Bio bi u pravu da je kojim slučajem SDP u vlasti.. Kakva je situacija sada, SDP može reći samo da će DESET POSTO LJUDI UVIJEK BITI ZAkub lajkan wrote:Postoje li ljudi u tvom zivotu koji te ne vole? I za koje znas da te nikad nece voljeti, ma sta ti uradio? Pretpostavljam da da. Mrze te, ali ne zbog toga sta ti radis, nego iz sasvim desetih motiva.Eshek wrote:žao mi je ovo reći, ali DA! Upravo ta i takva javnost će nama određivati budućnost. Toj i takvoj javnosti je Lagumdžija antipatičan. Nije fer? Nije. Ali je to realnost. Ako je SDP ne shvati i suoči s s tim u dogledno vrijeme, postaće marginalniji od Stranke za kralja i otadžbinukub lajkan wrote: O kojoj javnosti pricas?
O onoj istoj koja "voli" Paravca, Tihica i Silajdzica?
Dijametralno suprotni likovi, a svi "voljeni"?
Sta znaci javnost? Misljenje koje oblikuju mediji i nista drugo. Danas ovakvo sutra onakvo. Vuka predstave u janjecoj kozi i obrnuto.
Te floskule o javnosti i misljenju javnosti popuse samo oni koji ni o cemu ne mogu imati svoj stav ako nisu konektovani na tv ili novine...
Pa da li zbog njih trebas biti drugaciji? Da li uopste vrijedi truda i pokusati steci njihove simpatije?
Davno je neki politicar rekao: DESET POSTO LJUDI JE UVIJEK PROTIV. Dakle, sta god radio oni su protiv...
POLITIČKI TRANSFER GODINE
-
Eshek
-
Eshek
"Kako je za sarajevsko "Oslobođenje" od četvrtka pojasnio lider Socijaldemokratske partije (SDP) Zlatko Lagumdžija, oporba je odlučno inzistirala na izmjeni zakona što ga je predložilo Vijeće ministara kako bi se održala makroekonomska stabilnost zemlje.Prenj wrote:Nadji citat, preklinjem te.Eshek wrote:Lagumdžija je tražio da se ne uvodi PDV sa jedinstvenom stopom, nego da se uvede PDV sa više stopa. Priprema za to bi trajala godinu-dvije. To svi znaju. Ne moram sada dokazivati da je zemlja okrugla (jajasta, ustvariPrenj wrote:Ako bi mogao citirati izjavu u kojoj se predlozeno da se uvodjenje PDV-a odlozi za godinu-dvije zbog diferenciranih stopa?)
Amandmanima na prijedlog zakona utvrđeno je da stope trebaju biti - standardna od 18 posto, niža od osam posto koja bi se primjenjivala na proizvode koji služe kao poticaj poljoprivrednoj proizvodnji te nulta stopa koja bi se primjenjivala na osnovne prehrambene namirnice kao i na lijekove, knjige i izdavačku djelatnost uključujući tu i dnevni i tjedni tisak.
Povećanje standardne stope sa 17 na 18 posto uslijedilo bi kao neka vrsta nadoknade za manjak prihoda na koje se računalo po osnovi oporezivanja svih proizvoda i usluga."
http://info.croatiabiz.com/clanak.php?ID=18215
-
kike
PDV je nauka. Ljudi o njemu kao specifičnom fiskalnom prihodu napišu knjigu. Onda dođe inžinjer informatike sa računom iz samoposluge da nekome nešto dokaže. Ozbiljni ekonomsisti, čak ne ozbiljni, ekonomsti se smiju.
Sve za račun toliko željene vlasti i pohlepe za istom.
-
car-x
interesantno je da ovdje ima pravo vatrenih obozavatelja lika i djela zlatka lagumdzije, koji su spremni braniti ga po svaku cijenu, pa cak i kad je pticama na grani jasno da zlatko i nije bas osoba za frontalne pobjede.. barem sto se opstih izbora u bih tice..
elem, kakve god da ideje i program SDP zastupo, nikad necu glasat za njih dok je jedan takav covjek predsjednik stranke.. i mislim da ih u BiH ima puno koji bas ovako razmisljaju..
elem, kakve god da ideje i program SDP zastupo, nikad necu glasat za njih dok je jedan takav covjek predsjednik stranke.. i mislim da ih u BiH ima puno koji bas ovako razmisljaju..
-
car-x
mislim da se radi o doktoru informatike.. ostatak manje-vise odgovara istinikike wrote:PDV je nauka. Ljudi o njemu kao specifičnom fiskalnom prihodu napišu knjigu. Onda dođe inžinjer informatike sa računom iz samoposluge da nekome nešto dokaže. Ozbiljni ekonomsisti, čak ne ozbiljni, ekonomsti se smiju.
-
Vingo
car-x wrote:interesantno je da ovdje ima pravo vatrenih obozavatelja lika i djela zlatka lagumdzije, koji su spremni braniti ga po svaku cijenu, pa cak i kad je pticama na grani jasno da zlatko i nije bas osoba za frontalne pobjede.. barem sto se opstih izbora u bih tice..
To mnogo vise govori o tebi....
-
Prenj
I gdje se tu spominje zastoj od godinu-dvije?Eshek wrote:
"Kako je za sarajevsko "Oslobođenje" od četvrtka pojasnio lider Socijaldemokratske partije (SDP) Zlatko Lagumdžija, oporba je odlučno inzistirala na izmjeni zakona što ga je predložilo Vijeće ministara kako bi se održala makroekonomska stabilnost zemlje.
Amandmanima na prijedlog zakona utvrđeno je da stope trebaju biti - standardna od 18 posto, niža od osam posto koja bi se primjenjivala na proizvode koji služe kao poticaj poljoprivrednoj proizvodnji te nulta stopa koja bi se primjenjivala na osnovne prehrambene namirnice kao i na lijekove, knjige i izdavačku djelatnost uključujući tu i dnevni i tjedni tisak.
Povećanje standardne stope sa 17 na 18 posto uslijedilo bi kao neka vrsta nadoknade za manjak prihoda na koje se računalo po osnovi oporezivanja svih proizvoda i usluga."
-
Prenj
I gdje se tu spominje zastoj od godinu-dvije?Eshek wrote:
"Kako je za sarajevsko "Oslobođenje" od četvrtka pojasnio lider Socijaldemokratske partije (SDP) Zlatko Lagumdžija, oporba je odlučno inzistirala na izmjeni zakona što ga je predložilo Vijeće ministara kako bi se održala makroekonomska stabilnost zemlje.
-
Eshek
Djelimično se slažem s tobom, ali uglavnom nisi u pravu.kike wrote:PDV je nauka. Ljudi o njemu kao specifičnom fiskalnom prihodu napišu knjigu. Onda dođe inžinjer informatike sa računom iz samoposluge da nekome nešto dokaže. Ozbiljni ekonomsisti, čak ne ozbiljni, ekonomsti se smiju.
Koliko god taj marketinški trik bio smiješan ekonomistima, žalosno je da su ljudi u BiH (prosjek) na takvoj razini da im se mora bukvalno crtati i objašnjavati na taj način. Šta je trebao? Pričati o utjecaju deviznih rezervi i kamatne stope Evropske Centralne banke na inflaciju u BiH i na omjer uvoz-izvoz
Misliš da bi to prosječan Bosanac slušao? Na moju žalost, to nije moguće.
-
Prenj
Ako se ne varam u toj raspravi su ucestvovali premijer i gore spomenuti opozicioni politicar.kike wrote:PDV je nauka. Ljudi o njemu kao specifičnom fiskalnom prihodu napišu knjigu. Onda dođe inžinjer informatike sa računom iz samoposluge da nekome nešto dokaže. Ozbiljni ekonomsisti, čak ne ozbiljni, ekonomsti se smiju.
Sta nam je ono premijer po struci?
-
Eshek
Ne. To manje-više odražava realno stanje u BiH, koliko god nama to mrsko biloVingo wrote:car-x wrote:interesantno je da ovdje ima pravo vatrenih obozavatelja lika i djela zlatka lagumdzije, koji su spremni braniti ga po svaku cijenu, pa cak i kad je pticama na grani jasno da zlatko i nije bas osoba za frontalne pobjede.. barem sto se opstih izbora u bih tice..
-
Vingo
Eshek wrote:Ne. To manje-više odražava realno stanje u BiH, koliko god nama to mrsko biloVingo wrote:car-x wrote:interesantno je da ovdje ima pravo vatrenih obozavatelja lika i djela zlatka lagumdzije, koji su spremni braniti ga po svaku cijenu, pa cak i kad je pticama na grani jasno da zlatko i nije bas osoba za frontalne pobjede.. barem sto se opstih izbora u bih tice..
Realno stanje kreiramo MI....a ne neko drugi. Dakle, ipak je DA....
-
Eshek
PODRAZUMIJEVA SE!! Ja ne znam gdje ti radiš i koliko imaš veze sa BiH i knjigovodstvenim i računovodstvenim poslovima, ali ovdje je samo ova jedinstvena stopa izazvala pravu pometnju! Nastao bi haos, da su uveli više stopa u januaru.Prenj wrote:I gdje se tu spominje zastoj od godinu-dvije?
A da su htjeli uvesti PDV sa više stopa odjednom, trebale bi barem godina-dvije da se službenici države, knjigovođe i poslovnjaci pripreme za to.
Last edited by Eshek on 05/04/2006 13:03, edited 1 time in total.
-
Eshek
Za PemzionereVingo wrote:I ako nije suvise intimno pitanje...Za koga ces ti Eshek glasati? I ti care?
Glasati ću za neku manju stranku. mislim da i u politici treba stvoriti tržišnu utakmicu. Našim ljudima ne treba prepustiti vlast samo tako, treba je podijeliti među njima i natjerat da surađuju
-
kub lajkan
Puno bi mi interesantniji bili tvoji odgovori na pitanja.Eshek wrote:Bio bi u pravu da je kojim slučajem SDP u vlasti.. Kakva je situacija sada, SDP može reći samo da će DESET POSTO LJUDI UVIJEK BITI ZAkub lajkan wrote:Postoje li ljudi u tvom zivotu koji te ne vole? I za koje znas da te nikad nece voljeti, ma sta ti uradio? Pretpostavljam da da. Mrze te, ali ne zbog toga sta ti radis, nego iz sasvim desetih motiva.
Pa da li zbog njih trebas biti drugaciji? Da li uopste vrijedi truda i pokusati steci njihove simpatije?
Davno je neki politicar rekao: DESET POSTO LJUDI JE UVIJEK PROTIV. Dakle, sta god radio oni su protiv...
Stavove vec znam...
-
Vingo
Eshek wrote:Za PemzionereVingo wrote:I ako nije suvise intimno pitanje...Za koga ces ti Eshek glasati? I ti care?![]()
Glasati ću za neku manju stranku. mislim da i u politici treba stvoriti tržišnu utakmicu. Našim ljudima ne treba prepustiti vlast samo tako, treba je podijeliti među njima i natjerat da surađuju
Manja stranka.....jel BOSS ili LDS....i tu ima sukoba civilizacija...
-
Prenj
Zar "svi" prodaju kruh, mlijeko i lijekove?Eshek wrote:PODRAZUMIJEVA SE!! Ja ne znam gdje ti radiš i koliko imaš veze sa BiH i knjigovodstvenim i računovodstvenim poslovima, ali ovdje je samo ova jedinstvena stopa izazvala pravu pometnju! Nastao bi haos, da su uveli više stopa u januaru.Prenj wrote:I gdje se tu spominje zastoj od godinu-dvije?
-
Eshek
Ma daaj, BOSS mi samo znači brand cigareta.Vingo wrote:Eshek wrote:Za PemzionereVingo wrote:I ako nije suvise intimno pitanje...Za koga ces ti Eshek glasati? I ti care?![]()
Manja stranka.....jel BOSS ili LDS....i tu ima sukoba civilizacija...
LDS - smiješno. Sve ostalo, samo nije prava stranka.
Rekoh: Pemzioneri
-
Eshek
Molim te da ne pišeš ovakve gluposti. Koliko znaš o PDV-u i njegovom obračunu? Gdje ti živiš čovječe?Prenj wrote:Zar "svi" prodaju kruh, mlijeko i lijekove?Eshek wrote:PODRAZUMIJEVA SE!! Ja ne znam gdje ti radiš i koliko imaš veze sa BiH i knjigovodstvenim i računovodstvenim poslovima, ali ovdje je samo ova jedinstvena stopa izazvala pravu pometnju! Nastao bi haos, da su uveli više stopa u januaru.Prenj wrote:I gdje se tu spominje zastoj od godinu-dvije?
-
Eshek
kub lajkan wrote:Postoje li ljudi u tvom zivotu koji te ne vole? I za koje znas da te nikad nece voljeti, ma sta ti uradio? Pretpostavljam da da. Mrze te, ali ne zbog toga sta ti radis, nego iz sasvim desetih motiva.
Postoje, i boli me qrc za njih. Znaš zašto me boli neka stvar? Jer ne ovisim o njima!kub lajkan wrote:Puno bi mi interesantniji bili tvoji odgovori na pitanja.
Stavove vec znam...
Valjda su ljudi ove zemlje vrijedni truda i pokusaja da se steknu njihove simpatije. Ako nisu, zašto postoji SDP uopšte?
-
kub lajkan
Sta je referentna tacka?car-x wrote:interesantno je da ovdje ima pravo vatrenih obozavatelja lika i djela zlatka lagumdzije, koji su spremni braniti ga po svaku cijenu, pa cak i kad je pticama na grani jasno da zlatko i nije bas osoba za frontalne pobjede..
Mozda Nijaz Durakovic koji je bio prije njega?
Licno, mislim da se ne treba vezati uz licnost nego uz ideju, koncept, cilj... nazovi kako hoces...
Raspravu oko licnosti diktiraju protivnici, koji se docepaju onoga sto je kroz medije oblikovano kao najomrazenije - a to je lider...
Last edited by kub lajkan on 05/04/2006 13:12, edited 1 time in total.