Ibrahim Rugova sahranjen

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Je´l Ibrahim Rugova bio dobar politicar?

Jeste
15
68%
Nije
7
32%

Total votes: 22

Prenj

Post by Prenj »

Nesferatu wrote: ...
Ama, ti i dalje nacionalisticka ovakva onakva. Muslimani su u Bosni od 1387-me. Tad Srba ni Srbije nije bilo ni na mapi (doduse ugasio Murat 1389-te). O KPJ, MBO, SDA, HDZ, SDS da ne pricam. Bili su Dobri Bosnjani, ali nisu bili Srbi niti Hrvati. Bili su Vlasi ali nisu bili Srbi. I ne trebas ti meni pricati o opterecenosti nikakvoj. Ja dobro znam da mi je familija Hrvatskog porijekla jer su bili knezovi Krbavski. Kasnije su se poturcili. I presli u Krajinu zivjeti. A, cijela regija je prevashodno bila Ilira Japoda, znas one Ilire koji su pradjedovi Albanski? Oni sto Bosni dadose ime Bosona. Sto su po Livnu, Duvnu, Glamocu dizali spomenike boginji Dijani. Oni sto su utemeljili Bogumilstvo kao vjeru. E, ti. Pa ih Rimljani u Dalmaciji prekrstise, a Hrvati Iranski kad dodjose prozvase ih Latinima. Od tih istih Latina su primili i vjeru, katolicku, a Iliri od njih, naciju, Hrvatsku. Od tad dva bratska plemena, Srba i Hrvata, tesko da se mogu, podnijeti. A, Srbi tesko da mogu podnijeti i ostatak Ilira tj. Albanaca. Znas sto? Nisu mehki ko Madjari da im uduplaju teritoriju bez kapi krvi. E, to je problem. Zato i zapuca Crni Gavrilo sa Latinluka Sarajevskih na prijestonasljednika. Znas Latinluke Sarajvske? Gdje su bili ducani bogatih trgovaca Dubrovcana i Dalmatinaca bili. To ti je velikoSrpsko hvala.
...
:shock:
Tebi istorija stvarno nije jaca strana?
senada

Post by senada »

Vodenjak wrote:Sve ti se toliko smijesalo da ce ti se uskoro dobrano smuciti!
A onda....
:oops: :(
giuseppe verdi... riggoletto.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Prenj wrote:
Ama, ti i dalje nacionalisticka ovakva onakva. Muslimani su u Bosni od 1387-me. Tad Srba ni Srbije nije bilo ni na mapi (doduse ugasio Murat 1389-te). O KPJ, MBO, SDA, HDZ, SDS da ne pricam. Bili su Dobri Bosnjani, ali nisu bili Srbi niti Hrvati. Bili su Vlasi ali nisu bili Srbi. I ne trebas ti meni pricati o opterecenosti nikakvoj. Ja dobro znam da mi je familija Hrvatskog porijekla jer su bili knezovi Krbavski. Kasnije su se poturcili. I presli u Krajinu zivjeti. A, cijela regija je prevashodno bila Ilira Japoda, znas one Ilire koji su pradjedovi Albanski? Oni sto Bosni dadose ime Bosona. Sto su po Livnu, Duvnu, Glamocu dizali spomenike boginji Dijani. Oni sto su utemeljili Bogumilstvo kao vjeru. E, ti. Pa ih Rimljani u Dalmaciji prekrstise, a Hrvati Iranski kad dodjose prozvase ih Latinima. Od tih istih Latina su primili i vjeru, katolicku, a Iliri od njih, naciju, Hrvatsku. Od tad dva bratska plemena, Srba i Hrvata, tesko da se mogu, podnijeti. A, Srbi tesko da mogu podnijeti i ostatak Ilira tj. Albanaca. Znas sto? Nisu mehki ko Madjari da im uduplaju teritoriju bez kapi krvi. E, to je problem. Zato i zapuca Crni Gavrilo sa Latinluka Sarajevskih na prijestonasljednika. Znas Latinluke Sarajvske? Gdje su bili ducani bogatih trgovaca Dubrovcana i Dalmatinaca bili. To ti je velikoSrpsko hvala.
...
Eh to sam i ja htio rec.

@Nesferatu
Vecina tvojih postova su uvijek dobri, al ovo sa historijom i obracanjem Vodenjaku je pocudno. Iliri? Jeste bili su Iliri od kojih izrastose Bosnjani i Bosnjaci. Kaki "iranski Hrvati"? Tvoja familija se "poturcila". Aha, a zato se ti danas izjasnjavas ko Turcin i pises turskim? Al hajd da se nevracamo na temu o bosanskoj historiji. Mislim prvo da si zamjenio Vodenjaka sa Fair Laifom, koji je ja mislim reko da je bio u koncetracionom logoru Manjaca. Skljoco neznam odakle dodze? Gavrilo, sta on ima sa tim? Jeste upravu si o svemu ovome situaciji Bosnjaka i to ali mi je tvoj post pravo zabrljan. Vodenjak ja mislim nije pretjerivao a izvini ako grijesim ali po tvojim postovima izgleda koda stalno igras nekog "intelektualca"? Nemoj to uzmat ko uvredu, vise obzervaciju.

@vesela
Cito sam na svedskoj "Albanci Kosova", napisano od Svedzana o historiji Albanaca i Kosova uopce. Procito sam "Albanci, narod u Evropi", isto na svedskom i pisano od Svedzana a na bosanskom, srpskom i albanskom nisam procitao ista o Kosovu(osim nesto malo na internetu). Ako ti imas nekih informacija, bujrum... kosto si rekla ova tema je otisla u helac...
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Prenj wrote:
...
Eh to sam i ja htio rec.

@Nesferatu
Vecina tvojih postova su uvijek dobri, al ovo sa historijom i obracanjem Vodenjaku je pocudno. Iliri? Jeste bili su Iliri od kojih izrastose Bosnjani i Bosnjaci. Kaki "iranski Hrvati"? Tvoja familija se "poturcila". Aha, a zato se ti danas izjasnjavas ko Turcin i pises turskim? Al hajd da se nevracamo na temu o bosanskoj historiji. Mislim prvo da si zamjenio Vodenjaka sa Fair Laifom, koji je ja mislim reko da je bio u koncetracionom logoru Manjaca. Skljoco neznam odakle dodze? Gavrilo, sta on ima sa tim? Jeste upravu si o svemu ovome situaciji Bosnjaka i to ali mi je tvoj post pravo zabrljan. Vodenjak ja mislim nije pretjerivao a izvini ako grijesim ali po tvojim postovima izgleda koda stalno igras nekog "intelektualca"? Nemoj to uzmat ko uvredu, vise obzervaciju.

@vesela
Cito sam na svedskoj "Albanci Kosova", napisano od Svedzana o historiji Albanaca i Kosova uopce. Procito sam "Albanci, narod u Evropi", isto na svedskom i pisano od Svedzana a na bosanskom, srpskom i albanskom nisam procitao ista o Kosovu(osim nesto malo na internetu). Ako ti imas nekih informacija, bujrum... kosto si rekla ova tema je otisla u helac...
kekec

Post by kekec »

Nesferatu wrote:
kekec wrote:Sto se pojedinci, malo po malo otkrivaju. :-)
Dzaba i Amerika. :D
Najgori su oni, sto se ne otkrivaju.
Poker s blefom. A, u ruci karte slabashne.
Blef u pokeru totalno dozvoljen, cak i pozeljan. :)
Vazno je da se igra posteno. Ne varam i nemam namjeru varati. :-)
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Iako si u pocetku teksta sam napisao da me JESI zamijenio i to sa Skljocom,
u nastavku teksta si se nastavio obracati upravo njemu.
To da si bio u logoru sam zamjenio. Ostatak nisam, ali nemoj mi ni toliko kredita dati.

Jedan od tvojih citata...
Sanski Most je oduvijek bio okrenut Prijedoru, Banjaluci i tom dijelu Bosanske Krajine, a to sto smo sad osudjeni da danas pitamo Bihac i kad mozemo ici pishkiti, nije ni nasa ni bihacka greska...
Zna se cija je...
*podvuceno samo zbog toga da bih objasnio zasto spominjem Sanski Most, Kljuc, Krajinu etc...posto se pravis blago naivan ko da smo svi oni koji nisu nikad preko Dilberovic cuprije presli u votuzi*

Evo insistiram, objasni mi...

Sta to bi sa seherom Bajnom-lukom od zemljotresa na ovamo?

Kako to da postade srce kancerogene kreacije?

Evo ti dio i govora Zlatka Lagumdzije povodom 60 godina pobjede nad fasizmom
Kada su o budućnosti građana i naroda ove zemlje odlučivali najbolji i najugledniji
među njima kao što je bio krajišnik Nurija Pozderac onda je fašizam bio u mišjoj rupi,
a zemlja na putu prosperiteta.
Kada su politički likvidirani ljudi kao što je bio drugi veliki krajišnik Hamdija Pozderac,
i otvorene afere kao Agrokomerc kojima se rušila ekonomska moć i samopouzdanje
ljudi sa ovih prostora, onda je mogao početi projekat likvidacije Bosne i Hercegovine

uz pomoć probuđenog fašizma čiji nas sljedbenici i saučesnici, lažni reformatori i
nedorasli državnici, danas sramote po zemlji i svijetu.
Nurija je naravno glavom platio ceh fasistima.

A ti eto napisi ko je otrovao Hamdiju tj. Muhameda Pozderca? Jel to ona, ladju kraju Hamdija...Ha? A, ako nes, prvo te istjeramo iz fotelja a onda naknadno, od straha zbog "znanja" - deder umoci Hamdija, ima gljiva przenih. Trebalo je Aliji poplocati put do carskih vrata. Jerbo od Hamdije tesko da mudzahida mozes praviti. A, narod. Suti i sjedi drvo na drvo. Cekaj dok tenkovskim cjevima pokucaju na vrata.

Ili zasto o Agrokomerc aferi Raif Dizdarevic u svojoj knjizi odbija da pise uopste? Pod klauzulom "boj se naknadne pameti". Koja je to "naknadna pamet"? Jel to ta koju posjedujete a ne zelite da pistete o njoj mladjim?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

da pamtis wrote::D samo ti meni lijepo "oridzinal" pismo na sunce :D da ja vidim :D hebes to sto je babo prevodio ne pika se :D propaganda, propaganda..
Evo ti oridjinal, djenerale: :D

http://www.gwu.edu/~nsarchiv/NSAEBB/NSAEBB171/

I zahvali Kurspahicu na istom!
Svoj "oridjinal" ti Alija nije, a vala i nikad nece ponuditi...
A ako je ko trebao, onda je to on.
Ili?
Post Reply