Nesferatu wrote: ...
Ama, ti i dalje nacionalisticka ovakva onakva. Muslimani su u Bosni od 1387-me. Tad Srba ni Srbije nije bilo ni na mapi (doduse ugasio Murat 1389-te). O KPJ, MBO, SDA, HDZ, SDS da ne pricam. Bili su Dobri Bosnjani, ali nisu bili Srbi niti Hrvati. Bili su Vlasi ali nisu bili Srbi. I ne trebas ti meni pricati o opterecenosti nikakvoj. Ja dobro znam da mi je familija Hrvatskog porijekla jer su bili knezovi Krbavski. Kasnije su se poturcili. I presli u Krajinu zivjeti. A, cijela regija je prevashodno bila Ilira Japoda, znas one Ilire koji su pradjedovi Albanski? Oni sto Bosni dadose ime Bosona. Sto su po Livnu, Duvnu, Glamocu dizali spomenike boginji Dijani. Oni sto su utemeljili Bogumilstvo kao vjeru. E, ti. Pa ih Rimljani u Dalmaciji prekrstise, a Hrvati Iranski kad dodjose prozvase ih Latinima. Od tih istih Latina su primili i vjeru, katolicku, a Iliri od njih, naciju, Hrvatsku. Od tad dva bratska plemena, Srba i Hrvata, tesko da se mogu, podnijeti. A, Srbi tesko da mogu podnijeti i ostatak Ilira tj. Albanaca. Znas sto? Nisu mehki ko Madjari da im uduplaju teritoriju bez kapi krvi. E, to je problem. Zato i zapuca Crni Gavrilo sa Latinluka Sarajevskih na prijestonasljednika. Znas Latinluke Sarajvske? Gdje su bili ducani bogatih trgovaca Dubrovcana i Dalmatinaca bili. To ti je velikoSrpsko hvala.
...
Tebi istorija stvarno nije jaca strana?