Strucna sprema forumasa?!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Vasa strucna sprema je?

Srednja
36
27%
Viša
17
13%
Visoka
80
60%

Total votes: 133

Sarafcina

Post by Sarafcina »

anais_nin wrote:
Kurt_Kombajn wrote:visa bi bila nesto kao bachelor (iliti "nesto kao diploma za one koji se ne zele smarati citav fakultet")
a visoka bi bila master... of the universe...nakon toga dodje samo jos skeletor :D
Bachelor degree je 4 godine zar ne? :roll:

obicno je tri godine
car-x

Post by car-x »

Kurt_Kombajn wrote:Mozda se varam, ali sam nekako stekao dojam da raja u BiH zamisljaju da ce, cim zavrse fakultet, iste sekunde doci neko i tutnuti im aktovku od krmece koze i kljuceve od bembure sedmice u ruke i reci "eh pasa, eto te zavrsio si, sad hajd fino u biro na 50.om spratu sa staklenim zidom i pogledom na sta...sjediti, a ja cu ti slati platu 10000km mjesecno"... Ja se iskreno nadam da sam sretao pogresne primjere, ali ova mi je slika ostala...
meni se cini da je to upravo glavni problem u glavama mnogih.. ono, ja se mucio i sad neko treba na tacni da mi ponudi kovertu sa blanko ugovorom i samo da upisem cifru.. eeeee..
car-x

Post by car-x »

Sarafcina wrote:
anais_nin wrote:
Kurt_Kombajn wrote:visa bi bila nesto kao bachelor (iliti "nesto kao diploma za one koji se ne zele smarati citav fakultet")
a visoka bi bila master... of the universe...nakon toga dodje samo jos skeletor :D
Bachelor degree je 4 godine zar ne? :roll:

obicno je tri godine
po bolonjskoj deklaraciji je tri godine, a mislim da je i prije nje bio tri.. na TU u becu su prije 2-3 godine uveli taj novi sistem, gdje su prve tri godine bachelor, a poslije ako neko zeli, uci jos 2 godine za mastera..
edu

Post by edu »

bug wrote:a kakva je tvoja :D da prostis? :D
A zapitani odgovor njojzi.. :oops: :D ..hitan tad dade..: edu da prostiš.. :D ..pretrazi forum.. :D :D :D
tatoo

Post by tatoo »

Da se i ja ukljucim. Studiram i na pocetku sam faksa. Mislim da ce mi diploma pomoci. Bez daljnjeg, ako mi bude malo lakse ostvariti zamisli ili zelje, isplatice se diploma. Ali isto mislim da da u BiH ima puno ljudi za koje mi nije jasno kako su zavrsili faks, a vode se za strucnjake u svojim strukama. Kao sto neko prije rece, od govora, do arogancije bez osnove. Ima toga svugdje, ali u Bosni je bas izrazeno. Meni je najstrasnije sto se takvi penju u hijerarhiji. Zasto ne znam.
bug

Post by bug »

edu wrote:
..pretrazi forum.. :D :D :D
je l' ovo imperativ? :D mrzim imperative :D
edu

Post by edu »

bug wrote:
edu wrote:
..pretrazi forum.. :D :D :D
je l' ovo imperativ? :D mrzim imperative :D
nije.. :oops: :D --nije.. :shock: :oops: :D ..nema uzvicnika.. :D :D :D
anais_nin

Post by anais_nin »

car-x wrote:
Sarafcina wrote:
anais_nin wrote: Bachelor degree je 4 godine zar ne? :roll:

obicno je tri godine
po bolonjskoj deklaraciji je tri godine, a mislim da je i prije nje bio tri.. na TU u becu su prije 2-3 godine uveli taj novi sistem, gdje su prve tri godine bachelor, a poslije ako neko zeli, uci jos 2 godine za mastera..
*ebo te hiljadu zemalja, hiljadu sistema :D u Sjevernoj americi je 4 godine...taj trogodisnji obicno skrpe oni kojima se zuri na Pravo, Medicinu, Stomatologiju, inace ga mogu macku o rep....A za Master se u sjevernoj americi obicno trazi zavrsen cetverogodisnji program....pa tek onda par godina Magistarskog ili Ph.D. (doktorat) - u zavisnosti od programa.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

car-x wrote:
Kurt_Kombajn wrote:Mozda se varam, ali sam nekako stekao dojam da raja u BiH zamisljaju da ce, cim zavrse fakultet, iste sekunde doci neko i tutnuti im aktovku od krmece koze i kljuceve od bembure sedmice u ruke i reci "eh pasa, eto te zavrsio si, sad hajd fino u biro na 50.om spratu sa staklenim zidom i pogledom na sta...sjediti, a ja cu ti slati platu 10000km mjesecno"... Ja se iskreno nadam da sam sretao pogresne primjere, ali ova mi je slika ostala...
meni se cini da je to upravo glavni problem u glavama mnogih.. ono, ja se mucio i sad neko treba na tacni da mi ponudi kovertu sa blanko ugovorom i samo da upisem cifru.. eeeee..

nije nemoguce :D
jedino sto se od tebe onda ocekuje je ... :)
sitnica ;)
da iznos sa ceka pomnozis :D sa tri(deset) ;)
i barem toliko zaradis onome ko ti ponudi cek ;)
BuFu

Post by BuFu »

Kurt_Kombajn wrote:
2. Sva ova prica oko toga da u Bosni do diplome dolazi svaka budala, dok je u inostranstvu cak jos lakse doci do nje (od svake bosanske budale), stvarno kurton zesci, pa ne bih o tome...

3. Mislim da se pojedini previse zanose filmovima i romanima. Visoko kvalifikovane poslove nece dobiti niko bez konkretne kvalifikacije, bez obzira koliko bio sposoban ili lafinas, iz jednog prostog razloga: nece mu biti pruzena sansa ni da pocne taj posao, jerbo nema diplomu. Tacno je da postoje i nizekvalifikovani poslovi koji donose vise novca, ali to je sasma drugi par cipela...i vise predstavlja izuzetak
harisl

Post by harisl »

Imam iskustva sa nekim inzinjerima iz General Motors-a, koji se zale na slican problem. Naime, plata radnika za masinom sa iskustvom( .... mislim, radnik je sa iskustvom, nije masina) je 40-tak dolara po satu, na sta inzinjer nikada nece moci izaci, t.j. ako ostane 'obicni' inzinjer. Cak i oni inzinjeri koji imaju Ph.D. kada pocnu da rade onda za strasno dugo vrijeme nece moci parirati hashimu za mashinom. Pa zasto se onda ide na univerzitet i ganja 'papir'? Pa zato sto ce hashim uvijek ostati hashim i citav zivot raditi isti posao jedva cekajuci tih 5:00 da ode na pivu, a ovaj nas hudnik sa 'papirom' ce raditi posao koji obicno voli i, sto je vrlo bitno, napredovati. Kada nemas taj 'papir', a imas zelju da radis nesto drugo, da napredujes, onda je najbolje cemu se mozes nadati da ces skupiti novac, otici nazad u skolu i zavrsiti nesto akibeti.
Kada trazis posao (makar je ovako u Americi), onda, proporcionalno 'tezini papira' dobijas 'zvucnije' zanimanje. Opet podatak iz GM-a, svaki Ph.D. student se prima na poziciju Senior ...(ovdje ide inzenjer, naucnik, itd)..... za sta ti treba 10-tak godina poslije BS-a ili par godina poslije magistrata. Tako, vjerovatno su iskustva drugacija od mjesta do mjesta, ali u akibeti sistemu, svaki papir ima svoju tezinu.
car-x

Post by car-x »

tatoo wrote:Da se i ja ukljucim. Studiram i na pocetku sam faksa. Mislim da ce mi diploma pomoci. Bez daljnjeg, ako mi bude malo lakse ostvariti zamisli ili zelje, isplatice se diploma. Ali isto mislim da da u BiH ima puno ljudi za koje mi nije jasno kako su zavrsili faks, a vode se za strucnjake u svojim strukama. Kao sto neko prije rece, od govora, do arogancije bez osnove. Ima toga svugdje, ali u Bosni je bas izrazeno. Meni je najstrasnije sto se takvi penju u hijerarhiji. Zasto ne znam.
penju se zato sto smo mi ko narod, svi redom, korumpirani.. na stranu to sto se ljekarima koji samo rade svoj poso i nista vise kupuju cokolade, keksovi, itd, sto se teti na salteru koja je placena da cijeli dan prima zahtjeve i izdaje gotove licne karte kupi cokolada za posebno ljubazno obracanje, kod nas je obicaj i kad u goste najrodjenijoj familiji ides, da nosis "hediju"..

korupcija se uci od malih nogu.. ;)

s druge strane, mi smo po default-u pasivni.. "samo nek nije mene", "nece nas".. itd.. eno neki dan bi tema da svako ko zna neki slucaj imenom i prezimenom, gdje je profesor pustio nekog studenta ili ocigledno primio mito, da to i napise, i na kraju ispade, koliko, dva-tri imena u vrh glave..

jednostavno nas se ne tice.. a onda se cudimo kako se neko penje u toj nekoj korumpiranoj hijerarhiji..

ko god ima nekog u npr. domu zdravlja ili bolnici, ne pada mu na pamet da stane u red kod npr. interniste ili zubara, nego prvo trazi tog svog, pa onda ulazi preko reda.. tako je u bilo kojem segmentu prosjecnog bosanca i mislim da mi nismo spremni da se toga odreknemo.. ali cemo rado svoju letargiju i kurcoboliju opravdavati uspjehom nekih drugih, za koje opet smatramo da nikako ne bi trebalo da su tu gdje jesu..
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

harisl wrote:Imam iskustva sa nekim inzinjerima iz General Motors-a, koji se zale na slican problem. Naime, plata radnika za masinom sa iskustvom( .... mislim, radnik je sa iskustvom, nije masina) je 40-tak dolara po satu, na sta inzinjer nikada nece moci izaci, t.j. ako ostane 'obicni' inzinjer. Cak i oni inzinjeri koji imaju Ph.D. kada pocnu da rade onda za strasno dugo vrijeme nece moci parirati hashimu za mashinom.
...stop. Zaboravljas jednu vrlo vaznu stvar, a to je slijedece: Koliko je godina rada i znojenja trebalo Hashimu za mashinom da postane radnik sa "iskustvom"???? ... ako je manje od desetak, stavljam desnu ruku na panj pa cepaj sikerom...
tatoo

Post by tatoo »

Imam iskustva sa nekim inzinjerima iz General Motors-a, koji se zale na slican problem. Naime, plata radnika za masinom sa iskustvom( .... mislim, radnik je sa iskustvom, nije masina) je 40-tak dolara po satu, na sta inzinjer nikada nece moci izaci, t.j. ako ostane 'obicni' inzinjer. Cak i oni inzinjeri koji imaju Ph.D. kada pocnu da rade onda za strasno dugo vrijeme nece moci parirati hashimu za mashinom.
Je li se zale sto hashim ima 40 baksa po satu, sto po meni i zasluzuje ili se zale sto su njihove satnice male. Ako je prvi slucaj u pitanju, lici mi na balkanska posla, kako ja ovoliko a ona "guba" vise.
neko iz mase

Post by neko iz mase »

harisl wrote:Imam iskustva sa nekim inzinjerima iz General Motors-a, koji se zale na slican problem. Naime, plata radnika za masinom sa iskustvom( .... mislim, radnik je sa iskustvom, nije masina) je 40-tak dolara po satu, na sta inzinjer nikada nece moci izaci, t.j. ako ostane 'obicni' inzinjer. Cak i oni inzinjeri koji imaju Ph.D. kada pocnu da rade onda za strasno dugo vrijeme nece moci parirati hashimu za mashinom. Pa zasto se onda ide na univerzitet i ganja 'papir'? Pa zato sto ce hashim uvijek ostati hashim i citav zivot raditi isti posao jedva cekajuci tih 5:00 da ode na pivu, a ovaj nas hudnik sa 'papirom' ce raditi posao koji obicno voli i, sto je vrlo bitno, napredovati. Kada nemas taj 'papir', a imas zelju da radis nesto drugo, da napredujes, onda je najbolje cemu se mozes nadati da ces skupiti novac, otici nazad u skolu i zavrsiti nesto akibeti.
Kada trazis posao (makar je ovako u Americi), onda, proporcionalno 'tezini papira' dobijas 'zvucnije' zanimanje. Opet podatak iz GM-a, svaki Ph.D. student se prima na poziciju Senior ...(ovdje ide inzenjer, naucnik, itd)..... za sta ti treba 10-tak godina poslije BS-a ili par godina poslije magistrata. Tako, vjerovatno su iskustva drugacija od mjesta do mjesta, ali u akibeti sistemu, svaki papir ima svoju tezinu.
Isti je problem u general Electric. Inzinjer koji radi 17 godina dobija manje nego tehnicar u labratoriji uz par sati prekovremenog rada (koje inzinjer takodje provede na svom radnom mjestu
edu

Post by edu »

car-x wrote:
tatoo wrote:Da se i ja ukljucim. Studiram i na pocetku sam faksa. Mislim da ce mi diploma pomoci. Bez daljnjeg, ako mi bude malo lakse ostvariti zamisli ili zelje, isplatice se diploma. Ali isto mislim da da u BiH ima puno ljudi za koje mi nije jasno kako su zavrsili faks, a vode se za strucnjake u svojim strukama. Kao sto neko prije rece, od govora, do arogancije bez osnove. Ima toga svugdje, ali u Bosni je bas izrazeno. Meni je najstrasnije sto se takvi penju u hijerarhiji. Zasto ne znam.
penju se zato sto smo mi ko narod, svi redom, korumpirani.. na stranu to sto se ljekarima koji samo rade svoj poso i nista vise kupuju cokolade, keksovi, itd, sto se teti na salteru koja je placena da cijeli dan prima zahtjeve i izdaje gotove licne karte kupi cokolada za posebno ljubazno obracanje, kod nas je obicaj i kad u goste najrodjenijoj familiji ides, da nosis "hediju"..

korupcija se uci od malih nogu.. ;)

s druge strane, mi smo po default-u pasivni.. "samo nek nije mene", "nece nas".. itd.. eno neki dan bi tema da svako ko zna neki slucaj imenom i prezimenom, gdje je profesor pustio nekog studenta ili ocigledno primio mito, da to i napise, i na kraju ispade, koliko, dva-tri imena u vrh glave..

jednostavno nas se ne tice.. a onda se cudimo kako se neko penje u toj nekoj korumpiranoj hijerarhiji..

ko god ima nekog u npr. domu zdravlja ili bolnici, ne pada mu na pamet da stane u red kod npr. interniste ili zubara, nego prvo trazi tog svog, pa onda ulazi preko reda.. tako je u bilo kojem segmentu prosjecnog bosanca i mislim da mi nismo spremni da se toga odreknemo.. ali cemo rado svoju letargiju i kurcoboliju opravdavati uspjehom nekih drugih, za koje opet smatramo da nikako ne bi trebalo da su tu gdje jesu..
ali care..ima tu jos jedna stvar..kad kiksas u saobracaju..malo ih je koji ce reci..kazni me..svako gleda da prodje sto jeftinije..da li ti ako nesto useres kazes drotu oderi me po zakonu..ili pokusavas da to "zavrsis" nekako..(opet..i ovo je do sistema..i problem mita i korupcije nije samo problem u ovoj zemlji..znam da i svabi nije mrsko uzeti 50 eura..ta trane..)..ako ti kazes oderi me koliko sam zasluzio..aferim!
harisl

Post by harisl »

@ Kurt
Ma dobro, stvari bi trebale da se mjere od pocetka. Recimo da radnik ima srednju skolu i pocne da radi. Za desetak godina postane iskusan. Ako odes na fakultet, pa se zaneses, mozes ' ko' od sale' ostati opet 5-10 godina (zavisno koliko si brz i na sta ciljas). Pa kada opocnes da radis, imaces manju platu (privremeno), ali ce isto tako imati:
a1) samopouzdanje
b1) postovanje
c1) motivaciju (jer mozes napredovati)
i jednostavno, ljepse ces se osjecati (ukoliko bas ne zaglavis pa te uhvati kriza sto si pola zivota proveo ganjajuci knjigu).
Vjerovatno ces izgubiti na ovim stvarima:
a2) slabi zivci i manjak kose (ovo je individualno)
b2) neces imati kucu niti normalan auto (ukoliko se ne uvalis u dugove)
c2) kada se osvrnes oko sebe, vidjeces da ustvari imas samo taj 'papir' (na pocetku si) i pomalo ce te 'zuljati' sto hashim ima sve.

Svako ima svoju skalu vrijednosti. Vidis sta ti je bitno, pa odlucis....
car-x

Post by car-x »

edu wrote:ali care..ima tu jos jedna stvar..kad kiksas u saobracaju..malo ih je koji ce reci..kazni me..svako gleda da prodje sto jeftinije..da li ti ako nesto useres kazes drotu oderi me po zakonu..ili pokusavas da to "zavrsis" nekako..(opet..i ovo je do sistema..i problem mita i korupcije nije samo problem u ovoj zemlji..znam da i svabi nije mrsko uzeti 50 eura..ta trane..)..ako ti kazes oderi me koliko sam zasluzio..aferim!
vjerovo ili ne, sto se saobracaja tice, apsolutno se pridrzavam propisa, i osim jedne kazne gdje sam platio za prekoracenje brzine (vozio i mislio da je ogranicenje 60, a bilo 50), nikad mi se nije desilo da platim kaznu, a predjem mjesecno 3-4 hiljade km..

a o tome sam ja i govorio, da mi ne zelimo da se odreknemo tih nekih "privilegija" jer nam s jedne strane jako dobro cine, ali nam bodu oci kad ih uocimo kod nekog drugog..
Bumbar

Post by Bumbar »

xygirl wrote:
Lady Saray wrote:
Lace wrote:SSS al idem ka VSS :-? :D
i ja :D
i ja :D
I ja :-D
EI Presidente

Post by EI Presidente »

Trenutno studiram i nisam se nikad bolje osjecao. :) Radio sam razne poslove, kako u BIH, tako i vani. Poslovi su bili relativno dobro placeni, mogao sam sebi svasta priustiti (nezavisan zivot, putovanja, stednju...) ali mi to zaista nije bilo dovoljno.
Studiram radi sebe. Sve sto ucim, ne ucim radi ispita ili papira, vec zato sto me gradivo zaista interesuje. Bitno je znati sta covjek zeli da radi sa znanjem koje stice, a to je za mladju raju obicno teze. Licno osjecam napredak u mnogim domenima koje studiramo na fax-u. Mnogo ostalih studenata zaspe na predavanju ili ne dolazi uopste na ista, i za nih pretpostavljam da posebno ne uzivaju u sticanju znanja.
Bitan je tvoj licni stav i razvoj, zasto studiras, da li te to ispunjava, da li postizes ciljeve (ako ih imas). Neko rece mogao je biti piljar...pa ako te piljarstvo ispunjava, onda trebas biti piljar.
Studiram zato sto sam uvijek zelio da studiram ali nisam imao uslove. Sad ih napokon imam i u prilici sam da studiram ono u cemu zaista uzivam (vizuelnu umjetnost). NEmam sumnje da cu naci posao u svojoj struci. Zasto? Zato sto imam osjecaj da radim pravu stvar. Sama cinjenica da cu imati "struku" mi godi, jer mi je puna neka stvar zivota u kojem sam se osjecao k'o list na vjetru sto se tice poslova. Nek' je bilo kakav posao, samo nek' me dobro plati....Vjerujem da ima raje koja mogu raditi bilo sta, dok god ih se dobro placa. Mene su takvi poslovi izuzetno frustrirali. Prosto sam mrzio otici u ofis.

Imam i zivotnu skolu koja mi uvijek valjala i, akoBogda, valjace. No univerzitetsko iskustvo mi zaista pricinjava veliko zadovoljstvo i svima ga toplo preporucujem.

Skola je po mom misljenju privilegija, nesto zaista izuzetno dragocjeno. Ako je vec mozes priustiti, mislim da trebas dati sve od sebe da je iskoristis i naucis sto vise. Milioni ljudi mogu samo sanjati o edukaciji.
BuFu

Post by BuFu »

car-x wrote:
BuFu wrote:Ok "car" svak zna da nisi IZ Tuzle nego OD tuzle.
eh sad si me ono zajebo al pravo..

:lol: I know u baby :P :)
edu

Post by edu »

car-x wrote:
edu wrote:ali care..ima tu jos jedna stvar..kad kiksas u saobracaju..malo ih je koji ce reci..kazni me..svako gleda da prodje sto jeftinije..da li ti ako nesto useres kazes drotu oderi me po zakonu..ili pokusavas da to "zavrsis" nekako..(opet..i ovo je do sistema..i problem mita i korupcije nije samo problem u ovoj zemlji..znam da i svabi nije mrsko uzeti 50 eura..ta trane..)..ako ti kazes oderi me koliko sam zasluzio..aferim!
vjerovo ili ne, sto se saobracaja tice, apsolutno se pridrzavam propisa, i osim jedne kazne gdje sam platio za prekoracenje brzine (vozio i mislio da je ogranicenje 60, a bilo 50), nikad mi se nije desilo da platim kaznu, a predjem mjesecno 3-4 hiljade km..

a o tome sam ja i govorio, da mi ne zelimo da se odreknemo tih nekih "privilegija" jer nam s jedne strane jako dobro cine, ali nam bodu oci kad ih uocimo kod nekog drugog..
svaka cast..vozim i ja propisima..jebes ga..nekad se covjek negdje i zajebe..ne mozes znati svaki sokak na pamet..i tu te drot redovno odere..eh sad..vrlo rado..(lazem! :D ).. bih je platio kad bi zakon bio isti prema svakome..on ce mene odrati..ali ce tuznim pogledom ispratiti gasijevog ferrarija kako prolazi kroz crveno..nece mu pasti na pamet da ga zaustavi..em nema damu..em ga ne moze stici.. :D :D ..isto tako..revizori u tramvaju maltretiraju zene a mudonjama ne smiju nista..drot naplati kaznu muskarcu..a zeni nece..jer se jado nada necemu..pa makar i izmisljenom broju telefona..odoh..pun mi je kurac duplih arsina za danas..sto mojih.. :D :D ..sto tudjih!
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

harisl wrote:@ Kurt
Ma dobro, stvari bi trebale da se mjere od pocetka. Recimo da radnik ima srednju skolu i pocne da radi. Za desetak godina postane iskusan. Ako odes na fakultet, pa se zaneses, mozes ' ko' od sale' ostati opet 5-10 godina (zavisno koliko si brz i na sta ciljas). Pa kada opocnes da radis, imaces manju platu (privremeno), ali ce isto tako imati:
a1) samopouzdanje
b1) postovanje
c1) motivaciju (jer mozes napredovati)
i jednostavno, ljepse ces se osjecati (ukoliko bas ne zaglavis pa te uhvati kriza sto si pola zivota proveo ganjajuci knjigu).
Vjerovatno ces izgubiti na ovim stvarima:
a2) slabi zivci i manjak kose (ovo je individualno)
b2) neces imati kucu niti normalan auto (ukoliko se ne uvalis u dugove)
c2) kada se osvrnes oko sebe, vidjeces da ustvari imas samo taj 'papir' (na pocetku si) i pomalo ce te 'zuljati' sto hashim ima sve.

Svako ima svoju skalu vrijednosti. Vidis sta ti je bitno, pa odlucis....
upravo, to je to...odlicno smo se razumjeli... problem i jesu likovi koje uhvati kriza sto su pola zivota proveli ganjajuci knjigu, a sad si ne mogu priustiti sve ono na sta im je guzica zinula i sto vide na beverly hillsu i melrose placeu... Mislim da bi pod hitno u sve skole trebalo uvesti jedan seminar iz istorije u kojem bi se malo objasnjavalo kakvi su npr. bijeda i jad i cemer bili u njemackoj i austriji poslije drugog rata (a sta imaju danas)...ili u svedskoj prije stotinjak godina...ili u americi tridesetih... cisto da raja malo skonta da nista ne pada s neba...
harisl

Post by harisl »

neko iz mase wrote:
harisl wrote:Imam iskustva sa nekim inzinjerima iz General Motors-a, koji se zale na slican problem. Naime, plata radnika za masinom sa iskustvom( .... mislim, radnik je sa iskustvom, nije masina) je 40-tak dolara po satu, na sta inzinjer nikada nece moci izaci, t.j. ako ostane 'obicni' inzinjer. Cak i oni inzinjeri koji imaju Ph.D. kada pocnu da rade onda za strasno dugo vrijeme nece moci parirati hashimu za mashinom.
Isti je problem u general Electric. Inzinjer koji radi 17 godina dobija manje nego tehnicar u labratoriji uz par sati prekovremenog rada (koje inzinjer takodje provede na svom radnom mjestu
Slazem se sa tobom. Evo imam isti podatak i iz Haneywell-a. Ako si inzinjer, onda nema nista od 'prekovremenog' - mozes ostati cijelu noc radeci i nikom nista, a hashimu 'kapa' svake minute dok tokari poslije svojih 5:00. Dushmani, nedaju nam dihati :D
BuFu

Post by BuFu »

car-x wrote:
(da ne bi neko nesto pogresno i bukvalno shvatio, ova zadnja recenica je cista ironija, a kako je ironiju tesko razumjeti u pisanoj formi deesi se objasnjenje..)

:oops:
Post Reply