:shock:
:D pa naravno da ce ti nevjerovatno zvucati kad nisi to nikad dozivio :D i glupavo je pokusavati to objasniti... :D meni licno je osjecaj bio kao da tu osobu sto godina znam, kao da to nije prvi put da se upoznajemo... :D i tako je i ostalo u narednim godinama kad smo bili skupa...

i meni glupavo zvuci kad citam sta pisem, ali jbg-a sta cu ja kad je tako bilo... :D znas sve one teorije o povezanosti blizanaca na daljinu? e pa tako je i bilo :roll: tu noc kad je on poginuo (i nema nikakve veze sa ratom kod nas, tako da nije bio realan strah da mu se nesto desilo bas u tom momentu) mi smo razgovarali par sati prije toga, i ja sam ustala u neko doba noci i nazvala njegovu mamu koja u tom momentu takodje jos nista nije znala....i nasmijale se tome kako smo mi zene smjesne, da sam garant nesto ruzno sanjala pa me pukao taj "predosjecaj"... :roll: koji se par sati kasnije pokazao istinitim :roll:
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Draga @anais, bas mi je zao. :(
Slazem se sa tvojim gore navedenim, ja i moj dragi znamo majke mi dovrsavati recenice jedno drugom, znamo biti u razlicitim prostorijama i dovoljno da jedno od nas samo izgovori ime i vec znamo sta cemo jedno drugom reci (za neke mozda zvuci glupo i da petljam ali to nam se desava poprilicno dosta puta sedmicno). :)
peanuth

Post by peanuth »

e hvala sarajlijama sto su se vratili opet na temu!!

znate ide mi na neku stvar sto svaku temu morate upropastit.hajd da makar nesto pametno ima u tom skrecanju sa tema , pa covjek ne bi nista reko.

a vako samo bacate suplju :x

a sto se tice teme, prije 3 sedmice sam bio na godisnjem u italiji, tamo sam upoznao jednu curu koja dolazi iz mog kraja. nju sam vidio 3 puta u zivotu, prvi put sam kad sam je vidio osjeco sam nesto neopisivo, drugi put za novu godinu smo se svadjali i sad smo se konacno upoznali na pravi nacin,to jest izlazili smo.

poenta svega toga, cim sam je vidio osjetio sam da se nesto cudno desava, ona mene privlaci na neki neopisiv nacin.da znam da i ona isto misli sad bi otiso pjehe za italiju..
revolver amidza

Post by revolver amidza »

Sretnete nekoga prvi put u zivotu i jednostavno znate da je,..šta
KRETEN!!!!!
DA!!!
i to sve češće i češće,..ima 2 objašnjenja;
1.da je sve više kretena
2.da sam ja postao veći kreten(čujem da to neki kažu,ali iza leđa mi,malo sam naprasite naravi,valjda zato ) i naravno ono najbliže istini
a to je sinteza ovo dvoje!
ali to ionako nije bila tema :D
Post Reply