P.S. Ako vas ima vise iz Skandinavije onda mozda nije problem da, ako npr sakupljali neke stvarcice, pokusamo sve to poslati zajedno?
Zaboravljena Zepa
- cHupjahalic@
Imate i moju podrsku. Zivim van Bosne tako da jedini nacin za pomoci dedi je finansijska ili nesto prikupiti od stvarcica pa mozda prebaciti iz Skandinavije do Bosne. Raspravljajte i dalje, necu da se previse petljam u to... uglavnom tu sam. 
P.S. Ako vas ima vise iz Skandinavije onda mozda nije problem da, ako npr sakupljali neke stvarcice, pokusamo sve to poslati zajedno?
(ovo je samo prijedlog, pa razmislite ako vas jos ima iz Skandinavije. Javite se na PP ako imali neka pitanja ili prijedloge). 
- cHupjahalic@
Ne vjerujem da cu ovu temu posjecivati citavo vrijeme i citati sve sto ostali napisu, zato predlazem da se bitne stvari update-iraju na prvoj stranici (nisam vidjela ko je autor) tako da je lakse za sve forumase upratiti sta se desava i dokle smo stigli (ovo pisem posto znam kako je bilo sa akcijom pred Novu godinu - previse nepregledno, pisali smo po temi i sta treba i ne treba).Ahmmed wrote:Danas, ma, kako neprikladno.....Sve je to prikladno,itekako!
A da se ovo ne bi razvlacilo mjesecima bolje da ustanemo sa stolice i gledamo odvojiti novca i stvari za dedu Camila.
-
mr__bosnjak
Ja zivim u Skandinaviji. U Svedskoj. Pa ako moze hajmo organizovat slanje. A vi koji ste u SAD i Kanadi, probajte kontaktirat Kongres Bosnjaka Sjeverne Amerike. Bez obzira na vasa politicka razmisljanja o njima zanemarite sada to jer znam da su spremni pomoc. Pa mozda da i preko njih se nesto prebaci u BiH.
-
mr__bosnjak
predlazem moderatorima da na prvoj stranici(ona koja dodze kada se upise Sarajevo-x.com) se stavi reklama za ovu akciju. Jer stvarno, hajte pomislite na onog jadnog dedu i kolko bi vama to oduzelo da to postavite jer neposjecuju svi forum.
-
mr__bosnjak
Sto se tice racuna. Ovako, ja nemam u blizini banke a nemam mogucnosti sada ici tamo. Zato sam otisao na stranicu glavne skandinavske banke Nordea. Ali, da bih nesto otvorio mora se doc tamo, popunjavat formulare i neznam sta sve i iskreno nevjerujem da cu moci otvorit racun a sa drugim bankama nemam pojma. Pokusat cu nesto ali bi bilo dobro da i jos neki probaju. Svako nek nesto radi. Ahmmed je zaduzen za ministarstvo, Nemo za transport, neznam ko sta jos a ja za mediji i reklamu. vec sam ostavio po nekim zepljanskim stranicama a ja mislim da ce ici sa medijima. Rado bih otvorio racun ali neznam ako mogu pa da mozda neko ko moze bude dobrovoljac? Onda evo i prijedloga koji ce zvucit malo pretjerano ali sta mislite kolko kosta jedne reklama od nekoliko sekundi na televizji, ako ne na nesto ko Hayat onda mozda neka ovako lokalna televizija?
-
FindingNemo
eh ovako, ja sam poslala neke mailova i pocela se raspitivati za transport ali ne mogu sad 100% nista tvrditi da li neko moze ili ne...mislim da je jako bitno da utvrdimo neki datum do kada se moze pomoc prikupljati i slicno, sto prije to uradimo to bolje. najbolje bi bilo da do kraja mjeseca to bude gotovo jer ide proljece i puno je lakse to prevesti do zepe (put je pravo cudan jer nema nigdje nikakve oznake, ja kad sam isla jedva sam skuzila neki komad papira na zemlji na kojem pise obicnom olovkom ZEPA...
)
drugo, ja mogu vidjeti sa momkom koji uredjuje stranicu mladi.info da izbaci i o ovoj akciji ali od toga za sada nista jer nemamo nikakav rok do kada ce to trajati i slicno...eto, ja samo apelujem da znam neki datum da mogu vidjeti sa ostalima koliko su raspolozeni da budu dio ovoga....
drugo, ja mogu vidjeti sa momkom koji uredjuje stranicu mladi.info da izbaci i o ovoj akciji ali od toga za sada nista jer nemamo nikakav rok do kada ce to trajati i slicno...eto, ja samo apelujem da znam neki datum da mogu vidjeti sa ostalima koliko su raspolozeni da budu dio ovoga....
- cHupjahalic@
Zar je reklama toliko bitna?
Zar nije bitno pomoci covjeku a ne razglasiti cijelom svijetu da MI zelimo njemu pomoci??????
Ako vec tako nesto zelis onda sto se tice Skandinavije najbolje ubaci oglas u Bosanskoj posti. Tu su stalni citaoci a stariji ljudi ce uvijek lakse dati novac i pomoci covjeku u ovakvoj situaciji.
Zar nije bitno pomoci covjeku a ne razglasiti cijelom svijetu da MI zelimo njemu pomoci??????
Ako vec tako nesto zelis onda sto se tice Skandinavije najbolje ubaci oglas u Bosanskoj posti. Tu su stalni citaoci a stariji ljudi ce uvijek lakse dati novac i pomoci covjeku u ovakvoj situaciji.
- Kurt_Kombajn
Ako ima jos neko iz Austrije da je zainteresovan, predlozio bih da se udruzimo pa da sredimo za slanje ili transport, bilo da se radi o novcu ili o stvarima...Jer, sudeci po ovome sto sam procitao, nije taj starac jedini u Zepi, i nije im potreban samo krov nad glavom, nego i sve ostalo (sto bi moglo znaciti da je sve dobrodoslo - od novca, preko namjestaja, odjece, do sapuna)...A, nekako mi bezze davati proviziju bankama i postama (ako je vec humanitarna stvar u pitanju, jel')...
-
mr__bosnjak
Eto ispade da ja to sve radim da bih rekao da bas JA to radim. Ne, nije zbog toga. Nemislim reklama u smislu reklame za deterdzent. Nego reklama za akciju, da se sto vise sazna i sto vise pritruzi, da bude vise donacija i da covjek dobije bolje. Eto sto sam htio reklamu. A ne zbog nekog neznam sta. Joj ljudi brzi ste u napadima.cHupjahalic@ wrote:Zar je reklama toliko bitna?
-
FindingNemo
ovako, moj izvjestaj za danas:
moja prijateljica ce rado određenu kolicinu stvari ostaviti u svojoj garazi, postoji mogucnost da određeni dio stoji i kod mene...tako da smo bar taj dio price okoncali.
dalje, sto se tice prevoza...postoji malil problem a on se odnosi na kolicinu stvari i zbog toga postoji vise opcija...da ja vidim sa mojim bratom da to vucemo kombijem do tamo (naravno ako stvari ne bude bas mnogo), drugo da vidim sa sarajevo bikers clubom (oni bi rado pristali jer su vec radili akcije za srebrenicu-poznajem ljude tamo i to je lako provjeriti), trece mozemo vidjeti sa hayatom (oni stalno imaju akcije i koriste svoje kamione, naravno u tom slucaju i njih ukljucujemo u akciju)...to su moje ideje...ja ne mogu jos uvijek tacno nista ugovarati jer na znam kad akcija pocinje a kad zavrsava...naravno ja cu poslati mail nasim dragim bikerima i javim sta su rekli. MOLIM VAS DA SE STO PRIJE DOGOVORIMO DO KADA CE AKCIJA TRAJATI JER VIJEST NA INTERNETU NE MOGU OBJAVITI BEZ TE INFO. A I OSTALE STVARI SU USLOVLJENE TIM....da se dogovorimo pa da se nadjemo na netu navecer ili slicno pa da se tacno sve dogovorimo...nisu svi u isto vrijeme na forumu pa je malo tesko...eto....i by the way slazem se sa bosnjakom...generalno, na forumu se jako brzo ljudi "pale" a u biti bez razloga....eto, pozdrav dragi moji
moja prijateljica ce rado određenu kolicinu stvari ostaviti u svojoj garazi, postoji mogucnost da određeni dio stoji i kod mene...tako da smo bar taj dio price okoncali.
dalje, sto se tice prevoza...postoji malil problem a on se odnosi na kolicinu stvari i zbog toga postoji vise opcija...da ja vidim sa mojim bratom da to vucemo kombijem do tamo (naravno ako stvari ne bude bas mnogo), drugo da vidim sa sarajevo bikers clubom (oni bi rado pristali jer su vec radili akcije za srebrenicu-poznajem ljude tamo i to je lako provjeriti), trece mozemo vidjeti sa hayatom (oni stalno imaju akcije i koriste svoje kamione, naravno u tom slucaju i njih ukljucujemo u akciju)...to su moje ideje...ja ne mogu jos uvijek tacno nista ugovarati jer na znam kad akcija pocinje a kad zavrsava...naravno ja cu poslati mail nasim dragim bikerima i javim sta su rekli. MOLIM VAS DA SE STO PRIJE DOGOVORIMO DO KADA CE AKCIJA TRAJATI JER VIJEST NA INTERNETU NE MOGU OBJAVITI BEZ TE INFO. A I OSTALE STVARI SU USLOVLJENE TIM....da se dogovorimo pa da se nadjemo na netu navecer ili slicno pa da se tacno sve dogovorimo...nisu svi u isto vrijeme na forumu pa je malo tesko...eto....i by the way slazem se sa bosnjakom...generalno, na forumu se jako brzo ljudi "pale" a u biti bez razloga....eto, pozdrav dragi moji
- Ahmmed
Moj izvještaj za danas:
Tim ministarstva u ponedjeljak ujutro posjećuje dedu Ćamila. Prave procjenu na licu mjesta, a nakon toga počinju gradnju!
Ja i dalje nastavljam vršiti pritisak
Joni, bez brige, ima se dido gdje Bogu moliti. Ima džamija u Žepi, obnovljena je,a na kraju krajeva....cijela je planeta mesdžid i livada,i šuma,i ta dedina kolibica od pruća.....
Tim ministarstva u ponedjeljak ujutro posjećuje dedu Ćamila. Prave procjenu na licu mjesta, a nakon toga počinju gradnju!
Ja i dalje nastavljam vršiti pritisak
Joni, bez brige, ima se dido gdje Bogu moliti. Ima džamija u Žepi, obnovljena je,a na kraju krajeva....cijela je planeta mesdžid i livada,i šuma,i ta dedina kolibica od pruća.....
-
Prenj
Da ponovim jos jednom: Ahmmeda za predsjednikaAhmmed wrote:Moj izvještaj za danas:
Tim ministarstva u ponedjeljak ujutro posjećuje dedu Ćamila. Prave procjenu na licu mjesta, a nakon toga počinju gradnju!![]()
Ja i dalje nastavljam vršiti pritisak![]()
-
FindingNemo
jos nekoliko informacija....sarajevo bikers club je angazovan oko III voznje za Srebrenicu tako da mislim da oni nece moci...nazalost... 
-
Kwaheri
mIRCerka wrote:Dragi moji, po dogovoru forumaša, održanom u četvrtak 16.06.2005. godine, otvaram novu temu a stara tema je (ili će biti uskoro) pod ključem.
Akcija traje od 24.06.2005 do 03.07.2005. godine.
Dobila sam vijesti za račun, što me posebno raduje.
Raiffeisen Banka
br. računa je 1610000049770032
Kyodo - Centar za civilno društvo u Sarajevu
Svrha : Sarajevo-x akcija - tetka Zilha
potrebni su nam volonteri za hostese (i muske i zenske). potrebno nam je oko 15 ljudi.
Molimo vas , ako ste na raspolaganju da se javite, ili na ovu temu ili PPom meni ili Ivy (a ako ste dobro mlado zensko onda Eduu)
Edu je jutros bio na Hayatu![]()
PS Molim vas da ne zachatavate ovu temu
e hajde...edu, mIRC...dajte da vidimo moze li se iskoristiti racun Kyodo...da ne otvaramo novi...
akcija pocinje kad dobijemo racun. moze?
dogovor o prikupljanju drugih sredstava itd...dogovoriti zbirno mjesto...kao i ranije...
hajde...prvo racun.
Ahmede,
..prijevoz...cemo naci...FNemo...ne brini
-
FindingNemo
i ja se slazem da nakon sto skontamo sta oko racuna da onda vidimo od kada do kada je akcija...lakse je i bolje tako...
a prevoz...pa dogovoricemo se zajedno...to je ionako medju zadnjim koracima...
a prevoz...pa dogovoricemo se zajedno...to je ionako medju zadnjim koracima...
-
mr__bosnjak
Ahmmede care, najbolji si. Finding Nemo, odlicno. Eto jos transport i racun. Sto se tice roka, ja predlazem da akcija sluzbeno traje od danas do 1 juna. Ako neko ima drugi prijedlog?
-
Joni
#148 Re: Zaboravljena Zepa
evo i ovo ,mr__bosnjak wrote:http://www.iwpr.net/?apc_state=henibcr2 ... f&o=257086
Skoro da su mi suze na oci posle.
Last edited by Joni on 10/03/2006 17:50, edited 1 time in total.
- SiSaJuMe
#149 Re: Zaboravljena Zepa
Nadam se da si dosao sa namjerom da se prokljucis Akciji. Da didi pomognes. A ne da trazis dlaku u jajetu. Ovdje je potrebna ljudska pomoc koja nije glupostima opterecena. Molim te netrazi objasnjenja nego se prikljuci i pomozi.Joni wrote:stisno sam apc_state=henibcr200507&l=sr&s=f&o=257086 i dobio tekst ,mr__bosnjak wrote:http://www.iwpr.net/?apc_state=henibcr2 ... f&o=257086
Skoro da su mi suze na oci posle.
poceo citat i odustao sam ,
tekst je pisan ekavicom i to me izbacilo iz ravnoteze , otkud , kako,zasto ?
nek mi dragi bog oprosti pa i svi oni koji imaju najplemenitije namjere u ovoj velikoj humanoj akciji , ali bil se neko udostojio pa mi objasnio otkud ekavica ?
sory ,
Hvala na razumjevanju.
-
mr__bosnjak
Eh ovako. Sredio sam da se akcija moze objavit na Bosnjaci.net. Znam da neki imaju razlicitih razmisljanja tipa "nacionalizam" ali da se sada nesvadzamo okolo, kosto sam rekao bolje je da sto vise ljudi sazna ne zbog nase promocije nego zbog toga sto nepoznaju svi forum, a znam da su posjetioci Bosnjaci.net merhametli i bice samo bolje za dedu. Pa nemojte da vasa osjecanja idu ispred dedine kuce. Ali da bih objavio moram imat racun(akcije) kao i datume ako su potrebni. Tako hajmo se dogovrit pa da ja i Nemo objavimo, Ahmmed je svoje odlicno odradio i dalje radi kao i ostali. Pa hajde ljudi idemo.
ZA DEDU
ZA DEDU