KAKO PREPOZNATI PRAVE SARAJLIJE?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

senada wrote:
štzngrm wrote:kako prepoznati pravog sarajliju? ovakve debilne gluposti i mogu se samo čuti u Sarajevu. (nigdje nisam osjetio toliku opčinjenost svojim gradom kao u sa) Ali ok, kad je čovjek niko i ništa onda i traži ovakve odrednice misleći da time dobija na nekoj vrijednosti-
Andrić reče čovjek se negdje mora roditi, po rođenju sam zemljanin, bosanac sam slučajno
ja sam najveća seljačina iz pizdića kod mičina i ponosim se time
mozda je problem sarajlija sto se sa rogatim ne zele bosti :?
eto ti odgovora sto je sarajevo postalo selo...

Mozes seljaka istjerati iz sela, al ne mozes selo iz seljaka..
naravno tu ne mislim na farmere, vec seljake u dusi...
e sad, seljak umjesto da se prilagodi gradu u koji je dosao, pocne prilagodjavati grad svojim obicajima i tradiciji...a sarajlije, ljudi koji vole ovaj grad, sute i pustaju...
identicno kao protest....
svima smeta, vecina suti....i trpi...i ceka da neko to sredi...
jbg....
kako Zenicani ne daju A da se kaze protiv Zenice?
Pametni...vole svoj grad...
dexcox

Post by dexcox »

a da nije sarajliija? :D
nepisMEN

Post by nepisMEN »

Ma j...o Ivu Andrica sta on zna sta je Sarajevo.
Sarajevo se ne voli,Sarajevo se zivi.
Stari

Post by Stari »

Hm...kao potpuni ne-Sarajlija...koji to ne zeli ni postati... uvidjam mogucnost rjesenja za one kojima u Sarajevu fali njihovo prijeratno drustvo. Znam sad cu zvucati okrutno ...ali zar ne vidite i sami da jedina stvar koja vam moze pomoci ...ako vas nedostatak prijeratnog drustva toliko mori...da nagulite za njima pa se druzite u starom Sarajevskom stilu (ma kakav isti trebao biti) do mile volje. Vremena su se bespovratno promijenila ...dosli su neki novi klinci...a neki stari klinci su na ovaj ili onaj nacin otisli. Sarajevo vam je sad takvo-kakvo je ...(meni kao tajnom obozavaocu vaseg grada ...je to svejedno jer nemam pojma kakvo vam je Sarajevo bilo za vrijeme Tite ...niti za vrijeme Olimpijskih igara ...niti za vrijeme... neznam ti ni ja koga) ....ali vama to izgleda smeta...To sto vama, dragi moji sarajevski forumasi, nedostaje i za cim zalite ...je otislo da se nikad vise ne vrati...sad na vama je da odlucite ili plakati nad prosutim mlijekom...ili prihvatiti stvar takvu kakva je.
nepisMEN

Post by nepisMEN »

Sad sam se sjetio kako prepoznati pravog Sarajliju.
Pravi Sarajlija ne preskace tranvajske sine u strahu da ga struja ne zdrma
mIRCerka

Post by mIRCerka »

nepisMEN wrote:Sad sam se sjetio kako prepoznati pravog Sarajliju.
:lol: morao se tramvaj negdje javiti :D
Vingo

Post by Vingo »

Stari wrote:Hm...kao potpuni ne-Sarajlija...koji to ne zeli ni postati... uvidjam mogucnost rjesenja za one kojima u Sarajevu fali njihovo prijeratno drustvo. Znam sad cu zvucati okrutno ...ali zar ne vidite i sami da jedina stvar koja vam moze pomoci ...ako vas nedostatak prijeratnog drustva toliko mori...da nagulite za njima pa se druzite u starom Sarajevskom stilu (ma kakav isti trebao biti) do mile volje. Vremena su se bespovratno promijenila ...dosli su neki novi klinci...a neki stari klinci su na ovaj ili onaj nacin otisli. Sarajevo vam je sad takvo-kakvo je ...(meni kao tajnom obozavaocu vaseg grada ...je to svejedno jer nemam pojma kakvo vam je Sarajevo bilo za vrijeme Tite ...niti za vrijeme Olimpijskih igara ...niti za vrijeme... neznam ti ni ja koga) ....ali vama to izgleda smeta...To sto vama, dragi moji sarajevski forumasi, nedostaje i za cim zalite ...je otislo da se nikad vise ne vrati...sad na vama je da odlucite ili plakati nad prosutim mlijekom...ili prihvatiti stvar takvu kakva je.
A gdje si ti na cijeloj ovoj temi nasao takvog?
štzngrm

Post by štzngrm »

mircerka citat:

e sad, seljak umjesto da se prilagodi gradu u koji je dosao, pocne prilagodjavati grad svojim obicajima i tradiciji...a sarajlije, ljudi koji vole ovaj grad, sute i pustaju...
jbg....
Pametni...vole svoj grad

OVA PATETIKA U OVOJ DRŽAVI ME TOTALNO GUŠI i zato želim da odem iz nje negdje daleko, recimo u šangaj
edu

Post by edu »

e kad bi sad p_e ovdje lupio katanac.. :D :D ..odmah bi mu sredio da nesto zdrma.. :D :D :D
Stari

Post by Stari »

Prave sarajlije, posebno predratna prava elita,
Prosetaj navece Ferhadijom i ako sretnes jednog ili ni jednog jarana ili jaranicu kojeg si poznavao prije rata,onda si Sarajlija
Vingo... ne znam hocel biti dosta sa ova dva citata...ali eto vidi ...pa cemo nastaviti.
xygirl

Post by xygirl »

mIRCerka wrote:
nepisMEN wrote:Sad sam se sjetio kako prepoznati pravog Sarajliju.
:lol: morao se tramvaj negdje javiti :D
:lol: :lol:
ne mogu da vjerujem... :D

ma ljudi moji seljakluka ima svugdje i niko ga ne voli... pa drzava nam je sva okrenuta naopacke...
a sad sarajlija nesarajlija - po meni ovim se sluze ljudi koji ne barataju nikakvim drugim vrijednostima pa sad kao to je nesto... al et`
Vingo

Post by Vingo »

Nije dosta jer je tvoja poruka zvucala kao da se obracas svima...A ja se ne pronalazim u tim kvalifikacijama.
Al nejse, potrudio si se.
senada

Post by senada »

xygirl wrote:a sad sarajlija nesarajlija - po meni ovim se sluze ljudi koji ne barataju nikakvim drugim vrijednostima pa sad kao to je nesto... al et`
ti bezvrijedni ljudi su sarajlije :-?
edu

Post by edu »

ali ono "prave sarajlije"..isto k'o da je to ne znam sta..sad neko ko nije sjedi u kuci cijeli dan i duma..kako biti "pravi sarajlija"..jebo bingo..(B ne V.. :D )..samo da je biti "pravi sarajlija"..kad to postanes..sve se muke rijese..cuo sam cak da su "prave sarajlije" oslobodjene placanja pdv-a.. :D :D :D
Stari

Post by Stari »

Vingo wrote:Nije dosta jer je tvoja poruka zvucala kao da se obracas svima...A ja se ne pronalazim u tim kvalifikacijama.
Al nejse, potrudio si se.
Pa ..hm ...ne znam vingo..ja bih nekako najradije da se s tobom po ovom pitanju slozim...ali mensecini da ce to ici malo teze nego obicno. Moja poruka jeste bila upucena velikom broju onih koji upravo tako razmisljaju ...jesu li takvi u vecini i brojis li se i ti medju njih ...valjda ti znas. Ja to nemrem znati sve i kad bih pokusavao baviti se telepatijom.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

štzngrm wrote:mircerka citat:

jbg....
Pametni...vole svoj grad

OVA PATETIKA U OVOJ DRŽAVI ME TOTALNO GUŠI i zato želim da odem iz nje negdje daleko, recimo u šangaj
tita ti sto je to patetika????

pa ejbote da nismo voljeli svoj grad i svoju zemlju, onda bismo tenkovima crven tepihe prostirali..
ne kaki vec mi se javi PPom glede eksn :D
senada

Post by senada »

edu wrote:ali ono "prave sarajlije"..isto k'o da je to ne znam sta..sad neko ko nije sjedi u kuci cijeli dan i duma..kako biti "pravi sarajlija"..jebo bingo..(B ne V.. :D )..samo da je biti "pravi sarajlija"..kad to postanes..sve se muke rijese..cuo sam cak da su "prave sarajlije" oslobodjene placanja pdv-a.. :D :D :D
pa nije nikakav problem preko noci postati i srednjevjekovni sarajlija... sa rodovnim stablom starim ko Osmanova piramida.. :roll:
rumenko

Post by rumenko »

ako je tacno za pdv zelio bih da se prijavim...naime moj cukun...cukun...pra...pra dedo je porijeklom iz Visokog...cuveni Tutan-Hamo.... ono je njegova piramida....samo ja nisam htio da pricam da se ne ofiram bezze...kad je on ubacen u piramidu njegov je sin...moj cukun...cukun...dedo....preselio na carsiju i tu smo zadnjih 2500 000 godina....znaci ispunjavam uslove...i jeli ovo za sve proizvode....
edu

Post by edu »

mIRCerka wrote:
štzngrm wrote:mircerka citat:

jbg....
Pametni...vole svoj grad

tita ti sto je to patetika????

pa ejbote da nismo voljeli svoj grad i svoju zemlju, onda bismo tenkovima crven tepihe prostirali..ili bi jednostavno pobjegli..
ne kaki vec mi se javi PPom glede eksn :D
xygirl

Post by xygirl »

senada wrote:
xygirl wrote:a sad sarajlija nesarajlija - po meni ovim se sluze ljudi koji ne barataju nikakvim drugim vrijednostima pa sad kao to je nesto... al et`
ti bezvrijedni ljudi su sarajlije :-?
zasto to kazes? :roll:
edu

Post by edu »

rumenko wrote:ako je tacno za pdv zelio bih da se prijavim...naime moj cukun...cukun...pra...pra dedo je porijeklom iz Visokog...cuveni Tutan-Hamo.... ono je njegova piramida....samo ja nisam htio da pricam da se ne ofiram bezze...kad je on ubacen u piramidu njegov je sin...moj cukun...cukun...dedo....preselio na carsiju i tu smo zadnjih 2500 000 godina....znaci ispunjavam uslove...i jeli ovo za sve proizvode....
ne moze buraz..visoko - ze-do kanton.. :D :D :D
senada

Post by senada »

rumenko wrote:ako je tacno za pdv zelio bih da se prijavim...naime moj cukun...cukun...pra...pra dedo je porijeklom iz Visokog...cuveni Tutan-Hamo.... ono je njegova piramida....samo ja nisam htio da pricam da se ne ofiram bezze...kad je on ubacen u piramidu njegov je sin...moj cukun...cukun...dedo....preselio na carsiju i tu smo zadnjih 2500 000 godina....znaci ispunjavam uslove...i jeli ovo za sve proizvode....
a tvoj pradedo je onaj tutan hamon :? vidim ja ti mi odnekud poznat :roll: moja prababa je bila shiva :roll:
manijak1

Post by manijak1 »

edu wrote:e kad bi sad p_e ovdje lupio katanac.. :D :D ..odmah bi mu sredio da nesto zdrma.. :D :D :D
:oops: :D Ovako kaje pravi papak s Vratnika :D :D :D :D kad je provaljen u mahali pa sad ko ono uzvraća udarac :D :D sučeljenom
haveru :D :D koji neće da se oslobodi PDV-a :D :D :D :D
Stari

Post by Stari »

Moj bi prijedlog bio da se manemo ...ratnih prica i hipoteza o relacijama ...izmedju onih koji su ostali-i onih koji su razgulili....jer bojim se da time ...neumitno vodite sebe u ....zestoko protivurjecje.
Last edited by Stari on 13/01/2006 14:08, edited 1 time in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ja oplakah...tutan Hamo....
uhh...
Image
Post Reply