Vracajmo zastavu

Post Reply

Koju cemo zastavu?

LJILJANE
88
77%
Sadasnju
26
23%

Total votes: 114

danas

Post by danas »

Nesferatu wrote:
da nasi politicki predstavnici se ne znaju izboriti i sacuvati ono sto narod hoce
Ama, odkud nasi.

Svi politicki predstavnici su svoji. A, mi smo ko bajagi, po toj teoriji, njihovi. Tako to ide, Vesela. Ljiljan odavno nema vise ko politicki da predstavlja. Ljiljan je izdan, u Daytonu i stoga, je postao, svim politickim faktorima u zemlji, kamen spoticanja kojeg se je trebalo sto prije rijesiti.

Umjesto toga, evo ti zastava, koja je tako besmislena, da normalan jedan covjek ne moze da se identificira sa njom nikad, to je psiholoskih tako napravljena zastava a vidjela si i druge prijedloge koji su bili na "razmatranju". Svi su bili bumbasticni. Pa ja sam vidjeo Unije Elektricara sa boljim amblemima.

Al' experiment se nastavlja. I to uspjesno. No, za uvi experiment nam ne treba ljiljan, ni Bosna kakva je nekoc bila, stoga cemo da ih bachimo.
slazem se u potpunosti. jadna nam je zastava. nikako nisam mogla da objasnim muzu scenu iz filma "gori vatra" kada oni treba da kao naprave zastavu, a onaj jedan pita "koju zastavu, jel' nasu"... a drugi mu odgovara "ma nije, nego ovu novu"... a onaj se sjeti "aaaa... ovu ko sto je limenka od MOTORNOG ULJA"... eto, to nam je zastava... :roll:

al' nek se zato vijore sahovnice i 4C, one nisu diskutabilne, eto...
rasta

Post by rasta »

mr__bosnjak wrote:
SiSaJuMe wrote:Aj NEBUDALI.,.,
Haj sad cu ja Francuskoj izmislit zastavu i kad Francuz htjedne svoju nazad "Aj NEBUDALI"...
dje pise da je sadasnja zastava zauvijek?ili bilo sta sto nam je nametnuto?
hocu reci da onda kad budemo dovoljno pametni pa se lijepo dogovorimo oko zastave i puno toga drugoga onda cemo nesto promijeenit a do tad ima da sutimo i tropimo....i tako nam i treba!
ahmed_dv

Post by ahmed_dv »

Klon wrote: Prvo, zastavu sa ljiljanima su prihvatili svi bh. patrioti, bili to Srbi, Hrvat ili Bosnjaci.
Nazalost velcina Srba i Hrvata nece tu zastavu, ali i nece ovu novu.
Oni ce pluvati po svakoj zastavi BiH bili to ljiljani ili zuti trokut,
Njima smeta svaka zastava, jer njima smeta BOSNA I HERCEGOVINA.
i sve sto je simbol te zemlje.
Istina. Koja god zastava, ma kako izgledala, se zove zastavom BiH vecina Srba i Hrvata nju nece prihvatiti jer ne prihvataju BiH kao svoju domovinu. Prokleti bili, a vec su.
[/i]
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

winetou wrote:A zašto su te dvije zvijezde prepolovljene, nestalo prostora :? :-)
Mislim, to uopšte nije zastava :lol:
Te dvije prepolovljene zvijezde na zastavi predstavljaju rs i Federaciju Bosne i Hercegovine tj. Bosnu i Hercegovinu
mr__bosnjak

#130 Re: Vracajmo zastavu

Post by mr__bosnjak »

Smrt fasizmu wrote::lol: Pa to je stvarno smijesno. Na ovom forumu ako napises bilo sta sto odgovara STVARNOJ ISTINI KOJU NIJE TESKO PROVJERITI, SDA-islamski fundamentalistii iskoriste to da te okvalifikuju kao cetnika. Ovo nije prvi put da neko od SDA fundamentalista izbaci SLIKU OD NEKOG NJEGOVOG RODJAKA IZ SKORASNJE ILI DALJNJE POVJESTI I PRILIJEPI JE UZ MOJ NICK- Smrt fasizmu. Tako se i sada desilo da je neki polupismeni srbomrzitelj (vjerujem da je i hrvatomrzitelj) na moju tvrdnju koja je apsolutno TACNA (DA SU LJILJANI U STVARI SIMBOL PURITANSTVA DJEVICE MARIJE, A NIKAKAV ISLAMSKI SIMBOL KAKO JE TOKOM RATA TRUBILA SDA-PROPAGANDA I BUDALICA ALIJICA), "nalijepi uz moju personu NIKOLU KALEBICA cetnickog vojvodu, i time me svrsata ne samo medju Srbe, nego i medju cetnike, a uopce ni ne zna koje sam vjeroispovjesti ili narodnosti.
Smrt fasizmu-Sloboda narodu!!!
p.s.PA KAKO TI NIJE JASNO da na ovaj nacin TI UPRAVO REKLAMIRAS I VELICAS CETNICKI POKRET, i sto je jos vaznije: SALJES SIGNALE SVIM SRBIMA DA SACUVAJU REPUBLIKU SRPSKU PO SVAKU CIJENU JER IM JE ONA JEDINA GARANCIJA DA IH VI PROISLAMSKA RADIKALNA BAGRA SVE NE POBIJETE, I NARAVNO, UPOZORAVATE HRVATE DA SE GRCEVITO DRZE "MATICE" HRVATSKE JER IM JE HRVATSKA JEDINA ZASTITA OD VAS KOJIMA JE DRAZE ARAPSKO GOVNO NEGO "BRATOVA" COKOLADA... :x Sve vas KOJI SVOJATATE BOSNU (Za vas Hercegovina ni ne postoji), A U STVARI PROPAGIRATE RADIKALNI ISLAM treba poslati u Iran, Avganistan i Pakistan.. VAMA NIJE MJESTO U EUROPI JER ZA EUROPU TREBA BITI CIVILIZOVAN I TOLERANTAN A NE NAZADAN... :x
Pogledaj se u ogledalo...
mr__bosnjak

#131 Re: Vracajmo zastavu

Post by mr__bosnjak »

vesela wrote:
mr__bosnjak wrote:Svaka drzava ima jedan simbol-obiljezje. Po tom se drzava poznaje i po tom je ona predstavljena izvan sebe. Taj simbol je na svim sluzbenim zgaradama(opcinama...) u toj drzavi. Taj simbol se cesto pretvara u zastavu. Zastava je iako je samo krpa, simbol necega. Svaka drzava ima zastavu baziranu na simbolu koji ima pozitivan historijski znacaj za nju. Bosna i Hercegovina je takvu imala. Imala je zastavu sa simbolom koji je bio autohtoni, koji je bio "ime" Bosne kada je bila najmocnija drzava na Balkanu, koji je predstavljao njenu goloruku borbu za slobodu od fasistickog agresora koji je htio unistit. I ta goloruka odbrana je pod tim simbolom izrasla u silu. Nema veze ako je ovaj simbol istovremeno i nacionalno obiljezje jednog od njenih naroda, jer je taj narod nju stvorio i njen autohtoni, druga dva su se odrekli tog naroda i postali drugi narodi. Nema veze, oni su dobrodosli u multinacionalnoj BiH ali zasto onda ne i prihvatit njen simbol. Vracajmo historijsko obiljezje Bosne i Hercegovine mjesto od nekog treceg izmisljenu zastavu...

Image
Vratimo Ljiljane
teznju ljudi za stvaranje i ocuvanje nacionalnog identiteta treba uvijek podrzavati...pod ovom zastavom je moj muz, srbin, dao zakletvu u armiji bih i bio u rovovima na stupu...nije mu ni smetala niti ga je stavljala u podredjen polozaj...ono sto smeta i njemu, meni, tebi i svim drugim koji bi htjeli zajednistvo u bih je da nasi politicki predstavnici se ne znaju izboriti i sacuvati ono sto narod hoce...zastava je samo jedan od mnogih primjera...orlovi su ostali...sahovnica je ostala...ljiljani nestadose i mi, protiv svoje volje moramo to prihvatiti... :-?
Bravo
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

nesvrstan wrote:Na ovu temu sam davno nasao interesantne priloge na jednoj privatnoj web stranici.

Evo linkovi na dva dokumenta a toga ovdje ima jos.

http://www.srdanovic.com/Publ/Ljiljan_5.pdf
http://www.srdanovic.com/Publ/Ljiljan_9.pdf
Ma covjek nema pojma. U srednjovjekovnoj Bosni su postojali Bosnjani odnosno preci danasnjih Bosnjaka a ne Srbi i Hrvati. Znaci ljiljan je bosnjacko nacionalno obiljezje, ali je i drzavno obiljezje BiH, i svako ko je voli drzi ljiljane u srcu pa bio on i Srbin i Hrvat il nesto trece...
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

rasta wrote:
mr__bosnjak wrote:
SiSaJuMe wrote:Aj NEBUDALI.,.,
Haj sad cu ja Francuskoj izmislit zastavu i kad Francuz htjedne svoju nazad "Aj NEBUDALI"...
dje pise da je sadasnja zastava zauvijek?ili bilo sta sto nam je nametnuto?
hocu reci da onda kad budemo dovoljno pametni pa se lijepo dogovorimo oko zastave i puno toga drugoga onda cemo nesto promijeenit a do tad ima da sutimo i tropimo....i tako nam i treba!
Nerazumijem o cemu pricas. Sta zauvijek i tako nam treba? Nezasluzujemo svoju zastavu?
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Koju cemo zastavu?
LJILJANE
75% [ 63 ]
Sadasnju
24% [ 20 ]

Dosad, Sarajevo-x se izjasnilo za vracanje historijske bosanske zastave: Ljiljana.
BECHO

Post by BECHO »

pike

Post by pike »

Ne fercera ti link.
Fair Life

Post by Fair Life »

pike wrote:
Ne fercera ti link.
Fercera... fercera, samo pjesmu moras skinuti sa Save Target As... 3.95 Mb.
vesela

Post by vesela »

@mr_bosnjak

po anketi hoce ljudi ljiljane...kako cemi ih sad vratiti...mi se izjasnimo...potez je na tebi :-?
makondo

Post by makondo »

1. zastava sa trokutom je simbol drzave bosne i hercergovine malo duze nego ona sa ljiljanima. ako se dobro sjecam ljiljani su bili aktuelni samo 3.5 godine, ili tako nesto. onda je ta zastava odsetala u istoriju iz koje je i dosla.

2. mr_bosnjak kaze "da su ljiljani simbol bosnjaka i bosne i hercegovine". doticni bi morao da nauci razlikovati bih kao drzavu i bosnjake kao jedan od tri ravnopravna naroda koji u njoj zive. kakve bi reakcije bile da ja napisem da je sahovnica "simbol hrvata i bosne i hercegovine", ili "dvoglavi bijeli orao i cetiri ocila su simbol srba i bosne i hercegovine". ne bih uspio da kliknem "send" a vec bih bio proglasen za ustasu, cetnika i sta-li-vec-ne. dajte razmislite sta pricate i sta sa time postizete.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

vesela wrote:@mr_bosnjak

po anketi hoce ljudi ljiljane...kako cemi ih sad vratiti...mi se izjasnimo...potez je na tebi :-?
Serviraj mi malo politicke moci, i stvar je sredzena...
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

makondo wrote:1. zastava sa trokutom je simbol drzave bosne i hercergovine malo duze nego ona sa ljiljanima. ako se dobro sjecam ljiljani su bili aktuelni samo 3.5 godine, ili tako nesto. onda je ta zastava odsetala u istoriju iz koje je i dosla.

2. mr_bosnjak kaze "da su ljiljani simbol bosnjaka i bosne i hercegovine". doticni bi morao da nauci razlikovati bih kao drzavu i bosnjake kao jedan od tri ravnopravna naroda koji u njoj zive. kakve bi reakcije bile da ja napisem da je sahovnica "simbol hrvata i bosne i hercegovine", ili "dvoglavi bijeli orao i cetiri ocila su simbol srba i bosne i hercegovine". ne bih uspio da kliknem "send" a vec bih bio proglasen za ustasu, cetnika i sta-li-vec-ne. dajte razmislite sta pricate i sta sa time postizete.
1. Ljiljani su bili simbol Bosne mozda 100 godina u srednjem vijeku i onda simbol Bosne opet 92´ do 98´ kada se odvila njena oslobodilacka borba.

2. Da si napisao "sahovnica je simbol Hrvata i Hrvatske" ili "dvoglavi bijeli orao i cetiri ocila su simbol Srba i Srbije" bilo bi okej. Zasto je onda pogreno "ljiljan je simbol Bosnjaka i Bosne i Hercegovine". Znam, jesu i Srbi i Hrvati ravnopravni, ja to ne negiram, ali Bosnjaci su authotni i drzavnotvorni dok se Srbi i Hrvati i njihovi simboli pojavljuju tek sredinom i krajem 19 stoljeca(u BiH)...
makondo

Post by makondo »

jedna opaska. srbi i hrvati nisu samo ravnopravni, nego su i drzavotvorni i autohtoni, isto kao bosnjaci. u tome je caka koja tvoju tvrdnju da su "ljiljani simbol bosnjaka i bosne i hercegovine" - u danasnje vrijeme - cini pomalo nategnutom. u najmanju ruku politicki nekorektnom. jebiga, takvo je stanje na terenu.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

makondo wrote:jedna opaska. srbi i hrvati nisu samo ravnopravni, nego su i drzavotvorni i autohtoni, isto kao bosnjaci. u tome je caka koja tvoju tvrdnju da su "ljiljani simbol bosnjaka i bosne i hercegovine" - u danasnje vrijeme - cini pomalo nategnutom. u najmanju ruku politicki nekorektnom. jebiga, takvo je stanje na terenu.
Drzavnotvorni i autohtoni? Hahahahaha... Mali, ovdje su ti zivjeli stoljecima Iliri i pripadnici drugih naroda koji poslije prihvatanja juznoslavesnskog jezika se pocinju identifikovat iskljucivo sa Bosnom, i tako se pocinju nazivat Bosnjani. Sto u osmanlijsko doba prerasta u Bosnjaci. Sa time su Bosnjaci ravnopravni, autohtoni i drzavnotvorni. Srpski i hrvatski nacionalni pokreti su na osnovi vjere sredinom i krajem 19 stoljeca odvojili mnostvo Bosnjaka od rodne nacije u srpsku i hrvatsku. Zbog svoje brojnosti uticaja i Srbi i Hrvati su priznati kao ravnopravni i sluzbeni narodi ali nisu autohtoni i drzavnotvorni. Jer iako su njihovi preci bili Bosnjaci, oni su se odricanjem tog nacionalnog imena, odrekli i tih predaka i historije, kultur, jezika i naravno drzavnotvornosti i autohtonosti. Sto se oni sad zele na drugi nacin predstavit je druga stvar. Historijski je inkorektno i nategnuto tvrdit nesto drugo...
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

makondo wrote:jedna opaska. srbi i hrvati nisu samo ravnopravni, nego su i drzavotvorni i autohtoni, isto kao bosnjaci. u tome je caka koja tvoju tvrdnju da su "ljiljani simbol bosnjaka i bosne i hercegovine" - u danasnje vrijeme - cini pomalo nategnutom. u najmanju ruku politicki nekorektnom. jebiga, takvo je stanje na terenu.
Drzavnotvorni i autohtoni? Hahahahaha... Mali, ovdje su ti zivjeli stoljecima Iliri i pripadnici drugih naroda koji poslije prihvatanja juznoslavesnskog jezika se pocinju identifikovat iskljucivo sa Bosnom, i tako se pocinju nazivat Bosnjani. Sto u osmanlijsko doba prerasta u Bosnjaci. Sa time su Bosnjaci ravnopravni, autohtoni i drzavnotvorni. Srpski i hrvatski nacionalni pokreti su na osnovi vjere sredinom i krajem 19 stoljeca odvojili mnostvo Bosnjaka od rodne nacije u srpsku i hrvatsku. Zbog svoje brojnosti uticaja i Srbi i Hrvati su priznati kao ravnopravni i sluzbeni narodi ali nisu autohtoni i drzavnotvorni. Jer iako su njihovi preci bili Bosnjaci, oni su se odricanjem tog nacionalnog imena, odrekli i tih predaka i historije, kultur, jezika i naravno drzavnotvornosti i autohtonosti. Sto se oni sad zele na drugi nacin predstavit je druga stvar. Historijski je inkorektno i nategnuto tvrdit nesto drugo...
makondo

Post by makondo »

mali, to ti tako vidis. za srbe i hrvate bosnjaci su izmisljena nacija nastala od poturcenih srba i hrvata. isto tako se i oni nasmiju kad cuju za ilire, bosnjane, jezik i ostalo. no, ocigledno su tri istorije otisle svaka na svoju stranu i vise se nece sresti. usprkos tome, gradjani trebaju zivjeti tu i sada. mislim da im ne trebamo dodatno komplicirati zivote - jer se ionako lako naloze na te price - zaboravljajuci na stvarne probleme.
winetou

Post by winetou »

Bosanac_21 wrote:
winetou wrote:A zašto su te dvije zvijezde prepolovljene, nestalo prostora :? :-)
Mislim, to uopšte nije zastava :lol:
Te dvije prepolovljene zvijezde na zastavi predstavljaju rs i Federaciju Bosne i Hercegovine tj. Bosnu i Hercegovinu
Nimalo logično ako već žuti trokut predstavlja BiH i njene narode. Mogli su npr. dvije linije povući preko trokuta da predstavljaju FBiH RS. Onako stvarno blesavo izgleda, baš kao da je nestalo prostora :-) :lol:
Nesferatu

Post by Nesferatu »

za srbe i hrvate bosnjaci su izmisljena nacija nastala od poturcenih srba i hrvata. isto tako se i oni nasmiju kad cuju za ilire, bosnjane, jezik i ostalo.
Dobra vam ta logika.

Znaci uzmes Turcina i Srbina. Turcin poturci Srbina. Srbin postaje ne Srbin musliman, vec Bosnjak. Isto tako je sa Hrvatima. Hrvati postaju ne Hrvati muslimani vec Bosnjaci. A, Turcinu stalo, da ovi imaju nacionalnu svijest, svoju, umjesto eto Turske. Njemu je draze, da je Srbin koji je presao na Islam, Bosnjak, nego da je Turcin. Idi bre..

Nadalje. Ljiljani su bili na Kosovu polju. Gdje je bila Saha? I gdje su bili Crnogorci. Gdje je bila Saha kad je trebalo braniti Hrvatsku? Naselise Krajinu sa Srbima, koji su drzavno-tvorni i kostitutivni narod bili sve do dolaska Franceka, koji ih izbaci, ne samo iz ustave, nego i iz zemlje ciju su granicu od Turaka branili 400 godina. Ti isti Srbi su veci Hrvati od Hercegovaca. Jer oni su Hrvatsku stavili na mapu. U poredenju sa Hercegovcima koji su pod Turskom cizom bili 400 godina, kao prvo, i kao drugo, kojima je ideal drzave NDH-a, stvorena pod Talijansko-Njemackim paravanom i od likova koji su Bosanci, nazalost. Od Franjevca Artukovica, Travnicanina Pavelica i Biscana Kulenovica. To je ta, Nezavisna Drzava Bosna, ovaj Hrvatska, izvinite me.

Nablize. Koji je to jedini kralj sa titulom kralja Bosne, Srbije, Dalmacije i Zapadnih strana? Ciju su mu kcerku posali da je ozeni? Mozda su ipak, svi Srbi pravoslavni Bosanci? Ha? Mozda, Karadjordjevici nemaju pravo da nasljede Nemanjice vec upravo Kotromanici.

I u sridu. Kome je to zadnja kraljice Bosanska ostavila krunu svoju? I gdje je umrla? Kod Pape, na dvoru. I, kruna Bosanska je ostavljena Papi. Jer, su eto, Bosnjani bili Turci. Pa im je presto legitimisan bio od strane Pape.

I za kraj. Turci su Bec drzali tri mjeseca u okruzenju. Da nije dosao Poljski kralj u ispomoc, Bec bi pao. Kao i cijelo Austro-Ugarsko carstvo. Gdje i koji bi tada, Hrvati bili. I kojoj bi vjeri pripadali, bas me interesuje.
DaObjasnim

#148 Re: Vracajmo zastavu

Post by DaObjasnim »

Ljudi, hajde da ozivimo ovu temu!
Hajde da vratimo nasu zastavu, hajde da se otarasimo ove lazne, vestacke, NAMETNUTE!
Zastava sa ljiljanima je zamenjena zato sto je bila "previse bosanski orijentisana" (?!), a kako glasi naziv te drzave koja je previse bosanski orijentisana, volela bih da mi ti koju su doneli ovu odluku odgovore. Lepo su smislili zastavu koja "odgovara" svakom od tri konstitutivna naroda, to se da primetiti koliko je svaki od ta tri naroda ceni i voli kao svoju.
O grbu sa ljiljanima se da diskutovati, i svako moze da iznese svoju teoriju o toj temi, medjutim ostaje jedna istina da je to jedino pravo obelezje danasnje republike Bosne i Hercegovine, a bivse kraljevine Bosne.
Bosnjaci, Srbi, Hrvati, Romi, Jevreji, Albanci, Crnogorci, Dzedaji i ostali gradjani Bosne i Hercegovine, dokle god budemo ziveli u nacionalistickim ubedjenjima i zadojeni mrznjom, nece biti bolje, NIKAD NECE BITI BOLJE! Volimo svoju drzavu i nastojimo da poboljsamo zivot u istoj tako sto cemo gledati na BUDUCNOST, a ne na PROSLOST.
Srbi i Hrvati koji mrzite SVOJU drzavu (u kojoj zivite, kojoj placate porez, od koje dobijate platu, cije drzavljanstvo imate), a vi put na noge, i odlazite iz nje, siroko vam polje. A Bosnjaci postujte one Srbe i Hrvate koji nisu zatupljeni, kako bismo svi ziveli bolje i zajednicki se borili protiv najvecih govana (POLITICARA). Elem ubedjena sam da nas ipak ima vise normalnih ljudi, nego onih sto jos zive u devedesetima, mada to ne moze da izadje na videlo zahvaljujuci medijskoj propagandi zaglupljivanja radnickog naroda, koju takodje seju politicari i ostala gamad unoseci razdor medju narodom, zarad svoje licne koristi. Skrenuh malo sa teme, ali sve je to nekako povezano. Uglavnom..
VOLIMO nasu domovinu Bosnu i Hercegovinu, a POSTUJMO tudje i
VRATITE NAM NACIONALNI IDENTITET, to smo zasluzili.
VRATITE NAM NASU ZASTAVU
Kal El

#149 Re: Vracajmo zastavu

Post by Kal El »

Ja kako sam skontao nije više moguće :/ Zbog nečim sa Klubom Bošnjaka...

Sent from my Xperia S using Tapatalk
travnik

#150 Re: Vracajmo zastavu

Post by travnik »

DaObjasnim wrote:Ljudi, hajde da ozivimo ovu temu!
Hajde da vratimo nasu zastavu, hajde da se otarasimo ove lazne, vestacke, NAMETNUTE!
Zastava sa ljiljanima je zamenjena zato sto je bila "previse bosanski orijentisana" (?!), a kako glasi naziv te drzave koja je previse bosanski orijentisana, volela bih da mi ti koju su doneli ovu odluku odgovore. Lepo su smislili zastavu koja "odgovara" svakom od tri konstitutivna naroda, to se da primetiti koliko je svaki od ta tri naroda ceni i voli kao svoju.
O grbu sa ljiljanima se da diskutovati, i svako moze da iznese svoju teoriju o toj temi, medjutim ostaje jedna istina da je to jedino pravo obelezje danasnje republike Bosne i Hercegovine, a bivse kraljevine Bosne.
Bosnjaci, Srbi, Hrvati, Romi, Jevreji, Albanci, Crnogorci, Dzedaji i ostali gradjani Bosne i Hercegovine, dokle god budemo ziveli u nacionalistickim ubedjenjima i zadojeni mrznjom, nece biti bolje, NIKAD NECE BITI BOLJE! Volimo svoju drzavu i nastojimo da poboljsamo zivot u istoj tako sto cemo gledati na BUDUCNOST, a ne na PROSLOST.
Srbi i Hrvati koji mrzite SVOJU drzavu (u kojoj zivite, kojoj placate porez, od koje dobijate platu, cije drzavljanstvo imate), a vi put na noge, i odlazite iz nje, siroko vam polje. A Bosnjaci postujte one Srbe i Hrvate koji nisu zatupljeni, kako bismo svi ziveli bolje i zajednicki se borili protiv najvecih govana (POLITICARA). Elem ubedjena sam da nas ipak ima vise normalnih ljudi, nego onih sto jos zive u devedesetima, mada to ne moze da izadje na videlo zahvaljujuci medijskoj propagandi zaglupljivanja radnickog naroda, koju takodje seju politicari i ostala gamad unoseci razdor medju narodom, zarad svoje licne koristi. Skrenuh malo sa teme, ali sve je to nekako povezano. Uglavnom..
VOLIMO nasu domovinu Bosnu i Hercegovinu, a POSTUJMO tudje i
VRATITE NAM NACIONALNI IDENTITET, to smo zasluzili.
VRATITE NAM NASU ZASTAVU
1. Zastava sa ljiljanima će biti zastava BiH točno onog dana kada se osamostali RS, a uspostavi treći entitet. To znači: NIKAD!
2. Zastava nije ukinuta zato što je bila previše bosanska, već zbog rata.
3. Ovu zastavu možda ne voli većina Hrvata i Srba, ali istu prihvaćaju i ista normalno stoji na skoro svim institucijama općina, kantona, entiteta ili države BiH, neovisno da li se te institucije nalaze na teritoriju koji je bio pod kontrolom ABiH, HVO ili VRS.
4. Ja znam masu ljudi koji vole ovu državu, žive ovdje i isto planiraju, ali ne prihvaćaju zastavu sa ljiljanima, dok prihvaćaju :bih: ...šta je tu problem? Po čemu su oni manji patriote? Jesu li to ljiljani mjerilo ljubavi prema BiH? Po čemu?
Post Reply